EXYU FITNESS FORUM

Trening => Problemi sa viskom kilograma => Topic started by: homersimpson on January 24, 2013, 12:06:09 PM

Title: 30ak kilograma viška !! HELP !! :)
Post by: homersimpson on January 24, 2013, 12:06:09 PM
Pozdrav svima, odabrao sam ovaj forum jer mi je zaista potrebna pomoć i saveti, čitao sam mnogo ali dodatna pomoć ce mi biti od velike koristi, imam oko 120kg, visok sam 185cm, imam 24 godine.
Resio sam da promenim sve to, čvrsto sam odlucio, dakle motivacija kao najbitnija stvar postoji! :D

Pre desetak dana sam poceo sa nekim smešnim vezbama i "kardio" treningom ujutru, vezbam kod kuce, zivim na selu i nemam mogucnosti da idem u teretanu (daleko je), ishranu sam promenuo iz korena i mislim da je ok, voce, mnogo povrca, malo pileceg belog mesa, konzerva tunjevine i slicno, jedem 4,5 puta dnevno, uglavnom ne gladujem! Pijem dosta vode..

Kao sto rekoh 15.01.2012 sam poceo sa nekim smesnim vezbama i kratkim kardio treningom ali se to danas (posle 9 dana) razlikuje, nije mnogo ali napredujem...

Ovako to izgleda:

Prvo radim kao kardio, trcim po sobi u krug 40 min (2x20, pauza 5 min) lagani džoging, brzo nemogu da se nebi zalepio u ormar, tv ili slicno... :D

Onda legnem na pod:
20 trbusnjaka, 20 ledjanjaka, i sa manjim tegovima radim vazbe za grudi i ruke (dok nesteknem snagu za normalan rad sklekova) i sve tu 3 serije..

Ustanem i jos radim vezbe sa tegovima (bucicama), cilj mi je da ojacam ruke jer sam nejacak!

Sve to traje oko sat vremena...

Molim vas, ako neko misli da radim pogresno i bi nesto trebao da promenim neka mi kaze..
Interesuje me koliko mi vremena treba da smrsam bar oko 30 kg i ucinim da moje telo igleda pristojno, uskoro cu vam poslati aliku da vidite kako izgledam!

Molim za pomoć, hvala svima unapred! :D
Title: Odg: 30ak kilograma viška !! HELP !! :)
Post by: Darmarko on January 24, 2013, 12:12:06 PM
Pa najbitnije je da imas motivaciju i zelju.
Budi uporan i budi strpljiv.
Kako se hranis, da li treniras,koliko si aktivan? Sta ti je cilj? Razumem da hoces da smrsas, ali koliko?
Ja sam imao 110kg na istu visinu, sada imam 88kg.
Title: Odg: 30ak kilograma viška !! HELP !! :)
Post by: homersimpson on January 24, 2013, 12:20:35 PM
Evo upravo sam prepravio početni post pa tu piše grubo sve...
Title: Odg: 30ak kilograma viška !! HELP !! :)
Post by: homersimpson on January 24, 2013, 12:27:24 PM
To je lep rezultat, koliko ti je vremenski trebalo? Kojim intezitetom?
Ja bih voleo do leta bar malo da se popravim i izgledam lepše...
Title: Odg: 30ak kilograma viška !! HELP !! :)
Post by: Lazic on January 24, 2013, 12:29:28 PM
napisi tacno od obroka do obroka
Title: Odg: 30ak kilograma viška !! HELP !! :)
Post by: homersimpson on January 24, 2013, 12:36:31 PM
Obrosci:

Doručak: uglavnom kornfleks, oko 70gr sa mlekom (domace mleko koje verovatno sadrzi vise masnoce nego sto bi trebalo, znam to zato i koristim 1dl) ili musli, ili omlet dva jaja sa nekim povcem bez hleba
Mozda nije bas sjajno, ali ako uzmam u obzir da sam ranije doruckovao 3 jaja i brdo salame, slanine i pola hleba ovo je veliki pomak..

Rucak:
Juš uvek ucim, ali otp ovako, dosta nekog povrca, sa parcetom belog pileceg mesa sto menjeg, spremanog bez masti ili ulja, mnooooogo kisele mesane domace salate, u kojoj nema nista sem vode i soli..

Vecera:
Slicno kao rucak samo manje, nejedem posle 6,7..

Užina:
Izmedju doručka-ruka i ručka-vecere jedem jabuke ili ako imam neko drugo voce, uglavnom jabuke..

Kada sve to saberem jedem na svakih par sati i pijem dosta vode..
Title: Odg: 30ak kilograma viška !! HELP !! :)
Post by: Darmarko on January 24, 2013, 12:38:33 PM
Pa vise puta sam dobija na tezini i skidao je.
Bitna je disciplina i upornost.
Imas gomilu saveta o ishrani i tipova dijeta. Najuspesnija je u principu ona dijeta koje mozes da se pridrzavas.
Kazes da zivis u selu, siguran sam da imas dosta otvorenog prostora gde moyes da setas, trcis,... ne moras da udaras u ormare i namestaj :)
Postoji mnogo vezbi koje mozes raditi bez tegova. Ne moras da ides u teretanu. Nemoj da ocekujes da ces da smrsas za kratko vreme, jer ako su ti ocekivanja nerealna bices deprimiran.
POstavi realne ciljeve. Ja sam umeo da smrsam i 5kg za nedelju dana, ali i 200g :)
Mislim da mozes da smrsas oko 1.5 kg nedeljno, mozda i vise, a mozda i manje, sve zavisi od tebe. Ali i 500g je neki pomak, dakle nemoj da potcenjujes napredak ma koliko mali on u pocetku bio.
Do leta mozes da skines pristojnu kilazu, pa neka ti do bude neki cilj. Nemoj unapred da se zamaras sa ciframa i kilazom, nemoj da se meris svaki dan, meri se na svakih nedelju ili dve nedelje.
Zasto jedes tako malo mesa?
mislim da jedes jako malo hrane.
Ne trebas da se izgladnjujes da bi smrsao, nema potrebe.
Title: Odg: 30ak kilograma viška !! HELP !! :)
Post by: homersimpson on January 24, 2013, 12:48:46 PM
Prvo da vam se zahvalim sto odvajate vreme za mene !!

U principu ne gladuje, recimo oko 9, 10 ujutru posle treninga pojedem neki dorucak, oko 11, 12, par jabuka i kada je vreme rucka prosto sedam za sto bez osecaja gladi, jedem manje mesa jer sam procitao da je kaloricno, kolicinu nadoknadim povrcem, recimo pojedem nekoliko barenih krompira i dosta kisele salate, realno najedem se...

Na selu ima dosta prostora, i setam, auto nekoristim u selu uopste idem peske, ali trcanje nema sanse, ja bih vise voleo da trcim na otvorenom nego da se lomim po kuci ali selo ko selo, svi te gledaju cudno, ali to je druga prica i tema, ma.. :D

Zaista se nemerim, cak ni nemam vagu pa ni neznam koliko tacno kilograma imam.. :D

Nepocenjujem napredak, veoma ga cenim, pre deset dana sa duplo nmanjim treningom sam umirao, sada kada radim duplo vise osecam se ok, posle pola sata odmora sam kao nov! Stekao sam neku kondiciju.. :D
Title: Odg: 30ak kilograma viška !! HELP !! :)
Post by: homersimpson on January 24, 2013, 12:54:03 PM
Šta mislite da li bi umesto tog mog trčkaranja po sobi u krug oko dve futelje mogao da radim neke vezbe u mestu a da su jednako ili priblizno efikasne?

Razmišljam i o kupovini neke trake za trcanje ili nekog trenazere, bojim se da bi mi traka oštetila zglobove zbog moje tezine, ali trenutno nisam bas u mogucnosti ali ce se to nadam se uskoro promeniti!

Step aparat onaj manji je pristupacniji ali nznm kako bi delovao na mene, dali bi mi odgovarao...
Title: Odg: 30ak kilograma viška !! HELP !! :)
Post by: Darmarko on January 24, 2013, 01:02:51 PM
U zavisnosti od kondicije moras da programiras svoj trening.
Ja sam isao na kardio ujutru na prazan stomak i imao sam dobrih rezultata, da te ne zamaram zasto ujutru na prazan stomak, probaj i ti tako ali nisu svi isti pa ti moye biti muka ako treniras na prazan stomak. Ne moras da trcis, zbog kilaze i neaktivnosti mozda to i ne bi bilo bas najbolje. Moj bi ti savet bio da setas. ZA pocetak kreni laganom setnjom, pa pojacavaj tempo u zavisnosti kako se osecas. Moras da pratis svoje telo, nemoj da silujes, ali nemoj da budes ni lenj. Ako imas uzbrdice i to ti dodatno otezava setnju pa ih ne zaobilazi nego ih iskoristi. Mozes da radis cucnjeve, zenske sklekove, iskorak,... ruke ce ti vremenom ojacati. Nisi pazljivo citao, slobodno jedi dosta mesa. Jedi i jaja. Mozda je to previse krompira. Nisu svi ugljeni hidrati isti. Pilece meso, narocito belo ima malo masti i nemoj da se ustrucavas da ga jedes. Imas ovde dosta saveta o ishrani pa ne budi lenj, procitaj. Gledaj da jedes vise vlaknastog povrca a ne preteruj sa skrobastim.
Title: Odg: 30ak kilograma viška !! HELP !! :)
Post by: Darmarko on January 24, 2013, 01:06:50 PM
Ne opterecuj se opremom, i trosenjem para, koristi ono sto imas. Postoje vezbe koje mogu da se rade u kuci, i sam sam ih radio. Intervalni trening. Kao recimo jumping jacks i ski steps ali i tu je dosta skakanja sto mozda nije najbolje za tvoje zglobove. I mene su bolela kolena od trcanja, zato ti predlazem da krenes sa brzim hodanjem, dakle ne ides u setnju, ne trcis, ali se kreces kao da negde zuris, tako u pocetku.
Title: Odg: 30ak kilograma viška !! HELP !! :)
Post by: homersimpson on January 24, 2013, 01:18:33 PM
Aha, to je ok, ali takvu setnju mogu da iskoristim u nekoj popodnevnoj varijanti, spomenuo sam zglobove je stvarno nezelim da se povredim ali mislim da moje fizicko stanje dozvoljava da radim nesto teze od brzog hodanja, je sam radio kao konobar 4 godine gde sam logicno mnogo hodao (pa sad zamisli kakva mi je ishrana bila kad sam se samo gojio :) )tako da su mi noge donekle jake i izdrzljive...

Hvala za ideju o ovim vezbama, gledao sam sad neke video snimke sa tim vezbama, svidja mi se to, mislim da cu od sutra poceti sa njima, ali sigurno necu izdrazati 40 min, kao kod ovog mog veselog i opasnog džoginga.. :D Dosta su jaceg inteziteta...

Sta mislis jel bolje da pocnem sa tim težim vežbama u kracem intervalu ili da nastavim ovaj duzi džoging?
Title: Odg: 30ak kilograma viška !! HELP !! :)
Post by: homersimpson on January 24, 2013, 01:24:14 PM
Moj neki osnovni cilj je da skinem salo sa tela (video si na slici kako sjajno izgledam) ali da kada ga skinem na meni ostanu mišići, cilj mi bar malo primetni trbušnjaci, ruke i oblikovane grudi ( a ne sise koje imam sad :( ), naravno na duzi vremenski period, svestan sam da nemoze preko noći, ali spreman sam! Ovi vaši saveti mi mnogo znače, razgovor sa nekim o problemu je dodatna motivacija!
Title: Odg: 30ak kilograma viška !! HELP !! :)
Post by: Darmarko on January 24, 2013, 01:38:58 PM
Ujutru idi na brzo hodanje na prazan stomak, nisi mnogo setao kao konobar, nisi imao uzbrdice i nizbrdice, tu se vise stoji nego hoda.
Nema trbusnjaka dok ima sala, tako da se nemoj zamarati trbusnjacima. Izgledao sam kao ti na slici.
NEmoj da jedes nista slatko i da seceris bilo sta. Nemoj da pijes sokove, mozes crnu kafu. Trudi se da jedes pecenu i kuvanu hranu. Taj musli za dorucak mi se ne svidja. Bolje pojedi neko kuvano jaje. Nemoj da preterujes sa mlekom. Ja sam zagovornik ideje da se jede manje ugljenih hidrata kada se ide na skidanje kilaze. Nemoj da preterujes sa vocem, nemoj da preterujes ni sa drugim stvarima. Eliminisi sve ono sto te dovelo u takvo stanje. Svi mi imamo greske u ishrani, moje su bile mnogo hleba, mnogo slatkisa, jeo sam kasno uvece. Nadji greske i ukloni ih. Budi aktivan, bolje da prosetas bilo kojim tempom nego da sedis i gledas tv ili slicno. Napisao sam ti da se ti treninzi rade u intervalima, ne smes odma da krenes i da radis 40 minuta. Ako to pokusavas pocne se sa 10min. pa se povecava.
You can actually lose 50 pounds or more doing this workout at home (http://www.youtube.com/watch?v=qJlTmMXe3Mc#ws)
Citaj i informisi se, moras sam da se potrudis. Iscitavaj teme. Od tebe sve zavisi.
Title: Odg: 30ak kilograma viška !! HELP !! :)
Post by: homersimpson on January 24, 2013, 02:05:16 PM
Sve mi je to jasno, tako i radim i time se i bavim, hvala za link, upravo taj snimak sam gledao..

Interesuje me sta misliš, kazu da je zdravo piti lumunadu sa medom ujutru, to sam i radio neko vreme ali sam prestao jer mi je nestalo meda.. :D Planiram opet to da pijem, super mi je topogotovo ujutru...

ALI šta je sa tim medom? Vidim da je kalorican, da li to znaci da treba da ga izbacim? Ili je vise korstan nego štetan?
Title: Odg: 30ak kilograma viška !! HELP !! :)
Post by: Darmarko on January 24, 2013, 02:32:33 PM
Za sada ga zaobidji.
Title: Odg: 30ak kilograma viška !! HELP !! :)
Post by: BoDz4 on January 24, 2013, 03:15:10 PM
Ja bih med na tvom mjestu izbacio totalno,ali eto npr ja iscijedim jedan limun u flasu od 2l napunim vodom,i tako pijem. To ti kazem ako ne volis da pijes nezasladjenu limunadu,a ako volis,onda cepaj limunade slobodno. Veci problem su ti ugljeni hidrati nego masti,barem po mom iskustvu,gledaj da ih unosis sto manje i nikako uvece. Pilece bijelo ako mozes jedi sto vise. U krompiru i pirincu nemoj pretjerivati,jer su to izvori UH.
Sto se treninga tice,postepeno idi,i mozda u pocetku dok nesto kilaze i dok ne udjes u formu,gledaj sto vise misicnih grupa da aktiviras,jer misici su masina koja sagoreva energiju. Sto vise misica aktiviras,vise ces trositi kalorija. Budi uporan samo,nemoj da se obezhrabrujes kad ti se cini da nema napretka,napredak mora doci ako si disciplinovan i uporan. Ovaj forum ti je prava riznica znanja,citaj podforume o ishrani,problemima sa viskom kg,pa i sto se tice treninga. Nadam se da sam pomogao
Title: Odg: 30ak kilograma viška !! HELP !! :)
Post by: homersimpson on January 24, 2013, 03:30:07 PM
Naravno da jesi, hvala ti! Izbacujem med onda definitivno, iako sam na nekoliko sajtova procitao da je zdrav i dobar za dijetu, ali sam video i da ima dosta kalorija.. Citam dosta, dosta sam i naucio, manjka mi ideja sta da jedem, nemam ideja sta da spremam za obroke.. Sta je sa cedevitom?
Title: Odg: 30ak kilograma viška !! HELP !! :)
Post by: Filip@992 on January 24, 2013, 05:12:07 PM
Pozdrav druze,prvo da ti kazem svaka cast na odlucnosti.E sad ovako,meni npr. najvise odgovara low carb i mislim da bi ti bilo sasvim ok da krenes sa takvom dijetom,ili recimo bar da smanjis UH na minimalan unos.Ja bi pod hitno izbacio taj corn flakes,razlog prost previse secera.Mnogo bolja opcija i jeftinija ovsene pahuljice 100g,potopis u vodi,stavis malo cimeta odozgo ili ih pomesaj sa jogurtom ali gledaj da to bude sa 0% masti,imas onaj fit ili ella.Za uzinu pojedi 100g neke ribe,ili pileceg belog.IZBEGAVAJ so,jer so zadrzava vodu,tu takodje mislim na vegetu zacin c itd... ;) nebi bilo lose da izbegavas i ostale zacine.Za rucak cepi 150-200g belog mesa sa nekom salatom,recimo zelena salata,ili brokoli karfiol i ubaci malo kuvanog krompira...Veceru pomeri slobodno za kasnije ako si gladan,ono sto je bitno je da nikako ne jedes UH  posle 6h.Znaci za veceru samo protein,riba,belo meso itd...Ako si gladan izmedju rucka i vecere pojedi recimo malo ella sira,on ti je 0% masti i ima neku mizernu kolicinu UH.Nemoj se prejedati vocem,bilo je ovde na forumu dosta prica o vocu,pojedi recimo svaki drugi treci dan po neku vocku.Pijes dosta tecnosti,to je ok,gledaj da iscedis 2 limuna u toku dana i da popijes.Ja bih kupio omega 3 kapsule,ok su za imunitet i neki mineralni komplex,vse ti nista ne treba.Meso kuvaj ili dinstaj,ako dinstas samo par kapi maslinvog ulja.Za med ti je vec receno tako da otprilike to ti je to...
Title: Odg: 30ak kilograma viška !! HELP !! :)
Post by: BoDz4 on January 24, 2013, 05:15:29 PM
Med jeste zdrav,ali za dijetu kazu da je dobar za one koji su sladokusci,pa da im je bolje da zasladjuju medom,nego secerom. Ali med ti nece pomoci,nego vise odmoci.

U cedeviti opet ima secera i zato ti ne valja. Pica koja ti mogu pomoci su:
-voda (gledaj da pijes redovno,i da nisi zedan,jer kad org dehidrira usporava se metabolizam,a voda ujutru na prazan stomak ubrzava metabolizam)
-zeleni caj
-crna kafa (bez secera,ili mozda sa vestackim zasladjivacem)

Sto se tice jelovnika,shvatam zasto imas problema,zato je najvaznije da shvatis sta unosis u sebe kroz hranu.

Citaj na forumu sta su UH,Proteini i Masti kako se ponasaju kad udju u tijelo,zasta se koriste i kad i koliko cega unositi.

Isto je bitno da znas sta ne valja da unosis,npr slatkisi su puni prostih secera,a i sam znas da secer nije dobar. I kad uneses nesto sto ne valja u sebe,osjecaces grizu savest i izbjegavaces.

http://www.exyu-fitness.com/forum/problemi-sa-viskom-kilograma/kako-izgubiti-visak-kilograma-uputstvo/ (http://www.exyu-fitness.com/forum/problemi-sa-viskom-kilograma/kako-izgubiti-visak-kilograma-uputstvo/)

Ovdje imas objasnjeno lijepo kako funkcionise metabolizam,imas cak i kombinacije za sve obroke,i sastavljen primjer jelovnika.

http://www.exyu-fitness.com/forum/problemi-sa-viskom-kilograma/kako-da-smrsam (http://www.exyu-fitness.com/forum/problemi-sa-viskom-kilograma/kako-da-smrsam)!/

Ovdje imas objasnjeno kako da napravis deficit u kalorijama da bi smrsao i druge korisne stvari.

Prostudiraj ovo,i teme o UH,Proteinima i Mastima,i shvatices sustinu.  ;)
Title: Odg: 30ak kilograma viška !! HELP !! :)
Post by: Becks on January 24, 2013, 05:21:19 PM
IZBEGAVAJ so
nebi bilo lose da izbegavas i ostale zacine
ono sto je bitno je da nikako ne jedes UH  posle 6h.

Losi saveti.



Med jeste zdrav,ali za dijetu kazu da je dobar za one koji su sladokusci,pa da im je bolje da zasladjuju medom,nego secerom.
Moze da kupi i one vestacke zasl. u tabletama za limunade, kafu itd.
Title: Odg: 30ak kilograma viška !! HELP !! :)
Post by: Filip@992 on January 24, 2013, 05:43:02 PM
E Becks a sta ne valja kod ovoga?Nemoj da me razumes pogesno,samo me zanima jer ce i meni trebati kad krene faza definicije pred leto...
Title: Odg: 30ak kilograma viška !! HELP !! :)
Post by: BoDz4 on January 24, 2013, 05:48:16 PM
@Becks
Ja ih licno koristim,ali ne bih se usudio drugome da ih preporucujem,jer se pricaju svakakve price za te zasladjivace,pa sam ih zato namjerno izostavio. Ali da,svakako,ako voli zasladjeno i ako nece pretjerivati u uzimanju,moze da koristi natren  :)
Title: Odg: 30ak kilograma viška !! HELP !! :)
Post by: Becks on January 24, 2013, 05:49:49 PM
E Becks a sta ne valja kod ovoga?Nemoj da me razumes pogesno,samo me zanima jer ce i meni trebati kad krene faza definicije pred leto...

So ne treba izbegavati, samo treba biti umeren... Pogotovo ako neko se neko aktivno bavi sportom, dosta se znoji...

Svi ostali zacini su ok, nema nista lose u njima, slobodno koristi biber, kari itd. Super su oni kotanyi zacini, recimo beli luk u prahu+so ili mesavina zacina za ribu, taj mi je omiljeni, plasticni slanik je pakovanje.

I tajming hidrata je nebitan... Ako si na defki svakako ces biti u deficitu tako da nema veze hoces pojesti to malo hidrata ujutru ili uvece.

Title: Odg: 30ak kilograma viška !! HELP !! :)
Post by: tenssa on January 24, 2013, 06:01:42 PM
Kotyani zacini predobri, obavezno ih koristim...
Title: Odg: 30ak kilograma viška !! HELP !! :)
Post by: Filip@992 on January 24, 2013, 06:07:40 PM
Nemam pojma meni su svi zivi napunili glavu pricama o natrijumu  zadrzavanju vode,a posto je kuhinjska so puna natrijuma ja je izbegavam,mislim sad mi je svejedno kad sam se navikao na neslano  ;) E sad za ovu pricu UH posle 6,da li to znaci da je taj tajming onda bitan samo kada si u plusu sa kalorijama tacnije na masi,posto kazes da je nebitno ako si u deficitu?
Title: Odg: 30ak kilograma viška !! HELP !! :)
Post by: Becks on January 24, 2013, 06:14:33 PM
Nemam pojma meni su svi zivi napunili glavu pricama o natrijumu  zadrzavanju vode,a posto je kuhinjska so puna natrijuma ja je izbegavam,mislim sad mi je svejedno kad sam se navikao na neslano  ;) E sad za ovu pricu UH posle 6,da li to znaci da je taj tajming onda bitan samo kada si u plusu sa kalorijama tacnije na masi,posto kazes da je nebitno ako si u deficitu?

Mozes zadrzavati vodu ako solis sve u ogromnim kolicinama, ne vezbas i pije 2 case vode dnevno  :) Vise problema mozes imati ako unosis premalo. I svakako pijes puno vode tako da neces zadrzavati ne brini se i pocni da solis.

A ono, zavisi kad treniras, kako ti je organizovan dan itd. Ja ne pazim na to uopste, i nisam primetio razliku, svaki obrok mi ima hidrate, ali mi je zadnji najkasnije 8-8.30, nije da pazim na tajming nego jednostavno tako ispadne.
Title: Odg: 30ak kilograma viška !! HELP !! :)
Post by: BUKAS on January 24, 2013, 06:15:39 PM
Sta jos ima u kuhinjskoj soli?
Title: Odg: 30ak kilograma viška !! HELP !! :)
Post by: Milan on January 24, 2013, 06:16:30 PM
Ali samo ne preterivati kao sto kaze Beks, soli umereno.Mozes vise problema da imas ako izbegavas so. Uostalom, jel se neko ovde sprema za binu? Do juce smo jeli pice i pomfrit a sad nam i malo soli smeta (govorim uopsteno, ja i dalje jedem junk  :lol: ).
Title: Odg: 30ak kilograma viška !! HELP !! :)
Post by: tenssa on January 24, 2013, 06:18:40 PM
Voda je dobra ko je na masi, ali umjereno...
Title: Odg: 30ak kilograma viška !! HELP !! :)
Post by: Filip@992 on January 24, 2013, 06:21:42 PM
Hvala Becks!Pa pazi Milane u neku ruku,sve sto si reko je tacno.Ja sam do proslog leta krko gurmanske pljeke ko lud  :) A i aj vec kad se ispovedamo,jutros sam se pocastio pa sam zvekno poli i tomi  :innocent:
Title: Odg: 30ak kilograma viška !! HELP !! :)
Post by: Becks on January 24, 2013, 06:25:46 PM
(govorim uopsteno, ja i dalje jedem junk).

gh15 approved  :lol:
Title: Odg: 30ak kilograma viška !! HELP !! :)
Post by: homersimpson on January 24, 2013, 06:30:09 PM
Super, kapiram za med, to sladokusci, hlebokusci i te fore, to iskljucijem kao mogucnost, pijem limunadu bez meda, kafu svakako pijem gorku oduvek.. To je reseno, slatko sam svakako sve izbacio...

A, sta mislite o mom treniranju koje sam gore naveo?
Title: Odg: 30ak kilograma viška !! HELP !! :)
Post by: BoDz4 on January 24, 2013, 06:50:00 PM
Sad sam zbunjen,zasto moze da se ima problema ako se ne soli? Ja ne jedem so godinama,jednostavno nemam potrebu o.O

@homer

Sto se tice treninga,gledaj da povecavas ponavljanja i serije,i postavljas sebi izazove. Mislim,ako ces citavo vrijeme da radis po 20 trbusnjaka itd,slabo je... Gledaj da sto god radis,povecavas svaki dan bar po malo. Posto si rekao da nemas snage za obicne sklekove,radi onda zenske,tj. klececi na kolenima,dok ne steknes snagu. I gledaj da ih sto sporije radis,da dobijes snagu. Tako i sa tegovima. I kad treba da se povecava tezina,improvizuj..Realno,ko ima volje,od svega moze da napravi spravu za vjezbanje. ;)
Title: Odg: 30ak kilograma viška !! HELP !! :)
Post by: g.paganini on January 24, 2013, 06:52:02 PM
Ako imas mogucnosti  , skini sa neta 60 dnevni program zove se Insanity , ima ga "free" po torrentima :)

Ja sam se snjim +sklekovi zgibovi , trbusjnaci odrao... -22.5 za 8 meseci... i bas sam bio u strava kondiciji.... samo polako bez neke zurbe,... izdrzis kolko izdrzis i guras iz dana u dan minut dva  , ponavljanje vise i to je to :)
Title: Odg: 30ak kilograma viška !! HELP !! :)
Post by: tenssa on January 24, 2013, 06:52:26 PM
Hint: hiponatremija...
Title: Odg: 30ak kilograma viška !! HELP !! :)
Post by: Milan on January 24, 2013, 07:01:28 PM
@Becks
Ne citam ga vise toliko, smorim se kad vidim sta rade i sa koliko para raspolazu. a i bolje jer me tera da pocnem da divljam sa kubikazom  :lol:
Title: Odg: 30ak kilograma viška !! HELP !! :)
Post by: homersimpson on January 24, 2013, 07:04:46 PM
Naravno, povecavam opterecenje konstantno, prvih par dana sam radio 15, 10, 10 trbusnjaka i ubijala me upala posle 4 dana, onda sam napravio pauzu od dva dana da prodje upala (a i morao sam zbog nekih dogadjaja nisam bio u mogucnosti da vezbam pa mi je taman prijalo da to vreme iskoristim kao pauzu)

Juce i danas sam radio gore navedeni "program" i uopste  nemam ni upalu ni neki veliki umor, tako da sam spreman za povecanje! To je ok!

Nego mislio sam ako nesto radim pogresno da mi napomenete, ja prvo radim "kardio" pa onda vezbe..
Nekako mi je to logicno, prvo mi se lagano zagreje telo, misici, zglobovi pa onda radim "teze vezbe", negde sam citao da prvo treba vezbe pa kardio???
Title: Odg: 30ak kilograma viška !! HELP !! :)
Post by: homersimpson on January 24, 2013, 07:08:53 PM
i da, posto radim ujutru na prazan stomak ili popijem kafu uglavnom, procitao sam da nevalja vise od sat vremena da se vezba je nakon sata moze doci do potrosnje misica (*potrosnje - postoji strucniji naziv ali ga nisam zapamtio, vi koji ste edukovaniji verovatno znate o cemu pricam :D )
Title: Odg: 30ak kilograma viška !! HELP !! :)
Post by: BoDz4 on January 24, 2013, 07:10:31 PM
Naravno, povecavam opterecenje konstantno, prvih par dana sam radio 15, 10, 10 trbusnjaka i ubijala me upala posle 4 dana, onda sam napravio pauzu od dva dana da prodje upala (a i morao sam zbog nekih dogadjaja nisam bio u mogucnosti da vezbam pa mi je taman prijalo da to vreme iskoristim kao pauzu)

Juce i danas sam radio gore navedeni "program" i uopste  nemam ni upalu ni neki veliki umor, tako da sam spreman za povecanje! To je ok!

Nego mislio sam ako nesto radim pogresno da mi napomenete, ja prvo radim "kardio" pa onda vezbe..
Nekako mi je to logicno, prvo mi se lagano zagreje telo, misici, zglobovi pa onda radim "teze vezbe", negde sam citao da prvo treba vezbe pa kardio???
Ja bih mozda to odvojio nekako,ako mozes npr ujutru kardio na prazan stomak,a onda kasnije u toku dana ovo drugo.  :) 
@tenssa,hvala na hint-u  :)
Title: Odg: 30ak kilograma viška !! HELP !! :)
Post by: Becks on January 24, 2013, 07:13:55 PM
i da, posto radim ujutru na prazan stomak ili popijem kafu uglavnom, procitao sam da nevalja vise od sat vremena da se vezba je nakon sata moze doci do potrosnje misica (*potrosnje - postoji strucniji naziv ali ga nisam zapamtio, vi koji ste edukovaniji verovatno znate o cemu pricam :D )

Slobodno vezbaj, imas ti dosta sala da izgubis.
Title: Odg: 30ak kilograma viška !! HELP !! :)
Post by: homersimpson on January 24, 2013, 07:19:36 PM
Znaci smem da vezbam ujutru neograniceno? Nemoram da brinem da ce mi se misici oštetiti?

Sta mislite ako budem disciplovan, budem trenirao i ispravno se hrnio, koliko mi treba da moje telo izgleda kao sto ga ima TENSSA??? :)
Title: Odg: 30ak kilograma viška !! HELP !! :)
Post by: Becks on January 24, 2013, 07:27:03 PM
Znaci smem da vezbam ujutru neograniceno? Nemoram da brinem da ce mi se misici oštetiti?

Sta mislite ako budem disciplovan, budem trenirao i ispravno se hrnio, koliko mi treba da moje telo izgleda kao sto ga ima TENSSA??? :)

~5 godina  :rolleyes01:
Title: Odg: 30ak kilograma viška !! HELP !! :)
Post by: homersimpson on January 24, 2013, 07:29:25 PM
Fuck.. :)
Title: Odg: 30ak kilograma viška !! HELP !! :)
Post by: BoDz4 on January 24, 2013, 07:34:43 PM
Hahahah brate,polako,postavi sebi prvo cilj da smrsas,onda posle brini o misicnoj masi :D
Title: Odg: 30ak kilograma viška !! HELP !! :)
Post by: Darmarko on January 24, 2013, 08:31:04 PM
I ja ti preporučujem kardio ujutru na prazan stomak, a popodne vežbe.
Oprezno sa ugljenim hidratima. Ja ih u poslednje vreme izbegavam skroz u jutarnjim časovima, ali popodne ih konzumiram ali oprezno.
 evo ti slika, kada sam imao oko 110 i sada
nisam u baš najboljoj gormi, a i slika je loša, ali nisam se mnogo slikao u poslednje vreme :)
Title: Odg: 30ak kilograma viška !! HELP !! :)
Post by: enf0rcer17 on January 24, 2013, 08:33:51 PM
ako vec izbegavas uh bolje ih izbegavaj popodne nego ujutru :D
Title: Odg: 30ak kilograma viška !! HELP !! :)
Post by: lemi livo skodi on January 24, 2013, 10:02:53 PM
pa u pravu je, zato sto ces prvu godinu da izgubis dok izvalis sve kako sta pa ces posle imati dosta promasaja oko mase i definicije i na kraju kad sve izvalis sta ti odgovara pucices se hemijom i to je 5 godina

zato bolje uzmi odmah nekog trenera bar u pocetku dok ne izvalis kako to sve ide i ustedi par godina, naravno samo ako si uporan i disciplinovan
Title: Odg: 30ak kilograma viška !! HELP !! :)
Post by: Becks on January 24, 2013, 10:19:00 PM
zato sto ces prvu godinu da izgubis dok izvalis sve kako sta pa ces posle imati dosta promasaja oko mase i definicije i na kraju kad sve izvalis sta ti odgovara pucices se hemijom i to je 5 godina

hahahah otprilike  :lol:
Title: Odg: 30ak kilograma viška !! HELP !! :)
Post by: homersimpson on January 24, 2013, 10:27:18 PM
@Darmarko

To je za mene zavidan rezultat, koliko ti je trebalo?
Title: Odg: 30ak kilograma viška !! HELP !! :)
Post by: Darmarko on January 24, 2013, 10:50:56 PM
Trebalo je dosta, ali do leta ako si uporan možeš da postigneš super rezultate. Ne zamaraj se mnogo pitanjima nego počni da teniraš
Title: Odg: 30ak kilograma viška !! HELP !! :)
Post by: tenssa on January 25, 2013, 07:26:39 AM
3.5 godine ovo sa mog avatara...
Title: Odg: 30ak kilograma viška !! HELP !! :)
Post by: malimrav on February 03, 2013, 09:36:11 PM
Pitao si za neke kardio vezbe u zatvorenom... Mozda da pokusas preskakati vijacu. To je dobra kardio vezba za koju ti je potreban samo bolji tj. tezi kanap ili guma. Preskakanje vijace moze biti jako izazovno. Kada savladas osnovnu "tehniku", krenes sa unakrsnim preskakanjem tj. sa ukrstanjem ruku, zatim naizmenicno na jednoj nozi ili preskakanje sa rotacijom tela. Na kraju pokusas jednim skokom dva ili tri kruga vijacom da napravis, cisto da podignes moral.... Sve u svemu odlicna vezba, samo oprezno sa zglobovima i kao sto su pre mene rekli postepeno povecavaj duzinu treninga.. I "obavezno" uz pesmu "eye of the tiger", da ugodjaj bude potpun ;)