EXYU FITNESS FORUM

Trening => Problemi sa viskom kilograma => Topic started by: Sisley on March 30, 2009, 11:28:35 PM

Title: Idem polagano, uz vašu pomoć, nadam se...!
Post by: Sisley on March 30, 2009, 11:28:35 PM
Da se predstavim....22 god, 180cm visoka, studiram...stala na vagu 70 kg!!! (najzadovoljnija sa 63 kg, toliko sam imala prije!)
Što reći? Jednom davno sam uspjela...tada su nastupili praznici i malo po malo sam se vratila na staro!  :wallbash1:
U raznim pokusajima dijeta, pa ne jedenja u međuvremenu, pa prežderavanja...i tako u krug, tu sam gdje jesam...i više ne znam ni kako ni šta! Pa malo jedem ovako, pa malo onako...  :nonono:  Uglavnom, javljam VAM se da krenemo polagano i ispocetka!!! (Ako je moguće uz vašu potporu i ispravke...) Veceras sam stala na vagu, kad ono.... :wallbash1: :wallbash1: :wallbash1: (a kao, konstantno sam na nekoj dijeti... :nonono:  a kile idu prema gore!!!)
...to me sve psihički dotuće!

Ne znam, osjecam da trebam nekoga da me ispravlja u greškama koje radim, da znam da nisam u ovome sama....jer je mojim ukućanima ionako već bilo dosta mog brljavljenja sa jelom i nejelom! Tako da šutim odsada njima!!! :blush:

Trebam jedno 8 kg dolje! (što nije baš malo...)!
Pozitivna stvar je što imam kondicije i nisam početnik u teretani! Konstantno vježbam i nisam uopće prestajala...samo...hrana mi je znači problem!!!  Cak me i živcira to što sam gotovo svaki dan u teretani, vježbam i nikako na zelenu granu! Onda me to isto dotuće! :pullhair: 

Voljela bih kada biste mi vi pomogli da rjesim i ovaj problemčić (svjesna sam da ima i gorih problema u zivotu od kilograma)...da me ispravljate i da vam se javljam kako i što radim dok se ne ushemim! (opet...)

...i da...oprostite sto sam otvorila novu temu....moja stara je negdje u pozadini!  :blush:

Krecem se vec sutra hraniti ovako:

DORUCAK:50g zobenih s mlijekom
MEDJUOBROK: jabuka
RUCAK: meso (200g) + salata
MEDJUOBROK: 100g meso/ riba/ sir + salata
VECERA: 150g piletina + salata
PRED SPAVANJE: posni sir (200g)

Hoće li ovo valjati??? (jesti ugljikohidrate dopodne, a ostatak dana proteine i vlakna!!?)
Ja sam student....imamo piletinu na žaru u studentskom centru....smijem li to ? (ok, ima dodano tamo ulja...ne znam jel to smeta??)

Bila bih zahvalna kada bi se netko javio? Baš se nekako loše osijećam i moram nešto poduzeti! Ne mogu više dijete, izgladnjivanja i prežderavanja i tako u krug!  treba mi nešto normalno!!

Nadam se pomoći i odgovorima....  :blowkiss:

Title: Odg: Idem polagano, uz vasu pomoc, nadam se...!
Post by: dianna on March 31, 2009, 07:54:30 AM
hej...;) ti si jednom imala ovdje temu kolko se sijećam  :yes: pa dobrodošla opet.. meni je ok ovaj tvoj jelovnik iako pričekaj nekog stručnog da ti se javi...ja mislim da umjesto ove prve užine voćke nekad možeš ubaciti i neki sendvič( šnita kruha + npr. piletina ili tuna i sir) ...inače tu smo negdje po visini  i težini, ja 185/70kg... ali bi ja na 65kg ali nikako ne ide, variram stalno 1-2 +-
Title: Idem polagano, uz vasu pomoc, nadam se...!
Post by: Sisley on June 22, 2009, 09:02:07 AM
Dianna, evo me natrag  :yes:...stanje je isto :blush:...jedino što vježbam redovito već mjesec dana :yes: (dobro zadnjih par dana sam bila kod kuće), počinjem ishranu korigirati, sada ću imati vremena jer su rokovi pri kraju! Nisam uspjela prvi puta, pokusati cu ponovno... (motiv mi je promocija u 9 mj i moja i ona moga dragoga, a i idem na upoznavanje roditelja, tako da... :lol:)...nadam se da ću za 2 i pol mjeseca postići nešto, ako ne i sve...valjda se moguće rješiti 7kg u tome periodu!?
Za sada pisem svoj jelovnik, redovito ovdje na forumu.
Dobro je sto sam ubacila utege i hiit,, hiit mogu odraditi 30 minuta već, pa sam ponosna zbog toga.  :clap:Budući da počinjem danas, dan mi je sa 100UH..sutra smanjujem!

Piši mi kako ti treniraš?
Moj trening je ovako: Vježbam 5 puta tjedno! U jutro odradim CARDIO na steperu (40 min) i moje vježbe za leđa (imam problema, pa moram svaki dan to raditi, moj me fiziotarapeut prati, uhvatili smo se ozbiljno posla oboje, nastojimo ispraviti moja bolna leđa!)
Na večer sam u fitnessu i radim 30 min HIIT i onda utege.
Nadam se da je dovoljno?

Malo mi je problem napraviti nekako podjelu, ne znam koje grupe raditi na utezima i kada... pa onda zato radim naizmjenično : noge + leđa i tbušnjaci 1.DAN, a ruke + leđa i trbušnjaci 2. DAN!Tako naizmjence! (malo više radim leđa jer moramo ojačati pojedine mišiće, neki disbalans je prisutan!)

Eto...nadam se uspjehu...da..cak sam naručila i TURBO PEČNICU, za kuhanje i pečenje bez masnoće (to je kod nas najnovije...)hehe  :lol: :lol:, pa ce mi biti jednostavnije kuhati sebi sama...  :clap:
Veselim se svemu, ljetu i moru, odmoru od ispita, posvetiti cu se baš sebi ova 2 mjeseca, biti će radno u fizičkom smislu!
Moram promjeniti navike i sve ovo shvaćam kao ulog u sebe...ljudi završavaju pripreme za ljeto, a ja se šalim na svoj račun da počinjem pripreme za zimu!!!  :lol: :lol: :lol:Tako i jest!

 :blowkiss: :blowkiss: :blowkiss:
Title: Odg: Idem polagano, uz vasu pomoc, nadam se...!
Post by: Sisley on June 29, 2009, 01:35:35 PM
Jucer mi bila 0 uh, danas je 100 uh, pocla da variram...
Jelovnik za danas:
3 zlice ovsenih s jogurtom
kasnije pojela jabuku
3 obrok - 50 g tune (u maslinovom ulju...to bas i nije dobro) i 1 krumpir kuhani
oko 13h pojela integ. kiflu i 120g piletine... to je to sa Uh danas...ostatak dana jedem proteine i povrće...okok 19 h sam u teretani
pozdrav! :blowkiss:
Title: Odg: Idem polagano, uz vasu pomoc, nadam se...!
Post by: Sisley on October 25, 2009, 01:16:40 PM
Bok ljudi, opet ja.... muku mučim s bakteriom Heliobacter pylori vec neko vijeme u zelucu, pila antibiotike i to, vraćam se na normalnu prehranu, dodus ne smijem nista tesko! Za pocetak se trudim sto zdravije jesti, a u teretanu sam isto krenula! Uf, bas mi je tesko, nemam kondicije! Najcesce jedem zobene pahuljice za dorucak, rucam nesto normalno, zdravije...i poslije treninga pojedem vocku i popijem proteinski shejk s mlijekom. Tako mi ide neko vrijeme, a kilaza je negdje oko 68kg. Nije neki velik bauk, ali voljela bih tih 5 kg i dalje da bude manje, pa da budem zadovoljna. Tjesi me sto je zima pa svi sad pocinju redovno s aktivnostima, a tako i ja. Treniram tri - cetiri puta tjedno i to uradim sve u jednom. I cardio i kružni trening! Tako jedino mogu jer mi obaveze drgacije ne dopustaju. Jos uvijek sam student....dobro, jos malo..ova godina je zadnja. Za koji mjesec mi zavrsavaju predavanja pa cu moci svaki dan vjezbati!
Eto, malo sam vas izvjestila. Nadam se da je ovo u redu. Puse  :blowkiss: :blowkiss: :blowkiss:
Title: Odg: Idem polagano, uz vasu pomoc, nadam se...!
Post by: Lazic on October 25, 2009, 02:05:53 PM
sta pijes?probiotike?
Title: Odg: Idem polagano, uz vasu pomoc, nadam se...!
Post by: Sisley on October 25, 2009, 04:03:41 PM
Kako mislis probiotik? Za sto? Pila sam do nedavno antibionike neke (2 vrste). Sada nista ne koristim od lijekova!
Title: Odg: Idem polagano, uz vasu pomoc, nadam se...!
Post by: Lazic on October 25, 2009, 04:30:25 PM
Quote
muku mucim s bakteriom Heliobacter pylori vec neko vijeme u zelucu
za to
Title: Odg: Idem polagano, uz vasu pomoc, nadam se...!
Post by: Sisley on December 06, 2009, 08:18:59 AM
POZDRAV SVIMA! ;)
Ma joj, šta da kažem, ne ide mi nikako...stalno krećem, i nikako da se ustalim, uvijek me nešto spriječi. Krenula sam vježbati i trčati onda kako je bilo i rečeno pa sam nesto u koljenu nategla, nisam mogla hodati i sve propalo šta sam radila. Počela opet i onda me bolio želudac opet... i onda sam ponovno radila test na Helicobacter Pylori i ok je, negativan je. Idem još ovaj tjedan na gastroskopiju...strah me toga, ali nije valjda toliko strašno.  :blush:
Problem je što ja ne mogu tako da se hranim, recimo da ne jedem nešto kruha jer kad pojedem kruh, ne boli me trbuh, kao da mi pokupi tu kiselinu u želucu i nemam problema. Testirala sam ga tako...  :)   Nemoguće je da jedem recimo meso i salate (dan kad je 0 UH i dan kada je 50 UH) jer osjetim želudac čim je nešto sirovo, kiselije (voće, salata) pa čak i jogurt, ako uz to ne pojedem nešto suhoga (kruh, riža), onda goriiiiii  :wallbash1:

Smeta me što nikako ne mogu konstantno da treniram, tu je još i fakultet i predavanja i nekada ne mogu ni stići jer učim. Još malo pa sve to  završava (u siječnju ) pa ću se šlepati do tada. :blush:. Trudim se, otkidam, onda se desi noga, pa trbuh, pa viroza...i sve pade u vodu. Ja se neću predati! Želim promjene i ZNAM da to mogu uraditi! Planiram i mozgam kako da sve ukombiniram! U siječnju mi završavaju predavanja pa tada mogu svako jutro opet na vožnju bicikla, trčenje u fitness, do tada se šlepam...

Prehranu ne znam kako da organiziram...razmišljala sam i o ZONA PREHRANI (40:30:30 u korist UH), toga se moja prijateljica držala i bilo joj je super, a jela je i kruh i rižu recimo na večer i uz obrok ali sve u omjerima koji su dozvoljeni za tu prehranu. Pa sam nešto i ja tako kombinirala da bi mozda mogla??
Dobra stvar je što sam ja ista, nisam se ujačala što je ok. Ali hocu promjene i nikako da uhvatim ritam jer me uvijek nesto muči i složi se tako da ne ispadne dobro...  :nonono: I onda sve ispočetka?!!!!!
Što VI mislite o toj ZONSKOJ prehrani? Ne znam kako da radim sad kad imam više kiseline u želucu, to je sve posljedica te bakterije od prije i problema, spasava me kruh, pa sad ne znam kako i šta?Trbuh mi jest malo osjetljiviji sada. (Čak sam otišla kod gospodina koji ima svoj fitness i propagira ZONA prehranu pa me je izmjerio, mast, kilažu i napisao te neke blokve hrane koje ja lično moram uzimati, s obzirom na težinu, visinu, bf i ostalo...)Sad ne znam, rekoh, da pitam i Vas jel ta ZONA za mene i što da uradim?

Eto nadam se da ćete me savjetovati što je najbolje za mene. :)
ZAHVALJUJEM!
Title: Odg: Idem polagano, uz vasu pomoc, nadam se...!
Post by: Lazic on December 06, 2009, 08:45:44 AM
ja mislim da ti neces nista uraditi
jer je zona zahtevna, moras spremati jela koja ona predvidjaju, a ti jos student
moj savet resi problem sa zeludcem, jer skidanje viska i hleb ne idu zajedno
a verujem da je tvoja drugarica smrsala, samo u cemu..znam ja kako izgleda ta dijeta i mnoge zonerke jos uvek pokusavam da dovedem u normalnu , jer od musake, nema misica veruj mi

resi zeludac , pa onda u dijetu, pocinjanje i prekidanje bilo cega, unistava tvoje samopouzdanje jer svaki put ces biti sve teza, kada ulazis u neku drugu dijetu
Title: Odg: Idem polagano, uz vasu pomoc, nadam se...!
Post by: Sisley on December 06, 2009, 10:58:28 AM
OK Laziću, hvala ti na odgovoru. Za dva dana idem na gastroskopiju, pa ce vidjeti sto mi je. Pretpostavljam da je kiselina pa cu traziti od doktora,a i sigurno ce mi on sam to dati, neki lijek za smanjenje kiseline. Onda cu moci normalno da radim kako pise. Ja ću se svakako javiti vama opet, kad budem to rjesila, i ako budem trebala ponovno kakav savjet.
Cesto sam tuzna kad vidim kako se trudim i uvjek me nesto stopira, a zapravo ne radim nista, jer ako se 10 dana hranis kako treba, pa onda opet 10 dana ne mozes, nisi uradio nista, a psihicki te dotuce jer stalno kombiniras nesto, a nista ne radis i vracjas se na staro! Dok ne rjesim ovo, necu nista ni pocinjat.
Gledam ostale studente, kako pojedu jednu pizzu iz studentske kantine dnevno , kako zive na kavama i cigaretama, a neki se toliko trude zdravo zivit, ne gladovat i pravim putem doci do cilja, a pritom uraditi nesto korisno za sebe. Nekada se pitam koji put je lakši? :yes: - ali nipošto to ne želim, jer sam već jedanput, dolaskom na studij, i takvom sličnom ishranom, osušila se doslovno, izgubila ženski ciklus i stvorili se veći problemi nego što je bilo koristi. Zato sad, kada se sve po tom pitanju normaliziralo :yes:, pokušavam ne gladovati i što zdravije jesti!Kad god stignem, kuham ama sebi, roditelji mi daju novce za too, a i volim jer barem tada znam što sam pojela!  Trudim se, imam jedino manjak vremena a i ovi popratni problemi i želudac će valjda biti uskoro rješeni.  A valjda će sve to doći jednog dana na svoje! JA NE ODUSTAJEM!! Znam da se može zdravom ishranom i vježbom doći do cilja, jednom sam uspjela!  :yes:

Svakako se javim! Hvala ti....  :blowkiss:
Sisley
Title: Odg: Idem polagano, uz vasu pomoc, nadam se...!
Post by: Sisley on December 26, 2009, 02:31:41 PM
Dobar dan dragi ljudi! Samo sam vam željela svima zaželiti puno sreće i zdravlja za ove Blagdane i uspješnu Novu godinu!  :blowkiss:
P.S. - Ja sam i dalje na popisu kandidata za promjene i pratim sve!  :yes: Dobila sa lijekove za zeludac, upaljena je sluznica i pojavio se gastritispa to rjesavam sada da mogu krenuti kako treba. Trenutno sam s roditeljima za blagdane kod kuće! Biti ce sve dobro, liječim se! Šaljem pozdrave! Do idućeg javljanja...  :blowkiss: :blowkiss: :blowkiss: :blowkiss:
Title: Odg: Idem polagano, uz vasu pomoc, nadam se...!
Post by: Und3i2c0v3i2 on December 26, 2009, 02:51:46 PM
aj, pa da sto pre ozdravis
Title: Odg: Idem polagano, uz vasu pomoc, nadam se...!
Post by: Bare on December 26, 2009, 08:59:14 PM
Med, pravi, razmucen u vodi, mlakoj ili hladnoj svejedno, je dobar za gastro probleme, uzmes ga popodne izmedju obroka.
Title: Odg: Idem polagano, uz vasu pomoc, nadam se...!
Post by: NeWeN_Rs on December 26, 2009, 09:10:55 PM
Dobar dan dragi ljudi! Samo sam vam zeljela svima zazeliti puno srece i zdravlja za ove Blagdane i uspjesnu Novu godinu!  :blowkiss:
P.S. - Ja sam i dalje na popisu kandidata za promjene i pratim sve!  :yes: Dobila sa lijekove za zeludac, upaljena je sluznica i pojavio se gastritispa to rjesavam sada da mogu krenuti kako treba. Trenutno sam s roditeljima za blagdane kod kuce! Biti ce sve dobro, lijecim se! Saljem pozdrave! Do iduceg javljanja...  :blowkiss: :blowkiss: :blowkiss: :blowkiss:
da se ukljucim i ja... :)
imo sam slican problem..al na srecu sam uspijo resiti is prvog puta...
moram ti reci da je to jako opasna bakterija...moze dovesti i do raka zeludca..ako se ne zileci na vreme... prvo vodi racuna da se resisi nje...sto pre.. gledaj da ti lekar propise jake lekove...
jel u suprotnom, one mogu poststi sa vremenom otporne na sve lekove...zato je najbolje da se odma propise prava terapija...i da se vise ona ne pojavjuje...
ja sam je uspio resiti iz prve... jedino moras malo vise jesti kuhanu hranu a izbaciti przenu i mlecne proizvode... kako kaze lekar, masnoca i melcni proizvodi je hrani... ne znam dali si primetila, kad popijes ili pojedes nesto mlecno da te nadima..e to je znak da je jos tu...
sretno sa lecenjem..kad se uspijes izleciti..onda krenes na neku djetu.... PooOzZ
Title: Odg: Idem polagano, uz vasu pomoc, nadam se...!
Post by: Sisley on January 05, 2010, 10:49:58 AM
Dobar dan svima!  :)

Evo ja se javljam s dobrim vijestima! Zeludac je prosao, jos uvijek pijem u jutro neke tablete, ali me ne boli! Kava mi smeta na prazan želudac, to nikako ne smijem, ostalo je ok!
Dobra stvar je što sam se odmorila kod kuće za ove praznike, sada krećem nazad na fakultet i imam još 2 tjedna predavanja i to je to! Slobodna sam! Planiram u ta dva tjedna krenuti s fitnessom i oceti sebi kuhati!

Ovo su moji planovi:

Što se tice jeovnika, uzela sam onaj primjer gdje ništa ne variram sad za početak, to je onaj jelovnik od 100UH, 100proteina. Kasnije kada osjetim da stojim na istome ona cu poceti s varijacijama (SVE SAM SHVATILA!) :clap:

Planirala sam u jutro ići u fitness (otvara se u 9 sati!) samo voziti CARDIO 1h sveukupno. To sam mislila svaki dan raditi.
Dobra stvar je što i moj momak kreće sa mnom vježbati, pa ćemo skupa, tako da osim ovoga što sam navela, planiram ići i 3 puta tjedno s njim u večernjim satima (recimo PON, SRI, PET) na utege (jedno 40 min + istezanja)

Mislim da je to ok za sada: svako jutro CARDIO + 3 puta tjedno  na večer utezi i sprave!

Nadam se da ću vidjeti pomake kada krenem, nisam si dala nikakve brzinske rokove i slično! da skinem 3 kile mjesečno, meni je to sasvim u redu!  :yes:

Roditelje sam opljačkala sa pilećim mesom, teletinom , ribom , sirom...tako da mogu sutra na put!  :lol: :yes:

Eto, javljam vam se da pozdravim, mislim da znam se kako dalje, ako budem imala kakve upite, javim se!
Pozdravljam vas!  :blowkiss: :blowkiss: :blowkiss:
Title: Odg: Idem polagano, uz vasu pomoc, nadam se...!
Post by: Sisley on January 08, 2010, 01:55:48 PM
Hello! Evo mog jelovnika za jucerašnji dan:

1.obrok: 4 žlice zobenih kuhanih na mlijeku
2. obrok: naranča
3. obrok: riža i tunjevina (ocjedila maslinovo ulje)
4. obrok: kava (sa zlicom secera  :blush:) i jabuka
5. obrok: kiseli kupus i junetina
... uletila casa mlijeka  :)
6. pred spavanje popila WHEY protein od vanilije s vodom

Mislim da je ovo ok.... danas je sličan meni, ali piletina i riža je bila za ručak, većeru ću mislim jaja, bjelanjci i sir...

Ako ne valja - ISPRAVLJAJ!
Pozdrave svima saljem!  :blowkiss: :blowkiss:
Title: Odg: Idem polagano, uz vasu pomoc, nadam se...!
Post by: Mici on January 09, 2010, 01:45:50 PM
WHEY sa vodom pred spavanje nema nikakvu svrhu, bolje ga uzimaj sa nekim nemasnim sirom, ela...
Sa vodmo ga uzimaj neposredno posle treninga sa tezinama.
Kiseli kupus ti nije bas dobra varijanta ako vec imas problema sa zeludcem.
Probaj mleko da zamenis vodom, voce u prepodnevnim casovima.
Title: Odg: Idem polagano, uz vasu pomoc, nadam se...!
Post by: Vexxx on January 09, 2010, 07:34:37 PM
I za doruchak ti fale proteini... sa tim ovsenim mozes ubaciti whey ili jaja...
Title: Odg: Idem polagano, uz vasu pomoc, nadam se...!
Post by: Deja on January 09, 2010, 10:32:57 PM
1.obrok: 4 zlice zobenih kuhanih na mlijeku
2. obrok: naranca
4. obrok: kava (sa zlicom secera  :blush:) i jabuka
Pazi da se ne prejedes za ove obroke... mislim 4 kasike ovsenih, narandza, jabuka... vise kaloraija u kafi nego u obroku :(
Title: Odg: Idem polagano, uz vasu pomoc, nadam se...!
Post by: Sisley on January 12, 2010, 03:42:27 PM
aha, ok, znaci whey u zobene u jutro... razumijem. A ove 4 zlice zobenih su otprilike 50 grama, pa sam zato tako napisala!
Poslje treninga, je li ok popiti znaci whey s vodom + dekstroza (5-10grama ) - hoce li to smetat mrsavljenju? (trening je u kasnije popodnevnim časovima...)
Da, i voće jedem samo do jedno 16 h, jednu voćku dnevno, to je ok!
Vlakna tipa salate i povrća unesem samo za večeru. Nemam kad. Budući da za ručak jedem škrob + meso/riba...
Pred spavanje cu onda sir!
Title: Odg: Idem polagano, uz vasu pomoc, nadam se...!
Post by: Vexxx on January 12, 2010, 04:26:52 PM
mozes da jedes vlakna kad god hoces.. nemoj se njima opterecivati... whey i dex posle treninga sa tegovima i treba da ide...
Title: Odg: Idem polagano, uz vasu pomoc, nadam se...!
Post by: Sisley on January 12, 2010, 04:32:22 PM
mozes da jedes vlakna kad god hoces.. nemoj se njima opterecivati... whey i dex posle treninga sa tegovima i treba da ide...
???? sto sad? piše da se vlakna i škrob u istom obroku ne mješaju, pa mi za to oni ne stignu na red osim za večeru!
Title: Odg: Idem polagano, uz vasu pomoc, nadam se...!
Post by: Mici on January 13, 2010, 12:40:00 AM
Malo je 5-10 gr dekstroze, ne vrsi posao...bar oko 25-30 gr (oko pola merice ). Nece smetati mrsavljenju. :)
Title: Odg: Idem polagano, uz vasu pomoc, nadam se...!
Post by: Vexxx on January 13, 2010, 01:08:55 PM
???? sto sad? pise da se vlakna i skrob u istom obroku ne mjesaju, pa mi za to oni ne stignu na red osim za veceru!

Izvini sto te zbunih... :) U principu ne smeju da se mesaju 2 skroba.... Ali posto ti pratis to uputstvo sa foruma pichi tako... Ja sam mishljenja da ne smetaju vlakna uopste... Realno ja kad sam na defci unosim vlakna u vecini obroka... A njih ne racunas u kalorikjki unos jer za njihovo varenje treba vise energije nego sto nose.... Et toliko od mene... :)
Title: Odg: Idem polagano, uz vasu pomoc, nadam se...!
Post by: Sisley on January 13, 2010, 03:04:14 PM
Ok Vexx, vidim znaci da nije to od nekog značaja baš jesti vlakna uz škrob, negdje sam po forumima čitala da i drugi tako rade... necu pogrješiti ako i budem. Znaci nije neka velika stvar ni jesti vlakno! ok :blowkiss: :blowkiss: :blowkiss:
Title: Odg: Idem polagano, uz vasu pomoc, nadam se...!
Post by: slobabob on January 13, 2010, 03:55:19 PM
Vlakno je dobro za probavu.
Title: Odg: Idem polagano, uz vasu pomoc, nadam se...!
Post by: Sisley on March 14, 2010, 09:28:28 AM
Dobar dan dragi ljudi! Neću vam oduzimati dragocjeno vrijeme  ;)....željela sam vas sve lijepo pozdraviti! Ja vježbam, zadovoljna sam kako cu mi mišići dobili tonus i kako su se ruke počle oblikovati. Prehrana je bila relativno ok, ali još uvijek nije to ona prava definicija.
Ja se zezam govoreći da sam bila na masi preko zime.... hihihihih.... i sada krećem na defku. :lol: :lol: :lol: Super sam zadovoljna što mi se ruke ocrtavaju (rame, biceps, triceps)... To mora biti još bolje kada krenem ozbiljnije s trčanjem! :clap: :clap: :clap:
Nikako da krenem s jutarnjim laganim CARDIOM, ovdje je ružno vrijeme, zima, snjeg, kiša i to mi remeti planove!!! Čak razmišljam da odem i po 2 puta u gym - u jutro lagani cardio od jedno 1h vremena, a na večer samo tegovi i bučice. Znam da mi je potreban cardio i sada je vijeme za to topljenje masti s mojih mišićavih ručica  :clap: :clap:

Eto....samo sam vam se željela javiti..onako, možda nešto i bude od mene! Hihi...Puse.... :blowkiss: :blowkiss: :blowkiss:

P.S. - E da, ishrana je standard, zobene, krumpir ili riža, meso, povrće, jedna voćka, whey s vodom, bademi.....(ništa ne variram)

Pozdrav! Sisley

Dobra stvar je što sam sportaš, bila oduvijek i ono... mišić ne zaboravlja!! ... Jako brzo se povratio u formu!!!
Title: Odg: Idem polagano, uz vasu pomoc, nadam se...!
Post by: Lazic on March 14, 2010, 09:29:58 AM
 :clap: :clap:
Title: Odg: Idem polagano, uz vasu pomoc, nadam se...!
Post by: Sisley on April 02, 2010, 08:37:02 AM
Dobro jutro dragi ljudi! Ne znam što da vam kažem... :blush: jednostavno nemam sreće!  :nonono:

Evo već 5 dana jedva hodam, pozlilo mi prije 5 dana i na bolnici po infuziju, vađenje nalaza....(sve je ok, ali krvj ke slaba) rezultat: SLABOKRVNOST I ANEMIJA!!! Kako??? Nije mi uopće jasno jer meso jedem svaki dan, doduše mislim da sam ja samo bila orijentirana prema bijelom mesu (student sam pa mi je to bilo najljakše za spremit). A i prije toga sam (ako se sjecate) muku mučila s želudcem i masu toga izbacila jer mi je smetalo za želudac + antibiotici protiv bakterije u želucu koji su vjerojatno malo razrjedili krv!!!  :nonono: :nonono:
Tako da...šta da Vam kažem???  :nonono:
Sada sam kod kuće, i moji me šopaju crvenim mesom, jetricama, dobila sam od doktora lijekove koji sadrže Fe, folnu kiselinu i opet neku tabletu za želudac i još vitamin C.
Malo mi je bolje, ali još uvijek mogu jako malo hodati, umorim se brzo!
Eto, svo moje vježbanje ode u vodu. Izgleda da cu ovo ljeto opet po starome... a onda.... opet krecem ! Eto, malo sam razočarana, kad neće pa neće!
Ali NEĆU ODUSTATI!!! IMAM CIJELI ŽIVOT PRED SOBOM i MOGU SVE! Kada se ova krv sredi, ja ću polako krenuti ispočetka!! :yes:
Sve vas lijepo ljubim!   :blush:      :blowkiss: :blowkiss: :blowkiss:
Title: Odg: Idem polagano, uz vasu pomoc, nadam se...!
Post by: tenssa on April 02, 2010, 11:26:13 AM
Jedes li povrce?

Jesi li uzimala vitaminske dodatke prehrani u toku dijete?
Title: Odg: Idem polagano, uz vasu pomoc, nadam se...!
Post by: Gagi on April 02, 2010, 01:34:53 PM
Moze slobabob da ti da krv za par dana kad bude opet vadio!?
Title: Odg: Idem polagano, uz vasu pomoc, nadam se...!
Post by: Und3i2c0v3i2 on April 02, 2010, 02:04:26 PM
 :rotflmao:
Title: Odg: Idem polagano, uz vasu pomoc, nadam se...!
Post by: Sisley on April 06, 2010, 07:51:24 PM
Ne znam čemu ovo, ali meni uopće nije do smjeha! :blowkiss:
Title: Odg: Idem polagano, uz vasu pomoc, nadam se...!
Post by: Und3i2c0v3i2 on April 06, 2010, 07:55:25 PM
nije na tvoj racun
Title: Odg: Idem polagano, uz vasu pomoc, nadam se...!
Post by: wldnbg on April 06, 2010, 08:49:30 PM
Moze slobabob da ti da krv za par dana kad bude opet vadio!?
:lol: :lol:
Title: Odg: Idem polagano, uz vasu pomoc, nadam se...!
Post by: Sisley on April 08, 2010, 03:49:43 PM
U redu!  :lol:
Ja na terapiji do daljnjeg! Bolje je, mogu više hodati!  :clap: Neću vam oduzimati vrijeme... vidimo se i čujemo kad počnem sa ponovnim pokušajem. Do toga dana.... lijep pozdrav!  :blowkiss: :blowkiss: :blowkiss:
Title: Odg: Idem polagano, uz vasu pomoc, nadam se...!
Post by: Sisley on April 12, 2010, 03:25:16 PM
Evo me opet  :nonono:
Moram priznati da sam se sada dobro isplakala i da se osijećam loše... Sve mi se nakupilo i nikako da krenem uvijek stojim na istome a ako se i dese pomaci onda me počne zezat želudac, to riješim, oporavim se....krenem opet s treninzima i onda se desi slabost i anemija taman kada sam uočavala rezultate. Tri tjedna su prošla kako ležim i bila sam kod kuće i u bolnici, i  kod svoje familije, naravno, oni su me tjerali da sve jedem, crveno meso pogotovo i samo sam ležala i odmarala. A i priznajem, nisam se osjecala dobro, jedva da sam i hodala u početku. Sada sam ojačala!!! DA, OJAČALA ŠTO SE VIDI I NA MOJOJ GUZI!!!!  Nesretna sam zbog toga, ide ljeto i ja sam taman imala dobar plan. Sada me strah uopće da nešto i krećem jer ne znam ni kako ni što da više jedem a da mi se ne sroza željezo i da me opet ne uhvate slabine!!!  :help: Ljudi, trebam zaista pomoć! Moji mi još savjetuju da ne vježbam još kojih 4-5 dana i da onda laganoooo krenem. Nisam nerazumna, ali jednostavno se nakupilo u meni i nemam kome to reći. A zadovoljna nisam i sve mi je usko!!!  :blush:
Nisam pametna više kako da jedem, strah me da mi se željezo ne spusti opet!!! Sada još uvijek trošim lijek u tabletama za željezo, vitamin C, folnu kiselinu, vitamin B12 i neki lijek za želudac (da manje luči kiselinu)
Nekako mi se nakupilo i ni sama ne znam kome da se obratim, kako da krenem, kako da jedem više i sve ostalo.... Nadam se da me razumijete! Predugo ovo moje traje!!!  :nonono:
Mogu dobiti koji savijet od vas, kako i što da radim?  :blush: :blush: :blush:
Title: Odg: Idem polagano, uz vasu pomoc, nadam se...!
Post by: Sisley on April 12, 2010, 03:34:51 PM
..i nemojte misliti da sam neka nerazumna,  jer znam da ljudi imaju puno veće probleme u životu od ovoga! Nakupilo mi se ovoga i nemam se kome pojadati. Sada me stid i sram!  :blush:
Title: Odg: Idem polagano, uz vasu pomoc, nadam se...!
Post by: Sisley on April 12, 2010, 03:41:22 PM
P.S. - i da bar imali žensku djecu svi oni koj stavljaju na naslovnice magazina slike mršavica i anoreksičarki koji ne jedu po cijele dane i promoviraju "zdrav život", što se u današnjici nameće kao "normalno i lijepo"!!!! :yes: :blush: :yes:
Title: Odg: Idem polagano, uz vasu pomoc, nadam se...!
Post by: Und3i2c0v3i2 on April 12, 2010, 04:03:37 PM
pogresan pristup ovome imas
ono sto tebe goji su slatkisi i masti koje ti ne trebaju imala ti anemiju ili ne  :dunno:
izgladnjivanje takodje nije resenje imala anemiju ili ne

ajde daj spisak namirnica koje bi morala sada da konzumiras
Title: Odg: Idem polagano, uz vasu pomoc, nadam se...!
Post by: Sisley on April 12, 2010, 07:30:25 PM
U tome i jst stvar....ne znam što i kako, nemam nikakve naputke.....pretpostavljam da je MESO, za ostalo ne znam... zato se vama obraćam, ne znam kako i sto jesti? Nastaviti opet po ovim ovdje uputstvima i to ili ???...kako s treningom?
Title: Odg: Idem polagano, uz vasu pomoc, nadam se...!
Post by: Und3i2c0v3i2 on April 12, 2010, 07:40:54 PM
pa zar ti lekari nisu nista rekli?

trebaju ti namirnice bogate gvozdjem, ne? pored crvenog mesa imas i povrce bogato gvozdjem, svakako je sezona spanaca pa udri po njemu. smanji unos mleka i mlecnih proizvoda, tj kalcijuma jer smanjuje apsorbciju gvozdja. pojacaj unos vitamina C, uzmi neke vitamine/minerale kao dodatak ishrani. cvekla je isto dobra, brokoli, mahunarke ...

a ono "moji me teraju sve da jedem" ako je to "sve" koje kakvi gulasi, pecena mesa i tako neke gluposti ... to ti kod anemije nece pomoci ... kao ni slatkisi, beli hleb itd

Title: Odg: Idem polagano, uz vasu pomoc, nadam se...!
Post by: Und3i2c0v3i2 on April 12, 2010, 07:44:31 PM
procitaj bar ovaj (http://www.coolinarika.com/clanak/anemija) clanak
mislim moras se malo informisati  :dunno:
Title: Odg: Idem polagano, uz vasu pomoc, nadam se...!
Post by: Sisley on April 12, 2010, 07:53:57 PM
Hvala ti Und.... A Šta ću s treningom, krećem lagano hodati na traci za jedno 5 dana, nadam se da smijem! Kako da prehranu uobličim, kao u uputstvu ili što?
a ono "moji me teraju sve da jedem" ako je to "sve" koje kakvi gulasi, pecena mesa i tako neke gluposti ... to ti kod anemije nece pomoci ... kao ni slatkisi, beli hleb itd
 Svjesna sam ovoga, ali nisam im imala snage objašnjavat posebno da mi kuhaju na moj način jer kuha se zacijelu familiju dok sam bila kod kuće!!! To je kao preljevanje iz šupljeg u prazno!!!  :blush:
Vidim koje povrće, cikla..... meso uglavnom, meso koliko vidim (čudi me jer sam uglavnom jela mesa - doduše piletina je bila uglavnom), možda sam morala šarati više s vrstama mesa!!!!
Uzimam i lijekove koje su mi prepisali za anemiju!
E sad, draga Und... Što mi savjetuješ?  :blush:




Title: Odg: Idem polagano, uz vasu pomoc, nadam se...!
Post by: Sisley on April 12, 2010, 08:08:55 PM
 Svjesna sam ovoga, ali nisam im imala snage objasnjavat posebno da mi kuhaju na moj nacin jer kuha se zacijelu familiju dok sam bila kod kuce!!! To je kao preljevanje iz supljeg u prazno!!!  blush
Vidim koje povrce, cikla..... meso uglavnom, meso koliko vidim (cudi me jer sam uglavnom jela mesa - doduse piletina je bila uglavnom), mozda sam morala sarati vise s vrstama mesa!!!!
Uzimam i lijekove koje su mi prepisali za anemiju!
E sad, draga Und... Sto mi savjetujes?  blush
Title: Odg: Idem polagano, uz vasu pomoc, nadam se...!
Post by: Sisley on April 12, 2010, 08:21:28 PM
Isprika ako sam naporna... :blush:
Title: Odg: Idem polagano, uz vasu pomoc, nadam se...!
Post by: Lazic on April 12, 2010, 11:03:44 PM
cvekla, sargarepa, jabuka, ima neki sirup za to, sutra cu ispitati suprugu, samo sto ti moras da ubacis malto ili dextrozu a ne obican secer..
i
Title: Odg: Idem polagano, uz vasu pomoc, nadam se...!
Post by: Sisley on April 13, 2010, 09:49:40 AM
Laziću hvala što pomažeš. Kako da ubacim malo i dextro? ??? S kim, s čim? Ne kuzim bas
Title: Odg: Idem polagano, uz vasu pomoc, nadam se...!
Post by: Lazic on April 13, 2010, 10:53:44 AM
u taj sirup
Title: Odg: Idem polagano, uz vasu pomoc, nadam se...!
Post by: Sisley on April 13, 2010, 01:47:41 PM
AHAAAA.....
OK, ali kako s hranom.... sve po uputstvu za mene?