EXYU FITNESS FORUM

Author Topic: Americki fudbal-desavanja u 2007  (Read 11208 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Americki fudbal-desavanja u 2007
« on: January 18, 2007, 10:52:39 AM »

Skromno pred EP


Selektor Hoffmann

Osam meseci pred Evropsko Prvenstvo u Austriji, polako se prave planovi za učestvovanje reprezentacije Srbije na tom takmičenju. O neočekivanim izmenama grupa, stanju u timu i objektivnim mogućnostima, porazgovarali smo sa selektorom Igorom Hoffmanom.

Kakav je plan za reprezentaciju u narednom periodu?
Precizan plan ćemo znati tek kad UO SAFS-a usvoji kalendar takmičenja za 2007. godinu, ali okviran plan rada svakako postoji i izgleda ovako:

Tokom prve polovine marta meseca, pre početka sezone, kako bi omogućili da se takmičenja odvijaju neometano, želimo da organizujemo jednu utakmicu u Srbiji, protiv jedne kvalitetne reprezentacije ili ekipe. Po završetku prvog dela sezone, od 1. avgusta, biće organizovane sedmodnevne pripreme reprezentacije, gde bi zadnjeg dana odigrali sparing utakmicu protiv jedne od domaćih ekipa, ili eventualno nekog kombinovanog tima, kako bi otpor bio što ozbiljniji. Odmah posle tih priprema, očekuje nas odlazak u Austriju i početak prvenstva Evrope.

Šta se realno može očekivati od našeg tima na Prvenstvu?
Stručni štab je ocenio i kao cilj postavio da se na prvom zvaničnom takmičenju reprezentacije ostvari jedna pobeda. Bilo šta više od toga bi bio veliki uspeh.

Postoji mogućnost da se Srbija ne nađe u grupi sa Austrijom i Norveškom, kako se prvobitno pretpostavljalo. Koje je Vaše mišljenje o tome?
Kako sad stvari stoje, čini se da nećemo biti u istoj grupi sa reprezentacijom Austrije. Obzirom da je Austrija apsolutni favorit takmičenja, ova izmena grupa može biti samo dobra po nas. Međutim, bez obzira na to, ciljevi stručnog štaba vezani za ovo takmičenje ostaju isti.

Koliko se zna o reprezentacijama Norveške i Holandije?
Stručni štab još uvek nije imao prilike da se upozna sa mogućnostima ove dve reprezentacije. Nadam se da ćemo u nekom narednom periodu imati prilike da pogledamo snimke njihovih utakmica, kako bi se što bolje upoznali sa ekipama Holandije i Norveške.

Koliko je turnir u Austriji pomogao što se tiče upoznavanja sa nivoom igre u evropskom fudbalu?
Turnir u Hohenemsu je po tom pitanju svakako bio od koristi. Igrali smo protiv dve dobre evropske ekipe, koje su bile oslabljene neigranjem američkih igrača. Ono što je sad definitivno jasno je činjenica da je za dalji razvoj američkog fudbala u našoj zemlji potrebno isto ono što su zemlje u kojima je ovaj sport zaživeo vec učinile. To je, pre svega, podizanje igre na viši taktički nivo, kao i tehničko - taktička edukacija igrača. To zahteva dug proces i do svega toga se ne može doći za 2 - 3 godine, ma koliko mi to želeli. Naravno, od ključnog značaja će biti da se u klubove dovedu iskusni treneri iz inostranstva.

Naši najbolji igrači mogu fizički parirati evropskim igračima. Ali, kad je u pitanju tehnika, taktika i ostale stvari koje čine da jedna ekipa poseduje visok nivo igre, situacija je ipak znatno slabija. Naravno, mi smo u okvirima naših mogućnosti uradili neverovatnu stvar po pitanju postavljanja igre na određeni niv, ali ponavljam, za nešto više i kvalitetnije, potrebni su pre svega treneri sa bogatim znanjem i iskustvom.

Da li još može doći do izmena u sastavu tima?
U reprezentaciji će igrati oni igrači koji to zasluže dobrim igrama u svojim klubovima, niko nema unapred rezervisano mesto. Tako je bilo i do sada i to se neće promeniti.
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Americki fudbal-desavanja u 2007
« Reply #1 on: January 18, 2007, 10:53:44 AM »

Promene u Pančevu
18.12.2006.
Oprema stigla
Pančevo Panthersi pridružili su se sve većoj listi timova koji će naredne sezone učestvovati u SAFS ligi sa opremom. Pored pribavljanja opreme, Panthersi su dobili i novog trenera, jer je njihov bivši igrač i doskorašnji ofanzivni koordinator Bojan Milić zamenio Predraga Durlić-Vujića, koji se povukao sa tog mesta zbog privatnih obaveza.

On će ipak nastaviti da obavlja posao defanzivnog koordinatora.

Milić je bio igrač i trener ofanzivne linije pre nego što se povukao 2005 godine zbog povrede kolena. Krajem iste godine, vratio se u klub kao trener i prošlu sezonu je bio trener napada i ofanzivne linije.

"Prava stvar tek dolazi, ali da bi došli do dobrih rezultata u sledećoj sezoni moraćemo mnogo više znoja da prolijemo nego prošle godine. U ligi
ćemo igrati sa timovima koji nabavljaju opremu kada i mi, tako da niko, izuzev
Sremske Mitrovice, neće biti u velikoj prednosti što se tiče iskustva
igranja pod opremom. Naš cilj je u svakom slučaju da ove godine pre svega stvorimo jedan perspektivan tim koji će sledećih godina biti konkurent trenutno mnogo iskusnijim timovima iz SELAF lige. Što se tiče očekivanja za sledeću sezonu nezahvalno je govoriti, pošto još uvek nismo počeli pripreme, ali ulazak u play off bi svakako bio ogroman uspeh", rekao je Milić.

On će pored glavno trenera, obavljati funkciju trenera napada, ofanzivne linije i trkača, Predrag Durlić-Vujić defanzivnog koordinatora, trenera defanzivne linije i linebackera, Dejan Tomić trenera QB i WR, Filip Janković trenera DB i Miroslav Nikolić ST.

Panthersi su takođe najavili da će vrlo brzo otvoriti timsku teretanu.
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Americki fudbal-desavanja u 2007
« Reply #2 on: February 01, 2007, 11:11:58 PM »
Pojačanja za stručni štab reprezentacije
29.01.2007.
Obradovic pred svoju poslednju utakmicu
Novi glavni trener Kragujevac Wild Boarsa, Marko Obradović, kao i jedan od pomoćnih trenera u istom timu prošle sezone Blažo Bojić, postali su deo stručnog štaba reprezentacije i imaće uloge pomoćnih trenera. Kao bivši linebacker, Obradović će pomagati defanzivnom koordinatoru Aleksandru Ćiriću, dok će Bojić u sličnoj ulozi biti kada je u pitanju napad ekipe.

Reprezentacija će u Avgustu igrati na Evropskom Prvenstvu, a prvo naredno okupljanje će biti početkom marta, kada će biti odigran i prijateljski meč. Protivnik će se znati kasnije.

Obradović je u protekloj sezoni, svojoj poslednjoj, osvojio sve trofeje koje je mogao, osim jednog. Sa Veprovima je osvojio titulu u SELAF-u, bio Defanzivni Igrač Godine, kao i MVP finala sa dve presečene lopte. Jedino je izostao trofej koji je reprezentacija osvojila na turniru u Hohenemsu, jer se povukao iz aktivnog igranja neposredno pre toga, a nalazio se na originalnom spisku. Za reprezentaciju je ubeležio jedan nastup, u meču protiv Slovenije u Beogradu.

Bojić je jedan od osnivača beogradskih Vukova i osoba koja je u američkom fudbalu u Srbiji od samog početka. Prvobitno je bio glavni trener tima iz Beograda, ali je brzo napustio to mesto. Proteklu sezonu je proveo u Kragujevcu, gde je učestvovao u osvajanju titule kao pomoćni trener.
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Americki fudbal-desavanja u 2007
« Reply #3 on: February 01, 2007, 11:12:16 PM »
USAFS sudije na EFAF listi
26.01.2007.
USAFS
Udruženje Sudija Američkog Fudbala Srbije, ali i američki fudbal u Srbiji, dobili su još jedno veliko priznanje stavljanjem trojice domaćih sudija na EFAF listu. Goran Lapčević, Vladan Lapčević i Predrag Pavlović dobili su licence i nalaziće se na EFAF i IFAF listi sudija za sezonu 2007.

O ovoj odluci, USAFS je obavešten od strane Sudijskog Komiteta Evropske Federacije, odnosno EFAF-a.

"Ovaj rezultat je nagrada za ozbiljan i kvalitetan rad USAFS-a za manje od dve godine postojanja. Stalno usavršavanje tokom cele godine i naravno prikazano na terenu, pre svega na SELAF utakmicama, skrenulo je posebnu pažnju EFAF-a. Na ovakvu odluku EFAF-a svakako je uticao i nivo klinika na kojima smo učestvovali, kao i nivo onih koje smo sami organizovali i ozbiljnost naših planova za naredni period", rekao je Vladan Lapčević.

Prvo takmičenje na kojem bi ova trojica sudija trebalo da učestvuju je Evropsko Prvenstvo ove godine, pa će taj događaj pored debija reprezentacije u EFAF takmičenjima predstavljati i debi domaćih sudija u međunarodnim takmičenjima.

EFAF pored evropskih šampionata za reprezentacije u više starosnih kategorija, organizuje i klupska takmičenja Eurobowl i EFAF Kup.
Goran Košutić
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Americki fudbal-desavanja u 2007
« Reply #4 on: February 01, 2007, 11:12:41 PM »
Blue Dragonsi raspisali konkurs za grb
18.01.2007.
Blue Dragonsi iz Beograda raspisali su konkurs za izradu grba kluba. Svi koji su zainteresovani mogu poslati svoja rešenja do 15. februara, a pobednik će biti poznat 20. februara.

Ovaj klub od pobedničkog rešenja očekuje da sadrži elemente usko povezane sa nekim od sinonimima Zmajeva, a to su: američki fudbal, sport, lopta, zmaj, uspeh, zajedništvo i sl.
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Americki fudbal-desavanja u 2007
« Reply #5 on: February 01, 2007, 11:13:06 PM »
Americki fudbal trazi mnogo
05.01.2007.
Budimir Golomeic
Predstavnici Saveza Americkog Fudbala Srbije, predsednik UO Ramazi Inaisvili i defanzivni koordinator reprezentacije Srbije Aleksandar Ciric otputovace u SAD u narednom periodu, gde ce im domacin biti Budimir Golomeic. Poziv je upucen od strane De Anza koledza i porodice Golomeic, Budimira i njegovog oca DJurice, koji su pokazali veliku zainteresovanost da pomognu americki fudbal u Srbiji.

Intervju vodio Ramazi Inaisvili

Kako si reagovao na vesti da se u Srbiji igra americki fudbal?
Bio sam veoma prijatno iznenadjen. Rodjen sam u Americi, a otac mi je Srbin i ja se osecam Srbinom, ne samo zato sto imam srpsko drzavljanstvo. Jako mi je drago da je u Srbiji ovakav jedan sport, kao jedan od najpopularnijih sportova u svetu nasao sebi mesto. U svim drugim sportovima Srbi su zablistali na svetskom nivou, a siguran sam da ce za izvesno vreme zablistati i u
americkom fudbalu.


Kada si poceo da se bavis ovim sportom, sta te je privuklo bas americkom fudbalu?
Od ranog detinjstva bavim se sportom. Bavio sam se i rvanjem, bejzbolom, kosarkom, ali me je americki fudbal opcinjavao. To je jedini sport koji trazi izuzetnu snagu, brzinu i skoro sahovsku preciznost za uspesnost. Americki fudbal trazi ogromnu upornost i rad. Smatram da nikad nije postojao sport koji u sebi ima toliko vitestva kao americki fudbal.

Gde si do sada igrao u SAD i na kojim pozicijama?
Igrao sam u srednjoj skoli i sada igram na fakultetu De Anza College i letnjim ligama. Ne znam da li je to sreca ili moja fizicka predispozicija, ali sam setao izmedju odbrane i napada, a najvise vremena sam proveo igrajuci linebackera.

Tvoji planovi za buducnost u americkom fudbalu?
Imao sam pozive na probu za americki fudbalski tim 49ers. Takodje sam imao razgovore sa predstavnicima fakulteta Arizona i Missouri, sve sam te planove ostavio na stranu da bi mogao da se skoncentrisem na reprezentaciju Srbije. Nadam se i zarko zelim, ne samo uspeh reprezentacije nego i veliki rast popularnosti americkog fudbala u Srbiji.

Medju prvim nasim igracima iz inostranstva si se stavio na raspolaganje nacionalnom selektoru Hofmanu u projektu EP 2007, tvoja spremnost da dodjes na sve aktivnosti reprezentacije Srbije cak iz Kalifornije je prijatno iznenadila sve poklonike AF-a u Srbiji. Sta bi za kraj porucio mladim igracima u Srbiji?
Velika je cast reprezentovati zemlju moga oca, jer to je i moja zemlja i sa najvecim zadovoljstvom cu uciniti sve da pomognem reprezentaciji moje zemlje Srbije.

Americki fudbal je viteski sport i trazi izuzetno mnogo, ali priprema u svim aspektima mladog coveka za buducnost. Smatram da Amerika i americki fudbal dobijaju izuzetnog partnera sa ulaskom Srbije u americki fudbal, bravo Srbija!
Goran Kosutic
« Last Edit: February 01, 2007, 11:16:44 PM by Lazic »
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Americki fudbal-desavanja u 2007
« Reply #6 on: February 01, 2007, 11:13:22 PM »
Kelti dobili "Celts Arenu"
23.12.2006.
Jagodina Strawberry Celts priveli su kraju planove za verovatno najambiciozniji projekat koji se tiče američkog fudbala u Srbiji, a to je izgradnja njihovog sopstvenog stadiona, Celts Arene.

U sredu 20.decemra u Skupštini grada, a uz prisustvo čelnika Opštine Jagodina, precizirani su i dogovoreni svi detalji oko izgradnje ovog velelepnog objekta, a sve uz saglasnost Ministarstva prosvete i sporta, Zajednice osnovnog obrazovanja - Jagodina i Opštine Jagodina za izgradnju ovakvog sportskom objekta, koji bi pre svega koristio mladima i doprineo razvoju jagodinskog sporta.

Celts Arena predstavlja prvi specijalizovani stadion za američki fudbal u jugoistočnoj Evropi. Ambicije kluba su da u budućnosti Celts Arena bude stecište ekipa i reprezentacija američkog fudbala, a samim tim postane i sastavni deo turističkih atrakcija grada Jagodine.

Stadion će se prostirati na 2,4 hektara i sa svojim pratećim sadržajima predstavljaće jedan od najmodernijih objekata tog tipa u Evropi. Projektovao ju je dipl. ing. arhitekture Vladimir Avramović, a radovi na istoj zakazani su za početak proleća.
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline sasacg

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 61
    • realX3M forum
Odg: Americki fudbal-desavanja u 2007
« Reply #7 on: February 06, 2007, 11:21:27 PM »
A nigde vesti da su Super Bowl ove godine (konacno) osvojili Indianapolis Colts i Payton Manning   :clap: :clap:

Offline vlada85

  • Pocasni clan
  • *
  • Posts: 1228
  • Gender: Male
Odg: Americki fudbal-desavanja u 2007
« Reply #8 on: February 07, 2007, 12:07:19 AM »
i prvi crni trener, a ujedno je i treci covek kome je poslo za rukom da osvoji superbol i kao igrac i kao trener. mislim da se zove toni dandzi
over & out