EXYU FITNESS FORUM

Ishrana, suplementi, stimulativna sredstva => ::Ishrana:: => Topic started by: slobabob on December 26, 2009, 09:01:38 PM

Title: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: slobabob on December 26, 2009, 09:01:38 PM
Zeleo sam da postavim svoju analizu krvi i mokrace koju sam odradio. Doktor kada je pogledao rekao je da ovako nesto nije video do sada od kada se bavi lecenjem ljudi. Mozda Lazic i Pedja susreli kod svojih ljudi koje treniraju….. Pitao me je da li sam bio na planinu u skorije vreme jer mi je broj eritrocita veliki (iznad gornje granice). Rekoh mu da nisam. Moje licno misljenje uz konsultacije sa mojima jeste da je u pitanju gnetski nasledjena osobina sa majkine strane. 1997 godine sam imao nesto manje (5.7 miliona eritrocita).
Ono sto sam zeleo da kazem je da ne pijem omega 3, jedem deset cela jaja, pirinac, meso (junetina riba piletina).
Obrok jedan pirinac i 5 cela jaja, obrok dva meso (piletina ili junetina) i pirinac uz obicno kupus salatu, obrok tri kao i obrok dva ili 5 cela jaja i pirinac. obrok 4 riba i pirinac. obrok 5 piletina ili junetina (zavisi sta imam od zaliha u frizideru, obrok 6, pred spavanje ella sir. u svakom obroku gledam da unesem ne manje od 25 a ne vise od 50 grama proteina. U obroku 5 nisu zastupljeni ugljeni hidrati iz pirinca sem iz hleba koji nekada jedem a nekada ne jedem. Obrok 6 je samo posni sir i kada imam blend onda mesam sir i blend. Pirinac jedem po obroku izmedju 80 i 120 grama (sirova mera).
Inace, namerno sam jeo cela jaja poslednjih mesec dana da vidim sta ce reci masnoca u krvi. Kako se iz rezultata vidi dobar holesterol mi je iznad gornje granice a los holesterol u granicama.
Sve u svemu razbio sam famu po pitanju zumanceta iz jajeta i da li da jedem dva tri ili pet (smem i mogu jesti 10 a da mi ne skodi).
U mokraci ima malo peska i bakterija ali lekar rece da dodjem za mesec dana na kontrolu da odradim opet krv i mokracu da vidi sta ce reci eritrociti i pesak u mokraci i bakterije. Rekao mi je da pijem uvin caj i sto vise tecnosti. Medjutim ja pijem sigurno 3 litra vode u toku dana. Sve u svemu mozda je to kada je mokraca u pitanju trenutno stanje. Inace zanima me sledece. Planiram polovinom januara krenuti sa kreatinom i proteinom. Da li da odlozim pijenje kreatina za posle analize krvi i mokrace da ne bi vrednosti mokrace presle gornju granicu? Nisam upucen u to pa zato pitam za savet sta da cinim da uzalud ne gubim vreme. Do sada sam pio jednom kreatin letos (od polovine avgusta do polovine septembra).
Kako vidim metabolizam mi je po svemu sudeci cudan. Sporo dobijam na misicnoj masi ali sta je tu je. Sta je po sredi kada je moje telo u pitanju nisam pametan. Da li postoji neki eliksir zivota i sveti gral ne znam ali idem u istom ritmu jer drugacije ne umem….. Svaki savet je dobro dosao….

(http://img697.imageshack.us/img697/6272/sprovodnilist1.th.jpg) (http://img697.imageshack.us/my.php?image=sprovodnilist1.jpg) (http://img8.imageshack.us/img8/6685/biohemijskinalaz.th.jpg) (http://img8.imageshack.us/my.php?image=biohemijskinalaz.jpg) (http://img705.imageshack.us/img705/5566/rezultat.th.jpg) (http://img705.imageshack.us/my.php?image=rezultat.jpg)
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: Bare on December 29, 2009, 01:39:43 PM
Sta mu je znacilo "nije video u zivotu od kako leci ljude"???
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: slobabob on December 29, 2009, 01:53:13 PM
Do sada je vidjao samo malokrvne ljude. Ja sam mu prvi sa punokrvnoscu. Uradicu jos neke testove da proverim da li sam "bolestan" ili je to meni prirodno.
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: bebac on December 29, 2009, 02:27:47 PM
Evo Sloba je već počeo da istražuje, još malo pa će studije, experimenti, pa počeće knjige da piše... Pohvalno mladiću  :clap: :lol:
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: slobabob on December 30, 2009, 01:20:24 PM
Odradio ultrazvuk abdomena i sui organi sem pravilnog oblika i velicine. Slezina homogenog parenhima nesto naglasenijeg dijametara - 126mm normalna je 6mm manje. Intra peritonealno bez slobodne tecnosti. Od prvog idem na klinicki centar hematologu (profesor na medicinskom) da vidimo sto ce reci. Povecani broj eritrocita ne bi smetao da je slezina normalne velicine ali posto nije idem dalje sa proverama. Videcemo sta je u pitanju. Inace internista kod koga sam bio mi je rekao da smem piti proteine iz praskova jer nije opasno :)
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: ivanx3m on December 30, 2009, 01:31:22 PM
Inace internista kod koga sam bio mi je rekao da smem piti proteine iz praskova jer nije opasno :)

I naučni znanstvenici priznali!  :clap:
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: Kosuta on December 30, 2009, 03:02:32 PM
Quote
Inace internista kod koga sam bio mi je rekao da smem piti proteine iz praskova jer nije opasno


steta sto su takvi retki
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: Swat on December 30, 2009, 06:43:52 PM
Nadje se pokoji, ali opet kreatin im ne pominjite!!!!!!!!!!!!  :lol:
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: Pedja Petrovic on January 04, 2010, 11:23:00 AM
Nadje se pokoji, ali opet kreatin im ne pominjite!!!!!!!!!!!!  :lol:

BAS TAKO
a tako se biti i slobi kada kaze sta je uzimao te ce mu reci da je od toga.
neznam sta je cudno kod PUNOKRVNOSTI??
ja sam takdjer punokravn i imam problem sa tim.
cak mi nekada krv na nos krene aj da kazem narodski koliko je jaka......
davanje krvi npr moglo bi da resi problem..ali posto ja uzimam maligane  :evillaugh: :evillaugh: :evillaugh:

salim se..
neznam i na osnovu cega si utvrdio da smes da jedes 10 celih jaja?
sve u svemu..
zdrav si kao konj i nemas nikakvog razloga da se ispitivas u tim godinama i na taj nacin...
covece..budi sretan da ti ne trebaju nikakava ispitaivnja i uzivaj u svojoj mladosti..

i bdw....
zasto ti taj strcunjak nije rekao da povecan unos proteina,npr u tvom slucaju ;).moze da dovede do povecanog broja eritrocita...
i jos jedan bdw....
pri povecanom unosu proteina je potrebna veca kolicna od 3 lit vode pa iz tog razloga imas taj okeanski pesak u mokraci  :lol: :lol: :lol:

it is a dzouk....

kao sto rekoh,..nemoj da se smaras u i sa budalstinima vec uzivaj
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: slobabob on January 04, 2010, 12:24:25 PM
Idem kod hematologa u sredu da resim na nacisto. U prisustvu roditelja da im doktor objasni da aminokiseline nisu stetne i da nacin na koji jedem a napisao ga u prvom postu nije opasan i ne steti organizmu. Ne mogu da se ubedjujem i objasnjavam jer jos me moji izdrzavaju a imaju zabludu o suplementima jer vecina momaka koje znam bi precicom do snova uz steroide i razne kojestarije pa posle pooboljevaju i postaju sterilni jer i ne znaju sta su AAS a pricaju o metanu testosteronu itd itd. Moji roditelji, majka prvenstveno, misli da svi rade kao ja po pitanju ishrane pa obole. No, da ne davim time nebitno je. Inace, bio kod interniste i on kaze da sam zdrav kao dren i da to nije nista sto sam punokrvan. Brine ga uvecana slezena i to sto sam pre 20 god imao mononukleozu. Da nije tako kaze mi, radio bi analize za 6meseci a ovako kaze mi idi i resi. Tako da cekam prof dr sa medicinskog u nisu da radi na klinicki i idem kod nje (po preporuci). Internista mi takodje je rekao da bi dobrovoljnim davanjem krvi mogao da resim punokrvnost. Sve u svemu ja nastavljam u istom ritmu i za iste pare hehe uz prolom vodu da mi dzara bubrege :)
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: slobabob on January 04, 2010, 12:29:55 PM
Sto se tice zumanaca i belanaca poslednjih mesec mesec ipo klopao 10zumanaca. Prica se da ne valja zbog holesterola jesti vise od par komada dnevno ili nedeljno, zavisi kog doktora slusamo. Kako vidim meni parametri za masnocu odlicni. Minerale i ostalo nisam uzimao u obzir ali mi za sada ne smeta. Ako gresim ispravite me po pitanju zumanceta. Inace jaja jedem przena, da se razumemo :)
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: Pedja Petrovic on January 04, 2010, 05:47:17 PM
Quote
on kaze da sam zdrav kao dren i da to nije nista sto sam punokrvan.

pa ovo sam ti rekao i ja a nisam internista  :evillaugh: :evillaugh:

salim se..
ma udri brigu na veslje covece..
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: slobabob on January 04, 2010, 06:55:35 PM
Pedja ne rekoste da li je ispravan moj zakljucak o tome sto jedem cela jaja a da mi je merilo krvna slika. Udrim na veselje samo tako hehe :lol:
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: Sekulla on January 05, 2010, 12:17:29 AM
Ja sam pre kure radio transaminaze, pricao kasnije sa nacelnikom na hepatologiji - covek je nesumnjivo eminentan i ko sam ja da sudim ali tvrdim da vecini doktora (pogotovo onih starijih) treba malo apdejtovanja po pitanju aktuelne suplementacije. Pobogu nauka i tehnologija galopom idu napred a oni prave pitanje za bcaa i whey (naravno, kreatin nisam pominjao). Elem njegova preporuka je da konkretno pileceg belog ne jedem vise od 200g dnevno!!!  :crazy:  Wtf? Sta bi rekao na 1,5kg belog, 2 tune i 10 jaja? :nonono:

Slobo nezgodno je kad si kod roditelja na buzdetu, ne zavidim ti ali posvetio si se ozbiljno ovom pa zrtvuj novu jaknu, patike ili stagod zarad klope i suplemenata - ja licno jesam.
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: slobabob on January 05, 2010, 01:42:52 AM
Sekulla nije problem oko zrtve, krpim kako krpim. Ja sam ti student koji sve sto jede sprema sam samcat jer ne zivim sa mojima, a jedem vidis i sam kako. Naucih sve da pripremam :lol: Finansija nije toliko problem koliko se da kazemo cimam zasto imam 6 miliona i 20 hiljada eritrocita i uvecanu slezinu a do pre par godina to nije bio slucaj. Do duse slezina ne znam kolika mi je bila. Sigurno da vezba i ishrana koju primenjujem uticali na to, ne vidim da je ista drugo moglo. Drugo objasnjenje nemam. Fora je da nemam nikakve simptome bolesti koje prate uvecanu slezinu i povecani broj crvenih krvnih zrnaca. Sve u svemu teram u istom ritmu. Sigurno se necu odreci AK iz praska :yes:
Idem profesoru doktoru na megdan. Verujem da zena prati desavanja u svetu jer predaje na fakultetu a znam da se edukuju po raznim simpozijumima jer im struka nalaze.
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: slobabob on January 05, 2010, 03:25:25 PM
Bio danas kod hematologa, radila danas ta koju trazio. Malo se smejao malo plakao. Vadio sam krv i 5,96 miliona eritrociti u mm3. Rekoh uzimam protein posle trenimga u vidu praska i aminokiseline i kao iz topa mi kazu od toga ti je povecan broj eritrocita. Ponovo radih ultrazvuk i na tri uzastopna merenja slezina 128, 117 i cini mi se 122mm. Inace rece lekar da slezina od 126mm i nije uvecana. Apsolvirala je da je od praskova povecan broj eritrocita. Da nastavim da jedem kako jedem. Kada joj rekao da jedem 10 cela jaja rekla mi da jedem jedno dnevno :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Rece mi takodje da ce mi bubrezi stradati. :lol: :lol: :lol:  Kada kasnije razgovarao sa majkom o tome kako po njihovim zakljucima trebam manje jesti ja pitam majku izvini sta da jedem, pljeskavice i kobaje ili sta, ne razumem. Majka mi kaze jedi supu. Na to sam se nasmejao. Do duse i moja majka vidi da to sto pricaju nema veze s mozgom jer nije tacno. Sve u svemu mi rekose da idem kod nutricioniste da mi prepise dijetu jer sto jedem mleko (u poslednje vreme ne), meso i jaja nije dobro :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Za mesec dana na analize i to je to. Ono sto cu da uradim za koji dan je da cu davati dobrovoljno krv jer sam za tako nesto predodredjen a njihove price neka pricaju drugima. Inace i hematolog ima sina sa kojim se ubedjuje oko praskova ali ne rece da mu zabranila da pije. Rece samo da je ne slusa. :)
Jedna druga medicinska sestra se ubacuje u razgovor i prica kako njen sin trenira i zivi na supama. To mu je hrana a napravio misice. Sve u svemu zanimljivo stanje u zdravstvu Srbije :yes: :lol:
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: Deja on January 05, 2010, 07:44:39 PM
Sta fali supama? (ako mislimo na domace)
Povrce, zasolis onako kako treba a ne kako babina saka baci, i obavezno pilece belo ;)
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: slobabob on January 05, 2010, 09:03:09 PM
Supama fale proteini. Nije rec o pilecem belom vec o proteinima i AK koje mi kao smetaju :lol: jedem ja supe tj. pijem ih ali nema rasta misicne mase bez proteina tj. AK. Zalosno je da profesor doktor ono govori sto sam cuo. Medicinske sestre necu ni da komentarisem. Moja greska je sto nisam uradio krvne analize neposredno pred prvi ulazak u teretanu pre prvih praskova kao dodatak ishrani i po zavrsetku ciklusa sa kreatinom recimo. No nutricionisti znaju. Od njega dobio zeleno svetlo u martu da mogu da pijem praskove.... Trebam mu odneti neke knjige i izneti problem koji imam. Sve u svemu pola miliona u visku eritrocita nije puno. Slezina je normalna i ne brinem. Idem u istom ritmu za iste pare. :yes:
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: Bare on January 06, 2010, 01:29:12 AM
A da ipak ti jedes malo supice?  :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: Pedja Petrovic on January 06, 2010, 06:40:00 AM
jbt ne mogu da verujem.....
nisi trebao da im kazes nista pa da se malo igras sa njima..jedn..30 godina narednih da traze.....
 a dejo...sta je dobro u supama ? ubacis komad mesa ili koze da otpusti ono najgore iz sebe u kipucu vodu?.....e jbg...
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: slobabob on January 06, 2010, 08:58:30 AM
Bare care ne smetaju mi supe kapiras li. Ne znam sto si ogranicen. Provaljujes li da jedem poslednje vreme cela jaja u velikim kolicinama pa mi je krvna slika za medalju. 200ml tecnosti sa masnocom ako je ima ili ne mom metabolizmu ne smeta. Iskoristim jedan dnevno konvencionalni rucak u studentskoj menzi. Gotovo uvek jedem beli pirinac i neku sniclu od mesa. Za 50kinti se toga odreci necu. Toliko kosta rucak.
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: Bare on January 06, 2010, 11:56:22 AM
Bare care ne smetaju mi supe kapiras li. Ne znam sto si ogranicen. Provaljujes li da jedem poslednje vreme cela jaja u velikim kolicinama pa mi je krvna slika za medalju. 200ml tecnosti sa masnocom ako je ima ili ne mom metabolizmu ne smeta. Iskoristim jedan dnevno konvencionalni rucak u studentskoj menzi. Gotovo uvek jedem beli pirinac i neku sniclu od mesa. Za 50kinti se toga odreci necu. Toliko kosta rucak.


Brate kolko smajlica da turim da bi ljudi ukapirali da se zezam, eno vec ih ima 5 po podu gore valjaju se od smijeha! ;)
salu na stranu, ni ja nikad nisam kapirao te supe, voda sa povrcem i mesom, pa to imas i ovako, al ono sto stvarno cenim je KOKOSIJA JUHA matjado i GOVEDJA takodje matjado. Ovo iz kese je navlaka za narod, ima mnogo nitrita i raznih gluposti i vise je steta nego korist.
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: slobabob on January 06, 2010, 05:44:20 PM
@Sekulla
cu te patosem :lol: :lol: :lol:
@Deja
Ne koristim zejtin. Teflon by metalac gornji milanovac. Ako i nekada stavim to bude 3 kapi da namazem teflon posle pranja pa ga obrisem papirnim ubrusom.
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: Deja on January 06, 2010, 11:05:20 PM
@Deja
Ne koristim zejtin. Teflon by metalac gornji milanovac. Ako i nekada stavim to bude 3 kapi da namazem teflon posle pranja pa ga obrisem papirnim ubrusom.
Pa onda sta brines :D Mani se ovih koji nisu ni TV pogledali a kamoli novo naucili ;)
Mada 10 jaja odjednom.. 15gr zasicenih masti :(
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: slobabob on January 08, 2010, 06:28:43 PM
Ostao sam duzan analize krvi sa klinickog centra Nis

(http://img213.imageshack.us/img213/6989/analizaklinickicentar.th.jpg) (http://img213.imageshack.us/my.php?image=analizaklinickicentar.jpg)
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: slobabob on February 07, 2010, 12:33:13 AM
Doslo vreme da uradim analizu krvi za mesec dana. Trenutno je na godisnjem odmoru pa ne mogu da odem da pogleda ali ono sto mi je dokrtor na studentskoj rekao jeste da su rezultati dobri i da jedino moze jos krvni razmaz da mi uradi da vidi u kakvom su stanju eritrociti jer eritrocitoza samo opisana u mom slucaju kao prisutna nije postavljena dijagnoza. Iskreno verujem da ce sve biti u redu jer nema razloga da bude nesto lose. Problem je sto se bavim sportom jer lekarima idu samo bolesni ljudi i kada ode neko zdrav onda drame. Htrela je da me preko elektrolita i mokracne kiseline proveri da li se drzim pravila ali ocigledno je i tu sve u redu. Cekacu da vidim sta ce ispasti na kraju.
Prilazem analize koje sam radio pre par dana. Malo me buni ova visina secera u krvi ali ko ce ga znati. Jeste da sam pojeo kasno po podne neke kolace ali opet ta visina secera malo cudno ali dobro....

(http://img9.imageshack.us/img9/7072/scang.th.jpg) (http://img9.imageshack.us/i/scang.jpg/) (http://img249.imageshack.us/img249/6221/scan.th.jpg) (http://img249.imageshack.us/i/scan.jpg/) (http://img707.imageshack.us/img707/7047/scani.th.jpg) (http://img707.imageshack.us/i/scani.jpg/)
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: slobabob on February 07, 2010, 12:38:34 AM
ne znam zasto je neko obrisao ovu analizu krvi ali da je vratim da bi imala kompletna analiza koju sam do sada radioa koja je izvrsena na dan 10. 01. 2010.

(http://img709.imageshack.us/img709/319/scano.th.jpg) (http://img709.imageshack.us/my.php?image=scano.jpg)
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: bbb on February 09, 2010, 12:55:14 AM
matori ti si jos ludji :lol: :lol: :lol:
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: vuksa on February 09, 2010, 11:20:49 AM
slobo jedno pitanje...zasto ti kacis sve ove analize?
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: slobabob on February 09, 2010, 12:48:55 PM
slobo jedno pitanje...zasto ti kacis sve ove analize?

Zato sto sam obecao. Nisam znao da ce obicno davanje krvi otici u ovom smeru. Bilo je nekih prica na forumu oko analize krvi i sta treba proveravati. Ne vidim ista lose u tome sto savestan vezbac pokaze svoje zdravstveno stanje gde nista sem eritrocita nije van dozvoljenih granica.
Moze se jasno videti sta koliko uzimam od hrane i da ne ispadne da jedno pricam a drugo radim. mislim pre svega na one koji misle da uzalud treniram.
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: tozaNS on February 09, 2010, 05:37:00 PM
e moj slobo pa sa na ulici da pokupim 50 ljudi njih 49 ce da ima savrsene rezultate
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: NightHawk on February 09, 2010, 11:02:36 PM
e moj slobo pa sa na ulici da pokupim 50 ljudi njih 49 ce da ima savrsene rezultate
a ovaj jedan  :lol: :lol:?
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: tozaNS on February 10, 2010, 12:55:25 AM
a ovaj jedan  :lol: :lol:?
slobabob
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: Deja on February 10, 2010, 04:50:52 AM
Slobo, gde ti vidis povisen secer? U granicama je, sta vishe na sredini.
Doduse, koliko vidim nizak si sa kalijumom, i malko sa natrijumom i kalcijumom? (ovo prvo razumem, ali kako si druga dva uspeo u Srbiji svaka ti cast :D)
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: slobabob on February 10, 2010, 07:43:40 AM
Slobo, gde ti vidis povisen secer? U granicama je, sta vishe na sredini.
Doduse, koliko vidim nizak si sa kalijumom, i malko sa natrijumom i kalcijumom? (ovo prvo razumem, ali kako si druga dva uspeo u Srbiji svaka ti cast :D)
Delom je zasluzno to sto sam prestao da uzimam dodatke u vidu vitamina i minerala na nekih mesec dana i isto toliko nisam trenirao. DA izpunim zelju doktoru da vidi da nije zbog teretane to sto mi se desava sa eritrocitima.  :yes: :yes: :yes:
Ako sumnjas u verodostojnost rezultata jedino ministarstvu zdravlja da se obratis i pitas za kliniku na kojoj sam radio iste.  :) Uostalom pise ti kojom tehnikom se vrsi provera.
Sto se tice glukoze malo je povisena u odnosu na dane kada sam vise vodio racuna da ne uzimam proste secere. Poslednji obrok koji je imao ugljenje hidrate sam pojeo recimo oko 17h. Visi nivo secera u krvi se odrzao sve do jutra. Hocu da kazem da nisu toliko velike oscilacije i pad secera u krvi kao sto se nekada prikazuje ili ima misljenje o tome. Dobro, nisam radio analize po zavrsetku treninga ali postujem postulate BB tako da se rezerve glikogena dopunjuju.
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: Und3i2c0v3i2 on February 10, 2010, 07:55:13 AM
slobo jedno pitanje...zasto ti kacis sve ove analize?

nemoguce da te ne interesuje od cega je slobica made of  :lol:

i molim te, sto pre da uradis te analize odmah nakon treninga, i da nam okacis, recimo to me bas interesuje, kakvi ce biti :yes:

Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: Deja on February 10, 2010, 08:15:49 AM
Delom je zasluzno to sto sam prestao da uzimam dodatke u vidu vitamina i minerala na nekih mesec dana i isto toliko nisam trenirao. DA izpunim zelju doktoru da vidi da nije zbog teretane to sto mi se desava sa eritrocitima.  :yes: :yes: :yes:
Pa multivitamini/minerali obicni i nemaju kalijum ili ga imaju u dozama tipa 100mg - tako neka doza ti ne bi mnogo promenila sliku!

Quote
Ako sumnjas u verodostojnost rezultata jedino ministarstvu zdravlja da se obratis i pitas za kliniku na kojoj sam radio iste.  :)
Pa znam skoro sve na toj klinici, tako da naravno da sumnjam :D
Salim se, ocigledno ti trebaju elektroliti.

Quote
Sto se tice glukoze malo je povisena u odnosu na dane kada sam vise vodio racuna da ne uzimam proste secere.
Pa sta ti hoces, glukozu na 4.5?;)
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: Milan on February 10, 2010, 10:14:01 AM
joj brate slobodane,cime se ti zamaras sve u zivotu..kakvi bb postulati i dokazivanje normalnih nivoa olova i cinka..
vezbaj i jedi,uradi s vremena na vreme krvnu sliku zbog zdravlja,nabaci jos kg,pa prilozi slike..nece ti sigurno glukoza biti poremecena od amino i ostalih suplemenata koje pijes
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: wldnbg on February 10, 2010, 12:56:09 PM
pa prilozi slike..
realno bi trebao jedan update
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: slobabob on February 10, 2010, 01:08:47 PM
Quote
Pa multivitamini/minerali obicni i nemaju kalijum ili ga imaju u dozama tipa 100mg - tako neka doza ti ne bi mnogo promenila sliku!
Odakle ti znas sta ja pijem i sta uzimam dodatno iz tableta kada su vitamini i minerali u pitanju. Uzimam ja sta uzimam i ne brini ti za mene po pitanju mojih elektrolita. Voleo bih da ti odradis svoje analize pa da ih prokomentarisemo kakve su a ne da nabadas.


joj brate slobodane,cime se ti zamaras sve u zivotu..kakvi bb postulati i dokazivanje normalnih nivoa olova i cinka..
vezbaj i jedi,uradi s vremena na vreme krvnu sliku zbog zdravlja,nabaci jos kg,pa prilozi slike..nece ti sigurno glukoza biti poremecena od amino i ostalih suplemenata koje pijes
Milane nismo se razumeli... Rekao sam da se drzim osnove i sustine oko bb. Hteo sam da kazem da ne pada tako brzo nivo secera u krvi kao sto sam ja mislio da pada. Radim jos jedne za mesec dana i to je do jula  :lol:
NE dajem im vise krv.  :lol:
Dusmani
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: Und3i2c0v3i2 on February 10, 2010, 03:27:17 PM
Odakle ti znas sta ja pijem i sta uzimam dodatno iz tableta kada su vitamini i minerali u pitanju. Uzimam ja sta uzimam i ne brini ti za mene po pitanju mojih elektrolita. Voleo bih da ti odradis svoje analize pa da ih prokomentarisemo kakve su a ne da nabadas.

ako se vec kacis ovde onda nemoj biti bezobrazan kad ti neko lepo kaze svoje misljenje
nigde te nije vredjao niti bilo sta tako da taj stav ces iz korena da menjas da ja ne popizdim  :lol:
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: slobabob on February 10, 2010, 04:57:26 PM
ako se vec kacis ovde onda nemoj biti bezobrazan kad ti neko lepo kaze svoje misljenje
nigde te nije vredjao niti bilo sta tako da taj stav ces iz korena da menjas da ja ne popizdim  :lol:
Zaista nemam nameru da ulazim sa Vama u polemiku. Tema ce da ide ako vec i nije otisla u pogresnom pravcu. Momak napada verodostojnost mojih nalaza tj. klinike koja ih je radila a kojoj sam platio. Lepo pise ko je radio kada je radio i na koji nacin. Uz to mi govori da ne uzimam minerale i vitamine koje uzimam i znam tacno sta radim. Jedino natrijum ne uzimam solo kao mineral vec preko kihinjske soli. To ako on ima problem sa svojim mozgom neka resava. Ja citam kako je napisano.
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: tozaNS on February 10, 2010, 05:35:40 PM
mislim da pva tema treba da dobije jedan  http://img370.imageshack.us/img370/6880/roflcopter9grpm2.png
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: Deja on February 10, 2010, 08:45:22 PM
slobodane, pre nego nastavis da lupetas, nauci srpski, ili koji god ti je maternji jezik.
Potpuno si suprotno shvatio sve sto sam rekao.
Niti sam mislio da su analize nekorektne (vidis valjda smiley na kraju).
Niti sumnjam da uzimas dobre suplemente.
Niti sam rekao da ih ne uzimas.

Jedino sto sam bez sale rekao je da kalijum neces nadoknaditi iz multivitamin/mineral. Ako dodas tome eko-kalijum ili biofarov ili nesto slicno sto je spec. kalijum, mozes, ali svi multivitamini/minerali ili nemaju ili imaju kalijum u jako malim dozama uglavnom.
To je bio savet - a ti ako si na 0UH nemoj da se svadjas, nego ili uzmi bensedin ili odspavaj pa sledeci dan kad nisi na 0UH procitaj ponovo.

Off.
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: slobabob on February 11, 2010, 10:37:04 AM
Quote
Doduse, koliko vidim nizak si sa kalijumom, i malko sa natrijumom i kalcijumom? (ovo prvo razumem, ali kako si druga dva uspeo u Srbiji svaka ti cast :D)

Da li se cinicno smejes ili ne ja vidovit nisam. Tumacim kako pise
NE znam zasto pises nesto kada nema znacaja.

Quote
Jedino sto sam bez sale rekao je da kalijum neces nadoknaditi iz multivitamin/mineral. Ako dodas tome eko-kalijum ili biofarov ili nesto slicno sto je spec. kalijum, mozes, ali svi multivitamini/minerali ili nemaju ili imaju kalijum u jako malim dozama uglavnom.
To je bio savet - a ti ako si na 0UH nemoj da se svadjas, nego ili uzmi bensedin ili odspavaj pa sledeci dan kad nisi na 0UH procitaj ponovo.

Evo ti primer za nadoknadu kalijuma. Preparat se zove Orasal 65.
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: bebac on February 11, 2010, 01:25:02 PM
Zajeb.vajte se Vi ali kad Sloba nagura 5000 postova, pa kad neki početnik počne da ga sluša...biće čupavo.
Neko ko prvi put dođe vidi slobine postove i kaže u sebi ovaj mora da otkida kako zna i zezne se ;)

Idi slobo hiperplaziraj se kući sa kg riže dnevno, batali te studije i beskonačne svađe.
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: Und3i2c0v3i2 on February 11, 2010, 01:26:51 PM
pa kad neki pocetnik pocne da ga slusa...

bebac gde ti zivis
to vreme je vec doslo  :lol:
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: bebac on February 11, 2010, 01:31:21 PM
bebac gde ti zivis
to vreme je vec doslo  :lol:

Auuuuuuuuuu !
Jeba.i su čvorka  :lol:
Pazi kad je on "domaćin foruma" VAUUUUUUUUUUU ! Ja sam "rekreativac" ......slobo baci koji savet za mene, samo batali suplementaciju nego baci pasulj pa gledaj oću li dobiti para ? $$$$$$$$$$$$$$$$$   :lol:
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: Sekulla on February 11, 2010, 10:25:04 PM
E tim se (jedino) ne bavi!  :lol: :lol: :lol:
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: slobabob on February 11, 2010, 10:47:55 PM
Idi slobo hiperplaziraj se kuci sa kg rize dnevno, batali te studije i beskonacne svadje.

Da li verujes Bebac da je moguce kod naturalnih vezbaca izazvati hiperplaziju?
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: Milan on February 11, 2010, 10:54:31 PM
slobo,brate,prvo izazovi hipertrofiju   :evillaugh: :lol:
bez ljutnje,al morao sam :)
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: tenssa on February 11, 2010, 11:07:36 PM
Quote
slobo,brate,prvo izazovi hipertrofiju   evillaugh lol
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: slobabob on February 11, 2010, 11:16:28 PM
slobo,brate,prvo izazovi hipertrofiju   :evillaugh: :lol:
bez ljutnje,al morao sam :)
Opet nisi razume.  :nonono:
Zna Bebac zasto ja njega ovo pitam. NE spominje on ovo slucajno. Moje pitanje glasi vrlo prosto: Da li verujes Bebac da je moguce kod naturalnih vezbaca izazvati hiperplaziju?
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: Milan on February 11, 2010, 11:26:19 PM
ma lupio sam..fora,nevezano skroz za vasu pricu
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: Sekulla on February 11, 2010, 11:43:39 PM
Dobro ako je opravdano daj da i mi cujemo sta je to sto on zna a mi ne znamo pa da te konacno skapiramo!!!
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: tozaNS on February 11, 2010, 11:50:18 PM
slobabob    storyteller    :hitself:
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: lokk1 on February 12, 2010, 12:37:06 AM
Opet nisi razume.  :nonono:
Zna Bebac zasto ja njega ovo pitam. NE spominje on ovo slucajno. Moje pitanje glasi vrlo prosto: Da li verujes Bebac da je moguce kod naturalnih vezbaca izazvati hiperplaziju?

naravno da moze
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: tozaNS on February 12, 2010, 05:26:01 PM
Da li verujes Bebac da je moguce kod naturalnih vezbaca izazvati hiperplaziju?
naravno da je moguce.....ne samo kod vezbaca nego i kod obicnih ljudi......
zar nikad nisi cuo za uvecanu prostatu...??????
a pogodi sta su organi....misici brate
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: slobabob on February 12, 2010, 05:29:39 PM
naravno da je moguce.....ne samo kod vezbaca nego i kod obicnih ljudi......
zar nikad nisi cuo za uvecanu prostatu...??????
a pogodi sta su organi....misici brate


Prijatelju nemoj meni o tome da pricas.... Pratis 52 foruma pa gledaj sta bebac pise o tome. Znam ja da je hiperplazija moguca, primer su ti vaterpolisti rukometasi i njihova ramena.... BB mogu hiperplaziju izazvati na celom telu...
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: tozaNS on February 12, 2010, 05:32:23 PM
Prijatelju nemoj meni o tome da pricas.... Pratis 52 foruma pa gledaj sta bebac pise o tome. Znam ja da je hiperplazija moguca, primer su ti vaterpolisti rukometasi i njihova ramena.... BB mogu hiperplaziju izazvati na celom telu...
yes master :bowing:
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: Sekulla on February 12, 2010, 05:48:19 PM
  :cry1:    R.I.P. http://www.exyu-fitness.com/forum/index.php/topic,11691.60.html
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: slobabob on April 01, 2010, 01:42:16 PM
Bio sam na kontrolu povodom povecanog broj aeritrocita.
Danas je sve ok. Jedino sto sam promenio je da nisam trenirao nekih mesec dana (obaveze skolskog tipa i zene  :wow: ).  I da nisam jeo junece meso i konjetinu. Jeo sam pilece sto se tice mesa ostalo je klasika ovsene sa jogurtom jaja (cela 10tak dnevno) ella sir pirinac i po nekad testo tj makarone. Da li je junetina i konjetina uticala na povecan broj eritrocita ili to sto sam manje pio vode ne znam. U svakom slucaju kontrola za dva meseca pa cu videti tad stanje. Sad ubacujem u turbo....  :rolleyes01:

(http://img413.imageshack.us/img413/657/dsc00562dt.th.jpg) (http://img413.imageshack.us/my.php?image=dsc00562dt.jpg)
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: Tanor on April 01, 2010, 02:04:17 PM
Slobo,za kolko padeza znas ?  :wow: :evillaugh:

Sad ubacujem u turbo....  :rolleyes01:

Da ti ne bude mnogo  :wow:
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: Deja on April 01, 2010, 06:29:19 PM
Padez? Sta to jeste?;)

@slobo, meni su bili povecani eritrociti i hemakrit (HCT) psole samo nekoliko dana na Insanity workout-u. A moja ishrana se svodi na ribu, sir i suplemente ;)

Izgleda da vezbanje povecava krvotok :D Zamisli ;)
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: slobabob on April 01, 2010, 08:06:32 PM
Padez? Sta to jeste?;)

@slobo, meni su bili povecani eritrociti i hemakrit (HCT) psole samo nekoliko dana na Insanity workout-u. A moja ishrana se svodi na ribu, sir i suplemente ;)

Izgleda da vezbanje povecava krvotok :D Zamisli ;)

Nisam se cimao da vidim sta znaci hemakrit....
Sve mi je u granicama sto mi se svidja.  :yes: :yes: :yes:
Meni ne treba NO reaktor. Prirodno izazivam prokrvljenost  :lol: :lol: :lol: :lol:
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: Deja on April 01, 2010, 08:18:30 PM
Hematokrit u stvari:
http://en.wikipedia.org/wiki/Hematocrit
Ko je pomenuo NO reaktore?:)
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: wldnbg on April 02, 2010, 12:31:42 AM
cetri strane na ovoj temi....boze gospode...
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: bbb on April 02, 2010, 01:32:40 PM
hahahah,kolko te lik nervira,bas ga ne podnosis :lol: :lol: :lol:,poceces samo njega da komentarises :)
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: Deja on April 02, 2010, 03:32:32 PM
Zbog takvih i ima 4 strane :D
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: wldnbg on April 02, 2010, 05:51:57 PM
Zbog takvih i ima 4 strane :D
pa ima logike- kada bi ga svi iskulirali verovatno bi se sam pokupio i nestao... a iskreno da ti kazem, skoro sam i prestao da pratim forum- dobrim delom i zbog toga sto kad god pogledam poruke u 90% tema koje me zanimaju pise: "najnovija poruka - slobabob"
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: bebac on April 02, 2010, 06:27:29 PM
pa ima logike- kada bi ga svi iskulirali verovatno bi se sam pokupio i nestao... a iskreno da ti kazem, skoro sam i prestao da pratim forum- dobrim delom i zbog toga sto kad god pogledam poruke u 90% tema koje me zanimaju pise: "najnovija poruka - slobabob"

Nisi jedini  :)
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: Lazic on April 02, 2010, 06:54:23 PM
prijatelji moji, jos jednom to spomenete ja cu vrlo rado da vas obrisem sa ovog foruma..
ako je vama sloba bob jedini razlog da ne pratite forum, onda sta reci.kao takvi clanovi niste potrebni ovom forumu.
ovo je moja reakcija na vase viseputno ponavljanje kako vi ne pratite ovaj forum, apritom vasa znanja su potekla od ovog foruma, a ni priblizno mu ne vracate to sto ste ovde naucili.....
svako dobro vam zelim


edit..to ne znaci da mi je sloba dragocen..ali me iritira vasa reakcija i ako nista nema da vas zanima na ovom forumu, onda sta cete ovde..
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: bebac on April 02, 2010, 07:08:37 PM
prijatelji moji, jos jednom to spomenete ja cu vrlo rado da vas obrisem sa ovog foruma..
ako je vama sloba bob jedini razlog da ne pratite forum, onda sta reci.kao takvi clanovi niste potrebni ovom forumu.
ovo je moja reakcija na vase viseputno ponavljanje kako vi ne pratite ovaj forum, apritom vasa znanja su potekla od ovog foruma, a ni priblizno mu ne vracate to sto ste ovde naucili.....
svako dobro vam zelim


edit..to ne znaci da mi je sloba dragocen..ali me iritira vasa reakcija i ako nista nema da vas zanima na ovom forumu, onda sta cete ovde..

Sve to stoji, naučio sam na ovom forumu i još jednom maltene sve i zahvalan sam,  ali Lazicu ljudi nemaju živaca da samo sa njim "ratuju", kako kvalitetno da učestvuje neko u radu foruma ako će 99% svog vremena da se ubeđuje sa njim, da ispravlja krive drine, da gleda njegove slike sa plaže...
Ok , ja više neću da ga uzimam u usta i da se uplićem u njegove priče...a ti najbolje znaš šta je ok za forum, pa tako i radi.
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: Lazic on April 02, 2010, 07:14:39 PM
preduzeo sam korake, .njemu sam rekao sta sam imao kazem i vama

Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: wldnbg on April 02, 2010, 09:04:26 PM
prijatelji moji, jos jednom to spomenete ja cu vrlo rado da vas obrisem sa ovog foruma..
ako je vama sloba bob jedini razlog da ne pratite forum, onda sta reci.kao takvi clanovi niste potrebni ovom forumu.
ovo je moja reakcija na vase viseputno ponavljanje kako vi ne pratite ovaj forum, apritom vasa znanja su potekla od ovog foruma, a ni priblizno mu ne vracate to sto ste ovde naucili.....
svako dobro vam zelim


edit..to ne znaci da mi je sloba dragocen..ali me iritira vasa reakcija i ako nista nema da vas zanima na ovom forumu, onda sta cete ovde..
ja se slazem... pogotovo za onaj deo da sam ovde naucio mnogo mnogo toga, ali to sigurno nisam nacio kroz 1500 postova doticnog gospodina, vec citajuci rasprave tebe, pedje i ostalih koji su vrhunski u ovom sportu...a i slazem se sa ovim sto je bebac napisao tj da stvarno ne mogu da citam teme na kojoj se u svakoj desava rat u kome je slobebob koji na svaki nacin hoce da njegova bude zadnja rac na svakoj temi...a o tome zasto on to radi, to samo on zna.....kome to koristi?
a za ovo posednje u "editu" sto si napisao- ne slazem se... mnogo toga me zanima, ali iz pomenutih razloga, imam odbojnost prema samom otvaranju tema koje me veoma zanimaju jer se stresem bukvalno kad vidim ko e glavni rukovodilac projekta rasprave- a to je vec 100x pomenuto.....ako je to razlog da budem obrisan, banovan ili sta god, sta da se radi... necu zameriti sta god da se desi...
i sigurno je poslednji put da sam prokomentarisao bilo sta vezano za njega
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: Lazic on April 02, 2010, 09:45:41 PM
necu da vas brisem ali mi smeta to sto vezujete forum za njega..njemu sam rekao da nema potrebe da potvrdjuje potvrdjeno, da komentarise komentarisano, neka iznese svoje misljene kao i svaki drugi i to je to..
pedju i mene nema potrebe ko da potvrdjuje ili overava  :lol: :lol:
ovih dana obraticu paznju na to i nadam se da ce svi biti zadovoljni..
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: Sekulla on April 03, 2010, 01:10:07 AM
Hm, zato je dakle moj post posvecen doticnom obrisan... (onaj poveci). Ok, pravila su pravila, tako da cu da smatram da sam opomenut kao i bebac i wldnbg.
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: Pedja Petrovic on April 03, 2010, 07:19:03 AM
Quote
pedju i mene nema potrebe ko da potvrdjuje ili overava

ma mi smo overerni odavno :yes: :yes:
Title: Odg: Analiza (metabolizma) by slobabob
Post by: slobabob on April 09, 2010, 02:21:52 PM
Da li uzimanje vitamina B6 moze uticati na povecani broj eritrocita. Mislim na kolicinu od 20mg dnevno a da pri tom covek nema potrebu da uzima jer nije u deficitu sa istim!?

Pio sam jedno vreme pa me zanima moze li biti to uzrocnik da sam imao povecan broj eritrocita. Zaboravio sam da to prijavim doktorima  :lol: :lol: :lol: