EXYU FITNESS FORUM

Author Topic: Problem sa viškom kilograma  (Read 10739 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline BLUEMARINE

  • Rekreativac
  • *
  • Posts: 20
  • Gender: Female
Problem sa viškom kilograma
« on: June 15, 2010, 10:39:16 PM »


    Ćao. Nova sam ovde, a već duže vreme čitam sve sa ovog sajta kao gost. Sad sam rešila da se registrujem, i konačno posavetujem sa pravim ljudima  :)
    Čitala sam uputstvo za otvaranje nove teme, pa se nadam da ću uspeti da ispoštujem sva navedena pravila   ;)

 
     E, ovako - imam 24 godine, skoro polovinu ' tolikih ' godina se bavim sportom ( trenirala sam odbojku 6 god., prestala u srednjoj školi; ipak, vežbala sam posle toga kod kuće, - a od pre tri godine redovno idem u teretanu ), a trenutno imam 57,5 kg  na visinu 170cm. Elem, nije na odmet da napomenem da ja lično mislim da mi je idealna težina, prema mojoj građi - 54, 55 kg.
Ceo život imam problem sa veoma lošom cirkulacijom, pa se podrazumeva i da imam celulit kojeg nikako da se rešim, i to onaj dubinski koji se bukvalno kao , zalepio ' na mišiće. Pijem baš dosta vode, mažem te neke preparate, masaža ponekad...al rezultat skoro nikakav.
I, da, mislim da mi se često dešava da mi se nekako ' nakupi' voda u organizmu.

    Glavni problem ( pored ovog gore pomenutog, sporednog ) i razlog zašto vam se obraćam je taj što sledećeg meseca idem na more!!!!!!!  I, hoću da se rezultati mog MUKOTRPNOG VEŽBANJA vide KAKO TREBA  :)
 
    Prirodno sam sportski građena, imam šira ramena, jače butine, guza skoro extra, ali ti kritični delovi ...    :wallbash1:

   Stvar je u tome što imam iznad kukova tzv ' hvataljke'   :)  , odnosno salo koje ispada iz farmerki ( nazad ). To nije strašno - ali ga jednostavno NE ŽELIM !!!!! Neki treneri su mi rekli da je to voda, drugi da je genetski...
Druga stvar je što mislim da su mi butine ipak prejake, iako su baš zategnute sa svih strana. Najviše me nervira unutrašnji deo!
I, zadnje, želela bih da mi se ceo struk suzi, mada mi to izgleda nemoguće, pošto ja već imam ok stomak ( trbušnjake ), i sve, al kad bi bio uži tu iznad kukova, bilo bi extra  !!!!

   Cilj koji moram da navedem je - da te probleme rešim za nekih par nedelja (2,3), što ne mislim da je pretenciozno, jer već dugo redovno vežbam, i smatram da treba još samo malo da se potrudim i da mi konačno nestanu kritični delovi i da imam tih 54kg   :help:

   Sledeće - ishrana. E to već ne poštujem, a sklona sam gojenju, jer imam usporen metabolizam. Uopšte - neredovno jedem!( Čak nekad uopšte ne jedem ništa ceo dan.)
Doručak - nikad, i ne mogu da ga uvedem. Ujutru popijem samo 1,2 velike crne kafe bez šećera. Navika. Ručak, obično oko 3, 4 sata ( nekad i kasnije ), jedem šta ima taj dan kuvano, uz hleb u različitim količinama.  Večera - ponekad. I to: nekad ne večeram, nekad grickalice, nekad fast food, - a kad sam u gradu uveče i po koje piće. Slatko baš retko jedem, nekad kolač, palačinku, čokoladicu ili bonžitu... Voće nemam naviku da jedem, a i nisam ljubitelj. Povrće ok, salate obožavam , ali i KROMPIR  :nonono:
   
Suplemente ne koristim. Jedno vreme sam pila neki navodno ženski protein - zamena za obrok, iz Pansporta, koji je NIKAKAV. Posle sam koristila topljač, Unidyne do dan danas, al samo pred trening po 1,2 kapsule ( i to na prazan stomak, pa mi neretko bude i loše ).


    TRENING. Vežbam u teretani 3,4 puta nedeljno. Uobičajeni trening mi izgleda ovako - zagrevanje na traci, tj. brzo hodanje uz uspon + trčanje bez uspona oko 20tak min. Posle toga tegovi.
Svaki dan su druge vežbe, ali sve u svemu radim sledeće - klatno za zadnju ložu i unutrašnji deo butina po 3 serije sa svake str.,  ponavljanja po 20 puta, težine 35kg ( to sam sad povećala, jer mi je ostalo prelako). Potisak - 3 serije, težina 30kg, ponavljanja po 30. Iskorak sa bučicama od po 6kg na stepenik, 3 serije po 15puta. Zadnja i prednja loža na spravi za ekstenziju, 25kg po 15 puta. To su za noge.
Ramena- šipka, dizanje i spuštanje nazad na spravi za to, 20kg, 3 serije, 15 ponavljanja. Veslanje - 3 serije 20kg, 15 puta. Hiperekstenzija - 3 serije, bez opterećenja, po 15puta.
Ruke - to dovoljno i ok radim ...da sad ne opisujem još i to.....
Struk - u onoj nekoj 'stolici' okretanje na jednu i dr. stranu sa 20kg. Sa bučicama od po 6kg naizmenično klaćenje u jednu i dr. stranu. Tzv. 'skijanje' ili kako već, u pauzama treninga.
Trbušnjaci - na spravi na koju se sedne, pa se spusta dole neko opterećenje ( za gornje trbušnjake )   :)  , 4 serije, 30 ponavljanja, težina za spuštanje 35kg. Klasični, na kosoj klupi, 3 serije po 30 kom + 2 serije po 15 kom sa 10kg. Onda, trbušnjaci sa strane, 2 serije sa svake, po 15 puta. Donji, na spravi za zgibove, izdignem se i podižem obe noge od poda do visine brade, 3,4 serije po 10 puta. Na kraju svakog treninga vozim bicikl jos 15,20min.


     Izvinjavam se što sam ovoliko ispisala, ali bolje ovako nego da nešto izostavim     :blush:
Nadam se da ćete mi vi koji ste imali slične ili iste probleme izači u susret pravim savetima ( ako uopšte budete imali strapljenja sve ovo da čitate ). Inače, upućena sam u sve vezano za ishranu sportista, vežbanje ...i mnogo toga.....pa vas molim samo za MALE TAJNE iskusnih ili profesionalaca.

   Hvala unapred.    :blowkiss:


   

   


   

     



 

Offline Lazic

  • Administrator
  • *
  • Posts: 21979
  • Gender: Male
    • EXYU FITNESS
Odg: Problem sa viskom kilograma
« Reply #1 on: June 16, 2010, 07:37:54 AM »
malo si se kasno javila da bi nesto vise uradila za sledeci mesec.ali neka ti ovo posluzi sledece godine  :)
prvo mi posalji sliku da vidim oko cega ti treneri imaju dilemu..
Suplementi prodaja Srbija - link
Uz svaki kupljeni preparat besplatan ONLINE strucni savet i konsultacije - link
Najbolji popusti i pokloni na webu - link 
BESPLATNA DOSTAVA ZA KUPOVINU PREKO 6000 din

EXYU FITNESS NA YOUTUBE-u - link
https://www.exyu-fitness.com/   forum sitemap  webshop sitemap

Offline BLUEMARINE

  • Rekreativac
  • *
  • Posts: 20
  • Gender: Female
Odg: Problem sa viskom kilograma
« Reply #2 on: June 16, 2010, 11:42:17 AM »

   Znaci, mislis da je to nemoguce za tako kratko vreme?! Mogu ja i 2 puta dnevno da treniram   :dunno:

   Kako da posaljem sliku?    :hitself:

Offline BLUEMARINE

  • Rekreativac
  • *
  • Posts: 20
  • Gender: Female
Odg: Problem sa viskom kilograma
« Reply #3 on: June 19, 2010, 11:05:21 PM »

   Posto niko ne odgovara, i ne pomaze....( a mislim da vise i nema potrebe ).....  ajd nekako brisite ovu temu......pozz, i hvala u svakom slucaju     ;)

Offline Lazic

  • Administrator
  • *
  • Posts: 21979
  • Gender: Male
    • EXYU FITNESS
Odg: Problem sa viskom kilograma
« Reply #4 on: June 19, 2010, 11:15:17 PM »
nemoj da si na kraj srca..posaljes mi sliku na lazic@exyu-fitness.com
niko nece da ti pise jer cekaju mene ;)
ps..teme se ne brisu..
Suplementi prodaja Srbija - link
Uz svaki kupljeni preparat besplatan ONLINE strucni savet i konsultacije - link
Najbolji popusti i pokloni na webu - link 
BESPLATNA DOSTAVA ZA KUPOVINU PREKO 6000 din

EXYU FITNESS NA YOUTUBE-u - link
https://www.exyu-fitness.com/   forum sitemap  webshop sitemap

Offline BLUEMARINE

  • Rekreativac
  • *
  • Posts: 20
  • Gender: Female
Odg: Problem sa viskom kilograma
« Reply #5 on: June 20, 2010, 12:35:31 AM »
 :clap:

Offline Lazic

  • Administrator
  • *
  • Posts: 21979
  • Gender: Male
    • EXYU FITNESS
Odg: Problem sa viskom kilograma
« Reply #6 on: June 20, 2010, 01:01:51 AM »
volim kada mi posaljete slike, tada shvatim koliko ste samokriticne..po meni ti ok izgledas i ne bih se na tvom mestu opterecivao kilazom vec odredjenim oblicima..
npr butinu bi trebala da zategnes i oblikujes, zadnjicu malo da zategnes i jos vise oblikujes..stomak ti je ok..zenski :)

elem odgovaracu ti citatima da mi ne bi ponovo postavljala ta pitanja

Quote
     E, ovako - imam 24 godine, skoro polovinu ' tolikih ' godina se bavim sportom ( trenirala sam odbojku 6 god., prestala u srednjoj skoli; ipak, vezbala sam posle toga kod kuce, - a od pre tri godine redovno idem u teretanu ), a trenutno imam 57,5 kg  na visinu 170cm. Elem, nije na odmet da napomenem da ja licno mislim da mi je idealna tezina, prema mojoj gradji - 54, 55 kg.
pusti vagu i pocni da gledas vizuelno da budes zadovoljna

Quote
Stvar je u tome sto imam iznad kukova tzv ' hvataljke'     , odnosno salo koje ispada iz farmerki ( nazad ). To nije strasno - ali ga jednostavno NE ZELIM !!!!! Neki treneri su mi rekli da je to voda, drugi da je genetski...
ma tu nema nista,,tripujes..ovo malo sto tebi para mozak je posledica malog brljanja i stresa, malog odmora..ali nista dramaticno

Quote
Druga stvar je sto mislim da su mi butine ipak prejake, iako su bas zategnute sa svih strana. Najvise me nervira unutrasnji deo!
I, zadnje, zelela bih da mi se ceo struk suzi, mada mi to izgleda nemoguce, posto ja vec imam ok stomak ( trbusnjake ), i sve, al kad bi bio uzi tu iznad kukova, bilo bi extra  !!!!
butine su ok.samo treba vise da vezbas sa tegovina pa ce to da poprimidrugaciji,lepsi oblik

Quote
Sledece - ishrana. E to vec ne postujem, a sklona sam gojenju, jer imam usporen metabolizam. Uopste - neredovno jedem!( Cak nekad uopste ne jedem nista ceo dan.)
Dorucak - nikad, i ne mogu da ga uvedem. Ujutru popijem samo 1,2 velike crne kafe bez secera. Navika. Rucak, obicno oko 3, 4 sata ( nekad i kasnije ), jedem sta ima taj dan kuvano, uz hleb u razlicitim kolicinama.  Vecera - ponekad. I to: nekad ne veceram, nekad grickalice, nekad fast food, - a kad sam u gradu uvece i po koje pice. Slatko bas retko jedem, nekad kolac, palacinku, cokoladicu ili bonzitu... Voce nemam naviku da jedem, a i nisam ljubitelj. Povrce ok, salate obozavam , ali i KROMPIR
citaj sta jedes..pa da jedes kako treba 10 dana toga ne bi ni bilo sto te muci :)

mislim da sam u nekoj temi pisao neki trening pa pokusaj da iskoristis..tebi ne treba kardio, tebi treba rad sa tegovima, kao i redukovana ishrana..dzabe ubijanje u teretani ako nemas redovne obroke, i ti obroci budu kako treba..

krecemo od jelovnika

danas si jela?
Suplementi prodaja Srbija - link
Uz svaki kupljeni preparat besplatan ONLINE strucni savet i konsultacije - link
Najbolji popusti i pokloni na webu - link 
BESPLATNA DOSTAVA ZA KUPOVINU PREKO 6000 din

EXYU FITNESS NA YOUTUBE-u - link
https://www.exyu-fitness.com/   forum sitemap  webshop sitemap

Offline BLUEMARINE

  • Rekreativac
  • *
  • Posts: 20
  • Gender: Female
Odg: Problem sa viskom kilograma
« Reply #7 on: June 20, 2010, 09:46:27 PM »

  Joooooooj, vidim ja da ovaj razgovor ne ide na dobro  :lol:

  Ja ne mogu, a i ne zelim da postanem jedna od onih koji mere u gram sve sto pojedu..i sl.
 OK mi je da regulisem ishranu,- nesto izbacim, nesto ubacim, prilagodim vreme obroka...ali drugo, nema sanse  :bored:

  Evo sta sam danas jela ( inace danas nema treninga ):

  12.00h  - 2 kafe + casa kole   :)
  16.30 - supa + manje parce pohovane piletine + parce hleba + 10tak pecenih krompirica
             + paradajz
  17.30 - kafa
  20.00 - mali kolac
  I, ukupno nekih 2,5 l vode za ceo dan .....  Sta reci ?!   :)

  Elem, ne izgleda bas ovako moj jelovnik svaki dan ( uzmimo u obzir da je nedelja )...al otprilike ..
  Znaci, popravke mi NEMA  :rolleyes01:

  Ponavljam, nije mi nikakav problem da korigujem ishranu, al da merim i posebno spremam za sebe ( pored mame zive sto kuva za sve )...nikako  ;)


   Trazila sam trening koji si gore napomenuo, i nisam nasla....
Reci mi samo to sto si naveo da jos zategnem butine i guzu - da li to znaci da radim sa vecim tezinama...ili sta?
Iskreno bojim se svih tezina vecih od 40kg .... tj. da se ne prosirim nekako?   

Offline tenssa

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 2787
  • Gender: Male
    • www.flash-dizajn.com
Odg: Problem sa viskom kilograma
« Reply #8 on: June 20, 2010, 09:58:33 PM »
Meni nije jasno je li vas sramota mjeriti hranu i zasto?

Je li tesko staviti na vagu i odsjeci komad piletine ili dodati jos???

Ili je to mozda neka sramota??
hmmm..dobro ..ipak wi znate mnogo wise od mene..poslusacu was..uradicu owako...sad ima da jedem swe ziwo cak cu i surutke i sok  od cvekle da kupim..tj svu zdravu hranu..za 1 mesec cu onda da uzmem metan..a posle metana cu jos wise da jedem.a onda cu stucem jos jednu turu pa posle toga cu 3 meseca da jedem kao stoka..a kasnije ako se wide rezultati nastawicu sta da  wam drugo kazem..uglawno hwala wam puno..pozdraw.

Offline Lazic

  • Administrator
  • *
  • Posts: 21979
  • Gender: Male
    • EXYU FITNESS
Odg: Problem sa viskom kilograma
« Reply #9 on: June 20, 2010, 10:05:44 PM »
Quote
Ja ne mogu, a i ne zelim da postanem jedna od onih koji mere u gram sve sto pojedu..i sl.
a ko ti je to rekao :rolleyes01:

to mozes jednom da odradis cisto odokativno da znas koliko ceka ima , npr snicla velicine dlana je 150 gr mesa , velika solja pirinca xxx gr i to je jedno i posle nemas potrebe..nemoj ici iz krajnosti u krajnost

zao mi je sto sam surovo iskren..ali takav sam pa bilo da si ti u pitanju ili neka poznata osoba, glumas, sportista, general, ili predsednik..

klopa ti je i dalje uzas

znaci ne moze kolac, kafa da bude obrok..

drugo, nemoze da ides sa stavom ne mogu i necu a pritom hoces nesto sto je nemoguce da se izvede na tvoj nacin
zahvali mami i tati sto su ti podarili da jos uvek izlgedas ok, pored hrane koju jedes

samo je pitanje dokle ce moci tako  :)

moj savet ,nisi mala beba

mozes sama da iseces 3 snicle piletine da ih spremis na bilo koji nacin(kuvano , peceno, przeno) , siguran sam da umes da otvoris kutiju od nekog sira i konzervu tunjevine, da sama napravis salatu paradajz i krastavac, kao i da sama isprzis sebi jaja, naspes solju jogurta itd

znam sigurno da sama mozes da operes neku vocku, ako treba oljustis i pojedes  :)

malo sam ironican i salim se..ali vidis da to nije bas tako tesko kao sto si ti zacrtala i zamislila..

moj predlog(dajem ti vise stavki da biras)

dorucak
neke pahuljice i jogurt
samo jogurt
jaja i sira
jaja
jaja i jogurt
prepecen hleb i jogurt

medju obrok
vocka
saka badema
salata
meso isalata

rucak
meso i salata
meso i krompir
meso i pirincac
meso i integralni gleb

medju obrok
jaja
sir
jogurt
meso i salata

vecera
belanca
tuna
sira
jogurt


itd itd itd

Suplementi prodaja Srbija - link
Uz svaki kupljeni preparat besplatan ONLINE strucni savet i konsultacije - link
Najbolji popusti i pokloni na webu - link 
BESPLATNA DOSTAVA ZA KUPOVINU PREKO 6000 din

EXYU FITNESS NA YOUTUBE-u - link
https://www.exyu-fitness.com/   forum sitemap  webshop sitemap