EXYU FITNESS FORUM

Author Topic: Davis cup  (Read 28873 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline vuksa

  • Eraser
  • *
  • Posts: 2861
  • Gender: Male
Odg: Davis cup
« Reply #30 on: September 21, 2008, 09:13:10 PM »
Dejvis kup: Slovačka - Srbija 1-4
Teniska reprezentacija Srbije pobedila je Slovačku rezultatom 4-1, u meču za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa.


U prvom duelu trećeg dana Viktor Troicki je savladao najbolje rangiranog tenisera Slovačke Lukaša Lacka u dva seta, rezultatom 6:3, 6:4. Srbija je tako povela rezultatom 4-0, a opstanak u Svetskoj grupi obezbedila je još u subotu trijumfom dubla. Peti meč srpski tim je predao zbog lakših povreda Nenada Zimonjića i Janka Tipsarevića, s obzirom na to da nije odlučivao o konačnom ishodu.

Prvi duel trećeg dana, za razliku od prethodna tri, posmatralo je samo 1.000 gledalaca u Simabak areni.

Najbolje rangirani slovački teniser (240. na ATP listi), bolje je počeo meč i već u trećem gemu napravio je brejk, a zatim poveo 3:1.

Troicki je veoma brzo uzvratio i u šestom gemu je oduzeo servis Lacku, a nakon toga je stigao do prednosti od 4:3. Zahvaljujući novom brejku u osmom gemu mladi srpski teniser je povećao prednost na 5:3, a u narednom gemu na svoj servis je okončao set.

Osim na samom početku, Troicki je u prvom setu imao mnogo bolju realizaciju poena posle prvog servisa od Lacka, kao i duplo više servis vinera.

U prvih sedam gemova drugog seta obojica tenisera igrala su veoma sigurno na svoj servis, zbog čega nije bilo pravih šansi za brejk. Ipak, Troicki je u osmom gemu uspeo da oduzme servis Lacku, a potom bez izgubljenog poena na svoj servis osigurao pobedu.

Lekarska komisija Svetske teniske federacije (ITF) je na zahtev srpskog tima pregledom ustanovila povrede Zimonjića i Janka Tipsarevića, pa je poslednji meč, koji nije imao rezultatski značaj, pripao Slovacima.
al se nekad dobro jelo

Offline vuksa

  • Eraser
  • *
  • Posts: 2861
  • Gender: Male
Odg: Davis cup
« Reply #31 on: September 23, 2008, 02:12:05 PM »
DK: Srbija nije među nosiocima
Dejvis kup reprezentacija Srbije nalazi se na 12. mestu liste najboljih selekcija sveta i neće biti među nosiocima žreba.


Iako je napredovala za šest pozicija, naša reprezentacija se neće naći među nosiocima pred žreb prvog kola Svetske lige koji se održava u utorak. Među 16. učesnika Svetske grupe Srbija se nalazi na desetom mestu, a nosioci će biti osam najbolje plasiranih selekcija. To su Argentina, Španija, Rusija, Sjedinjene Američke Države, Hrvatska, Švedska, Nemačka i Francuska.

U donjem delu žreba biće preostalih osam nacionanih selekcija - Češka, Srbija, Rumunija, Austrija, Izrael, Švajvcarska, Čile i Holandija.

Žreba za prvo kolo Svetske grupe, koje je na programu u februaru naredne godine, biće obavljen u utorak u 12,30 časova u Madridu.
al se nekad dobro jelo

Offline vuksa

  • Eraser
  • *
  • Posts: 2861
  • Gender: Male
Odg: Davis cup
« Reply #32 on: September 23, 2008, 02:14:05 PM »
Dejvis kup: Srbija gostuje Španiji!
Teniska reprezentacija Srbije igraće u prvom kolu Dejvis kupa 2009. sa selekcijom Španije.


Taj meč biće igran od šestog do osmog marta u Španiji. Španci, koje predvodi prvi reket sveta Rafael Nadal, dvostruki su osvajači Dejvis kupa, a ove godine igraće u finalu sa Argentinom. Srbija je gost u prvom meču, jer je u poslednjem duelu sa Šancima naša selekcija bila domaćin. Pobednik tog meča, koji je apsolutni derbi prve runde, sastaće se sa boljim iz duela Nemačka - Austrija.

Dalji potencijalni rivali našeg tima pre finala su Rusija, Rumunija, švedska i Izrael.

Drugi derbi igra se u SAD, gde gostuje selekcija Švajcarske, predvođena Rodžerom Federerom.

Najviše sreće imala je Argentina, kojoj je žreb za rivala dodelio Holandiju i domaći teren, što je peti uzastopni meč te selekcije pred svojim navijačima. Ovog novembra "Gaučosi" će ugostiti Špance u finalu, što će biti tek drugo finale Dejvis kupa na tlu Južne Amerike.

Argentina – Holandija
Češka - Francuska
SAD - Švajcarska
Hrvatska – Čile
Rumunija – Rusija
Izrael – Švedska
Nemačka – Austrija
Španija – Srbija

Podebljani su nosioci u prvoj rundi.

Četvrtfinale je u julu, polufinale u septembru, a finale od četvrtog do šestog novembra 2009. godine.
Najteži moguć rival

Naša selekcija poslednji put je igrala sa Španijom još u doba SFRJ, 1989. godine, kada su Živojinović i Ivanišević pobedili dva Sančesa i Kasala 4-1.

U dosadašnjih osam mečeva Španci su pobedili šest puta, a Jugoslavija u poslednja dva duela, u Splitu 1983. i Madridu 1989. godine.

To je, međutim, igrano pre nego što je Španija postala istinska svetska sila. Danas Španija ima pet igrača u prvih 18 na svetu (Nadal je prvi, Ferer peti, Verdasko petnaesti, Robredo šesnaesti, a Almagro osamnaesti), a ispred drugog reketa Srbije Janka Tipsarevića je i Felisijano Lopes (37. mesto).

Ove godine su na putu do finala izgubili samo po jedan meč u duelima sa Nemačkom i SAD, pošto su na startu počistili Peru. Prošle godine dobili su Švajcarsku 3-2, a zatim izgubili od SAD 1-4.

Španija je u finalu 2000. godine pobedila Australiju, a četiri godine SAD, oba puta pred svojim navijačima. Izgubili su tri finala, sva tri u Australiji – 1965, 1967. i 2003. godine.

Poslednji put su kod kuće izgubili aprila 1999, u četvrtfinalu Dejvis kupa, kada ih je rezultatom 3-2 pobedio Brazil.
al se nekad dobro jelo