EXYU FITNESS FORUM

Author Topic: Skidanje kilograma s bolesnim crijevima  (Read 8143 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline buba

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 121
  • Gender: Female
Odg: Skidanje kilograma s bolesnim crijevima
« Reply #20 on: July 01, 2012, 06:36:13 PM »
Jogurt s acidofilusom sam našla, ali nije imao 8 biliona i preskup je, tako da ću naručit čisti u prahu preko neta.
Dalje..lijepo molim za pomoć. Stojim na 73 kile već 2-3 mjeseca...ali hvala Bogu, ide nekako bez laksativa. Ujutro vježbam HIIT koliko ide i pijem čajeve (ako nekome pomogne: bazgine bobice, kamilica, jako bitna vodopija jer ima inulin, komorač da makne moguće grčeve od vodopije, crvotočina-sve to je za crijeva...ja si još dodam koprivu za bubrege i zeleni čaj).
Inulin iz vodopije je kojih 40%, malo stavim, možda on sam nosi par kalorija. Ako pijem čistu vodu da izbjegnem tih par kalorija, onda nakon treninga moram popiti odjednom više od 2 litre vode, što je ogromno opterećenje za srce pa završim u bolnici...Dakle, ne piti toliko vode odjednom!   :nonono:   Tako da riskiram tih par kalorija iz inulina ako ih uopće ima.

Nakon toga ide žlica sirupa od šljive i smokve, litra tople mineralne vode s magnezijem u koju stavim neke pripravke za imunitet, đumbir, cimet, kumin, probiotike,  prebiotike: inulin i fruktooligosaharide, limun, kalcij-možda sve skupa max 10g UH. S tim popijem hrpu algi u tabletama.
Nakon toga obavezno 50g kokosovog vlakna s malo vode  http://www.noble-house.tk/html/engels/kokosmeel_eng.htm   :link: . To sve je obavezno ujutro zajedno s prvim obrokom koji mora biti obilniji da bi se vršio proces defekacije.

Što se tiče probave, koristim još i probavne enzime i neke tablete s biljkama. Sve to enormno košta, ako netko ima problema sa stolicom, a navodno ima 70% populacije, neka proba nešto od ovog gore navedenog. Ja uvodim sve živo samo zato jer su ekstremni problemi sa crijevima. Nadam se da će se i taj trošak s vremenom smanjit, da ću moći neke stvari odbacivati.

Sad mene zanima, prvo: s obzirom da se ne smiju miješati vlakna i škrob, smijem li ja u taj prvi obrok zajedno s tim vlaknima pojesti neki škrob (dosad je stolica uvijek funkcionirala uz ta vlakna, Alnatura raženi kruh s 10g vlakana i negdje 33g UH na 100g kruha, ima slika par postova niže na linku   http://forum.teretana.net/viewtopic.php?t=23666&sid=ed801958d810eab4b7c5e143de1473ee   :link:  i neki protein-puretina i posni sir. Kojiput su prvi obrok vlakna, heljdino brašno koje kuham s posijama i jogurt.

Kad će UH biti na 0 pri varijaciji (ovih 5-10 g što stavim u vodu i popijem nakon vježbanja mi spašava život, ne mogu to maknut...još ove moje alge imaju proteine, ja si to tumačim nešto kao vaš PWM  :) ) ,kao što je danas npr., ujutro sam pojela ta vlakna, brokule i puretine, onda je ok, nema škroba ujutro= ne miješam škrob i vlakno.
Ali me zanima za slučajeve kad UH nije na 0. Jako teško mi pada za prvi obrok jesti brokulu i meso, ali moram stvorit volumen. Prvi obrok mora biti obilan.
Koliko ta kokosova vlakna utječu na škrob iz kruha, graška ili heljde s posijama (vezano za glikemijski indeks)? Na 50g vlakana koliko ja jedem su 2g UH.

Ili da se ipak prisilim ujutro bez škroba? Ali ako ujutro ne jedem škrob, idući obrok protein+škrob bi mi mogao biti tek u 16-17 sati nakon drugog treninga (to su teški treninzi pod stručnim vodstvom, što sam dobila na poklon prije godinu dana s ciljem skidanja 30 kg, ali sam ja zeznula trenere i skinula sama 32 dok sam bila bolesna. To je sad ostalo i idem iskoristit što prije jer ću morat na operaciju u rujnu. Znači, imam dva treninga dnevno (prvi je uvijek moj HIIT-to je moje osobno iskustvo da on mora biti ujutro, i moram prodrmat crijeva natakanjem čajevima), onda se natačem mineralnom vodom i jedem, ide proces defekacije koji je uvijek ujutro, i za 2-3 sata idem na drugi trening.
Brokula i meso će me teško držat do 16-17 sati. Ali za dane s 0 UH, može. Jedino me muči ovo što kad nije 0 UH.
Drugo, smijem li ja nakon tog drugog, puno težeg treninga, radim i aerobno, i anaerobno (moram ići jer se jako znojim, a ako se znojim, pijem još više vode što treba vlaknima...neki dan sam pojela previše vlakana-70g i završila u bolnici zbog bolova i konstipacije jer nisam popila dovoljno vode. Nisam mogla više od 2,5 litre...a kad se znojim, to se penje na 4-5 l), pojesti protein i škrob kad dođem kući najkasnije u 17 sati? Je li to prekasno za škrob?

Ne znam si organizirat rotacije. Vikendom "samo" ja vježbam kući i tad mogu npr. u subotu napunit sa 100 g UH, u nedjelju 50g (+onih mojih 10 ujutro)..makar nikad nije 100, uvijek je taj kruh-33 UH i grašak jer mi je dobar za crijeva-kojih max 30...znači, možda u subotu 70, u nedjelju 35. Osim ako ne jedem heljdinu kašu s posijama, to je kojih 50 g UH.
Znam da vi svi jedete zobene ujutro i nije da je meni to problem, nagutala sam se svega i svačega, ni alge nisu baš fine (ali bolje od posta u bolnici gdje te hrane kontrastnom tekućinom za radiološke preglede), ali ja mogu završit sa stomom-otvorom na trbuhu. Tako da moram jesti ono što ima najviše vlakana i piti enormne količine vode. Ali i da jedem zobene ujutro, opet se vraćam na pitanje smijem li s tim pojesti kokosova vlakna?Jer su zobene škrob...

U 3 mjeseca sam skinula 2-2,5 kg, ali ok je. Mislila sam da će se vraćati kile nakon posta. Nisu, hvala Bogu. Samo sad stoje i ne mrdaju. Doduše, tek sad sam se počela malo više kretati i taj negubitak pripisujem tome, s tim da sam zbilja jako puno jela, ali sve zdravo, nikakav junk.
Organizam se naviknuo u ova 3 mjeseca na konstantnu prehranu. I sad bi ga valjda, nadam se, rotacije UH mogle pobudit.
Lako bih ja izdržala da je cijeli tjedan na 0 UH (osim gore mojih spomenutih 10), svašta sam prošla, jako puno sam postila, ne dao Bog da se ponovi. I onda vikend 100 g UH i nedjelja 50...no to je onda: 0 0 0 0 0 100 50. Nule su onda kad su najveći treninzi. Mogla bih...nije da ne bih..pretpostavljam da bi kilogrami išli brže dolje ako su 5 dana UH na minimumu. Ali što kasnije? Kad skinem kile za koji mjesec i poželim vratit više UH.
A i mislim da bi bilo bolje da napravim npr. 0 100 50 0 0 100 50. Samo je sad pitanje smijem li ujutro škrob sa svojim vlaknima u jednom obroku (ne mogu prvo vlakna pa čekat jedno 2 sata-probala sam, odmah obilniji prvi obrok je najbolji za jutarnje pražnjenje crijeva) i smijem li drugi škrob nakon treninga iako je 17 sati?
Hvala lijepo svima na odgovoru. Mislim da znam što ćete prvo popljuvat, a to je kruh-no skup, ekološki, kiselkasti, nije to neka pekara, i što je još bitnije, s vlaknima. Ako treba, mičem i taj komad kruha.