pa nije bas dobro al kao sto rekoh ne moze ti niko reci "nemoj jesti/piti". ta 2 koraka napred koja ucinis u toku nedelje su spora i teska, pa onda za vikend odes jedan korak nazad sa kolacima/sokovima. al dobro ... u svakom slucaju i ovo ti je pomak. samo sto ja ne verujem u to "polako smanjuj/izbacuj", ta taktika nikad kod mene nije palila. ako ti budes razmisljao "jedan kolac nedeljno", p akad upadnes u krizu bice "gde je jedan tu je i drugi", ti vidi kako tebi odgovara, svi smo razliciti. a od jednog kolaca samo ce ti se vise jesti drugi. bolje drzi secer pod kontrolom tako sto ces unositi UH sa niskim GI. moje misljenje. al opet je sve na tebi

a sto se tice kalorija i bicikla ... ne znam sta da ti kazem, nije to jednostavno "toliko i toliko kalorija, pa sam toliko i toliko grama/kilograma laksi" pitanje je odakle poticu te kalorije, iz glikogena ili iz masti. imas podforum (ili temu, nisam sigurna) koji se odnosi na kardio pa mozda tu da procitas kako ti je najucinkovitije da vezbas. neki smatraju da je najbolje ostati u aerobnoj zoni (puls oko 70% ako se ne varam, ne drzi me za rec, procitaj negde o ovome da ne sirim dezinformacije) pa da radis oko 45 min- sat vremena, a neki smatraju da je HIIT bolji posto cini vecu stetu pa organizmu treba vise energije u toku dana da se oporavi bla bla bla. uzmi pa prelistaj malo, neces sve informacije dobiti u svojoj temi