EXYU FITNESS FORUM

Author Topic: Wta turnir u Berlinu  (Read 4810 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Wta turnir u Berlinu
« on: May 09, 2008, 08:56:29 AM »
[float=left][/float]
Jelena u četvrtfinalu Berlina


Srpkinja Jelena Janković plasirala se u četvrtfinale WTA turina u Berlinu, pošto je u trećem kolu bila bolja od Ruskinje Marije Kirilenko u dva seta – 6:2, 6:4, u meču koji je trajao 73 minuta. Njena protivnica u borbi za polufinale biće Jelena Dementijeva koja je savladala Veru Duševinu.

Jeleni je, za razliku od duela u drugom kolu, trebalo manje vremena da se zagreje. Kirilenko je povela 2:0 na startu oba seta, ali je potom Jelena podizala nivo igre i na kraju je ipak rutinski dobila ovaj meč.

"Mislim da sam igrala dobro u prvom setu, u drugom sam usporila, osetila sam umor i nisam se dobro kretala. Ipak, ostala sam da ostanem u meču i da pobedim", rekla je Jankovićeva posle pobede u Berlinu.

U narednom kolu Jankovićeva će se sastati sa Ruskinjom Elenom Dementijevom, sedmim nosiocem na turniru. Do sada su odigrale šest mečeva, srpska teniserka je pobedila četiri puta.

"To bi mogao da bude dugačak meč. Poslednji put smo igrale u Majamiju. Igrale smo mnogo puta i dobro se znamo", rekla je Jankovićeva.

Nagradni fond turnira u Berlinu je 1.340.000 dolara.


www.b92.net
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Wta turnir u Berlinu
« Reply #1 on: May 09, 2008, 08:57:18 AM »
[float=left][/float]
Ana Ivanović teško sa Bamerovom

Srpska teniserka Ana Ivanović pobedila je Austrijanku Sibil Bamer rezultatom 7:5, 4:6, 6:4 u trećem kolu turnira u Berlinu i tako uspešno nastavila pohod ka odbrani titule. Bio je to drugi trijumf naše teniserke iz isto toliko okršaja sa Bamerovom, prethodni put ju je nadigrala 2007. u Indijan Velsu. Ivanovićeva će se u četvrfinalu sastati sa mladom Agneš Savaj, koja je bila bolja od osmog nosioca Marion Bartoli – 7:5, 7:5. Meč je trajao tačno 2 i po časa.

Veteranka iz Austrije pružila je jak otpor drugoj igračici sveta. Izabrala je defanzivnu taktiku, stajala je daleko iza osnovne linije i odlično se kretala. Ipak, Ivanovićeva je prebrodila nervozu, nekako se izborila sa raspoloženom protivnicom i ostvarila pobedu.

Ana nije najbolje krenula i već u prvom gemu je spasla dve brejk lopte, a onda uz pomoć mreže dobila početni gem. Austrijanka je potom osvojila devet od narednih deset poena. U prvih šest gemova viđeno je četiri brejka, što nije bilo očekivano, uzevši u obzir da obe teniserke imaju dobre servise. Do finiša seta nije bilo opasnosti po servis nijedne igračice, a onda je Ana napravila ključni brejk i osvojila set.

Posle vođstva od 2:0 u drugom setu očekivalo se da Ivanovićeva lako privede meč kraju, ali Bamerova je brzo uzvratila i uspostavila ravnotežu – 2:2. U osmom gemu Ana nije iskoristila tri brejk lopte, levoruka Bamerova je odmah potom napravila brejk, a ubrzo je izborila treći set.

Obe teniskerke napravile su po jedan brejk, a Ivanovićeva je u šestom gem ponovo oduzela servis rivalki za vođstvo od 4:2. Kada je trebalo da odservira za prolazak u narednu rundu, Ivanovićeva je bila vrlo nervozna i imala nekoliko nesvojstvenih propusta (dupla greška na 30:30 i loše nameštanje na udarac u dva navrata), što ju je za momenat udaljilo od pobede.

Ipak, Ana je sa dva divna 'vinera' iz bekhenda (prvo dijagonala, pa paralela) završila neočekivano težak posao protiv Sibil Bamer.

Jelena Janković je ranije savladala Mariju Kirilenko i obezbedila prolaz u četvrfinale. Ukoliko obe srpske teniserke slave u četvrtfinalnim dvobojima, međusobno će se boriti za ulazak u finale.

www.b92.net
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Wta turnir u Berlinu
« Reply #2 on: May 09, 2008, 11:11:07 PM »
[float=left][/float]
Ivanović-Savaj prekinuto zbog mraka

Meč četvrtfinala turnira u Berlinu između srpske teniserke Ane Ivanović i Mađarice Agneš Savaj prekinut je zbog mraka. U trenutku obustavljanja igre rezultat je bio 1:1 u setovima. Prvi deo igre Savajeva je rešila u svoju korist sa 6:3, a u drugom je Ana slavila sa 6:4, iako je imala brejk zaostatka. Ovo je prvi okršaj dve teniserke, a pobednicu u polufinalu čeka Jelena Dementijeva.

Meč je do prekida trajao 1 čas i 27 minuta, a zanimljivo je da su obe igračice osvojile po 64 poena. Mađarica je bila bolja u prvom setu, stvorila je sedam prilika za brejk i iskoristila dve. Sa druge strane, Ivanovićeva nije materijalizovala dve brejk šanse.

Ana je prvi gem drugog seta uzela nakon šeste brejk lopte, ali potom je usledio novi pad u igri naše teniserke i Mađarica je povela sa 3:1. Ana zatim dobija pet od narednih šest gemova i uspeva da izbori treći set.

Agneš Savaj ima 19 godina i trenutno je 14. teniserka na WTA listi. U karijeri je osvojila dva trofeja, a prošle godine je igrala četvrtfinale na US openu, što joj je najbolji rezultat na Gren slem turnirima.
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Wta turnir u Berlinu
« Reply #3 on: May 09, 2008, 11:11:57 PM »
[float=left][/float]
Jelena bez polufinala u Berlinu


Srpska teniserka Jelena Janković nije uspela da se plasira u polufinale turnira u Berlinu pošto je u četvrtfinalu izgubila od Jelene Dementijeve sa 2:1 po setovima 6:3, 2:6, 6:3. Ruskinja će se za finale boriti sa boljom iz meča Ana Ivanović – Agnješ Savaj.

To je bio sedmi duel dve teniserke, a treća pobeda Dementijeve, koja je postavljena za sedmog nosioca na turniru.

Ruskinja je mnogo bolje počela meč i već u trećem gemu oduzela servis Jankovićevoj. Srpska teniserka je uspela da vrati brejk i izjednači na 3:3, ali je ubrzo kod rezultata 4:3 za Dementijevu zatražila lekarski tajm aut zbog problema sa disanjem. Posle pauze, ruska teniserka je osvojila dva naredna gema i prvi set.

Jankovićeva je u drugom setu pronašla svoju igru i relativno lako dobila taj deo meča. Početak trećeg seta je bio neizvestan, sve do rezultata 2:2. Dementijeva potom osvaja tri uzastopna gema i dolazi do dve meč lopte na Jelenin servis koje nije iskoristila. U narednom gemu Ruskinja koristi prvu meč loptu na svoj servis.

Turnir u Berlinu igra se za nagradni fond od 1.340.000 dolara.


www.b92.net
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Wta turnir u Berlinu
« Reply #4 on: May 10, 2008, 09:51:28 PM »
Quote
http://www.exyu-fitness.com/upload/files/ciu556esilowzqnxtba1.jpg
Poraz Ivanovićeve u polufinalu


Srpska teniserka Ana Ivanović ni u četvrtom pokušaju nije uspela da pobedi Jelenu Dementijevu i tako se plasira u finale turnira u Berlinu. Ruskinja je u polufinalu bila bolja rezultatom 2:0 po setovima 6:2, 7:5, a u finalu će se sastati sa zemljakinjom Dinarom Safinom.

Dementijeva je u prvom setu dva puta uspela da oduzme servis Ivanovićevoj, u prvom i sedmom gemu, i posle pola časa igre osvojila je taj set sa 6:2, iskoristivši drugu set lotpu.

Ana Ivanović je mnogo bolje počela drugi set i povela sa 2:0, ali se ponovo desio pad u igri i Ruskinja je to iskoristila i uzela naredna tri gema. Posle tri izgubljena gema, Ivanovićeva je napravila brejk i potom osvojila gem na svoj servis, ali je u nastavku dosta grešila.

Dementijeva je u jedanaestom gemu oduzela servis protivnici i u narednom zahvaljujući Aninim greškama stigla do pobede.

Srpska teniserka je tim porazom izgubila i drugo mesto na WTA listi, koja će biti objavljena u ponedeljak, jer nije uspela da odbrani titulu u Berlinu i tako sačuva bodove.

U drugom polufinalnom meču, najveće iznenađenje turnira Dinara Safina lako je pobedila Viktoriju Azarenka sa 2:0 po setovima 6:4, 6:1. Ruskinja je nervozno ušla u meč i u početku je dosta grešila. Sredinom prvog seta pronašla je svoju igru i dominirala do kraja meča.


www.b92.net
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."