EXYU FITNESS FORUM

Author Topic: Intenzivno vezbanje i masne naslage  (Read 14843 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tikica

  • Global Moderator
  • *
  • Posts: 4019
  • Gender: Female
    • ExYu fitness
Intenzivno vezbanje i masne naslage
« on: January 18, 2007, 12:56:41 AM »



Zelite da smrsate, to jest, da sagorite sto vise tih ne bas lepih masnih naslaga koje su vam se nakupile na bokovima, struku, stomaku i zadnjici. Zato ste resile da vezbate sto je intenzivnije moguce, onako,"da stvarno osetite da vezbate". Naravno, vezbanje tog intenziteta ne moze da se radi jako dugo, ali sigurno je bitno sto vezbate toliko intenzivno, zar ne? Sigurno se to racuna?
Jeste da vas sve boli posle vezbanja, ali se tesite time da ce se rezultati u nekom razumnom roku pokazati na vasem telu - lepsem i vitkijem.
Medjutim, vreme je proslo, prosli su i razumni i nerazumni rokovi, a masne naslage su i dalje tu.

U cemu je problem?

Vrlo jednostavno: intenzivnim vezbanjem ne tope se masne naslage. Na samom pocetku fizicke aktivnosti dolazi do sagorevanja ugljenih hidrata, a masne kiseline pocinju da se tope tek nakon nekog vremena. Jednom kad proces sagorevanja masnoca pocne, nastavlja se i posle zavrsene fizicke aktivnosti.

Dodatni problem s intenzivnim vezbanjem je to sto ono veoma brzo sagori sve rezerve ugljenih hidrata koje imate. Rezultat bude da se osecate iscrpljeno i da ste uz to veoma gladne. Vas mozak panicno salje signal da je neophodno uneti nove energetske rezerve, pa je u takvoj situaciji vrlo verovatno da cete posegnuti za kaloricnom hranom - i dobiti nove masne naslage.

Pokazalo se da je za topljenje masnih naslaga najefikasnije da vezbate s pola snage i da taj tempo odrzavate duze vreme.

Takvo vezbanje vas nece nesto posebno umoriti, niti cete od njega ogladneti, pa ce vase telo poceti da topi masne naslage i nastavice s njihovim topljenjem sve dok ne uzmete nov obrok (unosenje novog obroka povecace nivo insulina u krvi i pokrenuti proces stvaranja energetskih rezervi u organizmu). Da ne bude zabune, ovo ne znaci da nakon dugog vezbanja treba da gladujete. Pojedite neki zdrav i lagan obrok cim osetite glad, jer ako izgladnite, veca je verovatnoca da cete poseci za nezdravom i previse kaloricnom hranom.

Dakle, ako redovno upraznjavate lagane vezbe u duzim vremenskim intervalima, vase masne naslage ce se topiti i nastavice da se tope same - bukvalno.







Offline Lazic

  • Administrator
  • *
  • Posts: 21979
  • Gender: Male
    • EXYU FITNESS
Odg: Intenzivno vezbanje i masne naslage
« Reply #1 on: January 29, 2007, 10:12:13 PM »
Zato je hit najbolja varijanta,smanji se odmor izmedju serija,vezbi,poveca se broj ponavljanja na 12 ,smanji se brzina izvodjenja pokreta.
Jedino tako moze da se stimulise na neki nacin skidanje sala samo uz rad sa tegovima.
Naravno ishrana ,ishrana i samo ishrana je ono sto moze da skine kilograme..
Suplementi prodaja Srbija - link
Uz svaki kupljeni preparat besplatan ONLINE strucni savet i konsultacije - link
Najbolji popusti i pokloni na webu - link 
BESPLATNA DOSTAVA ZA KUPOVINU PREKO 6000 din

EXYU FITNESS NA YOUTUBE-u - link
https://www.exyu-fitness.com/   forum sitemap  webshop sitemap