EXYU FITNESS FORUM

Author Topic: Ana Ivanovic  (Read 26783 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Ana Ivanovic
« Reply #10 on: November 07, 2007, 05:53:03 PM »
Fantastična Ana Ivanović


Ana Ivanović pobedom je otvorila svoj debitantski nastup na završnom "WTA Šampionatu", koji se ove godine održava u španskoj prestonici - Madridu.

Četvrta teniserka sveta je u dramatičnoj završnici uspela da nadigra najbolju rusku teniserku Svetlanu Kuznjecovu i nakon više od dva sata igre pobedi rezultatom 6-1 4-6 7-5!


Ivanovićeva je meč otvorila na najbolji mogući način, osvojivši devet od prvih deset gemova, za vođstvo od 6-1 3-0. Davno nismo videli ovako sigurnu Anu Ivanović. Prodorni i jaki udarci sa osnovne linije bili su praktično savršeni. Ana je ređala viner za vinerom, odlično servirala, još bolje reternirala i prikazala odličnu igru na mreži. Kuznjecova je u 90 posto poena bila samo nedužni posmatrač na terenu.

I baš kad se činilo da je Ana i igrački i psihički porazila protivnicu, Kuznjecova se probudila, baš onako kako je to činila nebrojeno puta ove sezone. Potpuno je preuzela konce igre u svoje ruke, a naša teniserka je neobjašnjivo pala. Glavni razlog za preokret Ruskinje, koja je od 3-0 u drugom setu, došla od izjednačenja u setovima (6-1 4-6), svakako je bila pasivna Ana Ivanović.

Početak odlučujućeg seta bio je preslikan početak drugog seta. Ivanovićeva je povela sa 3-0, Kuznjecova poravnala rezultat na 3-3. Međutim tu je prestao scenario drugog seta. Obe teniserke su manje-više lako došla do rezultata 5-5, gde je viđen i najbitniji gem u meču. Servirala je naša teniserka i nakon dve brejk lopte Kuznjecove, odnosno šest izjednačenja, Ana je riskantnom igrom, koja ju je krasila u prvih deset gemova meča, ipak došla do vođstva od 6-5. Tu se potpuno slomila Ruskinja koja sa četiri vezane greške praktično poklanja meč našoj teniserki, za veliki trijumf u Madridu!


Pobedom nad Kuznjecovom Ivanovićeva je sebi umnogome povećala šanse za plasman u polufinale Šampionata, jer će joj u predstojećim duelima protiv Danijele Hantuhove i Marije Šarapove biti potrebna jedna pobeda.

Ivanovićeva večeras od 21 čas i 30 minuta igra protiv Slovakinje Danijele Hantuhove i to će praktično biti prva "meč lopta" za plasman među četiri najbolje.
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Ana Ivanovic
« Reply #11 on: November 09, 2007, 12:06:18 PM »
Ana u polufinalu(?)!

Ana Ivanović nalazi se na korak od plasmana u polufinale WTA Šampionata! Četvrta teniserka sveta upisala je i drugu pobedu u Madridu, savladavši Slovakinju Danijelu Hantuhovu, rezultatom 6-2 7-6(9).

Ivanovićeva je odlično otvorila meč kako je povela sa neverovatnih 5-0, ali ju je tu mali pad koncentracije koštao dva uzastopno izgubljena gema za 5-2. Međutim, pri tom rezultatu Ana prvu set loptu koristi za ubedljivih 6-2 posle manje od 40 minuta igre.

U drugom delu igre Ana je imala brejk prednosti pri vođstvu od 4-2, ali je Hantuhova uspela da napravi preokret i izjednači na 4-4! Šansu za trijumf Ivanovićeva je imala i pri rezultatu 6-5, kada je servirala za pobedu, ali je Hantuhova još jednom prikazala odličnu igru sa osnovne linije i izborila taj-brejk.

U "igri nerava" Hantuhova je dva puta imala set loptu, a na jednoj je čak i diktirala tempo, ali je na kraju ipak ostala praznih ruku. Neshvatljiva greška na "penalu" iz forhenda pri drugoj meč lopti naše teniserke, Slovakinju je koštala poraza!


Anu Ivanović u četvrtak očekuje slobodan dan, dok će u petak igrati protiv dvostruke Gren Slem šampionke Marije Šarapove. Što se tiče plasmana u polufinale, jedini scenario po kojem Ana ne bi uspela da ga izbori je da Svetlana Kuznjecova bez izgubljenog seta pobedu Hantuhovu i Šarapovu, a da Šarapova sa 2-0 porazi Ivanovićevu
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Vera

  • Iskusni rekreativac
  • *
  • Posts: 45
  • Gender: Female
Odg: Ana Ivanovic
« Reply #12 on: November 10, 2007, 11:03:59 PM »
Ana izgubila 2:0 :bored:

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Ana Ivanovic
« Reply #13 on: November 10, 2007, 11:10:42 PM »
Enan prejaka za Anu


Srpska teniserka Ana Ivanović poražena je u polufinalu VTA šampionata u Madridu. Bolja od nje bila je Belgijanka Žistin Enan u dva seta – 6:4, 6:4, nakon sat i 45 minuta igre. U finalu, u nedelju, Belgijanka će za titulu igrati protiv Marije Šarapove koja je u prvom polufinalu savladala Anu Čakvetadze.

Obe teniserke nisu bile na svom uobičajenom nivou tokom ovog duela, čemu svedoči i broj duplih grešaka (Enan 9, Ivanović 5).

Ana je veliku priliku propustila na samom startu. Naša teniserka je sjajno otvorila meč, potpuno je iznenadila Belgijanku, i povela sa 2:0. Tada je usledio dugačak gem koji je Enan uspela da dobije, a nakon toga i još četiri u nizu, pa je ubrzo povela sa 5:2. Ana je do kraja seta dobila dva gema zaredom, ali više od toga nije mogla, pa je prvi set pripao Belgijanki.

Drugi set počinje sa tri uzastopna gema za Enan, i činilo se da će tada Belgijanka lako privesti meč kraju. Ipak, Ana se nije predala, i uzvratila je istom merom, pa je nakon šest gemova drugog seta rezultat ponovo izjednačen – 3:3. Tada prva teniserka sveta ponovo podiže nivo igre na potreban nivo, pravi novi brejk, i ubrzo dolazi do 5:3. U desetom gemu prvi vođstvu Belgijanke 5:4, Ana je imala 0-30 i priliku da se vrati, ali je ispustila i tu prednost, pa će u finalu igrati Enan.
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Ana Ivanovic
« Reply #14 on: December 22, 2007, 06:04:04 PM »
Ana opet zaludela Australijance

Vodeće australijske novine danas su u prvi plan sportskih stranica objavile tekstove o Ani Ivanović, četvrtoj teniserki sveta, nakon njene konferencije za novinare u Sidneju, gde je najavila velike rezultate u 2008. godini.


THE AGE
- "Uvek govorim da je ovo moja omiljena zemlja i zaista želim da napravim dobar rezultat" - rekla je Ivanovićeva, koja je već stigla u zemlju i smestila se u Manliju pred turnir u Sidneju, - "Stvarno bih volela ako bi prvi grend slem koji ću osvojiti mogao da bude ovde, tako da je očigledno da vršim na sebe malo veći pritisak kad sam ovde".



THE DAILY TELEGRAPH
- Ana Ivanović je nova TA devojka u tenisu, i već je na rang listi prestigla nekadašnju 1. teniserku sveta Mariju Sharapovu, a slično čini i kada je u pitanju popularnost i seksipilan izgled. Njena slika se nalazi u sjajnim modnim časopisima, i zvezda je "X Box" video igrice u Japanu, ali nemojte četvrtu teniserku iz Srbije da zamenite sa još jednom princezom kokica u kratkoj suknji koja maše teniskim reketom.



THE AUSTRALIAN
- "Moja kondicija je morala da se popravi, a rad sa Skotom je doneo veliku promenu" - rekla je Ivanovićeva i nastavila - "Naporno radimo i to je imalo veliki uticaj na moju igru. Osećam da imam više iskustva i dosta sam sazrela. Ranije sam znala da na terenu postanem previše uzbuđena i emotivna. Ali sada učim kako da se nosim sa tim."



SYDNEY MORNING HERALD

- Dok su neke od njenih prethodnica imale problema mešajući sport i manekenstvo, a kamoli humanitarni rad (Ivanovićeva je takođe i UNICEF ambasador), ona kaže da je to donelo ravnotežu u njen grozničav teniski život. - "Provodimo dosta vremena trenirajući, i ako mi se ukaže prilika da radim nešto drugačije i izađem sa teniske arene uvek je lepo i uživam u tome," rekla je Ivanovićeva.
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Jole

  • Rekreativac
  • *
  • Posts: 23
  • Gender: Male
Odg: Ana Ivanovic
« Reply #15 on: January 24, 2008, 04:29:13 PM »
Evo je u finalu AUSTALIAN OPENA!!! :clap: :clap: :clap:
BRAVO ANA(od 28.01.2008 2. igracica na ATP listi!!! :clap: :clap: :clap:

sadrzaj uklonjen i premesten u potpis
« Last Edit: January 24, 2008, 08:00:00 PM by Igy81 »
Imam molbu za sve,pomozite mi tako sto ce te samo kliknuti na ovaj sajt.
Potrebno mi je samo sto vise ljudi.
http://viola-d.myminicity.com/
Unapred Hvala

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Ana Ivanovic
« Reply #16 on: February 22, 2008, 12:53:39 PM »
[float=left][/float]
Ana Ivanović: Razočarana sam...

Treća teniserka sveta, Ana Ivanović, izjavila je u četvrtak da je razočarana što je morala zbog povrede levog članka da se povuče sa turnira "Katar open" u Dohi. Ivanovićeva je u drugom kolu turnira pobedila Beloruskinju Olgu Govorcevu sa 2:0 u setovima (6:3, 6:1), ali je pri kraju meča iskrenula levi članak.

"Razočarana sam što sam završila takmičenje na turniru na ovakav način, a forma mi je bila u usponu. Vratila sam se iz bolnice i nema preloma. Ne znam koliko će trajati oporavak", rekla je Ivanovićeva.

Agneška Radvanska, sa kojom je Ivanovićeva trebalo da igra u drugom kolu, plasirala se automatski u četvrtfinale turnira, zbog povlačenja srpske teniserke sa takmičenja u Dohi.

Ivanovićeva je dodala da sinoć nije mnogo spavala zbog bolova, i da nije sigurna da li će igrati na turniru u Dubaiju, koji počinje u ponedeljak.

"Ostaću u Dohi još nekoliko dana. Nisam sigurna da ću igrati u Dubaiju. Drago mi je što povreda nije teže prirode", izjavila je 20-godišnja teniserka.

www.b92.net
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Ana Ivanovic
« Reply #17 on: February 27, 2008, 10:47:50 PM »
[float=left][/float]
Ana preslišala Vajdišovu

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u Dubaiju, pošto je u drugom kolu lakše nego što se očekivalo savladala Čehinju Nikol Vajdišovu u dva seta – 6:4, 6:0, u meču koji je trajao sat vremena. Njena protivnica u narednoj rundi biće Ruskinja Elena Dementijeva koja je posle dva seta bila bolja od Alone Bondarenko (6:2, 6:1).

Ana je duel sa Vajdišovom počela loše. Izgubila je prva dva gema na meču, ali je posle toga u fenomenalnoj seriji osvojila 12 od narednih 14 gemova, i tako privela meč kraju.

Naša teniserka bila je izuzetno uspešna na svom prvom servisu. Osvojila je 20 od 27 poena, a uz to je imala i osam as udaraca.

Ivanovićeva se sa Dementijevom do sada sastajala dva puta, i Ruskinja je oba duela rešila u svoju korist. Ipak, ta dva meča igrana su 2006. godine, a naša teniserka je od tada mnogo napredovala.

Turnir u Dubaiju igra se za nagradni fond od 1.500.000 dolara.
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline vuksa

  • Eraser
  • *
  • Posts: 2861
  • Gender: Male
Odg: Ana Ivanovic
« Reply #18 on: September 25, 2008, 05:11:55 PM »

25. septembar 2008. | Izvor: B92
Ivanovićeva u četvrtfinalu Pekinga
Reuters
Ana Ivanović se pridružila Jeleni Janković u četvrtfinalu WTA turnira u Pekingu, pošto je u okviru 2. kola savladala Francuskinju Aliz Korne, sa 2:0 (6:1, 7:6).


Srpska teniserka izbegla je kiks poput onog iz Tokija, prošle nedelje, kada je eliminisana već na prvoj prepreci, a duel sa Francuskinjom rešila je za sat i 28 minuta. Sledeća na redu za srpsku teniserku je Kineskinja Đie Ženg, koja je posle pobede nad Poljakinjom Agnješkom Radvanskom, savladala i Japanku Aji Sugijamu, sa 6:1, 6:2.

Ivanovićeva, drugi nosilac na Otvorenom prvenstvu Kine, prvi set je rešila brzo, uz tri oduzeta servisa. Korne je u drugom uspela da izbori taj-brejk, ali je Ivanovićeva sa ubedljivih 7:1 sprečila ulazak u treći set i obezbedila pobedu.

U drugom delu žreba, Jelena Janković će u petak igrati sa Slovakinjom Danielom Hantuhovom za ulazak u polufinale.

Ostale četvrtfinalne parove čine Kuznjecova - Cibulkova i Zvonareva - Medina Gariges.

Rezultati 2. kola, četvrtak:

Anabela Medina Gariges (Španija) - Agneš Savaj (Mađarska) 6-2, 6-2
(5) Vera Zvonarjeva (Rusija) - Frančeska Skjavone (Italija) 7-6 (7-5), 6-2
Dominika Cibulkova (Slovačka) - (8) Ana Čakvetadze (Rusija) 6-3, 6-2
Ženg Đie (Kina) - Ai Sugijama (Japan) 6-1, 6-2
(4) Svetlana Kuznjecova (Rusija) - Ala Kudrjavceva (Rusija) 6-2, 6-3
(2) Ana Ivanović (Srbija) - Aliz Korne (Francuska) 6-1, 7-6 (7-1)
al se nekad dobro jelo

Offline vuksa

  • Eraser
  • *
  • Posts: 2861
  • Gender: Male
Odg: Ana Ivanovic
« Reply #19 on: September 26, 2008, 01:18:10 PM »
26. septembar 2008. | Izvor: B92
Poraz Ivanovićeve u Pekingu
Reuters
Ana Ivanović nije uspela da se plasira u polufinale turnira u Pekingu, pošto je izgubila od domaćeg favorita Đie Ženg, sa 2:1 (7:6, 2:6, 6:4).


Srpska teniserka tako nije uspela da se revanšira Kineskinji za poraz na ovogodišnjem Vimbldonu, a Ženg sada vodi u međusobnim susretima sa 2:1.

Prvi set Ivnaovićeva je izgubila u taj-brejku, sa 7:4, pošto su prethodno dve teniserke razmenile po dva brejka. U drugom setu, Ivanovićeva je zaigrala mnogo bolje, jednom je izgubila servis-gem, ali je tri puta oduzimala servis protivnici za konačnih 6:2.

Kineskinja je u trećem setu došla do brejka i povela sa 3:1. Ivanovićeva je u nastavku seta pokušavala da dođe do izjednačenja, a u osmom gemu propustila je jednu brejk loptu i šansu da se vrati u meč. Ženg je povela sa 5:4 i servirala za meč bez izgubljenog poena.

Kasnije danas u četvrtfinalu Pekinga nastupa i glavni favorit Jelena Janković, koja se sastaje sa Slovakinjom Danielom Hantuhovom. Pobednica tog meča igraće sa Ruskinjom Verom Zvonarjevom, koja je u četvrtfinalu savladala Španjolku Medinu Gariges, sa 6:0, 6:1.

Žengova će u polufinalu igrati sa Svetlanom Kuznjecovom. Ruskinja je bila bolja od Slovakinje Dominike Cibulkove, sa 6:2, 6:4.
al se nekad dobro jelo