EXYU FITNESS FORUM

Author Topic: Pročitajte kako to radi šampion: Trening nogu Slavoljuba Paunovića Slavdže  (Read 4030 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline POLOMAC

  • ExYu Sampion
  • *
  • Posts: 171
  • Gender: Male
  • http://miskopolomac.blogspot.com/
Razgovarala: Zorana Jagodić
Foto: Relax Gym Photo, Slavko Zec (Rabbit Agency)
http://www.polleosport.hr/?p=2057
 
 
Pročitajte kako to radi šampion: Trening nogu Slavoljuba Paunovića Slavdže
Objavljeno 14 05 2011
Bench, lat mašina pa biceps i tako unedogled…najčešći su redoslijed treninga mnogih posjetitelja teretana. Rezultat: nabildani frajer s čačkalicama umjesto nogu! Dečki, ako se prepoznajete u ovome samo se oko jedne stvari ne morate brinuti: mnogi to rade poput vas! I mnogi će se složiti s vama da je trening nogu “pain in the ass“, ali bez muke nema nauke! Bez treninga nogu – nema ni bataka na kojima će vam pozavidjeti mnogi! Upravo zbog sveopće pošasti (=lijenosti) netreniranja nogu, o treningu istih razgovarali smo s Slavoljubom Paunovićem, prošlogodišnjim apsolutnim državnim prvakom Srbije čije noge izmamljuju uzdah i djevojaka i muškaraca!
“U današnje vrijeme u teretanama sve manje viđamo vježbače koji treniraju noge; većina njih će reći kako su zadovoljni svojim izgledom nogu pa ih `ne žele više povećavati`. Nažalost, i oni koji redovito rade treninge nogu zanemaruju čučnjeve pa se njihov trening nogu svodi na par serija extenzije i pregiba.“, slaže se Slavdžo s nama.



Drzavno prvenstvo_2010 NABBA_Apsolutni pobjednik
 
 
“Oduvijek sam bio fasciniran razvijenim i lijepo oblikovanim nogama jer su noge polovina tijela i zbog toga smatram da trening nogu mora biti mnogo agresivniji i znatno teži nego neka od partija za gornji dio tijela. Zašto? Mnogo je teže pogoditi u jednom treningu donju polovinu tijela u odnosu na jednu od gornjih partija koje treniramo. I upravo stoga, za razliku od gornjih partija, noge nikada nisam uspio pretrenirati.“, opisuje simpatični Slavdžo za Polleosport.
Lijeni se uvijek izvlače na lošu genetiku
“Znam da će većina reci da je genetika ta koja je odgovorna za razvoj i da svatko tko ima lošu genetiku neće moći razviti noge. Često čujemo kako neki takmičari tvrde za svoje noge da ih ne mogu razviti jer im je loša genetika. Je li to baš tako? Iskreno, sumnjam da je kod svih koji se žale baš presudna genetika! Smatram da se neki od pojedinaca ne trude dovoljno…“, beskompromisan je Paunović kojeg kolege bodybuilderi opisuju kao istinskog sportaša koji školski predano ostvaruje svoje snove. Upravo stoga njegova riječ toliko i vrijedi! On živi ovako kako govori.
“Zagrijavanje nogu i zglobova koljena prije treninga je jako bitno. I sam imao velikih problema s koljenima pa se trudim što manje opteretiti zglobove kako ne bi došlo do neke povrede…“, počinje Slavdžo opisivati svoj trening. “Za zagrijavanje koljena koristim bicikl i čučnjeve bez opterećenja, nakon čega radim nekoliko serija nožne extenzije da dodatno zagrijem koljena i mišiće nogu. Moja prva vježba je gotovo uvijek čučanj, rijetko kada pravim rotacije jer mi se ovakav sustav treninga pokazao jako dobrim. Čučanj radim s rastućim kilažama sve dok mogu odraditi minimum 8 ponavljanja. U početnim serijama radim i po 15 ponavljanja, ali kako se kilaže podižu tako postupno radim manje ponavljanja. Znači, radim 7 ili 8 rastućih kilaža, a potom odradim još 3-4 serije opadajućih i baš tada osjetim nevjerojatni pump i čvrstoću nogu.“, detaljno opisuje srpski prvak i ponos Gornjeg Milanovca.


Miško Polomac i Slavoljub Paunović_sa 19 god_juniorski dani
 
 
“Mislim da je taj osnovni čučanj nezamjenljiv za noge. Ja poslije njega radim i prednji čučanj, također u rastućim kilažama oko 4-5 serija po 8 ponavljanja. Vjerujte mi da poslije ovoga čučnja imam osjećaj kao da umjesto butina imam bačvice na nogama. Nekada poslije prednjeg čučnja radim i polučučanj s manjim kilažama, sa zadrškom 2-3 sekunde u polučučnju. Tada noge baš ekstremno utrnu. Ipak, polučučanj ne radim svaki trening već samo kad osjetim da mogu da ga odradim kvalitetno…“, opisuje svoj hard-core trening Slavoljub.
“Radeći iskorak osjećam svako vlakno u mišićima“
“Leg press je sljedeća vježba i nju radim 4-5 serija u ponavljanjima od 12 do 17 – ovisno o mog trenutnom stanju i procjeni… Nakon toga slijedi iskorak nakon kojeg nastupa lakši dio treninga. U period kada je lijepo vrijeme izađem ispred gyma i radim hodajući iskorak sa šipkom na leđima. Nekada mi se čini da doslovno osjećam svako vlakno u mišiću.“, opisuje nam Slavdžo s osmjehom na licu svoje slatke muke. “Iskorakom žestoko pogađam kvadricepse, ložu pa i gluteuse. Ako je vrijeme loše radim obični iskorak (nekada s bučicom, nekada sa šipkom).“, opisuje Paunović drugi dio svojeg treninga nogu.
“Nožna extenzija i pregib su vježbe koje radim nakon iskoraka. Radim ih u rastućim serijama, do 15 ponavljanja, a broj serija radim proizvoljno od 5 do 8. Za gluteuse i ložu na kraju treninga radim mrtvo dizanje s ravnim nogama. Ne koristim velike kilaže i trudim se zadržati jednu sekundu u kontrakciji kako bih osjetio izgaranje u loži i stražnjici. Ovu vježbu radim 3-5 serija po 12 ponavljanja, a pored nje često ubacim i sumo čučanj kako bih dodatno opteretio ložu i stražnjicu…“, nastavlja šampion Srbije.



 “Listove radim odvojeno od butina i za njih nemam neka posebna pravila, osim što se trudim svaki put odraditi dosta serija i ponavljanja do otkaza…“, zaključuje opis svog treninga Slavdžo.
“Često poslije ovog treninga dobijem upale, ali nekako uživam u njima i upravo su one dobar znak da sam noge odradio sa 100  posto truda i intenziteta.“, zaključuje Slavdžo koji na kraju, poput pravog profesora koji sve znanje želi podijeliti, dodaje: “Što se tiče pauze između vježbi i serija, za razliku od treninga gornjeg dijela, u treningu nogu malo duže odmaram jer mnogo više snage i energije trošim kada su noge u pitanju…“.


Offline steroidan

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 474
  • Gender: Male
odličan tekst
noge su temelji

Offline tenssa

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 2787
  • Gender: Male
    • www.flash-dizajn.com
Slavdzo ima sampionske noge, predobre, meni su noge slaba partija, mislim cak najlosija... :dunno:
hmmm..dobro ..ipak wi znate mnogo wise od mene..poslusacu was..uradicu owako...sad ima da jedem swe ziwo cak cu i surutke i sok  od cvekle da kupim..tj svu zdravu hranu..za 1 mesec cu onda da uzmem metan..a posle metana cu jos wise da jedem.a onda cu stucem jos jednu turu pa posle toga cu 3 meseca da jedem kao stoka..a kasnije ako se wide rezultati nastawicu sta da  wam drugo kazem..uglawno hwala wam puno..pozdraw.

Offline SLAVOLJUB PAUNOVIC

  • ExYu Sampion
  • *
  • Posts: 179
  • Gender: Male
  • http://www.facebook.com/pages/Space-Gym-GM/1992545
Pokusaj da promenis nesto u samom treningu,experimentisi...
SPACE GYM GM