EXYU FITNESS FORUM

Author Topic: VIŠE TRENINGA ILI MANJE HRANE?  (Read 4125 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Lazic

  • Administrator
  • *
  • Posts: 21979
  • Gender: Male
    • EXYU FITNESS
VIŠE TRENINGA ILI MANJE HRANE?
« on: September 27, 2012, 09:07:48 PM »


Stalno me to pitaju. “Cris, moje mršavljenje se usporilo. Da li da ponovo smanjim kalorije?” A onda saznam da ti momci već jedu kao ptice. Ali ne lešinari.

Postoji granica u redukciji kalorija – tanka linija gde negativne strane nadjačavaju pozitivne. Međutim, i previše kardia ima svoje loše osobine. Zamolili smo Dr. Lowery-a da nam pruži neke smernice i predstavi pravo stanje stvari.

– Chris Shugart

Odluka

Ako je vaš cilj gubitak sala, doći će momenat kada ćete morati da donesete odluku: Koliko ću još biti na dijeti? Koliko kardia i dodatnih vežbi ću raditi? Šta je bolje?

Generalno, postoje četiri osnovne strategije kada je u pitanju smanjivanje telesnih masti:

Strategija #1: Lekovi

Većina nas neće krenuti ovim putem, niti je to potrebno, ali moram da spomenem i ovu strategiju jer je to metod koji se često susreće u profesionalnom bodibildingu.

Čitao sam stari intervju iz ere Tom Platz-a, u kojem je takmičar izjavio: “Oh, zaista vam ne treba mnogo kardia”. Pomislio sam, pa tebi svakako ne treba!

Međutim, ako ne podižete stopu bazalnog metabolizma na veštački način, zajebavajući se sa gomilom tiroidnih lekova, klenbuterolom itd, u jednom momentu ćete morati da uvedete kardio u jednačinu.

Strategija #2: Kardio

Postoje dva osnovna tipa: laganija varijanta na polu-prazan stomak o kojoj sam pisao ranije (LINK)  i kardio visokog intenziteta kao što su sprintovi i intervali. Obe varijante mogu da se koriste u kombinaciji jedna sa drugom ili pojedinačno, u zavisnosti od vaše fizičke spremnosti.

Strategija #3: Smanjen unos hrane

Očigledno, ovo je deo svake dijete, ali ima svoje ograničenje.

Postoji kratak pregled literature (LINK) na T-Nation-u koji prikazuje koliko nisko možemo da idemo sa kalorijskim unosom da bismo izbegli “izgladnjivanje” (engl. starvation mode), tj. usporavanje metabolizma, držeći se umerenih kalorijskih restrikcija.

Strategija #4: Više treninga sa tegovima




vise na --- http://www.exyu-fitness.com/ishrana/vise-treninga-ili-manje-hrane/
Suplementi prodaja Srbija - link
Uz svaki kupljeni preparat besplatan ONLINE strucni savet i konsultacije - link
Najbolji popusti i pokloni na webu - link 
BESPLATNA DOSTAVA ZA KUPOVINU PREKO 6000 din

EXYU FITNESS NA YOUTUBE-u - link
https://www.exyu-fitness.com/   forum sitemap  webshop sitemap