EXYU FITNESS FORUM

Author Topic: MTanic - Dnevnik ishrane i vežbanja  (Read 1946 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline MTanic

  • Rekreativac
  • *
  • Posts: 28
  • Gender: Male
MTanic - Dnevnik ishrane i vežbanja
« on: June 30, 2014, 02:05:54 PM »
Zovem se Miljan, imam 32 godine, ceo život sam bio mršav, slab, mlitav, bez kondicije. Onda sam se naglo ugojio na 90ak kg, ali i dalje kondicija i ostalo nula. Sad mi je stomak postao stravična boljka i hoću da ga skinem.
Cilj: Da skinem stomak, da težinu dovedem na optimalnu, a onda da radim zdravu masu i definiciju (zbog čega sam u suštini patio ceo život).
Već dve nedelje lagano primenjujem ishranu koju je Lazić opisao u svojoj temi i sa početnih 93-94kg, sad sam na 89.5-91 - vaga varira zavisno od doba dana, mada praktikujem da se merim ujutro posle ustajanja i ne prelazi preko 91 više. Vidljivih rezultata koliko ja vidim nema, ali me vaga ohrabruje. Slikao sam se evo sada, u najlošijem izdanju (jer mi je stomak iz nekog razloga naduven, nešto me muči), nisam hteo sa zasukanom majicom (vidim da neki imaju avatare bez majice, ali otkud znam da li je ok da kačim sliku stomaka)... ali mislim da i ovako imate sliku:




Plan:
3-4 puta nedeljno kardio (eliptični trenažer, kod kuće, po mogućstvu ujutro pre posla ili uveče pre spavanja) po 30 minuta. Ovih nedelja sam se prilagođavao, tj. sređivao kondiciju pa sam po 10ak minuta radio, ili hodao pola sata. Sad već mogu 30 minuta sa pauzama možda deset sekundi da popijem malo vode. Po "staroj" formuli, puls zona za sagorevanje masti mi je bila 112-132 što na trenažeru nisam mogao da postignem, jer mi je prebrzo skakao puls na 140 već. Međutim, uradio sam po onoj formuli sa srednjom vrednosti pulsa u mirovanju (66), i dobio vrednosti od 127-158 što meni više odgovara. Znojim se već posle jedno pet minuta, zadihan sam, noge malo bole, ali kad siđem sa sprave ništa, sve je ok. Uz kardio planiram kad god mogu da odvojim vreme da se vozim biciklom (pravim, napolju), da idem da hodam i na plivanje. Za merenje pulsa koristim Sigma PC 10.11.

Ishrana (na svakih 2-3 sata, večera najkasnije u 20h):

Za sada planiram da se držim sledećeg:

Ako treniram ujutro, odmah posle treninga (oko 9h): Tri belanceta i žumance, malo začina, malo ovsenih pahuljica, umutim sve, ispržim (s mrrrrrvicom ulja). Uz to surutka u prahu (ne bih još whey), razmućena u jogurtu. + jedna tableta vitamina i minerala

Ako ne treniram ujutro: Doručak: Šolja jogurta. + jedna tableta vitamina i minerala


Međuobrok: Šolja jogurta ili meso/skrob ili meso/salata (zavisno od gladi). Meso pileće ili juneće šnicle (EVENTUALNO batak), ja spremam sa začinima na električnom roštilju. Ništa ulje. Pojedem 100-150g šnicle i meni je što se tiče gladi ok. Skrob ili pirinač, lagano začinjen, ili njoke (retko), ili krompir u nekom obliku (kuvan, pečen bez dodataka ulja itd). Nekad umesto pirinča, uz meso i salatu uzmem jednu pirinačnu galetu (oko 15ak grama).

Ručak: Meso/skrob ili Meso/salata - isto kao u međuobroku. (oko 150-200g mesa, 150-200g skroba) + jedna kapsula omega3

Međuobrok: Opet jogurt (jer sam tad uglavnom van kuće)

Večera: Meso/salata (uzmem malo više salate, kupus, s maaalčice ulja, sirćeta i soli, ja ionako ne volim previše začinjeno). + jedna kapsula omega3


Koka kolu, od koje sam zavisnik, izbacio sam skroz. Povremeno se "častim" sa Zero, ali bih da eliminišem skroz. Pijem u suštini samo vodu sa limunom (jedan limun na 1,5-2l vode)... možda ubacim jedan ili dva natreen za probu, mada za sad bez ikakvog zaslađivača pijem. Slatkiše takođe ne jedem. Trudim se da popijem 2l vode dnevno (ili više). Negde u nekom trenutku planiram da ubacim i ribe (konzerve, ali i pečene, tipa brancin, samo da nađem negde filete sveže a da nisu preskupi).

Najveći problem mi predstavlja glad posle večere, jer radim obično do ponoći ili duže i onda em je telo naviklo, em me spopadne. Pokušavam to da suzbijem grickanjem badema, lešnika i uz dosta vode, i za sad ide ide pa stane, ali nije da ne ide. Verovatno treba samo vremena da se navikne telo.

Trenutne mere:

Ispod grudi: 102cm
Oko pupka: 109cm
Oko kukova: 111cm
Butina: 59cm
List: 40cm
Biceps: 31cm

Kao što vidite, skroz neskladno sve, kao skalamerija. Definitivni cilj je dovođenje građe u red i definiciju.

Zdravstvenih problema koji bi me sprečavali da to sprovodim u delo nemam - mada idem za petnaestak dana na neke testove pa ću usput i o tome da se konsultujem.

Nadam se da nisam bio preopširan. :D

Offline MTanic

  • Rekreativac
  • *
  • Posts: 28
  • Gender: Male
Odg: MTanic - Dnevnik ishrane i vežbanja
« Reply #1 on: July 03, 2014, 01:09:25 PM »
Update:

Vaga danas pokazuje 88.3 kg.
Možda umišljam, ali mi se čini da mi pantalone oko nogu malo šire stoje, stomak mi ne deluje kao da se nešto smanjio, osim ako ležim na leđima, tad mi deluje da je manji nego inače.
To što ću neminovno izgubiti mase i u rukama i nogama me malo brine, ali se tešim time što ću posle nabacivati zdravu masu.

Offline Lazic

  • Administrator
  • *
  • Posts: 21979
  • Gender: Male
    • EXYU FITNESS
Odg: MTanic - Dnevnik ishrane i vežbanja
« Reply #2 on: July 03, 2014, 05:34:45 PM »
pa gubis salo, zato obimi padaju
Suplementi prodaja Srbija - link
Uz svaki kupljeni preparat besplatan ONLINE strucni savet i konsultacije - link
Najbolji popusti i pokloni na webu - link 
BESPLATNA DOSTAVA ZA KUPOVINU PREKO 6000 din

EXYU FITNESS NA YOUTUBE-u - link
https://www.exyu-fitness.com/   forum sitemap  webshop sitemap

Offline MTanic

  • Rekreativac
  • *
  • Posts: 28
  • Gender: Male
Odg: MTanic - Dnevnik ishrane i vežbanja
« Reply #3 on: July 07, 2014, 01:39:20 AM »
Ove nedelje se nisam mogao organizovati s treningom pa sam juče vozio bajs do grada (spustim se niz Vojvode Micka, sve ok, krenem maaaalo niz uzbrdicu u Višnjičkoj, BUM, ode puls na 170 hahaha)... u povratku kući vozio trasu Savezna Skupština - Bulevar - Vuk - Ruzveltova  - Bogoslovija - Partizanski put pešice - Marijane Gregoran (opet vožnja), 37 minuta.

Sad sam odradio na trenažeru 40 minuta :D Hteo sam pola sata, ali muzika me ponela... i zapravo sam mogao još. I presmešno mi kako prvi put na PRVOJ brzini nisam mogao tri minuta. Sad laganice na najtežem nivou (8), puls 130-147, zastao jedno tri puta da uzmem vode i obrišem se, i onda kad spustim na 7 ili 6 ili 5, osećam se kao da sam na najlakšoj brzini, na kraju sam uradio i mali sprint na 18 km/h 30 sekundi i super se osećam. Sagorio sam 605 kalorija, prešao 8 km. :) Sutra ujutro ću opet 30-40 minuta. Napravio sam sebi trip u glavi da je to zapravo žurka i skroz uživam. Kad ne mogu napred više, onda vrtim unazad :D

Pitanje:

Kad bih mogao da se organizujem i izdržim da radim pola sata posle buđenja i pola sata pred spavanje na trenažeru - da li bi to imalo ikakvog boljeg efekta nego samo jednom dnevno?

Offline Lazic

  • Administrator
  • *
  • Posts: 21979
  • Gender: Male
    • EXYU FITNESS
Odg: MTanic - Dnevnik ishrane i vežbanja
« Reply #4 on: July 07, 2014, 07:26:31 AM »
ako imas slobodnog vremena imalo bi efekta.
vodi racuna da te ne slomi umor
Suplementi prodaja Srbija - link
Uz svaki kupljeni preparat besplatan ONLINE strucni savet i konsultacije - link
Najbolji popusti i pokloni na webu - link 
BESPLATNA DOSTAVA ZA KUPOVINU PREKO 6000 din

EXYU FITNESS NA YOUTUBE-u - link
https://www.exyu-fitness.com/   forum sitemap  webshop sitemap

Offline MTanic

  • Rekreativac
  • *
  • Posts: 28
  • Gender: Male
Odg: MTanic - Dnevnik ishrane i vežbanja
« Reply #5 on: July 07, 2014, 02:35:53 PM »
Ja sam hronično neispavan, ali od kardija nemam nikakvih problema s umorom - naprotiv. Iscrpljenost posle vežbe mi dođe kao adrenalin :D