EXYU FITNESS FORUM

Author Topic: STONI TENIS-evropsko prenstvo u Beogradu 2007  (Read 8495 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
STONI TENIS-evropsko prenstvo u Beogradu 2007
« on: April 02, 2007, 11:46:30 AM »
STONI TENIS - ORGANIZACIJA ODLICNA - KARAKASEVIC U EVROPSKOJ ELITI

Posle sedam dana zanimljivih i neizvesnih borbi, spustena je zavesa na 26. Evropsko stonotenisko prvenstvo u beogradskoj 'Areni', koje ce ostati upamceno po velikom uspehu Nemacke i zlatnoj medalji u mesovitim parovima naseg asa Aleksandra Karakasevica.

Od sedam disciplina, nemacki predstavnici su u pet bili medju nosiocima medalja, i samo u zenskom singlu i mesovitim parovima nisu bili blizu osvajanju odlicja.

Junak sampionata je evropski prvak Timo Bol, koji se kuci vratio sa tri zlatne medalje. Osim pojedinacne titule, Bol je trijumfovao u paru sa Kristijanom Zisom i ekipnoj konkurenciji. Mladi Zis se sa dve zlatne medalje svrstao odmah iza Bola.

Puno razloga za zadovoljstvo ima i Kristina Tot iz Madjarske koja je Beograd napustila sa tri medalje - zlatnom, srebrnom i bronzanom.

Osim za prvu evropsku naciju Nemacku, beogradski sampionat je bio bericetan i za ruske stonotenisere. Iako njihova, kako strucnjaci kazu, dekadentnaa igra i defanzivan stil ne plene gledaoce, Rusi se u Moskvu vracaju sa ukupnim bilansom od sest medalja, od kojih je samo jedna zlatna.

Po broju ukupno osvojenih trofeja, Rusija je izjednacena sa najuspesnijom zemljom Nemackom.

Srpski stoni tenis ni u Beogradu nije ostao bez medalje. Zahvaljuci briljantnom Aleksandru Karakasevicu, u 'Areni' se cula i nasa himna 'Boze pravde'.

Trecim evropskim trijumfom u mesovitom paru Karakasevic je potvrdio da pripada evropskoj eliti. On je bio odlican i u pojedinacnoj i dubl konkurenciji. Zajedno sa Slobodanom Grujicem imao je zapazenu rolu u dublu, ali su prerano naisli na evropske prvake Tima Bola i Kristijana Zisa.

Srbija se nasla medju 15 zemalja osvajaca medalja i taj uspeh treba pozdraviti. Bez ijednog kineskog igraca, 'beli orlovi' su se nasli medju osam evropskih nacija koje su osvojile zlatnu medalju. Drugim zemljama to nije poslo za rukom ni sa 'uvezenim' kineskim stonoteniserima.

Glavni grad Srbije polozio je jos jedan test iz organizacije velikih medjunarodnih takmicenja. Gosti su bili odusevljeni uslovima u 'Areni' i celokupnom organizacijom sampionata.

Srpski stoni tenis dobio je, van stolova za igru, dva velika priznanja. Predsednik Stonoteniskog saveza Srbije Aleksandar Matkovic izabran je za potpredsednika Evropske stonoteniske unije, dok je generalni sekretar Milorad Trpkovski izabran za prvog operativca Balkanske stonoteniske unije cije, cije sediste je iz Bugarske preseljeno u Beograd.

Od evropske federacije dobili smo visoku ocenu za organizaciju. Imali smo uspeha i na diplomatskom i takmicarskom planu. Jedino smo podbacili u muskoj ekipnoj konkurenciji, ali je to bila u ovom trenutku nasa realnost, rekao je posle zavrsetka sampionata Matkovic.

Generalni sekretar STS Srbije Milorad Trpkovski, koji je bio direktor takmicenja, s ponosom je govorio o utiscima igraca o uslovima za igru.

Do sada se jos nije desilo da svi stonoteniseri i stonoteniserke imaju jednake uslove za igru. Sve tri 'divizije' imale su izjednacene uslove za takmicenje, cak i u sali za zagrevanje, sto se do sada nikada nije desilo, rekao je Trpkovski.

Domacin narednog evropskog sampionat bice u oktobru sledece godine Petrograd [Rusija].

Do tada bice odrzana dva velika takmicenja - Svetsko prvenstvo u Zagrebu u maju ove godine i Olimpijske igre u Pekingu u avgusta naredne godine.

www.naslovi.net
« Last Edit: April 02, 2007, 11:49:49 AM by Igy81 »
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: STONI TENIS-evropsko prenstvo u Beogradu 2007
« Reply #1 on: April 02, 2007, 11:51:08 AM »
Karakašević osvojio zlatnu medalju
Beograd - Aleksandar Karakašević je spasao čast Srbiji na Evropskom prvenstvu u Beogradu, nakon što je sa Litvankom Rutom Paskauskeneom odbranio tron u igri mešovitih parova i tako omogućio navijačima da kod kuće slušaju "Bože pravde", a organizatoru da se diči jedinom medaljom.
- Zlato posvećujem sebi. Samo ja znam kroz šta sam sve morao da prođem proteklih dana - izjavio je najbolji srpski stonoteniser.
Karakaševiću je ovo treća titula u poslednjih sedam godina, ali ni ona nije mogla da učini da se zaborave prozivke upućene na račun našeg najboljeg stonotenisera nakon što je u ekipnom delu takmičenja selekcija Srbije eliminisana u osmini finala.
- Ljudi su u hali bili srećni zbog naše eliminacije. Tvrdili su da sam ja upropastio meč. A ja sam dobro igrao sa Krišanom, jedino sam protiv Filimona, koji je ovde blistao, bio stegnut. Znao sam da nas poraz udaljuje od medalje i onda doživljavam pljuvanje - objasnio je Karakašević. S. D.

www.danas.co.yu
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."