EXYU FITNESS FORUM

Author Topic: Terapija poslije ciklusa - PCT  (Read 43618 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline Jelisej

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 84
  • Gender: Male
Odg: Terapija poslije ciklusa - PCT
« Reply #70 on: December 08, 2012, 06:49:34 PM »
Ovog puta se vec slazemo- tj sto se tice estrogena i kortisola. Uostalom fora i kod SERMA je to sto blokira receptore estrogena u mozgu, pa onda hipofiza luci LH da bi povecala nivo estrogena, tj mi zapravo varamo hipofizu. S druge strane sami AI su ustvari i superiorniji kao prvo a kao drugo na kod AI-je prednost sto mozes oceniti koliki je nivo estrogena (pomocu osmatranja erekcije)- no mana je kod AI sto njima treba vise vremena da pocnu da funkcionisu.
Kortizol je druga prica- u vecini "hitnih slucajeva" organizam se naslanja na nadbubreznu zlezdu tj na kortisol- ali i na sam adrenalin- tako da se posle kure ako je nivo testosterona mali organizam takodje koristi usluge nadbubrezne zlezde a ovo ima usporavajuci efekat oporavka, a i uglavnom deluje pogubno na misicnu masu.
Inace, van TPK anti-kortisol nije dobro koristit jer iako kortizol i testosteron jedan drugog smanjuju s druge strane, za dobar nivo testosterona je potreban i dobar nivo kortizola.

Sto se Amerikanaca tice- istina je da oni redovno preteruju i dan danas oni znaju da koriste po 100mg klomida svaki dan sto je glupost i moze cak imati obrnuti efekat od zeljenog, no s druge strane slazem se da je 6 nedelja minimum za TPK (posle duze kure). Takodje mislim da je dobro postepeno smanjivati dozu SERMA, radije nego jednostavno prestati (uglavnom vecina endokrinologa rade po ovom sistemu).