EXYU FITNESS FORUM

Author Topic: Bojana-dnevnik ishrane  (Read 3988 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline nglwings

  • Rekreativac
  • *
  • Posts: 15
Bojana-dnevnik ishrane
« on: October 24, 2012, 09:39:37 PM »
Dobar vam dan,ljudi!
Ja se unapred izvinjavam ako nisam trebala da otvorim temu ali je meni trebala pomoc...Pokusala sam da posaljem privatnu poruku da pitam da li je uredu da se otvori tema,ali nista od toga...
Ovako da krenem sa mojom pricom.Inace verovatno cu da budem najkomplikovanija osoba na sajtu ali bolje je da kazem sta volim a sta ne.Nego da neko ko zeli da mi pomogne,ne zna sta ce samnom. :)
Imam 25 godine,kao srednjoskolka sam bila stalno fizicki aktivna,trenirala sam kosarku i vozila skejt neko vreme.Zatim je krenuo fax i poceli da se redjaju kilogrami,jer sam prestala da budem fizicki aktivna.I usledili su zdravstveni problemi(zenska posla) ali kako su analize sve pokazale moguce da imam te probleme zbog kilaze,jer se sve desilo da kada sam vec dodala 4 kg.Kada sam se poslednji put merila imala sam 68kg,idealna mi je bila 58kg,ali vise u vagu ne verujem. :)
Struk(preko pupka): 96cm (uzas)
Kukovi: 103cm
Butine(ponaosob): 59cm
Nista drugo ne merim,jer me ne zanima.Ovo mi bode oci dovoljno.Ne volim bas teretane,mozda kada mi skinula kilazu otisla bih na koji trening ali ipak za sada ne.Htela bih da pocnem sa trcanjem(nikada nisam trcala i brzo se zamaram,ali imam jedan program koji sam 2 nedelje koristila i super sam se osecala(pa bih to nastavila)).Trenutno sam kod mojih na 2 nedelje pa se vracam studiranju i onda bih mogla da se maximalno pridzavam plana ishrane ili treninga koje preporucite.Citala sam ishranu koju preporucujete ali meni se piletina nekada toliko gadi da ne mogu da je gledam,i bas nesto ne koristim cesto meso.Nisam vegerijanac,ali mozda malo ima cimerka uticaj na mene. :) Mada uvek sam stoka i kupim sunku,ne cesto ali je kupim.I da ne jedem bas svako povrce,to cu da nabrojim ako iko zeli da pomogne. :) Pa nek mu je sa srecom! :) I da volela bih da imam taj neki plan ishrane,kolicina i tako to da ne trpam sama u tanjir jer nema kraja definitivno kad ja krenem.Ne jedem mnogo slatkise,ili se trudim da ih ne jedem imam nekad dan kada mi se bas jede slatko pa mi se ne jede po nedelju dana i vise.Vise voli slane stvari.Odrekla sam se grickalica...i pijem samo vodu,limunadu i cajeve(maticnjak i zeleni caj).
P.S.Dok sam kod mojih ovih nedelju dana planiram da preskacem konopac,to u stanu ne mogu pa bih tada trcala.Ujutru verovatno. I dosta vise moje price...oduzilo se.Ko zeli da prihvati izazov nek izvoli. POZ!!!







Offline Mr.Paf

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 153
Odg: Bojana-dnevnik ishrane
« Reply #1 on: October 25, 2012, 12:06:51 AM »

Offline nglwings

  • Rekreativac
  • *
  • Posts: 15
Odg: Bojana-dnevnik ishrane
« Reply #2 on: October 25, 2012, 10:27:27 AM »
Hvala,al vecinu procitala.I radim na tome.

Offline Mr.Paf

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 153
Odg: Bojana-dnevnik ishrane
« Reply #3 on: October 25, 2012, 10:50:31 AM »
Odlicno.....sad uzmi pa sastavi svoj jelovnik kojeg ces da se pridrzavas .... po obrocima,nesto tipa:
1.obrok u koliko sati sta i kolicinski koliko...
2.obrok
3...
4...
5...

Pa ce da korigujemo ako nesto ne bude bilo na mestu....

Offline nglwings

  • Rekreativac
  • *
  • Posts: 15
Odg: Bojana-dnevnik ishrane
« Reply #4 on: October 25, 2012, 12:02:03 PM »
Pa da to sam cekala,znas ja kad sednem da jedem onda jedem.Nikada nisam jela kao sto i ovde vidim obroke...npr. dvopek i sir ili tako nesto.Pa ce to biti malo teze...Sada sam trenutno kod mojih i onda je jos teze jer ne mogu da bas izvoljevam sta cu da jedem kada se jedan obrok spremi za sve.Kada budem u Nisu(gde studiram) onda mogu maximalno da se posvetim takvom rezimu ishrane.Evo danas se kuva kupus bez mesa naravno...tako da se to i jede.Zivim u Vranju pa sad da vam ne pricam kako je,jede se sta se mora. :) Tako da pisacu sta jedem,ali eto volela bih da se ovo uzme u obzir.Jer ne zelim dok sam ovde da moje roditelje stavljam na dupli trosak.Dok sam ovde dobro bi mi dosli saveti oko fizicke aktivnosti.Preskakala bih konopac...pa ako moze savet oko toga koliko puta na dan,koliko da traje i sl.Da se pripremim za trcanje koje sledi kada odem u Nisu.Ne znam da li mogu da pustim link programa koji koristim za trcanje ovde.A jel bas mora da budu 5 obroka?Ako mora onda od sutra da krenem tako,evo 12h je a jos nisam stigla da jedem...pa danas ne bih da vas ubijem kalorijala. :D

Offline bojan_92

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 289
Odg: Bojana-dnevnik ishrane
« Reply #5 on: October 25, 2012, 12:37:13 PM »
Pa ti mozes i 6,7 obroka :P I trebalo bi da jedes manje-vise cim ustanes, osim ako nemas trening.
Pa neka se spremi manje kupusa i taman ti imas za meso :P

Offline Mr.Paf

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 153
Odg: Bojana-dnevnik ishrane
« Reply #6 on: October 25, 2012, 12:43:25 PM »
@Bojana...

Imas malo neozbiljan pristup problemu koji je ocito posledica tvog dosadasnjeg nacina zivota... Kazes da si procitala sve teme o ishrani itd... a onda pises o kupusu bez mesa itd... Kada zaista procitas teme o ishrani i zdravom mrsavljenju...ja bih ti preporucio rotacije za pocetak.... onda lepo izracunas koliko je za tvoje potrebe potrebno grama po kilogramu tezine proteina,ugljnih hdrata,zdravih masti.....pa onda vidis koji su dobri izvori tih istih (proteina,masti,hidrata)....pa kad ustanovis kolicinu koja ti je potrebna datih nutrienata,onda to raspodelis u odprilike 5 obroka itd....

A sto se trcanja tice....prvo kazes da si bila fizicki aktivna,trenirala kosarku,vozila skejt itd....a posle kazes: "nikada nisam trcala i brzo se zamaram"....  Ne znam zaista koji program za trcnje si izabrala...samo nemoj da te cudi sto se brzo zamaras....samo polako i uporno....

Offline nglwings

  • Rekreativac
  • *
  • Posts: 15
Odg: Bojana-dnevnik ishrane
« Reply #7 on: October 25, 2012, 12:51:42 PM »
Oh,definitivno mislim da meni nema pomoci. :( Nije bas problem da se kupi,imam piletinu pun zamrzivac ali ga ne jedem mnogo.Desi se da meso ne jedem po nedelju dve.
@Mr.Paf trenirala sam kosarku kao mala do nekih 15 godina vozila skejt do 20-te...
E ovako nema veze...trudicu se da nekako promenim nacin ishrane...ne bih da vas smaram.Kao sto rekoh komplikovana sam ja.Zelim vam sve najlepse u zivotu,budite mi zdravi...Veliki pozdrav od mene!
P.S.bas zbog ovog sam htela da ne otvaram temu da vam ne nakupljam glupisti na sajtu.Slobodno mozete da  obrisete temu.Hvala vam u svakom slucaju.POZ!

Offline Milan

  • Pocasni Clan
  • *
  • Posts: 7406
  • "Sloga bice poraz vragu"
Re: Bojana-dnevnik ishrane
« Reply #8 on: October 25, 2012, 02:43:04 PM »
Ili ces da uzmes da radis i smrsas za par meseci ili ces da ostanes debela i nagomilas jos problema sa hormonima a i decka ces naci nikad. To ti je realnost,pa se ljuti ili prihvati. Nesto ne vidim da likovi luduju za devojkama kojima je obim struka metar..  Poslusaj Pafa,nije toliko tesko kad s uhodas. Naravno,mozes i da n poslusas i da sazaljevas sebe. Zna se tacno sta s jede i kad. Postuj to 80% vremena i bice ok. Tegovi moraju osim ako ne zelis da budes mlitava kao vecina danas.

Sent from my GT-S5830 using Tapatalk
Quote
Powerlifting,strongman,weightlifting su direktno povezani sa nasom urodjenom teznjom da budemo jaki i spremni i prevazidjemo sve poteskoce i kao takvi su daleko prirodniji ,jer izviru iz kolektivnog secanja celokupne civilizacije,znaci ,imaju veoma duboke korene u nasim istinskim teznjama.

sledeci cilj:SQ 400  BP 190 DL 380

Offline nglwings

  • Rekreativac
  • *
  • Posts: 15
Odg: Bojana-dnevnik ishrane
« Reply #9 on: October 25, 2012, 03:06:02 PM »
 :clap: Epa ako si mi reko. :) ma nisam htela da odem jer odustajem,nego da ne smaram vas.Posto dosta toga ne jedem i onda ono sto jedem mozda nece da bude u skladu sa ishranom koju vi smatrate dobrom.Pa sam mislila da nekako skarabudzimo to s onim sto jedem.Ja inace volim da kuvam i trudim se da to bude sto zdravije.Danas evo bicu i vise nego aktivna moji prave garazu pa ja vadim eksere. :) Ruke ne osecam ali nastavljam.Evo obecavam sescu veceras i olovku i papir u ruke i da lepo zabelezim sta i kako,koliko grama i tako to.Ali bez ljutis ako prekrsim nesto,samo ovih nedelju dve dok sam u Vr.Vi ste tu da sudite.A sto se tice tog trcanja sto zelim da krenem bas aktivno je kombinacija trcanja i hodanja posto sam bas pocetnik.Jer nisam oko 5-6 godina bila aktivna,skejt jeste bio aktivnost ali ne redovna.
Evo link na kome pise o cemu se radi http://www.nhs.uk/LiveWell/c25k/Pages/couch-to-5k.aspx#close ja cu za sada da koristim ovaj 5K pa mozda kasnije 5K+.Ali bih mozda tracala svaki dan,ne tri puta nedeljno i to ujutru.Kad sam zapela da se menjam nek bude tako. :)
P.S. I ne ljutim znam da to govorite za moje dobro i treba strozije samnom umem je da sam ne ozbiljna.
P.S.S. Imam decka vec 5 ipo godine. :P Ali bi mu bila lepsa kad bi skinula ovo sa sebe.