EXYU FITNESS FORUM

Author Topic: Wimbldon  (Read 7956 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Wimbldon
« on: July 04, 2007, 08:00:14 PM »
VIMBLDON: Bartoli iskoristila šansu


Najbolja teniserka Srbije, Jelena Janković, neprijatno je iznenadila porazom u osmini finala Vimbldona, turnira na kojem je važila za jednog od najvećih favorita.

Porodični problemi, povreda i kiša, učestvovali su u porazu naše teniserke od strane Merijon Bartoli, trenutno 19. teniserke planete iz Francuske. Nakon čak tri prekida meča zbog padavina u Londonu, Bartolijeva je nad nervoznom Beograđankom slavila rezultatom 3-6 7-5 6-3.


I pre ovog meča znalo se da naša teniserka ulazi u ovaj meč opterećena porodičnim problemima, što se uostalom videlo i u prevelikoj nervozi Jankovićeve. I pored činjenice da u odnosu vineri - neiznuđene greške Jelena ima +5, a Bartolijeva -7, ti segmenti igre nisu odlučili pobednicu meča. Zapravo, radilo se o samo par poena, nažalost presudnih.


Naša najbolja teniserka je i prošle sezone zaustavljena u četvrtom kolu, sa razlikom da tada nije bila u samom vrhu favoritkinja. Tada ju je zaustavila Anastasija Miskina, nakon tada senzacionalne pobede nad Venus Vilijamas, te Jelena neće pretrpeti nikakav gubitak poena.

Od ovog momenta, naša teniserka će maksimalno moći da se posveti, za nju, najbitnijim mečevima, mečevima za svoju zemlju. Meč između Slovačke i Srbije u Federejšn kupu je iza ugla, a Jankovićeva će predvoditi našu reprezentaciju, zajedno sa Anom Ivanović, Vojislavom Lukić i Anom Timotić.
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Wimbldon
« Reply #1 on: July 04, 2007, 08:00:39 PM »
VIMBLDON: Janko zaustavljen


Fantastično putovanje Janka Tipsarevića pojedinačnom konkurencijom Vimbldona okončano je u osmini finala!

Najveći uspeh karijere na ovom turniru, ali i na Gren Slem turnirima uopšte, Janko je postigao fantastičnim pobedama u pet setova nad Aleksanderom Pejom (Austrija), Floranom Serom (Francuska) i šestim teniserom sveta Fernandom Gonzalesom (Čile), da bi ga na korak od četvrtfinala zaustavio bivši broj jedan, Španac Huan Karlos Ferero.

Ovog puta Janko nije stizao prednost protivnika, niti je protivnik stizao njegovu, već je sve završeno sa brzih i "bezbolnih" 0-3, po setovima 5-7 3-6 6-7(5), nakon skoro dva časa igre na terenu broj tri.


Istina, nije naš teniser "nesrećno" poražen, ali su prvi i treći set zaista odlučile nijanse. Tipsarević je napadao u ovom meču, o čemu svedoči podatak da je imao čak 40 vinera, tri više od protivnika, ali zato je Beograđanin imao i 16 neiznuđenih grešaka više.


Sve u svemu odličan nastup Janka Tipsarevića, od sledeće nedelje po prvi put u karijeri člana najboljih 50 tenisera sveta, na trećem Gren Slem turniru sezone, koji uliva nadu da će naš teniser i u budućnosti nastaviti sa odličnim igrama i doći do još boljih rezultata, a samim tim i plasmana na ATP listi.

Janko je plasmanom među 16 najboljih tenisera na Vimbldonu obezbedio skoro 50 hiljada funti, što mu je jedna od najvećih zarada u karijeri sa nekog turnira, ako ne i najveća.
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Wimbldon
« Reply #2 on: July 04, 2007, 08:01:02 PM »
VIMBLDON: Ana u četvrtfinalu! ! !


Ana Ivanović ostvarila je svoj najveći uspeh na Vimbldonu plasiravši se u četvrtfinale ovog turnira pobedom nad 11. nosiocem Nadijom Petrovom iz Rusije od 2-1, po setovima 6-1 2-6 6-4.

Ivanovićeva, šesti nosilac na Vimbldonu, u četvrtfinalu će igrati sa Čehinjom Nikol Vaidišovom, koja važi za 14. favorita za osvajanje turnira. Vaidišova je u osmini finala iznenadila četvrtog nosioca i aktuelnu šampionku Ameli Moresmo iz Francuske, sa 2-1 u setovima (7-6 3-6 6-1).


Ivanovićeva je sa Vaidišovom odigrala dva meča uz polovičan učinak. Čehinja je dobila jedini ovogodišnji duel sa Ivanovićevom, u četvrtfinalu turnira u Sidneju, dok je Ana slavila u Majamiju pre dve godine.


Ivanovićeva je odlično počela duel sa Petrovom, osvojila prvih pet gemova i set dobila sa ubedljivih 6-1. Meč je tada prekinut prvi od ukupno tri puta, a pauza zbog kiše više je koristila Ruskinji, koja je u drugom setu osvojila prva tri gema.

Ivanovićeva je uspela samo da smanji na 2-3, ali je zatim protivnici prepustila sve gemove do kraja drugog seta.

Petrova je i u poslednjem, trećem setu prva stigla do brejka i povela sa 3-1. Druga teniserka Srbije je ipak uspela da se vrati u meč i izjednači na 3-3. Imala je čak Petrova šansu za novi brejk, ali ne samo da je nije iskoristila, već je Ana u narednom gemu napravila brejk za vođstvo od 5-4, a onda potom treće pauze zbog kiše rešila meč u svoju korist.

Meč četvrtfinala između Ane i Nikol po nekom ranijem rasporedu bio bi na programu u sredu, ali će on zbog usklađivanja sa drugim mečevima biti na programu u četvrtak.
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Wimbldon
« Reply #3 on: July 04, 2007, 08:01:25 PM »
VIMBLDON: Ziki opet u četvrtfinalu!


Nenad Zimonjić i Fabris Santoro prošetali su se kroz osminu finala parova na Vimbldonu.

Četvrti favoriti turnira i prošlogodišnji finalisti su sa ubedljivih 6-1 6-2 6-4 porazili češku kombinaciju Jaroslav Levinski / David Skoč, inače trinaeste nosioce, te se plasirali među osam najboljih dublova na "Otvorenom Prvenstvu Engleske".

Ovo će Nenadu biti četvrto uzastopno četvrtfinale, drugo sa Santorom, u kojem će njih dvojica igrati protiv petih nosioca Martina Dama (Češka) i Leandera Paesa (Indija), aktuelnih šampiona "US Open-a".


Sa druge strane Janko Tipsarević nije uspeo da upiše pobedu u konkurenciji parova, u meču prvog kola koji je trebao da se odigra pre maltene nedelju dana. On i Korejac Hjung Taik Li su poraženi od češke kombinacije Čermak / Fridl, rezultatom 1-3, po setovima 3-6 7-6 4-6 3-6.

Ovim porazom Janko je okončao učešće na trećem Gren Slem turniru sezone, nakon kojeg ima mnoštvo razloga za zadovoljstvo.
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Wimbldon
« Reply #4 on: July 04, 2007, 08:01:52 PM »
VIMBLDON: Najzad!


Novaku Đokoviću trebalo je nekoliko dana(!) da se plasira u osminu finala Vimbldona, i tako odbrani prošlogodišnji nastup na trećem Gren Slem turniru sezone.

Najbolji teniser Srbije je rezultatom 3-1, po setovima 7-6(4) 6-7(6) 6-2 7-6(5), posle skoro četiri sata bespoštedne borbe sa Nemcom Nikolasom Kiferom.


Đoković i Kifer su odigrali jedan manje-više ujednačen meč, koji je odlučen nervoznom igrom Nemca u završnicama prvog i četvrtog seta, ali i psihičkom stabilnošću našeg mladog tenisera.

Videli smo dosta zanimljivih poena, odličnih odbrana i Đokovića i Kifera, ali i loš servis Nemca, kao i ponekad katastrofalna igra na mreži. Naš teniser je sa druge strane bio solidan maltene u svim segmentima, te mu je to i na kraju donelo trijumf nad nerangiranim Kiferom.


Mladi Beograđanin će se u osmini finala, već sutra, sastati sa Australijancem Lejtonom Hjuitom (19. ATP), poslednjim čovekom koji je podigao titulu na Vimbldonu pre dolaska vremena Rodžera Federera.

Novak i Lejton su do sada odigrali samo jedan duel i to na "US Open-u" prošle sezone. Tada je Hjuit slavio sa neočekivano lakih 6-3 6-1 6-2, pokazavši da ne kao tip igrača ne odgovara našem teniseru.
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Wimbldon
« Reply #5 on: July 06, 2007, 10:13:42 PM »
VIMBLDON: Ziki u polufinalu!

Nenad Zimonjić i Fabris Santoro u subotu će se boriti za svoje drugo uzastopno finale Vimbldona!

Četvrti nosioci iz Srbije, odnosno Frnacuske, u četvrtfinalu su sa 3-1, po setovima 7-6 6-7 6-4 6-3, porazili češko/indijsku kombinaciju Martin Dam / Leander Paes, inače aktuelne šampione "US Open-a".

Nenada i Fabrisa u polufinalu očekuje repriza prošlogodišnjeg finala, kako će se sastati sa tadašnjim egzekutorima, Bobom Brajenom i Majkom Brajenom, najpoznatijim teniskim blizancima.

Amerikanci, inače prvi nosici, u četvrtfinalu su sa 6-3 6-2 6-4 bili bolji od Čeha Dluhija i Viznera, te tako obezbedili svoje peto učešće u polufinalu Vimbldona.

0 komentara
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Wimbldon
« Reply #6 on: July 06, 2007, 10:14:12 PM »
VIMBLDON: Đoković u polufinalu!

Novak Đoković uspeo je da se plasira u svoje drugo uzastopno Gren Slem polufinale, prvo na Vimbldonu!

Najbolji teniser Srbije danas je slavio u maratonskom meču protiv Markosa Bagdatisa, 16. nosioca sa Kipra, koji je trajao tačno pet časova! Đoković je plasman u četiri najbolja na ovom turniru obezbedio pobedom rezultatom 3-2, po setovima 7-6(4) 7-6(9) 6-7(3) 4-6 i 7-5 u finalnom setu.


Mladog Beograđanina u borbi za prvo veliko finale karijere očekuje drugi teniser planete, Rafael Nadal iz Španije. Nadal je u prvom današnjem četvrtfinalu ekspresno slavio protiv Čeha Tomasa Berdiha, rezultatom 7-6(4) 6-4 6-2.

Novak i Rafael su do sada odigrali pet duela, od kojih je četiri Nadal rešio u svoju korist ne izgubivši nijedan set. Đoković je trijumfovao samo u polufinalu ATP Masters turnira u Majamiju, takođe u dva seta.
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Wimbldon
« Reply #7 on: July 06, 2007, 10:14:32 PM »
VIMBLDON: Venus nadjačala Anu

Ana Ivanović poražena je prvom polufinalu ovogodišnjeg Vimbldona, od strane trostruke šampionke ovog turnira Venus Vilijams.

Ivanovićeva, šesta teniserka sveta, nije uspela da se odupre snažnim napadima crne Venere, koja je igrom u ovom polufinalu podsetila na dane kada je "harala" Vimbldonom. Posle 85 minuta igre, od čega 50 u drugom setu, starija Vilijamsova je slavila rezultatom 6-2 6-4.


Naša drugoplasirana teniserka na je plasmanom u polufinale osigurala napredak na WTA listi, te će se od ponedeljka po prvi put u karijeri naći među pet najbolja teniserki sveta, zajedno sa Jelenom Janković, koja će ostati na trećoj poziciji.

Što se tiče tamnopute Amerikanke, ona će u šestom finalu na ovom turniru igrati protiv pobednice duela između Žistin Enin i Merijon Bartoli, najvećeg iznenađenja ovog turnira.
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Wimbldon
« Reply #8 on: July 07, 2007, 09:31:25 AM »
Šta ste rekli?


Prognozeri, analitičari, i raznorazni stručnjaci, aj sad da vas vidim? Ko se, na prvom mestu usudio da prognozira ovakvo finale Vimbldona, a drugo ko je bio dovoljno "lud" da to uradi? Naravno niko. Ali oprostićemo vam kako je ovo zaista trebalo usniti, a i reći naglas a da vas ne proglase budalom.

Dok je ogromna većina teniskih "eksperata" najviše šansi za finale redom davala Žistin Enan, Sereni Vilijams, Mariji Šarapovoj i Jeleni Janković, Merijon Bartoli zasigurno nije bila ni u najskrajnutijim mislima. Ne samo eksperata, već i svih ljubitelja tenisa.

Sa druge strane, plasman Venus Vilijams u veliko travnato finale prognozirali su neki bivši takmičari, ali su je spojili ili sa sestrom, ili sa Žistin Enan, ili sa Jelenom Janković u tom finalu. Nikako sa dežmekastom Francuskinjom.


Jedna od retkih teniserki koja i forhend i bekhend igra sa dve ruke, te zasigurno teniserka sa najčudnijom tehnikom u 100 najboljih, već u osmini finala je skrenula na sebe pažnju pobedom od 3-6 7-5 6-3 nad nezainteresovanom, i zbog kiše "nervoznom" Jelenom Janković. Međutim, ono što se desilo u petak u polufinalu ni Tarabići ne bi mogli da predvide. Verujte, ali svakako dva puta protrljajte oči, Merijon Bartoli je sa 1-6 7-5 6-1 porazila prvi reket sveta, Žistin Enan, sprečivši je da se nadmeće za jedinu Gren Slem titulu koju nema u riznici. I sad nek neko kaže da ovaj uspeh Francuskinje neće obeležiti ovu godinu...iako ima da se igra još šest meseci. Mada ko zna, možda ponovi uspeh na sledećem Gren Slemu?

O plasmanu Venus Vilijams u finalu ne treba puno trošiti reči. Ipak je tamnoputa Amerikanka petostruka finalistkinja, a trostruka pobednica ovog turnira. U osmini finala pred njom je pala pobednica iz 2004. godine Marije Šarapova, da bi potom "počistila" i Svetlanu Kuznjecovu, kao i našu Anu Ivanović. Smešno zvuči, ali istina je da je crna Venera najviše problema imala sa Alom Kudrjavcevom (RUS), koja je bila na par poena od pobede u prvom kolu, kao i Akiko Morigami (JPN), koja je u trećem kolu imala prednost brejka u trećem setu.


I eto, u finalu, u sred teniskog hrama, kako popularno nazivaju Vimbldon, sastaće se 19. i 31. teniserka planete. Šta bi "top tenerke"? Maltene svaka je istakla svoju kandidaturu za najviše postolje, ali samo da bi ostale praznih ruku. Čak ni utešni trofej neće završiti u rukama jedne od deset najboljih.

Po renkinkgu finalistkinja ovo je najslabije finale trećeg Gren Slem turnira. Po državljanstvu polufinalistkinja, prvo od "Australian Open-a" 2004. godine bez Ruskinja, a prvo još od ko zna kada sa samo jednom u četvrtfinalu! Još jedna francuska Gren Slem finalistkinja nakon Moresmo, Pirs...


Kriza ženskog tenisa? Povratak, ko zna koji, Venus Vilijams? Nova "krv" u vidu Merijon Bartoli? Možda samo loš dan (dve nedelje) favoritkinja? Pa ne možemo sve da vam kažemo, ovo sami zaključite...
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Wimbldon
« Reply #9 on: July 10, 2007, 11:13:06 AM »
JELENA ŠAMPIONKA VIMBLDONA!


Jelena Janković bila je u najužem vrhu favoritkinji za podizanje trofeja na Vimbldonu u singl konkurenciji, ali je najbolja teniserka Srbije pehar podigla u konkurenciji u kojoj nije bila ni u najširem vrhu favorita - mešovitim parovima!

Jelena Janković i Džejmi Marej novi su šampioni Vimbldona u konkurenciji mešovitih parova! Kao poslednji u nizu, u nedelju su pali još jedni dubl eksperti i Gren Slem šampioni u toj konkurenciji, Australijanka Ališija Molik i Šveđanin Jonas Bjorkman!


Nakon skoro 100 minuta fantastičnog tenisa, borbe četiri takmičara koji su se maksimalno zabavili igrajući ovo finale, Džej Džej i Džejmi slavili su rezultatom 6-3 4-6 6-1 i tako obradovali svoje nacije! Jelena time što je postala naša prva šampionka Vimbldona u bilo kojoj konkurenciji, a Džejmi zato što je postao prvi britanski šampion posle 20 godina!


Ovaj put ćemo preskočiti kretanje rezultata, jer je to u ovom momentu apsolutno nebitno! Doduše u ovom momentu sve sem rečenice - JELENA I DŽEJMI ŠAMPIONI VIMBLDONA - se čini nebitno.

Samo sklapanje tima, inače apsolutnih miljenika publike, obeležile su šale, kako to obično i biva sa našom teniserkom. Iz porodice Marej se čulo da Džejmi gaji simpatije prema Jeleni, a potom se britanskom štampom pronela i informacija da su simpatije obostrane. Ipak je Jelena nakon trijumfa, odnosno dodele trofeja, rekla Džejmiju da je poljubi, doduše u obraz. Demantovali simpatije ili ne, to ostaje. Stoga nema nam druge nego da zaključimo da LJUBAV IPAK MOŽE SVE!

Redom su pred Džej Džej DžejMI timom padali dubl stručnjaci poput Marka Noulsa i Zi Jan, Julijana Novlea i Tjantjan San, Marsina Matkovskog i Kare Blek, Danijela Nestora i Elene Lihovceve, te na kraju Bjorkmana i Molikove.

Neki će reći da je su mešoviti parovi "nebitni", te da ovaj uspeh i nije tako veliki. Ali da li vam činjenica da su protivnici Džej Džej DžejMI tima ukupno osvojili
241 titulu! ! ! Ili činjenica da su Jelenine protivnice osvojile ukupno 84 dubl WTA titule, a da Jelena ima tek jednu.

Reče Jelena da igra miks iz zezanja, te da je Džejmi u smislu "dobre partnerke" izabrao pogrešnu osobu. Na kraju se ispostavilo da Marej nije mogao bolje da odabere. Istina, "zezali" su se na terenu, pa nek to urade i sledeće godine, ali je naša teniserka u ovom timu zaista činila čuda. Od igre na mreži, do hvatanja lobova, ukroćivanja napada muškog protivnika... Briljirala je naša predstavnica. A ni Džejmi nije bio loš. Na kraju krajeva, rekli smo jednom i vredi ponoviti:

JELENA JANKOVIĆ I DŽEJMI MAREJ SU ŠAMPIONI VIMBLDONA
U MEŠOVITIM PAROVIMA! ! !
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."