Izvestaji sa takmicenja > Tenis

2011 Masters US Open

(1/6) > >>

Lazic:
 U ponedeljak počinje US open, poslednji teniski Grend slem turnir u sezoni, a Sportska redakcija B92 propratiće ga na adekvatan način.Prvog dana na teren izlazi dvoje srpskih predstavnika u singlu – Janko Tipsarević i Viktor Troicki, koji za rivale imaju Žensea i Falju.
Osim njih, Srbiju će predstavljati Novak Đoković, Jelena Janković, Ana Ivanović, Bojana Jovanovski i Nenad Zimonjić. Titulu u muškoj konkurenciji brani Rafael Nadal, a prošlogodišnja šampionka Kim Klajsters odsustvuje zbog povrede.

www.b92.net

Lazic:
USO: Janko ubedljiv na startu   

Janko Tipsarević plasirao se u drugo kolo US opena pobedom nad Ogistana Žensa sa 3:0, po setovima 6:2, 7:5, 6:0.Janko je malih problema imao samo u drugom setu, ali je ipak uspeo da završi posao u tri seta.
Njegov protivnik u drugom kolu biće pobednik duela Filip Pečner - Albert Ramos.
Kao što se i očekivalo, Janko je već na startu pokazao veliku razliku u kvalitetu. Napravio je u prvom setu dva brejka, nije protivniku dao nijednu šansu da mu oduzme servis i posle manje od pola sata rešio je prvi set sa 6:2.

 Znatno teži posao Janko je imao u drugom setu. Nije bilo brejka sve do samog finiša, a srpski teniser je u desetom gemu čak servirao i za ostanak u setu. 20. nosilac na turniru je ipak ostao smiren, napravio je u 11. gemu treći brejk na meču, a zatim je sigurnim servisima stigao do 2:0 u setovima (7:5).

 Očigledno je da je finiš drugog seta potpuno slomio Francuza, pošto ga je Janko u trećem prosto počistio dobivši set sa 6:0.
 
www.b92.net

Tanor:
Mislite li da Novak moze osvojiti i ovo ?  :)

Aca87:
Uz trenutnu (ne)formu Nadala,a i Federera,ako ne bude imao problema s ramenom,ne znam ko bi ga mogao zaustaviti.Marej je nesiguran,jedino ako neko bas ne zablista,Fish,Tsonga...

Lazic:
Troickom malo i tri meč lopte   

 Srpski teniser Viktor Troicki završio je takmičenje na US openu već u prvom kolu, pošto je bolji od njega bio Alehandro Falja sa 3:6, 6:3, 4:6, 7:5, 7:5.Troicki je u četvrtom setu imao tri meč lopte, ali nije ih iskoristio, što se ispostavilo kobnim.
Kolumbijac, koji nikada nije dobio meč na US openu, u drugoj rundi će se sastati sa Tomijem Hasom, koji je bio bolji od Francuza De Vežija sa 3-1 u setovima.
Viktor nije baš najbolje počeo meč jer je Kolumbijac u ranoj fazi seta imao četiri brejk lopte. Međutim, Troicki je uspeo da pregura teški period bez rezultatskog deficita i iskoristio je svoju drugu brejk šansu u osmom gemu (5:3). Zatim je srpski teniser bez problema osvojio gem za vođstvo u setovima.

 Ponovo je Kolumbijac imao šanse za brejk na početku seta i ponovo ih nije realizovao. Međutim, Troicki nije uspeo da ponovi scenario iz prvog seta jer je Falja u šestom gemu napravio ključni brejk za 4:2. U celom setu Viktor nije stvorio nijednu priliku za brejk.

 U četvrtom gemu trećeg seta Troicki je posle dugo vremena stvorio brejk lopte, i to tri uzastopne. Nije ih realizovao, pošto je tri puta poslao lopticu u mrežu, ali je onda uzeo dva poena uzastopno i poveo sa 3:1. Činilo se da je ’momentum’, kako bi rekle kolege sa Zapada, na strani Troickog jer je preciznim servisima došao do 40:0. Međutim, Falja uspeva da se vrati, delom i greškama srpskog tenisera, i da napravi ribrejk.

 Sve do kraja seta nije bilo šansi za brejk, a onda je Troicki u desetom gemu realizovao prvu set loptu – 6:4 i 2-1 u setovima.

 Četvrti set bio je poput vožnje na toboganu – Viktor je poveo sa 2:0, ali je Falja vratio brejk. Usledio je novi nalet Troickog, koji je osvojio dva gema u nizu i imao brejk šansu za 5:1. Međutim, nije je iskoristio i Falja je izjednačio na 4:4.

 Šri rezultatu 5:4 Viktor je igrajući i suviše pasivno propustio tri meč lopte, što je očajno uticalo na njega – od rezultata 5:5 Falja je osvojio osam poena u nizu i izjednačio na 2-2 u setovima.

 U petom setu nije bilo prilika za brejk do devetog gema, kada je Kolumbijac stvorio dve vezane šanse. Međutim, Troicki se izvukao dobrim servisima, ali je pri rezultatu 5:5 Falja napravio brejk i potom došao do trijumfa iskoristivši prvu meč loptu.
 
www.b92.net

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version