EXYU FITNESS FORUM

Author Topic: Jelena Jankovic  (Read 26901 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline medena

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 1145
  • Gender: Female
Odg: Jelena Jankovic
« Reply #10 on: July 10, 2007, 06:20:40 PM »
Osmehom sam očarala Mareja

Šampionka Vimbldona u miksu Jelena Janković, u paru sa Džejmijem Marejem, vratila se u Beograd vidno umorna, ali i raspoložena posle osvajanja prve grend slem titule u karijeri.
- Nisam očekivala da ću osvojiti Vimbldon, a pogotovo pehar u miksu, ali titula je titula, i zbog toga mi je veoma drago. Nisam osvojila trofej u singlu, zato mi je ovaj u miksu za utehu. Igrala sam sa nepoznatim igračem, odlično smo se zabavljali i upravo takav odnos doveo me je do prve grend slem titule. Nadam se da će ih biti još.
Džejmiju je Jelena bila prvi izbor, iako ona nikad nije imala dobre rezultate u toj konkurenciji.
- Odmah sam mu rekla da je izabrao pogrešnu osobu, jer ja sam singl teniserka, i to mi je prioritet. Pristala sam, jer jednostavno nisam imala lek za njegovu upornost, a dubl inače igram kako bih vežbala volej. Njegov agent me je pitao da li bih pristala da igram s njim. Tek sledećeg dana posle slučajnog susreta na parkingu odlučila sam da budemo partneri. Nisam znala zašto je hteo baš mene, ali se na kraju ispostavilo da je zaljubljen! Marej mi je stalno govorio kad pogrešim u poenu: „Smej se, smej, daj mi osmeh“, tako smo se motivisali, odlično se uklopili i stigli do titule. Zaista ne znam da igram dubl i kasnije sam se izvinila Bjorkmanu, jer sam bila spora. Izgubio je od singl igračice, a on i Ališa Molik su vrhunski dubl teniseri, što je prilično ponižavajuće.
Treća teniserka sveta u četvrtfinalu Vimbldona završila je takmičenje u Londonu.
- Meč sa Bartolijevom, kasnijom finalistkinjom, prekidan je četiri-pet puta, što meni nije odgovaralo, jer sam bila sve gora i gora, a moja protivnica sve bolja. Možda sam bila žrtva lošeg vremena, ali to nikako nije bilo opravdanje da izgubim taj duel. Bilo mi je mesto u polufinalu ili finalu, ali ne treba da žalim, već da se okrenem narednim turnirima. U svakom slučaju, to je bilo novo iskustvo za mene.
Jelena kaže da je učešće na dva turnira između Rolan Garosa uticalo na njen slabiji plasman u Londonu.
- Igrala sam mnogo ove godine i pre Vimbldona rekla sam da mi je telo dostiglo limit, ali da ću dati sve od sebe da potvrdim kvalitet. Bila mi je potrebna svežina, a ja je nisam imala. Zato ću u drugoj polovini sezone igrati manje turnira, učestvovaću posle Fed kupa u San Dijegu, Los Anđelesu, možda u Torontu, ali u svakom slučaju, imaću nedelju dana odmora pre US opena. Cilj mi je da se plasiram na Masters kup, da prvi put tamo učestvujem i napravim dobar rezultat.
Narednog vikenda reprezentacija Srbije igra FED kup.
- Uzbuđena sam što ćemo igrati u najjačem sastavu i što ćemo imati priliku da pobedimo reprezentaciju Slovačke.

Ne menjam partnera
Jelena i Džejmi Marej proslavili su titulu u miksu na večeri u Londonu. Družili su se do dva sata po ponoći, a moguć je i nastavak njihove saradnje na ostalim turnirima.
- Volela bih da igramo zajedno, jer mi je zanimljivo i mogu dosta da naučim. Marej bi bio srećan da pristanem da i dalje igram sa njim - kaže svetski reket broj tri.



blic.co yu
u svetu postoji JEDNO CARSTVO!

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Jelena Jankovic
« Reply #11 on: August 20, 2007, 12:09:27 PM »
Jelena poražena u finalu Toronta

Prva teniserka Srbije Jelena Janković poražena je u finalu WTA turnira u Torontu od nabolje teniserke sveta Belgijanke Žistin Enan sa 2:0 – 7:6 (3), 7:5, nakon 2 sata i 17 minuta igre. Jankovićeva tako nije uspela da pobedi Belgijanku ni u sedmom pokušaju, a ovo je našoj teniserki bilo sedmo finale ove godine (dobila 4).

Naša teniserka je ponovo bila veoma blizu trijumfa protiv Enanove, koja je ponovo igrala najbolje kada je to bilo najpotrebnije, pa je zasluženo došla do 35. titule u karijeri.

Jelena je odlično počela finalni meč. Napravila je rani brejk i brzo je došla do prednosti od 4:1. Belgijanka se ipak vratila, dobila je tri uzastopna gema, pa se igrao uzbudljiv finiš prvog seta. Pri rezultatu 5:5 naša teniserka je uspela da spasi dve vezane brejk lopte, ali je taj gem ipak izgubila nakon dve propuštene prilike za vođstvo od 6:5.

U narednom gemu Jelena je pokazala da se nikad ne predaje, spasla je set loptu, izjednačila na 6:6, i izborila taj-brejk. U 13. gemu Enanova je bila bolja, preuzimala je odgovornost i pogađala, pa je taj deo rešen u njenu korist rezultatom 7:3.

Na pauzi između setova Jankovićeva je, zbog povrede desnog kolena, zatražila medicinsku pomoć, ali je meč ubrzo nastavljen.
Reuters
Reuters

I start drugog seta bio je uspešan za srpsku teniserku koja je već u prvom gemu pritisnula Belgijanku i napravila brejk. U narednom gemu Jelena nije Enanovoj prepustila nijedan poen, pa je brzo stigla i do 2:0.

Najbolja teniserka sveta se tada ponovo konsolidovala, vratila brejk zaostatka i izjednačila na 2:2. Ni to nije obeshrabrilo Jankovićevu, koja je u naredna dva gema odigrala sjajno, pogodila nekoliko teških udaraca, i došla do 4:2.

Usledila je nova serija Belgijanke koja vezuje tri gema, i dolazi na korak od trijumfa.

Deseti gem drugog seta bio je veoma zanimljiv, pošto je Jankovićeva uspela da spasi meč loptu, a nakon toga i da dobije taj gem sjajnom bekhend paralelom. Usledio je ubedljivo najduži gem u meču, u kojem je viđeno čak devet izjednačenja, i u kojem je Jelena propustila čak šest brejk prilika da povede, pa je Belgijanka povela sa 6:5.

Jankovićeva je u sledećem gemu bila vidno razočarana, ali je i pored toga uspela da spase tri vezane meč lopte, nešto kasnije još dve, ali više od toga nije mogla pa je titula pripala Belgijanki.

Turnir u Torontu igrao se za nagradni fond od milion i 340 hiljada dolara, a Enanova je za pobedu nagrađena sa 181.960 dolara, dok je Jeleni pripalo upola manje.
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Jelena Jankovic
« Reply #12 on: August 21, 2007, 11:32:44 AM »
Jednostavno bez leka za Enan!

Jelena Janković nije uspela da po prvi put u karijeri skine skalp prvoj igračici sveta, a ni da prvi put u sedam duela porazi Belgijanku Žistin Enan. Najbolja teniserka Srbije poražena je u finalu "Rodžers Kupa" u Torontu, koji se igrao za nagradni fond od 1.34 miliona dolara, rezultatom 0-2, po setovima 6-7(3) 5-7!

Dvadesetdvogodišnja Beograđanka je imala prednost od 4-1 u prvom, odnosno 4-2 u drugom setu, ali joj to nije pomoglo da drugi put zaredom u dva seta izgubi od prve teniserke sveta, nakon pet poraza u trećem setu!

Finale turnira I kategorije, koji je prošle sezone osvojila Ana Ivanović u Montrealu, trajalo je dva sata i 18 minuta, što dovoljno svedoči o velikoj borbi koja je viđena u Torontu. Nažalost, fantastična bekhend dijagonala Enanove bila je jednostavno perfektna u odlučujućim momentima.


Nakon početnog odmeravanja snaga, u kojem su teniserke bile dosta nervozne, Jelena je preuzela kontrolu nad meču, povevši sa 4-1, uz prednost jednog brejka. Iako je naša teniserka imala šansu i za još veće vođstvo, Belgijanka je baš tada zaigrala fantastičan tenis i perfektnim dijagonalama, što iz forhenda, što iz bekhenda, stigla Jelenino vođstvo! Posle mini-serije Enanove od tri gema, Jelena dolazi do vođstva od 5-4, ali onda gubi dva vezana gema, te Belgijanka dolazi do servisa za prvi set. Međutim, Beograđanka uspeva da se izvuče iz te situacije i dolazi do taj-brejka, u kojem je nažalost Enan bila previše dobra za 7-3!

Drugi set je počeo maltene isto kao i prvi. Nesigurna igra obe teniserke, pa inicijativa Jankovićeve za vođstvo od 4-2. I to je uspela da stigne Žistin, te izjednačuje rezultat na 4-4. Meč je opet otišao u neizvesnu završnicu, gde je odigran epski gem pri rezultatu 5-5! Čak devet izjednačenja je viđeno u tom gemu i oko šest brejk prilika za našu teniserku. Jelena to nije iskoristila, te Enan dolazi do vođstva od 6-5. Kazna za propuštenu šansu kod 5-5 usledila je odmah kako Belgijanka dolazi do tri meč lopte na Jelenin servis. Spašava to Jelena, kao što i spasila jednu meč loptu pri rezultatu 5-4. Tračak nade naša teniserka daje i spašavanjem pete meč lopte, ali nažalost šestu nije mogla! Odličan ritern Belgijanke za krajnjih 7-6 7-5.


Ček na otprilike 90 hiljada dolara umanjiće žal za propuštenih šansama, ali će svakako ostati pitanje može li Jelena Janković pobediti Žistin Enan! Sedam mečeva, sedam poraz. Istina, u pet mečeva je pobedu Belgijanka osigurala u samoj završnici, ali se na kraju samo pobeda pamti.


Beograđanki je ovo bilo sedmo finale sezone, što dovoljno govori o kvalitetu naše teniserke. Nažalost peta titula 2007. je izostala, ali "popravnih" će do kraja godine biti još dosta.

Jankovićeva je na novoj WTA listi i dalje treća na svetu, sa nešto više od 400 poena zaostatka u odnosu na Mariju Šarapovu. Međutim, Ruskinja na poslednjem Gren Slem turniru sezone, koji počinje 27. avgusta, brani titulu, dok naša teniserka brani polufinale, te je već turnir u Njujorku šansa za napredak. Naravno, Jankovićeva na tom turniru mora zabeležiti bolji rezultat od prošle sezone, a da Šarapova ne uspe da odbrani titulu.

"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Lazic

  • Administrator
  • *
  • Posts: 21979
  • Gender: Male
    • EXYU FITNESS
Odg: Jelena Jankovic
« Reply #13 on: October 05, 2007, 10:16:44 PM »
Jelena u polufinalu Štutga


[float=left][/float]Treća teniserka sveta Jelena Janković plasirala se u polufinale turnira u Štutgartu pošto je Nadja Petrova predala meč zbog povrede pri rezultatu 1:0 (7:6) u setovima za Ruskinju i 5:1 za JJ u drugom setu. Meč je trajao 1 sat i 20 minuta. Srpska igračica igraće u polufinalu sa Žastin Enan koja je pobedila Elenu Dementijevu sa 2:0 po setovima 6:4, 6:4.

"Nisam zadovoljna načinom na koji sam dobila ovaj meč, jer povreda protivnice nikada nije veliki povod za slavlje. Ipak, moram biti zadovoljna načinom na koji sam odigrala drugi set i naravno plasmanom u polufinale", rekla je Janković.

Petrova je prošlogodišnja pobednica turnira u Štutgartu. U finalu je bila bolja od Francuskinje Tatjane Golovin sa 2:0 po setovima 6:3, 7:6.

Žistin Enan i Jelena Janković igrale su 7 puta jedna protiv druge i Belgijanka je svih sedam puta bila bolja. Poslednji put sastale su se u Torontu i rezultat je bio 2:0.

Turnir se igra za nagradni fond od 650.000 dolara.

izvor www.b92.net
Suplementi prodaja Srbija - link
Uz svaki kupljeni preparat besplatan ONLINE strucni savet i konsultacije - link
Najbolji popusti i pokloni na webu - link 
BESPLATNA DOSTAVA ZA KUPOVINU PREKO 6000 din

EXYU FITNESS NA YOUTUBE-u - link
https://www.exyu-fitness.com/   forum sitemap  webshop sitemap

Offline Lazic

  • Administrator
  • *
  • Posts: 21979
  • Gender: Male
    • EXYU FITNESS
Odg: Jelena Jankovic
« Reply #14 on: October 06, 2007, 06:37:40 PM »
Enan ponovo prejaka za Jelenu

[float=left][/float]Srpska teniserka Jelena Janković nije uspela da se plasira u finale turnira u Štutgartu, pošto je u polufinalnom okršaju poražena od prvog nosioca Žistin Enan sa 7:6 (7-2), 7:5. Meč je trajao skoro dva časa, a Jankovićeva ni u osmom pokušaju nije uspela da savlada Belgijanku. Rivalka Enanovoj u borbi za pehar biće bolja Tatjana Golovin, koja je pobedila Svetlanu Kuznjecovu u dva seta - 6:2, 6:4. Enanova će se u nedelju boriti za osmu titulu ove sezone, a Jelena će morati da se zadovolji sa 28.300 dolara.

Enanova je prva došla do brejka i povela sa 3:1. Tu prednost je pre svega sjajnim servisom čuvala sve do rezultata 5:3, kada je Jelena vratila ravnotežu.

U prvom poenu gema Belgijanka je promašila ne naročito težak smeč, što je doprinelo greškama u naredna dva poena, pa je Jelena došla do tri vezane brejk lopte, a ubrzo i do gema.

Nervozno je odigrala Jelena naredni gem i bespotrebnim greškama omogućila rivalki brejk, a ujedno i set loptu. Posle duže razmene kvalitetnih udaraca, Enanova je preuzela kontrolu, lepo izgradila poen, ali je potom promašila lagan smeč i nedugo zatim izgubila gem - 5:5.

[float=left][/float]Mnogo je grešila prva igračica sveta u tim trenucima, a Jelena je dobila dodatni podstrek i fantastično se kretala. Udarci Srpkinje su postali oštriji i agresivniji, ali takvo stanje nije maksimalno iskoristila - Enanova je sjajnim servisom neutralisala brejk loptu, a Jelena je lošim izborom udaraca poklonila gem Belgijanki.

Jankovićeva je bez poteškoća izborila taj brejk, u kojem je Enan dominirala i dozvolila protivnici samo dva poena.


U drugom setu obe teniserke su puno oscilirale i osvajale gemove u serijama. Jelena je započela furiozno i povela sa 3:0, dobivši poslednja dva bez izgubljenog poena.

Pri rezultatu 4:1 za Srpkinju, Enanova je spasla tri vezane brejk lopte, iskoristila veliku krizu u igri Jankovićeve, osvojila 13 od 14 narednih poena i došla 4:4.

To se pokazalo presudnim za ishod, jer je Žistin od tog momenta zaigrala bolje, dok Jelena nije prilazila loptici sa istim žarom kao pre, a primetno je bilo i slabije kretanje.

Perfektno je funkcionisao forhend Belgijanke, posebno po dijagonali, i najviše zahvaljujući tom udarcu napravila je brejk u 11. gemu, a potom rutinski odservirala za trijumf.

izvor www.b92.net
Suplementi prodaja Srbija - link
Uz svaki kupljeni preparat besplatan ONLINE strucni savet i konsultacije - link
Najbolji popusti i pokloni na webu - link 
BESPLATNA DOSTAVA ZA KUPOVINU PREKO 6000 din

EXYU FITNESS NA YOUTUBE-u - link
https://www.exyu-fitness.com/   forum sitemap  webshop sitemap

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Jelena Jankovic
« Reply #15 on: October 06, 2007, 07:40:02 PM »
dokle vise  :wallbash1:
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Jelena Jankovic
« Reply #16 on: December 07, 2007, 05:26:12 PM »
I Jelena ambasador UNICEF-a


Srpska teniserka Jelena Janković u četvrtak je na svečanosti u beogradskom Medija centru inaugurisana u nacionalnog ambasadora UNICEF-a za Srbiju, poručivši da će se potruditi da opravda poverenje i mladima ukaže na zdrave stilove života. Jankovićeva je poručila da je čvrsto opredeljena da kroz sport promoviše prava mladih u Srbiji i podsetila da su sportske aktivnosti od vitalnog značaja za sveobuhvatni razvoj adolecsenata i da sport ojačava njihovo psihičko i fizičko zdravlje, pomažući im da izgrade društvene veze.

"Sport obezbedjuje zdrave alternative za nezdravo ponašanje, poput zloupotrebe droge, alkohola, duvana. Kada su mi ponudili da postanam ambasador UNICEF-a rado sam prihvatila ponudu, jer je pravo na zdravlje jedno od osnovnih dečijih prava i svi moramo da pomognemo do takav način živora bude izbor dece i mladih ljudi", rekla je Janković.

Ona je ocenila da je od posebne važnosti pravovremeno informisanje mladih o brojnim pitanjima važnih za njihov pravilan razvoj.

"Već više od pet godina UNICEF u Srbiji radi na programima za mlade i mnogo toga korisnog je uradjeno. Nadam se da će moja podrška biti bodatni podsticaj da zdrav način života postane široko prihvaćen i popularan medju mladima u našoj zemlji", zaključila je srpska i svetska teniska zvezda.

Jankovićeva se u četvrtak pridružila ranije inaugurisanim nacionalnim ambasadorima UNICEF-a u Srbiji Emiru Kusturici, Aleksandru Đorđeviću i Ani Ivanović.
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Jelena Jankovic
« Reply #17 on: December 22, 2007, 06:02:50 PM »
Sezona Jelene Janković u svakom pogledu

Uspesi Jelene Janković na terenu i meteorski uspon WTA listom obeležili su ovu sezonu, pored sjajne Žistin Enan i trijumfa sestara Vilijams na "Australian Open-u" odnosno "Wimbledon-u". Međutim i njene aktivnosti van terena su za svaku pohvalu, što je potvrdila i organizacija WTA, nagradivši je kao najangažovaniju teniserku u van-terenskim aktivnostima.

Sjajnu sezonu okončala je učešćem na egzibicionom turniru humanitarnog karaktera "NAJJ", gde je igrala zajedno sa Anom Ivanović, Novakom Đokovićem i Jankom Tipsarevićem, iako je par dana ranije imala operaciju sinusa.
- Skupljanje novca za siromašnu i bolesnu decu je veliki cilj - rekla je Jankovićeva u svom blogu za vreme WTA Šampionata u Madridu - Kada učestvujem u humanitarnim događajima osećam se divno, bez obzira na sve.
A pre "NAJJ-a", Jelena je u "MONI", modnoj kompaniji čije je zaštitno lice, potpisivala majice i priveske, koji su prodavani po ceni od 1500 i 500 dinara u humanitarne svrhe.

Dva dana nakon beogradske egzibicije Jankovićeva je u Londonu učestvovala na velikoj BBC-evoj manifestaciji dodela nagrada za 2007. godinu. Zajedno sa Džejmijem Marejom, teniserom sa kojim je osvojila Vimbldon u mešovitim parovima, uručila je nagradu za "Mladu sportsku ličnost godine". Kako su pokazala istraživanja, njih dvoje su nagradu uručili u prisustvu (preko malih ekrana) 10 miliona ljudi!

Ali nije Jelena samo uručivala nagrade, već ih je tokom sezone i marljivo "skupljala". Od Teniskog saveza Srbije dobila je nagradu "Teniserka godine", što je svakako veliki uspeh obzirom na veliku konkurentkinju u vidu Ane Ivanović, četvrte teniserke sveta. Jankovićeva je takođe postala ambasador "AdEaters-a", kao i UNICEF-a.

Jankovićeva se u Majamiju priprema za narednu sezonu, koju će početi učešćem na "Hopman kupu" u Pertu. Na tom turniru nacija, Jelena predstavlja Srbiju, zajedno sa Novakom Đokovićem.
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Jole

  • Rekreativac
  • *
  • Posts: 23
  • Gender: Male
Odg: Jelena Jankovic
« Reply #18 on: January 24, 2008, 04:34:26 PM »
Steta,nije vise mogla da izdrzi na Australian openu...
Mnogi nisu od nje mnogo ocekivali,mnogo povreda je uticalo na njenu igru...
evidentno je da joj je preko potreban odmor...
Sve u svemu SVAKA CAST JELENA :clap:


sadrzaj uklonjen i premesten u potpis
« Last Edit: January 24, 2008, 07:59:42 PM by Igy81 »
Imam molbu za sve,pomozite mi tako sto ce te samo kliknuti na ovaj sajt.
Potrebno mi je samo sto vise ljudi.
http://viola-d.myminicity.com/
Unapred Hvala

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Jelena Jankovic
« Reply #19 on: February 22, 2008, 12:52:15 PM »
[float=left][/float]
Doha: Jelena u četvrtfinalu


Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u Dohi, pošto je u trećem kolu savladala Japanku Ai Sugijamu u dva seta – 6:1, 6:2, u meču koji je trajao sat i pet minuta. Protivnica Jankovićeve u narednoj rundi biće Kineskinja Ni Li, koja je bila bolja od Šahar Per, takođe u dva seta (6:1, 6:3).

Ključ pobede naše teniserke protiv Sugijame bila je odlična igra na servis protivnice. Jelena je iskoristila čak sedam od osam brejk lopti, dok je Sugijama, sa druge strane, od devet brejk prilika iskoristila samo dve, što je na kraju bilo premalo.

Turnir u Dohi igra se za nagradni fond od 2,5 miliona dolara, a titulu je prošle godine osvojila Žistin Enan.

www.b92.net
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."