EXYU FITNESS FORUM

Author Topic: IFBB Srbija  (Read 11671 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline ifbb

  • Lenstina
  • *
  • Posts: 1
IFBB Srbija
« on: January 26, 2012, 03:34:57 PM »
Poštovani, posebna nam je čast i zadovoljstvo da vas obavestimo da je u "Službenom glasniku Republike Srbije", broj 3/2012, usvojen i objavljen Pravilnik o izmeni pravilnika o nacionalnim granskim sportskim savezima preko kojih se ostvaruje opšti interes u oblasti sporta u Republici Srbiji.
U skladu sa novim Zakonom o sportu, ovim Pravilnikom se utvrđuje nadležnost Saveza Srbije za bodibilding, fitnes, bodifitnes i aerobik nad bodibildingom i fitnesom (i svih ostalih disciplina koje su deo ovih sportskih grana).
Kao što je poznato SSBBFBFA je i ranije bio nadležan za bodibilding, fitnes i aerobik ali je greškom u predhodnom Pravilniku o nacionalnim granskim sportskim savezima preko kojih se ostvaruje opšti interes u oblasti sporta u Republici Srbiji broj 72/2011 prepoznat kao nadležan samo za granu sporta bodibilding. Odmah smo podneli žalbu Sportskom savezu Srbije i Ministarstvu omladine i sporta i tražili izmenu Pravilnika.
Komisija za vrhunski sport Sportskog saveza Srbije je uspostavila kontakt sa predstavnicima svih fitnes federacija u Republici Srbiji kako bi utvrdila činjenično stanje. Nakon održanog sastanka Komisija za vrhunski sport Sportskog saveza Srbije donela je mišljenje procitajte ovde
Na osnovu donetog mišljenja Sportski savez Srbije zauzaeo je stav procitajte ovde
Ovim Pravilnikom (broj 3/2012) je utvrđena nadležnost SSBBFBFA nad bodibildingom i fitnesom (i svih ostalih disciplina koje su deo ovih sportskih grana) i time je po prvi put data mogućnost da se svi klubovi na jedan organizovan i legalan način uključe u uređen sistem sporta Republike Srbije.
Pozivamo sve klubove (udruženja) da u skladu sa novim Zakonom o sportu („Službeni glasnik RS“ broj 24/2011) član 97. , član 114. stav 1 tačka 1)-13) i član 120. zatraže i postanu naši članovi kako bi mogli da nastave svoju delatnost kao klubovi (udruženja) i da se na legalan način uključe u sistem sporta i takmičenja.
Naš cilj je popularizacija i razvoj bodibilding i fitnes sporta i samim tim želimo da se još veći broj klubova (udruženja) uključi u sistem sporta i takmičenja a da se postojeći klubovi (udruženja) na legalan način uključe u sistem sporta i takmičenja i nastave sa svojim radom.
Podsećamo Vas da je u toku preregistracija u APR-u koju morate izvršiti do 12.04.2012.godine. Svi klubovi (udruženja) koji nisu naši članovi i nisu uključeni u sistem sporta i takmičenja moraju se preregistrovati kao Privredno sportsko društvo.

Srdačan pozdrav
Upravni odbor Saveza Srbije za
bodibilding, fitnes, bodifitnes i aerobik

Offline Patrick9

  • Lenstina
  • *
  • Posts: 1
Odg: IFBB Srbija
« Reply #1 on: April 23, 2015, 06:26:19 AM »
Ovo je izuzetno pristojan i dobar post ... ti zavrte isticanja .... Hvala značajan mjeru isticanja .... !!!
J0hn