EXYU FITNESS FORUM

Author Topic: TOLERANCIJA NA UGLJENE HIDRATE:PRVA LINIJA NAPADA NA SALO  (Read 3742 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Lazic

  • Administrator
  • *
  • Posts: 21979
  • Gender: Male
    • EXYU FITNESS
TOLERANCIJA NA UGLJENE HIDRATE:PRVA LINIJA NAPADA NA SALO
« on: June 18, 2012, 08:21:59 PM »
 

Ako želite da optimizujete gubitak masti, onda ste došli na pravo mesto. Nažalost, zanemarivali smo ključni faktor isuviše dugo i vreme je da se to promeni. Objasniću vam kako da izgubite kilažu što je efikasnije moguće izučavanjem koncepta tolerancije na ugljene hidrate.<blockquote>Pokrićemo teoriju, praksu i specifična „Kako“ pitanja, zajedno sa dosta kratkih saveta usput.



</blockquote>Šta je tolerancija na ugljene hidrate?
<blockquote>Pre nego što dođemo do ovog kritično bitnog koncepta, zastanimo na minut i uzmimo u obzir još jednu stavku koja se zove insulinska osetljivost. Ovo se jednostavno odnosi na to kako određeno tkivo reaguje na hormon insulina.
 </blockquote>Tkivo sa visokom osetljivošću na insulin će reagovati prilično dobro na ovaj hormon, dok neko drugo tkivo sa niskom osetljivošću neće reagovati isto. Ovo je važno zato što je insulin poznat kao hormon za skladištenje i naš je cilj da bude što niži kako bismo gubili telesnu mast. Kao dodatak sveukupnoj količini, naš cilj je da održimo visoku insulinsku osetljivost u mišićima, ali da imamo nisku insulinsku osetljivost u masnim ćelijama. Tako insulin može da radi posao bolje u mišićima, ali ne tako dobro u masnim ćelijama (i kao što ste verovatno pretpostavili, funkcija drugog je da skladišti masti).

<blockquote>Dakle, insulinska osetljivost zvuči kao bitna stvar, i jeste, ali je predugo bila jedina tema o kojoj se govorilo. Parametar koji ulazi u igru, čak pre nego što je uticano na insulin, je poznat kao tolerancija na ugljene hidrate. Ono što je možda još bitnije je da tolerancija na ugljene hidrate može indirektno da utiče na insulinsku osetljivost i kontrolu hormona.

</blockquote>Kratak savet

Idealna insulinska osetljivost je ključna ne samo za održanje mišićne mase kad ste na dijeti, već i za optimalni gubitak masti. Tako što optimiziramo toleranciju na ugljene hidrate, maksimiziramo insulinsku osetljivost i stoga čuvamo mišiće i sagorevamo više masti!Dakle šta je to?






Iako je slična insulinskoj osetljivosti na mnogo načina, tolerancija na ugljene hidrate  se naročito odnosi na situaciju u kojoj se naše telo suočava samo sa ugljenim hidratima. Koncept je najbolje objašnjen tako što mišić tretiramo kao sunđer koji reaguje na ugljene hidrate. Za optimalan gubitak masti, želimo da bude relativno „suv“, tako da kada dođe vreme, može da upije što je više ugljenih hidrata moguće. Sve dok je sunđer bar malo suv, biće u mogućnosti da apsorbuje vodu (tj. ugljene hidrate) a da ne utiče na ostatak tela. (Zapamtite da insulin još nije u potpunosti uključen. Ovo je način na koji održavamo optimalno stanje topljenja masti što je duže moguće.)

<blockquote>Pošto je mišić upio relativno veliku količinu ugljenih hidrata, smatra se da je pun i da dostiže ono što je poznato kao tačka zasićenja. Tek pošto je dostignuta tačka zasićenja, ugljeni hidrati počinju da „se prelivaju“, i tada insulin i naša osetljivost na njega postaju bitni.

</blockquote>Kratak savet

Da biste lakše shvatili analogiju, uzmite u obzir sledeće: ako je gubitak masti bitka, onda se insulinska osetljivost može smatrati rezervama, dok je tolerancija na ugljene hidrate u prvoj liniji napada! Tek kad se sve trupe uključe, možemo dobiti bitku.

ostatak teksta na --> http://www.exyu-fitness.com/ishrana/tolerancija-na-ugljene-hidrate-prva-linija-napada-na-salo/
Suplementi prodaja Srbija - link
Uz svaki kupljeni preparat besplatan ONLINE strucni savet i konsultacije - link
Najbolji popusti i pokloni na webu - link 
BESPLATNA DOSTAVA ZA KUPOVINU PREKO 6000 din

EXYU FITNESS NA YOUTUBE-u - link
https://www.exyu-fitness.com/   forum sitemap  webshop sitemap