EXYU FITNESS FORUM

Author Topic: Efedrin/Kofein/Aspirin (Ephedrine/Caffeine/Aspirin)  (Read 308964 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tanja

  • Global Moderator
  • *
  • Posts: 1540
  • Gender: Female
    • www.exyu-fitness.com
Efedrin/Kofein/Aspirin (Ephedrine/Caffeine/Aspirin)
« on: January 17, 2007, 05:49:14 PM »
Najbolji preparat za skidanje masnog tkiva, koji ne anabolicki steroid je E/C/A. Objasnimo prvo sto je to, za one koji mozda jos nisu culi za njega. Sam naziv je skracenica, a znaci; Efedrin-kofein-aspirin.Te tri stvari zajedno stvaraju sinergicki efekat koji je najbolja kombinaca za skidanje masti danas poznata. Uzimaju je i profesionalci, cak i oni koji koriste steroide, jer je izuzetno jaka sa vrlo malim negativnim efektima (o negativnim efektima reci cemo nesto posle).

Sinegicki efekat se sastoji u tome da iako svaki od ovih proizvoda ima odredjene kvalitete i snagu, kada se kombinuju zajedno u odredjenim kolicinama, njihova snaga i delotvornost se visestruko povecava. Inace to se u bodybuilding krugovima naziva "Stack", a stakiranje tj. kombinovanje dva ili vise proizvoda je uobicajeno i u upotrebi proteina, vitamina, kreatina i ostalih bodybuilding i fitnes artikala.

Razmotrimo sada detaljne delove E/C/A-stacka. Prvi od njih i najvazni je efedrin:

Ephedrine tj. ephedrine hydrocloride je vec vekovima poznata supstanca u svetu. Jos pre 2000 g. u drevnoj se Kini koristio caj biljke Ma huang iz koje se prirodnim putem dobijao Ephedrin da bi se postigla velika izdrzljivost i snaga potrebna u cestim bitkama. 300mg ephedre iz Ma Huang-a daje, zavisno o kvalitetu proizvoda oko 25mg efedrina.

Ephedrine ima nekoliko vrlo korisnih svojstava; njegovo delovanje na centralni nervni sistem,on je beta agonist i bronhodilator, (ima ga i u kapljicama za nos jer siri diajne putove), tako da stimulise odredjene receptore u telu koji su odgovorni za vise efekata, npr. unapredjuje misicnu koncentraciju i koordinacijiu, vise kiseonika u krvi, sto rezultuje mogucnoscu duzeg i intenzivneg treninga uz manje umora. Isto tako u dozama od 25-50 mg oko pola sata pre treninga oslobadja misicnu energiju cime se ukupna snaga jako puno povecava u sledeca dva sata. Oko 15 minuta nakon uzimanja, pocinje lucenje Epineferina ili kako ga mi zovemo adrenalin i to izaziva tzv."KICK", psihicko-fizicki uticaj, dodatne eksplozivne snage i energe.

Ephedrine je zato idealan za skoro sve sportove, snage, brzine i izdrzljivosti sto ga cini vrlo popularnim medju sirokim krugom profesionalaca i amatera, kako muskaraca tako i zena. Efedrin tako mozemo uzimati i posebno, samo za povecanje snage, energe i izdrzljivosti, ali i u E/C/A kombinaci za skidanje masnog tkiva.

Sledece svojstvo ephedrina je fat burning efekt, tj vrlo dobro otapa masne naslage i sprecava pojavu novih. Ephedrin stimulise Thyroidnu zlezdu cime ubrzava metabolizam masti troseci ih za energu. Telo inace trosi prvo rezerve ugljikohidrata za energu pa zatim masne naslage, ephedrin radi suprotno i time brze trosi nagomilane masti. Efedrin "stedi" glukozu, dakle pri uzimanju ,telo se vise orjentise na koriscenje masti, a ne glukoze kao energetskog izvora, dok je za vreme normalne dijete situacija obrnuta, tj. prvo se trosi glukoza, a onda masno tkivo.

Sledeci sastavni deo je Kofein. Oni koji se ujutru ne mogu razbuditi bez kafe, jako cene njegov uticaj na centralni nervni sistem. Dakle, kofein je sastavni deo kafe, Coca cole, Red Bulla i jos niza popularnih napitaka. Kofein stimulise i izgaranje masti putem procesa zvanog "lipoliza" i uz pomoc adrenalina jer povecava termogenicki efekat. Ponekad ga se moze (iako vrlo tesko) pronaci i u koncentrovanom obliku kao tablete.

Poslednji sastojak je Aspirin. Onaj obicni aspirin koji uzimamo kad nas nesto boli ili imamo grip. Aspirin siri krvne sudove, cisti ih od holesterola i pomaze boljoj cirkulaci krvi. Glavobolje obicno i nastaju kada nedovoljno krvi, a time kiseonika i hrane dolazi do mozga. Svojim delovanjem, aspirin otklanja teskoce. Upravo zato se aspirin i nalazi u ovoj kombinaciji, on je svojevrsni ubrzavac lipolize masnih stanica i raznosac stvari, zato je vazan deo E/C/A.

I to je to; njihova zajednicka kombinace je pravo resenje za sve koji se zele resiti suvisnih masnih naslaga, efekat je jednak i za muskarce i za zene i svi ga mogu uspesno uzimati (vidi "Negativni efekti), a rezultati su skoro 100%-tni.

Zanimljivo je da su neka ispitivanja pokazala da se uzimanjem E/C/A i bez treninga postizu odredjeni rezultati, samo uz odredjenu dijetu, koliko li je tek onda efekat bolji ako kombinujemo pravilnu ishranu sa programom treninga sa skidanje masnog tkiva.

Sada vas sigurno zanima kao stvar deluje, koji su efekti, koje su najbolje doze, kada i kako ga uzimati i koji su negativni efekti!!? Krenimo redom i pazljivo citajte.

Vec smo nesto rekli o "Kicku”, stimulativnom efektu, e pa efedrin u kombinaci sa kofeinom ima vrlo jak stimulativni efekat, povecanjem adrenalina postajete agresivni ( ne tako da nekoga istucete, kako alkohol moze delovati), nego ste uzasno motivisani za trening,iskaljujete se na teretu koje dizete i to mogli bi reci "zivotinjskom" snagom. I nakon najteze serije imate osecaj (i ne samo osecaj) da mozete napraviti jos vise i vise.

Telesna temperatura time raste i time pocinje drugi a to je termogeni ucinak, jer se ubrzava metabolizam izmene tsvari a time i trosenje masti kao energe. (setite se, vec smo rekli da efedrin prvo koristi mast za energu) Dakle; vise napora je veca potrosnja energe, a rezultat je vece izgaranje masnih naslaga.

Time se ponistava situaca da ako nemamo dovoljno ugljikohidrata u telu pre treninga, telo koristi i misicne proteine za energu. Zalihe glikogena u krvi ostaju na normali a topi se mast.

E/C/A ujedno ima jedan jako korisni efekat suzdrzavanje apetita sto jednostavno znaci da se ne osecate stalno gladni, sto pomaze regulisanju kolicine hrane u obrocima. Naravno NIKADA nemojte uzimati zato samo 2-3 obroka dnevno. Uzimajte uvek 5-6 obroka, ali smanjite kolicine unesenih kalorija u svakom obroku i pazite na odnos proteina-ugljikohidrata-masti. (neki autori preporucuju odnos 50-35-15).

Recimo sada nesto o doziranju. I ovde se neki autori razilaze u misljenjma, narocito profesionalni bodybuilderi koji zele brzi napredak u kracem vremenu u odnosu na one koji tek esperimentisu sa E/C/A. Nekako najoptimalna doza je 20-25mg efedrina-250mg kofeina i 300-325mg aspirina (npr.jedna Bayerova tableta). Sada, normalno ako vas cesto boli glava pa pijete aspirine ili volite piti puno kafe ili kole, naravno da ce ove kolicine trebati prilagoditi.

Zato moramo pri doziranju paziti da ne uzimamo nicega previse nego da ukupna kolicina ne veca od dopustene.To znaci;uzimamo tri doze dnevno s minimalnim rasponom od 4 sata izmedju svake doze. Izbegavajmo uzimanje na prazan zeludac, narocito ako vec od ranije imamo problema sa probavom (jednu od doza uzimamo 15-25 min. pre treninga i onda je normalno da ne mozemo uzeti posle jela, jer poslednji obrok pre treninga ne bi smeo biti na manje od 1.5-2sata).

Maksimalna kolicina efedrina ne bi trebala prelaziti 80 mg dnevno. E/C/A uzimajte 6 dana nedeljno, a jedan dan ostavite slobodan da se telo malo odmori. Nakon 4 –5 nedelja, prekinite na 7 dana i zatim nastavite jos jedan ciklus, nakon kojeg bi trebali prekinuti uzimanje na otprilike 20 dana. Sve to pomaze obnovi receptora koji bi se mogli navici na kolicine i onda bi ih morali povecavati da bi postigli isti ucinak, cime bi samo ugrozili zdravlje.

Negativni efekti E/C/A; Osobe koje pate od visokog krvnog pritiska i bolesti srca, dabetesa, stne zlezde, trebali bi se drzati dalje od ovog proizvoda. Poznato je da adrenalin stimulise srce i povecava krvni pritisak (koristi se i u medicini za osobe u arestu prilikom reanimace, kada se ubrizgava direktno u srce kako bi nastavilo svoju funkciju). Osobe koje uzimaju lekove sa smanjenje pritiska,mogle bi imati problema, jer na jednoj strani ga smanjuju, a sa E/C/A povecavaju, sto je vrlo opasno.

U pocetku uzimanja vecina korisnika oseca laganu drhtavicu ruku i pomalo ushiceno-uzbudjeni osecaj. Taj negativni efekat se moze spreciti uzimanjem manjih kolicina u pocetku i postepeno piramidalno povecavanje u toku prvoe nedelje. Treba paziti i na to da poslednja doza ne bude manje od 3 - 4 sata pre spavanja, jer inace nema mirnog spavanja, a sumnjam da cete uopste i moci zaspati.

Kada prestajemo sa uzimanjem E/C/A, to opet treba uciniti piramidalno, jer su moguce glavobolje i bezvoljnost, slaba motivacija, kao kada se ujutru probudimo i trebamo raditi bez uobicajene doze kafe, sve je to u stvari jedna vrst navike ili zavisnosti .Vec nakon nekoliko dana negativni efekti prestaju i telo se vraca u normalu. Svakako preporucujem pre bilo koje supstance, pa cak i pre nego uopste pocnemo trenirati, dobro je otici kod lekara i proveriti zdravlje, mozda ni ne znamo koji nas problemi muce ili koje bolesti "cuce” u nama i cekaju povoljan trenutak ili stimulacu da se pojave.

Zdrave osobe koje koriste E/C/A, sigurno ce biti zadovoljne rezultatima ako se budu pridrzavali upstva iz ovog clanka. Podatci su uzeti sa vise Bodybuilding stranica na Internetu i uoblicene u jedan clanak.

« Last Edit: February 09, 2007, 01:23:51 AM by Tanja »
Srecan je onaj koji je taman toliko pametan da shvati da je glup ;D

Offline GRKOVCANIN

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 222
Odg: Efedrin/Kofein/Aspirin (Ephedrine/Caffeine/Aspirin)
« Reply #1 on: May 13, 2007, 10:49:34 PM »
Nasao sam na netu Vasopro Ephedrine(25 mg efedrin+200mg guaifenesin). Ova verzija nije zabrajena u US. Jel moze ova kombinacija ili mora sam efedrin?
Bicu i ja u Troji!

Offline Lazic

  • Administrator
  • *
  • Posts: 21979
  • Gender: Male
    • EXYU FITNESS
Odg: Efedrin/Kofein/Aspirin (Ephedrine/Caffeine/Aspirin)
« Reply #2 on: May 13, 2007, 11:34:41 PM »
Nasao sam na netu Vasopro Ephedrine(25 mg efedrin+200mg guaifenesin). Ova verzija nije zabrajena u US. Jel moze ova kombinacija ili mora sam efedrin?

iskreno da ti kazem ne zna sta je to..ali je uvek najbolje da to bude cist efedrin da bi mesao sa ostalim dodacima..
Suplementi prodaja Srbija - link
Uz svaki kupljeni preparat besplatan ONLINE strucni savet i konsultacije - link
Najbolji popusti i pokloni na webu - link 
BESPLATNA DOSTAVA ZA KUPOVINU PREKO 6000 din

EXYU FITNESS NA YOUTUBE-u - link
https://www.exyu-fitness.com/   forum sitemap  webshop sitemap

Offline tdragicka

  • Pocetnik
  • *
  • Posts: 7
  • Gender: Male
Odg: Efedrin/Kofein/Aspirin (Ephedrine/Caffeine/Aspirin)
« Reply #3 on: June 01, 2007, 12:15:01 PM »
Pre svega pozdrav vama koji odrzavate ovaj sajt i sve pohvale na strucnim savetima. Prosle nedelje sam kupio fat burner Stim&Trim firme MegaPro sa sledecim sastavom i karakteristikama:Stim& Trim je prirodna formula sa dodatkom ekstrakta MaHuanga, koja kada se kombinuje sa vežbanjem, deluje kao sagorevač masti, pomaže u ubrzavanju metabolizma i smanjenju apetita.
U svom sastavu sadrži:
Ekstrakt ploda biljke kole-Kola Nut je plod biljke Kola Vere, drveta koje raste u Zapadnoj i Centralnoj Africi.
Ekstrakt ploda sadrži kofein tako da deluje stimulativno na centralni nervni sistem, smanjuje osećaj zamora i ublažava osećaj gladi, pomaže varenje, deluje kao antidepresiv i kao afrodizijak. Osim toga,ima značajnu ulogu u stimulaciji oslabljenog srca, pomaže kod nervne razdražljivosti, kod pojave anksioznosti, depresije i mračnih misli, kao i kod morskih bolesti.
Kora bele vrbe- umanjuje bolove nastale usled intenzivnog vezbanja.
MaHuang ekstrakt- efedrin je alkaloid izolovan iz biljke roda Ephedra, naziva se MaHuang.
Za efedrin je karakteristično da se dobro resorbuje iz digestivnog tkiva, zadržava se u organizmu oko 10 časova, a nakon 24h se izlučuje iz organizma preko bubrega.
On ima stimulativno dejstvo na centralni nervni sistem, stimuliše srčani mišić, povećava krvni pritisak i ubrzava metabolizam.Njegovo dejstvo je jače na srčani mišić nego na periferne krvne sudove. Efedrin deluje na skeletne mišiće i povećava njihovu kontraktilnost.
L-Karnitin- je materija koja je neophodna pri transportu masnih kiselina u mitohondrije mišićnih ćelija, gde se vrši njihovo sagorevanje u cilju dobijanja mišićne energije.On ubrzava sagorevanje telesnih masti i podiže energetski nivo organizma. Sem toga, značajnu ulogu ima u održavanju normalnog rada srčanog mišića, sprečavanju nagomilavanja mlečne kiseline u mišićima i poboljšanom snabdevanju kiseonikom, zahvaljujući čemu se povećava izdržljivost i odlaže pojava zamora mišića.
Hrom pikolinat- hrom zajedno sa insulinom učestvuje u metabolizmu ugljenih hidrata.Utiče na smanjenje masnog i povećanje mišićnog tkiva. U organizmu se nalazi u jetri u obliku GTF, koji je aktivan organski molekul.Bez postojanja GTF molekula, insulin bi bio neefikasan. Uloga hroma u organizmu je da pomogne proteinima da stignu do mesta gde su potrebni.Pored ove uloge, deluje i kao sagorevač masti, sprečava pojavu visokog krvnog pritiska i koristi se u lečenju dijabetesa, naravno uz odgovarajuće lekove. Usled prerade namirnica, tokom koje dolazi do gubitka hranljivih sastojaka, smatra se da danas ne unosimo dovoljno hroma u naš organizam, što za posledicu može da ima pojavu izvesnih metabolitičkih poremećaja.

Preporučena upotreba: Kao dijetetski proizvod piti 3 kapsule ujutru pre vežbanja i 3 kapsule posle podne sa 12 unci( 400 ml ) vode. Korišćenje preparata početi sa 1 kapsulom.1 kapsula po dozi može biti dovoljna. Ne konzumirati više od 6 kapsula u toku 24 sata.Preparat je namenjen samo za odrasle.
Sastav:

Sastav 1 doze ( 3 kapsule ) Količina 
Ekstrakt ploda biljke Kole 1250 mg 
Kora bele vrbe 500 mg 
Ekstrakt MaHuanga 313 mg 
L-Karnitin 50 mg 
Hrom Pikolinat 200 mcg

Posto sam jutros poceo da ga koristim osecam se nekako cudno osecam pojacano lupanje srca i to samo od jedne tablete, sta ce biti kada pocnem da uzimam po 3. Molio bih vas za neciji komentar ko je takodje uzimao preparate sa efedrom. Podrav




Offline Lazic

  • Administrator
  • *
  • Posts: 21979
  • Gender: Male
    • EXYU FITNESS
Odg: Efedrin/Kofein/Aspirin (Ephedrine/Caffeine/Aspirin)
« Reply #4 on: June 01, 2007, 12:50:04 PM »
to je normalna reakcija..ali sada je poenta price zasto ti to treba i da li si ispunio sve preduslove da ti taj preparat daje ikakav efekat..tipa regulisana ishrana i trening..
Suplementi prodaja Srbija - link
Uz svaki kupljeni preparat besplatan ONLINE strucni savet i konsultacije - link
Najbolji popusti i pokloni na webu - link 
BESPLATNA DOSTAVA ZA KUPOVINU PREKO 6000 din

EXYU FITNESS NA YOUTUBE-u - link
https://www.exyu-fitness.com/   forum sitemap  webshop sitemap

Offline tdragicka

  • Pocetnik
  • *
  • Posts: 7
  • Gender: Male
Odg: Efedrin/Kofein/Aspirin (Ephedrine/Caffeine/Aspirin)
« Reply #5 on: June 01, 2007, 01:35:59 PM »
Sto se tice ishrane postujem savete koje sam procitao na ovom sajtu, 5-6 obroka dnevno, kao prvi obrok razene pahuljice sa nemasnim jogurtom ili zasladjivacem, uzna pirimac i meso (belo ili riba), rucak belo meso ili konzerva tunjevine, posle 16 casova bez UH, za uzinu salata od povrca i vecera belanca i jos neko meso (belo ili riba). Sto se tice treninga 3 puta nedeljno (utorak, cetvrtak, nedelja) ujutru pre posla kardio (HIIT - 5 minuta zagrevanja, 8 intervala otkucaji 60-70% 2 minuta i jedan minut 80-85%  i ponovo 5 minuta puls oko 60-70% od maksimalnog) i 3 puta nedeljno trening sa tegovima u poslepodnevnim casovima (oko 17-18 casova). Trenutno ne koristim nista od suplemenata. Uz put za protekle 3 godine smanjo sam telesnu tezinu od ondasnjh 103 na trenutnih 88. Sada sam krenuo u pohod na narednih 10. Da li sam na pravom putu?

Offline Lazic

  • Administrator
  • *
  • Posts: 21979
  • Gender: Male
    • EXYU FITNESS
Odg: Efedrin/Kofein/Aspirin (Ephedrine/Caffeine/Aspirin)
« Reply #6 on: June 01, 2007, 01:39:09 PM »
jesi ,ali moj stav je da ne moras jos da koristis sagorevac dok ne iskoristis sve faktore , tj manipulaciju u ishrani i trenizima..
Suplementi prodaja Srbija - link
Uz svaki kupljeni preparat besplatan ONLINE strucni savet i konsultacije - link
Najbolji popusti i pokloni na webu - link 
BESPLATNA DOSTAVA ZA KUPOVINU PREKO 6000 din

EXYU FITNESS NA YOUTUBE-u - link
https://www.exyu-fitness.com/   forum sitemap  webshop sitemap

Offline tdragicka

  • Pocetnik
  • *
  • Posts: 7
  • Gender: Male
Odg: Efedrin/Kofein/Aspirin (Ephedrine/Caffeine/Aspirin)
« Reply #7 on: June 01, 2007, 01:56:31 PM »
Da li imas neki konkretni savet?

Offline Lazic

  • Administrator
  • *
  • Posts: 21979
  • Gender: Male
    • EXYU FITNESS
Odg: Efedrin/Kofein/Aspirin (Ephedrine/Caffeine/Aspirin)
« Reply #8 on: June 01, 2007, 02:05:04 PM »
Da li imas neki konkretni savet?


konkretno odvojim ovu temu sto od e/c/a ispises sav info sto treba da znam i krenemo :)
Suplementi prodaja Srbija - link
Uz svaki kupljeni preparat besplatan ONLINE strucni savet i konsultacije - link
Najbolji popusti i pokloni na webu - link 
BESPLATNA DOSTAVA ZA KUPOVINU PREKO 6000 din

EXYU FITNESS NA YOUTUBE-u - link
https://www.exyu-fitness.com/   forum sitemap  webshop sitemap

Offline hawk

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 188
  • Gender: Male
  • nemam para ni za proteina a po ulici svuda heroina
Odg: Efedrin/Kofein/Aspirin (Ephedrine/Caffeine/Aspirin)
« Reply #9 on: June 28, 2007, 10:02:42 AM »
koliko moze pozitivno djelovati efedrin,ako se uzima samo on prije treninga bez kofeina i aspirina naprimjer jedna tableta od 50mg,je li bolje raspodjeliti tabletu na dva komada ili odjednom gruhnut cijelu,