EXYU FITNESS FORUM

Author Topic: RAZVALITE RUKE NA VREME  (Read 4320 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Lazic

  • Administrator
  • *
  • Posts: 21979
  • Gender: Male
    • EXYU FITNESS
RAZVALITE RUKE NA VREME
« on: July 23, 2012, 03:06:29 PM »
Volim da vežbam ruke. Oduvek sam to voleo, i zauvek će biti tako. Ne izvinjavam se zbog toga. Arnold i njegovi masivni bicepsi su bili razlog zbog koga sam se zainteresovao za fitnes i sada nema nazad.

Neki fitnes eksperti umanjuju važnost impresivnih ruku. Doduše ne čudi da ovi fitnes eksperti uobičajeno imaju nadlaktice koje podsećaju na one od frontmena Aerosmitha uz muške sisiće pride. Ovaj članak ima kao cilj da ospori taj trend i da vam prikaže program koji će garantovano dodati kvalitetnu masu na vaše ruke.

Kao zaluđenik kada je u pitanju trening ruku, trenirao sam ih na raznorazne načine,ali metod koji pominjem ovde je bio popriličan novitet za mene. Ovo je učinilo stvari još zabavnijim, da ne pominjem kako mi je pomogao da probijem plato na kome sam bio zaglavljen dug period kada je rast ruku u pitanju. Kao šlag na tortu,program čak nije zahtevao ni mnogo vremena!

Vreme je za rast

Dejv Tejt je provodadžisao princip vremenski ograničenih(tajmiranih) serija pre nekog vremena, i ja sam eksperimentisao sa njima u prošlosti, ali nikad nisam ušao u priču potpuno posvećen da treniram na ovaj način jedan ceo mezociklus...to jest, dok ovaj program nije naišao.

Vežbao sam prema ovoj rutini 12 nedelja i konačno probio barijeru od 40cm u obimu ruku. Da, bile su skroz napumpane, i da, bilo je baš pri kraju treninga, ali toj meri je trebalo dugo vremena da mi dolija.I sa relativno dobrih 95kg telesne težine, rekao bih da je 40cm za nadlakticu skroz pristojno. No naravno, i dalje bih voleo da su veće (jesam li već pomenuo da volim velike ruke??) tako da nameravam da se vratim ovom programu čim završim sa jednim powerlifterskim nadmetanjem.

Plan je jednostavan.Izaberite jedan dan nedeljno i samo trenirajte ruke.Fora je u tome da ćete, za većinu vežbi, raditi serije na vreme umesto na ponavljanja.

Evo generalnog plana:

Nedelja 1: 3 serije po 25 sekundi,ista težina svake serije (npr. 20kg x 25 sekundi,20kg x 25 sekundi,20kg x 25 sekundi)
Nedelja 2: 3 serije po 35 sekundi,ista težina svake serije i ista težina kao prve nedelje.
Nedelja 3: 3 serije po 45 sekundi,ista težina svake serije,i ista težina kao prve nedelje.

Počnite sa laganijom težinom- ja jesam i imao sam dobre rezultate. Na primer, ako ste nameravali da uradite super tešku seriju od 10 ponavljanja, mislite o tome koju biste težinu odabrali da se zagrejete za tu super tešku seriju u 10 ponavljanja i počnite sa tom težinom.Produženo vreme i progresivno preopterećenje će se postarati za to da ćete i dalje morati da zapnete jako, ali i da ćete dobiti novu mišićnu masu.

Na primer, na puloveru kablovima u kosoj klupi ja sam počeo sa 16 kila u 3 serije po 25 sekundi prve nedelje, što je poprilično lagano.Međutim,završio sam u 12-oj nedelji sa 30kg u 3 serije po 45 sekundi.

Tajmer kreće od trenutka kada podignete tegove. Ok je ako radite polako ali nemojte stajati sa tegom ili stati skroz, bez obzira na sve. Ako stanete usred serije, naći ću vas i šutnuti u porodično blago, tako da u ime vašeg budućeg potomstva, završte tu seriju!

Iako je svaka vežba različita, 25 sekundi generalno ispada oko 10-12 ponavljanja ,35 sekundi oko 13-16 ponavljanja i 45 sekundi negde oko 16-20 ponavljanja. 2 ponavljanja svakih 5 sekundi je dobra smernica, ali na kraju krajeva dižite onoliko brzo koliko vama odgovara sa naglaskom na vreme pod tenzijom, ne na broj ponavljanja.

Prva vežba za svaku mišićnu grupu neće biti na merenje vremena - ovde je poenta ići sa razumno velikom težinom kako biste održali ili poboljšali snagu. Merite vreme za vežbe koje će uslediti posle prve.

Vežbe su sledeće:

ostatak teksta na --> http://www.exyu-fitness.com/trening/razvalite-ruke-na-vreme/
Suplementi prodaja Srbija - link
Uz svaki kupljeni preparat besplatan ONLINE strucni savet i konsultacije - link
Najbolji popusti i pokloni na webu - link 
BESPLATNA DOSTAVA ZA KUPOVINU PREKO 6000 din

EXYU FITNESS NA YOUTUBE-u - link
https://www.exyu-fitness.com/   forum sitemap  webshop sitemap

Offline Live The Lift Life

  • Lenstina
  • *
  • Posts: 3
Odg: RAZVALITE RUKE NA VREME
« Reply #1 on: July 24, 2012, 02:04:01 PM »
Zanimljiv je program, vredi probati...