EXYU FITNESS FORUM

Author Topic: Roland Garos  (Read 9601 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Roland Garos
« on: June 05, 2008, 08:22:39 PM »
[float=left][/float]
Ana u finalu kao prva na svetu!

Srpkinja Ana Ivanović plasirala se u finale Rolan Garosa nakon što je savladala Jelenu Janković rezultatom 6:4, 3:6, 6:4 za dva sata i 14 minuta igre. Ovo će biti drugo uzastopno finale Rolan Garosa za Ivanovićevu, koja je prošle godine poražena od Žistin Enan. Plasmanom u finale Ivanovićeva je postala prva teniserka sveta, smenivši sa tog mesta Mariju Šarapovu, koja nije uspela da sačuva bodove iz prošlogodišnjeg polufinala, pošto je u osmini finala poražena od 13. nositeljke Dinare Safine. Ulaskom u finale, Ivanovićeva je odbranila prošlogodišnje poene i sada ima 3.822 boda, 16 više od Šarapove. Janković je takođe odbranila poene koje je osvojila prošle godne u Rolan Garosu i zadržala je treće mesto na listi sa 3.755 poena.

U meču se nije mogao odrediti favorit, jer su obe teniserke, inače različitog stila igre, na ovogodišnjem Rolan Garosu pružale odlične partije. Dodatna motivacija za obe teniserke je bila i činjenica da bi pobednica sigurno zauzela prvo mesto na WTA listi nakon turnira, pošto je druga finalistkinja Dinara Safina savladala prvu nositeljku Mariju Šarapovu u četvrtfinalu.

U dosadašnjih šest susreta dve teniserke, Ivanovićeva je zabeležila pet pobeda. Dve Srpkinje do sada su se samo jednom srele na šljaci, i to zelenoj, kada je na Amelija Ajlendu slavila Ivanovićeva.

Jankovićeva odmah na svoj servis gem lako realizuje u svoju korist. Na servis Ivanovićeve pružila je odličnu partiju, i stigla i do trostruke brejk-lopte. Drugu brejk loptu za Jelenu Ana je poslala bekhendom u aut, tako da Jankovićeva stiže do 2:0 i prilike da servira. No, Jankovićeva, koja dobro igra na šljaci, na svoj servis pravi nekoliko neiznuđenih grešaka, i prepušta Ani tri brejk-lopte, koje druga teniserka sveta nije uspela da iskoristi. Jelena tako stiže do velike prednosti od 3:0, ali Ivanovićeva potom lako stiže i do gema na svoj servis, i potom izuzetno poboljšava kretanje, praveći novu trostruku brejk-priliku.

Uprkos tome što se Jelena solidno branila, Ivanovićeva preuzima inicijativu, i stiže i do brejka za 3:2, vrativši se u meč. Jankovićeva je dobro gradila poene, i stigla do 4:2, ali je nakon novog brejka Ivanovićeve za 4:3, a potom i dobro odigranog gema za 4:4, slabije realizacije poena koštale su Jankovićeve prednosti, tako da Ivanovićeva stiže i do prednosti od 5:4, nakon novog brejka.Jankovićeva je ipak više grešila, i naglo počela da oscilira u igri, tako da nakon 38 minuta Ivanovićeva servira za set. Druga teniserka sveta je poboljšala servis, što joj je omogućilo da više napada i bolje se kreće, tako da nakon 40 minuta, Ana dolazi do 6:4 u prvom setu.

Jelena se na početku drugog seta opredelila za ofanzivniju igru, ali je dve lopte nakon dugih poena i odlične odbrane Ivanovićeve poslala u mrežu, omogućivši Ani da napravi novi brejk i povede sa 1:0. U svojevrsnoj reprizi početka prvog seta, Jankovićeva tera Ivanovićevu na nekoliko grešaka, i stiže i do svoje prve dve brejk prilike u drugom setu. Ipak, Ivanovićeva je bila sigurnija u realizaciji poena, i održala prednost od 2:0.

U narednih nekoliko gemova Ivanovićeva je bila veoma sigurna, dok je postalo evidentno da Jankovićevu ipak muče problemi sa ramenom, zbog kojih je zatražila i medicinski tajm-aut. Treća igračica sveta je pri rezultatu od 3:1 uspela da podigne nivo igre, i dobrim dijagonalama natera Ivanovićevu da se više kreće. U šestom, možda i odlučujućem gemu došlo je do đusa, a potom i brejk prilike za Jelenu, koja je dobrom igrom na mreži uspela da ponovo postane ravnopravna protivnica u meču, i da natera Anu da se brani.

Nastavak drugog seta obeležila je tehnički superiorna igra Jelene Janković, koja osvaja tri gema zaredom i potpuno se vraća u meč, dok je nervoza postala primetna kod Ivanovićeve, koja je propustila nekoliko dobrih prilika da meč realizuje u svoju korist. Posle 45 minuta igre u drugom setu Jankovićeva dolazi i do prve set lopte. Nakon nekoliko upečatljivih promašaja Jankovićeve zbog nervoze, usledio je i aut Ivanovićeve, koji Jeleni donosi izjednačenje od 6:3 i 1:1 u setovima, dok je otpor Ivanovićeve oslabio.

Oscilacije u igri jedne, pa druge teniserke primećene su i u odlučujućem setu meča, pošto je Jankovićevoj pošlo za rukom da ponovo na početku seta napravi brejk za 2:0, osvojivši čak sedam gemova zaredom. Ivanovićeva je nešto slično uradila između prvog i drugog seta, pošto je sama osvojila šest gemova u nizu. Nekoliko gemova nakon toga teniserke su uspevale da održe svoj servis.

Pri rezultatu od 3:2, Ivanovićeva je imala tri brejk prilike, od kojih koristi već prvu nakon auta Jankovićeve, i uspeva da se vrati u meč. Jankovićeva ostaje pribrana, i uspeva da dođe i do nove dve brejk lopte već u sledećem gemu. Prvu je Ana uspela da spasi, ali novu prednost Jelene nakon duple servis greške nije mogla da spreči. Do kraja meča pobednicu je mogla da odluči samo mentalna stabilnost, pošto je Ivanovićeva odmah ponovo došla do trostruke brejk prilike, pa i do novog brejka, za 4:4 u trećem setu. Na svoj servis Ivanovićeva je bila sigurna za prednost od 5:4, i tako je primorala Jankovićevu da servira za ostanak u meču.

Posle dva sata i 14 minuta igre Ivanovićeva stiže i do prve meč lopte, koju iskorišćava odličnim riternom na servis Jankovićeve.

www.b92.net
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Roland Garos
« Reply #1 on: June 05, 2008, 08:23:45 PM »
[float=left][/float]
Zimonjić u duplom finalu dubla!

Srpsko-kanadski par Nenad Zimonjić i Danijel Nestor plasirali su se u finale ovogodišnjeg Rolan Garosa pobedom nad Rusima Dmitrijem Tursunovim i Igorom Kunicinim u tri seta, 4:6, 6:4, 6:4, za sat i 49 minuta igre. Protivnici u finalu srpsko-kanadskom paru biće Urugvajac Pablo Kuevas i Peruanac Luis Orna koji su u tri seta bili bolji od Dušana Vemića i Pabla Suareža .

Zimonjić će igrati i finale miks dubla sa Katarinom Srebotnik, nakon što su Ži Ženg iz Kine i Maheš Bupati iz Indije predali meč. Protivnici prvim nosiocima Zimonjiću i Srebotnikovoj u finalu biće bolji iz duela trećih nosioca Bob Brajan- Viktorija Azarenka i drugih nosioca Pavel Vizner- Kveta Peške.

Iako su Tursunov i Kunicin imali prednost boljeg servisa, kao i manje duplih servis grešaka, Srbin i Kanađanin su hladne glave i pribranom igrom uspeli da naprave preokret, i nakon velike borbe meč reše u svoju korist.Prvi set je pripao ruskim teniserima, iako su rani brejk za vođstvo od 3:2 napravili Zimonjić i Nestor. Ruski tandem je uspeo da vrati oduzeti servis i izjednači na 4:4, a potom napravi i seriju od još dva gema ,završivši set u svoju korist.

U nastavku meča, poonovila se situacija iz prvog seta, pošto je srpsko-kanadski par napravio brejk na 3:2. Rusi su izvršili napad za izjednačenje u brejkovima i došli do 4:4, ali u odlučujećem trenutku meča Zimonjić i Nestor su spremno uzvratili još jednim brejkom (5:4) i preokrenuli meč u svoju korist, završivši set sa 6:4.

Odlučujući treći set započeo je ponovo ranim brejkom u korist Zimonjića i Nestora u trećem gemu za 2:1 i tu prednost Srbin i Kanadjanin održali su do kraja meča.

Peruanac i Urugvajac su, nakon pobede nad prvim nosiocima braćom Brajan, svrstani među ozbiljne favorite za titulu, tako da se u finalu između njih i drugih nosioca Zimonjića i Nestora očekuje velika borba.
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Roland Garos
« Reply #2 on: June 05, 2008, 08:25:43 PM »
[float=left][/float]
RG dan 13: polufinale Nole-Rafa

Trinaestog dana Rolan Garosa na programu su muška polufinala. U prvom meču, koji se igra od 13 časova na terenu "Filip Šatrije" srešće se aktuelni šampion Rafael Nadal i treći teniser sveta Novak Đoković, dok će nakon njih meč odigrati Rodžer Federer i iznenađenje turnira Gael Monfis. Nenad Zimonjić će na terenu "Suzan Lenglen" odigrati finale miks dubla sa Katarinom Srebotnik, gde će im protivnici biti Viktorija Azarenka i Bob Brajan.
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Roland Garos
« Reply #3 on: June 07, 2008, 05:05:33 PM »
[float=left][/float]
Ana osvojila Rolan Garos!

Ana Ivanović novi je šampion Rolan Garosa! Srpkinja je svoj prvi Gren slem osvojila savladavši u finalu 13. nositeljku Dinaru Safinu u dva seta, po setovima 6:4, 6:3 za sat i 38 minuta igre. Ivanovićeva je prošle godine u finalu Rolan Garosa poražena od Žistin Enan. Pored svog prvog Gren Slema, Srpkinja će od ponedeljka na prvom mestu smeniti Ruskinju Mariju Šarapovu, koja je izgubila u osmini finala upravo od Safine. Ivanovićeva je pobedom na drugom Gren slemu sezone zaradila i milion evra.

www.b92.net
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline medena

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 1145
  • Gender: Female
Odg: Roland Garos
« Reply #4 on: June 07, 2008, 05:30:41 PM »
Fenomenalan mec!!!
Plakala sam kad je na vrhu Pariza zavijorila srpska zastava uz himnu!
H v a l a , A n a ! ! !  :blowkiss:
u svetu postoji JEDNO CARSTVO!