EXYU FITNESS FORUM

Ishrana, suplementi, stimulativna sredstva => ::Androgeno-anabolicki steroidi:: => Topic started by: sele137 on July 12, 2007, 11:42:14 PM

Title: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: sele137 on July 12, 2007, 11:42:14 PM
SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA



Promjene na kozi

Koza je najveci organ ljudskog tjela i najosjetljivija oblast sto se tice sporednih efekata, narocito kod zena. Najcesci sporedni efekat je povecanje pora na kozi, cime ona postaje hrapavija. Ovo je posebno izrazeno kod zena kada koriste androgene steroide zato sto one na pocetku imaju njeznu i osjetljivu kozu. Jos jedan veliki problem su akne. Tamo gde su vec prisutne stanje se moze pogorsati, a tamo gdje ih nema lako se mogu pojaviti. Ovaj kao i svi ostali sporedni efekti se razlikuju u zavisnosti od imuniteta osobe, kao i tipa i kolicine upotrebljenih steroida. Zene su vise sklone aknama. Strije se takodje pojavljuju, ne direktno zbog uzimanja steroida, vec zbog naglog rasta misica. Jedini nacin da sprijecite ove strije je da rastete sporije ali predpostavljam da to nezeli niko od vas
Preporucujem upotrebu masti, gelova ili losiona koji pomazu da se koza zategne dok ste u periodu najbrzeg dobijanja misica. Ovo ne moze da sprijeci problem, ali u svakom slucaju moze da pomogne.



Celavost

Steroidi ne uzrokuju direktno celavost, ipak mogu da ubrzaju ovaj proces kod onih ljudi koji su predodredjeni da ocelave. Steroidi se pretvaraju u DHT,a visak DHT-a u skalpu uzrokuje gubitak kose. Steroidi koji su proizvodi DHT takodje mogu da podpomognu celavost. Posto je gubitak kose nepovratan proces, u 99% slucajeva kosa ne izraste ponovo.


Psihicke promjene

Koriscenjem velikih doza anabolickih i androgenih (posebno androgenih) steroida, poslje odredjenog vremena i kod muskaraca i zena moze se pojaviti izuzetno agresivno ponasanje ili napadi bjesa. Neki bilderi smatraju ovu pojavu kao prednost zato sto se time povecava sposobnost da duze i jace treniraju, ali ipak je dokazano da donosi vise stete nego koristi. Najbolji nacin da se ovo sprjeci je kontrolisan unos steroida u organizam. Takodje, vazno je da budete svjesni ovog sporednog efekta kako bi ga se lakse rjesili.
Drugi sporedni efekat koji deluje na psihu je depresija. Cesto se desava da kada bilderi koriste steroide i dozive naglo povecanje misicne mase, ocekuju da zadrze istu snagu i izgled i po prestanku koriscenja. Medjutim, kada se vrate u realnost zapazaju da je njihova snaga opala i vratila se na prirodan nivo. Bez steroida dolazi do depresije. Visok nivo estrogena koji je povezan sa prestankom ciklusa moze takodje dovesti do ovakvog osjecanja.



Feminiziranost

Feminiziranost se pojavljuje naravno samo kod muskaraca. Previsoki nivoi testosterona cesto mogu da se konvertuju u zenski hormon estrogen i dovedu do pojave zenskih karakteristika, kao sto je formiranje i uvecanje grudi (ginekomastija), tendencija ka stvaranju masnih naslaga i izuzetno mekanih misica. Prvi sporedni efekat (ginekomastija) se moze desiti za vrijeme,a i poslije ciklusa,a druga dva (salo,mekani misici) se obicno desava poslije ciklusa kad nivo testosterona totalno zasjeni fucking female sex hormon ESTROGEN. Koristenje nolvadexa provirona i sl. za vrijeme vaseg ciklusa i poslije je najbolji nacin da se izborite sa sporednim efektima feminizacije.Iako kazu da koristenje nolvadexa za vrijeme ciklusa smanjuje dobitke na masi ja ipak mislim da je bolje dobiti manje jedan kg nego postati pamela.



Maskulinizacija

Suprotno predhodno pomenutom kod zena dolazi do pojave muskih karakteristika, kao sto je povecana maljavost na licu i tjelu, mutiranje i produbljivanje glasa, povecan klitoris, neredovnost menstrualnog ciklusa, pojava akni, celavost, depresija, povecana agresija, promjene u boji koze i povecan libido (ovo je pozitivno). Nazalost neke od ovih promjena su nepovratne (nemislim na libido )Do ovih procesa dolazi zbog koriscenja visoko androgenih steroida u velikim dozama i na duzi period. Zapamtite svako je drugaciji i ovi sporedni efekti mogu puno varirati od osobe do osobe.



Srcani problemi

Rizik da neko dobije srcano oboljenje se povecava sa upotrebom steroida.Koristenje steroida povecava nivo holesterola u sistemu koji uzrokuje zadebljanje arterijskih zidova koje naravno u najgoroj verziji moze biti opasno po zivot. Svim bilderima se preporucuje da prije upotrebe steroida konsultuju ljekara i provjere da vec nemaju povecan nivo holesterola. Dodatni faktori koji mogu da izazovu srcane probleme su stres, visok krvni pritisak i naglo povecanje tjelesne tezine. Poslje prestanka koristenja steroida nivo holesterola se vraca u normalu.



Ginekomastija

Kao sto smo vec objasnili ginekomastija je nagli porast grudi kod muskaraca. Do ovoga dolazi zbog poremecaja u hormonskoj ravnotezi koju moze izazvati upotreba steroida. Ovako stanje se moze pojaviti i prirodno bez njihove upotrebe.



Prekid rasta

Kada bilderi koji nisu dostigli potencijalnu visinu koriste steroide, postoji velika mogucnost da je nikad i ne dostignu. Osim Oxandrolona, svi steroidi potpomazu cvrstinu zglobova (zatvaranje Epifizialnih konektora) i njihovu kompaktnost zbog cega kosti prestaju da rastu. Izmedju ostalog i zbog ovoga nije preporucljivo da steroide koriste tinejderi.


Glavobolje

Steroidi i druge supstance koje koriste bilderi mogu da poremete hormonsku ravnotezu, sto utice na sistem zljezda sa unutrasnjim lucenjem (endokrini sistem). To je objasnjenje problema koji imaju mnogi bilderi. Glavobolje su i simptom visokog krvnog pritiska, sto je jos jedan sporedni efekat vezan za koristenje steroida.


Problemi sa bubrezima

Neki steroidi mogu da izazovu nezeljene efekte u radu bubrega. Ova pojava se javlja, kao i ostali sporedni efekti koje smo opisali pri koriscenju steroida duzi vremenski period i u vecim kolicinama. Glavna uloga bubrega je da preradjuje toksicne materije i izbacuje ih iz organizma. U periodu kada se uzima bilo koji tip preparata, bubrezi su podlozniji ostecenjima. Visok krvni pritisak moze takodje da dovede do nepravilnog rada bubrega. Znaci da nesto nije u redu su bolovi u donjem predelu ledja, temperatura, bolovi u trbusnom djelu kao i nateknuce na mejstu gdje se nalaze bubrezi.



Problemi sa jetrom

Koriscenjem steroida u obliku tableta moze doci do ostecenja jetre. Stanje jetre koje se naziva PELIOSIS HEPATIS je rjetko, ali u svakom slucaju predstavlja prijetnju po zivot, zato sto se najcesce otkriva kada jetra vec otkaze. Ova bolest prestaje da se razvija sa prestankom upotrebe steroida.


Imunitet

Neki steroidi, kao sto je TESTOSTERON, mogu da poboljsaju imunitet, pomazuci mu da se lakse oporavi od virusa. Organizam tada postaje zavisan od steroida i mora sam da se obnovi kada se prekine sa upotrebom steroida. Osoba koja dodje u ovakvo stanje mora da se oslobodi zavisnosti pazljivo da nebi doslo do premora. Ovo ce dozvoliti imunitetu da ponovo bude nezavistan i efektivan. Cesto bilderi po prestanku upotrebe steroida dozvole umoru da ih savlada, sto vodi do opasnosti od dobijanja virusnih oboljenja.



Impotencija

U prvom periodu koriscenja steroida korisnikova seksualna moc se uvecava. Nazalost, ovo je samo privremeno posto se tjelo navikava na steroide. Poslje duzeg koriscenja steroida dolazi do slabljenja seksualne zelje i teze se postize erekcija. Na srecu, ovo je samo privremeno i moze se sprjeciti upotrebom supstanci kao sto su PROVIRON I HCG. Takodje po prestanku koriscenja steroida, prirodni nivo testosterona ce biti poremecen.


Visok krvni pritisak

Jedini nacin da kontrolisete krvni pritisak je da redovno posecujete ljekara, osim ako nemate uslove da ga sami kontrolisete. Ne postoje simptomi koji ce Vas upozoriti da imate visok pritisak, sve dok ne bude previsok. Ti simptomi su glavobolja, problemi sa vidom, otezano disanje. Visok krvni pritisak je obicno podstaknut velikom retencijom (zadrzavanjem) soli i vode u kombinaciji sa brzim dobijanjem na tezini uzrokovanim upotrebom steroida.Stres pretreniravanje i zadrzavanje daha kod teskih dizanja takoder mogu podstaknuti visoki krvni pritisak.


Bolovi u stomaku

Steroidi koji se koriste oralno kod nekih osoba mogu dovesti do bolova i smetnji u stomaku. Simptomi se mogu pojaviti u obliku diareje, mucnine ili obicnog nelagodnog osecaja. U nekim slucajevima ovo se moze izbjeci uzimanjem steroida za vreme jela.


Zadrzavanje vode i soli

Vecina steroida prouzrokuje zadrzavanje i skladistenje vode i soli u misicima, sto se ogleda u povecanju misicnog tkiva. Ali zbog toga ovo i nije tako los efekat. Problem je zadrzavanje vode u kozi i krvi.Zbog ovoga dolazi do natecenog izgleda,a i povecava se opterecenje za srce.Opotreba diuretika moze smanjiti ovu nuspojavu.


Sta vodi do sporednih efekata?

Najcesci faktor koji vodi do sporednih efekata je nepravilna upotreba. Uticaj steroida na ljudsko telo se razlikuju od osobe do osobe. Najcesce su negativni efekti izrazeniji kod bildera koji steroide koriste u velikim kolicinama i duze vreme. Vazno je biti svjestan svih opasnosti koje njihova upotreba nosi. Steroidi mogu biti veoma stetni po ljudsko telo, ali mogu biti i od velike pomoci ako se koriste na pravi nacin. Sto je neki steroid vise androgen to su i njegovi sporedni efekti obicno veci,a sporedni efekti ce biti prisutni bez obzira koji steroid koristite ako ih nebudete pravilno koristili.Mnogi sporedni efekti su izrazeniji u zavisnosti od toga koji steroid koristite.

Trebate znati da su vecina ovih sporednih efekata preuvelicani i da ima masa bodibildera sa dugim stazom upotrebe steroida koji nikada nisu iskusili cak ni akne.


A sad za one koji misle da su steroidi samo otrov i one koji misle da vode zdrav zivot bez otrova kao sto su steroidi.

Navescu vam samo jednu tvar koja se nalazi u velikom broju namirnica koje vi stalno jedete ASPARTAM.

Znate li u koliko namirnica (samo mali glupi primjer) se nalazi aspartam doduse nuspojave nisu tako velike:glavobolja/migrena, vrtoglavica, gubitak svjesti, mučnina, utrnulost, grčenje mišića, povećanje težine, osip na koži, depresija, zamor, razdražljivost, ubrzanje rada srca, nesanica, problemi sa vidom uključujući i gubitak vida, gubitak sluha, palpitacija srca, smetnje kod disanja, napadi nemira i panike, smetnje u govoru, gubitak ukusa, vrtoglavica, tinitus, gubitak pamćenja i bolovi u zglobovima.

Prema naučnicima koji su radili na proučavanju sporednih efekata aspartama, sljedeće hronične bolesti mogu da budu prouzrokovane, podstaknute ili pogoršane u slučaju konzumiranja ove supstance: tumori na mozgu, multipla skleroza, epilepsija, sindrom hroničnog zamora, parkinsonova bolest, alchajmerova bolest, mentalna retardacija, limfoma, deformacije kod novorođenčadi, fibromijalgija i dijabetes.

Ovo je meni mnogo gore od sporedih efekata steroida

Naveo sam vam ovaj jedan od mnogih primjera samo zato da nebih unaprijed osudivali i deklarilari nesto kao otrov i nesto sto steti vasem tijelu iako nemate pojma o tome.
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: N_e_z_n_a_l_i_c_a on July 19, 2007, 12:23:38 AM
Super osvrt za ljude koji zele krenut u ovaj posao sa AAS, ovo je realno stanje stvari, treba stavit na vagu, rizik, dobiveno, ulozeno i izgubljeno, pa malo razmislit i krenut ili odustat, rekao bi kao da se radi o tetovazi (kad krenes krenuo si tu je, nema vise povratka ides ili naprijed ili gubis steceno, pogotovo kod neznalica, ili si super sretan sa novom slikom i svima je pokazujes zdrav i ziv.... ;) :)

Apsartam je ujedno i spasio milijune dijabeticara diljem svijeta i otkrio nesto posve novo, efekti koje si naveo su zasigurno prisutni, ali ne vjerujem da je toliko opasno kako kazes inace bi svi secerasi bili kratkog zivotnog vijeka sto bas i nije tocno u danasnje moderno vrijeme...(oni koji se pridrzavaju dijeta, prehrane i ljekova)

Doduse vjerojatno si mislio na prejtjerane doze sto je i realno, ali mislim da nikoga malo apsartama u WHEY-u nece ubit, po meni je gore pomesfrites i slicne blagodari junk-a.

Kad već spominješ opasne susptance koje nas okružuju onda su to zasigurno ZGRUŠNJIVAČI na bazi E300...330...itd...ja sam o tome čitao, poseban osvrt vezan uz toliko prisutne i voljene gumi bombone HARIBO, a i ostale da ne bude zablude ali ovi su kao naj naj...

Tu ima da se piše dan i noć srećom BB prehrana to zaobilazi u kilometarskom krugu...   

Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: sele137 on July 19, 2007, 09:55:46 PM
Sve ...apsolutno sve moze biti i lijek i otrov.Sve je u doziranju :yes:
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: N_e_z_n_a_l_i_c_a on July 19, 2007, 10:26:12 PM
Sve ...apsolutno sve moze biti i lijek i otrov.Sve je u doziranju :yes:
AMEN!  :yes:
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: nix on February 02, 2008, 05:41:33 PM
Punim 18 god.(uskoro) i radim uskoro ciklus sa metanom,test i decom ,jel potrebno da redovno pijem tamoxifen u toku ciklusa zbog ginekomastije.Interesuje me jesul vece sanse da je dobijem zbog toga sto sam jos u pubertetu
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: Kosuta on February 02, 2008, 07:04:48 PM
imas velike sanse da se sjebesh jako, tako da bolje razmisli josh koji put shta su ti zapravo ciljevi, jer kao shto kazesh imash 17 godina (uskoro 18) a vec razmisljash o steroidima ? bolje prvo izvuci maksimum iz hrane/suplemenata pa onda tek razmisljaj o AAS


edit : jao.. upravo sam procitao tvoje poruke i u jednoj pishe
Quote
Meni je i drugi ciklus prosao kao i prvi veliki dobici u masi i snazi ali sam u drugom koristio mnogo vece doze 45mg metana ED i 750-1250mg depo,mada mislim da bih postigao odredjene reziltate i sa manjim dozama mada ne u istoj meri naravno ali ovako sam navukao i prilicno sala uglavnom sto mi ishrana nije bila disciplinovana tokom citavog ciklusa wallbash1

sa koliko si ti godina uopshte poceo sa AAS ?
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: Lazic on February 02, 2008, 07:10:43 PM
koje doze, raspored, duzina trajanja...zasto bas taj ciklus u 18 godina itd...
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: nix on February 03, 2008, 01:09:41 AM
koje doze, raspored, duzina trajanja...zasto bas taj ciklus u 18 godina itd...
Da ti ne pisem sad kako planiram ciklus,uglavnom 10 sedmica test.depo 8 sed.deca i 5 sed. metan a interesuje me jesul vece sanse da dobijem ginekomastiju,ako jesu onda da pijem tamoxifen u toku ciklusa(znam da on u nekoj mjeri umanjava anabolicki efekat).Inace ovo mi je treca kura,do sada sam uglavnom uzimao test. i metan i u ovoj poslednjoj trenbolon 
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: user_name on February 03, 2008, 01:19:39 AM
Ti mora da opasno izgledas posle toliko steroida i ciklusa i to jos u 18 godina. Imas li neku sliku da te gledamo malo.Ako si dobar da svi krenemo da uzimamo steroide.
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: nix on February 03, 2008, 01:31:05 AM
Ti mora da opasno izgledas posle toliko steroida i ciklusa i to jos u 18 godina. Imas li neku sliku da te gledamo malo.Ako si dobar da svi krenemo da uzimamo steroide.
Nemam sliku da ubacim ali ovako otprilike stoje stvari
105kg 187cm, jako malo definicija ali nju cu raditi na ljeto pa zato sad planiram da nabacim jos malo miski
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: Kosuta on February 03, 2008, 01:37:23 AM
ae gledaj da nabavish sliku jer i mene jako zanima da li imash takmicarski izgled jer nevidim inace poentu tih steroida ako nemash takmicenja u planu
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: user_name on February 03, 2008, 10:42:38 AM
105 kila :wow: Daj slikaj se.Mozda neko vidi da si dobar i pocne ozbiljnije da te savetuje.
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: nix on February 03, 2008, 11:46:03 AM
105 kila :wow: Daj slikaj se.Mozda neko vidi da si dobar i pocne ozbiljnije da te savetuje.
ma jok bre imam veliki bf ne znam tacno koliki,nemam sliku ubacio bih da imam.
Imam teske kosti a inace po prirodi sam krupan

Jel zna ko ovo oko ginekomastije?

[Izmenio Milan; Nix, velika slova se smatraju vikanjem]  :)
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: Giper on February 03, 2008, 11:59:13 AM
Ko to moze da zna, ljudi rade 100 ciklusa i 101.put dobiju gino.Sve ti je to opasno zezanje.
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: user_name on February 03, 2008, 01:17:44 PM
Ti brines samo zbog ginekomastije.Opusti se operacija je rutinska.
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: nix on February 03, 2008, 01:46:18 PM
Ti brines samo zbog ginekomastije.Opusti se operacija je rutinska.
Gyno je nesto najruznije sto se od steroida moze dobiti po pitanju estetike pored bubuljica,inace ako neko zna nesto sto pomaze kod bubuljica naka slobodno napise
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: Lazic on February 03, 2008, 03:40:14 PM
Da ti ne pisem sad kako planiram ciklus,uglavnom 10 sedmica test.depo 8 sed.deca i 5 sed. metan a interesuje me jesul vece sanse da dobijem ginekomastiju,ako jesu onda da pijem tamoxifen u toku ciklusa(znam da on u nekoj mjeri umanjava anabolicki efekat).Inace ovo mi je treca kura,do sada sam uglavnom uzimao test. i metan i u ovoj poslednjoj trenbolon 
koje doze covece..trazis da ti kazem da li ces moci nekog  da upucas iz pistolja a ne kazes mi koji pistolj i koliko je taj udaljen od tebe
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: user_name on February 03, 2008, 04:32:49 PM
Uglavnom pomaze redovno tusiranje pre i posle teretane.Mackaj se nekim kremama,kod akni retko sta pomaze.
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: nix on February 03, 2008, 04:59:36 PM
koje doze covece..trazis da ti kazem da li ces moci nekog  da upucas iz pistolja a ne kazes mi koji pistolj i koliko je taj udaljen od tebe
test.500mg svih 10 sedmica,deca 400mg 8 sed. i metan 45mgED 5 sed.
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: Lazic on February 03, 2008, 06:44:47 PM
mozda ce biti mozda ne..
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: luka.l on February 03, 2008, 07:00:31 PM
Imam teske kosti a inace po prirodi sam krupan
[Izmenio Milan; Nix, velika slova se smatraju vikanjem]  :)

Ova prica za teske kosti ne drzi vodu jer su kosti lagane i u proseku kod muskarca od 100 kg one teze oko 12 kg tako da je to u odnosu na ostatak tela smesna tezina.
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: nix on February 03, 2008, 07:32:45 PM
mozda ce biti mozda ne..
Dobro ali sta ti mislis dal bi trebao koristiti tamoxifen lili ne samo zbog toga sto sam jos u pubertetu
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: sele137 on February 03, 2008, 09:23:33 PM
Uvijek kad se radi ciklus pri ruci mora biti nolvadex!!!

Ako osjetis simptome ginekomastije moras odmah reagovati!!!

Ako nisi siguran u to da li si osjetljiv mozes koristiti po 10mg nolvadexa svaki dan tokom ciklusa,a i mozes jednostavno da ispitas tvoju toleranciju prema estrogenu i bas ako ti zatreba da ga koristis na tebi je izbor.
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: nix on February 03, 2008, 09:33:58 PM
Sele hvala ali ako mozes napisat neke od ranih simptoma ginekomastije jer nisam bas brinuo o tome dok nisam vidio lika koji je ima a nakon toga mi vise nije tako svejedno
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: sele137 on February 04, 2008, 10:09:18 PM
Bolne i/ili osjetljive bradavica na dodir/pritisak,naduvenost bradavica kvrga ispod bradavice.
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: Kosarkas on February 21, 2008, 10:40:34 PM
A zbog cega da rizikujes svoje zdravlje?Da bi bio mrcina koja tje ziveti 30 godina?Znas sta sam doziveo u teretani.Izlazi lik iz tus kabine,nabijen ko konj dize 180 na bechu,radi u teretani i ko zna sta nije progutao.I gleda se i pogleda dole kad vidi sta?Mali .,tj jako mali.I znas sta je reko?Ma nije on mali,on je mali naspram ostalih delova tela.Tesi sam sebe.Sto rizikovati nesto sto je najvaznije u zivotu a to je zdravlje.Sto moras da se igras sa sudbinom.Idi u teretanu i dizi koliko mozes.Nisu ljudi zivotinje da se ubrizguju raznim glupostima.Steroidi ti samo mogu upropastiti zivot.Izgledatjes 5,10 godina dobro,a sta posle?Radi koliko mozes prirodnim putem.I ja bih zeleo da za 2 meseca postanem extra gradjen ali to tako ne ide.Da ide svi bi bili savrseni.Tu ti savetuju sta bi tvoje telo moglo da podnese a sta ne.Pa sto uopste da testiras nesto sto tje ti uticati na zivot.Razmisli malo.Nije vredno toga...
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: just_in_time on February 21, 2008, 11:18:07 PM
ma dobre svim nam je jasno kakvi su sporedni efekti i ko uzme on je svjesan da menja svoj život... odluka je njegova, posledice i dobre i loše su njegove tako da sa tim govorima nemoj ili de uzmi izgleda ko da "lud jee_be zbunjenog".

nego imam jedno pitanje u vezi pritiska... dali je to normalno da je stalno veči kad si na kuri znači da se drži tu oko 160/75...
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: nix on February 22, 2008, 08:43:40 AM
Sele kaze da je normalno da je blago povisen,meni je jedno vreme bio malo visi nego sto treba jedno 4-5 dana al me proslo samo od sebe
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: just_in_time on February 22, 2008, 04:18:57 PM
znači to je sasvim normalno ako je povečan recimo na 170/75 pa se spusti na jedno 140/70 pa se to tako malo menja tokom dana?
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: sele137 on February 22, 2008, 10:09:44 PM
Previsok ti je pritisak smanji doze!!!

Naravno ako si precizno izmjerio pritisak.

Sta ono uzimas i koliko vec dugo?

Imas li glavobolje?
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: just_in_time on February 23, 2008, 08:15:54 AM
klasika 500mg depo svake nedelje i po 10mg nolvadexa svaki dan ništa posebno... znači ovo je druga sedmica nabacijo sam negde oko 4 dobre kile... glavobolje nikakve, osečam se super, jedino malo disanje oteženo al to je i sve...
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: just_in_time on February 23, 2008, 08:17:18 AM
a pritisak mjerim kod kuče sa digitalnim meračom pritiska pa i nemaš šta puno da pogrješiš a pre toga sam i u apoteki isti đavo...
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: sele137 on February 23, 2008, 08:51:07 AM
Mjeri pritisak sa "starinskim" mjeracem digitalni su nepouzdano sranje!!!

Kad to uradis javi se.

A doze koje uzimas nebi trebalo da izazovu tako visok pritisak osim ako ti i prije nije bio visok.
U svakom slucaju pritisak nije za zajebanciju.
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: just_in_time on February 23, 2008, 09:19:55 AM
pa ne uvek sam imao ok pritisak 125/80... ali sada neznam šta je... mogu ja otiči i kod doktora da izmjeri ali onaj u apoteki je top tehnologija tako da ja mislim da nemože biti baš toliko odstupanja... taj pritisak je počo drugu sedmicu kad sam uzo 2 put depo... prvu sedmicu nije bilo ništa... doza nije velika ali možda je treba smanjiti jer rastem kao blesav od ovoga...
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: just_in_time on February 23, 2008, 10:08:29 AM
sad nešto kontam... možda sam je toliko osetljiv na test. pa ne podnosim i ovako "malih" dozi...
e sada nebi da prekinem pa sam nešto razmišljo da preskočim ove semice 500 tako da se mi snizi to malo i ako se onda pritisak normalizuje nastavim ali samo sa 250 pa pratim??? šta misliš???
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: sele137 on February 23, 2008, 01:50:27 PM
Pa 500 je pozeljno ali ako imas problem sa pritiskom onda je bolje da smanjis jer nezelimo da dobijes mozdani,srcani i sl.

Drugi put onda izaberi blaze steroide ili najbolje nemoj ih ni koristiti jer ti zdravlje treba biti na prvom mjestu :yes:
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: just_in_time on February 23, 2008, 03:16:12 PM
pa slažem se je potpuno sa tobom... malo ču sačekati da se smiri ovo pa onda nastaviti sa 250 ako bude i poslje toga pritisak nenormalan onda nema druge nego da odpišem to...

nego dali je možda kilaža kriva... mislim to povečanje naglo?
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: Tanatos on March 25, 2008, 11:33:05 PM
Stradaju li bubrezi od steroida. Mislim da sam davno citao o nekom ko je zavrsio na hemodijalizi  zbog njih?
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: sele137 on March 25, 2008, 11:55:42 PM

Problemi sa bubrezima

Neki steroidi mogu da izazovu nezeljene efekte u radu bubrega. Ova pojava se javlja, kao i ostali sporedni efekti koje smo opisali pri koriscenju steroida duzi vremenski period i u vecim kolicinama. Glavna uloga bubrega je da preradjuje toksicne materije i izbacuje ih iz organizma. U periodu kada se uzima bilo koji tip preparata, bubrezi su podlozniji ostecenjima. Visok krvni pritisak moze takodje da dovede do nepravilnog rada bubrega. Znaci da nesto nije u redu su bolovi u donjem predelu ledja, temperatura, bolovi u trbusnom djelu kao i nateknuce na mejstu gdje se nalaze bubrezi.

Mozda da si procitao citavu temu :rolleyes01:

Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: sele137 on March 26, 2008, 12:12:58 AM
Stradaju li bubrezi od steroida. Mislim da sam davno citao o nekom ko je zavrsio na hemodijalizi  zbog njih?

Svaki dan ljudi zavrsavaju na dijalizi zbog mnogih stvari a 0,001% su korisnici steroida pa ti skontaj da li od steroida se moze zavrsiti na dijalizi i da li sad neko ko  procita ovo sto si ti napisao  treba zakljuciti da zbog steroida mogu zavrsiti na dijalizi.
Steroidni korisnik na dijalizi moze zavrsiti SAMO u extremnim situacijama kad je u pitanju koristenje steroida i ukupni zivotni stil.
Naravno pod uslovom da je osoba zdrava na samom pocetku.
Medutim cesto je slucaj da neko naprimjer ima visok pritisak i da nezna za to i nakon dugogodisnjeg koristenja "pogresnih" steroida visok pritisak izazove ostecenje bubrega.Ili sto je kod nas slucaj beskonacno rokanje bez ljekarskih kontrola moze dovesti do nevolja kao i mentalitet vise je bolje ili needukacija.Neki ljudi saamo zele da se nabrzinu nabildaju a ostalo ih neinteresuje i nromalno onda kad dodu u nevolju steroidi su krivi a za to NETREBA kriviti steroide nego njihove glupe mozgove!!!
Mnogi ce reci to i to je zbog steroida a zanemarit ce smrkanje kokaina,alkohol,cigare,kafu,hronicnu dehidraciju,veliku kolicinu proteina...

Dakle igraj po pravilima igre i problema nece biti!!!
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: Aca on March 26, 2008, 05:44:11 PM
E ljudi ne znam za vas,ali ja se ne bi zezao sa njima.Zasto komlikovati sebi zivot i skracivati ga...Ljudi jednom se zivi.
Zar vam nije dovoljno da se hranite pravilno(belo meso,belance,curece meso...) i uzmete koji suplement(od koga vam se nista nece desiti,koj vam je samo dodatak u ishrani i koj ce vam pomoci da izgledate privlacno),i sve to moze samo da vam produzi zivot(zbog pravilne ishrane,veoma bitna stvar).

Po meni je dovoljno da izgledate kao maneken,sa sexi trbusnjacima i lepom guzom(sto ribe najvise vole).I sta ce vam vise.
Bas suprotno za ribe ogromno telo je ruzno to bar znam na osnovu nekih vidjenja.
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: Lazic on March 26, 2008, 07:03:11 PM
Quote
Bas suprotno za ribe ogromno telo je ruzno to bar znam na osnovu nekih vidjenja.
totalno diskutabilno i za koje devojke..uglavnom sve devojke koje hodaju sa bilderima ako su ti bilderi ok kao osobe, te  tesko prelaze kasnije na "obican" izgleda momaka....ali to nije tema..
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: Milan on March 26, 2008, 07:20:05 PM
Quote
Zasto komlikovati sebi zivot i skracivati ga

nije nuzno ovo sto si napisao
moze se sasvik ok proci ako normalno razmisljas,pratis sva pravila oko doza i oporavka i naravno ako nisi preodredjen za neku bolest
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: Bildek-21 on April 07, 2008, 04:04:09 PM
SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
(Knjiga "Dorucak Sampiona")


(http://exyu-fitness.com/upload/files/2gzp98zk7yy5mvwgjvco_thumb.jpg) (http://exyu-fitness.com/upload/viewer.php?file=2gzp98zk7yy5mvwgjvco.jpg) (http://exyu-fitness.com/upload/files/w9uxbjzpq49g6o89ck8s_thumb.jpg) (http://exyu-fitness.com/upload/viewer.php?file=w9uxbjzpq49g6o89ck8s.jpg) (http://exyu-fitness.com/upload/files/oab1si9qivpv5fqfp7c3_thumb.jpg) (http://exyu-fitness.com/upload/viewer.php?file=oab1si9qivpv5fqfp7c3.jpg) (http://exyu-fitness.com/upload/files/9oq9rliw892i2osqtel5_thumb.jpg) (http://exyu-fitness.com/upload/viewer.php?file=9oq9rliw892i2osqtel5.jpg)

(http://exyu-fitness.com/upload/files/surkh7qfcs6mbeioabd2_thumb.jpg) (http://exyu-fitness.com/upload/viewer.php?file=surkh7qfcs6mbeioabd2.jpg) (http://exyu-fitness.com/upload/files/7aweyiwyqh15rjspmd0j_thumb.jpg) (http://exyu-fitness.com/upload/viewer.php?file=7aweyiwyqh15rjspmd0j.jpg) (http://exyu-fitness.com/upload/files/d53na278c27hep1rhh9f_thumb.jpg) (http://exyu-fitness.com/upload/viewer.php?file=d53na278c27hep1rhh9f.jpg) (http://exyu-fitness.com/upload/files/qhh9ldf5o7mkueee0jdl_thumb.jpg) (http://exyu-fitness.com/upload/viewer.php?file=qhh9ldf5o7mkueee0jdl.jpg)

(http://exyu-fitness.com/upload/files/invzs6nvchisj2l63feb_thumb.jpg) (http://exyu-fitness.com/upload/viewer.php?file=invzs6nvchisj2l63feb.jpg) (http://exyu-fitness.com/upload/files/l83z1du9k1bzoryuk6wc_thumb.jpg) (http://exyu-fitness.com/upload/viewer.php?file=l83z1du9k1bzoryuk6wc.jpg) (http://exyu-fitness.com/upload/files/64stldtsv8igyyy2rkzk_thumb.jpg) (http://exyu-fitness.com/upload/viewer.php?file=64stldtsv8igyyy2rkzk.jpg) (http://exyu-fitness.com/upload/files/jpqms546eloz1miv7wpw_thumb.jpg) (http://exyu-fitness.com/upload/viewer.php?file=jpqms546eloz1miv7wpw.jpg)

(http://exyu-fitness.com/upload/files/h5wovy965i2iq95wf669_thumb.jpg) (http://exyu-fitness.com/upload/viewer.php?file=h5wovy965i2iq95wf669.jpg) (http://exyu-fitness.com/upload/files/utht9wv4odvewf1fsgai_thumb.jpg) (http://exyu-fitness.com/upload/viewer.php?file=utht9wv4odvewf1fsgai.jpg) (http://exyu-fitness.com/upload/files/kbit0yyy45cii5xabbd8_thumb.jpg) (http://exyu-fitness.com/upload/viewer.php?file=kbit0yyy45cii5xabbd8.jpg) (http://exyu-fitness.com/upload/files/opw5z9pizqejtxguwq1m_thumb.jpg) (http://exyu-fitness.com/upload/viewer.php?file=opw5z9pizqejtxguwq1m.jpg)

(http://exyu-fitness.com/upload/files/nophqs5bejqj6t0s7y6n_thumb.jpg) (http://exyu-fitness.com/upload/viewer.php?file=nophqs5bejqj6t0s7y6n.jpg)


Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: Bildek-21 on April 27, 2008, 04:01:48 AM
Koliko ustvari steroidi stete organizmu?
Koliko bi 10 godina po 2 ciklusa godisnje moglo skratit zivot ili ostavit neke vece posljedice na korisnika??
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: just_in_time on April 27, 2008, 04:44:38 AM
pa to pitanje je vrlo čudno... ako si ti zdrav, ako nemaš neke predpozicije za neku bolest i ako poštuješ sva pravila vezana na ASS teoretički nebi smelo doči do nikakvog skračivanja...
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: Kosuta on April 27, 2008, 09:26:29 AM
tema nije sta moze biti od ass-a nego od aas-a
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: CRonaldo on April 27, 2008, 12:19:35 PM
 :lol: :lol: koliko li se puta svima desila ta greska  :lol:  :lol:
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: Bildek-21 on April 27, 2008, 04:26:18 PM
pa to pitanje je vrlo cudno... ako si ti zdrav, ako nemas neke predpozicije za neku bolest i ako postujes sva pravila vezana na AAS teoreticki nebi smelo doci do nikakvog skracivanja...

Ocito nisi nikad procitao niti jednu knjigu o tome!!
Nije to bas toliko bezbedno!

:lol: :lol: koliko li se puta svima desila ta greska  :lol:  :lol:

HEHE!! Cak i meni neki dan  :blush:
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: Milan on April 27, 2008, 04:57:34 PM
Ocito nisi nikad procitao niti jednu knjigu o tome!!
Nije to bas toliko bezbedno!

dzabe citanje,ako ne povezujes to sto ucis,lepo ti je rekao just

koristi opciju izmeni kada pises da ne bi pisao vise poruka za redom,jer sve moze da stane u telo 1 poruke,mrzi me vise da idem i da editujem
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: Bildek-21 on April 27, 2008, 05:12:30 PM
dzabe citanje,ako ne povezujes to sto ucis,lepo ti je rekao just

koristi opciju izmeni kada pises da ne bi pisao vise poruka za redom,jer sve moze da stane u telo 1 poruke,mrzi me vise da idem i da editujem

Povezujem ja! Samo kako bi rekao Goran Tepsic, ne isplati se uzimati steroide ako zelis pobjediti na prvanstvu Hrvatske, ako ne mozes pobjediti bez dopinga, taj sport nije za tebe. (nije mislio na bodybuildere)...
Niti na jednom mjestu G.Tepsic u svojoj knjizi "Dorucak Sampiona" nije napisao da je to toliko bezbedno. I da se ne isplati uzimati ako ne mislis postic vrhunske rezultate na svijetskom nivou.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Po cemu si ti zakljucio da je to toliko bezbedno?
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: Milan on April 27, 2008, 06:06:00 PM
ako moze da se zna,koji je tvoj razlog zbog kog si se odlucio na ciklus?

Ne kazem da je toliko bezbedno,ali imam malo jasniju sliku posle stvari koje su pisali sele,posle onoga sto mu je stajalo u

potpisu,posle onoga sto su pisali aragorn i milan j na drugim forumima o aas i njegovoj svrsi.

masa ljudi pljuje aas i ima predrasude o njima i ni ne zele da cuju drugu stranu medalje koja je sjajnija od te koju oni vide

ne umire se bas tako lako zbog steroida,treba covek biti mnogo uskouman da bi uspeo da sebi ozbiljno naskodi njima

kada neki bilder umre, masa njih jedva doceka da kaze:e to mu je od steroida.Pretezno se umire zbog diuretika

Mnogo ljudi se dopinguje,bez toga nema modernog sporta,a ne pricamo samo o bb i pl.Koliko se npr biciklisti drogiraju to je

cudo,teska atletika,nba nfl itd pa je vrlo velika vecina njih ziva i zdrava,a kad je 1 od njih nesto desi,e to mu je od steroida..

Kada bi se stavilo na papir koliko ljudi umre od bolesti koje su posledica pusenja,alkohola itd bilo bi par zanimljivih rezultata

Moje misljenje je slicno kao ono sto je rekao just in time,znaci ako postujes sva pravila,ako si zdrav da od njih mozes imati

maksimalnu korist a minimalne nuspojave.To je lek kao i svaki drugi ne treba preterivati.Isto tako mislim da je besmisleno

koristiti ih ako nemate takmicarske ambicije,jer je jako skupo,postoji rizik od nuspojava,zahteva max posvecenost i stalno

se moraju raditi ciklusi a ne vidim razlog zasto bih to priredjivao svom telu ako ne mogu da imam materijalnu korist od toga

kojom cu da isplatim sve to i koja ce da me izdrzava.
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: Bildek-21 on April 27, 2008, 06:22:23 PM
Lijepo napisano Milan!!  :clap: :clap: :clap:
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: LuCifeR on September 03, 2008, 02:17:19 PM
A zbog cega da rizikujes svoje zdravlje?Da bi bio mrcina koja tje ziveti 30 godina?Znas sta sam doziveo u teretani.Izlazi lik iz tus kabine,nabijen ko konj dize 180 na bechu,radi u teretani i ko zna sta nije progutao.I gleda se i pogleda dole kad vidi sta?Mali .,tj jako mali.I znas sta je reko?Ma nije on mali,on je mali naspram ostalih delova tela.Tesi sam sebe.Sto rizikovati nesto sto je najvaznije u zivotu a to je zdravlje.Sto moras da se igras sa sudbinom.Idi u teretanu i dizi koliko mozes.Nisu ljudi zivotinje da se ubrizguju raznim glupostima.Steroidi ti samo mogu upropastiti zivot.Izgledatjes 5,10 godina dobro,a sta posle?Radi koliko mozes prirodnim putem.I ja bih zeleo da za 2 meseca postanem extra gradjen ali to tako ne ide.Da ide svi bi bili savrseni.Tu ti savetuju sta bi tvoje telo moglo da podnese a sta ne.Pa sto uopste da testiras nesto sto tje ti uticati na zivot.Razmisli malo.Nije vredno toga...

Ovo moram da ti pojasnim nemaju svi "stojka" od 20cm non stop, moj je 22cm, al kad je opusten sto je uvek u teretani jer se ne prima na bildere on je velicine od 4-5cm, a kad bi imao 130kg to bi izgledalo smesno...
Steroidi uticu na to da nece da se digne pa bi tako morao da budes svestan toga da ume da bude manji jer se ne dize i po nekoliko sedmica u toku ciklusa, ti metni carapu ako te sramota, ja pred devojkom umem da ga namontiram za onesvescivanje i nestidim ga se...inace nekulturno je blenuti u tudj!
Lepo ti kazu ljudi cepas Timoxifen redovno i nemas brige tako cu ja da radim kad krenem sa svojim prvim ciklusom...
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: Tanor on September 03, 2008, 02:21:28 PM
moj je 22cm

Sta nas briga koliki je tvoj ?!  :crazy: :wallbash1: :bored:
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: LuCifeR on September 03, 2008, 02:23:59 PM
Sta nas briga koliki je tvoj ?!  :crazy: :wallbash1: :bored:

Pa pljuje decko steroide, sve se pripisuje steroidima, ja sam jedan od onih sto brane steroide i koji se trudi da procita i sazna sto vise o njima...

E ljudi ne znam za vas,ali ja se ne bi zezao sa njima.Zasto komlikovati sebi zivot i skracivati ga...Ljudi jednom se zivi.
Zar vam nije dovoljno da se hranite pravilno(belo meso,belance,curece meso...) i uzmete koji suplement(od koga vam se nista nece desiti,koj vam je samo dodatak u ishrani i koj ce vam pomoci da izgledate privlacno),i sve to moze samo da vam produzi zivot(zbog pravilne ishrane,veoma bitna stvar).

Po meni je dovoljno da izgledate kao maneken,sa sexi trbusnjacima i lepom guzom(sto ribe najvise vole).I sta ce vam vise.
Bas suprotno za ribe ogromno telo je ruzno to bar znam na osnovu nekih vidjenja.

Manekeni su pozeri mi smo krupni i kad spavamo! :)

Sto se tice saplemenata pio sam mnogo razlicitih u isto vreme pa ne znam koji je, al ni jedan nije trebao da mi dira nivo testosterona, medjutim zadlakavio sam vise, dobijao super kilaze, a da ne pominjem da sam za 3nedelje dizao duple kilaze od pocetnih, rade i oni svasta, pogotovo ljudi osetljivi na kreatin, glavobolje, bolovi u bubrezima koje sam ja iskusio...itd..
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: zzz on March 10, 2009, 06:21:10 PM
Jedno pitanje...

evo me u 8. nedelji testosteron depo -a (2x 250 nedeljno)

juce sam imao bas jaku glavobolju i izmere mi pritisak i ispostavi se da imam 190/110 pa popodne 180/90.... danas je vec bolje, nema glavobolje ali je pritisak i dalje visok 165/85 jutros, a pre pola sata bio 150/80... da se vratim na pitanje... sta da radim? neki lek za obaranje pritiska ili neki prirodni lek kao sto je beli luk? ili da se ne obazirem?

hvala na odgovoru
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: sele137 on March 10, 2009, 08:30:27 PM
Izvini zbog okolnosti na koje ja nisam mogao utjecati ti nisam stigao odgovoriti na PM  :lol:
Je li ti prvi put da uzimas testosteron?
Jesi li prije imao tih problema kad si uzimao ako si uzimao?
Rijesenje nije obaranje pritiska ljjekovima jer nesto nije uredu ako na 500mg testa  imas takav problem sa pritiskom.
No bjeli luk, koenzim 10,brusnica omega 3 uticu na kontrolu pritiska.
Smanji upotrebu soli!!!
Pij dovoljno vode u malim kolicinama tj nemoj se odmah naljevati sa pola litra ili litar vode nego rasporedi tjekom dana.
Izbjegavaj pretjeranu upotrebu kofeina.
No explode je nesto sto ti netreba u ovoj fazi jer moze uticati na pritisak a i efekat pumpanja ti stvarno netreba kada koristis testosteron.Puno bolje vrijeme za takve proizvode je za vrijeme PCT-a ili poslije kad izgubis onaj pump koji si imao za vrijeme ciklusa.
Mislim da ti sam no exlode nemoze izazvati probleme sa pritiskom nego je to vise kombinacija vise stvari.
Ti bi trebao da nadgledas svoje zdravlje/pritisak da bi ustanovio  o cemu se radi a ovaj problem moze biti nepovezan sa nicim jer su to stvari koje se desavaju samo vecina nas neobrati paznju na to i neizmjeri pritisak poslije glavobolje. Malo veci pritisak za vrijeme ciklusa je normalna stvar sto znaci da nemozes ocekivati skroz normalan pritisak za vrijeme ciklusa.Bitno je da znas razliku izmedu tvog normalnog pritiska i onog na ciklusu i da ta vrijednost na ciklusu nebude prevelika npr. ako ti je normalan gornji 140, 150-160 na ciklusu je ok iako je to zvanicno visok pritisak!!!
Visok pritisak je stvar sa kojm se netreba igrati!!!
Prati svoje zdravlje i nemoj raditi na svoju ruku!!!

Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: zzz on March 10, 2009, 09:38:06 PM
Da, prvi put mi je da uzimam testosteron.

hvala na savetima i odgovorima
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: zzz on March 11, 2009, 12:05:27 PM
Izvini zbog okolnosti na koje ja nisam mogao utjecati ti nisam stigao odgovoriti na PM  :lol:
Je li ti prvi put da uzimas testosteron?
Jesi li prije imao tih problema kad si uzimao ako si uzimao?
Rijesenje nije obaranje pritiska ljjekovima jer nesto nije uredu ako na 500mg testa  imas takav problem sa pritiskom.
No bjeli luk, koenzim 10,brusnica omega 3 uticu na kontrolu pritiska.
Smanji upotrebu soli!!!
Pij dovoljno vode u malim kolicinama tj nemoj se odmah naljevati sa pola litra ili litar vode nego rasporedi tjekom dana.
Izbjegavaj pretjeranu upotrebu kofeina.
No explode je nesto sto ti netreba u ovoj fazi jer moze uticati na pritisak a i efekat pumpanja ti stvarno netreba kada koristis testosteron.Puno bolje vrijeme za takve proizvode je za vrijeme PCT-a ili poslije kad izgubis onaj pump koji si imao za vrijeme ciklusa.
Mislim da ti sam no exlode nemoze izazvati probleme sa pritiskom nego je to vise kombinacija vise stvari.
Ti bi trebao da nadgledas svoje zdravlje/pritisak da bi ustanovio  o cemu se radi a ovaj problem moze biti nepovezan sa nicim jer su to stvari koje se desavaju samo vecina nas neobrati paznju na to i neizmjeri pritisak poslije glavobolje. Malo veci pritisak za vrijeme ciklusa je normalna stvar sto znaci da nemozes ocekivati skroz normalan pritisak za vrijeme ciklusa.Bitno je da znas razliku izmedu tvog normalnog pritiska i onog na ciklusu i da ta vrijednost na ciklusu nebude prevelika npr. ako ti je normalan gornji 140, 150-160 na ciklusu je ok iako je to zvanicno visok pritisak!!!
Visok pritisak je stvar sa kojm se netreba igrati!!!
Prati svoje zdravlje i nemoj raditi na svoju ruku!!!



znas kako, meni je pritisak inace malo visi 140-150 i nije me brinulo sto mi je sad u ciklusu isao i do 160 i tad se normalno osecam, jedino tog dana kad mi je sabog trubaca bio u glavi kad sam imao 190, ali od tog dana nije bilo takvih glavobolja i sad merim nekoliko puta na dan pritisak i npr sinoc posle treninga sam imao 160/100, jutros kad sam ustao imao sam 130/90... jedino sto nisam prosao lekarski koji radimo pred pocetak sezone, jer seronja od doktora nije hteo da mi potpise jer sam imao 180/100 i slao me kod kardiloga da radim ultrazvuk srca i sad ne mogu da igram dok god mi se pritisak ne spusti, tad ce mi potpisati....
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: Milos_Miletic on March 11, 2009, 02:24:50 PM
treba covek biti mnogo uskouman da bi uspeo da sebi ozbiljno naskodi njima

kada neki bilder umre, masa njih jedva doceka da kaze:e to mu je od steroida.Pretezno se umire zbog diuretika




Sta su diuretici?
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: Milan on March 11, 2009, 02:43:55 PM
Sta su diuretici?

lekovi koji se koriste za izbacivanje vode pred takmicenje
koliko sam shvatio,pada se u stanje hiperkelamije sto izaziva zastoj srca u ekstremnijim slucajevima
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: luka.l on March 17, 2009, 03:35:50 AM
Sta su diuretici?

Odnosno uglavnom lekovi izazivaju smanjenje krvnog pritiska izbacivanjem vezane vode mokrenjem...
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: Kano on March 30, 2009, 12:30:34 PM
imam pitanje, problem nije licni vec mi je drugar  u frci, al cisto da se zna ne lazem vec je moguce da i na forumima neko pita za drugara..
Staz 7 godina, ishrana i trening vrhunski , da postavim slike iz tog natural(do prije mjesec dana) perioda ne biste vjerovali.
Uglavnom, na moj nagovor poceo je sa ciklusom sve sam mu slozio i prilagodio tako da se spremi za takmicenje da izadje u klasiku, prve nedelje je uzeo 750 mg testa, i nakon toga nastavio sa 500mg test enanthata. U drugoj nedelji ubacuje trenbolon acetat, 50mg EOD. I tada nastaju sranja, osjeca peckanje u grudima, i žalio se na to, dao sam mu nolvadex i poceo je piti 20mg na dan, ..sve isto..povecao na 30mg, malo manje, na 40mg i drzao 40mg isto malo manje pecka, ubacio je i proviron 50mg ED i nolvadex 30mg minimalno...citao sam nakon toga o prolaktinu, i da b6 utice na prolaktin pa sam mu rekao da uzme b6 i da pije uz svaki obrok kao ludak...

koje je sada rjesenje jer nakon 20ak dana na brdu nolve i provirona jos uvijek nije miran sto se tice gyno..ima li neki lijek koji je jaci supresor prolaktina kod nas u apotekama ako je do prolaktina u ovom slucaju..?
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: sele137 on March 30, 2009, 09:10:46 PM
A je li razmisljao o tome da prestane sa trenom koji mu ocigledno neodgovara ili ga bas mora uzimati  :rolleyes01:
Samo ga peckaju grudi ?
Je li ga bole bradavice na pritisak?

Stvar sa trenom i ginekomastijom nije bas posve jasna kao sto je slucaj sa estrogenom i ponekad nemozes samo uzeti neki antiprolaktinski  ljek da bi izbjegao problem.Ustvari postoje razni dokazi koji govore da ginekomastija izazvana prolaktinom nepostoji tj tacnije prolaktin samo uvecava negativno dejstvo estrogena na ginekomastiju.
Dakle stvari nisu totalno jasne kao sa estrogenom i gynom!!!

Po meni vi ste na dobrom putu jer po meni je rijesenje ovakvog problema kontrola estrogena,B6,dht derivat proviron/winstrol pa tek onda lijekovi za kontrolu prolaktina kao sto su Cabergolin (Dostinex) ili Bromokriptin (Bromergon,Lek ljubljana)
Title: Tren
Post by: Boki4 on March 30, 2009, 11:48:29 PM
Hvala puno,Sele!Ja sam inace taj Kanov drugar.Kano se nije dobro izrazio,ne peku me bradivice nego me bole na dodir.Trenbolon sam uzeo zbog njegovih karakteristika,a stvarno me ekstra radi(osjetio sam ga poslije 7 dana).Wins mislimo da ne bih trebao posto imam problema sa zglobovima,ramena mi iskacu,zglobovi po prirodi slabi.Stvarno ne znam sta bih drugo mogao ubaciti od predtakmicarskih steroida koji nece navuci vodu?!Znam da deka malo aromatizuje,da je 19 nor grupa(kao i tren) i da li bi to bilo dobra konbinacija sa winsom?Deka da podmaze zglobove i wins da rijesi vodu i da me zgusne.Da nastavim i dalje da se trujem sa 20mg nolve ili da spustim na 10mg?B6 2 tablete uz svaki obrok (6 obroka),proviron se podrazumjevaju.Sasa mi je prebacio malo winsa iz svojih zaliha,pa cu ubaciti 10mg prije treninga.Hvala unaprijed,rokanje je nauka sto bi Sasa rekao.
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: sele137 on March 31, 2009, 10:05:41 AM
Da tren je dobar steroid i radi svakome koga ja znam!!!
Prije svega ja bih probao da uvidim u cemu je problem  i pokusam to rijesiti sa postojecim sredstvima.
Bol bradavica na pritisak  je stanje koje je jos daleko od ginekomastije.Probaj sa 10mg nolve,b6 i/ili winstrol u dozi koju ti je dao kano  i proviron.
Bitno je da se bol ne povecava a sama bol bradavica na ciklusu se moze tolerisati i to neznaci ginekomastiju.S obzirom da ti je ovo prvi ciklus kako sam skontao iz kanovog posta mislim da ovdje dosta ima uticaj nagla navala steroida na koju tvoje tjelo nije naviklo i mislim da mozda i nebi imao ovolike nuspojave da si prije recimo uzimao koji ciklus ili da si nekada vec isprobao tren enanthat pa sad presao na acetat.

Bas ako vidis da stvari idu na gore onda potpuno ukini tren i probaj kombinaciju dece (Nandrolon Phenylpropionat bi bio puno bolji od standardne dece) u manjim dozama jer ce ti u vecim navuci previse vode osim ako nebudes koristio phenylpropionat verziju  i winsa sto je dobar ciklus u kombinaciji sa testom .Medutim moras znati da deca ima slicna dejstva kad je u pitanju progesteron kao i tren i vrlo je moguce da imas slican problem kao sa trenom ako si bas toliko osjetljiv.Naravno deca se nemoze porediti sa trenom kad je u pitanju izgled misica  i nije bolje rijesenje!!!
Takoder ako si bas ozbiljan sa tim takmicenjem i zelis postici 100% forme onda bi trebao bi ubaciti test propionat barem koju sedmicu prije takmicenja ili da smanjis na mimimum dozu i  dece i testa kako se priblizavas takmicenju.Masteron je odlican umjesto winstrola ali ta zamjena nije neophodna.
Tesko je biti previse voden i od steroida koji zadrzavaju vodu kad si u takmicarskoj formi i na takmicarskoj djeti ali ko zeli 100 % uradit ce to po pravilima.Naravno OVO JE INDIVIDUALNO kao i vecina stvari kad su u pitanju steroidi!!!
I na kraju ishrana moze uciniti puno vise za tvoj izgled od bilo kojeg steroida i treba puno vise da se konce. na taj dio a da steroide posmatras samo kao pomocno sredstvo!!!

Za tebe ovo su jedne od najboljih opcija za zadnje sedmice prije takmicenja :

Testosteron propionat
Trenbolon acetat
-----------------------------------
Testosteron propionat
Stanozolol
-----------------------------------
Testosteron propionat
Masteron
-----------------------------------

Naravno uz ovo moze ici proviron,clen,t3,nolva...ali nemoj mjenjati nista drasticno neposredno pred takmicenje.
Pred tobom je dosta testiranja na svom tjelu da bi skontao sta je najbolje za tebe jer ti svi mogu dati generalne upute ali tek kad ti savladas sta kako djeluje na tebe tek onda ces moci sastaviti najbolji ciklus za sebe.
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: lokk1 on July 08, 2009, 11:15:45 AM
Quote
Srcani problemi

Rizik da neko dobije srcano oboljenje se povecava sa upotrebom steroida.Koristenje steroida povecava nivo holesterola u sistemu koji uzrokuje zadebljanje arterijskih zidova koje naravno u najgoroj verziji moze biti opasno po zivot. Svim bilderima se preporucuje da prije upotrebe steroida konsultuju ljekara i provjere da vec nemaju povecan nivo holesterola. Dodatni faktori koji mogu da izazovu srcane probleme su stres, visok krvni pritisak i naglo povecanje tjelesne tezine. Poslje prestanka koristenja steroida nivo holesterola se vraca u normalu.


jel ovo sve shto je poznato od potencijalnih problema shto se tiche srca .. da li ima nekog uticaja na aritmije ?  trazio sam po netu nisam nashao puno materijala .. tnx
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: sele137 on July 08, 2009, 08:23:50 PM
Aritmija je proprilicno uobicajna nuspojava kod korisnika steroida tako da mislim da steroidi nisu preporucljivi za bilo koga ko ima bilo kakvih problema sa srcem ukljucujuci i aritmije!!!
Iako nigdje nema podatak koliko steroidi mogu pogorsati problem cinjenica je da se ova nuspojava desava mnogima korisnicima steroida  i zato mislim da je bolje biti siguran!!!
Ako imas problema sa aritmijama preporucujem ti da pripazis i na pojedine suplemente tipa sagorijevaca i no proizvoda i sl. !!!
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: lokk1 on July 09, 2009, 05:41:39 AM
Aritmija je proprilicno uobicajna nuspojava kod korisnika steroida tako da mislim da steroidi nisu preporucljivi za bilo koga ko ima bilo kakvih problema sa srcem ukljucujuci i aritmije!!!
Iako nigdje nema podatak koliko steroidi mogu pogorsati problem cinjenica je da se ova nuspojava desava mnogima korisnicima steroida  i zato mislim da je bolje biti siguran!!!
Ako imas problema sa aritmijama preporucujem ti da pripazis i na pojedine suplemente tipa sagorijevaca i no proizvoda i sl. !!!

imao sam supraventrikularne tahikardije .. hvala Bogu daleka proshlost .. sve je ok sada .. aas sam tek uzeo u razmatranje pa malo edukacije ne bi shkodilo .. mada mi se chini da je ovo amin na celu prichu  :crybaby: :crybaby: ..  sagorevache neam potrebe da uzimam a za NO sam znao .. tnx sele
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: Boki4 on July 31, 2009, 05:22:53 PM
Veliki pozdrav za Seleta.Problem koji sam imao (objasnjen u par postova iznad),bol u desnoj bradavici,takodje mogu da iscjedim neku tecnost iz nje je i dalje tu.Kuru sam zavrsio 2. maja,a poslednja injekcija trena je bila 29. aprila.Poslije kure sam radio neki "pct" sa nolvom 30mg 10 dana,pa onda 20mg 10 dana,10mg 10 dana i na kraju 10mg eod 10 dana i prestao sam.To naravno nije pomoglo.Ispod bradavice takodje imam i tu kvrgu koja boli.Sta je po tvom misljenju najpametnije uraditi u ovakvom slucaju?
Hvala
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: LARY on July 31, 2009, 06:19:44 PM
najbolje je da odes kod lekara i prestanes da se pucas tim sranjima.cedis tecnost iz bradavica, bolne kvrge, peckanje u grudima bre ljudi mnogo se igrate sa svojim zdravljem, hemija nije za igranje.
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: Und3i2c0v3i2 on July 31, 2009, 06:22:56 PM
LARY povuci se iz ovog dela foruma  :lol:
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: sele137 on July 31, 2009, 06:38:35 PM
Veliki pozdrav za Seleta.Problem koji sam imao (objasnjen u par postova iznad),bol u desnoj bradavici,takodje mogu da iscjedim neku tecnost iz nje je i dalje tu.Kuru sam zavrsio 2. maja,a poslednja injekcija trena je bila 29. aprila.Poslije kure sam radio neki "pct" sa nolvom 30mg 10 dana,pa onda 20mg 10 dana,10mg 10 dana i na kraju 10mg eod 10 dana i prestao sam.To naravno nije pomoglo.Ispod bradavice takodje imam i tu kvrgu koja boli.Sta je po tvom misljenju najpametnije uraditi u ovakvom slucaju?
Hvala

B6+Cabergolin (Dostinex) !!!
Ako nista za pocetak koristi B6!!!
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: sele137 on July 31, 2009, 06:45:18 PM
najbolje je da odes kod lekara i prestanes da se pucas tim sranjima.cedis tecnost iz bradavica, bolne kvrge, peckanje u grudima bre ljudi mnogo se igrate sa svojim zdravljem, hemija nije za igranje.

(http://img338.imageshack.us/img338/308/stfu.gif) (http://img338.imageshack.us/i/stfu.gif/)
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: Boki4 on August 01, 2009, 11:47:52 AM
B6+Cabergolin (Dostinex) !!!
Ako nista za pocetak koristi B6!!!
Puno hvala,Sele!Stvarno si legenda,uvjek si spreman da das strucan savjet. :clap: B6 sam pio skoro svo vrijeme,ali nije puno pomogao.Nasao sam u apoteci Dostinex od 1mg u kojim dozama da ga pijem i koliko dugo?
Hvala
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: Pedja Petrovic on August 02, 2009, 08:43:59 AM
look
pored ovoga sto je sele rekao,ja bih dodao a citajuci da nisi imao dodri ni sa aas ni sa NO ni sa burnerima da je tvoje stanje koje je bdw hvala bogu iza tebe moglo da uzrokuje mnogo drugih faktora od kojih jedan moze biti PRETRENIRANOST.....

pored svega ovoga gore navedenog moras posebnu paznju i da obratis na SISTEME VEZBANJA KOJE UPRAZNJAVAS....
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: sele137 on August 02, 2009, 10:00:15 AM
Puno hvala,Sele!Stvarno si legenda,uvjek si spreman da das strucan savjet. :clap: B6 sam pio skoro svo vrijeme,ali nije puno pomogao.Nasao sam u apoteci Dostinex od 1mg u kojim dozama da ga pijem i koliko dugo?
Hvala

Prije spavanja 0.25mg-0.5mgs dva puta sedmicno (Dostinex ima dug poluzivot).
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: lokk1 on August 02, 2009, 03:21:07 PM
look
pored ovoga sto je sele rekao,ja bih dodao a citajuci da nisi imao dodri ni sa aas ni sa NO ni sa burnerima da je tvoje stanje koje je bdw hvala bogu iza tebe moglo da uzrokuje mnogo drugih faktora od kojih jedan moze biti PRETRENIRANOST.....

pored svega ovoga gore navedenog moras posebnu paznju i da obratis na SISTEME VEZBANJA KOJE UPRAZNJAVAS....


aha upravo to ... znam jbg al dobro neam ni ja vishe 17 godina .. pametnije se sada i trenira i zivi ..   tnx na observaciji  ;)
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: Boki4 on August 03, 2009, 12:44:16 PM
Prije spavanja 0.25mg-0.5mgs dva puta sedmicno (Dostinex ima dug poluzivot).

Zahvaljujem!
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: BAD ROBOT on September 22, 2009, 02:36:33 PM
ne znam da li je pitanje postavljeno na adekvatno mesto ali ako nije izvinjavam se.
da li je moguce da sam poceo da gubim kosu i opadaju mi obrve xato sto koristim whey protrin i bcaa tablete?

tnx
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: lokk1 on September 22, 2009, 02:47:33 PM
ne znam da li je pitanje postavljeno na adekvatno mesto ali ako nije izvinjavam se.
da li je moguce da sam poceo da gubim kosu i opadaju mi obrve xato sto koristim whey protrin i bcaa tablete?

tnx


ne ..
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: sele137 on September 22, 2009, 10:17:37 PM
ne znam da li je pitanje postavljeno na adekvatno mesto ali ako nije izvinjavam se.
da li je moguce da sam poceo da gubim kosu i opadaju mi obrve xato sto koristim whey protrin i bcaa tablete?

tnx


Moguce je samo ako si alergican na neki od sastojaka tih preparat a za to je relativno mala mogucnost!!!
U svakom slucaju ako sumnjas na te proizvode prestani sa koristenjem i vidi sta ce se desiti!!!

BTW opadanje obrva nije tako bezazleno i mislim da se ne bi samo trebao "prepustiti stihiji" nego bi trebao to dalje ispitati i otkriti uzroke!!!
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: nikolaf7 on March 24, 2010, 12:25:13 AM
Kako utice test depo na kosu? Brat se zanima za kuru depo 500mg i deca 200mg a kosa slaba.... :nonono:

I inace sta je najbezbjednije za ljude sa slabom ili vec dobro nacetom kosom? Guglam i dobijam oprecan info - neki kazu deca, neki anavar
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: Hans on March 24, 2010, 12:40:41 AM
ako je vec krenuo da celavi,samo ce celaviti brze.Steroidi smai po sebi ne izazivaju celavost,samo je ubrzavaju ako imas genetsku predispoziciju.

nek izbegava dbol,anadrol al sve je u genetici

Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: nikolaf7 on March 24, 2010, 04:22:18 AM
Ma znamo to, i oboje smo na pola ali kapiram da nisu svi podjednako jaki za kosu....njega skoro i da boli uvo a ja bi da sacuvam ovo malo. Naposim me recimo nije dotakao a sledece godine mi je bionabol jebo kevu iako je to ista stvar. To je bilo prije 6 godina kad nisam imao pojma o aas, slusao druge :wallbash1:

Pretpostavljam da je depo jedno veliko nono za mene ali moze li nesto drugo? Anavar?
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: Hans on March 24, 2010, 05:37:43 AM
treba da se pazis steroida koji se konvertuju u DHT...ono,mozes boldenon,deka mozes i anavar mislim....al sam svatas da je slaba vajda od svega toga,mislim ja turanabol nisam nesto narocito osetio ( a bio mi je prvi put) a ne verujem da ces bas nesto imati od anavara koji je jos slabiji.


sad ozbiljno da ne mislis da te vredjam ili tako nesto,po slici mislim da imas jos mnogo posla oko ishrane-treninga tj da ih dovedes na neki bolji nivo pa onda da nadogradjujes s aas kad nabacis jos malo misicne mase(takodje sto vise misica,vise receptora za aas,samim tim i bolji odziv na aas ;) ).samo predlog.Ako i dalje zelis kuru,jbg sta da ti kazem,testosteron je ipak osnova IAKO moze i bez njega...a ako moze ne znaci da je dobro.Nije mi namera da ti popujem ovim,nego cisto ako se brines zbog kose imas savim finu alternativu u natural treningu sa pametnim suplementiranjem dobro slozene ishrane:)
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: nikolaf7 on March 24, 2010, 06:31:25 AM
Ne naravno, hvala na odgovoru. Imam ja jos 2-3 mjeseca natural sa bcaa, gluta, tecne amino, kreatinom i wheyem pa onda ako mozda budem hteo da se nadogradim malo...mozda i necu ali cisto da znam sta moze

Sto se tice osetljivosti pazi kakva mi je bila zadnja (glupa i nezbiljna) - kura sa metanom u sred jula, piramida, 15mg do 30mg pa nazad na 15, 6 nedelja. Bez suplemenata. Svaki dan plaza, teretana, izlazak+alkohol i u 5 ujutro 2 pileca bela sa majonezom :blush: I osjecao sam se kao milion$ :)
Dobio sam oko 7-8kg najcistije mase ikad sto sam imao, nikad nisam bio toliko izdefinisan i to je trajalo dugo s obzirom da su krenuli ispiti i problemi te nisam mogao ni da treniram vise. I onda 6 god pauze, mislim da bi me sad i fake-ovi radili :lol:
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: Pedja Petrovic on March 24, 2010, 06:46:50 AM
Quote
mislim ja turanabol nisam nesto narocito osetio ( a bio mi je prvi put)

a lepo ti je cika peki govrio  :lol: :lol:
ali neee..hans se razgalamio..ma sigurno bre......to mi je brat rodjeni :lol: :lol: :lol:
nisi jel je verovatno bio fejk
turanabol ko uzma i 30 mg ako je dobar ima da ga udari po blintu da je to strasno
ovo ti govorim iz licnog iskustva jer nisam ljubitelj orala u opste ali znam kako je radio turanbol mene i sve koji su ga uzeli u neko dobro vreme dok je bio orginal
i sada koliko mogu videti ima dobrog turanabola ali ono sto si ti uzimao onda je bila falsina sigruno
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: Hans on March 24, 2010, 07:05:51 AM
napisao sam nista narocito  :lol: osetio sam pumpu vec prvi dan,ali snagu koju sam osetio od recimo danabola,nisam.Al takodje nisam osetio ni peckanje koje osetim od danbola  :lol:

no proslo je god dana od tada,sad je bzvz pricati o tome i nagadjati,sta je bilo bilo je
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: nikolaf7 on March 24, 2010, 07:17:57 AM
Gledam sad ponovo Anabolics 2009 o anavaru i vidim moguce kombinacije 25mg dnevno + 200-400mg nedeljno deka ili boldenon za lean mass cycle. Citajuci o deki i njenim efektima(koji mi se ni malo ne svidjaju :blush:) cini mi se da bi bolji ciklus bio sa boldenonom - anavar 6 nedelja + boldenon 8-10, ako sam dobro savladao gradivo? A i bio bi skup vidim po nekim cijenama :bored:
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: sele137 on March 24, 2010, 09:54:16 AM
ciklus bio sa boldenonom - anavar 6 nedelja + boldenon 8-10, ako sam dobro savladao gradivo? A i bio bi skup vidim po nekim cijenama :bored:

Ja ne bi koristio deku ni sa testosteronom a ne samu sa anavarom ili sl steroidima !!!
Ovaj ciklus je ok s tim da je 400mg boldenona minimum i ja bi bi ubacio barem 250mg testa kroz cjeli ciklus jer nece imati skoro pa nikakav uticaj na gubitak kose  a poboljsat ce koliko toliko ciklus kao i libido. Anavar bi koristio u zadnjim sedmicama ciklusa!!! Takoder u ovu grupu safe steroida za kosu mozes ubaciti i primobolan!!!

Generalno sto se tice gubitka kose bitno je da obratis paznju na duzinu trajanja ciklusa tj izlozenosti steroidima koji uticu na gubitak kose i dozama koje uzimas i u skladu sa tim mozes praviti i "izlete" i uzimati steroide koji lose uticu na kosu.
Npr. sto bi neko standardno koristio d-bol (ovo  je samo primjer) 4 sedmice ti koristi jednu  ili dvije sedmice min dozu ili koristi sve cetiri sedmice s tim da pravis pauze od recimo 3 sedmice tj sedmicu a d-bola tri sedmice pauze.Takoder mozes na ovaj nacin manipulirati brzim esterima injektivnih steroida!!!
Ovo je neefikasan nacin koristenja steroida i patnja ziva ali kad ti je prioritet neki balans izmedu misica i gubitka kose moze proci!!!
 
Dodatna opcija ti je da koristis Dutasterid (koji ima svojih nuspojava) tokom ciklusa s tim da Dutasterid ne bi trebao koristiti sa trenom ili dekom jer ce to jos vise ubrzati ispadanje kose...opcija ovdje je da koristis topikalni finasterid...Dutasterid ce smanjiti misicne dobitke ali opet ces puno vise dobiti nego sa ovakvim light ciklusima!!!

Ja licno da sam toliko zabrinut za gubitak kose ne bi ni koristio steroide nego bi se okrenuo suplementaciji ishrani i treningu i postigao tjelo za plazu!!! Da moguce je izgraditi sasvim dobro tjelo za plaze i treba (djevojaka) bez steroida  :evillaugh:
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: Pedja Petrovic on March 24, 2010, 02:51:56 PM
Quote
nisam osetio ni peckanje koje osetim od danbola

 :lol: :lol: :lol:  protiv peckanja

[youtube=425,350]http://www.youtube.com/watch?v=ZEPJnEzf4DM[/youtube]
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: pancevac2000 on March 28, 2010, 08:08:02 PM
Koristio sam decadurabolin,ukupno 1000 mg za 8 nedelja.Dobio sam oko 5 kg i oko 30 posto vecu snagu.Posle prestanka uzimanja (organon deca) ,tacnije nakon desetak dana dobio sam upalu grla i temperaturu od 37,5.Lekar je mislio da je obicna prehlada i dali su mi antibiotike.Bio sam pod antibioticima 3 nedelje,zatim su me poslali na infektivno,radili test na hiv,na hepatitis b i c,na koksaki virus itd.Testovi su negativni,hvala bogu.Krvna slika mi je primer zdravog coveka,sve je savrseno,ali...!!!Tri meseca imam temperaturu do 37,5 i bol u grlu!!!Cesto mi se pojavljuje herpes simplex tj groznica na usni sto je znak da mi je pao imunitet i to drasticno.Nisam im rekao da sam koristio decu i zanima me da li je moguce da je to posledica uzimanja decadurabolina?Pozdrav...
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: Pedja Petrovic on March 29, 2010, 07:25:21 AM
pa kako si uspeo da raspodelis 5 amp na 8 nedelja?? :dunno: :dunno:
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: Hans on March 29, 2010, 09:36:52 AM
...a ako je 1000 nedeljno onda  :wow: :wow:
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: dijamant on March 29, 2010, 09:34:16 PM
He he ,mislim da je nas Hans slabije osetljiv na Chlorodehydromethyltestosterone 10 mg/tablet ,mozda nebi bilo lose da proba 50 mg/tablet,ja imam dobro iskustvo sa 50 mg tabletom
a lepo ti je cika peki govrio  :lol: :lol:
ali neee..hans se razgalamio..ma sigurno bre......to mi je brat rodjeni :lol: :lol: :lol:
nisi jel je verovatno bio fejk
turanabol ko uzma i 30 mg ako je dobar ima da ga udari po blintu da je to strasno
ovo ti govorim iz licnog iskustva jer nisam ljubitelj orala u opste ali znam kako je radio turanbol mene i sve koji su ga uzeli u neko dobro vreme dok je bio orginal
i sada koliko mogu videti ima dobrog turanabola ali ono sto si ti uzimao onda je bila falsina sigruno
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: Pedja Petrovic on March 30, 2010, 06:17:13 AM
Quote
mislim da je nas Hans slabije osetljiv na Chlorodehydromethyltestosterone 10 mg/tablet

ma hans se izuzetno senziblna persona :evillaugh: :evillaugh:
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: Boky_LA on May 24, 2011, 08:52:17 PM
http://www.youtube.com/watch?v=O6gbLtFLLnw&feature=player_embedded
Side effect steroids = Akne na ledjima + ostecena koza o.0
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: Nitrom on May 24, 2011, 10:21:16 PM
izbushen je ko sundjer  :lol:
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: Hans on May 24, 2011, 10:23:03 PM
ccc jbt kao da je izgoreo u vatri
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: nikolaf7 on June 02, 2011, 02:33:57 PM
Nesto gledam sad, ostala mi je lagano masnija koza nego prosle god u ovo doba pre prvog ciklusa(1. proslog juna i drugi u decembru).
Da izrazim taj osjecaj u brojkama lakse je :)

Ako je pre ciklusa bila recimo 1-2/10, na ciklusu 7-8/10, sad vise od 3 mjeseca posle je 5/10, to najvise primecujem na temenu jer brijem glavu.....valjda treba vise vremena da se vrati na staro?

Ili se nece ni vratit :lol:
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: Jug on January 17, 2014, 04:42:13 PM
Pozzz.

Prva mi je nedelja ciklusa. Uzeo sam prvu ampulu 250 ml testo, a danabol 10 mg piramidalno povećavam na dva dana po 10 mg. Danas sam na 50 mg u toku dana.
Osećam lagano peckanje samo u desnoj bradavici, već dva dana. Možda je i iritrana od dresa ili majice.
Da li može biti u pitanju gyno? 
Da li bi trebao da ubacim nolvu ili neku drugu vrstu zaštite?
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: Becks on January 17, 2014, 04:58:56 PM
Pozzz.

Prva mi je nedelja ciklusa. Uzeo sam prvu ampulu 250 ml testo, a danabol 10 mg piramidalno povećavam na dva dana po 10 mg. Danas sam na 50 mg u toku dana.
Osećam lagano peckanje samo u desnoj bradavici, već dva dana. Možda je i iritrana od dresa ili majice.
Da li može biti u pitanju gyno? 
Da li bi trebao da ubacim nolvu ili neku drugu vrstu zaštite?

Ne ubacuj nista, sacekaj jos malo. A ako budes imao vec tako rano problema onda batali.
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: Milan on January 17, 2014, 04:59:00 PM
Koji ti je ciklus,dokle si mislio da povecavas dbol? Verovatno je od solidno doze dbola. Postoji nekad neki period dok se telo ne navikne na udar hormona.
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: Jug on January 17, 2014, 07:45:52 PM
Prvi ciklus.
2 dana 20 mg, 2 dana 30, 2 dana 40, dva dana 50 mg i ne planiram da povećavam. Sa 50 mg nastavljam još dve nedelje uz depo 500 ml nedeljno, a četvrtu nedelju spuštam postepeno kao što sam i počeo. Zatim nastavljam solo depo, još 6 nedelja.
Btw, imam 4 banke, nisam pubertelija...
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: Milan on January 17, 2014, 11:40:42 PM
Mislim da ti je 50mg i previse za prvi ciklus, slicno bi odradilo i 30mg. Kad god pocinjete sa necim, krenite sa manjom kolicinom.
Jel ti se desavalo pre da bradavice budu iziritirane odecom? Ako nije, verovatno to nije slucaj ni sad. Uglavnom, meni je u takvim situacijama resavalo problem 20mg nolve (2x10mg) u toku dana.Vec posle 3-4 dana je sve bilo ok i kad bih je izbacio stanje je nastavilo da bude ok. Ako nece ni tad izbaci dbol,verujem da je on uzrok.
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: Jug on January 18, 2014, 09:43:37 AM
Pa i nije mi se baš dešavalo da mi odeća iritira bradavice. Možda nekada davno.

Ništa, smanjiću danabol danas na 40 mg, a sutra na 30. I onako bi trebao tad već depo da proradi, a ubaciću nolvu 2*10 mg na par dana, pa ću videti kako se razvija situacija.

Meni je čudno što me pecka samo desna bradavica. :dunno: Nema otoka, nema bola...

Hvala na savetima.
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: Becks on January 18, 2014, 02:20:40 PM
Sto radite piramide, to je glupost na kvadrat. Smanji odmah na 30mg.
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: Milan on January 18, 2014, 03:50:16 PM
Javi kakav je efekat.
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: Jug on January 18, 2014, 04:30:52 PM
@Becks - piramida nije loša kod ulaska u ciklus, pogotovo ako je prvi, ali evo sad sam odmah smanjio na 30 mg.

@Milan - obavezno javljam.
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: Jug on January 21, 2014, 02:52:02 PM
Ubacio 10 mg nolve (1*10 mg), ostao na 40 mg danabol DS i 500 ml Depo.

Četvrti dan od kako sam ubacio nolvu, a peckanja nema već dva dana... Izgleda da je sada sve OK.

Samo se razmišljam da li da nastavim sa nolvom ceo ciklus, da li da je koristim dok uzimam danabol (još dve nedelje) ili da prekinem odmah?
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: Milan on January 21, 2014, 05:46:58 PM
Ja bih izbacio i pratio stanje. Nolva na duzi period nije dobra, mada znam da su neki koristili u periodu od 10 nedelja u dozama od 10mg ED pri dosta jakim dozama roida i da nisu imali nikakvih problema.
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: Becks on January 22, 2014, 12:15:39 AM
Ja mislim da ako je izbacis da ces opet imati problema kao pre nje, znas gde je uzrok (Dbol) pa ti vidi sta ces.
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: Milan on January 22, 2014, 02:55:50 AM
Meni se nije vracao problem.Nekad mi se javi na pocetku ciklusa i to traje par dana dok ne resim onako i onda bude ok.
Title: Odg: SPOREDNI EFEKTI UPOTREBE STEROIDA
Post by: Jug on January 22, 2014, 04:38:28 PM
Proveriću i jednu i drugu varijantu. U svakom slučaju plan je da nolva ide najdalje dok ide i D-bol, sem ako nešto baš ne krene po zlu.
Probaću da izbacim nolvu ovih dana, pa ću videti.
Javiću rezultate.