EXYU FITNESS FORUM

Trening => Problemi sa viskom kilograma => Topic started by: miromili@neobee.net on January 08, 2012, 01:38:33 AM

Title: Trazim savete, pomoc i podrsku da bih smrsala
Post by: miromili@neobee.net on January 08, 2012, 01:38:33 AM
Pozdrav za sve clanove! Ja sam nova ovde i imam jedan veliki problem, a to je na zalost moja kilaza. :sadbuai  Imam 27 godina i od kako znam za sebe znam i moju debljinu. Mesnom dijetom pre 5-6 godina skinula sam 17 kg, (sa 90kg na 73kg za mesec ipo dana) ali sam ih ubrzo i povratila. Pre dve ipo godine skinula sam oko 20 kg. Pridrzavala sam se mesecevih mena, nisam jela slatko, masno, hleb i dosta sam se kretala. Necu ni da pominjem kakve sam sve gluposti pila, pocevsi od cajeva, preko tableta, cak sam i masazer kupila i opet sam na nuli. Sta se desava? Ostala sam u drugom stanju i u trudnoci se ugojila previse, a posle porodjaja su doktori utvrdili da mi je stitna zlezda umanjena, kao i da je doslo do nekih hormonskih poremecaja, sto je dodatno doprinelo mojoj gojaznosti, tako da ja danas imam nenormalnih 110 kg.Svaki doktor kod koga sam isla, rekao mi je to nije toliko strasno, da su mi rezultati uprkos svemu dobri,ali moras da smrsas. Svesna sam da moram da smrsam. I ranije sam mogla, mocicu i sada, samo sto ce mi sada to ici teze, s obzirom da imam bebu i da nemam toliko vremena da se posvetim tome kao ranije. Koliko me je sramota sto ovo pisem, toliko i nije jer se nadam da cu naici na nekoga od vas ko ce mi savetima, podrskom i kritikama naravno, pomoci da nekako resim ovaj problem. Hvala vam u napred i svima zelim srecne Novogodisnje i Bozicne praznike.
Title: Odg: Trazim savete, pomoc i podrsku da bih smrsala
Post by: Alokin on January 08, 2012, 02:26:56 AM
Ne treba da te bude sramota, do tela se teško dolazi, nisi pazila, šta sad..
Nema veze sa m. menama, ni ništa, fora je u ishrani.. znači treba da imaš 5-6 obroka dnevno, dosta proteina (bar 1.5g po kilogramu telesne težine, znači ako imaš 110kg treba ti bar nekih 165-170g proteina minimalno), ugljenih hidrata bar 2-3g po kg, i masti treba da ti budu jedan deo kalorija (ali kvalitetne masti, riblje ulje...). Hrana bogata sa proteinima ti je: meso (osim svinjetine), mleko, jogurt, niskomasni sir (ella sir), jaja, riba, tunjevina.. Kvalitetni ugljeni hidrati su ti: kuvani krompir, kuvani pirinač, kuvana testenina... Ako već pržiš nešto potrudi se da to bude na maslinovom ulju i teflonu. Znači, 5-6 obroka dnevno, na svaka 2-3 sata da jedeš, mnogo vode, san, neki trening (aktivnost...), i biće okej za par meseci. Napisaću ti ili ja, ili će već neko sutra neki osnovni program ishrane, sad laku noć.
Title: Odg: Trazim savete, pomoc i podrsku da bih smrsala
Post by: Lazic on January 08, 2012, 09:28:18 AM
jedno pitanje..nakon mrsavljenja, si jela kao pre mrsavljenja :)
Title: Odg: Trazim savete, pomoc i podrsku da bih smrsala
Post by: miromili@neobee.net on January 08, 2012, 01:16:45 PM
Hvala ti sto si mi odgovorio na poruku. Svesna sam koliko sam pogresila i do cega sam dosla, ali nikome ne bih pozelela , tacnije ni jednoj devojci da se nadje u mojoj kozi danas. Ne zelim da ovo sad ispadne kao sam ja zrtva toga sto mi se desilo i da neko kaze ''jadna ona, kakva je'' ja sam jedini krivac i jedino ja i mogu da promenim nesto po tom pitanju, naravno uz pomoc i podrsku nekih dobrih ljudi koji me mogu razumeti.
Title: Odg: Trazim savete, pomoc i podrsku da bih smrsala
Post by: Lazic on January 08, 2012, 01:54:18 PM
jako je bitno da kada udjes u pricu shvatis da tvoje novo buduce telo ne moze da se odrzava ishranom koja te je dovela do toga sto sada imas
Title: Odg: Trazim savete, pomoc i podrsku da bih smrsala
Post by: miromili@neobee.net on January 08, 2012, 02:03:36 PM
To sam shvatila, ali na zalost kasno. S' obzirom da mi je metabolizam takav, kakav jeste i da se za mene lepi sve sto pojedem ili popijem, ako sada promenim nacin ishrane, kao i neke zivotne navike toga moram da se pridrzavam uvek, a ne da se opustim i da nastavim po starom.
Title: Odg: Trazim savete, pomoc i podrsku da bih smrsala
Post by: Lazic on January 08, 2012, 02:48:57 PM
to je poenta, sve ostalo cemo lako
Title: Odg: Trazim savete, pomoc i podrsku da bih smrsala
Post by: miromili@neobee.net on January 08, 2012, 03:28:21 PM
Lako i tesko ( mislim na to da ce meni u pocetku to teze ici dok ne udjem u pricu). Za pocetak moram ranije da lezem, da bih se ranije i budila, da nadjem sebi neku fizicku aktivnost i da nadjem i neki jelovnik koji ce mi pomoci da krenem sa skidanjem tih kilograma koji mi smetaju i prave veliki problem. Imate li vi neki predlog sto se tice fizicke aktivnosti i ishrane? :blush:
Title: Odg: Trazim savete, pomoc i podrsku da bih smrsala
Post by: Aca87 on January 08, 2012, 05:21:39 PM
Da li si u mogucnosti da krenes u teretanu?Sto si tice hrane procitaj ovde neke teme,pa ce ti biti jasnije http://www.exyu-fitness.com/forum/problemi-sa-viskom-kilograma/ (http://www.exyu-fitness.com/forum/problemi-sa-viskom-kilograma/)
Title: Odg: Trazim savete, pomoc i podrsku da bih smrsala
Post by: Leyla on January 08, 2012, 08:39:14 PM
welcome  :)
naoruzaj se strpljenjem i pozitivnom energijom ..postuj savjete citaj uci i korak po korak , stepenicu po stepenicu tvoja ce situacija ici na bolje :yes: ..vrijeme je na tvojoj strani , kako bude odmicalo ako se pridrzavas cijele price rezultati ce da dolaze polako
Title: Odg: Trazim savete, pomoc i podrsku da bih smrsala
Post by: miromili@neobee.net on January 09, 2012, 04:16:10 PM
Hvala na podrsci i savetima.  :blowkiss: Ovde na forumu sam nasla puno korisnih informacija, sto se tice ishrane. Pocela sam to da primenjujem od danas. Tek sada kada sam pocela sama sebi da brojim kalorije, vidim koliko sam se nezdravo hranila i kako sam zivela. To me je i dovelo do ovoga kakva sam danas.  :crazy: Sama sebi pokusavam da napravim jelovnik, koji ce umasto svinjskog mesa sadrzati piletinu i ribu, a promenila sam i nacin kuvanja. Sada spremam hranu na pari ili je samo skuvam i posolim. Oprostila sam se i od slatkisa i gaziranih sokova, kad god hocu da uzmem nesto od toga ja popijem casu vode i pomislim na to kolika sam.  :dunno: Za sada samo setam po pola sata, a od sledeceg meseca cu videti da krenem u teretanu ili na aerobik. Prva nedelja ce mi biti najteza, ali cim izguram nju, druga ce biti laksa. Zvuci verovatno glupo sto sam napisala ovoliku pricu, a tek danas sam krenula sa radom, ali eto, htela sam da to podelim sa vama dragi moji. ;)
Title: Odg: Trazim savete, pomoc i podrsku da bih smrsala
Post by: miromili@neobee.net on January 10, 2012, 09:58:32 PM
Moze li neko da me posavetuje da li je u redu ako se hranim ovako svaki dan?  ;)

DORUCAK: 2dl jogurta (viva ili balans) i 5 do 7 kasika musli (svako jutro)
UZINA: jedna jabuka ili mandarina
RUCAK: 3 kuvana-pecena krompira ili 100g kuvane testenine ili 100g kuvanog pirinca i salata
UZINA (druga): 2 do 3 decilitra jogurta (viva ili balans)
VECERA: 100g kuvane piletine, ili 100g kuvanog oslica ili tunjevina i salata

Molim vas da mi neko odgovori da li je u redu ovo sto sam napisala ili pak ako nije, da mi kaze gde gresim. :dunno:
Title: Odg: Trazim savete, pomoc i podrsku da bih smrsala
Post by: Lazic on January 10, 2012, 10:06:44 PM
za rucak bi trebala da imas meso , trudi se da svaki dan menjas kolicinu krompira ili pirinca...
u toku dana na tvoju kilazu min 300 gr mesa
Title: Odg: Trazim savete, pomoc i podrsku da bih smrsala
Post by: miromili@neobee.net on January 10, 2012, 10:41:04 PM
Jaoooooooo.  :hitself: Nemoj zameriti, ali ne mogu da pojedem toliko kuvanog mesa i to bez hleba. A moze li 150-200g u dva obroka?  ;) Kako mislis da menjam kolicinu pirinca i krompira, mislis li da je puno 100g? Jos jedna stvar me buni koliko sam ja shvatila citajuci na ovom forumu, savetuje se da se ugljeni hidrati ne uzimaju posle 15h, ako za rucak i veceru budem jela meso i salatu, kada cu onda jesti ovo drugo? (mislim na ugljene hidrate) Verovatno da sam glupa kad ne mogu da povezem sve to, pa morate da mi crtate. :nonono:
Title: Odg: Trazim savete, pomoc i podrsku da bih smrsala
Post by: Leyla on January 11, 2012, 06:26:37 AM
Cao
 Laki je mislio 300 g mesa na dnevnoj bazi ne odjednom  :)znaci mozes dva puta po 150 g ili 3x po 100
Da mijenjas kolicine krompira pirinca ..znaci danas pojedes 100g pirinca sutra 80 prekosutra 40 pa ponovo tako..(ili krompira ili tjestenine zavisi sta odaberes samo mijenjas tako kolicinu)
do 15 h hidrate pa fino , nemoj za rucak da jedes meso i salatu nego jedi meso pirinac a veceru meso i salatu samo obrnes :)
jogurt pahuljice
meso pirinac
meso tjestenina krompir (ovo da ti je po 15,16)
meso (tuna ) salata
sir, tuna salata ili samo sir i salata ili tuna-salata
Title: Odg: Trazim savete, pomoc i podrsku da bih smrsala
Post by: Lazic on January 11, 2012, 09:37:02 AM
Jaoooooooo.  :hitself: Nemoj zameriti, ali ne mogu da pojedem toliko kuvanog mesa i to bez hleba.

ti si zensko malo maste..peci, dinstaj itd..mislio sam na 300 gr zivog mesa.to je osnovna mera

A moze li 150-200g u dva obroka?  ;) Kako mislis da menjam kolicinu pirinca i krompira, mislis li da je puno 100g? Jos jedna stvar me buni koliko sam ja shvatila citajuci na ovom forumu, savetuje se da se ugljeni hidrati ne uzimaju posle 15h, ako za rucak i veceru budem jela meso i salatu, kada cu onda jesti ovo drugo? (mislim na ugljene hidrate) Verovatno da sam glupa kad ne mogu da povezem sve to, pa morate da mi crtate. :nonono:

ovo ti je objasnila lejla
Title: Odg: Trazim savete, pomoc i podrsku da bih smrsala
Post by: minka on January 11, 2012, 01:20:51 PM

Ja samo da pozdravim, jako bih voljela da uspiješ u skidanju kilaže i želim ti reći iz ličnog iskustva da je to ovim načinom prehrane zaista moguće samo budi uporna..Najvažnije da ti se desi onaj momenat u glavi i onda samo radi kako ti budu savjetovali i biće ok ...Razumijem te jer znam šta znači kad ne možeš da kontrolišeš ishranu tj. kad sa istom imaš problema ali uz jaku volju to je moguće srediti...Ja sam posustala i vraćam kilograme ali postoje drugi koji uz pomoć ovog foruma uspijevaju i nemaju više problema nego si postavljaju nove ciljeve i uživaju u zdravom načinu prehrane što ti od srca želim...
Title: Odg: Trazim savete, pomoc i podrsku da bih smrsala
Post by: miromili@neobee.net on January 11, 2012, 02:26:02 PM
Prvo jedno veliko hvala sto saradjujete samnom. :blowkiss: Danas mi je vec treci dan. ;) (bilo bi mnogo bolje da je 33. ali dobro) Jutros sam ustala (umesto u 11 kao do sada) cak u 08:30  :rolleyes01: Moj jelovnik za danas izgleda ovako:
1) 2dl jogurta (balans) i 7 kasika musli
2) 100g piletine, 80g pirinca i malo kuvanog paradajza
3) 100g piletine, 60g kuvanih makarona,1 manji krompir i opet malo kuvanog paradajza
4) 100g piletine, dve kuvane tikvice i jedna jabuka
5) 60g tunjevine i kupus salata sa malo jabukovog sirceta
Ispravite me ako negde gresim. Imam jedno mozda glupo pitanje i vezano je za merenje hrane. Da li pirinac ili testeninu treba da izmerim npr. 80g kad skuvam ili prvo izmerim pa skuvam. Ja sam danas prvo izmerila 80g pirinca, pa onda skuvala i to mi je bio pun jedan tanjir, pa mi se cini da je to puno kolicinski za jedan obrok. :dunno: Kasnije mogu da vam ispisem moj jelovnik za celu nedelju, a vi da ga ispravite, ako bude trebalo. :innocent: Sad odoh, probudila mi se moja bebica i vec pocinje da sredjuje po kuci.  :yes:
Title: Odg: Trazim savete, pomoc i podrsku da bih smrsala
Post by: Lazic on January 11, 2012, 02:54:55 PM
sirovo
Title: Odg: Trazim savete, pomoc i podrsku da bih smrsala
Post by: Leyla on January 11, 2012, 02:58:39 PM
sve mjeris u sirovom stanju, tj prije kuhanja i rizu i piletinu i sve ...
a radi lakse orjentacije i kad kuhas vecu kolicinu a ne samo za taj obrok nego za 2,3 obroka ,npr izmjeris 100g pirinca, i vidis kolko je to kasika kad se skuha
cca 50g sirovog  je cca 5kasika kuhanog otrpilike lupam pa ti vidi zavisi od kasike  :)
Title: Odg: Trazim savete, pomoc i podrsku da bih smrsala
Post by: miromili@neobee.net on January 11, 2012, 03:43:14 PM
Znaci nisam pogresila, posto sam sve sirovo i merila. Nista niste komentarisali moj jelovnik, pa pretpostavljam da moze da prodje takav. :rolleyes01: Htela bih jos da pitam da li bih mogla da radim neke vezbice u kucnoj varijanti i koje, posto trenutno ne mogu da setam? Bebica se prehladila i ne mozemo na sankanje, a da krenem po ovom snegu sa Almom (staford) verovatno se necu ni vratiti kuci, jer bih se polomila u toj setnji. :hitself: Znam da sam dosadna, iako mi to jos niko nije rekao, ali sta da radim, kad mi je sad tek doslo u glavu da uradim nesto sa sobom i hocu da iskoristim maksimalno taj momenat. :blush:
Title: Odg: Trazim savete, pomoc i podrsku da bih smrsala
Post by: miromili@neobee.net on January 16, 2012, 01:28:40 PM
Cao svima, ja samo da se javim i pohvalim da po malo napredujem. ;) U prosli ponedeljak pocela sa dijetom, danas se merila. Negde otisao po 1cm (u grudima i butinama) a negde 2 cm (u stomaku)  i otislo celih 5kg.  :lol: Znam da je to uglavnom bila voda, ali i to je nesto, bar mi daje motivaciju da nastavim dalje.  :yes: Od danas krecem i sa vezbama, pa cu videti kakvi ce rezultati biti ove nedelje. :hitself:
Title: Odg: Trazim savete, pomoc i podrsku da bih smrsala
Post by: Lazic on January 16, 2012, 02:23:29 PM
otislo viska vode..sto je dobro..
Title: Odg: Trazim savete, pomoc i podrsku da bih smrsala
Post by: miromili@neobee.net on January 16, 2012, 03:01:45 PM
Do kraja ovog meseca radicu kuci neke vezbe sto sam skinula sa interneta, a od sledeceg meseca bih pocela nesto ozbiljnije da treniram, ali neznam sta posto kod nas ima samo Tae Bo, Fitnes i Pilates.  :dunno: Neznam sta da upisem, mozete li malo da me posavetujete. :blush:
Title: Odg: Trazim savete, pomoc i podrsku da bih smrsala
Post by: Lazic on January 16, 2012, 04:14:46 PM
nema teretana
Title: Odg: Trazim savete, pomoc i podrsku da bih smrsala
Post by: miromili@neobee.net on January 16, 2012, 06:31:18 PM
Ima i neka teretana, ali koliko sam ja razumela tu  je princip: platis clanarinu i radis (sam), mislim niko ti ne pokazuje kako i sta treba da radis, koje vezbe su za sta kao i kako se koje sprave koriste i cemu sluze... Verovatno cete reci da sam glupa, ali ja nikada nisam vezbala u teretani i neznam kakav je program tamo, ali koliko sam uspela da vidim (kad sam par puta ulazila u neke teretane dok je moj brat trenirao) videla sam da ima nekoliko mladica i devojaka koji pomazu pocetnicima usmeravaju ih kako i sta treba da rade. Ne mogu da idem negde tako i da se okrecem ko ringispil kad neznam sta treba da radim. Znam da svako ko dodje na trening gleda da ga meksimalno iskoristi za sebe. Ne kazem ja da sad treba neko da stoji stalno pored mene i da mi prica sta da  radim, ali da me bar u pocetku uputi u neke stvari. Nadam se da ste razumeli sta hocu da kazem. :dunno:
Title: Odg: Trazim savete, pomoc i podrsku da bih smrsala
Post by: Lazic on January 16, 2012, 10:40:38 PM
mora da ti pokazu prvi put sve vezbe..ne postoji takva teretana.jedno je kada ceo trening uz tebe drugo je kada ti pokaze kako se na kojoj spravi sta radi
Title: Odg: Trazim savete, pomoc i podrsku da bih smrsala
Post by: leeloo on February 01, 2012, 01:07:18 PM
 :blowkiss: i od mene :)
kako ide? ajde dodji na forum da vidimo ako nesto ne stima... ihaj, pa mrsavljenje nije 'bauk', ide to mnogo lakse i brze nego sto ti se sada cini...samo hrabro  :yes: