EXYU FITNESS FORUM

Author Topic: Stojić i Popović na OI u Londonu  (Read 14958 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Lazic

  • Administrator
  • *
  • Posts: 21979
  • Gender: Male
    • EXYU FITNESS
Stojić i Popović na OI u Londonu
« on: September 04, 2011, 11:16:44 AM »
 Srpski dvojac bez kormilara, Nikola Stojić i Jovan Popović, izborio je plasman na Olimpijske igre u Londonu desetim mestom na Svetskom prvenstvu na Bledu.
   
Stojić i Popović, kojima je plasman u finale izmakao zbog loma vesla, u B finalu su bili četvrti, u vremenu od 6:39.12 minuta, što im je bilo dovoljno za olimpijsku vizu.
Stojiću će Igre u Londonu biti četvrte u karijeri. U Sidneju 2000. godine veslao je sa Đorđem Višackim, četiri godine kasnije u Atini sa Mladenom Stegićem, a potom u Pekingu sa Goranom Jagarom.

 Dvojac bez kormilara je plasmanom na Olimpijske igre u Londonu ostvario izvanredan rezuultat, pogotovo ako se uzme u obzir činjenica da je formiran tek na završnim pripremama i da je za tako kratak vremenski period uspeo da se uvesla i da podigne formu neophodnu za ovakav epilog na šampionatu. Mislim da je, između ostalog, odlučio i pametan pristup i taktika koju smo odabrali na ovom šampionatu koja je bila pre svega usmerena na osvajanje olimpijske vize. Naši momci su se svesno prištedeli u polufinalu i tako su sveži ušli u B finale što je, pokazalo se, bio mudar potez. U ovoj disciplini je konkurencija bila ogromna, a to najbolje oslikava podatak da se su prejaki Francuzi i Južnoafrikanci ostali bez olimpijske norme”, rekao je selektor srpskih veslača Nebojša Ilić.

 Za razliku od dvojca bez kormilara, Iva Obradović i Ivana Filipović u dubl skulu nisu izborile olimpijsku vizu. Obradovićeva i Filipovićeva su u B finalu bile pete, u vremenu od 7:05.75 minuta, i tako zauzele 11. mesto, a samo prvih osam se plasiralo u London.

 “Kod Ive i Ivane je presudio kratak vremenski period koji su imale da se uveslaju. Poput dvojca bez kormilara i ova posada je formirana na samim završnim pripremama. U prvoj trci na šampionatu su izveslale sjajno na niovu finala i pokazale da poseduju ogroman potencijal”, naglasio je Ilić.

 Četverac bez kormilara, Miloš Vasić, Radoje Đerić, Miljan Vuković i Goran Jagar, nije uspeo da se plasira u finale te discipline u Sloveniji, pošto je ostvario peto vreme, od 6:24.72 minuta, pa će se za mesto na Olimpijskim igrama boriti u B finalu, koje je na programu u nedelju.

 “Četverac bez kormilara je odveslao jednu taktičku trku. Bili su konkurentni, ali kada su procenili da bi bio preveliki rizik da jure jedno od prva tri mesta praktično su odustali od trke i pokušali da se maksimalno prištede za B finale koje će biti odlučujuće za olimpijsku vizu”, istakao je Ilić.


www.b92.net
Suplementi prodaja Srbija - link
Uz svaki kupljeni preparat besplatan ONLINE strucni savet i konsultacije - link
Najbolji popusti i pokloni na webu - link 
BESPLATNA DOSTAVA ZA KUPOVINU PREKO 6000 din

EXYU FITNESS NA YOUTUBE-u - link
https://www.exyu-fitness.com/   forum sitemap  webshop sitemap