EXYU FITNESS FORUM

Author Topic: Nenad Pagonis osvojio zlato  (Read 2677 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Akademija Vitez

  • Moderator
  • *
  • Posts: 31
Nenad Pagonis osvojio zlato
« on: October 31, 2011, 08:40:17 AM »
Sjajni Nenad Pagonis je osvoji još jedno zlato za Srbiju na Svetskom prvenstvu u Skoplju.


Posle Miloša Anića, koji je najsjajnije odličje osvojio u petak, Nenad Pagonis je u disciplini K1 stil kategoriji do 91 kg osvojio zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu održanom u Skoplju. U finalu Pagonis je bio bolji od Bahrudina Mahmića iz Bosne i Hercegovine i slavio 3:0.

Do trona Pagonis je zabeležio četiri trijumfa jednoglasnim odlukama sudija 3:0. U osmini finala savladao je Portugalca Luisa Moraisa, u četvrtini finala bio je bolji od Slovak Mihal Hromek, da bi u polufinalu eliminisao i sjajnog Rusa Vladimira Minejeva. Na kraju je u finalu pao i Mahmić.

- Definitivno najteže prvenstvo na kome sam učestvovao. Mnogo kvalitetnih boraca, svi su tehnički izuzetno napredovali i konkurencija je bila zaista oštra. Mislim da nikada nisam tehnički bolje radio nego na ovom Šampionatu. U ringu sam bio koncemtrisan, jak i hladanokrvan, a publika koja je pratila mečeve to je nagrađivala aplauzima. Moram reći da mi je drago zbog toga jer sam imao utisak da radim pred domaćom publikom. Od starta Šampionata sam išao na zlato. Portugalac Morais je bio jak, tehnički potkovan, ali sam nametnuo svoj ritam i praktično ga onemogućio da mi priđe od ručnih i nožnih serija. Slovak Hromek, evropski prvak u kategoriji do 86 kg iz Azerbejdžana prošle godine je izuzetno jak i spreman momak, ali nije uspeo da parira. Rus Minejev je bio ubedljivo najteži rival, ali je i on položio oružje. Na kraju Mahmića sam savladao lako i ubedljivo – rekao je posle meča i osvojenog zlata Nenad Pagonis.
Srbija je poslednjeg takmičarskog dana imala još četiri finala, ali na žalost naši borci nisu uspeli da zabeleže pobede. Sjajni Aleksandar Topić (lou kik do 71 kg) i LJubo Jalovi (K1 stil do 75 kg) koji su takmičenje počeli od šesnaestine finala u odlučujućim mečevima za zlato su poklekli. Topić je pretrpeo poraz od Rusa Mojseva, dok je Jalovog zaustavio Hrvat Zaman. NJihova srebra zaista sijaju kao zlata.

Iskusni Dragan Gagi Jovanović (lou kik +91 kg) na poene je izgubio od odličnog Hrvata Beloševića, baš kao i Stevan Živković (lou kik do 75 kg) od Rusa Kalijeva.
U konačnom skoru Srbija je osvojila 16 odličja: dva zlata, pet srebra i devet bronzi čime je zadržala mesto u samom svetskom vrhu.

Finala lou kik do 71 kg: Aleksandar Topić – Anatolij Mojsev (Rusija) 0:3. Do 75 kg: Stevan Živković – Kasan Kalijev (Rusija) 0:3. +91 kg: Dino Belošević (Hrvatska) – Dragan Jovanović 3:0.
K1 stil do 75 kg: Viktor Zaman (Hrvatska) – LJubo Jalovi 3:0. Do 91 kg: Bahrudin Mahmić (Bosna i Hercegovina) – Nenad Pagonis 0:3.

Sve srpske medalje

ZLATA: Miloš Anić i Nenad Pagonis.
SREBRA: Eva Halaši, Aleksandra Topić, LJubo Jalovi, Stevan Živković i Dragan Jovanović.
BRONZE: Jovana Krstić, Sanja Sučević, Danijel Bogdanović, Boban Marinković, Milan Savić, Aleksandar Gogić, Darko Milošević, Viktor Šubić i Jovan Kaluđerović.

Preuzeto sa: http://borilacki-klub.com