EXYU FITNESS FORUM

Trening => ::Bodybuilding & fitness:: => [Arhiva] => Topic started by: Ivan! on April 23, 2007, 08:33:48 AM

Title: Prekomerne naslage neželjenog tkiva
Post by: Ivan! on April 23, 2007, 08:33:48 AM
Pozdrav.

Javljam se sa par pitanja. Znam da postoji ovakav podforum za dame, ali pošto nisam našao nigde za muškarce sa ovim problemom, postaviću ih ovde, pa ako moderator misli drugyčije neka je premesti.

Posle ženidbe, počeo sam da dobijam u težini. Za 10 godina braka nakupio sam nekih 40-tak kila viška :crybaby:. Postao sam težak sam sebi. Znate ono,» uf opet treba vezati cipele... dah, dah» Sa težinom od 125 kila i stomačinom koju sam imao to je stvarno bio pretežak zadatak. :wallbash1:
Od pre mesec dana počeo sam da pratim ovaj forum, i da malo menjam način života. Izbacio sam iz ishrane mast, belo brašno, šećer, a ubacio malo telesnih vežbi. Ishranu sam podelio na 5-6 obroka i ukupan unos smanjio za 10-15% a vežbe na 4 km lakog trčanja, trbušnjake i tome slično.
Pre 10 dana sam treninge podelio na 2 dela. Pre podne lako trčanje oko 20 min. I polse podne 30 minuta lakog trčanja, zatim trbušnjaci, rad sa jednoručnim tegovima od po 5 kg oko 10 minuta, pa opet trbušnjaci. sredom uveče 1.5 sati rekreativno odbojka.
Za tih mesec dana skinuo sam 8 kg :innocent:.
Od danas sam pooštrio režim treninga. Ujutro po ustajanju (5.30) na prazan stomak Hiit na biciklu (mauntaun bike) 30 min. Nakon toga obavezni trbušnjaci, a popodne oko 6 lako trčanje 30 min. + tegovi 15 min. + trbušnjaci.
Pitanja:
1 Dali ovaj režim treninga držati svaki dan ili praviti dane odmora?
2 Pošto mi finansije (za sad) ne dozvoljavaju teretanu, i trenera, koje mi vežbe tegovima preporučujete?
3 Ishrana. Dali umesto živinskog mesa odgovara meso od kunića? Ono je inače zdravije i od čivinskog mesa, i čak i na batacima nema ni trunke masti?
4 Dali da ubacim neke multivitamine ili minerale? Ili nešto drugo?
5 Pošto iz zdravstvenih razloga uzimam po 1 kašikicu meda ujutro na prazan stomak, koliko to šteti samnjenju nasalaga neželjenog tkiva?
6 Isto važi i za čajeve? Pijem oko 1.5 litre čaja i to mešavina zelenog čaja koprive i mente. (inače zeleni čaj je prirodni sagorevač masti, kopriva je dobra za detoxikaciju, a menta osveževa i dobro deluje na disajne organe). Osim toga popijem i oko 1 l knjaz miloša.
 Na žalost za sad nemogu da izdvojim pare za neku gym spravu ili nešto slično :bored:.

Unapred zahvalan.
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Tikica on April 23, 2007, 09:11:11 AM
Cao Ivane :) dobro dosao  :blowkiss:

Vidim upucen si koliko toliko, pa ajmo redom  ;)

Dobro je sto si svestan da moras da promenis neke stvari i zbog zdravlja a i zbog tvog fizickog izgleda!Secer, mast...super sto si izbacio, i odlicno je sto primenjujes hiit.
Aerobnim treningom mozemo postici dva cilja, unaprediti kardiorespiratorne sposobnosti i skinuti suvisne masti.
Samo jedna stvar koju moras da primenis prilikom hiit-a je da ga radis na prazan stomak, bez te kasicice meda koju praktikujes ujutru.
Dupliranje kardia moze samo da te dovede u katabolizam,jer hiit je izmisljen da ne vozis biciklu 40 minuta vec da uradis nesto efektivno za 25 minuta.
Hrani se kako treba i ne dozvoli da dodje nova kolicina telesnih masti!

Izvori proteina:
Riba(oslic,tuna)Meso(pilece belo,konsko,teletina),belanac jajeta..
Izvori UH:
Izvori skrobnih uh: zitarice (psenica, ovas,jecam,raz…), smedi pirinac, krompir, kukuruz, pasulj, grasak i drugo mahunasto povrce.
Izvori vlaknastih uh: spargla, prokelj, kupus, karfiol, sargarepa, celer, boranija, tikvice i salate, voce(samo po jedno u toku dana)


-Sto se tice treninga 3-4 x nedeljno ti je sasvim dovoljno + hiit
Po pitanju topljenja masti je bolje raditi kardio na prazan stomak. Preko noci se trosi glikogen dok se odmaras..kad krenes da vezbas bez popune tih rezervi(prazan stomak) onda se trosi preostali glikogen(izvor energije) iz jetre i misica.
Ono sto bi sledece trebalo da se desi da organizam korise depoe sala kao izvor energije za svaku fizicku aktivnost koja se sprovodi.Ali ,ali, jedna stvar je bitna, malo treba da se predje granica izmedju topljenja masti i ulaska u katabolizam..Zato se rade fore sa intervalima, srcanim otkucajima, duzinom kardia kao i zastita nekim suplementom.

-S'obzirom da nemas trenutno mogucnost da ides u teretanu pogledaj temu VEZBE KOD KUCE (http://www.exyu-fitness.com/forum/index.php/topic,590.0.html)

-Kunic moze, ali ako mozes piletinu jedi i nju.

-Multivitaminski preparati su ti obavezni. Vitamin C ti je najosnovinije sto trebas da uzimas. (1g dnevno minimum)

-Za med smo rekli....

-Cajevi su ok, samo nemoj da ih sladis. Voda je obavezna!



idemo dalje... kad procitas ovo....  ;) :)
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on April 23, 2007, 09:34:08 AM
Hvala na brzom odgovpru.
Što se tiče meda, nažalost još 4-5 dana ga moram uzimati zbog grla (Piio sam hladniju vodu, pa imam upalu grla. nelečim se antibioticima nego mjedom. zdravije je) Onda ću ga uzeti posle hiit-a
Što se tiče treninga, u subotu smo imali sinov rođendan pa sam preskočio večernje trčenje. Oko 11 sati sam morao da odem da trčim oko 20 minuta, jer nisam mogao da spavam. Dali da umesto trčanja bolje uradim šetnju ili šta da ubacim. Na forumu sam pročitao da dnevno minimum 1 sat vežbanja, i to bolje u dva dela, pa sam zbog toga tako podelio.
Čaj pijem nezaslađen. Gore nisam napisao, ali pored čaja i kisele vode popijem i oko 1 litar obične vode, tako da ukupno popijem oko 3 litre tečnosti.
Negde sam pročitao da su vlaknasti UH iz šargarepe i kupusa dozvoljeni, jer za njihovo varenje treba otprilike toliko kalorija koliko one same i potroše. Ja dnevno pojedem 10-15 dkg šargarepe umesto slanih grickalica na koje sam navika. dali je to puno, ili smem sa tim nastaviti, jer  :zip: nemogu sebi baš sve zabraniti?
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Tikica on April 23, 2007, 09:51:12 AM
Jos jedna stvar koju treba da znas je sta uzeti posle treninga, o tome procitaj OVDE (http://www.exyu-fitness.com/forum/index.php/topic,147.msg1045.html#msg1045)!

Na forumu sam procitao da dnevno minimum 1 sat vezbanja, i to bolje u dva dela, pa sam zbog toga tako podelio.

...ovo ne znam gde si procitao, ali ono sto se mozda mislilo je da ljudi treniraju oko sat vremena i da trening dele na aerobni (kardio) i anaerobni (tegove)!
Da li ce raditi kardio pre tegova ili obrnuto zavisi od toga sta zele! Ti posto zelis da skines kg, prvo radis kardio pa anaerobni, sklekove, trbusnjake..sta vec..znaci "kucne vezbe" dok se ne steknu uslovi za teretanu  ;)

Sto se tice ishrane...

Ponedeljak:250gr proteina +150 gr UH-skrobastih/riza,krompir ili crni hleb
Utorak:250gr proteina +75 gr UH-skobastih
Sreda: 250gr proteina,proteinski dan...dakle..nista UH, samo unosi proteine preko 150 gr i  povrca..brokoli..sargarepa..kupus..itd
Cetvrtak:250gr proteina,75 gr UH..
Petak:250gr proteina,150 gr UH....
Subota:250gr proteina,  0%gr UH...samo gomile povrca kao i u sredu
Nedelja:250gr proteina, 0% ugljenih hidrata ali pored proteina pojacan unos 0mega 3 masti ..recimo 100- gr..lesnik..badem..orah...

tako delis...ako "muski deo" misli drugacije sto se tice gramaze nek ispravi ;D
Vlaknasti uh su ok, vidis iz ovog primera da mozes da ih jedes i kad su ti dani sa 0%uh (sreda,subota,nedelja)

U svakom slucaju je bolje jesti sargarepu nego grickalice  :yes: :)

ispravio muski deo
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on April 23, 2007, 10:38:56 AM
Hvala na podatcima.
 
Nigde nisam našao kompletnu tabelu sa sastavom UH i Proteina na našem jeziku, npr. nigde nisam našao raženi hleb, graham hleb pošto njih konzumiram umesto belog hleba?
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Tikica on April 23, 2007, 10:41:46 AM
 
Pogledaj ovo

KALORIJSKE TABLICE-ZITARICE I DERIVATI (http://www.exyu-fitness.com/nutritivnetablice/zitarice_i_derivati.php)


KALORIJSKE TABLICE-MESO I MESNE PRERADJEVINE (http://www.exyu-fitness.com/nutritivnetablice/meso_i_mesne_preradjevine.php)
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on April 23, 2007, 11:17:27 AM
Tikice.
Gledao sam to, pa sam zato i pitao, jer tu nevidim procenat UH
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Tikica on April 23, 2007, 11:21:25 AM
Uh-seceri,glicidi
Masti-lipidi
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Pedja Petrovic on April 23, 2007, 12:13:11 PM
A JEL BI MOGAO MALO DA POJASNIS NA KOJI TO NACIN MED DELUJE NA UPALU GRLA??
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on April 23, 2007, 01:07:20 PM
neznam objasniti. Dosta često sam imao probleme sa grlom i glasnim žicama. čim popijem nešto hladnije, izgubim glas. lekari su mi stalno prepisivali  antibiotike, i to kura 6-7 dana. Jedan čičic iz kraja mi je rekao da probam sa jednom kašikicom meda na prazan stomak. Vredelo je. i sad potraje 3-4 dana, ali se nekljukam antibioticima.
Stara tibetanska medicina podrazumeva med kao jedan od osnovnih sastojaka potrbnih za zdrav i dug život. Naravno ne podrazumevam tu industrijske med-ove pravljene od šečera, nego isključivo prirodni med šumski ilil bagremov.
Čak i savremena medicina pošinje da koristi med i medicinske svrha.
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: medena on April 23, 2007, 06:13:04 PM
A JEL BI MOGAO MALO DA POJASNIS NA KOJI TO ANCIN MED DELUJE NA UPALU GRLA??

Pedja,sta fali medu?  :bored:
svakog jutra jedem bagremov med da mi ublazi grlo,grebe me,suv,promuklo....ne znam zasto mi je osetljiv na hladno pice,tj nemam krajnike,onda sam morala piti mlako pice...pih

Ivane,pokusaj sa Septolete pastile (ima i bez secera) ili Tantum Verde  :)
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: N_e_z_n_a_l_i_c_a on April 23, 2007, 06:19:47 PM
@medena

Med definitivno nije BB hrana niti dodatak !!!!
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: medena on April 23, 2007, 06:23:20 PM
@medena

Med definitivno nije BB hrana niti dodatak !!!!

pa znam....zar ni malo?ni jednu kasikicu? reci mi onda kako da ublazim grlo? nesto prirodno? nego gutati lekove bezveze...
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: N_e_z_n_a_l_i_c_a on April 23, 2007, 07:06:32 PM
@medena

Med definitivno nije BB hrana niti dodatak !!!!

pa znam....zar ni malo?ni jednu kasikicu? reci mi onda kako da ublazim grlo? nesto prirodno? nego gutati lekove bezveze...
Pazi meni med sa limunom ublazi grlo bolje od čega, dakle ako ti treba par žlica sa limonovim sokom sigurno te neće da ubije, tako da bez straha, ali da ti bude kao dio prehrane  :protest1: Na to sam mislio, ipak je to previse šećera, fruktoze ako se ne varam...a znaš da voće deblja...
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Pedja Petrovic on April 23, 2007, 07:26:38 PM
zatr je moguce da nekoga grlo boli 24/7?????
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on April 23, 2007, 07:51:40 PM
Pre par godina sam mogao da pijem pivo direktno iz frižidera, ma koliko hladno bilo. U zadnjih par godina, dosta je čaša hladnije vode pa da me uhvati grlo i izgubim glas. Ima ljudi koji taj problem imaju mnogo češće.
Istina  da je med pun šećera,  :protest1: ali jedna kašikica ujutro za grlo po potrebi, svakako povoljnije utiče na organizam neko 2 kutije antibiotika :zip:.
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Pedja Petrovic on April 23, 2007, 07:54:47 PM
niko ovde ne tvrdi da su antibiotici bolja opcija.....

ali...ti pricas dakle o preventvnim merama a ne o lecenju...a antibotike neces nikada..bar ne koliko ja znam-uzmati kao preventivu...

preventiva koju preferiras i nije bas najsretnija opcija......
nije bas sve onako kak0 su bake i deke pricali...
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: medena on April 23, 2007, 08:04:12 PM
ama,ljudi,imam ja pojma sta je med,ima fruktoze,znam,ali NE CESTO,samo kad je po potrebi za upalu grla!  :pissed:
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Pedja Petrovic on April 23, 2007, 08:06:04 PM
ja koliko vidim..ovde se prica o kasiki dve svako jutro?????

ili ja nesto nisam dobro sabrao??
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: medena on April 23, 2007, 08:08:00 PM
ajd,dobro,med je zabranjen,
u redu,onda mogu da namazem med na gazu i staviti na vrat,da stoji preko noci...   :hitself:
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on April 23, 2007, 08:09:54 PM
Bas o LECENJU pricam, jer ga uzimam kada me vec boli grlo. A inace med i propolis kao prevenciju preporucuju i lekari, a ne samo bake i deke. Puno toga moze da se nadje na raznom forumima posvecenih zdravoj ishrani.
U ishranu vezanu za sam BB se nerazumem. 100% je sigurno, da oni koji ne moraju toliko paziti na ishranu, nece pokvariti nista sa kasicicom meda povremeno.
Za one koji planiraju gubljenje masnih naslaga, naravno med  :protest1:
Da nebude zabune radi se o 1 maloj kasikici, (oko 3g UH) i to samo po potrebi
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Pedja Petrovic on April 23, 2007, 08:11:12 PM
Bas o LECENJU pricam, jer ga uzimam kada me vec boli grlo. A inace med i propolis kao prevenciju preporucuju i lekari, a ne samo bake i deke. Puno toga moze da se nadje na raznom forumima posvecenih zdravoj ishrani.
U ishranu vezanu za sam BB se nerazumem. 100% je sigurno, da oni koji ne moraju toliko paziti na ishranu, nece pokvariti nista sa kasicicom meda povremeno.
Za one koji planiraju gubljenje masnih naslaga, naravno med  :protest1:
Da nebude zabune radi se o 1 maloj kasikici, i to samo po potrebi
...

ok
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: medena on April 23, 2007, 08:17:11 PM
cekaj,cekaj...
Pitanje je: cime da povecam imunitet? cime da podizem vitalnost celog organizma i kod umora,u stanjima stresa i iscrpljenosti?
med+cokolada+sok su zabranjene?!?
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Lazic on April 23, 2007, 08:20:02 PM
cekaj,cekaj...
Pitanje je: cime da povecam imunitet? cime da podizem vitalnost celog organizma i kod umora,u stanjima stresa i iscrpljenosti?
med+cokolada+sok su zabranjene?!?

povrcem i vocem, nisi ti fizikalac na gradilistu pa da ti treba mnogo cega..moze da zavrsi posao neki multi mineralni kompleks...neki suplement....
kupi imunal...deluje odlicno..
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Tikica on April 23, 2007, 08:22:45 PM
Ivane,pokusaj sa Septolete pastile (ima i bez secera) ili Tantum Verde  :)

Tantum Verde ne smes da uzimas bez konsultacije sa lekarom kao ni druge pastile!
Smes samo Pantenol!
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: medena on April 23, 2007, 08:24:24 PM
 :) Lazicu,imas dobro pamcenje....
pa kupila sam juce Imunicativ Biofar, sprecava me od gripe,super je...a sta je Omega 3,za sta? tu negde sam procitala...
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: medena on April 23, 2007, 08:26:18 PM
ma tikice,samo 2 pastile dnevno,ujutru i uvece...
pantenol? sta je to,sirup?
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on April 23, 2007, 08:32:55 PM
šta je sa mineralima? dali njih treba uzimati prilikom skidanja kilaže?
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: medena on April 23, 2007, 08:40:14 PM
ja ne mogu bez kalcijuma! od mleka je!  :rolleyes01:
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Lazic on April 23, 2007, 08:45:38 PM
sta je sa mineralima? dali njih treba uzimati prilikom skidanja kilaze?
gore sam rekao, neki multi vitaminsko mineralni komplex je idealno nabavti..
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Lazic on April 23, 2007, 08:46:16 PM
:) Lazicu,imas dobro pamcenje....
pa kupila sam juce Imunicativ Biofar, sprecava me od gripe,super je...a sta je Omega 3,za sta? tu negde sam procitala...

za regulisanje holesterola..odrzavanje krvotoka i srca...
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: medena on April 23, 2007, 08:54:44 PM
shvatam, :yes: ,mislim da mi to ne treba,nemam zdravstvenih problema,sem sto mi je nisak pritisak,tako mi je prirodno...
a sad mi reci koji multi komplex?
ima u apotekama svakakve vitamine,a jel dobar onaj sto je proizveden u italiji?
ili iz Slovenije DUOVIT za zene? sta mislis?
za Oligovit sam ja protiv,goji se!
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on April 23, 2007, 09:00:41 PM
Ja sam pre koristio calivitin Ful Spectrum. relativno jeftin a prilično kompletan. Dali bi mi on odgovarao?
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: medena on April 23, 2007, 09:10:00 PM
Ja sam pre koristio calivitin Ful Spectrum. relativno jeftin a prilicno kompletan. Dali bi mi on odgovarao?


jel to iz Bosne?
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on April 23, 2007, 09:25:50 PM
Ne pre su to zvali kalifornija fitnes, a sad samo calivita. Uvozi ga kompanija fitco iz novog sada
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: medena on April 23, 2007, 09:34:42 PM
Ne pre su to zvali kalifornija fitnes, a sad samo calivita. Uvozi ga kompanija fitco iz novog sada

pa to je u novom sadu! setila sam se gde sam to videla,na bulevaru oslobodjenja...  :yes:
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Tikica on April 23, 2007, 10:42:36 PM
ma tikice,samo 2 pastile dnevno,ujutru i uvece...
pantenol? sta je to,sirup?

ne, to su tablete koje se sisaju! i najbolje su kada ih uzimas na svoju ruku!
ostale tablete i pastile uglavnom sadrze benzydaminhydrochlorid i ukoliko nemas infekciju i bakterije u grlu ne trebas da ih koristis, pogotovo ne tantum!
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on April 24, 2007, 05:06:35 PM
imam još jedno pitanje uvezi treninga.
Dali da radim 6 dana hiit+svaki drugi dan i sa tegovima, ili kad radi sa tegovima neraditi hiit nego samo običan kardio? Ili kako je najbolje?taj deo još nisam dobro isplanirao
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Lazic on April 24, 2007, 05:23:07 PM
kada radis sa tegovima posle tegova radi obican kardio..
ostalim danima radi hiit..ovo podrazumeva da radis 3-4 puta nedeljno teretanu i jedan dan odmora..
ili mozes da radis hiit i kardio naizmenicno ujutru..dan za danom, a teretanu popodne ili uvece..3-4 puta nedeljno..
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on April 24, 2007, 05:39:51 PM
Kod jutarnjeg hiit/kardio dali moram praviti dan odmora?
Pon. Sre. Pet. Sub. tegovi, inače sredom igram odbojku 1.5-2 sata dužine. dali da i tad radim tegove, ili da taj dan neradim tegove?
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Lazic on April 24, 2007, 05:46:56 PM
ujutru radis npr..

pon kardio
uto hiit
sre kardio
cet hiit
pet kardio
sub kardio

kada udjes u kondiciju mozes hiit da radis i svaki dan ali mora da se branis od katabolizma jakom klopom i suplmentima bcaa ili glutamin..moze i oba u isto vreme

ako mozes pored odbojke sto da ne..
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on April 24, 2007, 06:10:14 PM
Hvala Laziću. Otprilike mi ta kombinacija odgovara.
Planiram da radim kod kuće, vežbe koje sam našao na forumu. Koliko bi vremenski trebao biti rad tog drugog treninga. dalo je ok. oko 45-60 minuta, i kolike pauze između serija?
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Tanja on April 24, 2007, 08:45:46 PM
Koliko bi vremenski trebao biti rad tog drugog treninga. dalo je ok. oko 45-60 minuta, i kolike pauze izmedju serija?
Trening sa tegovima bi bas trebao da traje toliko koliko si naveo. Sve preko toga bi znacilo da imas ili visak vezbi ili visak serija ili oba.
Pauze ti zavise i od tezina i od uteniranosti. Za pocetak neka to budu pauze od oko 1.5 min
pozz
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on April 24, 2007, 09:42:40 PM
Pitanjima nikad kraja. :blush:
Dali je problem to što mi se baš najaktivniji dan u nedelji poklapa sa danom od 0 UH
Naime program za sredu:
5.30-6.00 kardio
16.30-17.15 tegovi
19.00-20.45 odvojka?

sorry ako sam malo dosadan.....
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Lazic on April 24, 2007, 09:45:29 PM
izdrzi sta da ti kazem..nije lako doci do nekog cilja
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Tanja on April 24, 2007, 10:31:07 PM
Dali je problem to sto mi se bas najaktivniji dan u nedelji poklapa sa danom od 0 UH
Psiholoski efekat :) 0 UH BU! Strasno, pasces u nesvest iz odma ;)
Ti toga dana unosis ipak veoma malu kolicinu uh iz vlaknastog povrca. Uz to, pijes protein sa dekstrozom. To je vise od nule.
Da ne pricamo o "prekomernim naslagama nezeljenog tikiva" Pa to se trosi.
Budi musko ;D
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: N_e_z_n_a_l_i_c_a on April 24, 2007, 11:02:49 PM
Dali je problem to sto mi se bas najaktivniji dan u nedelji poklapa sa danom od 0 UH
Psiholoski efekat :) 0 UH BU! Strasno, pasces u nesvest iz odma ;)
Ti toga dana unosis ipak veoma malu kolicinu uh iz vlaknastog povrca. Uz to, pijes protein sa dekstrozom. To je vise od nule.
Da ne pricamo o "prekomernim naslagama nezeljenog tikiva" Pa to se trosi.
Budi musko ;D


Evo da te malo ohrabrim i ja sam tvoje kilaze dakle krenuo sam sa 125 doduse moj cilj nije gutit kilograme vec masnocu, ali samo sam ti htio da kazem i savjerujem da ce kriza da te drzi prvih 10 tak dana, onda ces se priviknut da neces da osjetis manjak UH i to nimalo, malo ce ti snaga opast, bit ces nervozniji i dosta zedan, barem sam ja nervozu ubijao vodurinom...
Samo lagano i sve ce da dodje na svoje, pogledaj moj topic, "Savjet, Kritika, Pomoc, moj plan za prvu ozbiljniju defku u zivotu!!!"

Te poslusaj savjete Tanje!
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on April 24, 2007, 11:40:17 PM
Ama nismo se razumeli. Nije problem u tom kako izdržati. Pitao sam zbog toga što sam u raznim temama čitao da vi posle treninga uzimate tečne proteine dextrozu i još koješta. Ja od toga ništa ne uzimam, pa zato pitam. Nažalost još se ne razumem u temu.
A pitati se sme....ili....?
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Lazic on April 24, 2007, 11:45:56 PM
naravno uvek, moze samo precizno definisi pitanje..moraces i ti da uzimas to..bez toga nema rezultata..
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on April 25, 2007, 12:02:35 AM
Nažalost zbog mat. situacije ne mogu sebi bar još mesec dana dopustiti proteine i teretanu. Tek posle 1.6 ću najverovatnije moći dopustiti sebi takve stvari. Dotle ću morati bez toga. Izdržaće se nekako i bez toga.
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on April 25, 2007, 05:23:51 PM
Još nešto. Posle treninga sa tegovima, piju se proteini i dex, ili umesto njega suvo grožđe.
Kad je dan sa 0 Uh, kako se uklapa suvo grožđe posle treninga. Ili ih tih dana ne uzimati?
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Lazic on April 25, 2007, 05:28:46 PM
0 gr UH se odnosi na skrobaste...znaci taj dan ako kriziras jedes vlaknaste koliko mozes..
Suvo grozdje ili dex posle treninga ima smisla samo ako se unosi protein..
ako unosis suvo grozdje ..njega 50 gr suvog grozdja pojedes 20-ak minuta pred kraj treninga i na kraju treninga ide whey..
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on April 25, 2007, 05:33:14 PM
Znači ako nema whey. netreba ni dex?
Onda dok nebudem mogao da kupim whey. neću uzimati ništa.
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Lazic on April 25, 2007, 05:36:35 PM
tako je...
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on April 28, 2007, 07:16:46 PM
Malo matematike
1kg sala=7000 kcal
ako uz kvalitetnu ishranu, sa varijacijom Uh unosim svaki dan 400-500 Kcal dnevno, i treningom potrošim još dodatnih 700-800 kcal, to je nedeljno cco 9000 Kcal. znači nedeljno gubim oko 1 kg.
Međutim ja sam za nedelju dana izgubio oko 2.5 kg.
Odakle ta razlika. Merim se subotom ujutro, odmah nakon ustajanja?
Nije dase žalim na rezultat.... :clap:, samo sam znatiželjan.
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Lazic on April 28, 2007, 07:38:47 PM
jos ne gubis salo..gubis vodu..
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: medena on April 28, 2007, 07:44:54 PM
 :shocking: dal to znaci,na primer,kad izgubim bar 2kg,znaci gubim vodu,a ne salo,tako?!
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Lazic on April 28, 2007, 07:49:07 PM
Zavisi od svega..na pocetku neke redukovane ishrane se uvek gubi voda..npr 15-ak dana..posle ide sagoravanje sala..
ali osoba treba da zna sta ima na svom telu..
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: medena on April 28, 2007, 07:54:06 PM
koja je bolja vaga il merenje?
kod mene,vagala sam,imam 60kg,a kod tetke imam 58kg,onda sam shvatila da me vara vaga i da je merenje bolja  :vertag:
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Lazic on April 28, 2007, 07:55:09 PM
Vizuleni izgled je najbolji parametar..
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on April 28, 2007, 07:56:13 PM
pre mesec dana sam imao 125 kg, prošle subote 117, a sad 114.5
Ja mislim da to nisam izgubio 10.5 kg vode. Ili ......?
Inače ako se meriš meri se na jednoj istoj vagi uvek.
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Lazic on April 28, 2007, 08:00:47 PM
Nije sve ali vecim delom jeste. Na tolike kilograme sigurno imas da izgubis 10% u vodi...
Polako, bitno ti je da sve pada sto ti se nesvidja..
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on April 28, 2007, 08:06:03 PM
Pitam zbog toga što mi do sada nije bio problem voziti bicikl 20-25 km sa prosečnom brzinom od 26-27 km/h, a sad kad radim hiit, za 30 min vožnje nagurom prosek od svega 23 km/h. Dali je to zbog smanjenja unosa Uh?
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Lazic on April 28, 2007, 08:31:13 PM
Pa hiit je naporniji..kilometraza ti nije vazna..vec prelaz i razlika izmedju on i off u hiit-u
npr napornije je voziti hiit sa 25km/h kada je off na 30 km /h kada je on..
a lakse je sa brzinom 20km/h off 25km/h on
da ne pricam da je jos lakse voziti konstantno brzinom od 20 km/h ili 25km /h..
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on April 28, 2007, 09:28:08 PM
moj hiit izgleda ovako:
zagrevanje 2 min 20km/h
1km 25
1km 22
tako 3x
1km 25
0.5km 27
0.5km 25
0.5km 22
tako 3x
1km 20
0.5km 25
0.5km 30
0.5 km 25
za kraj 2km 20
Pošto moj km na biciklu nema opciju merenja vremena, nego samo km, neradim na minute nego km. to je ukupno cco 30 min. i pređeno 11.8km. naravno vozim na dosta lošem putu, zbog saobraćaja.
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on April 28, 2007, 09:30:39 PM
pulsmetar takođe nemam, pa radim po osećeju :blush:
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Lazic on April 28, 2007, 09:32:13 PM
moras po minutima..jer koliko minuta se zadises toliko ide i odmor..
znaci 1 minut normalno 1 minut brze ili 2:2 ako nisi u kondiciji..
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on April 28, 2007, 09:43:12 PM
moraću onda i neki sat da namontiram, jer ovo moje kinesko sr***e km sat ako pokazuje vreme onda pokazuje maximalnu brzinu, a pošto vozim napolju, moram da gledam i put, a ne samo ručni sat, ako neću u gips na "prinudni odmor".  ;)
Nemož ni zamisliti taj sudar moje tonaže i majke zemlje :innocent:  :lol:
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Lazic on April 28, 2007, 09:46:16 PM
svaki krs sat ima timer
podesis  na minut on pocne da zvoni nakon 1 minuta .nastavlja da odborojava dalje u krug isti minut i kada dodje do minuta on opet zvoni..
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on April 29, 2007, 07:27:01 PM
Moj prošlonedeljni bilans:

Pon. 1900 Kcal
Kardio 5.40-6.05
Tren.   18.00-19.00

Uto. 1700 Kcal
Hiit   5.40-6.10

Sre. 1620 Kcal
Kardio   5.40-6.10
Tren.   17.15-18.00
Odbojka 19.00-20.45 :badair:

Čet. 1720 Kcal
Hiit    5.40-6.05

Pet.1830 kcal
Kardio   5.40-6.20
Tren.   17.00-18.00

Sub. 1630 Kcal
Hiit   10.35-11.00
Tren   20.00-21.00

Nedelja 1935 Kcal
pauza
Popodne 2.5 sati šetnja sa klincima po obali Tise, igralište, malo fudbala sa klincima, (pa me sad boli skočni zglob koji mi je sin šutnuo  :bored: .)

Voda dnevno oko 1l+ 1.5l kisela voda+2 l razređeni zeleni čaj, menta i kopriva.
Povrće nije uračunato u Uh. Jedem ga  0.5-0.8 kg dnevno ( šargarepa, kupus, zelena salata, rotkvice.......i ako se nađe još po nešto.
Proteine posebno ne uzimam. Uzimam calivitin Full Spectrum (vitamini+minerali+antioxidansi)

Svaki dan osim navedenog, skupi mi se i 10-12 km biciklanja.
Kardio i hiit radim isključiva na biciklu u manje prometnim ulicama.
Trening po tanjinoj shemi(iz teme kako pošeti sa tegovima...) sa povećanim brojem ponavljanja.+ razne vežbe trbušnjaka. Njih obavezno po 40-50 kom radim i posle kardio/hiit.
Pridržavam se varijacije Uh, sa tim da proteini nisu uvek u potrebnoj količini (180-200), a i skrobnih Uh često nema baš koliko treba.

Rezultat -2.5 kg. + osećam se SUPER
Dali da nešto menjam, ili da nastavim ovako?
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Tanja on April 29, 2007, 07:39:42 PM
U principu, to je to za sada dok ne krenes sa teretanom. Jedino se potrudi da maksimalno ispostujes ishranu.
Ako stoji npr 200g, to znaci da nije problem da se unese 190 ili 210...sve je to okvirno, ali nemoj da pravis prevelika odstupanja.
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on April 29, 2007, 07:47:01 PM
Posle praznika planiram da kupim i neki proteinski dodatak tipa whey. Zanima me koji vi preporučujete. Mogu izdvojiti oko 2500-3000 din za 1 mesec.
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Lazic on April 29, 2007, 08:40:57 PM
Ivane da ne bude reklama jer ja nemam nista od nje, ali vredi svaki dinar ovaj whey sto pedja prodaje kosta 3000 din..Dobijas za te pare klasu  whey-a koji kosta oko 3800 din..
Imas i jeftinije ali ces da kunes svaki dan sebe sto si ga kupio..
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on April 29, 2007, 09:12:52 PM
I mislio sam na tako nešto. Kontaktiraću ga na pm
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on April 30, 2007, 04:22:45 PM
dogovoreno sa peđom na whey. sad mi samo treba, dnevna količina i vreme uzimanja
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Lazic on April 30, 2007, 04:29:25 PM
najvaznije ti je 2 merice sa  60 gr dextroze posle treninga u teretani.. i 1 doza sa bezmasnim sirom pred spavanje..
naravno moze i jos ali ako budes imao.. moze kao dodatak nekom obroku 1 doza..
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on May 04, 2007, 07:35:35 AM
Imam još jedno pitanje.
Pošto veoma volim crni luk, kako presan tako u salatama i dinstan na vodi za tikvice, grašak i sl. Dali se on sme i moža koristiti u ishrani. moja dnevna potrošnja je bila oko 100-150 gr očišćenog. Isto tako dali on sadrži skrobaste ili vlaknaste UH?
Naučio sam da je najneukusnija hrana veoma dobrog ukusa ako se u nju doda malo luka.
Znači " Luk jesti ili nejesti.... pitanje je sad" :yes:
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Lazic on May 04, 2007, 01:39:27 PM
 moze jedi ga ...ako to nece da utice na tvoj drustveni zivot. :)
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on May 04, 2007, 03:10:46 PM
Pošto ga u porodici svi jedu (cco 2.5 kg/7 dana) u kući neće nikom smetati. Radno mesto takođe kod kuće pa je i to ok.
A bez njega jednostavno neide.
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on May 06, 2007, 08:47:29 PM
"Posle 17 h ne unositi Uh." dali se to odnosi samo na skrobne, ili i na vlaknaste?
Isto tako ako je dan sa 150 Uh, dali skrobnih, ili ukupno skrobni+vlaknasti?
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Lazic on May 06, 2007, 09:03:02 PM
varijacija se odnosi sam na skrobaste UH..kada se radi definicija i skidanje kilograma ne unosi se nista..eventualno neki vlaknasti..
kada je podizanje mase u pitanju tu je druga situacija..
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on May 06, 2007, 09:23:58 PM
znači malo vlaknastih posle 17 nije problem, a 150gr Uh skrobnih+ može nešto malo vlaknastih, u zasebnim obrocima.
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Lazic on May 06, 2007, 09:27:36 PM
naravno..procitaj bilo koju zensku temu ili neznalicinu ili temu grkovcanina..sve ima u detalj..
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on May 07, 2007, 07:34:54 AM
Rezime druge nedelje:

Hiit pon-pet po 25 min. sa znatnim pomakom u intenzitetu (27-32max 35, pre je bilo 22-27, max30).
radim ga ujutro na prazan stomak samo, 1 ness bez secera i mleka, osim subote, kad je spojen sa treningom popodne.
Treng pon., sre, pet, sub. po cco 1h.
Hrana po sablonu.
tonaza ;) 112.5
Znaci -1.5kg.

Razliku vide svi i pocinja da zapitkuju sta i kako. :yahoo:
Da.... pocinju da mi daju recepte tipa vocna dijeta............ :zip:
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Lazic on May 07, 2007, 07:56:14 AM
Cool..
sada si u kondiciji povecaj razliku normalno -ubrzano tj sporo 20, brzo 30(1 minut 20, 1 minut 30 pa u krug)..pazis na puls do 140 otkucaja u minuti..
ako nisi zadovoljan ubacis i klasican kardio uvece..
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on May 07, 2007, 08:40:42 AM
1 Dali da silazim na 20 ili mogu ostati kao do sad na 25, jer pri toj brzini mi je puls oko 120?
2 Mogu pre tegova 20 min običan kardio, a kad nema trening onda 30 min kardio? Uveče biu radio trčanje, jer se kod njega mnogo više zaduvam, samo što mi jako opterećuje skočni zglob. Ili bolje da radim kardi na stepenicama? samo onda nemogu, svega 15 min? ali je opterećenje mnooooogo veće?
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Milan on May 07, 2007, 08:24:14 PM
cemu svrha da treniras dalje ako se povredis pri tom trcanju
radi taj kardio posle tegova
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on May 07, 2007, 09:23:36 PM
Nije mi problem trčanje, nego raditi hiit trčanjem, jer sa mojih 113 kad počnem sprint, svi gledaju šta to tutnji ulicom :)
inače pred trening svakako radim lako trčanje 3-4 min radi zagrevanja.
Danas mi je stigao whey od Pedje, sa ukusom vanile. Odličan je sa 1 dl.vode, kao puding :yahoo:
Pošto kod nas nema posnog sira, pred spavanje sa čim da ga uzimam. Eventualno ima ella mleko?
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Milan on May 07, 2007, 09:28:55 PM
moze sa belancima,mislim da je bitno da nema uh posto je poslednji obrok
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on May 07, 2007, 09:31:57 PM
Koliko sam razumeo bitno je da se što sporije razležu... Belance se razleže za 20 minuta, što i nije neki period. Ili...?
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on May 08, 2007, 10:07:20 PM
 :yahoo: :yahoo: :yahoo:
konačno sam našao Ella sir i kod nas. Cena 97.5din
e sad pred spavanje whey umutiti u sir ili pojesti sir, pa popiti whey?
kakva su iskustva?
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: N_e_z_n_a_l_i_c_a on May 08, 2007, 10:31:58 PM
Puno je lakse i ljepse ubacit u mixer 1dcl mlijeka, 1-2 mjerice whey-a (ovisno o kilazi) te smutit sa sirom, dobije se fina hladna smjesa kao sladoled. Popit, oprat mixer obavezno jer ujutro ce da bude kao beton i spavanac sa sporo opustajucim proteinom kucne izrade!
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on May 09, 2007, 06:50:01 AM
1 dl mleka 5 gr Uh.
1 merica whey-a 1.5gr Uh
1/2 čaše Ella      2.2 gr Uh
Posle 17  :protest1: Uh

Znaci bez mleka. probacu sa vodom.
Inace  :thumbup1:
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: N_e_z_n_a_l_i_c_a on May 09, 2007, 12:46:14 PM
@Ivan

Ideš ti možda na MR. O ? Kad ti tih 5g znači???  :hitself: ;D
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on May 09, 2007, 01:02:41 PM
 :strong:
To ne, ali imam da istopim još nekih 20 i kusur kila, pa gledam da se što tačnije pridržavam jelovnika.
slažem se da 5 gr i nije puno, samo... :crybaby:
Tih 5 gr kada se sakupi na nedeljnom nivou i nije tako malo.I to baš pred spavanje :thumbdown
Kako kazu bb "Ili-ili" sredine nema ;).
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: N_e_z_n_a_l_i_c_a on May 09, 2007, 01:08:21 PM
@Ivan!

Vjeruj mi da ce te do dovest do ludila, nemoj da se zamaraš savršenstvom jer nije sve toliko u brojevima, mlijeko je tu samo kao dodatak po mogucnosti ono sa 0.9 % m.m tako da je to skoro kao voda, doduse ako si ti odlucio tako rigorozno respekt, samo da te to ne umori... :thumbup1:
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on May 09, 2007, 02:10:36 PM
Za sada mi ovako odgovara. Smanjio mi se apetit, tako da sad mesto tepsije bureka, za doručak npr. dosta ijedna tuna sa dva belanceta, i ev. parče raženog hleba.
Što se tiše mleka, ženin kum nam svaki dan donosi po 1 litru sveže pomuzenog, pa nebih kupovao samo zbog tih 1 dl., a klinci obožavaju friško
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Tikica on May 09, 2007, 02:11:48 PM
jel ga kuvas?
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on May 09, 2007, 02:14:04 PM
Obavezno prokuvam.
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Tikica on May 09, 2007, 02:14:45 PM
odlicno, vec sam se zabrinula  :) :thumbup1:
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on May 09, 2007, 02:19:37 PM
Njinteresantnije je to da kad ka prokuvam, ohladi se , stavim u frižider, posle 12 časova skinem skorup i izmerim, dobijem 50 gr/l čvrstog skorupa...
To klincima mažem na hleb.... Nikad da ga bude i za suprugu :crybaby:
Probao sam da kad skinem skorup još jednom prokuvam, i opet sam dobio negde oko 20gr/l skorupa.
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Tikica on May 09, 2007, 02:22:40 PM
meni je to grozno  :hmm:
i sama pomisao na to.... sad...sa ovom ishranom koju primenjujem  :hmm:

sadrži najmanje 65 % mlečne masti..... :hmm:
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: N_e_z_n_a_l_i_c_a on May 09, 2007, 02:27:13 PM
Ma djeci nece da bude nista od tog, ja sam odrastao na kozjem domacem mlijeku, sad ga ne mogu na oči vidit, ali sam pio puno kao dijete, makar govore da je ULTRA ZDRAVO i puno bolje od kravljeg...
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on May 09, 2007, 02:35:51 PM
i ja sam do svoje 25-te redovno pio po 1-1.5 l sveže pomuženog, nekuvanog kozijeg mleka dnevno, bio zdrav i nisam se gojio. Kada sam se posle ženidbe opustio, prestao sa zdravom hranom, prešao na pljeskavice, razna pečenja, i gomilu krompira (pečenog u ulju), počele su i kile da se gomilaju.
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Tikica on May 09, 2007, 02:37:40 PM
ma svi smo mi odrasli na masnim, slatkim...i kojekakvim stvarima.. kad si mali ne mozes da biras.... ukusan je kajmak to je istina..ali....  :i'mcool:
ja samo govorim kakav mi je sad stav prema tome  ;)
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: N_e_z_n_a_l_i_c_a on May 09, 2007, 03:06:03 PM
Što ti je to kajmak?
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Tikica on May 09, 2007, 03:17:04 PM
skorup  :lol: on serbian  :lol:
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on May 09, 2007, 03:17:37 PM
Fino umućena mlečna mast, slično kao pavlaka, samo na srbijanski način
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: GRKOVCANIN on May 09, 2007, 06:50:11 PM
Odmori malo od tih 2, 5 g UH vise ili manje. Nije svaki dan proteinski. Slusaj malo one koji su ispred tebe. Poslije 3 mjeseca ima da jedes i sladoled. Prosjecan covjek moze da izdrzi mjesec dan u striktnom rezimu. Poslije dobijes takvu zelju za nekim stvarima, da ne moze da se izdrzi.Pogotovo ti, sa vozom junk hrane prije dijete.To ti je nesto kao nostalgija za domovinom :dunno:. Tako da....
Ja sam na toj ishrani 3 mjeseca, a dalmos nesto manje. Znaci, mozda znamo o cemu pricamo! :twisted: :twisted:
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: N_e_z_n_a_l_i_c_a on May 09, 2007, 07:17:47 PM
@GRKOVCANIN

Dalmoš nije još gotov i nije još zadovoljan zato te molim da govoriš u svoje ime... :thumbup1:
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: GRKOVCANIN on May 09, 2007, 07:24:05 PM
 ;D!
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on May 09, 2007, 09:00:47 PM
Nekažem da se neću uželeti, samo me zanima što vam smeta ako želim da ispoštujem moj plan. :hm:
Vi uzimajte mleko i podižite nivo inzulina u krvi pred spavanje ako vam to odgovara. Ja volim mleko, ali mi uopšte nesmeta ako ga pred spavanje nepopijem.
Dokle ću izdržati?
Videće se. samno da stignem do 90kg pa neće biti potrebe više toliko strogo da se pridržavam ;)
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on May 09, 2007, 10:11:19 PM
U svim jelovnicima se preporučuje tunjevina. Kako stoji stvar sa ostalim ribljim konzervama?
Sardine?
Haringe?
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Tikica on May 09, 2007, 11:44:59 PM
tuna i oslic imaju najvecu proteinsku vrednost, sardine slabo...
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: GRKOVCANIN on May 09, 2007, 11:48:13 PM
 :crybaby: :crybaby: :crybaby: :crybaby: :crybaby:!!!!!!!!!!
Covjece, jesi ti normalan? Nije jedan deci mlijeka isto sto i litra. Pa jel mislis da se dzabe uzima 70-100g dekstroze u PWM, ako moze i 5g?!!! Pricas o 90kg kao da imas 94. Jel ti mislis da ce da ti tako pici kad izbacis svu tu silnu vodurinu? To neko silno gubljenje kilograma je samo ako gubis misice, posto ces vodu prvu da izgubis. Misic je 3 puta tezi od sala, znaci 3-5 kg mjesecno ako neces da gubis misice, inace moze i 10 mjesecno. Ja gubim 3-4kg mjesecno uz Animal Cuts i Labrada Charge i tonu suplemenata, uz minimalan gubitak misica. Da ne uzimam sagorjevac ne bi gubio ni 2kg pa ti sad vidi gdje si :yellowcard:.
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: N_e_z_n_a_l_i_c_a on May 10, 2007, 12:06:10 AM
@GRKOVCANIN

Morat ćeš ti meni sredit neku dijetu...vidim ja da tebi to ide ludilo...
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Tanja on May 10, 2007, 12:58:08 AM
Vas dvojica svaki u svoj cosak. Imate pm pa se "druzite"   :pissed:
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on May 10, 2007, 06:55:48 AM
Covjece, jesi ti normalan? ...
Pricas o 90kg kao da imas 94. ...
...Ja gubim 3-4kg mjesecno uz Animal Cuts i Labrada Charge i tonu suplemenata, .....
Da JESAM normalan, nefali mi ništa i ne napadam druge ljude, zato što možda malo drugačije izgledam od njih.
Zašto neko ko ima 113 kg nemože i nesme da govori o svom cilju od 90kg?
Blago tebi kad imaš toliko para da to sve možeš sebi obezbediti. Nažalost nije svako u toj poziciji.... Ima ljudi koji od te sume para što ti trošiš na sebe podižu decu. tako da tu NO KOMENT

I Koliko ja znam PWM SE NE UZIMA PRED SPAVANJE
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on May 10, 2007, 07:07:00 AM
tuna i oslic imaju najvecu proteinsku vrednost, sardine slabo...
Dali tu uzimaš u obzir svarljivost i iskoristivost proteina?
Koliko sam ja gle dao na netu, i ovde u tablicama, sardine i tunjevina u konzervi imaju sličnu proteinsku vrednost, samo što sardina ima upola manje masti? Možda nešto nisam razumeo kako treba?
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: N_e_z_n_a_l_i_c_a on May 10, 2007, 08:46:55 AM
@Ivan!

Malo OFF-a. Ma nemoj da se ljutiš to naš GRKO ima problema sa tom lovom, ima previše pa smo mi za njega II klasa, ja čovjeka shvaćam ipak on ima više od pola miliona i to ne dinara !!!
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on May 10, 2007, 09:14:07 AM
Nemojte me pogrešno razumeti. Nemam ja ništa protiv ljudi koji imaju više od mene. :protest1:
Ja sam se na sajt učlanio da bi učio od onih koji više znaju od mene u ovoj oblasti. Neželim da se takmičim sa nikim osim samog sebe. Jedan pametan čovek je nekada davno rekao
"Ako hoćeš da pobediš, pobedi prvo samog sebe, inače će ti nestati motivacije, a ona je najglavnija!"
Pokušavam da se toga pridržavam. U jednoj drugoj temi je opisan sport za hendikepirane osebe. Mislite li da bi te osobe postigle nešto da se upoređuju sa drugima?
NE oni su odlučili da iz sebe izvuku najbolje što mogu, i svaka im čast na toma. Ja nemam takvih problema, ali mi je cilj isti. Napraviti od svog tela jednu zdravu sredinu za samog sebe. Ne zbog drugih. Samo zbog mene samog.

Zbog toga mislim da nikome nebi trebalo da smeta ako ja sebi postavim ciljeve koje ću dostići za 4 ili 5 meseci. Pregurao sam već dosta toga, da bih znao da ono što lako dođe lako i ode...........
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: GRKOVCANIN on May 10, 2007, 09:39:08 AM
To za tunjevinu ti je za konzervu u ulju. Inace sama tunjevina ima malo masti. Kupuj tunjevinu u vodi ili cijedi ovu iz ulja. Generalno posto ti je kilaza prioritet a ne masa jedi bilo koju ribu. U svakoj je skoro min 15% proteina. Izbjegavaj samo stvarno masne i to rijecne jer u morskim je omega 3.
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on May 10, 2007, 10:44:16 AM
Ovako nekako izgleda moj raspored treninga i ishrane za 7 dana. Vreme je okvirno +/- 15 min

Supa:     Bez testa
Meso:   Pilece, zecije, govedje
Salata:   Kupus, luk, sargarepa, krastavac, rotkvice........
Dnevno po 1.5-2 litra vode+1.5-2 l selenicaj sa mentom i koprivom.
Whey:    The nutrition (Vanila) Uzimam 1 mer na 0.5dl vode :wow:
Multivitaminsko mineralni komplex Full spectrum (njega uzimam vec duze vreme 2x na dan)

Pon:   5,15 ustajanje, ness kafa
   5,40-6,10 hiit
   6,20 2 jajeta+1 merica whey-a
   7,00 1 tuna+1 parce integr. hleba+2dl ella jogurt
   9,45 pola case Ella sir
   12,30 supa, 200gr mesa, + prilog (bareni  krompir ili pirinac)
   15,00 3-4 belanceta
   16,30 voce
   17,00-18,00 Trening (17,40 30gr suvo grozdje)
   18,00 2 merice whey
   18,30 1 sardina+ neko povrce
   21,00 pola case Ella

Uto   5,15 ustajanje, ness
   5,40-6,10 hiit
   6,20 2 jajeta
   7,00 1 tuna+2dl ella jogurt+ bareni krompir ili pirinac od ponedeljka
   9,45 pola case Ella sir
   12,30 supa, 200gr mesa, bareno povrce (tikva , grasak, kupus, boranija ili sl.)
   15,00 3-4 belanceta + 1 mer. Whey
   16,30 voce
   17,00-17,30 Kardio
   18,30 1 sardina+ neko povrce
   21,00 pola case Ella + 1 mer. Whey

Sreda:   5,15 ustajanje, ness
   5,40-6,10 hiit
   6,20 2 jajeta
   7,00 1 tuna
   9,45 Ella jogurt
   12,30 300gr mesa, Salata
   15,00 3-4 belanceta
   17,00-18,00 Trening (17,40 30gr suvo grozdje)
   18,00 2 merice whey
   18,30 1 sardina+3 belanceta
   19,00-21,45 odbojka
   21,00 pola case Ella + 1 mer. Whey

Cet= Utorak   
Petak=Ponedeljak   

Subota:   6,00 ustajanje, ness
   6,00-6,30 hiit
   6,40 2 jajeta+1 merica whey-a
   7,30 1 tuna
   10,30 pola case Ella sir ili jogurt
   13,00 300gr mesa, Salata
   16,00 3-4 belanceta
   18,30 1 sardina+3 belanceta
   19,30-20,30 Trening (20,10 30gr suvo grozdje)
   20,30 2 merice whey
   21,00 pola case Ella

Nedelja   7,00 ustajanje, ness
   7,30 200gr mesa od subote+salata
   10,00 Salata sa 2 belanceta
   13,00 Supa, 200 gr mesa, salata
   15,30 70-80 gr oraha, badema, lesnika ili sl
             16.00-18.30 program sa klincima šetnja, igralište, fudbal, rukomet.........
   19,30 Sardina sa salatom
   21,30 1/2 Ella+ merica whey

Dali je ok ili da menjam nesto?
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Tikica on May 10, 2007, 10:49:05 AM
po mom misljenju ok  ;)
mada, mozda bi vocku trebao malo ranije da ubacis!
kad ides na spavanje?
Kako spremas supu? Iz kesice ili?
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on May 10, 2007, 11:09:07 AM
Ležem između 22, i 23 kako kad.... zavisi...
Supa nije iz kesice, nego od mesa koje spremam za rušak. prvo ga malo obarim, a posle pečem.....Nedeljom je supa sa živinskim iznutricama (džigerica, pluća, srce i sl)
U supu stavljam malo vegete, a dosta šargarepe , peršuna, glavicu luka i sl.
Voćku zato uzimam onda jer je to 1/2 sata pre treninga, inače jako ogladnim do sledećeg obroka. (manja jabuka, kivi, ili sl)
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Tikica on May 10, 2007, 11:40:28 AM
Onda ti je ok vreme za zadnji obrok!  ;)

Iznutrice, vitamin B5, ali ukoliko zelis da smrsas trebas da izbegavas masnu hranu -svinjetina, jagnjetina, iznutrice...
Najmanji procenat masti od pileceg mesa ima belo, za tim sledi batak i krila sa najvecim %...  :bored:
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on May 10, 2007, 12:17:17 PM
Iznutrice sam i uzeo sa Interneta.
Pileća džigerica i srce imaju svega oko 4 gr masti, 22 gr proteina na 100gr.
To je približno jednako belom mesu (3.2 gr mast, 21.8 gr proteina)
Ispravite me ako grešim. Inače u supu stavljamo negde oko 200 gr iznutrica za 4 osobe.
Dnevni unost masti je negde oko 50-70 gr, kako kad.
Inače od piletine jedem samo belo meso, eventualno batak bez kožice, sa roštilja.
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: GRKOVCANIN on May 10, 2007, 12:48:59 PM
Nemoj iznutrice cesto, ima mnogo holesterola. PILECE BIJELO BAREM JEDNOM DNEVNO. Ja bih pon i pet prebacio whey pred spavanje sa ellom. Uzimas vec bjelanjak koji koliko toliko dovoljan da te oporavi, a poslije tuna sto je sasvim dovoljno. Prerano je za whey, a nemas ga za bacanje. Ne znam jel ti trening teretana. Ako jeste onda ti je sardina poslije treninga malo. Dodaj tu pilece bijelo barem 200g, ili prebaci nesto sa 12.30. Rasporedi i ovo meso 300g u manje obroke. Poenta je da tijelo ima konstantno proteina.
Pazi, hiljadu je misljena a ti slusaj Lazica!
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on May 10, 2007, 01:21:04 PM
Grkovcanin
Hvala na savetu. meso ću podeliti, tako da posle treninga ide sardina plu 1/3 mesa planiranog za ručak.
Jutarnji Whey prebacujem pred spavanje uz Ella sir :thumbup1:
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: GRKOVCANIN on May 10, 2007, 04:53:59 PM
Bilo bi dobro da pola sata prije kardia uzmes 2-3 bjelanjka, ako ti finansije dozvoljavaju. Tako bi smanjio katabolizam, koji ti je bez glutamina i BCAA neminovan.
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on May 10, 2007, 05:02:29 PM
uzimam ih u 15, 1.5-2 sata pred kardio. Puno bi bilo da u 16.30 opet uzmem, ne zbog finansija, nego jednostavno bi to bilo unošenje hrane svakih 1-1.5 sati, jer posle kardio sledi večera. Pšto popodnevni kardio nije toliko intenzivan, mislim da nije neophodno.
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: GRKOVCANIN on May 10, 2007, 05:37:07 PM
Na jutarnji HIIT sam mislio. Radis bez zastite=topis misice.
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on May 10, 2007, 06:10:36 PM
I lazic i tikica su naglasili da jutarnji kardio/hiit obavezno na prazan stomak, ev. kafa. inače za tih 25 minuta prvo odu rezerve glikogena, zatim masno tkivo, a tek posle, mnogo kasnije počne razgradnja mišića. zato se hiit i neradi duže od 25-30 min.
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: GRKOVCANIN on May 10, 2007, 07:08:20 PM
To jeste kad uzmes 15g glutamina+5g BCAA prije HIIT, ali u tvom slucaju su bar bjelanjci neophodni. 1 bjelanjak ima 4g proteina, brzo se apsorbuje, iskoristenost 100%.....
Tako ces sprziti misica koliko i sala. Vidjecemo sta Lazic kaze.
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on May 10, 2007, 10:42:19 PM
Samo jedna stvar koju moras da primenis prilikom hiit-a je da ga radis na prazan stomak...

Tako da po ovome otpadaju belanca pre hiit-a.

kada udjes u kondiciju mozes hiit da radis i svaki dan ali mora da se branis od katabolizma jakom klopom i suplmentima bcaa ili glutamin..moze i oba u isto vreme...
Pročitao sam sta o bcaa i glutaminu piše na forumu. Međutim za sada nemogu da ih uzmem :(
Dali neke namirnice mogu da ih zamene ili su oni obavezni?
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Milan on May 10, 2007, 10:45:30 PM
obavezni su za neko ozbiljno treniranje
pozeljni su za rekreativce ali njihova cena je takva kakva je
tj
moze i bez,za pocetak
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on May 10, 2007, 10:47:34 PM
Ok . Hvala Milane. ipak ću morati još jedno vreme bez njih......
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: GRKOVCANIN on May 10, 2007, 11:36:10 PM
Po tvom onda ne bi trebalo ni da se glutamin uzima , jer se radi na prazan stomak :innocent: :innocent: :innocent:!
Bjelanjak ti je gorivo koje trosi organizam umjesto da razgradjuje misice.
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on May 11, 2007, 05:45:11 AM
Po tvom onda ne bi trebalo ni da se glutamin uzima ,


Nije tačno. Pročitaj napisano i citirano, pa ćeš videti. Nisam to ja izmislio, nego neko ko se tim stvarima malo duže bavi i od mene i od tebe.
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Lazic on May 11, 2007, 07:43:47 AM
Ovako nekako izgleda moj raspored treninga i ishrane za 7 dana. Vreme je okvirno +/- 15 min

Supa:     Bez testa
Meso:   Pilece, zecije, govedje
Salata:   Kupus, luk, sargarepa, krastavac, rotkvice........
Dnevno po 1.5-2 litra vode+1.5-2 l selenicaj sa mentom i koprivom.
Whey:    The nutrition (Vanila) Uzimam 1 mer na 0.5dl vode :wow:
Multivitaminsko mineralni komplex Full spectrum (njega uzimam vec duze vreme 2x na dan)

Pon:   5,15 ustajanje, ness kafa
   5,40-6,10 hiit
   6,20 2 jajeta+1 merica whey-a ovde dodaj neki skrobasti  
   7,00 1 tuna+1 parce integr. hleba+2dl ella jogurt
   9,45 pola case Ella sir
   12,30 supa, 200gr mesa, + prilog (bareni  krompir ili pirinac)
   15,00 3-4 belanceta
   16,30 voce
   17,00-18,00 Trening (17,40 30gr suvo grozdje)
   18,00 2 merice whey
   18,30 1 sardina+ neko povrce
   21,00 pola case Ella

Uto   5,15 ustajanje, ness
   5,40-6,10 hiit
   
Quote
6,20 2 jajeta
   7,00 1 tuna+2dl ella jogurt+ bareni krompir ili pirinac od ponedeljka
ovo spoj     u jedan
   9,45 pola case Ella sir
   12,30 supa, 200gr mesa, bareno povrce (tikva , grasak, kupus, boranija ili sl.)
   15,00 3-4 belanceta + 1 mer. Whey dodaj neki skrobasti
   16,30 voce rekao sam da voce ne moze da bude obrok
   17,00-17,30 Kardio
   18,30 1 sardina+ neko povrce
   21,00 pola case Ella + 1 mer. Whey

Sreda:   5,15 ustajanje, ness
   5,40-6,10 hiit
   6,20 2 jajeta
   7,00 1 tuna
   9,45 Ella jogurt
   12,30 300gr mesa, Salata
   15,00 3-4 belanceta
   17,00-18,00 Trening (17,40 30gr suvo grozdje)
   18,00 2 merice whey
   18,30 1 sardina+3 belanceta
   19,00-21,45 odbojka
   21,00 pola case Ella + 1 mer. Whey

Cet= Utorak   
Petak=Ponedeljak   

Subota:   6,00 ustajanje, ness
   6,00-6,30 hiit
   6,40 2 jajeta+1 merica whey-a
   7,30 1 tuna
   10,30 pola case Ella sir ili jogurt
   13,00 300gr mesa, Salata
   16,00 3-4 belanceta
   18,30 1 sardina+3 belanceta
   19,30-20,30 Trening (20,10 30gr suvo grozdje)
   20,30 2 merice whey
   21,00 pola case Ella

Nedelja   7,00 ustajanje, ness
   7,30 200gr mesa od subote+salata
   10,00 Salata sa 2 belanceta
   13,00 Supa, 200 gr mesa, salata
   15,30 70-80 gr oraha, badema, lesnika ili sl
             16.00-18.30 program sa klincima setnja, igraliste, fudbal, rukomet.........
   19,30 Sardina sa salatom  ne, ne, ne
   21,30 1/2 Ella+ merica whey

Dali je ok ili da menjam nesto?


znaci generalno moras jos vise proteina.. za nekij 200-300 gr mesa.srecom si uzeo whey tek onda bi ti bio mali unos kroz hranu...na pocetku gde sam ispravio to vazi i za ostale dan..vlaknaste ne zapostavljaj vlaknaste UH..
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on May 11, 2007, 09:03:53 AM
Hvala lazicu.
-Vlaknastih uh uzimam dosta mada posebno nisam naglasio. U proseku to je 2-3 sargarepe, 2-3 rotkvice i oko 300-400 gr kupusa DNEVNO.
-Voce uzimam izmesu dva obroka. Dali je bolje da ga uzimam uz obrok, a ne zasebno?

Uto   5,15 ustajanje, ness
   5,40-6,10 hiit
   
Quote
6,20 2 jajeta
   7,00 1 tuna+2dl ella jogurt+ bareni krompir ili pirinac od ponedeljka
ovo spoj     u jedan

-tako spojen da ga jedem odmah nakon hiit-a ili bolje u 7, drugo vreme ne odgovara, jer od 6.30-7.00 budim klince i spremam u skolu.
Unapred hvala
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Tikica on May 11, 2007, 09:16:31 AM
-Voce uzimam izmesu dva obroka. Dali je bolje da ga uzimam uz obrok, a ne zasebno?

zasebno, kao uzina
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on May 14, 2007, 08:20:31 AM
Rezume nedelje:
pon-sub hiit ujutro 30min sa pojacanim tempom
pon, sre, pet, sub. tegovi i sl 1.5h ( za zagrevanje 15 min trčanje)
uto. cet. kardio 35-40 min i popodne.
nedeljom klasika 2-3 sata sa klincima napolju. (ponekad napornije od treninga)
pojacan unos proteina 250gr obavezno svaki dan
uh 150-75-0-75-150-0-0
whey pon-sub ukupno 75 gr. nedeljom 50 gr
kondicija poravljena, snaga malo opadne danima sa 0 uh (-10%)
tezina-1 kg
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Tikica on May 14, 2007, 09:24:17 AM
Svidja mi se sto vodis "dnevnik treninga"  :thumbup1:
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on May 14, 2007, 09:27:56 AM
Trudim se koliko mogu :strong:
Još malo pa "na pola puta" :lol:
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Tikica on May 14, 2007, 09:32:08 AM
To mnogo znaci kada covek prati kojim tempom ide, kojim vezbama dolazi do cilja, kako se hrani, kad i sta jede...  :)
Super Ivane  :)
A to sto si na pola puta manje je bitno, vazno je da se ti super osecas, da vezbe dobro uticu na tvoju psihu i telo ... rezultati dolaze kad covek ima volju..a ti je imas  ;) :clap:
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: GRKOVCANIN on May 16, 2007, 12:58:26 AM
Vidis, kad uglavnom gubis salo i ne ide tako brzo :crazy:! Ovako je duze, ali se poslije na nesto lici i ne ostane velika kolicina sala. Pazi, u varijacijama ti je bitno da drzis kolicinu proteina konstantnu. Inace misici by, by!
Licno pao za 10 dana jedno 2-3kg, zbog neke frke.
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on May 20, 2007, 06:39:30 PM
Trenutno stanje:
Treninzi kao do sad, hrana takođe.
pon-sub hiit ujutro 30min
pon, sre, pet, sub. tegovi i sl 1-1.5h
uto. cet. kardio 35-40 min i popodne.
sreda odbojka uveče oko 2 h dužine
nedelja odmor.
proteini 200- 250gr uh 150-75-0-75-150-0-0
whey pon-sub 75 gr/dan. nedeljom 50 gr
tezina-2 kg, tj 110 kg (žive vage :lol:)
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Lazic on May 20, 2007, 07:08:01 PM
bas sam se zapitao gde si sa izvestajem :)
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Milan on May 21, 2007, 07:30:27 PM
bravo ivane,samo napred,pohvale za disciplinu,nema sta
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Lazic on May 28, 2007, 08:39:42 PM
izvestaj??  :)
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on May 28, 2007, 08:57:03 PM
glupo mi je da prepisujem od prošle nedelje....
samo jedna izmena

tezina-2 kg, tj 110 kg (zive vage :lol:)

108 kg
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Lazic on May 28, 2007, 09:00:35 PM
samo   :crazy:
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on May 28, 2007, 09:04:11 PM
samo   :crazy:
samo je to razlika

od ove nedelje sam počeo mesto popodnevnog kardo treninga moj hobi od pre 15-ak godina. na bicikli pa pravac Senta
(oko 18 km u jednom pravcu), to me od(u)mori i smiri, tako da se monogo bolje osećam. znam da baš nije po pravilima, (kardio od 55 min), ali kad sam bio u kondiciji, to je bilo oko 45 min sa zagrevanjem i opuštanjem
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on May 31, 2007, 09:24:25 AM
Juce sam bio u veoma velikoj nevolji zbog ovih promena i  ;D
Isao sam na takvo mesto, gde sam morao obuci odelo i kravatu.....
sva odela koja imam postala su mi VELIKA, narocito u struku (na kaisu moram da busim novr rupe) :lol: :lol: :lol:
Tako da ce mene ove promene stvarno SKUPO kostati. Moram menjati kompletnu svecanu garderobu, jer u ovoj sada izgledam kao karikatura
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on May 31, 2007, 09:26:45 AM
Još da dopdam da sam se spakovao u trenerku, koju sam dobio pre 5-6 godina, a ni jednom je nisam mogao obući, jer mi zadnjica nije htela stati u nju :yahoo:
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Tikica on May 31, 2007, 01:44:14 PM
 :yahoo: :clap:
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Leyla on May 31, 2007, 06:20:31 PM
cestitam   :lol: :lol:
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on June 04, 2007, 09:36:29 AM
izveštaj nedelje ;)
nastavljam po programu
-2 kg 106 kg trenutne težine.

Dali bi bilo u redu da malo promenem ritam treninga?
Ostao bi hiit svako jutro, pon, sre, pet, trčanje  uto, čet, sub, vijača. Nedeljom umesto jutarnjeg hiita, kardio cco 1 h biciklom (oko 30km)
popodne svaki dan 40 min kardio biciklom, + 30 min trening sa tegovima po sledećoj šemi:
pon: grudi, stomak
uto: leđa, ruke
sre: grudi, stomak
čet: leđa, ruke
pet: grudi, stomak
sub: leđa, ruke

Nedelja dan odmora
 
Noge bih za sada zapostavio pošto su mi one jača strana, a prilikom kardio i hiit-a ih i onako dosta opterećujem.
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Lazic on June 04, 2007, 09:40:03 AM
mnogo je ,najvise 2x nedeljno treniraj neki misic..
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on June 04, 2007, 09:45:05 AM
Dali može kardio da ostane samo da mišiće pregrupišem da ih radim svaki treći dan?
pon: grudi, stomak
uto: ledja, ruke
sre: noge, taj dan neradim popodnevni kardi od 40, nego samo 20 min.
cet:  grudi, stomak
pet: ledja, ruke


Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Lazic on June 04, 2007, 09:58:55 AM
kada radis ramena
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on June 04, 2007, 10:16:12 AM
 :blush:
sad vidim da njih nisam stavio

pon: grudi, stomak
uto: ledja, ruke
sre: Ramena,noge, kardio 20 min
cet:  grudi, stomak
pet: ledja, ruke
sub:Ramena,noge, kardio 20 min

Jel ovako ok?
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Lazic on June 04, 2007, 10:25:03 AM
jok..neces moci da radis noge posle ledja, i grudi posle ramena pisi trening 3 pa 1 ili 2 pa 1 ili 2 dana pa 1 odmor pa 3 treninga pa 1 dan odmora
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on June 04, 2007, 10:50:46 AM
Hvala.  Radiću 3-2-1 dan pauze
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on June 11, 2007, 07:52:39 AM
Opet sve isto kao prošle nedelje, -2 kg (104) Za sada sve ukupno -21kg :yes:
Kupio sam pulsmetar, tako da sad mogu da pratim puls.
Treninzi pojačani. Svako jutro hiit 25 min trčanjem pulsz off 130, puls on 145-150. jel to ok?
Popodne kardio 45-50 min biciklom (ada-senta-ada) cco 28 km, sa prosečnim pulsom 135-140 zavisi od vremenskih prilika.
Treninzi:
pon: grudi, stomak
uto: ledja, ruke
sre: nema trening nego odbojka
cet: grudi, stomak
pet: ledja, ruke
sub: ramena,noge
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Lazic on June 11, 2007, 08:21:14 AM
ako na 130 off uspes da smiris disanje onda je super..
bravo za rezultat..
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on June 11, 2007, 08:51:06 AM
nije baš potpuno smiren, ali mogu ustaljeno da dišem, ne gubim dah
inače celo vreme mi je ustaljen dah, samo preko 150 počinjem da dahćem kraćim dahom
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on June 16, 2007, 07:33:35 PM
Planiraom sa prijateljom da preko leta ponekad (svake druge nedelje) odvozimo biciklom po neku dužu turu, cco 80-100 km. to je nekih 3-4 sata vožnje. Pošto mi tu treba veći unos kalorija, da bih imao dovoljno snage da izvozim turu, interesuje me šta bih mogao da uzimam za vreme ture. Ranije su to bile bonžita i banane.
Pošto se sad hranim malo drugačije nego pre, šta mi preporučujete?

Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Lazic on June 17, 2007, 08:19:42 AM
Planiraom sa prijateljom da preko leta ponekad (svake druge nedelje) odvozimo biciklom po neku duzu turu, cco 80-100 km. to je nekih 3-4 sata voznje. Posto mi tu treba veci unos kalorija, da bih imao dovoljno snage da izvozim turu, interesuje me sta bih mogao da uzimam za vreme ture. Ranije su to bile bonzita i banane.
Posto se sad hranim malo drugacije nego pre, sta mi preporucujete?



pre te aktivnosti moras da jedes nesto  sa niskim GI.
mozes da napravis nesto na foru ovoga
(http://www.exyu-fitness.com/forum/index.php/topic,1427.0.html)
i po malo ispijas u toku voznje
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on June 17, 2007, 08:44:12 AM
Čitao sam tu temu. Međutim nemam ni bcaa, ni glutamin ni kreatin.
Pretpostavljam da mi treba:
Povećan unos proteina (75gr whey, mogu smućkati po 25 gr u svakoj pauzi)
Unus dextroze (75 gr suvog grožđa, mogu pojesti po cco 25 gr 20-25 min. pre pauze)
Unos lakosvarljivih UH (mogu poneti ovsene pahuljice potopljene u vodi)

Mislim da bi ovo odgovaralo, ali mi glupo deluje ovako napisano. :dunno:
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Lazic on June 17, 2007, 08:59:06 AM
smuckas to i pijes po malo u toku voznje..
ne moras da nosis ovesne..izdrzaces toliko..
ja sam pesacio 24 h..
kolege i ja smo samo ispijali tokom celog marsa sejk kao pwm
i to nam je pomoglo da sutra normalno radimo.osim par zuljeva nije bilo vecih problema sa misicima..
tako da ti u tih 3 sata mozes da pijes samo dex i whey i kada dodjes kuci prozderes jedno 300 mesa i bices kao nov..
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on June 17, 2007, 09:04:23 AM
Ok . Danas idemo probnu turu, 140 km, pa uveče javljam kako je prošlo..
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on June 18, 2007, 10:25:45 AM
Našalost zbog zauzetosti prijatelja nismo išli, pa sam odlušio da sam napravim malo veću turu, (oko 60 km).
20 min. pre polaska sam pojeo saldoled od 2 belanca i 25gr whey-a. na 30 km sam pravio pauzu 5 min. Tada sam popio još 25 gr. vhey-a (15 min pre toga 20 gr suvog grožđa). Išao sam tempom od 27-28 km/h, I izvozio bez preoblema. Nisam šak imao ni upalu mišića. Osećao sam, da bih mogao još toliko, samo da imam sa kim.
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on June 19, 2007, 06:50:30 AM
Zbog posla i lošeg interneta, nisam juče postavio izveštaj.
Avo sad, ali u slici
(http://i137.photobucket.com/albums/q211/selemba/Napocetku.jpg)    (http://i137.photobucket.com/albums/q211/selemba/Sad.jpg)

     Na početku (14.04)                     Sad (19.06)

Ovako se bolje vidi razlika.
Znači:
01.04   125kg
14.04   120kg
19.06   101kg

Ima još šta da se radi, ali se razlika već vidi.

Sve ovo postignuto zahvaljujući forumu i malo upornosti.
Napominjem da fat burnere ne uzimam.
Od dodataka hrani, multivitamine + vit C i Whey od Peđe sa ukusom vanile.
U teretanu nisam išao, radio sam kućnu varijantu vežbi vežbe sa bucicama, ujutro hiit.......
Hvala svima koji su svojim primedbama i sugestijama pomogli da dođem dovde gde jesam.
Naravno NIJE GOTOVO.   IDEMO DALJE.........
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on June 19, 2007, 07:32:50 AM
Još da napomenem da mi se za ta 2.5 meseca puls u mirovanju smanjio sa 75oum, na 55 oum, što znači da se kondicija enormno popravila. sada mi nije problem pretrčati 7-8 km, ili izvoziti biciklom 100-tinak km. Sirova snaga je otprilike tu gde je i bila.
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Lazic on June 19, 2007, 08:35:15 AM
Bravo..kako da se nevidi razilika..koliko si ulozio ovo je odlicno..Idemo dalje.. :)
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on June 19, 2007, 08:45:52 AM
Naravno da IDEMO DALJE. ima još dosta za skidanje. Znam i to da će tempo skidanja kila sad malo da uspori, ali to je ja mislim i normalno. Ima još dosta na stomaku i pojasu. Sa ostalim sam već i zadovoljan. Ostaje mi samo kako da zategnem kožu, koje imam viška skoro na svim delovima tela. Stomak, bokovi, "sisice" i sl. neznam u kom roku, i dali uopšte mogu tako nešto očekivati u 37 godini.

Slike sam postavio Zbog onih, koji tek treba da krenu, ili sad kreću u ovako nešto. Da ljudi vide da je ovo STVARNO MOGUĆE. U počeku ni ja nisam bio siguran  :dunno: ....
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: medena on June 19, 2007, 09:06:09 AM
opa,bravo! izgledas bolje i bolje... :)
idemo dalje  :director:
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Tikica on June 19, 2007, 09:07:08 AM

  I V A N E E E E E E E E E    :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo:


   :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:


JA SAM ZANEMELA! SVAKA CAST COVECE, PONOSNI SMO NA TEBE !!!!!!
:yes: :yes: :yes: :lol: :lol: :lol: :lol:


 :respect: :respect: :respect: :respect: :respect: :respect: :respect:
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Leyla on June 19, 2007, 11:24:31 AM
woow odlicno samo napred ...svaka cast :yahoo: :yahoo: :yahoo:

upornost se isplati itekako , kad se vide ovakve razlike jos je veca motivacija za dalje :yes: :clap: :clap:
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Dent on June 19, 2007, 03:13:08 PM
Svaka cast na istrajnosti  :clap1:
Moram da kazem da sam i ja za mesec dana postigao sjajan rezultat (sve pantalone mi bile velike),
a onda prestao i vratio se na staro  :thumbdown
Samo nastavi tako  :clap:
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Tanja on June 19, 2007, 03:51:39 PM
Bravo Ivane!  :clap:
U vezi viska koze...mackanje ujutru i uvece...ne moze skroz da pomogne ali ipak...
Probaj kombinaciju Nivea Q10 losion za zatezanje i Saljicev Striet melem. Moja drugarica je nakon porodjaja imala strasno veliki visak koze na stomaku i ovo joj je poprilicno pomoglo. I to je mazala relativno skoro, a porodila se pre 8 godina. Iznenadila sam se kad sam joj videla stomak, kol'ko je uspela da zategne kozu. Nije kao ranije, ali se vidi drasticno poboljsanje. Utrljavaj to dobro, narocito ovaj striet. Probaj, nemas sta da izgubis ;)
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Dragana on June 20, 2007, 03:20:46 AM
Ivane, sve pohvale !   

Iskreno, ja na slici ne vidim problem sa kozom, vec samo da ima jos da se skida i da se nabaci malo misica. Time bi, verujem , sve doslo na svoje.

Samo napred  :thumbup1:
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: millaa on June 20, 2007, 05:49:09 PM
Sad sam prosla cijelu tvoju temu i...
 SVAKA TI CAST  :clap: :clap:

Strasan si posao napravio! Uz to, moram priznati - velika si inspiracija i nama koji smo tek krenuli. Hvala ti, samo sretno i uporno dalje!!  :bow:
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on June 20, 2007, 09:15:13 PM
Hvala svima na pohvalama, kao i podršci. Trudim se koliko mogu (koliko para.........).
Naravno ko pazi može i da postigne nešto. Ja sam dugo verovao da je ovo za mene nemoguće.... Ali reziltate i vidim i osetim.
Nastavljam dalje istim tempom, jer imam još šta da skidam.
Samo sad razmišljam da 90 kg i nije realna kilaža, tako da ču nastaviti do.......?
Videćemo, možda 80-85kg?
Naravno više neverujem da ču uspevati po 2kg/nedelja, ali do kraja leta možša i skinem još 15 kg?
Ko zna, što mi je cilj bliži, činimi se da mog više.
 :thumbup1:
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Deni on June 20, 2007, 09:23:54 PM
Heh, nije li tako uvek? Uvek postoji nesto sto je bolje i savrsenije. I sve dok je u granicama normale i realnosti to podrzavam. U svakom slucaju, svaka cast na upornosti radu.
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on June 22, 2007, 01:52:50 PM
Još jedno pitanje.
Koliko je dobro pre malo dužih (2-2.5h) fizičkih aktivnosti uzeti Ella sir sa whez-om?
Mislim, za apsrobciju sira je potrbno 1-1.5h, tako da mišići imaju priliv protein duži period. Naravno tu nepodrazumevam rad u teretani, nego biciklističke ture, vožnje kanuom, duže pešačke ture i sl
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Lazic on June 22, 2007, 02:21:39 PM
Shvati jedno da posle svake fizicke aktivnosti misici placu za hranom, tako da ti se nikako ne isplati da ih drzis tako sto duze..nahranis ih a posle im obezbedis da se ravnomerno prehranjuju..
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on June 22, 2007, 02:28:55 PM
Shvati jedno da posle svake fizicke aktivnosti misici placu za hranom, tako da ti se nikako ne isplati da ih drzis tako sto duze..nahranis ih a posle im obezbedis da se ravnomerno prehranjuju..

To razumem. Za vreme aktivnosti takođe(Odgovor #173 poslato: Jun 18, 2007, 10:25:45 am) . Mene interesuje onaj deo PRE aktivnosti.
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Lazic on June 22, 2007, 02:38:47 PM
aha ...pa imas teorija o tome da se misic prehranjuje tako sto se koristi neki BWM(obrok pre treninga)..
sada koliko je to pametno da radis sa ella i wheyom..obicno uzimaju aminokiseline..
ja uglavnom praktikujem da pred trening unosim ono sto trosim za vreme treninga,
znaci UH
a glavni momenat za prehranu mi je posle treninga i onaj sledeci obork..
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on June 25, 2007, 08:22:36 AM
Evo stigao i ja na 100kg.
Pa sad jedno pitanje. Pošto sam skinuo prilišno, dali da ostanem na
150-75-0-75-150-0-0 UH i 250 proteina, ili da pošto sam smanjio kilažu, treba da smanjim unos uh i proteina?
Ili trba da promenem sistem varijacija?
Ili nešto skroz treće?
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Lazic on June 25, 2007, 08:26:56 AM
nemas potrebe da menjas varijaciju ako ti radi. jedino mozes ako primetis da ti pada misicna masa ,gubis cvrstinu misica, povecas unos proteina..
ti jos treba da skidas sto se tice telesnih masti i dodjes na neki normalnu podlogu i sa te pozicije posle odlucis sta ces sa sobom
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on June 25, 2007, 08:30:49 AM
Ok. Nastavljm istim tempom dalje. :yahoo:
Inače toliko sam navikao da mi ona dva 0 dana isto izgledaju kao i oni sa 150 uh. Nema opadanja koncentracije, snage ili sl. Eventualno malo gubim na izdržljivosti.
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Lazic on July 13, 2007, 10:33:08 AM
ovde mi fali nesto vec duzi period  :lol:
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Tikica on July 13, 2007, 10:44:25 AM
Ivaneeeeeeeeeeeeeeeeee  :exercisebike: :dots: ???   :lol: :lol:
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on July 13, 2007, 12:17:05 PM
Tu sam. Nastavljam dalje. tu sam između 96-97 kg. Zbog raznih obaveza, kao i zdravstvenih smetnji, 10 dana nisam trenirao. djuče sam počeo opet.
Sve u svemu ništa novo. :innocent:
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Tikica on July 13, 2007, 12:18:55 PM
nesto nam nisi u elementu?  :bored: :dunno:
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on July 15, 2007, 06:48:43 AM
nesto nam nisi u elementu?  :bored: :dunno:
:bored: pa baš i nisam. Morao sam malo da usporim ritam. Počela je šesto da me boli glava, a uhvatila me i neka prehlada. + Tašta mi je u bolnici pa supruga i ja moramo da sa brinemo i za taštinu bolesnu mamu od 94 godine. Klinci neidu u školu, pa i za njih treba više vremena+........
Ma šta da kažem sakupilo se baš dosta.

Ali ipak po malo napredujem.
Sad sam se merio. 95 kg znači -6kg za mesec dAna, što i nije tako loše. Više nije -2kg/7dana, nego "samo" -1.5.
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Lazic on July 15, 2007, 10:58:51 AM
ne daj, se nisi klinac ako ti treba neki savet ili moralna podrska tu smo...  :yes:
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on July 15, 2007, 09:00:52 PM
nije problem, samo nikako mi ne uspeva da se organizujem kako treba pored 2 dece, posla i 2 babe koje treba negovati. kratak mi je dan ;)
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Lazic on September 08, 2007, 08:52:22 PM
ivane pocinjemo da brinemo za tebe, kako si?
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: N_e_z_n_a_l_i_c_a on September 08, 2007, 11:17:45 PM
ivane pocinjemo da brinemo za tebe, kako si?
A za mene? Prije meča od Mirka pojeo sam 2x PRINGLES ČIPSA NAJVEĆE TUBE i popio proteinska sheika 2X nakon toga  :crazy: :hitself: Što uradi nervoza od mene...
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Ivan! on September 18, 2007, 08:07:20 PM
Hvala na brizi. Sad sam opet OK. kile stoje. Ni dole ni gore :wow:. Nažalost nemam vremena  da posećujem forum ni da treniram kako treba, tako da sam što se toga tiče na stand-by. kad mi malo prođe gužva vraćam se na stari ritam.
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Tikica on September 19, 2007, 01:22:44 AM
Ivane Ivane... aj vrati se brzo :)  :blowkiss:
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: Kosuta on February 29, 2008, 05:01:20 PM
Zdravo..
Pre pitanja koja sam zeleo postaviti reci cu vam nesto o sebi...
-imam 17 god.,110 kg,visok 185 cm... :nonono:
Idem u teretanu,kardio trening i kucne vezbe(trbushnjaci,sklekovi,cucnjevi..)
Zeleo bih da skinem nekih 20 kg i; stomak! :)
Pijem shumece tablete 12 vitamina 12 minerala..
Drzao sam nekakvu mesnu dijetu (izbacivanje ugljenih hidrata) nekih 2 meseca i skinuo 20 kg,medjutim povratio sam tezinu veoma brzo.. :nonono:
Koju mi vi dijetu preporucujete?
pozdrav otvorio sam ti tvoju temu, koju mozes naci ovde :link: (http://www.exyu-fitness.com/forum/index.php/topic,3955.msg67551.html#new)
Title: Odg: Prekomerne naslage nezeljenog tkiva
Post by: milicica on April 19, 2009, 10:45:32 PM
Zao mi je sto cu da se ubacim u tudju temu ali nova sam i ne znam kako da otvorim svoju temu  :blush: Imam problem visoka sam 172 a teska 65kg i imam 19 godina.Do pre godinu dana sam imala kilazu 57 i odgovaralo mi je super,ali zato sad ne mogu nikako da je vratim...slabo se krecem da kazem zdravo se hranim ali jedem mnogo na nervnoj bazi...nemam motiv da drzim djete a stvarno bi mi trebalo....ne osecam se dobro sa65 a i imam sad celulit i salce :nonono: :help:
hvala unapred