EXYU FITNESS FORUM

Author Topic: Skidanje kilograma s bolesnim crijevima  (Read 8141 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline buba

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 121
  • Gender: Female
Skidanje kilograma s bolesnim crijevima
« on: April 21, 2012, 08:12:22 PM »
Pozdrav svima, nije me dugo bilo na sajtu uglavnom zbog velikih zdravstvenih problema (prometnih nesreća, operacija, trauma...). Kilogrami su se gomilali, skidali...sad se opet skidaju, no užasno mi otežava bolest crijeva: inercija kolona, kronična opstipacija, megakolon (stečeni ili kongenitalni-Hirschsprungova bolest u blažem obliku, ispitivanje za nju još je u tijeku, za one koji ne znaju: nema živčanih stanica u debelom crijevu=nema impulsa=nema peristaltike). Nakon nekoliko mjeseci provedenih na gastroenterologiji, došlo se do kirurgije, odnosno činjenice da se treba vaditi debelo crijevo. Što je još gore, ne zna se hoće li mi operacija pomoći, a može se napraviti puno više štete. Ogromni novci su potrošeni na skupe lijekove i razne dodatke prehrani s kojima pokušavam napraviti čudo. Jedino što pomaže je gorka sol, no dovodi do povraćanja i velikog elektrolitskog disbalansa, a vrlo vjerojatno i do oštećenja jetre jer mi se povećao tumorski marker. Prije 5 mjeseci sam u bolnicu došla sa kliničkom slikom ileusa-zapletaja crijeva, no uspjelo se popraviti postom i laksativima. Izgleda da su laksativi još više razvukli debelo crijevo, ali nisam imala baš puno izbora. Ili to ili ileus. Znam da je ovo što pišem medicinski problem, a ja sam na "sportskom" sajtu pa želim pitati za skidanje kilograma. Ako i dođe do operacije (kirurga sam zamolila par tjedana da još sama probam nešto), htjela bih ići na nju mršavija (teška je operacija, imala sam trombozu, postoji mogućnost da se vrati jer višak kilograma uzrokuje višak estrogena koji je jedan od glavnih krivaca za trombozu...da ne spominjem plućnu emboliju). Sva ona pravila vezana za mršavljenje što mi je Lazić savjetovao ja bih vrlo rado provodila...variranje ugljikohidrata, trening na prazan želudac...tek sam sad malo ojačala za nekakav trening i mogu ga provoditi. Ono što moram ubaciti su prirodni laksativi. U mom slučaju to bi bila kokosova vlakna (posebno organsko brašno, izvor proteina takoreći bez UH, a 3 žlice ima 30 g vlakana), suhe šljive, kompot, lanene sjemenke, jogurti s probioticima. Iskreno, nitko sretniji od mene da mogu uzeti samo zdjelu kuhanog povrća i malo mesa nakon treninga, uz ta kokosova vlakna, ali nije dovoljno. Evo npr.danas..popila litru mineralne vode s magnezijem (grijala da ispari CO2), sjela na bicikl, popila još litru i pol vode...najela se povrća, mesa i 50 g tog kokosovog brašna. Dobila sam na vagi nevjerojatnih 3,8 kg   :boxed: ...vlakna mogu izazvati kontraefekt ako se ne uzimaju s dosta vode...ali sad pored dobivene 4 kg u par sati ja ne mogu disat...Zato moram to malo prestrukturirat.
Očito je bitno da se voda uzima nakon konzumacije tih vlakana, a ne prije. Je li?
Molim Vas, pomozite mi ako ikako možete da nadmudrim svoje tijelo (ovih 4 kg u par sati su malo obeshrabrujući, ali mislim da zorno pokazuju da mi crijeva ne funkcioniraju.) I kako da uzrokujem gubitak kilograma, a da pratim kako tako ona pravila da se ne miješaju škrob i masti. Pitam zato jer sam htjela nakon treninga strpati u šalicu 50 g kokosovog brašna, 30 g suhih šljiva, žlicu lanenih sjemenki i preliti s malo tople vode. A onda nakon toga se nalijevati vodom. Smijem li tako napraviti za prvi obrok? Kažem, ovo brašno je samo malo proteina.
I ono što sam otkrila...voće mi brže prolazi kroz crijeva ako je na prazan žeudac..e sad..da li da pojedem kuhanu krušku ili neku drugu voćku s malo suhih šljiva za prvi obrok? Pa voda..pa vlakna..pa voda..pa jogurt sa žlicom lanenih sjemenki. Moram "odraditi" voće, vlakna, šljive, kompot, eventualno žlicu lanenih sjemenki, malo jogurta...gledano sa zdravstvenog stajališta..onda mogu prijeći na kuhano povrće i meso, posni sir..
Ako ima tko kakav savjet, bila bih Vam jako zahvalna. Znači, kako ukomponirati te namirnice s dijetom i vodom.
Sve to može pasti u vodu već sutra. Ako imam ogromne bolove koji me doslovce bacaju u krevet, moram uzeti laksativ. Ali s obzirom da mogu ostati bez organa, ništa me ne košta da pitam ovdje za bilo kakav savjet.
Hvala puno.

Offline buba

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 121
  • Gender: Female
Odg: Skidanje kilograma s bolesnim crijevima
« Reply #1 on: April 22, 2012, 11:02:56 AM »
Samo da kažem da se trudim...pored svih boleština, ja se zaista trudim...imala sam kojih 40 kg više nego sada, ali tad su crijeva bila malo bolje. Treba još malo da skinem pa sam se obratila ovdje za kakav savjet vezano za probavu, a opet da uspije dijeta. Izgleda da ću morati eksperimentirat...

Offline Pajseras

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 129
Odg: Skidanje kilograma s bolesnim crijevima
« Reply #2 on: April 22, 2012, 09:13:47 PM »
Ja se iskreno u ovo ne razumem uopste , ali bih rekao da je veci deo tih 4kg voda ..ipak treba sacekati nekog strucnijeg za odgovor ..

Offline LeDu 91

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 889
  • Gender: Male
Odg: Skidanje kilograma s bolesnim crijevima
« Reply #3 on: April 23, 2012, 12:02:11 AM »
Taj visak od 4kg je sto od vode, sto od toga sto ti creva slabije funkcionisu. Moraces eksperimentisati malo sa ishranom. Uradi ovo sto si napisala za dorucak sa kuvanim vocem, pa jogurtom. Kada to odradis za dorucak da li mozes normalno da jedes tokom dana? Obavezno pij dosta vode sa vlaknima, jer kao sto i sama kazes mogu izazvati kontraefekat bez dosta vode.

Offline buba

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 121
  • Gender: Female
Odg: Skidanje kilograma s bolesnim crijevima
« Reply #4 on: April 23, 2012, 01:17:33 AM »
Salo nije sigurno...ja uzmem gorku sol, što je jedini laksativ što mi pomaže, ali i najgori jer oštećuje jetru i ostali gastrointestinalni sustav i izgubim prosječno 3,5-4 kg samo u roku 3-6 sati.  Osoba s relativno čistim crijevima teško da to može. Stvar je u tome da to moram izbjegavat. Triput u životu sam skidala po više od 30 kg..ali nikad mi tijelo nije ovako izgledalo u smislu da najviše mršave noge, a trbuh je ogroman (bez laksativa).
Ajde jednostavnije. Kakve god trikove za poboljšanje probave znate, molim da napišete. Danas sam vozila bicikl malo manje od dva sata na prazan želudac i za to vrijeme popila 3 litre vode u kojoj su bile 3 žlice kokosovih vlakana. No na nekim mjestima nije bilo dovoljno razrijeđeno i skoro sam se tako ugušila nekoliko puta...  :boxed: nakon toga sam pojela 30 g namočenih suhih šljiva..pa malo jagoda..pa malo mesa i povrća..i onda 20 g namočenih lanenih sjemenki u malo jogurta s probioticima. Nije uspjelo...
Izgleda da moram prekršiti pravilo vježbanja na prazan želudac. Pomiješati šljive, sjemenke i brašno, i to ujutro pojesti..i onda na bicikl pa se natakati vodom. Dalje mogu slijediti obroke mesa i nekog škrobnog UH ili mesa i povrća (variram po danima), pa posni sir.
Inače, sad malo čitam..zadnji put kad sam tražila savjete ovdje na sajtu prije koje 3 godine, smjelo se konzumirati voće najkasnije u 17 h, sad piše do 15. Eh..mene nije bilo na sajtu, ja sam živjela u tom uvjerenju, nisam striktno varirala UH..i opet su otišli kilogrami...također, nije isto ide li osoba spavati u 22 h ili 3 ujutro...tako da sam ja malo pomakla tu granicu od 15h.
Mrzim to, ali izgleda da moram probati. Moram pojesti to za probavu kao prvi obrok i onda vježbati. Jer je očito bitno da voda ide nakon vlakana. Gledam to u šalici: 4 male šljive, malo sjemenki, brašna i 1dcl vode..i strah me to pojesti ujutro da ne sabotira mršavljenje. Malo će možda sabotirat, ali mislim da neće skroz.
Hvala lijepo na pomoći.

Offline Lazic

  • Administrator
  • *
  • Posts: 21979
  • Gender: Male
    • EXYU FITNESS
Odg: Skidanje kilograma s bolesnim crijevima
« Reply #5 on: May 02, 2012, 07:28:50 AM »
da li imas spisak namirnica koji bi ti pogodovao za tvoj problem
Suplementi prodaja Srbija - link
Uz svaki kupljeni preparat besplatan ONLINE strucni savet i konsultacije - link
Najbolji popusti i pokloni na webu - link 
BESPLATNA DOSTAVA ZA KUPOVINU PREKO 6000 din

EXYU FITNESS NA YOUTUBE-u - link
https://www.exyu-fitness.com/   forum sitemap  webshop sitemap

Offline buba

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 121
  • Gender: Female
Odg: Skidanje kilograma s bolesnim crijevima
« Reply #6 on: May 02, 2012, 07:08:45 PM »
Nemam. Doktori nakon nekoliko mjeseci muke i opsežnih pretraga ne znaju što bi sa mnom. Rečeno mi je da jedem što mi najbolje odgovara, nikakva dijeta nije propisana. Samo sam vidjela u bolnici da se kod kroničnog zatvora savjetuju kompoti, lan, suhe šljive, vlakna...e sad, svi smo različiti, nekome je dosta kompot, nekome ništa nije dosta.
Eksperimentiram. Ne mogu ja vježbat ako pojedem nešto, zato radim ujutro cardio na prazan želudac, pijem toplu mineralnu vodu s magnezijem. Onda pojedem 4 suhe šljive i neku kuhanu voćku. Moram prvo voće jer mi se to brzo probavi. Pa vlakna. Pa popit probiotike/prebiotike, pa za imunitet, pa vodu s magnezij kloridom, pa aloe veru tekuću (posebna vrsta za probavu), pa aloe veru tabletu, pa čaj od vodopije/crvotočine/bazge/kamilice/komorača...pa tablete zelene magme, spiruline, chlorelle (pomoglo mi da ustanem iz kreveta)...potrošim nekoliko sati dok ja to sve ne pripremim i popijem, s tim da pazim da bar sat vremena prođe od konzumacije vode do konzumacije hrane.
Onda tek ide hrana...zapravo, još nisam došla do hrane...  :blush: Prekratak mi dan...Toliko se nalijevam vodom da jedva kasnije nešto pojedem...ali planiram žitarice (ovisi koliko je sati), tunu ili meso s nekim povrćem (opet ovisi koliko je sati, hoće li biti škrob ili vlaknasto povrće), pa posni sir.
Lanene sjemenke ne znam gdje bih ubacila...  :blush:
Nije prestrašna kilaža...73 kg na 181 cm..ili 184 (ne znam točno). Zapravo, varira od 70-73 (70 je uz laksativ).

Offline Lazic

  • Administrator
  • *
  • Posts: 21979
  • Gender: Male
    • EXYU FITNESS
Odg: Skidanje kilograma s bolesnim crijevima
« Reply #7 on: May 02, 2012, 07:32:35 PM »
kakva je situacija sa proteinskom ishranom
Suplementi prodaja Srbija - link
Uz svaki kupljeni preparat besplatan ONLINE strucni savet i konsultacije - link
Najbolji popusti i pokloni na webu - link 
BESPLATNA DOSTAVA ZA KUPOVINU PREKO 6000 din

EXYU FITNESS NA YOUTUBE-u - link
https://www.exyu-fitness.com/   forum sitemap  webshop sitemap

Offline buba

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 121
  • Gender: Female
Odg: Skidanje kilograma s bolesnim crijevima
« Reply #8 on: May 02, 2012, 07:43:14 PM »
Napisala sam što jedem/pijem.  Doduše, jedan je gastroenterolog napisao u nalazu da je prisutna hipoproteinemija, propisana mi je medicinska hrana: tetrapaci Ensure plus fibre, jedan tetrapak ima 300 kalorija. No to sam pila samo kad nisam mogla jesti.

Offline Lazic

  • Administrator
  • *
  • Posts: 21979
  • Gender: Male
    • EXYU FITNESS
Odg: Skidanje kilograma s bolesnim crijevima
« Reply #9 on: May 02, 2012, 07:48:21 PM »
pa ja pitam sta se desava sa proteinskom hranom..od sljiva i od aole se ne raste..zanima me sta se desi kada popijes jogurt ,  belanaca, mesa..
da li npr ako pojedes 5 kg jabuka odes taj dan u wc ili odes posle 5 dana..
Suplementi prodaja Srbija - link
Uz svaki kupljeni preparat besplatan ONLINE strucni savet i konsultacije - link
Najbolji popusti i pokloni na webu - link 
BESPLATNA DOSTAVA ZA KUPOVINU PREKO 6000 din

EXYU FITNESS NA YOUTUBE-u - link
https://www.exyu-fitness.com/   forum sitemap  webshop sitemap