EXYU FITNESS FORUM

Author Topic: Davis cup  (Read 28919 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline MilosM

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 1046
  • Gender: Male
  • \ ______
Odg: Davis cup
« Reply #10 on: October 07, 2007, 10:41:30 PM »
Ako Djokovic dobije dva singla i dubl sa Zimonjicem eto pobede...
Have you ever been alone at night,
Thought you heard footsteps behind,
And turned around and no-one's there ?
And as you quicken up your pace,
You find it hard to look again,
Because you're sure there's someone there!

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Davis cup
« Reply #11 on: November 02, 2007, 11:41:34 AM »
Trikolori i Gaučosi protiv JJ i Noleta


Srbija će u "Hopman Cup-u" igrati u grupi A, zajedno sa selekcijama Francuske (Tatjana Golovin, Gael Monfis), Argentine (Huan Ignasijo Čela i Hisela Dulko) i pobednika azijskog takmičenja u kojem učestvuju Kina, Japan, Tajland, Koreja, Uzbekistan i Tajpej.
U drugoj grupi, grupi B, nalaze se reprezentacije Sjedinjenih Država (Venus Vilijams i Mardi Fiš), Češke Republike (Lusi Šafarova i Tomaš Berdih), Australije (Ališija Molik i Piter Lučak) i Indije (Sanija Mirza i Roan Bopana).
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Davis cup
« Reply #12 on: December 24, 2007, 11:20:52 PM »
Na startu HC-a sa Kineskim Tajpehom!

Reprezentacija Srbije, u sastavu Jelena Janković i Novak Đoković, nalazi se u grupi A "Hopman Cup-a", zajedno sa Francuskom, Argentinom i Kineskim Tajpehom. Kako su najbolje plasirani igrači na ovom turniru, Jelena i Novak postavljeni su za prve nosioce, a u premijeri, u noći između 29. i 30. decembra, igraće protiv Kineskog Tajpeha.

Za Francusku nastupaju Tatjana Golovin (13. WTA) i Gael Monfis (38. ATP), za Argentinu Hisela Dulko (37. WTA) i Huan Ignasijo Čela (20. ATP), dok najslabiju reprezentaciju ovog takmičenja čine Su-Vei Hsi (156. WTA) i Jen-Hsun Lu (110. ATP)!

Jankovićeva protiv Golovine ima skor 2-1 u međusobnim duelima, protiv Dulko 2-0, dok protiv Hsi nikada nije igrala. Ni Đoković nikada ranije nije igrao protiv predstavnika Tajpeha, a i protiv ostale dvojice tenisera ima pozitivan skor. Nad Monfisom je upisao dve pobede u isto toliko duela, a protiv Čele je jednom igrao i pobedio!

Inače naša reprezentacija učestvovala je na ovom turniru i 2006. godine kada su igrali Ana Ivanović i Novak Đoković, kada su učešće završili već posle takmičenja po grupama. Podsetimo, turnir se igra po principu svako sa svakim u grupama A i B, nakon čega po dve prvoplasirane ekipe prolaze u polufinale.
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Davis cup
« Reply #13 on: February 03, 2008, 03:01:06 PM »
FK: Srbija u plej-ofu za Svetsku grupu II

Kao i prošle godine, Federejšn kup reprezentacija Srbije igraće doigravanje za Svetsku grupu II, ovaj put nadamo se u najjačem sastavu.

Nakon triler meča protiv Rumunki u poslednjem duelu grupe D, naša selekcija u sastavu Ana Ivanović, Jelena Janković, Ana Jovanović i Teodora Mirčić, bez izgubljenog meča porazile su Holandiju u polufinalu turnira I Evroafričke zone.

Prva na teren izašla je Ana Ivanović, protiv koje je igrala Rene Rajnhard, slabo poznata 17-godišnjakinja na 594. mestu WTA liste. Ivanovićeva je silovito ušla u ovaj meč i osvojila početnih 4-0, da bi se potom Rajnhardova oslobodila, što se tiče udaraca, i upisala se na semafor. Ipak prvi set naša teniserka rešava u svoju korist sa 6-2.

U drugom delu igre potpuni šok. Kao i u duelu sa Monikom Nikulesku, Ivanovićeva gubi jedan set. Ponovo loša igra naše teniserke, koja je nizala grešku za greškom, dok je Holanđanka bila sve sigurna u svoje udarce. Neočekivanih 6-3 u drugom za Rene Rajnhard i 1-1 u setovima.

Međutim kvalitet druge igračice sveta je prevagnuo u odlučujućem setu. Odliku vrhunskih igračica, da mečeve dobijaju i kada igraju loše, Ivanovićeva je još jednom prikazala. Kod 4-3 pravi brejk koji čuva do kraja seta za konačnih 6-2 3-6 6-3.


U drugom, ispostaviće se i poslednjem meču dana, Jelena Janković igrala je protiv juniorske šampionke "Australian Open-a", mlade Aranče Rus. I Jankovićeva na startu vezuje nekoliko gemova i dolazi do vođstva od 5-0, kada Rusova pokazuje zašto je smatrana za jednu od najtalentovanijih juniorki. Izuzetno neugodnim servisom i veoma solidnim forhendom, levoruka Holanđanka dolazi do 5-2. Tu Jankovićeva prekida mini seriju Holanđanke i osvaja prvi set sa 6-2.

U drugom setu viđena je daleko veća borba. Rusova je odlično parirala četvrtoj igračici sveta i izborila taj-brejk i čak dve set lopte, ali je Jankovićeva ipak uspela da spasi šanse protivnice. Meč loptu kod 8-7 u taj-brejku naša teniserka koristi i time obezbeđuje trijumf našoj reprezentaciji - 6-2 7-6(7)!


Dubl meč nije igran, kako za istim nije bilo ni potrebe, obzirom da maksimalnih 2-0 posle singl mečeva. Slavlje, veliko pre svega posle meča sa Rumunkama, moglo je da počne!
Pored naše reprezentacije, plasman u doigravanje za Svetsku grupu II izborile su i teniserke Švajcarske, koje su sa 2-1 bile bolje od Šveđanki, predvođenih Sofijom Arvidson. Želja da se vrate u elitu, kod reprezentacije Švajcarske bila je evidentna, pre svega dolaskom Pati Šnider, koja je i iznela najveći teret.
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Davis cup
« Reply #14 on: February 03, 2008, 03:02:12 PM »
Fed kup: Srbija - Holandija 2:0

Najbolje srpske teniserke plasirale su se u plej-of za popunu B svetske grupe Fed kupa. Posle dva meča Srbija je obezbedila trijumf nad Holandijom pobedama u singl duelima.

Prvu pobedu našem timu u Budimpešti donela je Ana Ivanović, u još jednom iscrpljujućem meču. Ona je sa 2:1 – po setovima 6:2, 3:6, 6:3 savladala malo poznatu Holanđanku Rene Rajnhard.

Prvi set u potpunosti je pripao svetskoj igračici broj dva, u kome je sa dovoljno uložene energije uspela da dođe do vođstva od 1:0 uz samo dva izgubljena gema. U drugom setu viđena je totalno drugačija slika. 594. teniserka na svetu, ušla je bez respekta igrajući vrlo agresivno, gotovo na ivici, što joj se isplatilo, pa je na kraju stiglo do izjednačenja u setovima.

U odlučujućem setu Ivanovićeva je smanjila broj grešaka, dala gas, napravila brejk u osmom gemu i sigurnom igrom privela meč kraju.

U drugom duelu Jelena Janković je savladala Aranču Rus, 463. igračicu na WTA listi i pobednicu juniorskog Australijan Opena ove godine sa 2:0 - po setovima 6:2, 7:6.
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Davis cup
« Reply #15 on: February 05, 2008, 05:37:34 PM »
Hrvatska: Srbija - najjači na svetu

Najpopularniji hrvatski teniski sajt "Salatara", izveštava o žrebu za doigravanje za Svetsku grupu II kao nepovoljnom za njihovu selekciju, jer će ugostiti "najbolju reprezentaciju sveta"!

"Ovo je najgori mogući žreb", prokomentarisao je selektor hrvatske reprezentacije Goran Prpić. "U pitanju je najbolja reprezentacija sveta. Što se tiče podloge razgovaraću sa devojkama, ali bitne razlike ionako nema."

Najbolja teniserka Hrvatske, trenutno 139. igračica sveta Jelena Kostanić Tošić, sličnog je mišljenja kao i njen "šef".
"Dobro je što igramo kod kuće, ali relano biće vrlo teško! Pogotovo ako budu igrale i Ana Ivanović i Jelena Janković, iako je već samo jedna od njih problem. Mislim da je sasvim svejedno koju podlogu odaberemo. Ivanovićeva je prošle godine bila finalistkinja Rolan Garosa na šljaci, a pre desetak dana finalistkinja Australian Opena na betonu, dok je Janković bila polufinalistkinja u Rolan Garosu i Melburnu."


Portal "Index" ističe da je žreb u Londonu bio nemilosrdan za hrvatsku Fed kup reprezentaciju. To što će Ana i Jelena igrati u Zagrebu, odnosno što će hrvatska selekcija biti domaćin, slaba je uteha Goranu Prpiću, piše Index.
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Davis cup
« Reply #16 on: February 07, 2008, 12:43:36 PM »
[float=left][/float]
DK: Viktor načinje Ruse

Novak Đoković (3. ATP) i pet pozicija slabije rangirani Mihail Južnji otvoriće duel Rusije i Srbije u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa!

Žreb je odlučio da se u prvom meču u petak (13 časova lokalno vreme) sastanu prvi reket Srbije i drugi reket Rusije, da bi potom na teren izašli Viktor Troicki (114. ATP) i 110 mesta bolje plasirani Nikolaj Davidjenko.

Drugog dana (subota), sa početkom od 14 časova i 30 minuta po lokalnom vremenu, na programu je po mnogima i odlučujući meč ovog susreta - dubl! Za sada se još uvek ne znaju kombinacije!

I na kraju, trećeg dana, za koji se potajno nadamo da će nam rezultatski biti nevažan, igraju se obrnuti dueli u odnosu na prvi dan. To znači da će na teren izlaziti Novak Đoković i Nikolaj Davidjenko, a potom Viktor Troicki i Mihail Južnji.


Inače Viktor Troicki je u singlu zamenio Janka Tipsarevića koji, prema navodima Teniskog saveza Srbije, ima stomačni grip. Lekarska služba TSS-a, na čelu sa Vladanom Stevanovićevom utvrdila je da Tipsarević ima stomačni grip i da ne može da igra!
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Davis cup
« Reply #17 on: February 07, 2008, 12:52:55 PM »
[float=left][/float]
DK: Đoković-Južnji na startu

Novak Đoković, treći igrač sveta i pet pozicija slabije rangirani Mihail Južnji otvoriće duel Rusije i Srbije u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa. Žreb je odlučio da se u prvom meču u petak sastanu prvi reket Srbije i drugi reket Rusije, da bi potom na teren izašli Viktor Troicki (114. ATP) i 110 mesta bolje plasirani Nikolaj Davidjenko.

Drugog dana, na programu je po mnogima i odlučujući meč ovog susreta - dubl! Za sada se još uvek ne znaju kombinacije!

I na kraju, trećeg dana, igraju se obrnuti dueli u odnosu na prvi dan. To znači da će na teren izlaziti Novak Đoković i Nikolaj Davidjenko, a potom Viktor Troicki i Mihail Južnji.

Inače Viktor Troicki je u singlu zamenio Janka Tipsarevića koji, prema navodima Teniskog saveza Srbije, ima stomačni grip. Lekarska služba TSS-a, na čelu sa Vladanom Stevanovićevom utvrdila je da Tipsarević ima stomačni grip i da ne može da igra.
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Davis cup
« Reply #18 on: February 08, 2008, 12:37:49 PM »
[float=left][/float]
Gripozni u Moskvi

Dejvis kup reprezentacija Srbije ima problema sa gripom, pa je neizvesno ko će u subotu moći da igra u dublu u prvom kolu Svetske grupe, rekao je novinarima u Moskvi otac Janka Tipsarevića, Pavle.

Novak Đoković skoro izvesno će nastupiti samo u singlu, a od ranije je poznato da Janko Tisparević zbog stomačnog gripa neće nastupiti. Tipsarevića je u žrebu zamenio Viktor Troicki.

Specijalista za dubl Nenad Zimonjić takođe ima grip, ali se u strućnom štabu srpske reprezentacije nadaju da će se on oporaviti do subote kada bi trebalo da igra.

Za sada nije poznato da li ruska reprezentacija ima sličnih problema.
Prema pravilima Dejvis kupa, selektori imaju pravo da do sat vremena pre početka meča naprave izmene.
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Davis cup
« Reply #19 on: February 08, 2008, 12:40:15 PM »
[float=left][/float]
DK: Zimonjić umesto Đokovića

U 11 časova u dvorani "Lužniki" počeo je prvi meč prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa Rusija-Srbija. Najbolji srpski teniser Novak Đoković ne igra zbog stomačnog gripa, pa je meč protiv Mihaila Južnog počeo Nenad Zimonjić.

Đoković je u četvrtak popodne dobio temperaturu, kao posledicu stomačnog virusa od kojeg je nekoliko dana ranije oboleo Janko Tipsarević, koji upravo zato neće igrati prvog dana. Prema poslednjim vestima iz Moskve, šanse da zaigra Đoković vrlo su male, pa će najverovatnije Zimonjić igrati prvi meč u kojem je rival Južnji. Zimonjić je prethodnih dana takođe bio bolestan, ali oseća se bolje.

U drugom meču igraju Troicki i Davidenko.

www.b92.net
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."