EXYU FITNESS FORUM

Author Topic: Pomozite gmazu  (Read 1368 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Zazas

  • Lenstina
  • *
  • Posts: 4
Pomozite gmazu
« on: August 20, 2013, 10:23:07 PM »
Pozdrav,

imam 26 godina, visok sam 171 cm i imam 83 kilograma, izgledam kao baštenski patuljak, kada sednem držim stomak u naručju kao čedo, i sise imam. Ceo život se njakam sa kilažom, imao sam od nešto preko 100 kg do 69 kg, konstantno variram, pre svega zbog nepravilne ishrane. Elem, od ponedeljka se vraćam u Beograd i planiram da počnem sa skidanjem kila (daleko od kevine kuhinje). U planu mi je kardio svaki dan i teretana (jer kontam da ću se bez teretane pretvoriti su sisu ako smršam), e sad treba mi pomoć oko svega toga pa ako je neko voljan neka me posavetuje.

Kardio planiram 30-45 minuta svaki dan na traci (bolja mi je traka jer se neuporedivo više iznojim nego kada ovako inače trčim), e sad, da li moram ujutru na prazan stomak da trčim ili mogu posle treninga u teretani?

Teretana, u principu jako sam voljan da vežbam ali problem je što nemam pojma šta da radim, pa ako bi neko mogao da mi sastavi malecki program (koje grupe mišića kojim danima, koliko serija, kojim danima odmor) to bi bilo super, do sada sam uvek išao po prinicpu da svaki dan radim od svega po malo i to baš i nije davalo neke rezultate.

Ishrana, ovo je najveći problem jer sam student i živim u domu i celokupna ishrana mi se svodi na menzu, oni koji su se hranili po menzama znaju da je hrana tamo većinom masna, pohovana, pržena i sl, mada može da se probere i tu nekih ok stvari koje kontam da ću moći da jedem, ako želite mogu da sastavim mini jelovnik hrane koja se najčešće jede u menzi. Ono što je dobro je što su obroci u menzi jeftini pa mogu recimo da odem na dva ručka i dve večere da bih jeo manje porcije više puta dnevno. Za whey i slične stvari nemam kinte, imam TwinLab Ripped Fuel Extreme, ali ne znam kako da ga koristim jer se uputstva na različitim jezicima razlikuju.

Cilj mi je za sad da se pravilno skinem na 75 kg, znam da je i to mnogo za moju visinu ali to mi je neki početni cilj, za posle ćemo da vidimo.

Ako neko ima pitanja i savete u napred sam zahvalan!

Offline EaZeeY

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 111
  • You mirin' brah?
Odg: Pomozite gmazu
« Reply #1 on: August 25, 2013, 12:28:01 AM »
Ako hoces da maksimizujes gubitak sala cepaj kardio ujutru ali ce ti biti mnogo teze npr ako ides na prazan stomak. Vodu moras da cepas kao lud, ujutru isto na prazan stomak 2 case i pre svakog obroka da se manje tovaris hranom. Sto se tice te ishrane moraces se nekako prilagoditi. Posle treninga kardio ja radim ali ti to ne savetujem, jer jednostavno neces izdrzati da odradis dobar trening + dobar kardio posle ( jedno ce morati da pati).