Trening > ::Bodybuilding & fitness za zene::

Program vezbanja i ishrane za bubrezne bolesnike

<< < (99/111) > >>

Tijana:
Kako je proslo danasnje skidanje sonde?

bubreg:
Pozdrav svima!!!

Skinuta mi je juče sonda... i dali su mi je za uspomenu... tražio sam! Jaaao kako je SITNA, nisam mogao da verujem... Zaista, kroz nju nema šanse ništa da prođe! Izgleda kao da je od gume i sa strane ima još sitnije otvore...  ( Videću da je postavim na internet, da vidite koliko je ta stvar sitna... ) 

Skidanje sonde je bilo BEZ anestezije!  Tražio sam bar LOKALNU, ali nisu bili za tu varijantu. Uveravali su me da to NIJE NIŠTA STRAŠNO..., da traje jako kratko i da odmah posle idem kući. ( ispada - kao kad idete kod zubara! )

A ta procedura bez anestezije ipak malo BOLI!  BOLI stvarno, ali traje kratko onoliko, sve dok je ne pronađu na ekranu i povuku i odjednom izvuku...  Ceo taj posao traje jedva MINUT! 

Kući, mokrenje i opet ono - KAO DA TE NEKO SEČE ŽILETOM.  Sve dok nije izašao jedan kamenčić.  To SEČENJE u stvari prave ti kamenčići koji idu kroz kanal. Treba da izbacim, kako vidim na rtg snimku, bar još nekih 4-5 razbijenih delova.
Ne znam da li će biti nekog efekta, da idem u kadu, u toplu vodu, da se rašire kanali, da i ovi preostali kreteni izađu...???

Cepam vodu kao lud, da bi to teklo i teklo....i teklo....... Idem ponekad u wc na svakih 10-15 minuta... Naiđe tako neka teška "serija"... :- ))
Ne smem nigde daleko ni da idem! Jer kad i odem, čim vidim wc, odmah kažem - Ej, čekaj da iskoristim!!!  Hahahaa...  :clap: 
Zove me rođaka da dođem u goste, (a malo je dalje putovanje), rekoh - ma gde da dođem? Pa ja kad bih išao autobusom, morao bih da molim šofera da zaustavlja bus na svakih 15 minuta!!!  :lol:

Sledeći koraci - Trebam da nosim uzorak kamena u laboratoriju, cena 3000 din i čeka se  dve nedelje...
I kontrola na VMA, za 3-5 nedelja, da se vidi da li je nešto ostalo od razbijenih delova...



Tijana, kako si ti i kakva je kod tebe situacija?




--- Quote from: Tijana on April 12, 2013, 05:30:28 PM ---Kako je proslo danasnje skidanje sonde?

--- End quote ---

Tijana:
Vidim da je bilo vrlo interesantno kod tebe...
I ja sam moju sondu trazila da je imam za uspomenu... :)
Lepo mi je spakovali u sterilnu bocicu i podseca na dane...
Jedino sto mi nije jasno je to kao su ti vadili sondu bez anestezije?
Meni su je vadili sa lokalnom anestezijom i sve je bilo ok, tj. do trenutka kada je dejstvo anestezije prestalo ( sutradan ), e a tada sam imala uzasne bolove, sto je najgre zateklo me je to kod lekara, pa su morali po mene da dolaze da me vode kuci, malte ne su me nosili, a onda dva dana provela nepomerajuci se u krevetu.
Kako god  da bilo, odlicno je sto si tako dobro prosao.
Sada samo jos da se otarasis tih razbijenih komada... i kao nov. :)

Situacija kod mene :
Radila sam IVU + RTG, a cekam Dinamsku scintigrafiju.

Moj problem nije tako jednostavan, pa se ne moze resiti laserom, tako da operacija koju bi trebalo da imam je klasicna operacija koju sam imala i pre 8 god. , jer problem koji sada imam je isti kao i ranije, identicno, kao da operacija nije ni radjena.
Jedina razilika izmedju onda i sada je ta sto jos uvek nisam dosla do onog stadijuma problema - neizdrzivi bolovi zbog kojih ne mogu da normalno funkcionisem i gde sam samo ogranicena na lezanje.
Nemam konstantne bolove, vec samo povremene i veoma kratkog intenziteta.
Ja sam mnogo drugacija nego sto sam bila pre 8 god., tj. drugacije to sve sto mi se desava i prihvatam.
Sve mi je vec poznato, nemam taj momenat soka koji sam imala ranije, misli o beznadedju, umiranju na operacionom stolu, straha od anestezije, misli jednom bubregu manje... i tako dalje i tako dalje... da vas sve ne plasim... :)
Donekle bila sam i svesna da jednom kada pocnu problemi sa bubregom oni traju i traju,  ponavljaju se i ponavljaju se, tako da sam bila svesna da ce doci momenat, kada ce sve to sto sam prezivela ponovo doci na red  za prezivljavanje.
Dobro je to kada je covek svestan onoga sta mu se desava i kada je svestan da se to moze ponovo javiti kao problem, a veoma tesko ziveti i funkcionisati kao da sve to nije nista.
Drago mi je sto sam uspela da napravim fantastican balans u svom zivotu - da prihvatim sebe kao zdravu, da tako sve vreme i zivim, a da sa druge strane da shvatim i sebe pripremim na ponovnu istu takvu situaciju.
Sada kada posmatram sve to sa ovog aspekta nakon tih nekoliko godina, mogu da kazem da sam ponosna na sebe.
Mozda izgleda isuvise pretenciozno, ali da bi ovo sve sto se ponovo desava covek prihvatio na nacin na koji sam ja saada prihvatila potrebno je mnogo truda i samosvesti.
Zahvalna sam svojoj snazi i volji na tome , zato moja parola i jeste : " Samo jaki mozemo sve, budi jaka".
I ako je sve to tako, medjutim, bez obzira koliko smo mi sami mentalno svesni onoga sto jesmo ( bolesni i zdravi u isto vreme ) i sa svim punim pravima da kao takvi i zivimo i uklopimo se u socijalni i mentalni milje svih ljudi koji nas okruzuju i sa kojima se svakodnevno srecemo, a da pri tome sve to i odrzavamo na pristojnom nivou, ja bih zivela u lazi i jednoj potpuno suprotnoj krajnosti kada bih rekla da mi nije krivo sto se to sve ponovo desava, to bi bila krajnost bezosecajnosti prema sebi, ne postojanja svesti o sebi i nespoznavanja i neprihvatanja sebe, u ovom slucaju kao bolesne.



bubreg:
Odneo sam delove kamena na analizu, pa da vidimo šta će reći za 2 nedelje...

Tijana, šta da ti kažem osim drži se, da prođe sve najbolje kako treba! 
Trebam da pročitam one duge tvoje tekstove na 48 str, a nikako da se nakanim..., dugačko je vala ...  kao da trebam da preplivam okean... :- )))

bubreg:
Stigli su rezultati.
Kamen je od KALCIJUMA, kao što sam i pretpostavljao. Verovatno zato što sam jeo previše slanu hranu.

Piše:
Sastav: VEVELIT, i APATIT

VEVELIT (Whewellite): kalcijum oksalat monohidrat, CaC2O4H2O

KARBONAHIDROKSILAPATIT (Carbonatehydroxylapatite): hidratisani kalcijum fosfat karbonat, Ca10(PO4)5(CO3) (OH)2

 

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version