EXYU FITNESS FORUM

Author Topic: Dušan- visak kilograma i snaga  (Read 1802 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline željan_snage

  • Lenstina
  • *
  • Posts: 1
Dušan- visak kilograma i snaga
« on: September 22, 2011, 08:48:23 PM »
Uffffffffff,ajde ljudi da počnem ovako. Za vas sam klinac mozda,imam 15 godina,zovem se Dušan. Treniram rukomet,i potrebno mi je više snage i manjak kilograma. Bio bih vam zahvalan kad bi mi neko rekao neke efikasne vežbe za skidanje kilograma i nabacivanje snage uz svakodnevnu aktivnost,tj. trening rukometa. I interesuje me,pošto sam neupućen,čemu služe kreatin,steroidi i to ? Hvala unapreed    :help:

Offline nmrmak

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 82
  • Gender: Male
Odg: Dušan- visak kilograma i snaga
« Reply #1 on: September 22, 2011, 09:22:07 PM »
Evo ja da ti kazem sto ce ti reci i ostali:
Ishrana je 90% kod oblikovanja tela, a vezbe cine ostalih 10%.

Kreatin sluzi da povuce vodu u misic i daje ti malo vise snage u nekim vezbama za misicnu masu, imas temu o kreatinu tamo u forumu za suplemente. Ne bih ti preporucio bilo kakve suplemente dok ne sredis ishranu i ne udjes malo u trening. Mislim da sa 15 godina stvarno nema potrebe da uzimas bilo sta.

Steroidi sluze za hipertrofiju misica (pojacan rast misica), dakle za nabijanje misicne mase, ali steroide zaboravi u startu. Nisu legalni, nisu bezbedni, ne rade skoro nista ako ti ishrana ne valja, nisu za tako mlade itd.

Imas 15 godina, moja preporuka je da iscitas deo foruma vezan za ishranu, deo foruma vezan za treninge, sastavis neki jelovnik sebi itd. Nisi napisao koliko kila imas, koja je visina itd...

Sto se vezbi tice, ja bih radio osnovne vezbe (cucnjevi, propadanja, zgibovi, sklekovi, trbusnjaci), i pazio bih da ne dodje do premora misica (one price "radim 300 trbusnjaka i sklekova svaki dan" zaboravi - telu je potreban i odmor).