Izvestaji sa takmicenja > Tenis

Đoković odbranio titulu u Dubaiju!

(1/2) > >>

Lazic:
[float=left][/float]Srpski teniser Novak Đoković uspeo je da odbrani titulu na turniru u Dubaiju pobedom u finalu nad Rusom Mihailom Južnim 7:5, 5:7, 6:3.

Meč je nastavljen u nedelju nakon što je u subotu prekinut zbog kiše pri prednosti Đokovića u setovima od 1:0, i 2:0 u drugom setu. Srpski teniser je uspešno došao do 3:0, nakon čega se Južni vratio u meč i na kraju preokrenuo za 7:5 i izjednačenje. Đoković je u trećem setu ponovo imao prednost od 3:0, posle čega je dozvolio Rusu da izjednači, ali je na kraju trijumfovao sa 6:3.

Đoković je dobro nastavio meč i osvojio dva poena za 3:0, a Južni potom na svoj servis smanuje na 3:1 za srpskog tenisera. Da se ne predaje, ruski teniser je pokazao u petom gemu u kojem je oduzeo Đokoviću servis i smanjio na 2:3. Posle kraće diskusije Đokovića sa sudijom, nakon što nije bio upozoren da je u pitanju prvi servis Južnog, a ne drugi, ruski teniser je iskoristio nervozu srpskog igrača i došao do 3:3. Ipak, Đoković se ubrzo sabrao i osvojio sedmi gem.

Đoković je u osmom gemu konačno imao priliku da oduzme servis protivniku, ali je srpski teniser napravio veliku grešku i u čistoj situaciji pogodio aut, pa je, umesto da servira za pobedu, dozvolio Južnom da izjednači na 4:4.

Indisponiranost srpskog tenisera bila je primetna i u devetom gemu kada je Južni došao do dve prilike za brejk, iskoristivši prvu za preokret i 5:4 za Rusa. Iako mu do tada ništa nije polazilo za rukom, Đoković je uspeo da se vrati i da konačno napravi brejk za 5:5. Da ruski teniser nije popustio, pokazao je već u narednom gemu u kome je oduzeo servis Đokoviću bez izgubljenog poena za prednost od 6:5. Odmah zatim, Južni ponovo bez izgubljenog poena dolazi do 7:5 i izjednačenja u setovima.

Treći set počeo je vođstvom Đokovića, iako je Južni imao priliku za brejk. Posle toga Đoković oduzima Južnom servis za prednost od 2:0. Povraćena psihološka stabilnost bila je vidno primetna i u trećem gemu u kojem je Đoković dozvolio protivniku da mu uzme samo jedan poen, tako da je ubrzo bilo i 3:0 za srpskog tenisera. Đoković je dobor počeo četvrti gem u trećem setu i poveo sa 30:0, ali je Južni preokrenuo na 40:30 i nakon izjednačenja, Rus je došao do 1:3. Posle maratonske borbe u petom gemu i brojnih brejk lopti, Južni smanjuje na 2:3, a odmah potom na svoj servis dolazi i do 3:3.

Da se situacija iz drugog seta ponavlja videlo se u sedmom gemu kada je Južni imao dve brejk lopte. Ipak, Đoković dolazi u prednost, a zatim i do 4:3. U narednom gemu, ovaj put je Đoković imao dve brejk lopte, od kojih iskorišćava drugu i dolazi do prilike da servira za pobedu. Srpski teniser je uspešno došao do čak tri meč lopte od kojih je iskoristio drugu i po prvi put u karijeri odbranio titulu sa nekog turnira.

Meč je trajao tri sata i 12 minuta i Đokoviću je ovo bila 17. titula u karijeri. Za pobedu na turniru u Dubaiju, srpski teniser je zaradio 383.000 dolara i odbranio je 500 ATP poena.

www.b92.net

wldnbg:
383.000$....sica....
e zivote........:)

Tanor:

--- Quote from: wldnbg on February 28, 2010, 02:32:51 PM ---383.000$....sica....
e zivote........:)

--- End quote ---

Kao i prethodnih 17 mil  :) :) ...

MilosM:
I kad on izgubi mec, ljudi se nerviraju, a on uzme para za jedan turnir koliko taj covek za ceo radni vek!!!  :wallbash1:

Izuzetno su mi nasi teniseri antipaticni!

sermanden:
svaka mu cast

samo kolike pare... samo sad je vise dobio nego mr olimpia za celu godinu

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version