EXYU FITNESS FORUM

Author Topic: 12kg manje za 75dana-veći obim mišića  (Read 90870 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline bebac

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 1422
  • Gender: Male
12kg manje za 75dana-veći obim mišića
« on: May 15, 2007, 10:54:19 PM »
Veliki pozdrav VELIKIM LJUDIMA !

Oduševljen sam vašim forumom, puno toga sam naučio iz njega i stvarno nisam očekivao ovako nešto u našoj maloj Srbiji.
Treniram sa ogromnim prekidima od svoje 16godine, sad imam 29, večito variram sa kilažom ali sam nakon rođenja ćerke dostigao svoj maximum 102kg a visok sam 170cm, pre 75dana sam odlučio da to tako ne može više i počeo da treniram, sada imam trenutno 90kg znači skinuo sam 12kg u proseku oko 1kg nedeljno.
Ne izgledam sad debelo, čak sam i zadovoljan kad se vidim u majci ali kad se skinem... i nisam oduševljen previše, nisam izdefinisan čemu težim.Imam strašno jake noge, posebno listove 48cm čistog mišića (uvek mi je bila najbolja partija mišića zajedno sa tricepsom), čak kad sam odlazio na takmičenja da ih gledam Teškaši su se uvek čudili šta mi je to... :+)
Pored teretane trenirao sam i karate i rvanje tako da imam osnove (mišića) i dok sam to kao mlađi trenirao išao sam i u teretanu i tad sam najbolje i izgledao.
Počeo sam da pazim na ishranu izbacio sam beli hleb maximalno za mene (što bi značilo pojedem 1-2parčeta dnevno) i počeo da se hranim na svaka 2h kvalitetnija hrana nego pre.Pre sam jeo 2puta dnevno ali puno nekvalitetne klope, ljubitelj sam testenine, hleba...slatkog i nisam.
Uz kratko savetovanje sa drugarom GORANOM ILIĆEM bivši šampion Srbije u bodi bildingu-sudije u bodi bildingu i opet takmičar.Pre nekoliko dana je bio 2 u Makedoniji i 14-ti u Azarbejdžanu a sada se sprema za takmičenje u Litvaniji. On mi je odličan prijatelj i konsultujem se sa njim ali kad se vidimo uvek neka trka-frka i pola pitanja zaboravim, tako da mi je lakše ovako sa Vama preko foruma.On je ipak u Kg ja u Sarajevu.

Sad ću Vam reći kako sam uspeo da skinem 12kg, želim da čujem vaše savete šta je Ok a šta ne.Ovih dana Vam obećavam slike svoje pre i posle i slike svoje žene (ako mi bude dala da ih stavim)koja zajedno samnom trenira svaki dan i ima odličnu predispoziciju za fitnes, pre 11meseci se porodila a nakon 2meseca je izgledala fantastično a tek sad...
Ona je moja inspiracija i podrška, kad vidim nju da 2meseca nakon porođaja se vrati na obime  90-58-90, postidim se samog sebe šta sam sebi dozvolio, mada ona kad imam i 102kg kaže „ma dobar si ti meni samo stomak inače u ramenima si super...“
Trebala je da izađe na takmičenje u Čačku mislim 2003-će kad je pobedila mala Jovana iz Olimpije (teretane Gorana Ilića) koja je bila mnogo, mnogo lošija od moje supruge po rečima Gorana i svih ostalih takmičara.Tad nije izašla na takmičenje iz razloga što sam ja 2meseca pre takmičenja napravio bebu :+)

Treniram u svojoj teretani, kućnoj (gladijator, bicikla sobna, tegovi, klupa)

7.30h buđenje popijem Energy Boost (80mg cofeina+1000mg taurina=16kcal) + 330mg L-carnitina Biotech (znam mišljenje o Biotechu ali imam ga pa nebi da ga baš bacim :+) )

8.00h Trening sa tegovima 1h, pa oko 2h kardio bicikla, kad nemogu 2h skratim na 1.30h.(kardio radim intezitetom da i nakon 2h mogu da vozim još i dok vozim biciklu pijem opet Energy Boost (80mg cofeina+1000mg taurina=16kcal) + 330mg L-carnitina Biotech i puno vode.

11.00h Odmah nakon treninga PWM Biotech 100% ISO WHEY (opet znam za Biotech ali ...) sa vodom, nekih 30gr čistog proteina oko 40gr praška.

11.40h 1celo jaje+6 belanca.

14.00h 140gr tunjevine nekih 32gr Preoteina + raženi hleb 2 parčeta.

14.00-17.00h šetnja od nekih 3h i tada oko 16h Božita 25gr

18.00h pileće grudi oko 200gr sa povrćem i malo belog hleba (znam da nebi trebalo ali...)

22.00h ili kasnije pojedem nekih 300gr domaćeg mladog sira (ovde nema ELE)
Spavanje...

Sutra dan kardio bicikla nekih 2.30h

Nakon kardia PWM ovaj put sa mlekom, mislim da mi posle kardia nisu potrebni baš toliko brzi proteini pa ih usporavam sa mlekom...
Kad mi je kardio taj dan unosim manje proteina nego kad radim sa tegovima+kardio nekih 90gr i jedem na svaka 2h, zadnji put 18-19h.

Znači:
PON-SREDA-PETAK
Tegovi 1h +oko 2h kardia bicikla.

UTO-ČET-SUB-NED
Kardio 2.30h

Odmaram 1-put nedeljno ali samo neki od dana kada mi ide kardio i kada sam slomljen(umoran).
U toku dana oko 18-19h osetim baš iscrpljenost i to me sprečava da odradim još jedan kardio, možda je i bolje da ne preteram a stvarno bi voleo opet?

Ishrana mi nije rigorozna svaki dan zabrljam malo sa hranom, ali ne preterujem i sagorim to aktivnostima a jedan dan nedeljno šokiram metabolizam sa ugljenim hidratima, ali opet ne jelo nakon 19h.

Znam kakav sam karakter i zbog toga mi ishrana nije strogo Bilderska, jer znam da nebi mogao da izdržim ili što bi Goran rekao po krvnoj grupi (on to prati) nismo dosledni sa klopom, mada za njega se nebi baš složio.
Ne vidim sebe kao bildera, želim od sebe neku polubildersku građu :+) ali uz ne prevelika odricanja.
Od hemije(loše hemije :+) ) ne smem ništa da koristim jer imam 1bubreg i nebi i od njega da se odvajam :+)

Mislim da je ovo dobar način za skidanje sala+nabacivanje mišića za onog ko nije čvrstog karaktera a ima želju kao ja. Sada se osećam mnogo bolje, jače... ispunjenije.
Sada se osećam mnogo,mnogo bolje, preporučio bih svakom da se oslobodi sala a nabaci mišiće.
Da napomenem izgubio sam salo a mišići su mi se očigledno povećali.

Želim savete, predloge, sugestije...

Ogroman pozdrav Peđi Petroviću(mislim da je pobedio na takmičenju u Kg kad sam bio u organizaciji takmičenja neznam koje godine), Laziću, Neznalici,Vuksi,Igy81, Tikici,Vladi85,Tanji,Bildek-21,Milanu,Leyla-(iz Kragujevca?)... Svima koji su mi do sad pomogli da razumem neke stvari i koji će mi pomoći da uspem u svom cilju.


Pain is temporary, Pride is forever

Offline N_e_z_n_a_l_i_c_a

  • Clan
  • *****
  • Posts: 1507
  • Gender: Male
Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
« Reply #1 on: May 15, 2007, 11:03:19 PM »
Dobrodosao na forum i hvala na lijepim rijecima i drago mi je da ti je i moje blebetanje po forumu pomoglo barem malo. Sto se tice savjeta ja bih cekao prvo odgovor iskusnijih prvenstveno jer imas jedan bubreg (siguran sam da tu treba ić sa oprezom)...siguran sam da ces imat neke izmjene u prehrani...ali otom potom...jos jednom welcome!!!  :goodpost: :welcome: :welcome:
Član više foruma, al počeci se nikad ne zaboravljaju :)

Offline Tikica

  • Global Moderator
  • *
  • Posts: 4019
  • Gender: Female
    • ExYu fitness
Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
« Reply #2 on: May 15, 2007, 11:15:33 PM »
Bebac..dugacak post ali vredi procitati :respect:, hvala najlepse!  :lol: :blowkiss: 
Verujem da ce mnogima koristiti!  :yes:

 :strong:

Offline GRKOVCANIN

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 222
Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
« Reply #3 on: May 16, 2007, 12:20:54 AM »
Imas moju temu kardio/kardio+vjezbe za masu. Lazic je sve tu napisao, tako da se vjerovatno nece obimno ponavljati :nonono:.
Ovo je extra program za przenje misica i pomalo gubitak sala. Najbolje ti je da radis varijacije UH, a proteine konstantno. Lazic sve nacrtao u gore navedenoj temi. Moje misljenje je da si izgubio jedno 2kg sala, a ostalo misici i voda. Bez mjerenja BF sva radost je uzalud.
Ono sto je greska je ovaj mladi sir. Generalno mlijecne proizvode treba izbjegavati na defki, osim ellu pred spavanje sa wheyom. Kod nas u Banjaluci imas nekoliko proizvodjaca, mlijekoprodukt npr., koji proizvode isti sir. U najgorem slucaju imas onaj sa 5% masti, barem 10 vrsta. Pogledaj u hipermarketima, ima 100%.
Drugo: kardio od 2 sata przi misice kao na rostilju :crazy:. Bolje idi HIIT ujutru 25 min, svaki drugi dan, a normalan kardio 40 min uvece. Ostalim danima ujutru normalan kardio 40 min. Jedan dan odmora.
Dodaj 20 min prije kraja teretane 30-40g grozdjica pa onda uzmi protein.
Uz prvi obrok dodaj zobene pahuljice ili sl., izbaci ovu bonzitu. Ovo teretana na prazan stomak pa kardio 2 sata je HIROSIMA, ne znam kako poslije stojis na nogama, a ne da radis kardio uvece.
07.30. je ok
08.00 radi HIIT ili kardio, zavisi sta je na redu,
Poslije kardia jedes obrok pa onda mozes u teretanu ili je prebaci popodne. Generalno ako su ti varijacije smaracina jedi skrobaste u prva dva obroka, a u ostalim vlaknaste sa mesom. Dodaj jos 1 proteinski obrok.
L karnitin ti ozbiljnije djeluje tek na kolicini od 2g. Ako se budes pridrzavao Lazicevih varijacija ili barem ovog gore nece ti ni trebati.
Sprzio si se ko na raznju, al' ko radi taj i grijesi :crazy: :crazy:! Srecom tu je Lazic :clap1:!
Bicu i ja u Troji!

Offline N_e_z_n_a_l_i_c_a

  • Clan
  • *****
  • Posts: 1507
  • Gender: Male
Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
« Reply #4 on: May 16, 2007, 12:24:17 AM »
Vidi vraga odrekao si se cokoladica???!!!  :wow: :wow:  :clap1: :clap1:

Ja bi samo nadodao da je L-carnitin MIT, i da je bolje nakupovat fine piletine nego to...

A ovo za katabolizam je tocno, doduse jos cekam odgovor iskusnih za ovaj bubreg koji me malo kopka...ipak ide drugaciji rezim...s obzirom da mi idemo sa stajalista (zdravog covjeka) dakle ne kaze da nisi zdrav  ;D ali ipak treba malo opreznije tebi ovo poslozit !

P.S. Grkovčanin kad će slike, da vidimo što si uradio, da čovjek vidi rezultat tvog plana... :wow: :yes: :strong:
Član više foruma, al počeci se nikad ne zaboravljaju :)

Offline Lazic

  • Administrator
  • *
  • Posts: 21979
  • Gender: Male
    • EXYU FITNESS
Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
« Reply #5 on: May 16, 2007, 11:47:10 AM »
pozdrav za tebe bebac..
drago mi je da si jedan od onih koji je imao koristi od ovih diskusija, jer zato su i namenjene, da nekome pomogne a ne odmogne..  :)
ono sto zelim da napomenem da nema razlike sto se tice treninga i ishrane kada je u pitanju covek sa jednim ili dva bubrega, taj jedan je preuzeo funkciju za oba..uglavnom nekada ni ta dva sto imamo ne rade punim kapacitetom ali ako se drzis odredjenih pravila, sto se tice  ne opterecenja tog bubrega onda ce biti sve uredu..sta to znaci to verovatno znas i sam, a to je da izbegavas odredjene lekove koji maksimalno opterecuju rad bubrega.Po meni je bolje da ih trosis za izhranu i promet materija nego za bilo sta..Mislim on se trosi pa trosi..vise se unisti kada bi samo lezao i ne radis nista nego da nateras organizam da radi svoje procese za koje je namenjen..to je sto se toga tice ..idemo dalje..

evo malo da prokomentarisem jelovnik

Quote
7.30h budjenje popijem Energy Boost (80mg cofeina+1000mg taurina=16kcal) + 330mg L-carnitina Biotech (znam misljenje o Biotechu ali imam ga pa nebi da ga bas bacim :+) )

ok, klasika, mada bolje je da uzimas jedan sagorevac ali vredan, posle ovoga bi trebao da uradis jedan hiit u trajanju oko 25 minuta..posle toga jedi kao neku pripremu za rad sa tegovima znaci neki skrobasti UH i protein

Quote
8.00h Trening sa tegovima 1h, pa oko 2h kardio bicikla, kad nemogu 2h skratim na 1.30h.(kardio radim intezitetom da i nakon 2h mogu da vozim jos i dok vozim biciklu pijem opet Energy Boost (80mg cofeina+1000mg taurina=16kcal) + 330mg L-carnitina Biotech i puno vode.

ovo pomeri za npr 10h, bez ovog kardia..bzv,,je voziti 2 h ulazis u katabolizam posle 40 minuta..
Quote
11.00h Odmah nakon treninga PWM Biotech 100% ISO WHEY (opet znam za Biotech ali ...) sa vodom, nekih 30gr cistog proteina oko 40gr praska.

ovde dodaj 50 gr dexa.i ako imas glutamin

Quote
11.40h 1celo jaje+6 belanca.

posle pwm , odmah jedi neko meso ili belanca sto vise to bolje, najmanje belog 200gr mesa ili 10-ak belanca..

Quote
14.00h 140gr tunjevine nekih 32gr Proteina + razeni hleb 2 parceta.
ovde ti je bolje da jedes neki skrobasti UH, npr krompir ili pirinac sa tom tunom..


Quote
14.00-17.00h setnja od nekih 3h i tada oko 16h Bozita 25gr

zasto tolika setnja?.ako je cilj zbog kilograma bolje uradi hiit 20 minuta..

Quote
18.00h pilece grudi oko 200gr sa povrcem i malo belog hleba (znam da nebi trebalo ali...)

ne zato sto je hleb nego nemoj da mesas skrob i vlakno, ili dva skroba to je najgore.

Quote
22.00h ili kasnije pojedem nekih 300gr domaceg mladog sira (ovde nema ELE)

onda kada to vec radis popijes whey i pojedes neko belance i malo tog sira, da uspori ugradnju preko noci,  ako je sam sir onda nema smisla, nit taj ima proteina a uz to ima mnogo masti i svakakve krseve od hemije....

Quote
Nakon kardia PWM ovaj put sa mlekom, mislim da mi posle kardia nisu potrebni bas toliko brzi proteini pa ih usporavam sa mlekom...
Kad mi je kardio taj dan unosim manje proteina nego kad radim sa tegovima+kardio nekih 90gr i jedem na svaka 2h, zadnji put 18-19h.

nemas potrebe da usporavas whey preko dana , poenta je da on brzo dodje u misice, a hranu koristi za sporiju apsorbciju..znaci mleko ne sa wheyom..

Quote
Znaci:
PON-SREDA-PETAK
Tegovi 1h +oko 2h kardia bicikla.

UTO-CET-SUB-NED
Kardio 2.30h

moze ovako
tegovi:pon,sre,cet,sub
hiit ujutru(25 min):uto,sre,cet,pet,
kardio popodne(40min),pon,uto,sred,pet,sub



Quote
Odmaram 1-put nedeljno ali samo neki od dana kada mi ide kardio i kada sam slomljen(umoran).
U toku dana oko 18-19h osetim bas iscrpljenost i to me sprecava da odradim jos jedan kardio, mozda je i bolje da ne preteram a stvarno bi voleo opet?
moras da odmaras jedan dan..nabavi glutamin

Quote
Ishrana mi nije rigorozna svaki dan zabrljam malo sa hranom, ali ne preterujem i sagorim to aktivnostima a jedan dan nedeljno sokiram metabolizam sa ugljenim hidratima, ali opet ne jelo nakon 19h.

moras da variras svakodnevno sa skorbastim uh,npr 150, 100, 75,50, 0, 0(ali unosis omega 3 masti) pa u krug..
vlaknaste mora da jedes redovno da bi ti creva radila kako treba..
ovo ima u svakoj temi ali ajde i tebi da stavim sto se tice proteina i UH
Izvori proteina:
Riba(oslic,tuna)Meso(pilece belo,konsko,teletina),belanac jajeta..
Izvori UH:
Izvori skrobnih uh: zitarice (psenica, ovas,jecam,raz…), smedi pirinac, krompir, kukuruz, pasulj, grasak i drugo mahunasto povrce.
Izvori vlaknastih uh: spargla, prokelj, kupus, karfiol, sargarepa, celer, boranija, tikvice i salate, voce(samo po jedno u toku dana)

znaci da se ponovim spremaj kuvano peceno , przeno na teflonu, koristi so normlano da bi burezi normalno radili, koristi dosta vode, ne mesaj dva skroba, ne mesaj vlakno i skrob, npr nemoj da jedes krompir , hleb i salatu, jedi voce umereno sa obrokom a ne kao obrok.izbegavaj ulja, masti, zacine tipa vegeta..
kardio kada radis drzi puls do 140 otkucaja u minuti, a ako se ne umaras pri tim otkucajima ti podizi na 150..itd..
bas sam se raspisao, ako imas sta jos da pitas ti pitaj, lakse je tako, znaci ovo su moje preporuke gde treba da menjas da bi bolje izgledao i lakse napredovao sa manje utrosenog vremena za treniranje..  :)

Suplementi prodaja Srbija - link
Uz svaki kupljeni preparat besplatan ONLINE strucni savet i konsultacije - link
Najbolji popusti i pokloni na webu - link 
BESPLATNA DOSTAVA ZA KUPOVINU PREKO 6000 din

EXYU FITNESS NA YOUTUBE-u - link
https://www.exyu-fitness.com/   forum sitemap  webshop sitemap

Offline bebac

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 1422
  • Gender: Male
Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
« Reply #6 on: May 16, 2007, 12:26:44 PM »
Hvala na odgovorima i trudu, e sad ja:

GRKOVCANIN

Nisam siguran da sam izgubio mnogo mišića jer KARDIO od 2h je blagog inteziteta, čak posle ne osećam bolove u mišićima i predupredim katabolizam L-carnitinom i PWM, + unos proteina nakon svega toga.

Za sir znam da nije najbolje rešenje domaći mladi ali kao što sam rekao trebalo bi uzeti pred spavanje sporih proteina a za taj znam jer nemamo ELLE ovde, mada ću još tražiti.

Što se tiče HIIT kardia, nisam za to mada ovih dana razmišljam o njemu intezivno.Smara me merenje pulsa, sat, puls...Ovako mozak na otavu TV ispred mene i piči 2h blagog inteziteta, mislim da tad ne ulazim u zonu za katabolizam i ako uđem tu je L-carnitin i PWM.

Jel bi ja trebao uzimati grožđice nakon kardia??? Ne uzimam ih reko da ne poništim efekat kardia???Neznam nisam siguran.

Ujutru treniram jer kasnije imam obaveza i uvek mi se nešto prepreči treningu tako da tada imam najviše volje.

Bonžita znam da nije idealno rešenje ali ako se po ceo dan lišavam slatkog mislim da je bolje uzeti nju(manje od 100kcal) nego MARS, TVIX... Ipak sam samo čovek  :+)
Znači uvek vagam i nađem rešenje koje će mi biti prihvatljivo jer da nije tako mislim da bi odustao i opet se uništio kranom pa zato biram manje zlo.

N_E_Z_N_A_L_I_C_A

Znam za L-carnitin ali maltene sam ga dobio na poklon pa reko da ga iskoristim, da se ne baci :+)

Za katabolizam, sve se nadam da ne ulazim u tu zonu dok radim kardio i nadam se zaštite od PWM, ...Voleo bi kad bi mi i Lazić i Peđa se javili i rekli mi o ovome nešto.

Što se tiče bubrega nema frke za to, bukvalno nikakvih smetnji nemam, jedino ograničenje mi je što ne smem se usuditi uzeti „profi hemiju“.
Imao sam rak bubrega u 3godini života(pre 26 god), hemoterapija, citostatici i sad je sve Ok (kakog li me sad zamišljate :+) ) Nakon svih ovih godina sam išao na kontrole i ni jedan, jedini doktor mi nije rekao da trebam imati neki poseban režim od drugih.
Čak sam bio i takmičar u karateu i bavio se „nežnim sportom rvanjem“.
Stvarno osećam se super i milion puta sam se konsultovao sa Goranom Ilićem i rekao mi je da trebam izbegavati Stereoide, anabolike, efedrin, čak i ANIMAL PACK mi se ne usudi dati da ne razmišlja.

Slike će ovih dana, da bi bile svežije :+)

Lazic

Znam za bubreg.

Za odvajanje kardia i tegova, plašim se da me ne odvrati od vežbanja (volim da završim odmah da ne razmišljam kasnije, visi mi nad glavom obaveza) ali ću najverovatnije probati.
8.00h Hit 25min pa oko 10.00h tegovi- 2 puta tuširanje, oblačenje opreme...:-(
Nakon treninga PWM+dexa(mogu grožđice?)+glutamin –Goran Ilić mi je rekao da mi netreba imam ga u PWM(možda me tu štiti zbog bubrega jer njegovom najboljem drugaru od detinjstva su otkazali, neznam samo što bi on bio previše...neznam).

Šetnja nije zbog skidanja kilaže već to nam je rutina šetamo se sa bebom ja i žena.

A kad mi je samo kardio jer nemoram da uzimam proteina koliko i kad radim sa tegovima?
Sa tegovima se mišić izgrađuje a kad je kardio dal manje proteina za održavanje ili...?

Masnoće izbegavam, to teflon, maslinovo, na vodi...

Probaću da primenim tvoje savete za ishranu i trening mada opet pogledaj dal posle ovog mog posta se nešto menja?

ZAISTA VAM PUNO HVALA NA ODGOVORIMA, POŠTUJEM SVAKU REČ KOJU STE NAPISALI JER VIDIM DA VAM JE STALO I DA ŽELITE POMOĆI.  :respect: :respect: :respect:    :clap: :clap:
Pain is temporary, Pride is forever

Offline GRKOVCANIN

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 222
Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
« Reply #7 on: May 16, 2007, 01:04:01 PM »
Puno stvari ti je individualno!
Pazi za bonzite: Vec dve nedjelje jedem 1-2 svaki UH dan, pri tome jednu nedjelju nisam ni trenirao, a pao vise u struku nego 21 dan proslog ciklusa Animal Cuts :crazy: :crazy:. Doduse uzmem popodne nesto prije teretane pa se sve spali, ali ne uvijek.
Grozdjice obavezno prije proteina u PWM, to je glukoza s namjerom da podigne inzulin da bi povecala ugradnju proteina.
Ne moras da mjeris puls u HIIT-u. Ne mjerim ni ja. Brzine ti nisu neki pokazatelj, jer svaki bajs pokazuje drugacije. Ako imas obrtomjer idi 70 obrtaja u sporom, a u brzom 90. U sprint minuti 17.-19. idi preko 110. Ako nemas obrtomjer, onda prilicno lagano u sporom, a u brzom skoro sprint, ali ne smijes da se zadises. Moras ostati u aerobnoj zoni. Tek u sprint minuti treba da se extra zadises.
Bicu i ja u Troji!

Offline Lazic

  • Administrator
  • *
  • Posts: 21979
  • Gender: Male
    • EXYU FITNESS
Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
« Reply #8 on: May 16, 2007, 03:17:21 PM »
Quote
A kad mi je samo kardio jer nemoram da uzimam proteina koliko i kad radim sa tegovima?
Sa tegovima se misic izgradjuje a kad je kardio dal manje proteina za odrzavanje ili...?

sigurno upadas u katabolizam ,mali ti je unos proteina, a katabolizam mozes da sprecis sa bcaa ili glutaminom

Quote
Za sir znam da nije najbolje resenje domaci mladi ali kao sto sam rekao trebalo bi uzeti pred spavanje sporih proteina a za taj znam jer nemamo ELLE ovde, mada cu jos traziti.

objasnio sam ti kako mozes, taj sir nema ni priblizno proteina ko posni tako da ne moze da bude proteinski obrok..

Quote
Sto se tice HIIT kardia, nisam za to mada ovih dana razmisljam o njemu intezivno.Smara me merenje pulsa, sat, puls...Ovako mozak na otavu TV ispred mene i pici 2h blagog inteziteta, mislim da tad ne ulazim u zonu za katabolizam i ako udjem tu je L-carnitin i PWM.

smara te samo prvih dana oko pulsa dok ne skapiras koliko je to na brzinomeru, a sat, uzmes zidni stavis ispred sebe i gledas sekudaru, uradis 25 minuta kako treba i gledas tv iz fotelje a ne sa bajsa..

Quote
Jel bi ja trebao uzimati grozdjice nakon kardia??? Ne uzimam ih reko da ne ponistim efekat kardia???Neznam nisam siguran.
mozes..a i ne moras..jedi posle kardia brzo apsorbujuci protein jaja, riba +malo skroba u vidu povrca


Quote
Stvarno osecam se super i milion puta sam se konsultovao sa Goranom Ilicem i rekao mi je da trebam izbegavati Stereoide, anabolike, efedrin, cak i ANIMAL PACK mi se ne usudi dati da ne razmislja.

pametno zbori covek  ;)


Quote
Za odvajanje kardia i tegova, plasim se da me ne odvrati od vezbanja (volim da zavrsim odmah da ne razmisljam kasnije, visi mi nad glavom obaveza) ali cu najverovatnije probati.

onda pomeri da ujutru radis samo hiit,a popodne radi tegove pa nastavi sa kardiom, ili ujutru spoji tegovi pa hiit..znaci dorucak, prodje 2h tegovi+hiit

Quote
Nakon treninga PWM+dexa(mogu grozdjice?)+glutamin –Goran Ilic mi je rekao da mi netreba imam ga u PWM(mozda me tu stiti zbog bubrega jer njegovom najboljem drugaru od detinjstva su otkazali, neznam samo sto bi on bio previse...neznam).

moze grozdje, 15 minuta pred kraj treninga pa PWM..od cega mu otkazali bubrezi od glutamin??..glupost ziva..

Quote
Setnja nije zbog skidanja kilaze vec to nam je rutina setamo se sa bebom ja i zena.

onda vezbaj dok setas..1 minut(ili 100m) brzi tempo pa 1minut(ili 100m) normalan tempo..da bar imas koristi od toga.

Quote
A kad mi je samo kardio jer nemoram da uzimam proteina koliko i kad radim sa tegovima?
Sa tegovima se misic izgradjuje a kad je kardio dal manje proteina za odrzavanje ili...?

tvoja misicna konstrukcija ima svakodnevnu potrebu za istom kolicinom proteina, bilo da treniras ili ne, sta vise ,veca je potreba kada odmaras jer se misici tada obnavljaju.tako da nema stekanja :evillaugh:
Suplementi prodaja Srbija - link
Uz svaki kupljeni preparat besplatan ONLINE strucni savet i konsultacije - link
Najbolji popusti i pokloni na webu - link 
BESPLATNA DOSTAVA ZA KUPOVINU PREKO 6000 din

EXYU FITNESS NA YOUTUBE-u - link
https://www.exyu-fitness.com/   forum sitemap  webshop sitemap

Offline Milan

  • Pocasni Clan
  • *
  • Posts: 7406
  • "Sloga bice poraz vragu"
Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
« Reply #9 on: May 16, 2007, 07:13:04 PM »
dobrodosao i hvala na pohvala,drago mi je da je forum bio od pomoci
Quote
Powerlifting,strongman,weightlifting su direktno povezani sa nasom urodjenom teznjom da budemo jaki i spremni i prevazidjemo sve poteskoce i kao takvi su daleko prirodniji ,jer izviru iz kolektivnog secanja celokupne civilizacije,znaci ,imaju veoma duboke korene u nasim istinskim teznjama.

sledeci cilj:SQ 400  BP 190 DL 380