EXYU FITNESS FORUM

Author Topic: Đoković - Nadal 7:5, 6:4  (Read 3991 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Lazic

  • Administrator
  • *
  • Posts: 21979
  • Gender: Male
    • EXYU FITNESS
Đoković - Nadal 7:5, 6:4
« on: May 08, 2011, 09:15:34 PM »


Đoković od početka ove sezone ne zna za poraz, osvojio je pet turnira – Australijan Open, Dubai, Indijan Vels, Majami i Srbija Open.

S druge strane, Nadal je nepobediv na šljaci već drugu sezonu i sigurno je da će jedan niz u nedelju uveče biti završen, ali je pitanje čiji.

Dvojica najboljih tenisera sveta do sada su odigrali 25 mečeva, iz kojih je Nadal 16 puta izašao kao pobednik. Ipak, Đoković je slavio u poslednja dva susreta, i to u finalima u Indijan Velsu i Majamiju, ali je Nadal bio bolji na svim mečevima koji su odigrani na šljaci

Tekstualni prenos meča možete prati tina sajtu b92.net/sport.

Prva dva poena na meču osvojio je Nadal na Đokovićev servis, ali je Novak posle agresivnijeg servisa došao do prvog poena na meču. Dobrim forhendom Nadal dolazi do prve dve brejk lopte.

Đoković prvu brejk loptu spašava forhend paralelom, a drugu tako što Nadal šalje loptu nekoliko milimetara u aut. Novak zatim osvaja još dva poena i dobjia prvi gem na meču.

Odlično je Đoković odigrao drugi gem na meču i iskoristio već prvu brejk loptu da oduzme servis Špancu i povede sa 2:0. Lako i furiozno Novak osvaja i treći gem na meču, drugi na svoj servis i posle desetak minuta igre vodi sa 3:0.

Fantastični Novak Đoković još jednom osvaja gem na servis Nadala i vodi sa 4:0.

U petom gemu Nadala osvaja prva tri poena naĐokovićev servis, Novak smanjuje na 15:40, ali duplom servis greškom srpskog tenisera Nadal osvaja prvi gem na meču, 4:1 za Đokovića.

U narednom gemu na svoj servis Nadal popravlja svoju igru i dolazi do drugog gema na meču.

Posle duge razemene (26) udaraca u prvom poenu sedmog gema Đoković forhend dijagonalom dolazi do 15:0. Posle 30:0 za srpksog tenisera Nadalu je pukla zica na reketu pa ga je zamenio novim. To nije pomoglo Špancu pa je Đoković sa nova dva poena osvijo peti gem i u narednom Nadal servira za ostanak u prvom setu.

Španac je bez većih problema smanjiio rezultat na 5:3 za Đokovića.





Srpski teniser je posle as udarca poveo sa 30:0, ali Nadal posle tri vezana poena i dve greške Đokovića dolazi do brejk lopte. Srpski teniser je bio blizu as udarca na prvi servis, ipak je bio aut, a zatim je servio na bekend Nadala i posle dugre razmene udarca u kojoj je Španac bio agresivniji Nadal se u potpunosti rezultatski vraća u meč ,5:4.

Posle 54 minuta igre i novog dugog poena odličnim bekend udarcem Đokoviće dolazi do brejk i prve set lopte na meču. Međutim Nadal se odbranio. Ipak na gem loptu Španca Đoković je odlično odigrao i došao do drugog djusa a zatim posle grešle Nadala do druge set lopte, ali je ne koristi.

U nastavku gema Nadala je sa dva pasing šota stigao do set lopte, u međuvremenu Đoković nije iskoristio ni treću set loptu, pa je Španac osvojio gem koji je trajao 12 minuta – 5:5.

Prve dve lopte Nadala u sledećem gemu završavaju na mreži, a zatim drugi asom Đoković dolazi do 40:0 i onda vodi lako osvaja šesti gem za 6:5

Fenomenalno igra Đoković u narednom gemu i posle odličnog riterna ima nove tri ste lopte na Nadalov servis. Novak koristi već prvu, odnosno četvrtu i osvaja prvi set rezultatom 7:5.

Nadal je u prvom setu imao bolji procenat ubačenih prvi servisa 70:58(%), ali je zato Novak bio efikasniji na drugi servis 62:33 (%). Obojica tenisera su narpavila po 12 neiznuđenih grešaka, ali jhe Đoković napravio sedam vinera više, 15:8.

DRUGI SET

Furiozno je Nadal ušao u drugi set i nije dozvolio Đokoviću da osvoji poen na svoj servis. Kod rezultata 30:0 Nadal je odigrao jedan od najsenzacionalnijih poena u svojoj karijeri, lobovao je Novaka udarcem kroz noge. 1:0 za Nadala u drugom setu.

Međutim brzo je Đoković „odgovorio“ Nadalu i odmah u narednom gemu oduzeo servis Špancu. U istom ritmu je Đoković nastavio i u trećem gemu pa je na svoj servis poveo sa 40:0, Nadal je osvojio jedan poen, ali je Novak posle odličnog servisa poveo sa 2:1.

Veoma uzbudljiv četvrti gem, nekoliko dugih razmena udaraca, Novak nije iskoristio jednu brejk loptu. Posle dobrog servisa Nadal ipak osvaja drugi gem u drugom setu. Ali Đoković u petom gemu na svoj servis bez većih problema dolazi do trećeg gema i vodi sa 3:2.

U narednim gemovima Đoković i Nadal su „držali“ svoj servis. Đoković se odlično kretao., osvjio nekoliko poena fantastičnim bekend vinerima, ali je nije uspevao da dođe do brejk lopte. Nadal je imao veći procenat ubačenog prvog srevisa, ali Đoković je igrom u polju uspevao da i na svoj drugi servis osvaja poene. Posle jednog sata igre u drugom setu, rezultat je 5:4 za srpskog tenisera i Nadal prvi put servira za ostanak u meču.

Novak osvaja prvi poen na Nadalov servis posle greške Španca. Sjajnim riternom Đoković je na samo dva poena od tiutle u Madridu, poveo je sa 30:0. Posle 2 sata i 15 minuta igre i odlične dijagonale kojom je osvojio treći poen u desetom gemu na Nadalov servis Đoković ima tri meč lopte. Prvu nije iskoristio, drugu jeste.

Šesti turnir u 2011. godini za Đokovića, šesti trofej, neverovatna 32. pobeda. Srpski teniser je pobedio Nadala na njegovoj omiljenoj podlozi, prekinuo njegov niz od 37 pobeda na šljaci, pobedio ga u prestonici njegove zemlje, u Madridu.

www.b92.net
Suplementi prodaja Srbija - link
Uz svaki kupljeni preparat besplatan ONLINE strucni savet i konsultacije - link
Najbolji popusti i pokloni na webu - link 
BESPLATNA DOSTAVA ZA KUPOVINU PREKO 6000 din

EXYU FITNESS NA YOUTUBE-u - link
https://www.exyu-fitness.com/   forum sitemap  webshop sitemap

Offline bebac

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 1422
  • Gender: Male
Odg: Đoković - Nadal 7:5, 6:4
« Reply #1 on: May 08, 2011, 09:17:48 PM »
Aleale, aleale, alealealealeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee !!! :clap:
Pain is temporary, Pride is forever

Offline Kosuta

  • Pocasni Clan
  • *
  • Posts: 2705
  • Gender: Male
Odg: Đoković - Nadal 7:5, 6:4
« Reply #2 on: May 08, 2011, 09:22:46 PM »
Svaka cast, prosto neverovatno kako dobro igra ove godine   :wow: :clap: :clap:

Offline KRLe_91

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 157
  • Gender: Male
Odg: Đoković - Nadal 7:5, 6:4
« Reply #3 on: May 08, 2011, 09:26:07 PM »
Ma nema sta...sad je iznenadjenje ako ga ko uspije dobiti...Od kako se fizicki spremio,niko mu nista ne moze :D Stvarno igra ko u filmu :) Smijesno je vidjeti da jedan Nadal onako trckara za njegovim lopticama i da ne moze da ih pohvata :) KAMAAAAAAAAAAAN NOOOOOOOUVEEEK :)
Kad je tesko kazu dosta,
ustvari to je klopka
ali imam serum protiv toga
FORMULA JE VOLJA!

Offline vuksa

  • Eraser
  • *
  • Posts: 2861
  • Gender: Male
Odg: Đoković - Nadal 7:5, 6:4
« Reply #4 on: May 08, 2011, 09:39:24 PM »
masina !
al se nekad dobro jelo

Offline tenssa

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 2787
  • Gender: Male
    • www.flash-dizajn.com
Odg: Đoković - Nadal 7:5, 6:4
« Reply #5 on: May 09, 2011, 07:16:51 AM »
Odlican je!! :yes:
hmmm..dobro ..ipak wi znate mnogo wise od mene..poslusacu was..uradicu owako...sad ima da jedem swe ziwo cak cu i surutke i sok  od cvekle da kupim..tj svu zdravu hranu..za 1 mesec cu onda da uzmem metan..a posle metana cu jos wise da jedem.a onda cu stucem jos jednu turu pa posle toga cu 3 meseca da jedem kao stoka..a kasnije ako se wide rezultati nastawicu sta da  wam drugo kazem..uglawno hwala wam puno..pozdraw.

Offline Sasa Ilic

  • Pocasni clan
  • *
  • Posts: 1313
  • Gender: Male
Odg: Đoković - Nadal 7:5, 6:4
« Reply #6 on: May 09, 2011, 07:31:48 AM »
Nole je kralj.U ekstra je formi ove godine, samo neka tako i nastavi :clap:
Sampioni su oni koji se ponovo dignu sa dna!!!