EXYU FITNESS FORUM

Author Topic: Psihološko istraživanje književnosti  (Read 4670 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Psicologo

  • Lenstina
  • *
  • Posts: 3
Psihološko istraživanje književnosti
« on: October 28, 2013, 10:37:57 AM »
Poštovani, sprovodimo obimno istraživanje sa horor književnosti kao centralnom temom. Simultano, vršimo i validaciju nekolicine instrumenta. Upitnička baterija je prilično velika, i za popunjvanje je neophodno barem 25 minuta, ali i zanimljiva jer možete saznati dosta stvari o sebi i sopstvenim preferencijama. Svakom ispitaniku ostavljamo mogućnost da dobije rezultate istraživanja i uvid u svoj ''mini-profil'' ličnost i preferenciju književnog sadržaja. Svi rođeni na teritoriji BiH/Srbija su dobrodošli da pristupe popunjvanju upitnika, i naravno, svi ostali koji razumiju srpski/bosanski/hrvatski jezik. Hvala unaprijed! U ovoj fazi istraživanja potrebni su nam isključivo MUŠKI ispitanici.



http://psysurveys.com/

 :)

Offline Psicologo

  • Lenstina
  • *
  • Posts: 3
Odg: Psihološko istraživanje književnosti
« Reply #1 on: October 29, 2013, 11:32:59 AM »
Hvala svima koji su odvojili vrijeme da ispune naš upitnik. Svi zainteresovani mogu i dalje to da učine.
Možda izgleda kao spam, da postavljamo ovakav upitnik na forumu posvećenom fitness-u, ali istraživanje se bliži kraju i neophodni su nam muški ispitanici zbog polne neizbalansiranosti uzorka, pa smo primorani na ovakvu kampanju. Hvala svima još jednom!

 :D

Offline Psicologo

  • Lenstina
  • *
  • Posts: 3
Odg: Psihološko istraživanje književnosti
« Reply #2 on: December 01, 2013, 09:38:23 AM »
Posljednji "update": Istraživanje je na samom kraju, prešli smo uveliko brojku od 1000 ispitanika i online upitnike ćemo zatvoriti nekoliko dana prije Nove godine. Do tada, muškarci koji još uvijek žele da učestvuju, a nisu (naglašavam: samo muški ispitanici, jer kao što smo već objasnili, kvota za žene je već uveliko prevaziđena, pa sad samo pokušavamo da malo "izbalansiramo" polne distribucije), mogu to učiniti, a link je isti: http://www.psysurveys.com/. Terenski dio je bio vrlo uspješan, hvala od srca svima koji su odvojili vrijeme za učešće (kao i onima koji će to tek eventualno da učine)! Biće potrebno neko vrijeme da obradimo podatke, ali svoje lične izvještaje možete očekivati okvirno nekad od februara (neće ih vjerovatno svi dobiti u isto vrijeme, pošto ćemo to raditi u etapama), a članke zasnovane na ovom istraživanju pisaćemo tokom cijele 2014. godine (uz napomenu da je proces pisanja i objavljivanja relativno spor) i izvještaje o tome kada se koji rad pojavi, dobićete na email adresu, ako ste je ostavili. Nažalost, sam članak o preferencijama horora će vjerovatno biti među posljednjima (pa molim za strpljenje), jer je prvo potrebno objaviti validacije individualnih instrumenata, ali biće i nekoliko vrlo neobičnih i možda "iznenađujućih" radova. Još jednom, hvala svima!

P.S. Sljedeće godine ćemo (najvjerovatnije oko proljeća ili ljeta), po svoj prilici sprovoditi novo istraživanje (teme ćemo obznaniti blagovremeno), koje će takođe biti organizovano preko online upitnika, pa se nadamo da ćemo se još družiti!