EXYU FITNESS FORUM

Author Topic: PROFIL ANADROLA  (Read 28661 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sele137

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 1399
  • Gender: Male
  • ALPHA MALE
PROFIL ANADROLA
« on: October 18, 2007, 10:36:30 AM »
ANADROL  (oxymetholon) [17 beta-hydroxi-2-hydroximethilen-17 alfa-metil-5 alfa-androstan-3-on]




Molekularna tezina: 332.482
Molekularna Formula[/b]:  C 21 H 32 O 3
Tacka topljenja:  178-180C
Proizvodac:  Syntex (Orginalno)
Izbacen na trziste:  1960
Aktivni zivot (poluzivot):  Manje od 16 sati
Klasifikacija lijeka:  Veoma anabolicko/androgeni steroid (oralni)
Prosijecno doziranje:   Muskarci 50-150 mg/dnevno
Akne:  DA
Retencija vode:  DA-izrazeno
Visok pritisak:  DA
Toksican za jetru:  DA, izrazeno
Aromatizacija:  Diskutabilno
DHT konverzija:  Anadrol je derivate DHT-a
Smanjenjenje HPTA funkcije:  DA, izrazeno
Vrijeme detekcije:  do 8 sedmica
Andorgeno/anabolicki odnos:  45:320



Anadrol (cesto se na stranim forumima zove  “A50” ili “A-bombs”) je prvobitno razvijen kao  lijek za ljude sa ozbiljnijom anemijom zbog njegove mogucnosti da poveca proizvodnju crvenih krvnih zrnaca i od tada je uspijesno koristen i za mnoge druge bolesti koje ukljucuju  gubitak tezine kao nuspojavu.
Anadrol je prvi put proizveden 1960 godine od strane internacionalne firme Syntex.
Neko vrijeme se koristio za anemiju ali uvodenjem novih nesteroidnih i efikasnijih tretmana kao sto je Epogen koji ima puno direktniji uticaj na crvena krvna zrnca bez androgenih nuspojava anadrol je sve manje koristen u terapiji anemije da bih konacno Syntex prestao sa proizvonjom 1993 godine kada su i vecina drugih proizvodaca odlucila da prekinu sa proizvodnjom vodeci se primjerom Syntex-a.
Mnogi bodibilderi su se prepali da ce anadrol zauvijek nestati ali nove HIV/AIDS studije su bacile novo svijetlo na anadrol.Ove studije su pokazale izuzetno antikatabolicko dejstvo.Zbog ovih studija interes je ponovo porastao i anadrol se ponovo poceo proizvoditi.

Anadrol se od vecine smatra najacim steroidom sa extremnim rezultatima od njegove upotrebe.
Pocetnik sa ciklusima moze dobiti i do 10-15Kg za 6 sedmica sa 50-100mg dnevno.Mada nepreporucujem pocetnicima da im anadrol bude prvi steroid ali eto da malo objasnim snagu ovog steroida naveo sam ovaj primjer.
Anadrol izaziva velike probleme sa retencijom vode tako da treba imati na umu da je vecina dobivene kilaze na anadrolu ustvari voda . Iako ta silna retencija vode izgleda neatraktivno ona znacajno moze doprinjeti dobijanju misica i snage.
Misici su puniji,bolje se kontrahuju i obezbjedena je extra lubrikacija za zglobove sto uveliko smanjuje mogucnost povrede kad se dizu velike tezine.Medutim trebate uzeti u obzir i drugu stranu price tj. da prebrzo dobijanje na kilazi moze izloziti zglobove prevelikom stresu i da ta dodatna lubrikacija koju pravi anadrol  nece biti dovoljna u nekim slucajevima. Malo je to cudno za nase podneblje ali postoji i nesto sto se zove prebrzo dobijanje tezine na ciklusu sto takoder nije pozeljno :nonono:
Zbog toga nemojte previse ludovati sa tezinama jer se pucanje misica najcesce desava kod osoba koji su na jakim androgenima..
Anadrol poboljsava i apetit ali se mora uzeti u obzir da prevelika doza cini upravo suprotno.
Takoder treba voditi racuna i o ginekomastiji i oni koji su osjetljivi na estrogen ili oni koji zele da zadrze "ljepsi" izgled na anadrolu bi trebali koristiti nolvadex u svojim ciklusim.

Vazno je da shvatite da se anadrol nekonvertuje direktno u estrogen.Anadrol je derivat dihidrotestosterona, koji mu daje strukturu koja nemoze aromatizirati.Kao takav mnogi su spekulisali sta ovaj hormone cini problematicnim u smislu estrogenih nuspojava.
Neki su sugerirali da ima progesteronsku aktivnost slicnu deca durabolinu i da ustvari upste nema estrogeno dejstvo.S obzirom da je estrogeno i progesteronsko dejstvo slicno ovo je donekle i shvatljiv zakljucak.
Ipak nepostoje medicinske studije koje ovo dokazuju.

Jedna od tih studija  je testirala progesteronsku aktivnost  nandrolona, norethandrolona, methandrostenolona, testosterona i oxymetholona.Konacan zakljucak je bio da nepostoji znacajna progesteronska aktivnost kod  oxymetholona i methandrostenolona, blaga aktivnost kod  testosterona i jaka progesteronska aktivnost kod nandrolona i norethandrolona.
Sa ovakvim rezultatima izgleda da su vece sanse da androl moze iznutra aktivirati sami estrogeni receptor.
U ovom slucaju jedino se mozemo boriti protiv estrogenih efekata sa anatgonistima estrogenih receptora kao sto je nolvadex,a ne sa inhibitorima aromatizacije.Koristenje anti aromatizatora kao sto su arimidex,femara i sl. bi u ovom slucaju bilo beskorisno s obzirom da anadrol uopste nearaomatizuje.
Anadrol je veoma potentan androgen i kao takav izaziva nuspojave standardne za takve steroide ,masna koza,akne,rast dlaka po tijelu,visok pritisak,glavobolje. Oni koji imaju prirodnu predispoziju za gubitak kose bi trebali da se skroz sklone od upotrebe ovog steroida.

Neke zene eksperimentiraju sa upotrebom ovo steroida ali ja to nebi preporucio nijednoj jer moze doci do NEPOVRATNIH virilizacijskih simptoma(virilizacija podrazumijeva pojavu muskih osobina kod zena: celavost na tjemenu, muski izgled tijela, produbljen glas, atrofiju dojki i povecanje klitorisa).

Interesantno je da anadrol pokazuje tendenciju da konvertira u dihidrotestosteron.
Iako se ovo nedesava putem  enzima 5-alfa reduktaze (koji je odgovoran za mjenjanje testosterone da bih formirao DHT) buduci da je anadrol vec steroid baziran na dihydrotestosteronu. Osim dodane  c-17 alfa alkalacije, oxymetholon se razlikuje od DHT-a samo zbog dodatka 2-hydroxymethylen grupe. Ove grupe se mogu ukloniti metabolicki tako da ostaje samo potentni androgen 17alfa-metyl dihidrotestosteron.Nema sumnje da ova biotransformacija barem donekle doprinosi androgenoj prirodi anadrola i to specijalno kad obratimo paznju na pocetno stanje u kojem anadrol ima vidljivo slab afinitet prema androgenom receptoru.Tako da iako npr. imamo opciju koristenja Finasterida (proscar), inhibitora reduktaze da smanjimo androgenu prirodu ovo steroida  to nam nece biti od pomoci sa anadrolom zato sto ovaj enzim nije ukljucen.
Vazno je i napomenuti da jedna studija od Schroder-a (Schroeder et al. Am J Physiol Endocrinol Metab 284:E 120-28) pokazuje da androl ima mogucnost da smanji koncentraciju SHBG-a (Sex Hormone Binding Globulin…koji se veze za vas slobodni testosterone i cini ga beskorisnim za anabolizam) za 54.9 ± 25.8 i 45 ± 16.2 nmol/l u testiranim grupama od 50 i 100mg androla.


Glavna negativnost anadrola je to sto je on 17alfa alkalisan kao i vecina oralnih steroida..Iako mu to daje mogucnost da izdrzi oralnu administraciju to moze biti veoma stresno za jetru.Anadrol je posebno stetan zato sto trebamo tako veliku dozu u odnosu na ostale oralne steroide zbog njegovog slabog afiniteta prema androgenim receptorima i zbog toga anadrol dolazi u tabletama od 50mg.
Kad pogledate u medicinskoj literaturi preporucene doze za anadrol od 1-5mg/kg tjelesne tezine  netrebate se ni cuditi zasto je  anadrol povezan sa rakom jetre.Upravo zbog ovoga je stvorena legenda o ogromnoj stetnosti anadrola sto nekazem da nije donekle istina ali je uveliko pretjerivanje.
Bodybuilderi nemaju potrebe i nesmiju uzimati vise od 1-3 tablete dnevno.Mnogima je cak dovoljno i veoma su zadovoljni rezultatima sa jednom tabletom dnevno.Iz licnog iskustva mogu reci da anadrol djeluje odlicno u prve 3 sedmice i onda njegovi efekti pocinju brzo da se smanjuju.
Oprezni korisnici ce ograniciti upotrebu ovog steroida na 4-6 sedmica i po mogucnosti provjeravat ce enzyme jetre.
Takoder bi i funkciju bubrega trebalo provjeravati nakon “duze” upotrebe anadrola buduci da retencija vode/visoki krvni pritisak moze naskoditi tijelu.Prije pocetka koristenja anadrola treba imati na umu da je anadrol mocan steroid ali ne uvijek prijateljski raspolozen tj. kad razmisljate o upotrebi istog prvo trebate uzeti u obzir njegove nuspojave pa tek onda sta mozete dobiti sa njim.

Kada iskljucujete anadrol pad moze biti jednako mocan kao i dobijanje na androlu.Za pocetak retencija vode ce brzo nestati cime ce se tijelesna tezina korisnika poprilicno smanjiti.No ovo netreba puno da vas brine jer vise morate da se brinete o vracanju prirodne proizvodnje testosterone sa PCT-om u koji ovdje necu ulaziti. Stara praksa postepenog smanjivanja doze je totalno neefektivna u vracanju prirodnog testa.Dakle tijelo nemoze poceti proizvoditi testosterone dok je tu prisutan anadrol u bilo kojoj dozi.

Zbog toga neperoporucujem nikome da radi cikluse samo sa anadrolom kao sto je kod nas praksa da se radi sa dianabolom jer je pad poslije koristenja anadrola puno veci od bilo kojeg drugog oralnog steroida.Zbog toga bilo bi pozeljno da se androl koristi samo u ciklusu sa drugim injekcionim steroidom jer ce drugi injekcioni steroid “podrzati” i dodati jos na ono sto ste vec dobili i necete doziviti nagli pad izazvan prestankom koristenja anadrola.
Dakle androl bi trebalo ukljuciti u prvih 4-6 sedmica ciklusa dok cekate da vasi ostali injekcioni steroid/i “prorade”.Takoder mogucnost anadrola da smanji SHBG-a ce stvoriti sinergiju sa drugim injekcionim steroidima kao sto je testosterone depo tako da je to jos jedan od razloga zasto bi anadrol trebalo koristiti iskljucivo u ciklusu sa injekcionim steroima.
Veoma vazna karakteristika  anadrola koja se cesto zanemaruje je njegov slab afinitet prema androgenim receptorima.Ovo govori da vecina djelovanja anadrola nije vezana za androgene receptore sto anadrol cini odlicnim dodatkom u ciklusima za masu zbog toga sto se nece takmiciti sa ostalim steroidima koje koristite androgene receptore.

Primjer pocetnickog ciklusa sa anadrolom:




Primjer naprednijeg ciklusa sa androlom:


PAR SLIKA ANADROLA:












PROFIL CE BITI S VREMENA NA VRIJEME NADOPUNJAVAN NOVIM INFORMACIJAMA

USPI Anadrol:

 :link: http://rapidshare.com/files/72024643/uspi-anadrol.pdf
« Last Edit: November 24, 2007, 10:23:58 PM by sele137 »
http://www.healthdesigns.com/rewardsref/index/refer/id/53104/

5$ Discount Code:4089008

If I had it to do all over again, the only injectable I would ever use is Testosterone. I wouldn't waste one shot on anything else!!!
__________________________________
TESTOSTERONE IS THE SPINAL CORD OF THE BODYBUILDER,,NO SYNTETIC TESTOSTERONE = NO BODYBUILDER
__________________________________


Natural





The pros are using good old-fashioned Testosterone, Deca, Dianabol, insulin in the off-season, and GH pre-contest. Nothing fancy. But they're the pros because they're gifted, dedicated, and have been at it a long freaking time. Anybody that tells you different is either full of shit or trying to sell you garbage.



My goals are very simple:

1. Break The Law
2. Look Good Naked

Steroids will cause your kidneys to explode, your heart to blow a ventricle, and your liver to squirt out of your arse, fly across the room, and knock the cat off the futon.

The most obvious symptom is death which would hardly be missed by even the most focused and intensive bodybuilder.

Offline nix

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 159
  • Gender: Male
Odg: PROFIL ANADROLA
« Reply #1 on: January 23, 2008, 10:50:52 PM »
kakav je anapolonov anadrol imam 50-tak komada kupio u turskoj u apoteci ali ga nisam nikad koristio pa se pitam kakav je,anadrol kao anadrol znam da je jedan od najjacih aas ali interesuje me iskljucivo anapolon

Offline Lazic

  • Administrator
  • *
  • Posts: 21979
  • Gender: Male
    • EXYU FITNESS
Odg: PROFIL ANADROLA
« Reply #2 on: January 24, 2008, 02:03:44 AM »
pa isto kao i metan i dianabol..drugi naziv i drugi proizvodjac..karakteristike su iste...i ovde ces retko naci da je neko koristio..mozda cisto radi eksperimentisanja ili ako je takmicar...ali kazem..postoje mnogo bolja resenja da se on ne uzima.
Suplementi prodaja Srbija - link
Uz svaki kupljeni preparat besplatan ONLINE strucni savet i konsultacije - link
Najbolji popusti i pokloni na webu - link 
BESPLATNA DOSTAVA ZA KUPOVINU PREKO 6000 din

EXYU FITNESS NA YOUTUBE-u - link
https://www.exyu-fitness.com/   forum sitemap  webshop sitemap

Offline sele137

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 1399
  • Gender: Male
  • ALPHA MALE
Odg: PROFIL ANADROLA
« Reply #3 on: January 24, 2008, 10:59:41 AM »
kakav je anapolonov anadrol imam 50-tak komada kupio u turskoj u apoteci ali ga nisam nikad koristio pa se pitam kakav je,anadrol kao anadrol znam da je jedan od najjacih aas ali interesuje me iskljucivo anapolon

Kao sto je rekao lazic a inace iz iskustva dobar!!!
Samo sto ces PUNO teze disati ako ga budes koristio tako da se neprepadnes.

U svakom slucaju za pocetnika ima bolji izbora a anapolon mozes poslati meni da ja provjerim da nije fejk :lol:
http://www.healthdesigns.com/rewardsref/index/refer/id/53104/

5$ Discount Code:4089008

If I had it to do all over again, the only injectable I would ever use is Testosterone. I wouldn't waste one shot on anything else!!!
__________________________________
TESTOSTERONE IS THE SPINAL CORD OF THE BODYBUILDER,,NO SYNTETIC TESTOSTERONE = NO BODYBUILDER
__________________________________


Natural





The pros are using good old-fashioned Testosterone, Deca, Dianabol, insulin in the off-season, and GH pre-contest. Nothing fancy. But they're the pros because they're gifted, dedicated, and have been at it a long freaking time. Anybody that tells you different is either full of shit or trying to sell you garbage.



My goals are very simple:

1. Break The Law
2. Look Good Naked

Steroids will cause your kidneys to explode, your heart to blow a ventricle, and your liver to squirt out of your arse, fly across the room, and knock the cat off the futon.

The most obvious symptom is death which would hardly be missed by even the most focused and intensive bodybuilder.

Offline nix

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 159
  • Gender: Male
Odg: PROFIL ANADROLA
« Reply #4 on: January 24, 2008, 11:34:02 AM »
Ako ga ja ne budem koristio na pocetku ciklusa da malo buknem onda cu ti ga svakako poslati nije problem ;)

Offline Giper

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 97
  • Gender: Male
Odg: PROFIL ANADROLA
« Reply #5 on: January 24, 2008, 03:53:22 PM »
U kom slucaju je covek primoran da ga koristi?

Offline nix

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 159
  • Gender: Male
Odg: PROFIL ANADROLA
« Reply #6 on: January 26, 2008, 02:03:24 AM »
U kom slucaju je covek primoran da ga koristi?
vidi seletov takst na vrhu

Offline Milovan Ilic

  • ExYu Sampion
  • *
  • Posts: 77
  • Gender: Male
  • www.sculptorgym.com
Odg: PROFIL ANADROLA
« Reply #7 on: June 20, 2008, 11:52:37 AM »
kakav je anapolonov anadrol imam 50-tak komada kupio u turskoj u apoteci ali ga nisam nikad koristio pa se pitam kakav je,anadrol kao anadrol znam da je jedan od najjacih aas ali interesuje me iskljucivo anapolon
Probao sam 20ak komada dobar je jakoooooo ali mislim da se ne iplati rizikovati isto ces dobiti i sa naposimom a manji je rizik ali nemoj ga baciti daj ga meni  :)  :)  :)

Offline nix

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 159
  • Gender: Male
Odg: PROFIL ANADROLA
« Reply #8 on: June 20, 2008, 01:54:24 PM »
Hehe malo si zakasnio to je vec  :icecream:

Offline Milovan Ilic

  • ExYu Sampion
  • *
  • Posts: 77
  • Gender: Male
  • www.sculptorgym.com
Odg: PROFIL ANADROLA
« Reply #9 on: June 20, 2008, 02:04:40 PM »
Grrrrrr  :suicide: