EXYU FITNESS FORUM

Trening => [Arhiva] => Problemi sa viskom kilograma => Graveyard => Topic started by: Sarita on May 27, 2007, 06:08:36 PM

Title: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on May 27, 2007, 06:08:36 PM
Lazic imam pitanja za tebe! CITALA SAM TVOJ SAJT....SUPER JE...POZELJELA SAM PROMJENE U ZIVOTU JER OVAKO VISE NE MOGU! Ali promjene za stalno...znaci nacin zivota! problem je u tome sto sam ja konstantno na dijeti i nikako da skinem svojih 5 kila koje jos drzim od proteklog Bozica...isprobala sam milijun dijeta...drzim par dana...skinem 2 kg i onda puknem i prejedem se...! Konstantno sam nezadovoljna sobom (sve je u glavi, znam)...stvar je u tome da sam se prije bavila sportom, krenula na faks i prestala ali sam uvijek, jos i sad u fitnessu kad stignem...Zeljela bih se hraniti zdravo po tvom prinipu!! Trazila sam trenera u fitnessu da mi sastavi neki program prehrane---jer ja lutam! Ne znam kako da se hranim vise! Cilj mi je skinuti tih 5 kg, ali ne nabildati misice!!! S tim ciljem sam pocela plivati, tako da kombiniram aerobne vjezbe u fitnessu i plivanje sto vise mogu!!! Pokusala sam nekako na tvom sajtu otvoriti temu o sebi, ali ne znam kako to uraditi pa ti se ovdje javljam! Cak sam bila toliko luda da sam zeljela angazirati svog osobnog trenera! Inace...manekenske sam gradje, jako visoka (182cm) i uvijek sam tako bila...ali sam se udebljala zbog nepovoljnih prilika u zivotu i sada se mucim sa tih 5 kila...a sve zvuci tako jednostavno...onda sam odlucila: OVO VISE OVAKO NE MOZE! UNISTIT CU SE! MORAM PROMJENITI ZIVOTNE NAVIKE! molim te, da mi odgovoris ili napises barem meni, jelovnik, sta god! Sve opcije dolaze u obzir....iscrpljena sam od svih dijeta i nezadovoljna jer ne uspjevam...nikako
JOS NESTO...GLEDALA SAM SLIKE OD CURA S KOJMA VJEZBAS...ne bih zeljela izgledati tako... to mi je malo puno previse , naravno ukusi se razlikuju, svaka cast curama na trudu..! Imamo dosta celulita na zenskim dijelovima-bokovi, guza...to bih zeljela promjeniti!!! Inace se svako jutro ustajem u 6.00, radim trbusnjake....tusiranje....dorucak....fitness ili fax (ovisi kojim danom)....rucak...odmor ili ucenje...plivaje (ovisi jesam li bila dopodne na vjezbanju)...ucenje i spavanje...i da, naravno problem je znaci u prehrani...jer odvajam vrijeme za vjezbanje i to stvarno zelim! samo trebam primjere kako jesti i kolicinski sto...HVALA TI UNAPRIJED!SVE DOLAZI U OBZIR, MOGU SE ORGANIZIRATI I PRILAGODITI KAKO GOD...POZDRAV!

Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on May 27, 2007, 06:11:47 PM
još nešto...budući da sam bila na svim mogućim dijetama već skoro 6 mjeseci...i to su bile jaaako niskokalorične..metabolizam mi je usporio strašno...sve se sad luijepi na mene...šta god normalno pojedem!!!
p.s.- na stranici www.coolinarka.com sam te tražila i napisala potuku pod imenom sisley...tako da znas...ta sam...OČAJNIČKI molim za pomoć!!
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Pedja Petrovic on May 27, 2007, 07:28:46 PM

JOS NESTO...GLEDALA SAM SLIKE OD CURA S KOJMA VJEZBAS...ne bih zeljela izgledati tako... to mi je malo puno previse ,


 :shocking: :shocking:..opa laki..nisam znao jbt???
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on May 27, 2007, 07:32:37 PM
još nešto...čitala sam forum...slična stvar s kilažom kao kod Ann koja je na temi "OVO JE DIVNO...ZA MOJ PROBLEM", ZNČI 182 VISINE, 67 KG...NEKIMA SAD MOŽDA ZVUČI LUDO ALI I 5 KG SMETA...SVI TEŽIMO LIJEPOM TIJELU...barem me vi u tome razumijete...
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: medena on May 27, 2007, 10:10:53 PM
@Sarita
Polako,polako,ne ziviciraj se...
Ne znam,nisam te potpuno razumela...
Mogla bi da drzis pravilnu ishranu kao sto je nama dao Lazic,ovako:

Namirnice koje treba da ti budu sastavni deo ishrane su :

Izvori proteina:
Riba(oslic,tuna)Meso(pilece belo,konsko,teletina),belanac jajeta..
Izvori UH:
Izvori skrobnih uh: zitarice (psenica, ovas,jecam,raz…), smedi pirinac, krompir, kukuruz, pasulj, grasak i drugo mahunasto povrce.
Izvori vlaknastih uh: spargla, prokelj, kupus, karfiol, sargarepa, celer, boranija, tikvice i salate, voce(samo po jedno u toku dana).

Sto se tice skorobastih uh, njih jedes do 17h, a vlaknaste mozes i kasnije! Vazno je da ne kombinujes skrobaste i vlaknaste u jednom obroku npr. krompir i zelenu salatu...

A jelovnik mozes i sama da drzis kao ovaj:

PRIMER JELOVNIKA

1 obrok:
30 gr ovesnih + beznasni jogurt(ovde odredi koliko ti treba da potopis i pojedes mislim da je dosta 200 gr)
3 kuvana ili przena belanca
________________
oko 15 gr proteina i 25 gr UH

2.obrok:
(ovo moze da bude i sendvich)
100 gr mesa i vlaknasto salata ili brokoli
1 parce crnog hleba
________________
oko 22 gr proteina i oko 15 gr UH

3. obrok:
200 gr krompira ili 80 gr pirinca
100 gr mesa(oslic)
________________
oko 25 gr proteina i oko 40gr/56 gr UH

OVDE RACUNAM DA JE OKO 16H I TU NEMA VISE UNOSA SKROBASTIH

4. obrok:
neko vlanasto povrce...

5.obrok:
100gr mesa i zelena salata
____________
oko 22 gr proteina

6. obrok:
1/2 tunjevine
posle 10-ak minuta nadjes ella sir probaj 50 gr.
____________
oko 25 gr proteina

uz sve ovo pijes oko 2 l vode i mozes 1-2 vocke..

Ovo je samo za pocetak otprilike da vidis kako to hoda,verovatno ce Lazic posle kad se javi da ti odredi varijaciju za tvoju kilazu pa ce biti nekih izmena sto se tice jelovnika znaci samo ce da se smanjuje uh...
takodje menjas jelovnik ako nesto ne jedes ili ne volis samo zamenis gde je protein menjas protein znaci umesto mesa ribu, ili umesto uh drugi uh tj jesto krompira rizu ili sl .


Dijete su cista glupost jer imaju rok trajanja.

Mrsavljenje je projekat.
Projekat = nacin da se dodje iz trenutnog u zeljeno stanje i izazove promena, koja treba da bude odrziva na duzi rok.
Kao kod svakog projekta na pocetku treba imati cilj.

- Ako je cilj: "Da do XX datuma izgubim XX kilograma uz XX dijetu" - pisi propalo.
- Ako je cilj "Da dugorocno promenim nacin zivota i nacin ishrane" - nema potrebe za takvim pitanjem.

Nista vise sem toga nije potrebno... :)

Ako imas vremena, mozes i svako jutro da uradis lagani kardio trening, to bi bilo super.
Opet te molim, procitaj polako i pazljivo celu temu jer su ljudi pisali detaljno, a ti opet pravis greske sa ishranom.
To sto se ti lepo osecas, kad radis duze kardio, je jedno ali drugo je ono sto ti zelis da postignes i sta je u stvari najefikasnije....ja kazem... :)


Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on May 28, 2007, 07:25:01 AM
hvala na podršci...već sam si skinula taj jelovnik i danas počinjem s takvom ishranom...još sam u nedoumici oko fitnessa, znam da plivanje nikako necu zaobici...inace sam tanka, tsnki zglobovi i kosti...ali imam nakupine oko bokova, guza, malo stomak...eto...da...celulit na tim djelovima! Medena hvala ti puno... optimisticna sam!
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: medena on May 28, 2007, 08:01:20 AM
Draga,nisi jedina,mi imamo celulit,takodje i mrsave devojke...
Samo napred,imaj vere u sebe i strpljenja,aktivnost pobedjuje sve!
Samo napred  :yahoo:
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on May 28, 2007, 10:21:03 AM
evo ovako...dobro jutro prije svega... hranim se po jednom od jelovnika koji je naveden na forumu...za dorucak sam pojela 30 grama pahuljica (miješane žitarice...nisam imala zobene...ali kupila sam ih za sutra) i to s mlijekom, (jogurt nisam imala ali i to sam kupila, a mlijeko je imalo 0,9 m.m), medjuobrok: parce crnog kruha, 100 gr kuhane sunke, dva lista zelene salate i pola paradajza...to kao sendvic! - bojim se, to mi je nekako puno hrane! buduci da sam navikla jaako malo jesti...od svih silnih dijeta...pa se bojim da se ne udebljam od toga!!! help!!!!ispravljajte me ako griješim u nečemu..... :help:
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on May 28, 2007, 02:14:48 PM
 :( ajme...nitko mi nista ne odgovara... ja nastavljam: rucak je bio: 100 grama tune iz konzerve (pokusala sam iscijediti ulje...mislim da je tu pogreska...uzeti cu ribu iz konzerve u vodi) i 80 grama riže i to one smeđe, neoljuštene... cekam odgovore... :rolleyes01:
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Ivan! on May 28, 2007, 02:30:58 PM
Doruéak će biti ok. .
Užina nemoj mešati skrobne i vlaknaste uh (hleb skrobni, paradajz i salata vlaknasti), ni šunka baš nije najsretniji izbor. probaj mesto nje tunu, ili belo meso.
Ručak ok. Bolja je riba u vodi, ali ni uva u ulju nije loša ako dobro ocediš ulje.
Samo napred  ;)

Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on May 28, 2007, 02:43:40 PM
hvala ivane ! Hvala ti! ok...btw...kada mogu najbolje pojesti voće,,,?pojela sam oko pola 3 popodne...ne znam što dalje jesti??? planirala sam neko povrće oko 5....zatim, oko 8 na vecer 100 grama mesa i zelenu salatu...a prije spavabja 50 grama nemasnog svježeg sira...? ne znam je li to  ok??? predvece planiram ili na plivanje ili fitness...ne znam još...  :hmm:
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Ivan! on May 28, 2007, 04:03:21 PM
Voće ok. samo da bude pre 17,oo
užina ok.
večera bolje malo ranije.
sir najbolje 1-1.5h pre spavanja.
nemoj trenirati bar 1.5-2h posle jela, znači jelo da ti bude posle treninga, da ti za vreme treninga želudac nebi bio preopterećen. ujedno pre počneš da trošiš masne rezerve.
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on May 28, 2007, 07:16:25 PM
trebam pomoć i oko vježbanja...idem na plivanje a i u fitness, pa ne znam koliko puta tjedno i kako, šta... ponekad mogu i 2 puta dnevno kada sam slobodna...inace sam student i zivim sama, kuham sama...tako da kuhanje nije problem...a i kolko.tolko sam u formi budući da nisam prakticki nikada s vježbanjem prestala...imam ja i mišića malo...ali kriju se ispod ove "maske" koju želim skinuti sa sebe... IVANE HVALA T ŠTO SE TRUDIŠ POMOĆI, TI SI MI UJEDNO I MOTIV...HVALA :blowkiss:
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Lazic on May 28, 2007, 07:38:03 PM
evo i mene posle nekim duzih obaveza..izvini sto si cekala
zlim da te pozdravim  i da predjem na konkretno

znaci citajuci forum mozes da vidis sustinu, nema tu neke nauke ili se drzis pravila i sigurno mrsavis ili "varas" i nadas se da ce neki kilogram pasti, sto verovatno i hoce..poenta nase price je da ti shvatis vaznost da promenis svoj zivot jer ocigledno ovaj sto si vodila po pitanju ishrane i fizicke aktivnosti nije bio bas dobar..vecinu informacija si dobila ja cu ti odgovoriti tamo gde mislim da je najvaznije .


Quote
evo ovako...dobro jutro prije svega... hranim se po jednom od jelovnika koji je naveden na forumu...za dorucak sam pojela 30 grama pahuljica (mijesane zitarice...nisam imala zobene...ali kupila sam ih za sutra) i to s mlijekom, (jogurt nisam imala ali i to sam kupila, a mlijeko je imalo 0,9 m.m), medjuobrok: parce crnog kruha, 100 gr kuhane sunke, dva lista zelene salate i pola paradajza...to kao sendvic! - bojim se, to mi je nekako puno hrane! buduci da sam navikla jaako malo jesti...od svih silnih dijeta...pa se bojim da se ne udebljam od toga!!! help!!!!ispravljajte me ako grijesim u necemu.....


sledecih dana navikavaj sebe postepeno da se uvecava kolicina hrane, znam da nije lako i mnogi od vas veruju da ako jedu redovno mogu samo da se ugoje..gresis i uskoro ces videti zasto je vazno jesti na svaka 3 sata..znaci postepeno dolazi do kolicine koju si videla kod Ann

Quote
ajme...nitko mi nista ne odgovara... ja nastavljam: rucak je bio: 100 grama tune iz konzerve (pokusala sam iscijediti ulje...mislim da je tu pogreska...uzeti cu ribu iz konzerve u vodi) i 80 grama rize i to one smedje, neoljustene... cekam odgovore...


samo iscedis ulje i to je ok..to ulje je korisno za tebe..bela ili smedja riza isto je..ja vise volim belu..


Quote
hvala ivane ! Hvala ti! ok...btw...kada mogu najbolje pojesti voce,,,?pojela sam oko pola 3 popodne...ne znam sto dalje jesti??? planirala sam neko povrce oko 5....zatim, oko 8 na vecer 100 grama mesa i zelenu salatu...a prije spavabja 50 grama nemasnog svjezeg sira...? ne znam je li to  ok??? predvece planiram ili na plivanje ili fitness...ne znam jos... 


voce jedi u sklopu obroka..umereno.vlaknasto povrce jedi koliko zelis..odlicno si skapirala sta treba..samo ovo pred spavanj ide ili sa tunjvinom, izmiksujes ili sa wheyom..sam neka svrhu..mozes da skuvas 2 belanca, pola konzerve tune i sira i razbijes se od proteina..

Quote
trebam pomoc i oko vjezbanja...idem na plivanje a i u fitness, pa ne znam koliko puta tjedno i kako, sta... ponekad mogu i 2 puta dnevno kada sam slobodna...inace sam student i zivim sama, kuham sama...tako da kuhanje nije problem...a i kolko.tolko sam u formi buduci da nisam prakticki nikada s vjezbanjem prestala...imam ja i misica malo...ali kriju se ispod ove "maske" koju zelim skinuti sa sebe... IVANE HVALA T STO SE TRUDIS POMOCI, TI SI MI UJEDNO I MOTIV...HVALA


izvoli pilates (http://www.youtube.com/lazic) za kod kuce..a aerobni mora vijaca, sobni bajs, trcanje
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on May 28, 2007, 08:45:31 PM
Laziću hala ti najljepša, znam da je gužva tebi...pokušavam onda ostatak vremena po forumu čitati i učiti...baš ste dragi...i činite nešto divno za nas...ljubim vas!!!
još nešto...koje dodatke prehrani da uzimam...vitamine...i to sve.neki sagorjevac masti da mi preporucis pa da pitam u teretani u koju idem... ? i da, hranim se količinski po ovom principu: 100g proteina+100 g uh...pa varivar uh...jel to dovoljna količina
???ili trebam manje???
p.s.-od silnih dijeta imam problema i s hormonima....metabolizam mi je usporio...morala sam i ginekologu da mi prepise neke radi redovitog ciklusa, stoga: SVI KOJI DRŽITE DIJETU, PRESTANITE ODMAH...AKO SE NE ŽELITE UNIŠTITI...
pusa :blowkiss: :blowkiss:
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Ivan! on May 28, 2007, 08:53:42 PM
jos nesto...koje dodatke prehrani da uzimam...vitamine...i to sve.neki sagorjevac masti ...
sve zavisi koliko hoćeš da uložiš...
whey, bca, glutamin.....
sve možeš nabaviti preko ovog sajta kod pedje petrovića. ja uzimam whey od njega, i fantastično sam zadovoljan.
obavezno uzmi i neki multivitaminsko-mineralni komplex
 sagorevač masti baš i neznam za početak, sačekaj malo da ti metabolizam počne raditi za tebe i da ti se organizam privikne na promene. ja ga lično nikad nisam uzimao
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Ivan! on May 28, 2007, 08:55:11 PM
samo slušaj lazićeve savete i to ti je to. ;)
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on May 29, 2007, 06:52:49 AM
JUTRO! Hvala Ivane na strpljenju, srce si.... Rano sam se ustala jer sam morala uciti...necu stici odraditi ni pilates ni trbusnjake...pa sam dorucak ovako: (2 dan): 30 g pahuljica sa 150 g jogurta (o,1% m.m), pola tune i 100 g mljevenog pureceg mesa (ovdje mozda grijesim ali to je to, purece svejedno vise necu kupovat)...sad ne znam koliko je to proteina u ovom obroku?... danas ide 50 g UH i  100g proteina... pozdrav! :respect:
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Lazic on May 29, 2007, 07:48:21 AM
ne vadi se,radi pilates je 10 minuta posla, toliko provedes u kupatilu..
oko 35gr proteina..ali nemas potrebe da jedes dva mesa..pojedes te ovesne i tunu, a oko 12 h pojedes tu curetinu sa vlaknastim uh..izmedju imas naravno uzinu..kako smanjujes unos srobastih  UH tako slobodno pojacavaj unos proteina i jedi sto vise vlakana..
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Ivan! on May 29, 2007, 07:58:00 AM
koliko je rano to rano ustajanje. koliko sati?
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on May 29, 2007, 01:40:48 PM
ne vadim se, bez brige, nisam mogla jer sam ucila...imala sam ispit u 8.oo ujutro pa sam ponavljala...evo sad smo zavrsili s ispitom - dobila 4!!! da se pohvalim...ponijela sam si na fax u kutijici piletinu 100 gr i snjitu crnog kruha d 30 grama.
to sam pojela podjeljeno na 2 puta dopodne i popila limunadu bez secera (tj sa sladilima), za rucak koji je bio prije 10 min sam pojela paradajz i 100 gr piletine...vise ne jedem UH za danas! je li to u redu? pozdrav...
DA, poslije podne sam na plivanju sat i pol! :)
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Ivan! on May 29, 2007, 02:35:05 PM
Ovako je ok. inače da bih oidradio jutarnji hiit ustajem u 5.20 da bi mogao na vreme da budim klince i spremam za školu i zabavište. Probaj jutarnji hiit pre doručka na prazan stomak, jer tako telo pre počne da troši zalihe.
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on May 29, 2007, 07:33:01 PM
ok, sve to stoji...ali, HIIT? Nemam nikakvu spravicu u stanu za trcanje, bicikli i to...(student sam), ali mogu odraditi to tek u 9.00 ujutro u fitnessu tek (jer se tad tek otvara fitness)... mogu raditi one pilates vježbe koje mi je dao Lazic i još trbušnjake koje inace radim... ili da bolje cekam 9.00 sati bez jela?? - inace...mislim da sam danas pojela vise proteina nego sto treba...smeta li to? ovako:
2 DAN, ZNACI UH DANAS 50 G:
dorucak- 30 g jecmenih pahuljica i 150 g nemasnog jogurta, pola tune u vodi i 100 g mljevene puretine
oko 10 h - 15 g crnog kruha i 50 g pilećeg bijelog mesa
oko 11 h - isto kao i oko 10 h
oko pola 2 - 100 piletine i jedan paradajz
onda sam otisla na plivanje oko 4 i bila do pola 6
oko 18 h - 100g piletine, 2 bjelanjka i jedna rajcica
ZA DANAS JE TO TO! ISPRAVLJAJ AKO GRIJESIM!
Sutra je, koliko znam O uh....znaci proteini i povrce cijeli dan...ma mogu ja to...!
 - imam jos par pitanja...mozda je glupo pitanje ali sam citala u par novinskih clanaka da su zvakace gume pune secera bez obzira na to sto pise da su bez njega, gotovo kao bomboni...stoga, jel smijem zvakati zvakace gume??? - sorry ali8 nista ne prepustam slucaju hehehe  :) :)
ivane, najljepsa ti hvala sto se trudis, pomalo shvacam da sam do sad zivjela u zabludama...veliki kiss :blowkiss:
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on May 29, 2007, 07:41:59 PM
da...jos nesto...npr ako pojedem jabuku ili neku vocku tijekom dana onda je to vise uh od onog jelovnika koji mi je Lazic napisao, ne?
- sta cu s vjezbanjem u teretani, na sta da se fokusiram...vjerovatno hiit? -kod mene u teretani postoji na orbitreki neki HILL program, je li to to? 3 minte ide jace, pa 3 sporije... (barem tako mislim, nisam sigurna)
- na plivanju otplivam do 25-30 ili 40 duzina, kako kad (bazen 25 metara) a u pauzama i sa strane se drzima za kraj i radim nogama ili kris-kras ili gore-dolje dok me ne zapeku noge, onda odmorim (ako me razumijete   :) )...pokusavam te vjezbice raditi 15 sekundi sto jace i brze mogu, pa 15 sekundi polako...je li to u redu? i ako nesto preporucujete, javite slobodno da izmjenim...!
veseli pozdrav svima ;)
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on May 29, 2007, 07:50:14 PM
da, dok ne zaboravim jos ovo... na dan s 0 uh ne smijem jesti ni jogurt jel tako? buduci da on ima UH, ali ni voce...ako je tocno kak shvacam...?
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Ivan! on May 29, 2007, 08:25:43 PM
ok, sve to stoji...ali, HIIT? Nemam nikakvu spravicu u stanu za trcanje, bicikli i to...(student sam),
Netreba ti posebna sprava. može trčanje, bicikl, vijača....... pa čak i trčanje uz stepenice :twisted:, nikako nemoj čekati 9,00 h bez jela.
da...jos nesto...npr ako pojedem jabuku ili neku vocku tijekom dana onda je to vise uh od onog jelovnika koji mi je Lazic napisao, ne?
možda i jeste. treba i tu količinu uh da uračunaš u zbir, pa eventualno izbaciš nešto drugo. npr samo pola parčeta crnog hleba
- sta cu s vjezbanjem u teretani, na sta da se fokusiram...vjerovatno hiit? -
U teretani radi kardio za zagrevanje, a posle vežbe koje će ti preporučiti neko malo upuđeniji od mene. (verovatno će tikica ili lazić reagovati :director:)
da, dok ne zaboravim jos ovo... na dan s 0 uh ne smijem jesti ni jogurt jel tako? buduci da on ima UH, ali ni voce...ako je tocno kak shvacam...?
TAČNO
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Lazic on May 30, 2007, 08:05:55 AM
u teretani za sada radi samo kruzni trening..znaci po 1 vezba za svaki misic od 1-2 serije do 15 ponavljanja..kada malo telo prebrodi upale onda ides da forisiras odredjeni deo tela..
i ako mozes uredi svoj profil :)
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on May 30, 2007, 08:20:07 AM
Dobro jutro Ivane i Lazicu! ma, dobro jutro svima! Evo ja ispijam kavicu (crnu naravno, bez secera sa splendom) i gledam odgovore...! Jutros sam odradila na prazan zeludac 600 trbusnjaka i onaj 10-minutni pilates...onda sam doruckovala...
-100 g piletine i rajcicu!
Danas je 0 DAN UH!
- U 9.00 h idem pilivati, a na vecer cu i do fitnessa raditi kardio i neke vjezbice...
Pitam jos jednom, je li OK ovo sto radim na plivanju, ili da povecam?
Osjecam da cu uspjeti, samo me treba netko voditi...hvala Vam lijepa!  :yahoo: :blowkiss: :blowkiss:
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Lazic on May 30, 2007, 08:21:53 AM
Ako ti to pomaze da se relaksiras, sigurno je bolje nego nista da neradis..uglavnom ako nesto ne komentarisem znaci da moze proci..
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on May 30, 2007, 08:25:15 AM
Hvala, hvala, nova sam pa ucim! OK, cujemo se, ugodan ostatak dana ti zelim! POZDRAV  :blowkiss:
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Maja on May 30, 2007, 09:01:32 AM
Zar i vocu brojimo UH? Sta nije ono vlaknasti UH, a jedemo ga samo do 17h? Mene spasava na dane kada su 0 uh, do 17h pojedem vocku, nekada dvije i jako ga volim..  :crybaby:
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Ivan! on May 30, 2007, 03:03:21 PM
voce u sebi sadrzi fruktozu (vocni secer) koji nije vlaknasti uh
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on May 30, 2007, 07:28:11 PM
Pozdrav svima!!! da podnesem izvjestaj...danas je dan sa O UH:
ujutro- 500 trbusnjaka i 10 min. pilates
-100g piletine, paradajz
- od 9 do pola 11 plivanje
- oko 12 h dva bjelanjka i mala konzerva tune u vodi
- oko 2 h pojela 100 g piletine i mjesanu salatu (paradajz, paprika, krastavci)
- oko 16.00 h pojela 50 g pileceg mesa
- otisla na fitness sat i pol...vozila 40 min kombinaciju bicikli i orbitrek (s promjenom jacine i opterecenja, malo teze, malo slabije opterecenje i tako naizmjeicno)
- oko 18.00 h pojela 50 g pileceg mesa
- oko 19.30 pojela 50 g kuhane sunkeTO JE TO ZA DANAS...MISLIM DA SVEJEDNO POJEDEM VECU KOLICINU PROTEINA NEGO STO BIH TREBALA POJESTI, ZNACI VIŠE OD 100 g.... je li to u redu ili da probam ipak smanjiti...ha? VEEELIKI POZDRAV SVIMA!OCEKUJEM ODGOVORE,  :blowkiss: :blowkiss: :blowkiss:
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Lazic on May 30, 2007, 07:32:55 PM
slobodno mozes da jedes vise nego sto ti je propisano, samo uz sve obroke koristi vlakna inace ima da "umres" na wc solji..
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on May 30, 2007, 07:40:15 PM
aha, i jos nesto...danas ne smijem ni sir pojesti? (sastav: 12.4g proteina, 3.0 uh, 1.8 m.m)
I samo da kazem...na plivanju se dosta umorim, bas plivam  i radim neke vjezbe u vodi, tako da mi bas i nije neka relaksacija... :)
P.S.-uzela sam neke sumece tablete kao vidamine sto se otope u vodi, gledala sam na nemaju secera
Lazicu hvala puno! Pozdrav! :blowkiss:
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Ivan! on May 30, 2007, 09:16:45 PM
probaj da nađeš neki sa manje uh I mm
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on May 31, 2007, 02:01:15 PM
pokusala sam naci sir s manje mm i uh...ali nisam nista manje od toga uspjela...?
- e ovako...pitanje...trebaju li mi proteini? ili mozda one cokoladne plocice proteinske?
-ispred sebe imam katalog - Scitec Nutritiona - i gledala sam neke stvari... sad ne znam sto ciniti?nasaa sam neki WHEY PROTEIN (19 g proteina, 1.4 g UH, 2g masti - kaze da je 100% od bjelancevina mlijecne sirutke, odlican sadrzaj aminokiselina, ojacan s glutaminom!), i jos nesto sto sam nasla: PROTEIN DELITE (za žene: 13 g proteina, 4.5g uh, 0.5 g masti, aminogen 66g)  :vertag: E sad, ne znam koliko meni to treba buduci da ja pokusavam smrsaviti...tj. otopiti ovo sto je viska, a mislicu ne namjeravam napraviti veci volumen od ovoga sta je sad...cinjenica je da dobijem potrebu za slatkim, pa je mozda to rjesenje? Sto mislite?
- nasla sam i neke proteinske cokoladice, mozda bih to mogla koristiti kao medjuobrok...: Od Universal Nutritiona - zove se LOW CARB DIET BAR (208 cal, 36 cal iz masti, masti 4g, 2g UH, seceri 0 g, 21g proteina ), ili mozda protein pod nazivom - SPECIALIZED PROTEIN FOR DIETERS (24 g proteina, 1g UH, ig masti, 100mg L-CARNITINA! Naravno ,po obroku...Piše još da je to: znanstveno sastavljena mješavina proteina za izgaranje masti koja sadrži izolat, koncentrat i hidroizolat mliječne sirutke, kazein, soja i glutamin peptidi pojačani l-carnitinom, da sprječava katabolizam misica, sluzi za zadrzavanje ciste misicne mase, pojačava ugradnju dušika, smanjuje apetit, potiče aktivnost štitnjače - eto, tako piše! )
- E sad, molim stručnu pomoć!! Trebam li uzimati ista, one cokoladice mi se cine ok! Ili mi je dovoljno ovako kako se hranim...Veseli pozdrav! :respect: :blowkiss:
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Tikica on May 31, 2007, 02:11:49 PM
Generalno cokoladice su ok, ali ako imas vremena da spremis nesto da jedes bolje bi ti bilo...   ;)
Recimo kupis 4,5 cokoladica..za te pare mozes da se hranis 2,3 dana  ;)
Stavi na papir...vidi...

Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on May 31, 2007, 02:16:07 PM
da, ima smisla...ali nije to problem...nije mi zao dati za mene...samo, znaci efikasniji je obrok ?...mislim, po pitanju proteina to je negde ista kolicina kao i 100 g piletine pa pitam!
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Tikica on May 31, 2007, 02:25:12 PM
to ti kosta kao 0,5 kg belog mesa a ima duplo manje proteina
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on May 31, 2007, 02:28:28 PM
a ne znam , pa pise da ima 21 g proteina po pločici, a znam da 100 g piletine ima isto toliko...?
. s ta mislis za proteine?ove koje sam napisala, ne znam ...nekako mi se to cini dobra nadopuna za slatko
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Ivan! on May 31, 2007, 02:34:35 PM
ja bih na tvom mestu ipak uzeo whey, jer jako dobro zamenjuje slatke namirnice, odnos kvalitet/cena ipak ide u njegov prilog
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on May 31, 2007, 02:48:27 PM
ne znam, PROTEIN DELITE je skuplji u mom slucaju, valjda to nesto i govori: 4000g je 640kn, a WHEY PROTEIN - 5000g je 585kn... dok SPECIALIZED PROTEIN FOR DIETERS dodje 170kn i to 900g... NE ZNA, PRICEKAT CU JOS I MISLJENJE DRUGIH, NE ZNA DA LI DA UOPCE KUPUJEM PROTEIN...ILI BOLJE NE
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Lazic on May 31, 2007, 02:52:09 PM
vidi sa neznalicom on je malo upuceniji sto se tice trzista preparata u hrvatskoj
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on May 31, 2007, 02:53:51 PM
MA NIJE U PITANJU CIJENA UOPCE...RECI KOJI JE BOLJI ZA MENE, ZA MRSAVLJENJE...i treba li mi uopce?i sta s cokoladicama? - glavno da je dobro!
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Ivan! on May 31, 2007, 02:58:59 PM
proteini su potrebni, jer su oni gradivna materija mišića, pošto skidaš kile, uzmi neki sa manje masti
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Lazic on May 31, 2007, 03:04:03 PM
MA NIJE U PITANJU CIJENA UOPCE...RECI KOJI JE BOLJI ZA MENE, ZA MRSAVLJENJE...i treba li mi uopce?i sta s cokoladicama? - glavno da je dobro!

ma nista te cokoladice..one su skupe..bolje kupi neki prah wheya ali da bude kvalitetan i ukusan i preko 80% proteina u 100gr..tako ces imati lepu stvar kada kriziras za slatkisima i korisnu sto se tice prehrane tela
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on May 31, 2007, 03:11:25 PM
ok, vidjet cu sto mogu uciniti...decki hvala na brzim odgovorima! Ugodan ostatak dana zelim! pozdrav :blowkiss: :blowkiss:
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on May 31, 2007, 06:36:51 PM
da podnesem izvještaj:
dorucak- komad crnog kruha, 30 gr kuhane sunke, jogurt
-oko 10 sati - 3 bjelanjka, jabuka
- oko 13h - 100g piletine, mjesana salata
- oko 14.30h - isto kao i oko 13h
- limunada bez secera
- oko 17.30h - konzerva tune u ulju (pokusala iscjediti, pa koliko uspjelo), zelena salata
- dalje...ne znam...racunala sam vec...mislim da je to vec sad oko 100g proteina za danas!!!

U danu popijem po 2 kave bez mlijeka i secera! Nadam se da sam ukapirala...dan je bio sa 50g UH
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Ivan! on May 31, 2007, 07:57:37 PM
oko 21h bi mogla posni sir ella. sad neznam dali ga možeš nabaviti...
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on May 31, 2007, 09:09:51 PM
trazila sam kod nas...nema taj ELLA sir, ovaj sto imam gore sto sam navela je DUKAT LIGHT...nema niti jedan s manje mm ili uh...tako da...bed!
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on May 31, 2007, 09:29:30 PM
da ne uzimam nista onda bolje? mislim...mogu i bez sira
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Lazic on May 31, 2007, 09:32:34 PM
koliko on ima masti na 100 gr.
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on May 31, 2007, 09:39:30 PM
12.4g proteina, 3 g UH, 1.8 g masti! I planiram sutra peci oslic u rerni, namazat cu ga s maslinovim uljem i staviti peci...prolazi li to? ako je potrebno savjetuj mi i neki sagorjevac masti...
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Lazic on May 31, 2007, 09:48:16 PM
samo cepaj taj sir..slobodno. kada uzmes whey bice extra pred spavanje.
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on May 31, 2007, 09:55:20 PM
bas sad gledam na netu neke proteine..poslat cu sliku i opis pa kad stignes da mi savjetujes neki! Lazicu, nisam upznala strpljiviju osobu od tebe, stvarno ja jako ljepo to sto cinis za druge...  :blowkiss: :blowkiss:
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Lazic on May 31, 2007, 09:57:27 PM
hvala, ovo je losija firma..
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on May 31, 2007, 10:01:14 PM
100% WHEY PROTEIN Ultra i mikro filtrirani koncentrat proteina mliječne sirutke 100% Whey Protein je formula pripremljena od stopostotnog ultrafiltriranog koncentrata bjelančevina mliječne sirutke, koja sadrži odgovarajuću količinu aminokiselina i djelotvorno povećava razinu najjačeg antioksidanta u organizmu, razinu glutationa. 100% Whey Protein se dobiva postupkom ultra i mikro filtriranja i nastaje enzimatično očišćena bjelančevina sa niskim sadržajem masti i laktoze, koja sadrži proteinske frakcije laktoglobulina, laktalbumina, laktoferrina i immunoglobulina. Iskoristivost 100% Whey Proteina za mišiće je savršena, lako je probavljiv i ima odličan okus! Njegov sadržaj esencijalnih aminokiselina je pedestpostotni, količina aminokiselina s anaboličnim djelovanjem je izuzetna (aminokiseline razgranata lanca, arginin, glutamin), raspolaže s 48%-nim pokazateljima. 100% Whey Protein je ojačan s glutaminom, koji u mišićnom tkivu u najvećoj količini prisutan, jedan je od pokretača povećanja stanica. 100% Whey Protein neobično dobro djeluje na jačanje imunosustava. Doziranje: Dnevno 1-3 obroka s vodom ili mlijekom ovisno o potrebi za proteinima. Najbolje je uzimati nakon vježbanja i prije spavanja. Pakiranje: 5000 g Okusi: čokolada, vanilija - 100% od bjelančevina mliječne sirutke! - Odličan sadržaj aminokiselina! - Ojačan s glutaminom! - Jača imunosustav! Hranjiva vrijednost Jedan obrok ~1 mjerica (25g) Broj obroka 200 Bjelančevine 19g Ugljikohidrati 1.4g Masti 2g
- ovaj tekst je stajao uz ovu sliku...POSLAT CU JOS PAR KOJE SAM NASLA
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on May 31, 2007, 10:02:17 PM
Multipower Shake&Shape Protein+L-Carnitine 350g: dodatne informacije

 
Energetska vrijednost 1555 kJ / 366 kcal u 100 g praha (Vanilija)

sadrži 86 g proteina u 100 g praha (Vanilija)

sadrži 2,6 g ugljikohidrata u 100 g praha (Vanilija)

sadrži 1,4 g masnoća u 100 g praha (Vanilija)



 Multipower Shake&Shape Protein+L-Carnitine 350g

Ukusan shake sa proteinima i ugljikohidratima, vitaminima, kalcijem, magnezijem i L-Karnitinom daje osnovne nutrijente za naš organizam neophodne kod provođenja dijete, za održavanje tjelesne težine i u cilju izgradnje čvrstog i vitkog tijela. · Ovaj napitak sadrži visokovrijedne proteine mlijeka, soje i sirutke, energetski bogate ugljikohidrate, vitamine i minerale. · 500  mg L-Karnitina neophodanog za sagorijevanje masnoće do energije. · Vrlo ukusan i lako probavljiv obrok a zbog svojeg nutritivnog sastava je idealan i kod pojave umora, iscrpljenosti, pada imuniteta, osteoporoze i reumatoidnog artritisa.Okusi: čokolada, vanilija, jagoda
 
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on May 31, 2007, 10:07:16 PM
Inko X-treme Whey Protein vrećica 500g: dodatne informacije



 Inko X-treme Whey Protein vrećica 500g

NAJNOVIJI PROTEIN ZA PROFESIONALNU IZGRADNJU MIŠIĆA X-TREME WHEY PROTEIN sadrži posebno visok udio esencijalnih aminokiselina i bogat je razgranato lančanima aminokiselinama (BCAAs). S obzirom na ovu karakteristiku X-TREME WHEY PROTEIN je neizostavan u izgradnji mišića kod treninga snage. Preko posebnog dodatka, L-glutamina, u fazi odmora X-TREME WHEY PROTEIN osigurava povećanu potrebu glutamina kod uspješnih sportaša. Vitamin B-kompleks, E i C ubrzavaju ukupnu izgradnju i izmjenu energije. Specijalni visokokoncentrirani vitamin B6 igra ključnu ulogu u metabolizmu bjelančevina. Minerali, kalcij i magnezij, potpomaže optimalnu funkciju mišića, kao i kontrakcije mišića kod treninga snage. Izolat bjelančevine sirutke dobiven je specijalnim postupkom filtracije i ionske izmjene. WHEY PROTEIN-a ima u različitim okusima, naravno bez purina i siromašnog mastima. Posebno je lako probabljiv i vrlo brzo se respobira. Rezultat: Izgradnja mišića na nivo profesionalca. PREPORUKA UZIMANJA: do 3 puta dnevno (po 30 g X-TREME WHEY PROTEIN u 300 ml vode ili mlijeka izmješati u mikseru). Rasporediti preko dana, naročito poslije treninga. OKUSI: banana, čokolada, vanilija
 
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on May 31, 2007, 10:10:16 PM
Sto mislite? Ovaj multipoweov mi se cini OK...
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Lazic on May 31, 2007, 10:10:53 PM
dalje
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on May 31, 2007, 10:19:54 PM
Pripremljeno posebnim CFM tehnološkim procesom ( Cros- Flow- Microfiltration).
· 87% proteina, manje od 2 g ugljikohidrata i masnoće po porciji pripremljenoj s vodom.
· CFM Whey Protein je vrhunski proteinski proizvod za sportaše s najzahtjevnijim potrebama, za vrlo učinkovitu izgradnju mišića. On nam daje jedinstvenu mogućnost kako bi za izgradnju dobili i više od samih aminokiselina,a sadržani proteini ne potiću neželjene efekte koje protein može poticati, kao što je npr. podizanje unutarnje tjelesne temperature.
· Dadali smo k tome 45,5% esencijalnih aminokiselina i 21,4% BCAA, te L-glutamin, za pojačanu učinkovitost samog izolata i što bolju regeneraciju nakon intenzivnog treninga.
 
Praktični savjet: CFM Whey Protein sadrži vrlo malo ugljikohidrata i zato predstavlja visokovrijedan izvor proteina. CFM Whey Protein je lako topljiv i njegovo je pripravljanje vrlo jednostavno sa svakom vrstom tekućine, a nakon topljenja neće dobiti na gustoći.
Vrlo jednostavan za popiti na treningu, ujutro ga pripremite i ponesite sa sobom!
 
Savjet profesionalaca: zbog neutralnog okusa CFM se može primjeniti i kao dodatak drugim obrocima.
 
Okusi: neutral, čokolada, jagoda
 
Doza: 750 g

Analiza proizvoda:

 
 Porcija**
 % RDA*
 
Energetska vrijednost
 795 kJ/ 188 kcal
 
 
Proteini
 28 g
 
 
Ugljikohidrati
 10 g
 
 
Masnoća
 3,5 g
 
 
Kalcij
 355 mg
 44
 
L-Glutamin
 1,9 g
 
 


 
 * RDA= preporučena dnevna količina
** porcija= 25 g praha (2 vrhom pune jušne žlice) umiješati u 2,5 dl malomasnog mlijeka

Sadržaj aminokiselina

 

 
 U 100 g proteina
 U 100 g proizvoda
 
Histidin*
 1,7 g
 1,5 g
 
Izoleucin*
 5,6 g
 4,9 g
 
Leucin*
 10,3 g
 9,0 g
 
Lizin*
 8,4 g
 7,3 g
 
Metionin*
 2,4 g
 2,1 g
 
Fenilalanin*
 3,2 g
 2,8 g
 
Treonin*
 6,8 g
 5,9 g
 
Triptofan*
 1,6 g
 1,4 g
 
Valin*
 5,5 g
 4,5 g
 
Arginin
 2,2 g
 1,9 g
 
Cistein
 2,2 g
 1,9 g
 
Tirozin
 2,9 g
 2,5 g
 
Alanin
 4,9 g
 4,3 g
 
Aspargin
 10,8 g
 9,4 g
 
Glutaminska kiselina
 9,7 g
 8,4 g
 
Glicin
 2,1 g
 1,8 g
 
Prolin
 6,4 g
 5,6 g
 
Serin
 4,7 g
 4,1 g
 
Glutamin
 8,6 g
 7,5 g
 


 * esencijalne aminokiseline

 
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Lazic on May 31, 2007, 10:21:24 PM
jos
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on May 31, 2007, 10:21:53 PM
ovo nije dobro ispalo...isla sam copy/paste
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on May 31, 2007, 10:24:48 PM
SUPER PROTEIN 88


Tajna lijepo oblikovanih mišića!
 109.90 kn - vanilija - vrećica 500 g 109.90 kn - čokolada - vrećica 500 g 109.90 kn - jagoda - vrećica 500 g 109.90 kn - orah - vrećica 500 g 109.90 kn - banana - vrećica 500 g 109.90 kn - cappuccino - vrećica 500 g 199.90 kn - vanilija - doza 750 g 199.90 kn - jagoda - doza 750 g 199.90 kn - orah - doza 750 g 199.90 kn - čokolada - doza 750 g
 
Proteini mlijeka i jaja sa najvišom biološkom vrijednosti kao najkvalitetniji temelj za pojačanu i dugotrajnu opskrbu mišića.
Proteini mlijeka i jaja kao najkvalitetniji temelj za pojačanu i dugotrajnu opskrbu mišićima, jer je postignut «Time released effect» odnosno efekt produženog djelovanja. Zastupljeni će proteini biti dostupni u organizmu u periodu od cca 4 sata.


Okusi: čokolada, vanilija, jagoda, orah

Pakiranje: doza: 600 g, vrečica: 500 g

Analiza proizvoda (okus:orah)

 
 100 g
 % RDA*
 Po porciji**
 % RDA*
 
energetska vrijednost
 1618 kJ/ 381 kcal
 
 929 kJ/ 219 kcal
 
 
proteini
 88 g
 
 37 g
 
 
ugljikohidrati
 4,6 g
 
 16 g
 
 
masnoća
 1,2 g
 
 0,8 g
 
 
vitamin B6
 2 mg
 100
 0,8 mg
 38
 
kalcij
 1120 mg
 140
 711 mg
 89
 


* % RDA preporučena dnevna količina

** 1 porcija= 30 g praha (2 vrhom pune jušne žlice) umiješati u 3,0 dl malomasnog mlijeka

 
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on May 31, 2007, 10:30:36 PM
mislim da mi je samo ovo dostupno, tako nesto sam vidjela i u fitnessu...sta predlazes?
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Lazic on June 01, 2007, 07:52:15 AM
weider...ali mi je nemoguce da nemas jos neke na raspolaganju, pogotovu sto su ove male kutije totalno neisplative
svuda 2x700 gr kosta vise nego 2,3kg veceg whey-a..
iz kog grada si ti i koji veci gradovi ili opstine do 50-60 km su ti doostupne
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on June 01, 2007, 01:13:47 PM
evo ovako, danas sam isla po trgovinama za dodatke prehrani. Nasla sam ovo:
-MULTIPOWER MUSCLE VOLUME FORMULA 80 SHAKE (u 100grama ima 84g proteina, 5g UH, 1.4g masti),
-WEIDER PROTEIN 80+ (u 100 grama ima 83.9g proteina, 4.3G UH, 1.7G masti ),
-BIO ESENTIAL WHEY PROTEIN ( u 100grama ima 74g proteina, 17g UH, 6.9g masti)
Sudeci po ovome, jedan od ova prva dva bio bi OK izbor? Lazicu sto predlazes?  :blowkiss:
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Maja on June 01, 2007, 01:27:05 PM
Sarita, od kuda si?
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on June 01, 2007, 01:34:04 PM
Osijek
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on June 01, 2007, 01:45:38 PM
usput...da napisem danas nji jelovnik: - nisam sigurna, koliko proteina ima oslic?, ako moze netko da mi kaze?
-vjezbaje ujutro
- pahuljice i jogurt, 3 bjelanjka
- jabuka i 360g oslica
- 200 kuhanog krumpira, 120g oslica (pecen u rerni)
- poslijepodne namjeravam kuhani karfiol, a na vecer imam neke limenke tune i neko povrce...videt cu jos...ISPRAVLJAJ AKO GRIJESIM... - NISAM SAD SIGURNA KOLIKO JE TO KOLICINSKI PROTEINA DO SAD BUDUCI DA NE ZNAM ZA OSLIC?
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Lazic on June 01, 2007, 01:48:08 PM
18-20 gr riba , ostalo meso do 22 gr  odlicno ti ide samo cepaj vlakna
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on June 01, 2007, 01:53:27 PM
HVALA PUNO, PREDVECER IDEM U TERETANU...JOS SAMO OVO...NISI REKAO KOJI DA KUPIM PROTEIN?Ova zadnja tri sad danas u trgovini nasla za kupiti...
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Maja on June 01, 2007, 01:58:41 PM
Osijek
Evo, kupi si Elite Whey od Dymatizea, imas vece i manje pakiranje, svi ga hvale i nasi forumasi ga preferiraju. U Osijeku ga imas za kupiti na ovim lokacijama:
BIOMARKET ACHILLEA Trgovački centar Sjenjak, tel. 031/573-404
GOROSTAS - Fitness Centar XXL Gundulićeva 62
Cijena za 920g ti je 218kn a za 2.3 kg 427kn.
I ja cu ga najvjerojatnije kupiti, mozda vec danas, samo eh, treba se odlucit za okus :)
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Lazic on June 01, 2007, 02:02:01 PM
bravo majo..to je odlican izbor u odnosu na sve ove sto ima u ovoj temi.
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on June 01, 2007, 02:05:25 PM
majo bas i idem u XXL TERETANU! Koliki je sadrzaj cega u njemu...mislim proteina, uh i masti?
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Maja on June 01, 2007, 02:12:34 PM
Evo draga.. :)
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on June 01, 2007, 02:15:03 PM
hvala ti najljepsa...sad samo moram jos naci neki recept za WHEY SLADOLED...HEHEHE  :thumbup1:
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Maja on June 01, 2007, 02:16:46 PM
Evo stavit cu ga ja na forum, Marijana1 mi dala ideju..  ;D
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on June 01, 2007, 02:18:45 PM
ajme, ne vjerujem, pa ovaj forum je CUDO!!!! hehe
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on June 01, 2007, 07:13:05 PM
Bok svima! Lazicu gledala sam jos malo po proteinima u teretani, reoorucuju mi oni ovakav nekakav...mislim da se trako nekako zove...WEIDER SOJA PROTEIN 80  - tako nesto ako sam dobro zapamtila...sta kazes na to???
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on June 01, 2007, 07:25:21 PM
hm...zaboravna...i imam jos jedno pitanje... ako kupim protein- on mi je zamjena za onaj medjuobrok koji ne stignem pojesti ili slucno...ali uvijek i njega uracunam u onu kolicinu da bude do 100g proteina i Uh (ovisi koji je dan uh)???...
- na dan s 0 UH smijem li popiti taj protein...ipak ima i on malu dozu UH ili je to zanmarivo??...nemojte zamjeriti, volim sve znati, nista ne preputam slucaju, pa pitam..makar bile i gluposti...
Srdacan pozdraf, ocekujem odgovore na sva pitanjca!! :respect:
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on June 01, 2007, 07:32:23 PM
evo, nasla sam taj...ovaj mi preporucuju...sta kazes?

Soy 80+ protein
Idealan proteinski pripravak za čistu mišićnu masu!


Bez laktoze

Visoki sadržaj izoflavona

Produženo vrijeme djelovanja
Idealan proteinski pripravak za čistu mišićnu masu! Soy 80+ sadrži najbolje od proteina soje i jedinstveni okus. Posebnost ovog sojinog proteina je "vrijeme produženog trajanja", odnosno dugotrajna opskrba organizma proteinima ali bez laktoze.

Weiderov istraživački tim dugotrajno je istraživao kako bi napravio primjerenu zamjenu odnosno nadopunu Whey proteinu (proteinu sirutke). Sojin protein, zbog svog specifičnog okusa i nešto niže biološke vrijednosti nije mogao konkurirati proteinu mlijeka odnosno sirutke. Osim toga sojin protein sadrži i prevelik udio masnoće. Napokon, svi su ti nedostaci sada prošlost.

Zajedno s najvećim svjetskim proizvođačima Weiderov je tim uspio pripremiti sojin proteinski izolat nenadmašive kvalitete. Ovaj proteinski pripravak ne sadrži laktozu (ugljikohidrat koji većina profesionalnih sportaša izbjegava), a upravo je zbog toga idealan za dobivanje čiste mišićne mase. Preporučljiv je za svakodnevnu primjenu jer je znatno poboljšan okus i probavljivost u organizmu.

Soy 80+ izolat proteina visoko kvalitetan je izvor proteina s više od 90% temeljnog sojinog proteina biološke vrijednosti 100. Zbog visokog i vrlo kvalitetnog udjela ostalih biljnih tvari izoflavona i glutamina ovaj je pripravak vrlo zanimljiv za sve koji žele postići povećanu mišićnu masu, posebno pri fazi definicije tijela. Vrhunska kvaliteta sastojaka dodatno pospješuje brzu iskoristivost i pretvorbu u naš tjelesni protein, a time i podržava cijelokupni organizam. Efekt produženog djelovanja osigurati će organizmu trajnu i stalnu opskrbu potrebnim aminokiselinama.

Brza topivost soja proteina omogućava brzi pripravak s vodom, mlijekom ili niskokaloričnim napitcima.
Savjet profesionalaca: vrhunski sportaši pripremaju obrok od 100 g kukuruznih pahuljica i 30 g Soy 80+ proteina okusa čokolade s 0,3 l malomasnog mlijeka. Ovaj će ukusan obrok imati najbolji učinak ukoliko se pojede do 1 sat prije treninga.
Preporučeno vrijeme uzimanja: prije odlaska na spavanje, kao međuobrok do ručka, poslije podne: za osobe teške do 80 kg: 2 napitka dnevno, za osobe teže od 80 kg: 3 napitka dnevno.
Okusi: čokolada, jagoda, vanilija
 
 
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Lazic on June 01, 2007, 07:35:51 PM
los je taj..ovaj elite ti je ekstra..protein je obrok samo posle treninga i pred spavanje u ostalim obrocima je dodatak obroku..kao sto sam rekao UH se u variranju  odnosi samo na skrobaste budi sigurna da u proteinu nema skrobastih UH :)
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on June 01, 2007, 07:42:33 PM
koliko vidim, ciajuci malo...nije taj bas dobar izbor...
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Lazic on June 01, 2007, 08:05:31 PM
koliko vidim, ciajuci malo...nije taj bas dobar izbor...

koji?
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on June 01, 2007, 09:22:12 PM
ma taj od soje...ok, pokusat cu nabaviti Elite...ako ne uspijem taj naci, koji bi mi drugi preporucio s najmanje uh i masti a najvise proteina?
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on June 01, 2007, 09:27:36 PM
...to je bilo jedno pitanje, a drugo: danas sam u teretani radila program HILL i to 15 minutra a nakon toga odmah RANDOM....moze li to dobro biti kao zamjena za HIIT? Mislim...isto su varijacije s opterecenjem...
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on June 02, 2007, 01:41:30 PM
hm...ajde kad hvatite vremena pa mi netko odgovori na ovo sve.. do tada - Ljep pozdrav :blowkiss:
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on June 03, 2007, 08:04:05 AM
Bok ljudi...da javim...pocela sam opasno brljati po svome...jedva cekam da uzmeme neki protein, bit ce mi lakse. Trazila sam onaj koji mi je Maja rekla...NEMA TOGA kod mene...tako da opet razmisljam o ovom SOY 80+:

82% sojinog izolata, 2,2% ugljikohidrata, 2,7% masti, 7 vitamina i 3 minerala - koristi se kao zamjena ili nadopuna obroka, instant.
Okusi: čokolada, vanillija, jagoda

Sastav
 100 g

Protein
 82 g
 
Ugljikohidrati
 2 g
 
Masnoće
 1,9 g
 
Vitamin C
 85 mg
 
Vitamin B1
 3 mg
 
Vitamin B2
 3,5 mg
 
Niacin
 30 mg
 
Vitamin B6
 5 mg
 
Vitamin B12
 3 µg
 
Pantothenska kiselina
 14 mg
 
Kalcij
 190 mg
 
Željezo
 11 mg
 
Magnezij
 210 mg
 
Glutamin peptidi
 1 g
 
Ukupna količina glutamina
 10,2 g
 

PREPORUKA UZIMANJA: 1 mjerica ili 2 velike jušne žlice (30 g) zamiješati u 3-5 dl mlijeka u mikseru ili shakeru. Ujutro se može naliti na corn flakes ili žitarice pa se dobije kompletan obrok. Popodne ili navečer je odličan zamjenski obrok. Piti laganim gutljajima.
- IDEM POTRAZITI JOS NESTO...MOGU LI TAJ UZETI, ? I GLEDALA SAM ISTO NEKI OD WEIDERA I TO SA 4 VRSTE PROTEIN...pokusat cu ga potraziti sad tu na netu
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Ivan! on June 03, 2007, 08:25:56 AM
bolje nemoj soja izolat, ako nemoraš
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on June 03, 2007, 08:36:45 AM
OK! ZNACI KRIZAM GA...MA TRAZILA SAM ELITE WHEY ali nema ga kod nas..sta drugo mogu?kakvi su proizvodi od Universal Nutritiona?
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on June 03, 2007, 08:50:00 AM
...ili Inkospara?
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Lazic on June 03, 2007, 08:59:57 AM
onda uzmi ovaj scitec nutrition ili onaj weider..nikako ne kupuj 900 gr ne isplati se..ovaj scitec whey 100 je presladak tako da ces te zadovoljiti u krizama..jos bolje bi bilo kada bi nasla od njih iso 100
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on June 03, 2007, 09:15:27 AM
Lazicu, oprosti sto te gnjavim...trazim proteine po netu, rgovinama pa ni sama ne znam vise...onaj najbolji kod nas nema...ovaj je isto od WEIDERA, neki novi.taj sam vidjela da ima za kupiti:
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on June 03, 2007, 09:26:26 AM
Znaci SCITEC NUTRITION 100% WHEY ISOLATE? taj mi je dostupan... i jos samo sto kazes na ovaj koji sam sad stavila malo prije?
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Lazic on June 03, 2007, 09:27:45 AM
izolate je bolji od koncentrata.
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on June 03, 2007, 09:30:59 AM
OK, hvala, znaci kupit cu taj!! - TO je to za sadda...cujemo se za par dana kada cu podnijeti izvjestaj kako stoijim na vagi i napredujem... do tada... Srdacan pozdrav! I jos jednom...Lazicu predivan si cojek, ostani takav pomazuci drugima...  :thumbup1: :respect: :blowkiss:
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on June 03, 2007, 04:25:28 PM
hm...imala sam danas malo vise vremena, pa sam zavrsila sa sastavljanjem jelovnika za sebe...mislim da je ok, sve namirnice sam usporedjuvala..pa ako netko moze da mi kaze je li to u redu...HMMM...KAO STO VIDITE...JA SAM SE JAAAKO PRIHVATILA OVOGA i veoma ozbiljno to shvacam...  :rolleyes01: jelovnik za najjaci dan:


                                                 
PRIMJERI JELOVNIKA:


DAN 100g PROTEINA, 100g UGLJIKOHIDRATA

1.OBROK: 30g pahuljica s jogurtom, 3 bjelanjka
2.OBROK: 30g kruha, 100g piletine (sendwich)
3.OBROK: 60 g rize, 100g piletine
4.OBROK: kuhano povrce
5.OBROK: 100g tune u vodi, zelena salata
6.OBROK: 50 g tune, 50 g svjezeg sira

1.OBROK: 30 g kruha, 50 g kuhane sunke, jogurt ---------10p, 25uh
2.OBROK: voce (jabuka), 3 bjelanjka--------15p, 20 uh
3.OBROK: 100g ribe, 200g kuhanog krumpira-------20p, 45uh
4.OBROK: 60 g tune, salata --------- 11p
5.OBROK: 100g mesa, salata ----------- 22p
6.OBROK: 50 g posnog sira, 60g tune ---------- 20p


1.OBROK: 30g kruha, namaz od posnog sira (50g), jogurt, 3 bjelanjka-------15p, 25uh
2.OBROK:  30g kruha, 100g tune -------------22p, 25uh
3.OBROK: 100g piletine, 100g bijelog graha ------22p, 45uh
4.OBROK: salata s tunom (60g) ----------15p
5.OBROK: 100g mesa, salata ---------22p
6.OBROK: povrce, 50g sir ----------6p

1.OBROK: 30g pahuljica s jogurtom, 1 kuhano jaje -------- 13p, 25g uh
2.OBROK: voce, 2 bjelanjka -----------10p, 20uh
3.OBROK: 60g rize, 100g mesa-------------22p, 50uh
4.OBROK: salata od tune (60g)--------15p
5.OBROK: 100g svjezeg sira, 2 bjelanjka, salata------22p
6.OBROK: 60g tune, salata -----15p

1.OBROK: 50g žganaca, jogurt, 2 bjelanjka ------------15p, 40 uh
2.OBROK: 30g kruha, namaz od tune i sira (25g i 25g)-----------10p, 15uh
3.OBROK: 200g kuhanog krumpira, 100g mesa---------22p,42uh
4.OBROK: salata i sardina (100g) ---------20p
5.OBROK: 100g mesa, salata --------22p
6.OBROK: 50g posnog sira ----------6p


1.OBROK: 100g grisa (pšenične krupice) kuhan na mlijeku  -------15p,77uh
2.OBROK:  100g tune, salata----------22p
3.OBROK: salata, 100g oslica, voce --------17p, 20uh
4.OBROK: salata, 1 kuhano jaje ---------13p
5.OBROK: 1 kuhano jaje, 100 g tune, salata -----------25p
6.OBROK: 50g posnog sira, salata ----6p


Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Lazic on June 03, 2007, 04:35:35 PM
moze ovako za sada, ako ne bude bilo napretka a mislim da hoce jer sama promena rezima ishrane ce to da izazove, onda cemo neke detalje da menjamo..ali mislim da ce titi ok , jer ti imas samo 6 kg za skidanje
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on June 03, 2007, 06:24:03 PM
eto, potrudila sam se..javit cu se sljedeci put, ja se nadam s nekim konkretnijim rezultatima!  :blowkiss: :blowkiss: :blowkiss: :blowkiss:
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on June 03, 2007, 07:05:43 PM
jos nesto...kazes da trebam SAMNO 6 kg skinuti...hm...sta ti mislis za koliko vremena je to moguceskinuti s ovim nacinom prehrane i vjezbanjem...okvirno...iz iskustva?!
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on June 05, 2007, 05:01:47 PM
Dobar dan svima! Mislila sam da necu morati javljati se ali evo me...mozgala sam malo...o tome kako vjezbati i sta! Lazicu pa ti iznosim moj program rada i vjezbi, pa kazi sto mislis o svrmu tome...

- PLANIRAM PLIVANE I TERETANA (5 DANA U TJEDNU)
-UJUTRO NA PRAZAN STOMAK RADIM TVOJ PILATES FAT BURN I TRBUSNJAKE
-Onaj dan kad sam na plivanju odem ranije pola sata i otrcim na stadionu koji se nalazi pored, a onda se poslje prebacujem u bazen i nakon bazena i plivanja nastavim na kraju s hidromasazom koja se tamo provodi(masiram problematicne dijelove - guza, bokovi...osjecam da mi procirkulia sve  :yes: ...dosta je jaka masaza...sve me poslje svrbi... :) hehe )
- drugi dan sam u fitnessu i radim prvo hiit 15 minuta(doduse, neka varijacija na temu: kombinacija randoom i hill - naravno sve je s promjenm tempa), onda odradim utege i sprave (osnovne misicne grupe) i na kraju ubacim jos 15 min tog mog hiit-a (ako se tako moze nazvati... :))
E SAD: Je li to se ok?mozda da povecam hiit vremenski???

- poksavam se hraniti onako kako si preporucio...
Oprosti na smetnji, ima dosta pitanja, zalim onoga tko ce ovo citati...ali volim znati idem li pravim putem  :blowkiss: :)

I, da...kupila sam protein..hm...ne bas neki...evo za prvu ruku od Scitec Nutritiona: 100% Whey (nije bilo onog -iso u malom pakovanju), ali radim na tome da nabavim od Dynamizea... e sad...i njega racunam po nutritivnim vrijednostima ovisi po danu sta mi je i kako jedem UH. ALI IMAM JOS PITANJE...U NJEMU JE KOLICINA UH nekih 2 g po mjerici...to mi se cini zanemarivo...pa ne znam da li da ga pijem onim danima kada imam 0 UH??? - inace, pijem da s vodom...

Ima dosta toga..nadam se sto prije odgovorima! Pozdrav svima :blowkiss:
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Maja on June 05, 2007, 05:14:16 PM
Evo da ti ja na dijelic odgovorim.. Taj uh u wheyu ne racunas i slobodno mozes zanemariti.
Ako nisi sigurna da je taj hiil (i ja sam vidjeta taj program na svom orbitreku u teretani) i random kombinacija dovoljno dobra umjesto hiita, zasto jednostavno ne odradis hiit na biciklu npr? Stavis na srednje opterecenje i samo pratis okretaje/min ili km/h.. I puls naravno.
Ostalo mi se cini u redu (ali ko sam ja da ti sudim  ;D ). Ja bi osobno povecala hiit prvi dio prije utega na 20 min a na kraju treninga smanjila na 10, zbog manje mogucnosti povrede ili katabolizma..
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on June 11, 2007, 08:57:33 PM
kupila bi sagorjevace masti...lazicu koje preporucujes??
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Lazic on June 11, 2007, 09:25:12 PM
opet sve zavisi koji ti je dostupan..
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on June 12, 2007, 07:48:01 AM
modu naruciti preko neta od Dymatizea...tako sam dosla i do proteina...sta predlazez onda?
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Lazic on June 12, 2007, 11:15:55 AM
dymaburn
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on June 12, 2007, 05:00:41 PM
pokusat cu doci to njega...privremeno mogu li uzimati od BIO.TECH-a "THERMO SRINE COMPLEX" sastav je ovakav:
- Chromium Chloride - 200mg
- Citrus Auromtium extract - 125mg
- Green Tea axtract - 315mg
- Pharmaceutical Grade Caffeine Complex - 100mg
- L.Carnitine Complex - 1000mg (1g)

Lazicu sta mislis o ovome? Srdacan pozdrav :blowkiss:
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Lazic on June 12, 2007, 07:31:24 PM
los, ali bolje ista nego nista :)
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on June 12, 2007, 11:52:54 PM
Opet ja...ima od LABRADE OVAJ:


CHARGE! ASF
Pakiranje: 120 kapsula

--------------------------------------------------------------------------------
 
Količina (1 kapsula)

--------------------------------------------------------------------------------
 
   %D.V.*
Pantotenska kiselina (Vitamin B5) 20 mg 200%
Ekstarkt lista zelenog čaja 100 mg 
  (95% polifenol; katekhin 90%; epigalokatekhin galat EGCG 45%)  †
Guarana ekstrakt (99 mg kofein) 275 mg †
Bitter Orange (4.5 mg sinefrin) 75 mg †
White Willow Bark ekstakt (3.7 mg salicin) 25 mg †
Ginger korjen 10 mg †
Patentirani Charge! termoblend 188 mg †
  L-Tirozin, L-Karnitin, Naringin   

--------------------------------------------------------------------------------
 
 


Charge® bez efedrina je proteklih mjeseci dokazao svoju izuzetnu djelotvornost u pospješenju gubitka tjelesne masti bez neželjenih efekata. Kompleksna formula sinergijskog djelovanja.
 
sastav
 
 
Gubitak masti & povećanje energije   
 
 
 • Sagorijeva masti & supresira apetit • Povećava energiju
• Bez neželjenih efekata • Bez EFEDRE 
 
 
Charge!® ASF pospješuje sagorijevanje masnog tkiva i supresira apetit, čime uz povećanje energije omogućava maksimalnu kontrolu nad udjelom masti u tjelesnoj težini. Ne sadrži efedrin te stoga ne potiče neželjene senzacije. Svega dvije kapsule Charge!® ASF-a dnevno upravo su onaj poticaj koji Vaš organizam treba da započne transformaciju prema vitkoj liniji kakvu ste oduvijek željeli. Ključna je komponenta dobro izbalansiranog fitness & nutricionističkog programa
 
 

sto mislis o tome?malo se bojim nekih negativnih utjecaja i posljedica...??
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Lazic on June 13, 2007, 07:39:32 AM
polovicna su misljenja, ako ti je dostupan probaj ga pa se uvrsti u neku od tih grupa. :)
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: N_e_z_n_a_l_i_c_a on June 13, 2007, 02:45:08 PM
Skupa igracka, navodno ljudima radi !!! A pogotovo ako nisi kavopija i ovisnik o ostalim svakodnevnim stimulansima, koka kola isl...probaj pa ajvi rezultat!
Ali do izbalansirane prehrane i treninga ne očekuj čudesan napitak...samo da te posjetim malo  :twisted:
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on June 14, 2007, 08:20:55 AM
ovako, jos jedan problem...inace sam se prije bavila sportom...misic mi se brzo povrati, tj. brzo dobje "tonus" i noga mi bude sira nego kad ne vjezbam (vidim po hlačama)...e sad...mene uhvati onda panika kuda to ide, pa sam razmišljala malo... logicno mi je da misic dobije tonus, malo se napuhne...i kad očvrsne onda počinje otapanje ovoga šta je "okolo" mišića, znači sala...je li točno...?molim vas, pomozite...uvijek sam s tim imala problema i onda kad mi se to desi, ja prestanem vježbati i misic se malo "ispuhne"... moze li mi netko objasniti ove procese...
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Tanja on June 14, 2007, 11:16:11 AM
Sarita, samo bez panike. To je skroz normalna pojava ;)
Misic se prokrvi, "otekne", vidis i sama da splasne kasnije. Zene mnogo teze dobijaju misicnu masu, i za svaki gram koji dobijemo trebale bi u stvari da budemo sretne. Inace, misic trosi vise energije, tako da kolko tolko povecanje misicne mase moze samo biti od pomoci.
Procitaj sledece teme:
Zene i vezbe sa tegovima (http://www.exyu-fitness.com/forum/index.php/topic,423.0.html) i Zasto zene izbegavaju vezbanje sa tegovima (7 mitova) (http://www.exyu-fitness.com/forum/index.php/topic,270.0.html)

 
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on July 14, 2007, 05:17:18 PM
hej ljudi!veeliki pozdrav svima...ovako ja skinula neke 2 kg sa ovim programom, bila super zadovoljna i sad na tome stojim...ok je...stojim jer imam problema s hormonima i stitnjacom izgleda (ponavljam, ne znam jos tocno vadim nalaze), tako da sad ovako stojim na 64,65 kila, ali ok...neka ostane ovako...nastavit cu kad se sredim!!!nije me duugo bilo, znam..ispiti, obaveze... PUSA SVIMA

Ovako...prvenstveno sam obecala tati da cu potraziti i savjet od vas za njega... Covjek ima 50 godina, visinu od 190 cm i 103 kg...ima stomak i to mu je najkriticnije...inace se skoro svaki dan bavi sportom, fitness i to...tako da je u kondiciji koliko-toliko...e sad, problem mu je prehrana!!! pa me zamolio da pitam za njega kako i sto jesti i to sve...??? - predpostavljam da i za njega vrijede varijacije od 100, 50, 0, 50, 100, 0, 0 uh... a da proteini ostaju isti...zapravo nisam sigurna je li ta varijacija za njega u redu??? mislim ipak ima 103 kg, treba mu vise hrane, sad ne znam: koliko da on jede dnevno proteina kolicinski i ugljikohidrata? molim vas da mi napisete pa cu mu nekako pokusati sastaviti neku shemu svega...jer nije bas vjest na racunalu i sve ovo...a ja onak...laicki kuzim barem nestoo svemu ovome sta smo razgovarali...

uh...ZALIM ONOGA TKO  MORA OVO CITATI...PUSA SVIMA...SRETNA ZBOG SVIH KOJI SU SMRSAVILI! OCEKUJEM ODGOVORE, PUSA :)
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Lazic on July 14, 2007, 07:23:56 PM
Quote
Ovako...prvenstveno sam obecala tati da cu potraziti i savjet od vas za njega... Covjek ima 50 godina, visinu od 190 cm i 103 kg...ima stomak i to mu je najkriticnije...inace se skoro svaki dan bavi sportom, fitness i to...tako da je u kondiciji koliko-toliko...e sad, problem mu je prehrana!!! pa me zamolio da pitam za njega kako i sto jesti i to sve...??? - predpostavljam da i za njega vrijede varijacije od 100, 50, 0, 50, 100, 0, 0 uh... a da proteini ostaju isti...zapravo nisam sigurna je li ta varijacija za njega u redu??? mislim ipak ima 103 kg, treba mu vise hrane, sad ne znam: koliko da on jede dnevno proteina kolicinski i ugljikohidrata? molim vas da mi napisete pa cu mu nekako pokusati sastaviti neku shemu svega...jer nije bas vjest na racunalu i sve ovo...a ja onak...laicki kuzim barem nestoo svemu ovome sta smo razgovarali...

uh...ZALIM ONOGA TKO  MORA OVO CITATI...PUSA SVIMA...SRETNA ZBOG SVIH KOJI SU SMRSAVILI! OCEKUJEM ODGOVORE, PUSA


ne mogu ovako, posalji mi na mail da vidim kako izgleda , tj kako se drzi on i da vidim koliko i kako izgleda taj visak telesnih masti..
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on July 14, 2007, 09:11:34 PM
ma nista posebno ne izgleda, pati se s jelom...nikako da se natjera da smrsavi a ne moze biti gladan...treba kojih 8 kg skinuti pravilnom prehranom...pa sam mislila je li mu ok ovaj rezim : 250g proteina i 150g uh za najjaci dan???
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Lazic on July 14, 2007, 09:16:20 PM
nista mi to ne znaci, veruj mi nije to mlada osoba pa ce da istrpi neku gresku u ishrani, ovo mora da se pazi..
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on July 15, 2007, 12:26:04 AM
a joj, ne mogu slike poslati, a niti nemam...ma ima dosta misica ali trbuh ga smeta pa bi to volio rjesitii,,,znam da je nezgodno... jos pogotovo sto idemo na more sutra rano ujutro pa necu moci komunicirati s vama pa pokusavam nesto sada pohvatati za njega.
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Lazic on July 15, 2007, 01:14:33 AM
a joj, ne mogu slike poslati, a niti nemam...ma ima dosta misica ali trbuh ga smeta pa bi to volio rjesitii,,,znam da je nezgodno... jos pogotovo sto idemo na more sutra rano ujutro pa necu moci komunicirati s vama pa pokusavam nesto sada pohvatati za njega.

kada se vratis pisemo, srecan put na more i uzivaj  :clap:
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on August 25, 2007, 10:23:47 PM
hej, pozdrav svima!!! Nadam se da me se još kolko- tolko sjećate...ukratko...da ne duljim: vratila sam se s mora...2 mjeseca bila, eh da...opet gore s kilama :-( bolje da ne govorim nista...!!! :wallbash1:

Prije neka 2 tjedna sam opet pocela s vježbanjem...otislo je jedno 2 kile dolje...ova 2 tjedna sam vas lagano svaki dan citala i vidjela kako ljudi napreduju...pomalo sam opet i naučila neke nove stvari... DIVNI STE!!!
Tikice, jako lijepe slike si postavila, divim ti se :-), svaka čast...Lazicu nadam se da uspijevas u ovome sta cinis i da stignes odvojiti dovoljno vremena za pojedince, usput...nadam se da ste svi dobro i zdravo, sretno prije svega  :)  iskreno vas pozdavljam!

Imam par pitanja...vidim da su postavljene neke nove varijacije s uh, tako da sam sad u zabludi radi toga...ali u zabludi sam i radi hjoš necega! Moja mama je na nekoj South Beach dijeti (ukratko jede sve nemasno meso kao što i vi prakticirate, isto tako jede i nemasni sir i uz to sve jede vlaknasto povrce...ona se nada uspjehu, a i vidi po sebi da uspjeva s tim!)Upravo sam i ja krenula malo njenim stopama pa sam izbacila isto uh potpuno, samo ih uzimam u nemasnom mlijeku i nemasnom siru! (da, zaboravila sam reci da je taj period u trajanju 2 tjedna, a onda se polako uvode tzv. korisni uh, kao sto su ovsene pahuljice i voce, krumpir riza...)
Ne znam je li to po vasem mišljenju pametno, ja sam s tim pocela prije 3 dana... mogu li uzimati ugljikohidrate tako iz nemasnog sira, jogurta i mlijeka, tj. da li postoji mogucnost da mi napisete varijaciju koja ukljucuje samo to kao izvor uh?? naravno uz povrce i nemasno meso? Na tom nacinu pehrane "South Beach" bih bila 2 tjedna i onda sljede uvodenje voća i ovsenih...  :help:?

Inace --- bojim se ugljikohidrata kao samog vraga...cim pojedem, odmah buknem!!! :hitself:

Sto se tice moje kilaze...ovo dolje sto pokazuje metar, to je to...sad...opet...5 ili 6 kg bih dolje..., podsjecam visina 182 , sad imam 66 kg (uglavnom se sve skuplja na guzi , ispod nje i na bedrima...klasika :))


Nadam se uskoro odgovoru...  ;) pusa svima

i...da...jos nesto, sto se tice mog tate, on je rjesen...trenira u fitnessu i njegov trener mu je tamo sastavio neki rezim ishrane, tako da se ja u to ne mjesam...
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Lazic on August 25, 2007, 11:36:43 PM
pozdrav i tebi

Quote
.vidim da su postavljene neke nove varijacije s uh, tako da sam sad u zabludi radi toga.
nisu nove, to ti je kao kada si prehladjena uvek se ide od najlakse varijante i kako se "bolest" ne izleci onda se pojacava lek..
ako si ti imala neku tablicu sada se i ne secam a ne mogu da se vracam unazad, i ako je to radilo drzis se toga dok radi.kada prestane onda idemo dalje  :yes:
a koliko se secam ti si skinula nesto kilograma cak i napravila veci jelovnik, videla si da to skida kilograme, slobodno se vrati tome

Quote
Na tom nacinu pehrane "South Beach" bih bila 2 tjedna i onda sljede uvodenje voca i ovsenih
probaj

Quote
Inace --- bojim se ugljikohidrata kao samog vraga...cim pojedem, odmah buknem!!!
naravno, ali ja nisam za to da se bilo sta sto valja izbaci iz ishrane, pravilan i doziran nacin upotrebe skroba ne moze da ugoji..samo ako stvaras visak koji se ne potrosi goji, a najteze se trosi mast i prazne kalorije iz pomija

sta je razlog vracanja kilograma na moru , napisi kako si se hranila da svi napokon shvate da je ishrana ono sto ulepsava i kvari izgled tela  :clap:
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on August 26, 2007, 08:50:59 AM
Dobro jutro!!!hvala na odgovoru...prehrana na moru je bila....uf...a znate i sami, setnjica rivom, sladoled, pizza koji put...necu salje  :wallbash1: :wallbash1: :wallbash1: :) :) i uz to nikakav ili neki slabi trening... :hitself:

Ok, onda cu se hraniti ova dva tjedna po South Beach, a nakon toga pocinjem s varijacijama...moja varijacija je isla 100, 50, 0 50, 100, 0,0...E sad, vidjela sam iscitavanjem tu na forumu da ste jednoj djevojci predlozili varijaciju 30, 30, 0, 100, 0, 0, 0... - sad ne znam jel bi mozda bilo bolje da radim po ovoj varijaciji, nekako mi se cini da ima manje UH... :help:   OPROSTI MOLIM TE AKO SAM DOSADNA... :crazy:
Unaprijed zahvaljujem, salljem pozdrav :blowkiss:
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: H2SO4 on August 26, 2007, 09:29:31 AM
a valaj sedma stranica ti se ispisuje sad ce i osma a ti jos tamanis pizze i sladolede  :pullhair: :boxing:
grrrr
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Lazic on August 26, 2007, 10:49:30 AM
idi po starom...nije mnogo uh cim si gubila kilograme
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on August 26, 2007, 04:58:09 PM
ok, znaci sad cu 2 tjedna probati South Beach, a onda vodim Uh i variram ih... javim se, uzivajte mi!  :blowkiss: :blowkiss:
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on August 28, 2007, 02:15:58 PM
hej ljudi!! Evo imam jos koje  pitanje...ne znam koliki mu puls treba biti kada radim HIIT? Inace,u kondiciji sam pa ne znam sta je najefikasnije za skidanje tjelesne mase? Ja radim 25- 30 minuta hiita, tj. prvih 5 min zagrijavanje i onda ostalih 25 minuta idem 1:1 (brzo-sporo)...srce pocne dosta kucati, pa se onda smiri kad radim sporo, sad ne znam kako bi bilo najbolje da radim otkucajima srca???

Radim ga svaki drugi dan poslje utega...inace sad vjezbam svaki dan u teretani kruzni trening (zagrijavanj, kruzni trening, i na kraju hiit)...
Joj, ima dosta pitanja, sorry!  :help: :)
Nadam se da ce netko odgovoriti kad uhvati vremena.... Pusa svima, cujemo se :blowkiss: :blowkiss:
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: H2SO4 on August 28, 2007, 03:19:14 PM
da nije malo mnogo 25-30 min hiita? ja bi smanjio, znaci max 20 ...
sto se otkucaja odprilike nekih 120-130bpm nek ti bude maximum, sad je vjerovatno heart rate malice visi tek pocela sa ovim al' ok. a sta mjerac pulsa kaze, ako ga uopste ima na masini na kojoj radis cardio?
u sporoj minuti trudis se da je puls sto nizi, ispod 100 bi bilo ok ....

kazes svaki dan u teretani? da nije i to mnogo?
 
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Lazic on August 28, 2007, 05:24:17 PM
hiit radi 20-ak minuta u ekstremnim situacijama do 30..
puls ti je receno, mozes da kombinujes 1:1 pa 1:2, pa 2:1 kada si u kondiciji gornja granica pulsa normalno da ide gore, a donja je ona koja treba da ti smiri puls..i ona neka se uvek krece oko 100-110om..pa ako ti to bilo sporo kao da se puz krece..
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on August 30, 2007, 09:33:02 AM
Pozdrav!! Evo mene samo da jos nesto rjesim: Ujutro doruckujem jecmene pahuljice s 1.5 dcl mleka i umjesam malo whey protein da bude bolji okus... Vidim da govorite da je bolji izbor jogurt pa ne znam zasto? (kupila sam i mleko i jogurt i sastavi su im gotovo isti...(oko 4.5 g uh, isto toliko i proteina, mast je 0.9%) ako mi netko moze reci to? Da li je ok mlijeko ili da izbjegavam?

Ja jedem jecam...mislila sam da je to ovas, ali vidim da ovas kod nas znaci zob... Mogu li jecam ili je bolji zob...ne znam ako ima neke velike razlike...?  :crazy:

I trece: Mogu li ikako promjeniti naziv moje teme...? Mislim da mi je u glavi rjeseno, a naslov je bas neki deprimirajuci...  Ipak da stavim nesto pozitivnije :-)    :ye

Pusa svima, javim se nakon nekog vremena...  :blowkiss: :blowkiss:
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Lazic on August 30, 2007, 04:55:05 PM
Quote
Vidim da govorite da je bolji izbor jogurt pa ne znam zasto?

samo zbog ukusa

Quote
Ja jedem jecam...mislila sam da je to ovas, ali vidim da ovas kod nas znaci zob... Mogu li jecam ili je bolji zob...ne znam ako ima neke velike razlike...?
mislio sam da svuda pise ko god je otvorio temu a da nije iz srbije da je ovas=zob
bolji je zob

Quote
I trece: Mogu li ikako promjeniti naziv moje teme...? Mislim da mi je u glavi rjeseno, a naslov je bas neki deprimirajuci...  Ipak da stavim nesto pozitivnije :-)    :ye
moze samo prva poruka da se promeni i sve nove poruke ce imati taj naziv, ostale bi morale rucno da se menjaju stim da to je tesko , kako hoces da ti se zove tema
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on August 30, 2007, 08:16:42 PM
a ok, necu komplicirati,neka ostane naziv ovakav! Usput, voljela bih s tobom popricati o tome sta mislis o "Compex-u",  nadam se da znas kakva je to spravica, ja ju licno imam doma, a planiram uzeti jedan od novijih uredaja! ne znam koliko si informiran o tome...mnogi profesionalni sportasi vjezbaju s njim...
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on September 05, 2007, 10:43:53 AM
Dobro jutro svima1 Evo imam par pitanja, prvo da podnesem izvjestaj! Hranim se tek par dana ovako, tj. prilagodjavam se ponovo nakon dugog vremena tako da nisam se vagala ni mjerila, necu jos neko vrijeme. To je to. Imam pitanje u vezi treninga ujutro. Tiki ako mi mozes odgovoriti, vidim da si na netu sada... Dizem se ujutro oko 8, popijem kavu i idem u teretanu koja se otvara u 9.00 ujutro...to cinim iz cilja da mi bude prazan stomak pa da bolje topim salo. Ne znam mogu li tako raditi??? Budem negdje 2 h u teretani i onda tek prvi put jedem!!! Jel to u redu??? Nisam u mogucnosdti nikakav cardio odraditi prije jel imam mali stancic u koji jedva ja stanem a kamoli sta drugo! Jel mogu ovako da radim kako sam ti napisala??? pusa
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Tikica on September 05, 2007, 10:53:24 AM
 :lol: Tikica je nevidljiva ali si je ulovila  :lol:
Ovako ..

Dizem se ujutro oko 8, popijem kavu i idem u teretanu koja se otvara u 9.00 ujutro...to cinim iz cilja da mi bude prazan stomak pa da bolje topim salo. Ne znam mogu li tako raditi???

Digni se malo kasnije..pravac u teretanu..prvo odradis kardio naravno na prazan stomak po mogucstvu hiit trening..to ti je najbolje!

Budem negdje 2 h u teretani i onda tek prvi put jedem!!! Jel to u redu???

s obzirom da hiit traje oko 20 min + jos pola sata na spravama..istezanje..svede ti se da u teretani provedes malo jace od sat vremena.

Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on September 05, 2007, 11:13:11 AM
ok draga, hvala ti puno, divna si! Ostani tako ljupka i mila i dalje... dzi fige na usmijem u ovom mom "remontu"..he he pusa, pozdrav! Javim se s konkretnijim rezultatima!  :blowkiss:
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Tikica on September 05, 2007, 11:15:55 AM
Cek samo da vidis da li trebas da uzmes nesto izmedju kardia i anaerobnog.. ja nesto nisam sigurna..  :dunno:
Navrati kasnije da procitas odg..  :blowkiss:
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on September 05, 2007, 02:51:12 PM
ne razumijem bas, moze pojasnjenje...
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Lazic on September 05, 2007, 03:08:45 PM
Quote
Budem negdje 2 h u teretani i onda tek prvi put jedem!!! Jel to u redu???

sta radis 2 h u teretani
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on September 05, 2007, 03:21:24 PM
sad u pocetku uglavnom cardio, hill... pola sata vodim pa odmorin, napravim trbusne, onda opet pola sata...uglavnom 3x po pola sata radim nesto cardio! Imam dosta kondicije, puls oko 150... To sam mislila sad u pocetku dok ne vidim neki pomak na vagi...dok se malo ne otopim :-)
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Lazic on September 05, 2007, 03:30:40 PM
nema smisla tako da radis ili se pokidaj na hiit-u 25 minuta, uradi teretanu, trbuh i kuci ili radi teretanu , hiit i kuci..telo ti je mnogo bez hrane i tu najvise trpe misici
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on September 05, 2007, 04:26:27 PM
u redu, onda cu smanjiti malo! pusa
Title: Odg: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on September 06, 2007, 03:08:07 PM
Lazicu mozes li mi ipak promjeniti naslov teme?? Ne znam...stavi... "Kako izgubiti kile i oblikovati se?"...bolje ce izgledati nego ovo!!  :yes: ako mozes...  :blowkiss:
Title: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on September 06, 2007, 05:33:37 PM
Laki hvala puno!!! jupiiii  :clap: :clap: ....mnogo bolje izgleda... mislim, NORMALNJE!!! Cujemo se!!! pozdrav  :blowkiss:
Title: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on September 10, 2007, 08:00:53 PM
Bok svima.samo da javim...zasada ok je...malo grijesim u ovim varijacijama ali dobro je...polako. Nisa uzela vec 2tjedna nista slatko, to je za mene uspjeh. Muci me jedna stvar...vaganje namirnica... ne znam da li da meso vazem kada je pripemljeno (kuhano,peceno), trebam 100 grama ili prvo izvažem sirovo pa onda kuham.... jer kada skuham, bude manja gramaza... to me malo muci...znam da se UH vazu prije kuhanja, na primjer krumpir!

Zanima me i ovo...vidim da negdje ljudi piju jogurt i na vecer, ili pojedu uz meso na vecer...ili mlijeko... sad ne znam, ja obicno to radim ujutro s ovsenim... ako pojedem jogurt s nekim mesom na vecer, ulazi li u to u kolicinu UH??? I Jel se to uopce smije poslije 17:00 h????   :crazy:
 I...malo da vam se pojadam...nekada mi je stvarno ntesko i nemam bas ideja, ali trudim se, stvarno se trudim, svaki dan vjezbam...pa polako, gdje stignem...nadam se da cu se za 2 mjeseca dotjerati! jos se nisam mjerila, jos cekam! :yes:

jos nesto...oprostite ako su pitanja glupa, nadam se odgovoru.! pusa
Title: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Lazic on September 10, 2007, 08:10:05 PM
Quote
Muci me jedna stvar...vaganje namirnica... ne znam da li da meso vazem kada je pripemljeno (kuhano,peceno), trebam 100 grama ili prvo izvazem sirovo pa onda kuham.... jer kada skuham, bude manja gramaza... to me malo muci...znam da se UH vazu prije kuhanja, na primjer krumpir!
zavisi sta gledas u tablici ako pise sirova mera onda meris pre pripreme..

Quote
Zanima me i ovo...vidim da negdje ljudi piju jogurt i na vecer, ili pojedu uz meso na vecer...ili mlijeko...
za jogurt i mleko ne verujem da je neko ovde preporucivao, to je slobodna volja, obicno je najboljejesti posni sir

Quote
nekada mi je stvarno ntesko i nemam bas ideja, ali trudim se, stvarno se trudim, svaki dan vjezbam...pa polako, gdje stignem...
ne znam kako, pa imas minimum 5 mesa u opticaju 5 skroba i 5 vlakana + jaja+ sira koliko je to kombinacija ako ti je dorucak uvek slican..
izmeri se da menjamo nesto ako ne ide kako treba, jesi li merila obime na pocetku?
Title: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Igy81 on September 10, 2007, 08:13:21 PM
Ajde sarita samo napred  :blowkiss:
Title: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on September 10, 2007, 08:17:14 PM
Nisam nista jos...ucinit cun to sutra, prekosutra... Ma mislila sam na pileca prsa na primjer...znaci imaju oko 20 g proteina ali jel to onda sirove ili pripremljene? joj joj oprostite maloj glupici  :crazy: :yes: :)
Title: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on September 10, 2007, 08:21:00 PM
Ja skuham pileca prsa, izjerim nakon toga 100 grama i to jedem... isto je i s oslicem... (ako je to 20 grama proteina)...... radim li dobro?  :crazy:
Title: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Lazic on September 10, 2007, 08:31:07 PM
Ja skuham pileca prsa, izjerim nakon toga 100 grama i to jedem... isto je i s oslicem... (ako je to 20 grama proteina)...... radim li dobro?  :crazy:
ne to ima mozda 35-40 gr proteina..kada je sirovo, tj  pred kuvanje onda ima 20-22 gr proteina
Title: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on September 10, 2007, 08:36:42 PM
molim?????????pa onda jaaaako grijesim!!!ja cijelo vrijeme ovako vazem!"!!! znaci po mom treba biti onda go g mesa (kuhanog)... kako sam smotana! ajme meni :crazy: :crazy: :hitself: :wallbash1:
Title: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on September 10, 2007, 08:42:06 PM
nije ni cudo sto ne uspjevam....ajme majko...sve opet ispocetka :-(((
Title: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Lazic on September 10, 2007, 08:50:02 PM
nije ni cudo sto ne uspjevam....ajme majko...sve opet ispocetka :-(((
ne bi to trebalo da utice na pad nivoa masti, one padaju zboh variranja UH i fizickih aktivnosti. samo si mozda povecala misicnu konstrukciju sto je i dobro..
izmeri se bas me zanima
Title: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on September 10, 2007, 08:55:48 PM
ok, hocu kad nabavim metar... znaci to je po mome 60 grama piletine? znaci vec skuhane piletine 60 grama ima oko 20 mgrama cistog proteina? jos samo ovo... oprosti na gnjavazi! :blowkiss:
Title: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Lazic on September 10, 2007, 08:57:58 PM
ok, hocu kad nabavim metar... znaci to je po mome 60 grama piletine? znaci vec skuhane piletine 60 grama ima oko 20 mgrama cistog proteina? jos samo ovo... oprosti na gnjavazi! :blowkiss:
iskreno neznam, zato kada seces belo meso  izmeris 100 gr sirovog i to ti je 20 gr proteina pa koliko ispadne kada je kuvano ili peceno ili przeno,
 to ce uvek  uvek ce imati 20 gr proteina
Title: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on September 10, 2007, 09:02:44 PM
ok, vec cu ja to sebi sutra preracunati onda! ja zivim u zabludi tkad sam cula za ovo onda...idemo ispocetka, sad znam da 100% dobro radim! skuzila sam sve, zasad... cujemo se! :blowkiss:
Title: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Lazic on September 10, 2007, 09:05:05 PM
sada razmisljam nesto ako si tako racunala za skrob e to je vec problem  :hitself:
Title: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on September 10, 2007, 09:43:44 PM
ma skrob je u redu...uglavnom sam jela ovsene i kruh...a to se mjeri ovako...mislim...ne kuha se... hehehe
Title: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Lazic on September 10, 2007, 11:04:43 PM
ma skrob je u redu...uglavnom sam jela ovsene i kruh...a to se mjeri ovako...mislim...ne kuha se... hehehe

ubaci jos sta kao skrob, hleb nije bas  najbolji izvor..
Title: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Tikica on September 11, 2007, 12:25:52 AM
krompir, rizu...  ;)
Title: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on September 11, 2007, 01:27:04 PM
HM...u redu, tako cu raditi...eto, da ne pitam...vidite koliko pogresaka i nedoumica...znaci sve sirovo vazem! Vrijedi...idemo ispocetka, ne gubim nadu! Vjerujem u vas! Cujemo se, pusa :blowkiss:
Title: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on September 11, 2007, 08:08:55 PM
evo ovako, nisam se planirala sad javljati jedno vrijeme dok ne vidim kak ce biti ali....!!!
 Danas ne znam sto mi je, sve je bilo super, ili barem tako mislim....ovako:
(usput, izracunala sam koga zanima 100g sirovog pileceg mesa je 70 g kuhano ili peceno ...vagala sam...hehe) :lol:

-dan je bio 100 g proteina i 50 g Uh:
     1.obrok - 50 g crnog kruha s posnim sirom i protein s mlijekom
     2.obrok - 60 g kruha i protein s voodom, malo posnog sira
     3.obrok - 70 g (vec pripremljenog pileceg mesa) i salata  od paprike...to je oko 20g proteina
     4. obrok - isto kao 3. obrok, ali salata od mrkve
     5. obrok - isto kao 4., salata paprika.... 6. obrok pred spavanje sam planirala 150g posnog sira...ali..

i sad...isla sam u kupnju s mojima...najednom mi je u 15 minuta bilo toliko slabo i pocelomi se mraciti pred ocima, nisam mogla podici ruke od umora a niti hodati...ne znam sto mi je bilo...sjela sam i jedva disala!!! Znam da sam sve pravilno jela do tada...onda sam se uplasila i uzela od zene sto prodaje bombone sa strane (ona je bila prva u blizini, a market je barem pola km daleko)...uzela sam grozdice u cokoladi, to je jedino nekako meni bilo prihvatljivo i brzo sam strpala 2 sake u usta...   :help:      :nonono:   .... tako sam ljuta, nisam 2 tjedna slatko ni probala a i voce jako slabo sam jela...mopzda mi je pao secer+ naporan dan +zenski problemi.... i sta sad???? Sve otislo u klinac... Ali hvala Bogu, bilomi je za 15 min bolje!!!  :crazy:   

Ne znam, valjda je to jedan dan u nizu...sutra je dan sa 0 UH, ne znam kako cu to izdrzati...nadam se da dobro radim...ha Lazicu?? I sto da cinbim ako mi se ovakvo sto ponovi?* ...kupila sam si grozdice, suvo grozdje u trgovini za ovakve ekscese... joj joj , ja nikako na zelenu granu....   

Bas sam  :wallbash1: :help:  Jesam li u cemu pogrijesila za ovaj dan ??Mislim da je sve bilo dobro dok se nije ovo desilo...  :-( ljuta sam, pa valjda mi nece tako stalno biti!!
Title: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Tikica on September 11, 2007, 08:11:04 PM
malo jaci kardio odradi i eto..  :)  :blowkiss:
Title: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on September 11, 2007, 08:13:14 PM
hvala draha, najbolja si!!  :blowkiss: A je li bilo u redu sve sto se tice prehrane do tada? mislim da nisam falila (mozda umjesto kruha krumpir,irinac... to cu ubaciti jos), ha?
Title: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Lazic on September 11, 2007, 08:29:08 PM
Quote
Ne znam, valjda je to jedan dan u nizu...sutra je dan sa 0 UH, ne znam kako cu to izdrzati...nadam se da dobro radim...ha Lazicu?? I sto da cinbim ako mi se ovakvo sto ponovi?* ...kupila sam si grozdice, suvo grozdje u trgovini za ovakve ekscese... joj joj , ja nikako na zelenu granu....

to je  bilo nesto trenutno nisi ti nista drasticno promenila ishranu, to sto si pojela verovatno ces sutra sagoreti na 0.
jedi sto vise zelenisa i proci ce i ta 0..
reci mi koliko sada kilograma imas i mere gde su ti obimi da vidim..
Title: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on September 11, 2007, 08:40:49 PM
sutra se vazem i mjer :blowkiss:imposlije treninga jutarnjeg, pa cemo vidjeti!!! javim se, ustrajat cu u ovome....znam da hocu! Lazicu hvala ti
Title: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on September 12, 2007, 10:25:15 AM
Evo mejere: Ja sam to nekako kako sam mislila da treba, slikala sam se, ali ne mogu jos prebaciti na net, tako da ce to pricekati!

visina 182 cm
težina: negdje oko 67 (nemam vagu tu na faxu, pa ne znam)
grudi: 89cm
struk: 72 cm
kuk: 96cm
bokovi: 101cm (e ovo je moja bolna tocka!!!)
but: 62 cm
list: 36.5 cm

Eto, to je zasada to...
Title: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Tikica on September 12, 2007, 11:48:07 AM
za tri nedelje opet merenje  ;)  :blowkiss:
Title: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Lazic on September 12, 2007, 03:22:30 PM
izmeri negde kilograme ali ujutru, neka bude vaga gde ces se meriti i sledeci put, da vidim sta i kako dalje..
Title: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on September 13, 2007, 11:42:07 AM
Evo ovakvo je stanje: vagala sam se jutros prije treninga...iznenadjujuce - 66 kg, a nakon reninga 65 kg!!! Ajde racunat cemo 66 kg!!! Jako sam iznenadjena...izgleda da je sve ono sta sam radila do sada (bez obzira na greske, koje su bile velike!!!) imalo koristi !!    :clap:  Sta ce tek sada biti kad sam sve ukapirala kako treba??!!! Super....znaci jos nekih 5 kg i oblikovanje!!! eto Lazicu, to je to!
Title: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Lazic on September 13, 2007, 01:32:38 PM
ajde probaj 14 dana kako treba, pa ako nema pomaka ni u cm ni u kilogramima onda menjamo sve..jer mnooogo proteina si jela ako sti racunala kako si raculala..to dosta utice na povecanje kvaliteta misicne konstrukcije, sigurno si se zategla u odnosu na ranije..
Title: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on September 13, 2007, 03:21:54 PM
ok, sada cu 2 tjedna po pravilima, pa se cujemo! da, naravno da sam se i zategla! pozdrav :blowkiss:
Title: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on September 20, 2007, 09:14:35 PM
hej ljudi! evo da se malo javim...jutros sam se vagala imam 64 kg!!!! jeeee, znaci 2 kg su otisle dolje za nekih 10-ak dana1 Idemo dalje...dok god bude ovako funkcioniralo, jos par kilica pa cemo vidjeti sto dalje! I jos nesto, vidjela sam da se ne smije kiselo povrce bas jesti...zasto?? to nisam znala...ja sam jela kisele mamine krastavce ovih dana i to dooosta ...  :evillaugh: :hitself: ako mi netko moze pojasniti sto ne valja u tim krastavcima? :help:
Inace, super se osjecam...nisam gladana...mama me vidjela i kaze da sam smrsavila...nije to nista drasticno, 2 kg ali i zateglo se malo pa sve bolje izgleda....(obime mjerim za 2 tjedna! )! Ponosna sam, idem dalje! Ljubim vas!! Cujemo se kad skinem jos par kilica  :blowkiss: :blowkiss:
Title: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Lazic on September 20, 2007, 10:43:25 PM
Quote
ja sam jela kisele mamine krastavce ovih dana i to dooosta
sirce, secer, so itd...
Title: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on September 24, 2007, 06:55:53 PM
Bok ekipa!opet ja...imam par pitanja za vas. Sto se tice kila, ovo za sad stoji 64 kg imam i ni makac...doduse, nemam jos bas puno za skinuti, nekih 3 kg su moja zelja. Zato mislim da ce ovo ici spoooro...! jos pogotovo sto imam apetit u zadnje vrjeme kao slon! Ne znam sto mi je?!!! pojedem onoliku kolicinu proteina i opet budem gladna!  :help: :help: Treniram svaki dan i to hiit i jaaki kardio u teretani, utege za sad slabo, znaci nekih sat i pol do 2 sata budem svaki dan u teretani! Ne  znam treba li kakva promjena u prehrani ili da ubacim sagorjevac sad???  :help:      :blowkiss:
Title: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Leyla on September 24, 2007, 07:21:02 PM
sta radis 2 i pol sata u teretani ako radis hiit..?
sat ti znaci jaci kardio  :rolleyes01:
Title: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on September 24, 2007, 07:31:12 PM
krivo se izrazila. Radim uglavnom kardio! Znaci HIIT mi traje prvih pola sata na orbitreku (5 minuta zagrijavanje pa minuta brzo, minuta sporo...), onda se istegnem dobro i onda pola sata hodam brzo na uzbrdici...opet se istegnem i opet pola sata vozim bicikli ili trcim. Pokusavam tako, utezi i ne bas...ponekad! Svaki dan trbusnjake.
Title: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Leyla on September 24, 2007, 07:36:16 PM
pa vidim stekla si kondiciju dobro, zasto toliko forsiras kardio mozes da radis npr na bajsu 15-20 minuta lagano i onda nastavis hit 20 min  1:1 i dosta mada je i to puno dovoljno je 25-30 hit ako se vec radi pravi hit ..
al ako vec radis 3 puta po pola sata ,mozes na npr bajsu sve odjednom da odradis ako radis duzi kardio , po meni bolje nego da radis 3 put pa pauza izmedju iszetanje i sl.. :blowkiss:
drugi put radis tako an traci, terci put na stepu i tako kombinujes..
i ubacuj vjezbe s tegovima malo po malo   :rolleyes01:
Title: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on September 24, 2007, 07:41:39 PM
Hvala ti, pokusat cu nesto tako... Vidjet cu jos sto mi Laki kaze u vezi prehrane i sagorjevaca... hm... :blowkiss:
Title: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Leyla on September 24, 2007, 07:44:05 PM
oke  :blowkiss:

vidim izgubila si 2 kg tj imas 64 a ides do 60 ne treba ti sagorijevac  :nonono:
Title: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on September 24, 2007, 07:47:24 PM
znaci ne treba mi sagorjevac..
Laki cekam i tvoj odgovor!  :blowkiss:
Title: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Tanja on September 24, 2007, 08:33:40 PM
probaj da izmanipulises skrobnim namirnicama ... ne znam sta tacno jedes trenutno, ali ako si jela hleb, pokusaj da umesto njega jedes druge izvora skroba, a ne znam ... mozda i krompir da izbacis, pa neka ostanu ovsene i pirinac
to je recimo, moj "slucaj" :) bilo kakav 'leba (testo) ili krompir su katastrofa za mene ... nikako mi ne prija
pokusaj da pronadjes svoju kombinaciju namirnica
pozz
Title: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Lazic on September 24, 2007, 08:37:10 PM
fora je u kontroli da ti vladas zeludcem a ne on tobom  ;)

podseti me samo koju varijaciju radis
Title: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on September 24, 2007, 08:50:01 PM
varijacija 100, 50, 0, 50, 100, 0, 0... Ba sam htjela napisati...mislim da je fora u vlaknastima, ne jedem ih dovoljno, ato sam gladna...nije normalno da toliko pojedem a gladna. Ubacit cu vise vlaknastih!!!
Title: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Lazic on September 24, 2007, 08:58:10 PM
probaj i ovo sto ti je tanja rekla

dobro je to 2 kg..jesi li se zategla, kako obimi sada..ne treba ti sagorevac..ajmo probaj da menjas malo izvore skorba i jedi vise vlakana, a krajem meseca cemo da okrenemo varijaciju
Title: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on September 24, 2007, 09:01:03 PM
sto se obima tice vidim da ima malo mjesta u hlacama...to vidim ali nisam se mjerila...znaci jos 4 kg! ok, ubacujem druge skrobne i izbacujem kruh...ubacujem i vlakna vise...pa cemo vidjeti...trening cu nastaviti ovako kako radim!puse svima   :blowkiss:
Title: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on September 28, 2007, 07:50:26 PM
Ljudi bok! eto javljam vam se da kazem...joj...nekako mi je sve ovo naporno postalo i zazelila sam se slatkoga i svega onoga loseg! Znam da to nebi tako trebalo biti, moli za malo podrske...  :wallbash1:
Dosla sam s faxa za vikend i sve prepuno lose hrane...slatkog, domacih kolaca... vec 2 dana grijesim ...jaaako!!!

Jel si mogu nekako dozvoliti 2 dana u mjesecu jako grjesenje...  Nestaje mi motivacije....   :help: Tiki pomozi malo, sto da cinim....kako da ovo izdrzim i ubrzam sve!!!??
Zategnula sam se...to vidim...ali treba jos dosta...
Trening nema problema, odradim svaki dan skoro, nekih 5 puta tjedno...ali prehrana...nikako na zelenu granu!! Nesretna sam i ove 4 kg nikako dolje!!! Postoji li kakva druga varijacija da nekako ustrajem...ili da izbacim uh potpuno da ubrzam ovaj proces...jer stvaaarno nekako postajem opterecena s ovime!! :-(
 Izdrzim 3 dana i 4 dan uvijek zeznem s varijacijom ili tako nesto... A stvaarno bih zeljela te 4 kg dolje! Laki mozes li nekako promjeniti varijaciju ili nesto, ... ma ne znam...   :help: :nonono:
Title: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on September 29, 2007, 08:22:27 AM
jutro! Evo nije mi nitko odgovorio sinoc, ali nema veze...!!!  :crazy: Prespavala sam jucerasnji dan i s ponosom javljam da idemo dalje!!  :clap: Valjda je to bio jedan od onih kriznih dana!! Idemo dalje, pa kako bude! Danas mi je puno lakse    :yes:    A ova dva dana cemo jednostavno zaboraviti...    :hitself:    :yes: 

Huh...  :)
Title: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Lazic on September 29, 2007, 08:50:35 AM
Quote
Jel si mogu nekako dozvoliti 2 dana u mjesecu jako grjesenje...
moze ali ne jako..malo

Quote
Laki mozes li nekako promjeniti varijaciju ili nesto, ... ma ne znam... 

mogu samo da nadjem vremena da iscitam temu ponovo da ispratim sta se desavalo 

Quote
jutro! Evo nije mi nitko odgovorio sinoc, ali nema veze...!!!
bitno da znaju da chatuju..  :evillaugh: :evillaugh:

Quote
Valjda je to bio jedan od onih kriznih dana!! Idemo dalje, pa kako bude!
dokaz da si jaka licnost  ;)
Title: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on September 29, 2007, 09:30:53 AM
Laki hvala sto si se javio! Lijepo je kad se mogu nekome pozaliti, jer to u mojoj kuci ne razumiju! Jedu sve i svasta, hvala Bogu da sam na faxu pa mogu voditi nekako svoj nacin prehrane! Zato mi je glupo uopce spominjat starcima da sam u krizi s jelom jer bi me cudno gledali!  :yes:

Znam da ce odgovoriti svi kada budu imali ili ihvatili vremena...u to uopce ne sumnjam... I ovako cinite puno za neke ljude pout nas, tako da prigovora nema!!    :blowkiss: :blowkiss:

Jos jedna pozitivna stvar...  :clap:  Nesto sam ipak izgleda napravila... :clap: Rodjak mi je sinoc u gradu dobacio "Mala, vidim, lijepo si se stesala... !!!"   Znaci ipak se nesto vidi!!!    :yes:

Laki hvala jos jednom, ocekujem odgovor pa da poradimo na varijaciji!  Moramo ubrzati ovo!   :yes: :blowkiss:
Title: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on October 26, 2007, 11:04:41 AM
Pozdrav cima nakon dugog vremena! Nisam se javljala dugo....  :nonono:   ovako...sramota me bilo...nista nisam ucinila! Sa 64 kg ja sam sad :nonono:a dosla na 69!!! prvo sam se razbolila 2 tjedna...zanemarila vjezbanje...otisla kuci...mamina kuhinja....poceo fax... STA DA VAM KAZEM???nista nisam vjezbala...JEL KAO MALA SVINJICA!!!  (NEMA OPRAVDANJA):nonono:am.. :nonono: 
Osjecam se odvratno jer si uzimam za pravo da vam se ponovno vracam...!! naravno, ako bi me htjeli ponovno uputiti i dati mi sve smjernice...jer sam opet otisla dosta stepenica unatrag i skrenula s puta...  :nonono:
Prije 10-ak dana sam pocela ponovno vjezbati...tesko je, tako je tesko...nadam se vasem odgovoru!! Bilo kakvom! Korite me, vicite...primam sve prituzbe! :help: :help:


Lazicu...i ovo sto si rekao. "Dokaz da si jaka licnost"...gdje sam sad!!! Priznajem..citam stranicu vec jednbo 10ak dana i skupljam hrabrosti da se javim ponovno... nisam mola, od srama... toliko  ste vremena odvojili za mene! Iskreno se ispricavam...svima!    :help: :help: :blowkiss:
Title: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Tikica on October 26, 2007, 11:05:57 AM
ajde sad ovako..tema ti ima 10 strana..vrati se na pocetak..da ne bi pisali opet sve .. shvatices sustinu..  :blowkiss:
Title: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on October 26, 2007, 11:09:10 AM
Tiki, zlato, hvala na brzom odgovoru! I...molim te...mozes li ovu temu ikako izbrisati...Ne zelim da me podsjeca ista!! Bilo - Proslo!! Vise to ga nema.... mozes li?
Title: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Tikica on October 26, 2007, 11:10:27 AM
mogu da je zakljucam, ipak i drugi mogu da nauce nesto iz nje zar ne?
a ti otvori novu ako zelis! :)
moze tako?
Title: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Sarita on October 26, 2007, 11:12:06 AM
Naravno, moze...iako bi mi bilo draze da moj SRAM zakljucas...ali ako ce nekome pomoci...OK!
Title: Odg: Kako izgubiti kile i oblikovati se?
Post by: Tikica on October 26, 2007, 11:14:33 AM
 :lock: