EXYU FITNESS FORUM

Trening => Problemi sa viskom kilograma => [Arhiva] => Topic started by: mendota on February 20, 2007, 05:02:01 AM

Title: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: mendota on February 20, 2007, 05:02:01 AM
Ugojila sam se u trudnoci 25 kg (67 prije trudnoce), nakon porodjaja sam ostala na 80! :( i  jos dobila jedan kg nakon porodjaja, visoka sam 169cm. Dojila sam bebu sve do unazad dvije nedelje, mislim da mi je dojenje otezalo skidanje kg jer nakon svakog podoja sam osjecala nevjerovatnu glad. Pocela sam da vjezbam prije dvije nedelje uglavnom cardio (treadmil) 20-30 minuta x3 nedeljno. Radim pomalo i pilates x2 nedeljno po 15min jos  nisam izgubila ni grama :(. Mislim da je problem u ishrani ali o tome bas nemam pojma :help:. Kilaza mi strasno smeta, totalno sam se opteretila, kad se pogledam u ogledalu  sve se ljulja i visi, uzas :thumbdown.Svaki savjet je vise nego dobrodosao, koje vjezbe, sta i koliko i kad jesti.  :help:Pozdrav
Title: Odg: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: Lazic on February 20, 2007, 07:44:15 AM
Dobro dosla u nas klub.Molim te ispisi kako izgleda tvoja ishrana.Da li si u mogucnosti da bar 3 puta nedeljno odes do gym-a da radis kardio..Pilates je dobra stvar za oblikovanje i opustanje.
Ali ovo sto tebe muci se najvise kreira za trpezom.
Za pocetak ti mozes da procitas vec postojece teme koje se se nalaze ovde, cisto da vidis kako to funkcionise, bilo koju da odaberes, problem je isti, nacin je slican, samo se koriguje prema tvojm potrebama i mogucnostima..
Sada ce ti biti lakse kada ti mi damo smernice.Ono sto je bitno da shvatis, koliko budes iskrena prema sebi, dok radis ovo napredak ce da postoji, jer niko od nas ne moze da te kontrolise, sto je najvaznije za ovo ti treba neko ko ce da te i fizicki i moralno podrzi.Za ovo drugo smo uvek tu.Samo svrati nekada ovde i bice leph reci.
Sve ostalo je na tebi.Ako ne bude napretka ne radi nista na svoju ruku pitaj, menjamo.
Slobodno sve pitaj, desi se da nesto se i zaboravi ipak je ovo net i posle ovoliko ispisanih slova od nas koji delimo savete, desi se da i tako nesto..
Za pocetak uradi tako.Pa idemo dalje sa pitanjima i savetima..
Title: Odg: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: dushe on February 20, 2007, 09:09:13 AM
Mendota :),dobrodosla!!!!!

Ne brini,kg ce otici...znam iz iskustva...dodushe,ja jos imam 15 kg za skidanje,ali ide :yes: :yahoo:
Samo budi uporna,i slusaj savjete sa ovog foruma :yes:
 :weight_lift1: :weight_li :showoff: :clap1:
Title: Odg: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: vlada85 on February 20, 2007, 01:43:32 PM
pozdrav mendota :clap1: drago mi je sto si pocela da se interesujes za fitnes i zdrav zivot. znam da je situacija ta koja te je naterala da se okrenes ovome. veruj najteze je na pocetku, ali posle videces rezultate i bices zadovoljna, samo sto ce onda biti drugi problem...zeleces da budes jos bolja, a o tome ranije nisi ni razmisljala. znam da ces uspeti ako to zaista iskreno zelis. :vertag: :strong: :showoff:
Title: Odg: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: Tikica on February 20, 2007, 02:38:02 PM

Hello Mendota! :)

Opste je poznato da dojenje jako iscrpi zenu tako da je razumljiva tvoja potreba za hranom.
Dobro je sto si odmah nakon prestanka dojenja odlucila da se aktiviras to je za svaku pohvalu  :clap:
Ako ne mozes bas da se snadjes po forumu (a mislim da mozes  ;D ) kazi pa da ti izlinkujemo teme na koje da obratis paznju !  :blowkiss:
Title: Odg: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: vesnanor on February 20, 2007, 04:41:41 PM
Dobro dosla u klub "debele nakon porodjaja".  :blush: :blush:I dushe i ja imamo takav visak :yes:,ali zahvaljujuci ovom forumu nam skidanje kila ide super.Samo :weight_li :weight_lift1: :weight_lift1:. Ja sam bolja od tebe :blush:, u porodiliste stigla sa 96 :shutup: :shutup: :blush:. Srecno sa skidanjem kilaze. Podrska sa ovog foruma neverovatno puno znaci! Bravo za forum :clap1: :clap1: :clap: :clap: :yahoo: :yahoo:
Title: Odg: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: mendota on February 20, 2007, 10:23:24 PM
Hvala puno na toplim rijecima dobrodoslice :), sinoc sam citala iskustva od Dushe i Vesnenor i dobila neku sliku sta bih ja trebala raditi-mijenjati. Odusevila me pozitivnost i podrska koju pruzate nama /debeljucama/ to puno znaci :clap:. Bas ste ostavili jak utisak na mene, mislim da vas sinoc i sanjala :crazy:. Lazicu u pravi si,  problem je ishrana, nedoslijedna sam , imam periode kad se hranim zdravo i umjereno a imam i napade kad mi dupe viri iz frizidera non-stop :nonono:. Zasto ne mogu ni  sama sebi objasniti. Jedem sve, znaci ne bi trebalo da bude problem da pratim neki rezim. Za dorucak (kad sam dobra ) jedem zobnu- ovsenu kasu, kesica ima130 cal ali ima 21 gr UH jeli to previse, procitala sam plan za Dushe pa cu to sad pratiti.                                       Isla sam dva puta dva puta u teretanu i sad gledam da se u neku i uclanim, nije problem mogu ici 3-4-5 sedmicno. Obicno vjezbam na treadmilu-traci (imam ga i kuci) po 30 min bez problema, treba li vise, radila sam tegove   (na onim spravama) nakon trake 20 minuta. Mislim da radim vjezbe ispravno jer sam isla u teretanu ranije (uspjesno).                                                                                                                                                                                          Isprintacu ono sto ste savjetovali Vesnunor i Dushe pa cu to  pratiti (ishrana i vjezbe) pa valjda bude rezultata, vazno je da konacno imam voju da se pomaknem sa mrtve tacke, vjerujete da ste  mi vi puno pomogli :blowkiss:. Jos jednom hvala na podrsci, pozdrav ;).
Title: Odg: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: Igy81 on February 20, 2007, 10:51:11 PM
Mendota,samo napred..uspeces u nameri svojoj  :yes:
Title: Odg: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: dushe on February 20, 2007, 10:58:58 PM
Mendota,samo slijedi ovaj plan uspjet ces.
Budi istrajna :yes:
Title: Odg: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: mendota on February 25, 2007, 06:04:20 PM
Izgleda da nisam interesantna  :(                                                                                                                                                                OK,  svako dobro i hvala na savjetima  ;).
Title: Odg: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: Leyla on February 25, 2007, 06:19:38 PM
ovde su svi interesantni ;D
nema te da javis kako napredujes?vjezbas li ? pridrzavas li se do sada navedenog hrana pod br jedan , jesi li se navikla i uhodala sto se tice novog nacina ishrane , imas li napade za slatkom jer je malo zeznuuto na pocetku al treba se potruditi ..samo polako  :yes:
Title: Odg: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: Igy81 on February 25, 2007, 06:27:06 PM
Izgleda da nisam interesantna  :(                                                                                                                                                                OK,  svako dobro i hvala na savjetima  ;).


ajde,ajde,ne placi..nego kako ide? :yes:
Title: Odg: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: dushe on February 25, 2007, 08:06:14 PM
hehehe,pa pishi nam kako napredujes:)
Title: Odg: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: mendota on February 26, 2007, 06:17:29 PM
Mislim da ide dobro, danas je sesti dan da se pridrzavam plana ishrane (plan za Dushe+modifikacija jer ja jedem sve).  Uclanila sam se u teretanu, strava je :yahoo: i  idem svaki dan . Sa clanarinom na godinu dana dobije se 5 sati sa personalnim trenerom (jos cekam da mi zakazu sa njim-njom) koji urade neki kao pregled da utvrde da sam OK za vjezbanje  zatim mi objasne kako se pravilo vjezba, naprave neki individualni plan prema mojim potrema itd .U teretani imaju pilates 3x nedeljno i to sam uzela  (pocinje iduce nedelje) uzela sam i kurs  absolutly abs i to vec radim 2x ( ne mogu se vise uklopiti vremenski) i imaju jos nekih 20 kurseva koji su mi dostupni  samo je malo problem to sve izorganizovati sa malom bebom.  Ja za sad radim cardio ujutro , steps 15-tak minuta (sa pauzama) i uvece idem u teretanu, radim na traci 40 min  :sport:.Ako neko ima vremena da mi objasni jeli onaj isti princip za bike vazi i za traku, promjene intenziteta vjezbanja svaka 2 min. Ja tako nesto radim, gubitak kalorija po satu  je oko  450 u prosjeku (250 za 40 min). Jeli to OK ako nije sta treba da radim .Vaga pokazuje 78kg, vjerovatno moja nije tacna jer mislim da je nemoguce da sam toliko (3kg)smrsala za samo 5 dana. Sta kazete za plivanje to mi se svidja a i beba voli   :) pa bi to migli da odradimo nas troje zajedno (teretana ima bazen).Toliko ovaj put, puuuuno hvala  :respect: na podrsci, javljam se uskoro (sajt se tesko otvara, zasto...) :blowkiss:
Title: Odg: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: vlada85 on February 26, 2007, 06:36:16 PM
pozdrav :clap1:

pa vidi...ima tu i zackoljica jedna...ako se ne kreces u vodi, tj plivas, bazen ima kontra efekat jer se onda zbog hladnijeg okruzenja, tj vode, organizam adaptira tako sto talozi potkozno masno tkivo kao izolaciju...tako da ti ja ne bih preporucio bazen ako treba da pazis usput i na bebu.
Title: Odg: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: Lazic on February 26, 2007, 07:08:03 PM
Super..Bajs ide isto promena inteziteta..Sve sto vise mozes da radis to bolje samo vodi racuna da se ne slomis..Instruktorima kazi da ti smanje to trcanje vremenski a da ti pojacaju intezitet
samo im reci hiit.20 minuta..bice kao da si trcala 1 h..
Za sajt neznam sta je budi uporna...znas kako kazu koliko para toliko i muzike. :)
Title: Odg: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: dushe on February 28, 2007, 09:31:19 AM
Mendota,super!Bas mi je drago sto si se uclanila u teretanu..videces koliko ce ti to puno znaciti.
Meni puno znaci...ponekad je malo tesko organizirati vreme,ali ipak uspem.

Zasto mislis da je nemoguce skinuti 3 kg za 5 dana?Ako si radila i bila vredna, :thumbup1: :weight_li
Samo tako nastavi,i nemoj da te obeshrabri,kada budes vidjela da se brojka na vagi ne pomjera...to nista ne znaci.To sam ja iskusila...ali danas je paƶa brojka na 69.9 :yahoo: :yes:.
Ti nemas puno kg,zato samo napred.(ja sam posle porodjaja imala puno vishe  :blush:).

Title: Odg: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: mendota on February 28, 2007, 04:23:14 PM
Hvala Dushe srce si :blowkiss: joj ti se vec ugledala 6 :clap1: ja cu sto rece Vesnin muz da pravim dernek kad se 6-ica pojavi na vagi.                                                                                                                                                                                                      U pravi si teretana stvarno pravi ogromnu razliku.  Bas idem tamo puna eleana  :yahoo:  i volje i tih 40 min na treadmilu (traci)  :showoff:mi prodje brzo. Veceras imam prvi sat sa licnim trenerom i bas me interesuje sta ce mi ona predloziti.  Nevjerovatno kako samO  nekoliko  izgubljenih kilograma  uticu na razpolozenje i uopste kako se covjek osjeca MNOGO bolje, sad mi zao zasto nisam ranije nesto preduzela :hitself: ali bolje ikad negi nikad. Svaka ti cast kako sve stignes sa dvoje malisana, znam da nije nimalo lako, samo tako nastavi :yes:                                                                                                                                                                                         Sajt se puno lakse otvara zadnja dva dana pa sam bas procitala macu korisnih informacija, bravo za nase moderatore :respect: :clap: Pozdrav za sve :blowkiss: :blowkiss:
Title: Odg: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: dushe on March 01, 2007, 10:06:31 PM
Mendota,drago mi je sto  ti lijepo ide :blowkiss:.
Pishi kako je protekao sat sa licnim trenerom...

Pa za blizancima se samo treba organizirati.I za sve se ima vremena.
Mi smo organizirali vreme,kada je dorucak,spavanje ,samo stalno igranje,zajednicko igranje,kada mama ima vremena za sebe :yes:,spavanje...setnja...tako da ja imam vremena i za net,i za teretanu,a i za vjezbe kod kuce.
Imam srecu sto mi muz puno pomaze.
Title: Odg: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: vlada85 on March 02, 2007, 01:11:24 AM
suuuper. samo nastavite :clap1: :clap1: :clap1: :clap1:

bravo dushe, 5+ za organizaciju i muza :thumbup1:
Title: Odg: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: dushe on March 02, 2007, 10:46:38 AM
Hvala Vlada ;) :)
Title: Odg: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: vesnanor on March 03, 2007, 12:41:26 AM
I kako je proslo sa trenerom   :weight_li :weight_li?
Mi jos nismo slavili tek je 69.9 pa se to jos ne racunua u stalnu 6. Doduse  ja odustajem od merenja(lose mi utice na psihu  :lol:)

Da dushe,bravo za organizaciju. Ma svaka cast!! Mi imamo jednu bebu (tek ce 7 meseci), ja ne radim, ni muz mi se bas ne pretrze nesto od posla  :p, a JEDVA nalazimo slobodno vreme. Kako to uspemo, meni stvarno nije jasno. Stalno pomislim na ljude koji rade i imaju dvoje dece :shock1: :insane:
Title: Odg: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: mendota on March 03, 2007, 01:56:30 AM
Proslo je dobro, prvo vaganje :thumbdown pa onda uzimenje mjera struka , kukova :blush: i grudi. Mjerenje postotka masnoce i tu sam se naravno visoko plasirala sa 33.6% :wallbash1:. Pokazala mi kako vjezbati na spravama  :showoff: ukinula traku i predlozila nesto sto je puno teze, bar meni, ekliptikal ili tako nesto nisam sigurna. To mi  je bas bilo naporno :crybaby: ali ona insistira da je efikasnije i bolje se uklapa u taj neki plan sto je napravila. Predlozila mi je da prestanem za sada sa absolutly abs,  kao prvo moram malo smrasti  :( nema puno smisla sad na to trositi vrijeme, poslusacu je naravno.  :giveup: Po njoj je bolja opcija piletes ako vec imam vremena za te extra programe. Pocinjem vjezbanje sa zagrijavanjem 10min. na spravi po mom izboru, ja sam izabrala traku , pa onda sprave  :weight_lift1: (6 sprava 4 serije po 10 na svakoj) pa onda taj ekliptikal 30-40min.  Na kraju to traje nekih sat i 10min. :clap: i ja sam bas prilicno umorana  kad zavrsim. Prije teninga predlaze da pojedem jednu jabuku  ili nesto slicno a poslije protein u roku od 40 min. Spreve radim 3x nedeljno a cardio svaki dan. Ponovo cu je vidjeti iduce nedelje (razvukli su tih 5 sati) pa cu je upitati za sagorijevace masti, sta vi mislite jeli rano za to. Toliko ovaj put, Vesna i Dushe samo tako nastavite :respect:  :clap: ugledati 6-icu nije mala stvar. Pozdrav i pisemo se uskoro
Title: Odg: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: Lazic on March 03, 2007, 09:31:39 AM
Ako ne budes imala rezultata, da ne budem skeptik..onda cemo napisati precizan trenig za tebe, kazi ti njoj da si ti dobila predlog da vozis stacionarni bickl,steper ili traku u vidu hiit-a.To da radis 15-20 minuta..za sada 3x nedeljno.dok ne ojacas..znaci hiit mora da ti bude osnova a ovo drugo ti je sporedna stvar..
A ne ovo radis 40 minuta i posle toga umires od bolova..
Title: Odg: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: Igy81 on March 03, 2007, 10:29:13 AM
E Lazicu,kad bi 80% trenera znali sta je hiit...heheh....kladim se da pojma nemaju!
Title: Odg: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: Tikica on March 04, 2007, 01:32:23 AM
Igi skroz si u pravu..pricam veceras sa jednim likom koji kaze za sebe da ima "8 god u teretani" i ja ga pitam jel radis hiit..kaze "ne znam ja sta ti je to..te termine i to" .. sta reci onda....  :dunno: :dunno: :crazy: :thumbdown :wallbash1:
Title: Odg: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: Leyla on March 04, 2007, 10:57:49 AM
ja za ova tri i pol mjeseca nisam nikad vidjela u teretani da je neko radio hit sto na bajsu sto na traci tako da i ja cisto sumnjam da znaju uopce  , znaci nijednom za toliko treninga, a ja kad sam na bajsu uvijek imam dobacivanja sa strane "uspori malo, lakse ,i jos neke gluposti bolje da ne pisem" oni samo sjednu i vrte ono al bash laganini ..
Title: Odg: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: vesnanor on March 04, 2007, 12:07:39 PM
Pre dve godine kupi moj muz knjigu u o sagorevanju masti, ja sam jos zivela u srbiji,i kaze on meni da radim hiit na bajsu(dodus u toj knjizi nakon hiita ide pauza 5min pa npr. nastavlja se voznja bajsa sporim tempom 15-20min u zavisnosti u kojoj si fazi). I tako ja pred trening u teretani krenem da vozim bajs i ide sporo,srednje brzo i kad dodje taj brzi tempo meni dodje instruktor i kaze mi da nema potreba da vozim tako brzo, nego da uhvatim jedan tempo i "pedalam" sto duze mogu.
Title: Odg: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: mendota on March 06, 2007, 04:44:33 PM
Mali nesporazum nije instruktorka savjetovala 30-40 min cardio nakon masina vec je to moja zamisao dobrog work-out-a   :geek::blush: :hitself:. Ja vec radim hiit 3x sedmicno i tim danima  ne radim sprave. Znaci samo kad radim sprave 3x sedmicno nakon toga idem na traku, bike ili eliptical (mislim  da je ovo ispravan naziv) po 30 min. Pocela sam i neke pilates 2x nedeljno i to radim  prije hiit-a,  zao mi da idem samo zbog 20 minuta vjezbanja kad vec vozim 10 min do teretane. Za sad ide odlicno sad sam na 75.5 kg :yahoo:  Ovaj tempo mi nije naporan uopste :showoff:.  Pocela sam da uzimam sagorijevac masti nesto samo za zene  jel' li rano :dunno:. Toliko ovaj put, hvala puuuno :blowkiss: :blowkiss:
Title: Odg: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: Igy81 on March 06, 2007, 04:53:19 PM
Mendota idu kilogrami dole  :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo:  nastavi tako samo..Radujemo se zbog tebe... :weight_lift1: :weight_lift1: :weight_lift1: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :weight_li :weight_li :strong: :strong: :sport: :showoff:
Title: Odg: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: mendota on March 06, 2007, 09:13:25 PM
Hvala Igy ! :blowkiss:
Title: Odg: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: dushe on March 08, 2007, 08:16:29 AM
Mendota,bravo!!!!Drago mi je zbog tebe. :yahoo: :yahoo: :clap1: :respect:
I ja uzimam zagorevac masti,od samog pocetka
Title: Odg: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: mendota on March 08, 2007, 07:18:55 PM
Hvala Dushe :blowkiss: divna si.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  
Title: Odg: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: Lazic on March 14, 2007, 12:23:00 AM
Mendota ajde jedan podugacki post o tvojo sadasnjoj  ishrani -trening..Mora da se pritegne malo disciplina..
Title: Odg: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: mendota on March 14, 2007, 02:37:16 AM
Ok Lazicu. Ponedeljak (120uh i 120 proteina) dorucak-ovsena kasa 30grama ili 21 gr UH i 100ml jogurta 7gr UH,  rucak piletina ili riba i  zelena salata sa malooo maslinovog ulja(moram malo ulja) jedna kriska integralnog hljeba-9 gr UH, vecera opet piletina i  neko svjeze povrce karfiol, brokoli, mrkva ili kupus salata. Prije teretane jabuka ili kruska, poslije whey  (ona jedna  mjerica ima 30 grama, 27gr proteina i 1gr UH).                                             Ponedeljkom radim  traku ili eliptical ili bike 10 minuta pa sprave, sad radim 3 serije x13 ,obicno 6 sprava.Nakon sprava  opet ili traka ili eliptical ili bike 25 minuta.                                                                                                                                                                                                 Utorak(120proteina+60UH) dorucak ovsena kasa 21grUH, jogurt 7grUH, rucak tuna i dva bjelanceta (14gr proteina) + salata od cvekle , 1 kriska integralnog hljeba, uzina 4 pecurke (gljive) sa zara, vecera tofu svijez sa salatom.                                                                                                  Prije teretane opet vocka poslije whey.Utorkom idem na neke pilate 45 minuta pa poslije hiit.Danas sam uradila hiit 23 minute. Radim obicno na traci.                                                                                                                                                                                                          Srijeda (proteinski dan )dorucak kajgana od dva bjelanceta sa svezom paprikom ili asparagusom ili gljivama,  rucak piletina ili riba sa salatom. Vecera tuna i svjeze povrce. Teretana uvece oko 6 isto radim kao ponedeljkom (prije vocka poslije whey).                                                                                                                                                                                                          Cetvratak(120 proteina +60UH) dorucak ovsena kasa sa jogurtom, , rucak piletina ili riba ili tofu sa salatom obicno zelena ili cvekla ili kupus, integralni hljeb 1 snita. Uzina svjeze povrce , vecera tuna ili dva bjelanceta sa povrcem. Teretana, prije hita sama se malo tamo valjam i radim te pilate,  hiit pa whey.                                                                                                                                                                                                          Petak (120UH +120proteina) ovsena kasa+jogurt, rucak piletina ili riba ili tuna sa povrcem, jedna snita hljeba. Uzina svjeze povrce ili gljive sa zara. Vecera ostatak ribe ili pileteine od rucka sa salatom. Petak teretana oko 6 uvece isti raspored kao ponedeljak.                                                                                                                                                                                                 Subota i nedelja bez UH, jedem opet bjelanca ili tunu za dorucak, riba ili piletina ili tofu za rucak sa povrcem, uzina vocka. Vecera opet tuna ili sta je vec ostalo od rucka :crybaby: sa povrcem. Subotom ne idem u teretanu,  u nedelju odradila hiit .                                                                                                                                                                                                          Sa hranom definitivno ne zabusavam ( ja bar mislim)cak  i uzimam manje UH.                                                                                                     Ne vjezbam kuci nista osim malo (15-20 minuta) sa onom velikom loptom (pokazala mi instruktorka na drugom satu i naravno prodala mi loptu ).Nemam vremena beba+kuca+muz+ ostalo jos nesto malo ispita a rok se priblizava (studiranje je ovde jako skup sport, luksuz je ne poloziti iz prve). Eto to je to Lazicu , za sada definitivno ima rezultata, vjezbam ovim tempom 2 nedelje, pratim plan ishrane  pune tri nedelje, spala sam sa 81kg na 74.9. Bojim se stagnacije i razmisljam da prorijedim odlazak u teretanu ali onda  opet znam  da se polvinom aprila vracam na pos'o pa cu imati manje vremena zato sam sad navalila. Cekam kritiku , pozdrav i hvala punoooo Lazicu :blowkiss:                                                                   
Title: Odg: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: Lazic on March 14, 2007, 07:26:42 AM
Male samo korekcije..Cuvaj za vecernje obroke samo proteinsku hranu..Mozes cak i whey da koristis kao dopunu..Vidi ako mozes bar kuci da obezbedis neki rekvizit(mini steper, biciklu, vijacu) mnogo bi ti znacilo bar ujutru kada ustanes da vezbas na prazan stomak.Ishrana je u glavnom ok..Znam da studiras to si vec napomenula da te to dosta ometa, jasno mi je to.
U glavnom ti mozes da budes zadovoljna svojim rezultatom..
Sada mozez zesce da radis hiit, ako si ti ojacala za odredjenu jacinu hiita mozes da dodas jos koji interval ili da povecas brzine..Znaci sada je samo trening.Ono sto je bitno je da i ako ides i ako budes isla u teretanu da tih dana izlasis iz nje puzeci cetvoronoske, ali opet da vodis racuna da se ne povredis..To je najbitnije..
Interesuje me kako se fizicki i vizuelno osecas bez obzira na vagu, da li ima tu promena, sto je meni uglavnom bitinije i bolji pokazatelj nego sama vaga...
Title: Odg: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: mendota on March 15, 2007, 04:26:17 AM
Lazicu sta reci, hvala puno sto pratis moju pricu. Pokusacu da ponovo pocnem steps ujutro, nesto cu  vec skontati. Osjecam se vec puno bolje, imam vise energije, osjecam kad se penjem uz stepenice (kuca nam bas ima  puno stepenica) da mi je lakse, vjerovao ili ne vise me  ne bole stopala ujutro kad ustanem a prije su bila kao ukocena, valjda od tog silnog tereta :blush: :nonono:. Sama figura mi izgleda bolje sad sam onako popunjena :blush: ali kad obucem trenerku ili one joga pantolone ne kipi vise na sve strane kao ranije :nonono:. Mislim da se najvise primjeti na stomaku, izgubila sam onaj slauf. Vjeruj mi da kad zavrsim u teretani osjecam se k'o prebijena macka. Ovde u Sjevernoj Americi je sve mega velicine pa tako i ova teretana  je na tri sprata, kad udjem idem sprat dole da se presvucem pa dva gore da vjezbam pa opet  dva dole da se presvucem e onda kad moram ponovo gore vec mi je dusa u nosu, onaj whey me spasi. Zamuckam onu mjericu sa malo vode i ostavim u autu  i cim  se dovucem do auta  poslije treninga dodam vode i to me vrati u zivot. Jos jednom hvala do neba na svakoj recenici :bow:, velikiii  pozdrav  iz Toronta:blowkiss: :blowkiss:
Title: Odg: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: Lazic on March 15, 2007, 08:24:52 AM
Bitno je da ti dodjes do cilja..Sve ostalo je lako..
Title: Odg: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: dushe on March 20, 2007, 12:22:55 PM
Mendota,javljaj se povremeno.Pishi kako napredujes:) :blowkiss:
Title: Odg: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: Igy81 on March 20, 2007, 09:21:21 PM
Mendota gde si? :blowkiss:
Title: Odg: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: mendota on March 20, 2007, 10:27:44 PM
Tu sam . malo se teze otvara sajt zadnjih par dana ali citam ja vas redovno.Danas je mjesec dana(mali jubilej :lol:) od kako se pridrzavam plana ishrane i tri nedelje od kad idem u teretanu  :showoff: rezultat je - 7.5 kg :yahoo:.Hvala sto pitate za mene :blowkiss:sad zurim ali pisem uskoro :blowkiss:
Title: Odg: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: vlada85 on March 20, 2007, 11:40:05 PM
samo nastavi mendota :yahoo: :yahoo: :yahoo:

super ti ide iako kazes da imas poteskoca oko organizacije i faxa, samo nastavi :thumbup1:
Title: Odg: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: Tikica on March 21, 2007, 12:29:38 AM
od kako se pridrzavam plana ishrane i tri nedelje od kad idem u teretanu  :showoff: rezultat je - 7.5 kg :yahoo:.Hvala sto pitate za mene :blowkiss:sad zurim ali pisem uskoro :blowkiss:

Volim da cujem ovakve stvari  :yes: :yahoo: :clap:
Title: Odg: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: dushe on March 21, 2007, 02:47:45 PM
 :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :respect:Mendota!!!
Bravo! B R A V O ! ! ! :blowkiss:

I javljaj se cesce!!!!
Title: Odg: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: mendota on March 22, 2007, 10:06:58 PM
Ma super ste vi meni :blowkiss:.Ide dobro samo sam malo zeznula lijevo koljeno i skocni zblob, bole :nonono:, nemam pojma sta sam uradila. Vjerovatno pretjerala :blush: :yellowcard: na traci ili spravama. Koljeno bas boli i nesto kao da preskace (u nedostatku bolje rijeci) u njemu. Cardio radim na biku i na eliptical-u koji je bas dobar za koljena. Imala sam i treci sat sa trenerom,uradila circuit  (kruzni, ja mislim) trening i napravio mi plan za interval trening (of kors da je cuo za hiit :hitself:) 1.5min umjereno i 3min! brzeg intenziteta X6 intervala, svake nedelje se dodaje po interval i nakon dvije nedelje pojacava intenzitet za 30 sec. Trener mi je predlozio nesto kao "podrska" za koljeno, sprijecava koljeno da se potpuno ispravi prilikom hoda i vjezbanja, kupicu pa vidjecemo. Toliko ovaj put, hvala na podrsci, pozdrav :blowkiss:
Title: Odg: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: vesnanor on March 22, 2007, 10:17:01 PM
WOW -7.5kg to je prava stvar. Samo tako na stavi i rezultati su tu :thumbup1: :thumbup1:. Kad vidis pomak onda volja ne nedostaje  :clap1: :clap1: :blowkiss:
Title: Odg: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: dushe on March 22, 2007, 10:23:31 PM
Mendota,smao polako,ali sigurno.
 :blowkiss: :blowkiss: :blowkiss: :blowkiss:
Title: Odg: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: mendota on March 28, 2007, 04:20:09 AM
Bas kao sto kazes Dushe ide polako ali sigurno :).  Jos me koljeno boli pocela sam piti i neke tablete valjda ce nesto pomoci. Uglavnom cardio  radim samo na eliptical-u  30 min. :showoff:   najvise mi to prija koljenu (e bas sam dosadna :blush: sa tim mojim koljenom) i mogu vam reci da mi se sve vise svidja ova sprava, citavo tijelo je angazovano i po broju utrosenih kalorija rekla bih da je jako efikasan cardio, radim 4x nedeljno. Jedno pitanje, danima kad radim na spravama za noge( 5 sprava)   nakon toga radim cardio, butine i nadkoljenice me zabole (nesto kao grcevi) nakon  10-15 minuta na elipticalu, dali da radim te vjezbe za noge na spravama poslije cardia, cini mi se da bih lakse odradila eliptical. Toliko ovaj put, pozdrav iz konacno  :yahoo:toplog i suncanog Toronta :blowkiss: :blowkiss
Title: Odg: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: vlada85 on March 28, 2007, 11:02:10 AM
pa vidi...kardio je dobar posle teretane bas zato sto brze razgradis mlecnu kiselinu koja se nakupi u misicima, tako da pospesuje oporavak misica. e sad, ako ti je cilj da se takmicis na eliptikalu, onda radi prvo njega, a ako podstices misice na rast, bolje prvo teretana, pa kardio.
Title: Odg: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: dushe on March 29, 2007, 09:13:46 AM
Mendota,samo cesce svracaj ovdje ,na forum.Ovdje napunimo baterije za dalje :yahoo:
Forum je divan ,i tako puno znaci
Title: Odg: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: mendota on March 31, 2007, 06:02:35 AM
Jel to mene Vlado malo zezi ;D cuj ako se mislim takmiciti na elipticalu :lol:. Tu sam ja Dushe citam skoro svaki dan, nemam sta pametno reci  :zip: pa se i ne javljam. Navikla sam se na teretanu magla bih ici svaki dan cini mi se da nije jos tonu nekih obaveza.Upoznala sam jednog naseg momka radi tamo ako trener jos je i on iz Sarajeva e bas smo se ispricali. Kako si ti Dushe kako ide, idem sad malo da citam ostale teme. Hvala ti sto uvijek pitas za mene :blowkiss:                                                                                                                                                                                           (http://www.3fatchicks.net/img/bar013/slider-snail1/kg/81/63/73/.png)  (http://www.3fatchicks.com/weight-tracker/)
Title: Odg: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: vesnanor on March 31, 2007, 03:35:53 PM
Jel si u Torontu? Moj muz je iz sa i ima jednog prijatelja koj radi kao fitness instruktor.
Title: Odg: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: mendota on April 01, 2007, 05:32:21 AM
Da Vesna u Torontu sam, ovaj decko je mlad cirka 22-23 god zove se Dejan, moguce  da tvoj muz misli na tipa iz Sa koji je jedno vrijeme drzao(mozda jos uvijek nisam u toku) teretanu u Torontu, ustvari frenchajz (e jesam ovo napisala pravo) Premier Fitness-a. Pozdravi mi zemljaka, (odakle je iz Sa) :blowkiss:.
Title: Odg: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: vesnanor on April 02, 2007, 10:42:09 PM
Sa mojmila  :)
Title: Odg: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: mendota on April 07, 2007, 10:47:03 PM
Izgleda da je neko zatisje na forumu, samo da vas pozdravim, sutra idemo na godisnji :yahoo:  i ja zahvaljujuci vama :blowkiss: ne izgledam tako katastrofalno, smrsala sam 9 kg ukupono od 20.Februara i PREPORODILA sam se. Srecan Praznik Hristos Vaskrese, ko slavi i javljam se za nedelju dana :blowkiss:.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          (http://www.3fatchicks.net/img/bar027/fireworks01/kg/81/63/72/.png)  (http://www.3fatchicks.com/weight-tracker/)
Title: Odg: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: Tikica on April 07, 2007, 10:50:26 PM
Lepo se provedi :)  :blowkiss:
Title: Odg: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: mendota on April 07, 2007, 11:05:36 PM
Ne znam sta se desilo sa postom :geek: , idemo ponovo :wallbash1:, idemo na godisnji  sutra :clap1: (hvala Tikice ti si izgleda uspjela vidjeti post) i hocu da vam kazem da sam zahvaljujuci vama skinula 9 kg i ne idem na more izgledajuci tako katastrofalno (mislim ima tu joos da se radi).Do skorog pisanja i Srecan Praznik (ko slavi) :blowkiss:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  (http://www.3fatchicks.net/img/bar007/fireworks01/kg/81/63/72/.png)  (http://www.3fatchicks.com/weight-tracker/)      
Title: Odg: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: Tikica on April 07, 2007, 11:11:49 PM
hahaha vanzemaljci.. ne znam sta je bilo...mozda si neto kliknula :)
aj pa nemoj da mnogo "krsis" i jedes ne zdravu hranu.. misli na nas :)  :blowkiss:
Title: Odg: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: Lazic on April 07, 2007, 11:16:18 PM
Vratio ja, obrisala si slucajno drago nam je da si uspela koliko toliko..sada vodi racuna odrzi to..pa kada se vratis da idemo na jos bolje..Lep provod i sve najbolje..
Title: Odg: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: mendota on April 07, 2007, 11:19:07 PM
Joj blama, Tikice ne pricaj nikom :blush:, pokusavam da izbrisem ovo pile (sto pokazuje 74 kg)ali mi se ne da nikako :dunno:, ako neko zna neko zna nek objasni :help:  preznojih se pokusavajuci :wallbash1:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              (http://www.3fatchicks.net/img/bar007/fireworks01/kg/81/63/72/.png)  (http://www.3fatchicks.com/weight-tracker/)
Title: Odg: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: Tikica on April 07, 2007, 11:24:04 PM
idi na svoj profil, pa na informacije profila na forumu, pa na potpis , obrisi potpis, i kliknes dole na izmeni.  :blowkiss:
Title: Odg: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: mendota on April 08, 2007, 07:48:39 AM
 :wallbash1: :idea02: hvala Tikice
Title: Odg: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: vesnanor on April 08, 2007, 12:36:37 PM
Lep odmor ti zelim. Pisi kad se vratis! 9kg nije mala stvar. Pozz :blowkiss:
Title: Odg: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: dushe on April 09, 2007, 11:02:52 AM
O,Mendota,putujes! Lijep odmor zelim :yes: :yahoo:Budi i dalje vredna :showoff: :clap1:
Title: Odg: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: mendota on April 20, 2007, 05:59:38 AM
Cao drustvo, odmor prodje super ali dobih upalu pluca kad sam se vratila  :(  nije mi jasno, kako nikad nisam imala slicnih problema ali ajde sad sta da se radi. Danas sam prvi put bila u teretani nakon 10-tak dana, pazila sam sta jedem u medju vremenu tako da sam jos na 72 kg. Na brzinu sam prelistala nove postove, vidim da je  kod Dushe renoviranje u toku a Vesna nam je mozda na putu do Srbije ako nije vec i stigla.Sve vas puno pozdravljam :blowkiss:odoh na spavanje pa opet ujutro u teretanu.
Title: Odg: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: dushe on April 20, 2007, 01:35:55 PM
 :yahoo: Cao Mendota!! Dobrodsla natrag!! :yahoo:


Zao mi je sto si zaradila upalu pluca :nonono:..

kod nas remont zavrsen :clap1:

Na ljeto cemo ipak menjati parket u boravku :p
Title: Odg: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: Lazic on May 01, 2007, 01:57:31 PM
Meni su godisnji i prehlada bas poremetili ritam nikako da izguram dan bez UH :wallbash1:, ne jedem ih puno mozda 20gr dnevno ne znam sta mi je, gdje nestade  ona odlucnost :redcard: a u teretani idem sad samo dva puta sedmicno, pocela sam raditi ma da dalje ne nabrajam da ti ne kvarim temu.Bravo jos jednom i uzivaj  ;)

Ajde nemoj da mi padas tu u bedak..Svrati jednom dnevno da se malo ispiricamo i da se vrati volji i motiv..toliko si krupnih koraka napravila da bi sada odustala..
Title: Odg: Ja bih da se vratim u normalu,kako
Post by: mendota on May 07, 2007, 08:03:39 AM
Ma nema odustajanja samo treba malo organizacije i to je to.Hvala na podrsci ;) Lazicu, vec je bolje, idem rano u teretanu ako 6:30 pa onda na posao,  tako dva puta u toku nedelje i jednom vikendom. Jos malo zabusavam sa hranom  :blush: onako maznem punjenu papriku sa rizom i sl.a nema se ni vremena kuvati posebno, da je dan malo duzi mozda. Ne vagam se dala sam sebi jos dvije nedelje pa cemo da vidimo rezultate. Pozdrav :blowkiss:



zakljucano zbog neaktivnosti
ukoliko bude bilo potrebe da se tema nastavi nemojte otvarati novu nego kontaktirajte admina ili bilo kog moderatora