Izvestaji sa takmicenja > Tenis

Wimbldon

(1/3) > >>

Igy81:
[float=left][/float]

Nestor i Zimonjić osvojili Vimbldon

Srpski teniser Nenad Zimonjić pobednik je Vimbldona u konkurenciji dublova. On je zajedno sa Kanađaninom Danijelom Nestorom savladao devete nosioce Jonasa Bjorkmana i Kevina Alijea rezultatom 7:6, 6:7, 6:3, 6:3. U prva dva seta nije bilo brejka, ali su Nestor i Zimonjić u trećem i četvrtom u ranim fazama seta pravili brejkove, a potom kontrolisali situaciju na terenu. Nenadu je ovo prva Gren slem titula u muškom dublu u karijeri. Nestor će od ponedljak biti najbolji dubl teniser na svetu.

Zimonjić i Nestor su odlično igrali tokom celog takmičenja i redom dobili dublove: Aleksa Bogdanovića i Džonatana Marija, Radživa Rama i Bobija Rejnoldsa, Maksa Mirnog i Džejmija Marija, Kevina Andersona i Robina Lindsteta, u polufinalu Lukasa Dlouhog i Leandera Paesa i sada Bjorkmana i Alijea.

Nestor je izneo najveći teret polufinalnog dvoboja, a u završnom okršaju Zimonjić je brilijirao, uprkos povređenoj ruci. Nenad je priredio publici spektakularan poen u poslednjem gemu kada je posle smeča rivala visoko skočio i napravio ’viner’ iz neverovatno teške pozicije.

Najboljem srpskom dubl igraču ovo je bilo treće finale Vimbldona, a u prethodna dva puta gubio je od tada najboljih parova sveta – Vudforda i Vudbridža 2004. godine i od braće Brajen dve godine kasnije.

Nestor i Zimonjić će za trijumf na trećem Gren slem turniru u sezoni biti nagrađeni sa 290 hiljada evra.


www.b92.net

jela:
Svaka mu cast, zasluzio je :clap:

user_name:
Ne, da je bio dobar nego odlican, sve cestitke Zimonjicu za prvu titulu :clap:

CRonaldo:
E kad je komentator krenuo da sere "vise nije samo kralj sljake sad je pravi kralj" ugasio sam tv i zavario daljiski u njega  :pullhair: :pullhair: :pullhair:

Kako ne volim nadala, jedini on mora da glumi ludilo i igra levom rukom(a inace je desnjak) i da igra ceo mec sa osnovne linije  :pullhair: :pullhair:

A odnos leve i desne ruke mu je 3:1  :crazy:

mrzim ga  :lol:

Tanor:

--- Quote from: CRonaldo on July 07, 2008, 02:01:23 AM ---E kad je komentator krenuo da sere "vise nije samo kralj sljake sad je pravi kralj" ugasio sam tv i zavario daljiski u njega  :pullhair: :pullhair: :pullhair:

Kako ne volim nadala, jedini on mora da glumi ludilo i igra levom rukom(a inace je desnjak) i da igra ceo mec sa osnovne linije  :pullhair: :pullhair:

A odnos leve i desne ruke mu je 3:1  :crazy:

mrzim ga  :lol:

--- End quote ---

Koliko god tebi to nije prijalo,meni jeste ...jer Nadala gotivim vise od bilo koga...decko je za svaku pohvalu i vise sam nego presrecan zbog ovog njegovog uspeha...Koliko god sam se nervirao i grizao kod onog promasenog forhenda za pobedu,toliko sam se veslio nakon pobede...

A sto se tice samog meca...ne pamtim ovakav mec...288 minuta borbe..i to kakve..svaka im cast.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version