EXYU FITNESS FORUM

Author Topic: Nezaustavljivi Đoković!!!  (Read 2808 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Lazic

  • Administrator
  • *
  • Posts: 21979
  • Gender: Male
    • EXYU FITNESS
Nezaustavljivi Đoković!!!
« on: April 03, 2011, 11:53:50 PM »
Najbolji srpski teniser Novak Đoković nastavio je da piše istoriju u 2011. godini.

Đoković je u finalu Mastersa u Majamiju pobedio prvog igrača sveta Rafaela Nadala sa 4:6, 6:3, 7:6(4) i tako osvojio i četvrti turnir ove godine, a 22. u karijeri.

Maratonski meč u Majamiju trajao je tri sata i 21 minut, a Đoković je na kraju zabeležio i 24. pobedu u 2011. godini. Novak je tako okončao prvi deo sezone bez poraza, i kao takav odlazi na sezonu na šljaci koja počinje već za nedelju dana Mastersom u Monte Karlu.

Bio je ovo 25. meč dva najbolja tenisera sveta i deveta pobeda Đokovića. Srpski teniser postao je tek četvrti čovek u istoriji tenisa (Sampras, Agasi, Federer) koji je u istoj godini osvojio Australijan open, Indijan Vels i Majami.

Ovaj meč neodoljivo je podsećao na duel Đokovića i Nadala iz polufnala Mastersa u Madridu od pre dve godine kada je Nadal trijumfovao, pa je ovo i mala osveta Novaka svom velikom prijatelju. Ova pobeda još više dobija na značaju kada se u obzir uzme podatak da je Đoković u trećem setu, kada se meč lomio, veoma loše servirao (51% ubačenog prvog servisa).

Što se statistike tiče, Novak je duel završio na pozitivnoj nuli što se tiče odnosa vinera i neiznuđenih grešaka (40-40), Nadal je u tom segmentu bio u minusu i to dovoljno govori koliko je Novak kvalitetno odigrao.

Ceo treći set Novak je jurio prednost Španca i na kraju je dokazao da je u svakom smislu potpuno spreman za preuzimanje prvog mesta na ATP listi. Takođe, bilo je ovo za oba tenisera treće finale Mastersa u Majamiju. Đoković je osvojio drugi trofej, dok je Nadal i dalje bez titule na Floridi.


Pobeda u ovom duelu donela je Đokoviću još 400 ATP bodova, pa srpski teniser sada ima 9700, dok je Nadal na koti od 12870.


Sa druge strane, i Nadal je bio odličan, ali je za razliku od Đokovića, izgubio jedan set. Rafa je do finala stigao pobedivši Nišikorija, Lopesa, Dolgopolova, Berdiha i Federera, a samo je Čeh uspeo da dođe do trećeg seta protiv Španca.

Prvi gem Đoković je dobio bez izgubljenog poena, Nadal je uz nešto više problema izjednačio, a onda je u trećem gemu posle nekoliko odličnih poena došao do dve vezane brejk prilike. Đoković je prvu spasao dobrim servisom, ali je kod druge Nadal odigrao veoma dobar pasing iz bekhenda i tako postao prvi teniser koji je Novaku oduzeo servis na ovom turniru.

Usledio je maratonski gem (skoro deset minuta) u kojem je Đoković imao dve vezane, a onda još jednu brejk loptu, ali Nadal je što greškama Novaka, što svojom dobrom igrom sve tri neutralizovao i poveo je sa 3:1. Propuštene prilike očigledno su ostavile traga na Đokoviću koji je u petom gemu napravio nekoliko nekarakterističnih grešaka i tako dozvolio protivniku da dođe do dva brejka prednosti.

I u šestom gemu Đoković je imao brejk priliku, četvrtu po redu. Nadal je i tu priliku spasao odličnim servisom, a onda je uz još nekoliko grešaka srpskog tenisera došao do 5:1. U sedmom gemu Đoković se potpuno opustio, odigrao je nekoliko odličnih udaraca i smanjio na 5:2 bez izgubljenog poena.

Iako je sa dva brejka viška set praktično već rešen, Novak je u osmom gemu došao i do pete brejk lopte, ali je za razliku od prethodne četiri ovu iskoristio i tako smanjio na 5:3. Naredni gem bio je veoma zanimljiv. Đoković je sjajnom igrom došao do 40:0, zatim je izgubio tri vezana poena, ali je ipak uspeo da dobije gem i tako smanji na 5:4.

Međutim, Nadal je iz drugog pokušaja ipak uspeo da odservira za set. Imao je Đoković u desetom gemu 0:15 i 15:30, ali su usledila dva servis vinera Nadala i jedna greška Đokovića iz forhenda, i Španac je ipak došao do 1:0.

Drugi set Đoković je otvorio uspešnim gemom koji je obeležio sjajnim poenom za 30:0 posle proklizavanja, kada je uspeo skoro nemoguće, da stigne slajs forhend Nadala i dijagonalom pogodi linuju.

Za razliku od prvog seta kada je propustio prve četiri brejk lopte, Đoković je u drugom već prvu pretvorio u gem i vođstvo od 2:0. Velika borba viđena je i u trećem gemu. Imao je Novak 40:30, Nadal je dobio naredna dva poena, došao je do brejk lopte, ali Đoković je bacio reket, uzeo je drugi, i dobivši sledeća tri poena, došao je do vođstva od 3:0.


Uspeo je Nadal u četvrtom gemu da se ’upiše’, ali je Novak nastavio sa sigurnom igrom. Iako nije ubacio nijedan prvi servis u petom gemu, dobio ga je bez izgubljenog poena i poveo je sa 4:1. U šestom gemu Đoković je posle nekoliko fenomenalnih bekhenda došao do dve vezane, a zatim i do treće brejk lopte u gemu, ali nije ih iskoristio i Nadal je 'ostao' u setu.

U sledećem gemu Nadal je pokušao da izvrši pritisak, došao je do 15:30, ali usledila su dva servis 'vinera' Đokovića, a zatim i odličan poen na mreži za 5:2. Nadal je 'svoj deo posla' odradio, smanjio je na 5:3, ali u narednom gemu nije dobio priliku. Đoković je odigrao nekoliko prelepih poena, a set je okončao trećim as udarcem za 6:3.

Veliku priliku Đoković je propustio u prvom gemu odlučujućeg seta. Iako nije imao brejk loptu, srpski teniser bio je blizu brejka, ali Nadal se u nekoliko navrata izvukao i poveo je sa 1:0. Propuštene prilike ipak nisu ostavile traga na srpskom teniseru koji je bez problema izjednačio na 1:1, iako je od pet poena ubacio samo jedan prvi servis.

I u trećem gemu Đoković je izvršio pritisak na servis Španca. Imao je 15:30, ali usledili su as i servis viner, i Nadal je ponovo došao do vođstva (2:1).

Kada je na startu četvrtog gema Đoković izbacio dva forhenda u aut činilo se da će Nadal uspeti da mu oduzme servis. Međutim, Đoković je naredna četiri poena odigrao odlično i izjednačio je na 2:2. U petom gemu bio je red na Đokvoića da propusti priliku. Imao je srpski teniser 0:30, ali Nadalu su pripala naredna četiri poena i vođstvo od 3:2.


Đokovića je servis u trećem setu izdao (debelo ispod 50% ubačenog prvog servisa), ali je i pored toga održavao korak sa Nadalom i izjednačio je na 3:3. Međutim, sedmi gem Nadal je dobio bez većih problema i pritisak je ponovo prešao na stranu Đokovića.

Srpski teniser je međutim pokazao da je spreman da igra do kraja, još jednom je izjednačio, ovoga puta na 4:4, ali i Nadal je dobio svoj servis gem i Đoković je u desetom gemu servirao za ostanak u meču.

Nije taj pritisak ipak uticao previše na Novakovu igru. Srpski teniser je bez većih problema dobio taj gem i izjednačio na 5:5. Ipak, ni Španac nije popuštao, pa je tako naterao Đokovića da drugi put servira za ostanak u duelu.

Imao je Nadal 15:30 u 12. gemu, ali ovakav meč je zaslužio da bude rešen u trj-brejhku trećeg seta. Đoković je dobio tri vezana poena i uveo duel u 13. gem.

Za razliku od trećeg seta koji je protekao bez brejk prilika, prvih pet poena taj-brejka bili su mini brejkovi. Novak je dobio tri, a zatim i još dva servisa za velikih 5:2. Dobio je Đoković i naredni poen na servis Nadala, došao je do četiri vezane meč lopte, a zatim se poigrao sa živcima svojih navijača.

Nadal je smanjio na 6:4, ali onda je usledio savršen poen Đokovića kojom je osvojena i četvrta titula ove godine.


www.b92.net
Suplementi prodaja Srbija - link
Uz svaki kupljeni preparat besplatan ONLINE strucni savet i konsultacije - link
Najbolji popusti i pokloni na webu - link 
BESPLATNA DOSTAVA ZA KUPOVINU PREKO 6000 din

EXYU FITNESS NA YOUTUBE-u - link
https://www.exyu-fitness.com/   forum sitemap  webshop sitemap

Offline bbb

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 428
  • Gender: Male
Odg: Nezaustavljivi Đoković!!!
« Reply #1 on: April 04, 2011, 12:13:00 AM »
svaka cast,gledo sam mec je bio odlican,sve cestitke stvarno sjajan sportista,igra bolje nego ikad dere sve pred sobom... :clap1: :clap1: :clap1:   IDEMO NOLE

Offline steroidan

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 474
  • Gender: Male
Odg: Nezaustavljivi Đoković!!!
« Reply #2 on: April 04, 2011, 09:40:02 AM »
djoks razvaljuje, svaka čast momak

Offline angelika

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 64
  • Gender: Female
Odg: Nezaustavljivi Đoković!!!
« Reply #3 on: April 04, 2011, 09:05:08 PM »
 :blowkiss: Nole bravo! :blowkiss: