EXYU FITNESS FORUM

Author Topic: 2011 Masters US Open  (Read 9574 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Lazic

  • Administrator
  • *
  • Posts: 21979
  • Gender: Male
    • EXYU FITNESS
Odg: 2011 Masters US Open
« Reply #20 on: September 06, 2011, 09:37:23 PM »
Đoković: "Užasan prvi set"  



Prvi reket sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtinu finala US Opena, a tamo ga čeka veliki prijatelj i sunarodnik Janko Tipsarević."Nema tajni među nama. Znamo se dugo. Odigrali smo nekoliko mečeva, ali nikada na Gren Slemu. Sjajno je za našu zemlju što ima Srbina u polufinalu", rekao je Đoković o svom narednom rivalu.
Novak je u četvrtom kolu pobedio Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova sa 7:6 (16:14), 6:4, 6:2, a meč je obeležio prvi set i taj-brejk u kome je odigrano 30 poena.

 "Užasan prvi set, ali i izuzetno uzbudljiv. Nisam bio zadovoljan načinom na koji sam igrao. Bio sam zbunjen na startu njegovim stilom igre, a stvari na terenu je otežavao i vetar", rekao je Novak posle meča.

 Đoković se složio da je ključ za njegovo osvajanje prvog seta u taj-brejku bila njegova fizička i mentalna snaga.

 "Osvojio sam taj-brejk pre svega zbog mentalne snage, jer je trebalo odigrati prave poteze u pravo vreme. Ovo je jedan od najdužih taj-brejkova koje sam ikada odigrao i bilo je zanimljivo biti deo njega. Znao sam da je važno da dobijem prvi set, imao sam puno šansi i propustio sam mnogo lakih lopti. Ipak uspeo sam da podignem svoj nivo igre u naredna dva seta."

 Nole, da li će meč između Janka i tebe biti kao da se sastaju Crvena zvezda i Partizan u četvrtfinalu Lige šampiona?

 "Neće jer smo obojica Zvezdaši".

www.b92.net
 
Suplementi prodaja Srbija - link
Uz svaki kupljeni preparat besplatan ONLINE strucni savet i konsultacije - link
Najbolji popusti i pokloni na webu - link 
BESPLATNA DOSTAVA ZA KUPOVINU PREKO 6000 din

EXYU FITNESS NA YOUTUBE-u - link
https://www.exyu-fitness.com/   forum sitemap  webshop sitemap

Offline Lazic

  • Administrator
  • *
  • Posts: 21979
  • Gender: Male
    • EXYU FITNESS
Odg: 2011 Masters US Open
« Reply #21 on: September 06, 2011, 09:38:33 PM »
USO: Janko u četvrtfinalu!   



Janko Tipsarević plasirao se u četvrtfinale US opena pobedivši Huana Karlosa Ferera sa 3:1, po setovima 7:5, 6:7(3), 7:5 i 6:2.Srpski teniser je tako ostvario najbolji rezultat u karijeri na nekom Gren slemu pošto je prethodno igrao 4. kolo na US openu i Vimbldonu.
Tipsarević je protiv nekadašnjeg svetskog broja jedan odigrao veoma zrelo. Izgubio je tesan drugi set, u finišu trećeg je gubio sa 5:4 i 0:30, ali je ostao smiren, dobio je tri vezana gema, a onda je u četvrtom setu lako došao do velike pobede.
Bio je ovo treći međusobni meč Srbina i Španca i prva pobeda Tipsarevića koji će za plasman u polufinale igrati protiv boljeg iz duela Novak Đoković – Aleksandar Dolgopolov.

 Janko je bolje otvorio duel, već u drguom gemu imao je dve brejk prilike, zatim je u četvrtom stigao do 'đusa', ali iskusni 31-godišnji Ferero uspeo je da sačuva servis.

 Prve brejk šanse Ferero je dobio u sedmom gemu. Janko je prvu spasao dobrim drugim servisom, kod druge je odigrao veoma hrabro i agresivno i uspeo je da dobije često ključni gem za vođstvo od 4:3. Nisu propuštene prilike ostavile traga na Fereru pošto je osmi gem dobio bez izgubljenog poena, ali u sledećem je na identičan način uzvratio i Janko.

 Što je meč više odmicao i Tipsarević i Ferero su sve bolje servirali. U 11. gemu Ferero je stigao do 30:30, ali usledila su dva jako dobra servisa srpskog tenisera. Veliku priliku Janko je imao u sledećem gemu i iskoristio je. Do set lopte je stigao pošto je fantastično stigao odličan drop šot Španca, a onda je sačekao neiznuđenu grešku rivala i zasluženo je dođao do vođstva od 1:0.

 Drugi set počeo je sigurnim servisima oba tenisera, a Janko je nakon petog gema zatražio medicinsku pomoć zbog bolova u desnom kolenu. Nije se se u nastavku seta primećivalo da Tipsarević ima previše problema sa povredom kolena, pa je u osmom gemu stigao do prve brejk šanse u drugom setu.

 Ferero je uspeo da se izvuče iz neugodne situacije i izjednači na 4:4. Do kraja seta nije bilo brejk prilika. U pauzi između 11. i 12. gema i Ferero je dobio medicinsku pomoć zbog žuljeva, a Janko je u narednom gemu ispustio 0:30 na servis rivala. U taj-brejku Ferero je bio bolji, bio je agresivniji i zasluženo je stigao do izjednačenja (7:3).

 Neverovatno izjednačen duel nastavljen je i u trećem setu. Nije bilo brejka do devetog gema, a onda je Janko propustio dve šanse. Činilo se da će ga to skupo koštati, imao je Ferero u narednom gemu 0:30, ali Tipsarević je pokazao veliku mentalčnu snagu, dobio je taj i preostala dva gema i došao je ponovo do vođstva u setovima.

 Dobivši treći set Janko kao da je dobio i meč. U četvrtom setu Ferero je bio slomljen i Janko je napravivši dva brejka posle tri sata i 43 minuta došao do najveće pobede u karijeri.
 
Suplementi prodaja Srbija - link
Uz svaki kupljeni preparat besplatan ONLINE strucni savet i konsultacije - link
Najbolji popusti i pokloni na webu - link 
BESPLATNA DOSTAVA ZA KUPOVINU PREKO 6000 din

EXYU FITNESS NA YOUTUBE-u - link
https://www.exyu-fitness.com/   forum sitemap  webshop sitemap

Offline Lazic

  • Administrator
  • *
  • Posts: 21979
  • Gender: Male
    • EXYU FITNESS
Odg: 2011 Masters US Open
« Reply #22 on: September 09, 2011, 07:27:51 AM »
Janko predao, Novak u polufinalu   


Novak Đoković plasirao se u šesto uzastopno Gren slem polufinale pošto mu je Janko Tipsarević predao 1/4 finale US opena pri rezultatu 7:6, 6:7, 6:0, 3:0.

Prvo srpsko Gren slem četvrtfinale u muškom singlu trajalo je tri sata i 20 minuta.
Đoković i Tipsarević pružili su njujorškoj publici fantastičnu predstavu. Janko je odigrao prva dva seta na gornjoj granici svojih mogućnosti, ali je u nastavku pao fizički pa je na kraju zbog povrede butnog mišića predao meč.
Novak je sačekao svoju priliku, podigao je nivo igre kada je trebalo kao što to radi cele godine i plasirao se u peto uzastopno polufinale US opena.

 

Novakov naredni rival biće pobednik meča Rodžer Federer – Žo-Vilfrid Conga.I set: Đoković 7:6(2)   Kao što je i najavio, Janko je veoma agresivno počeo meč, napravio je brejk već u prvom gemu a onda ga i potvrdio za 2:0. Tipsarević je očigledno mnogo bolje i opuštenije ušao u duela na Artur Eš stadionu, pa je već u trećem gemu imao i dve prilike za dupli brejk.

Međutim, Novak je prvu spasao as udarcem, kod druge je Tipsarević izbacio bekhend u aut i prvi teniser sveta se 'upisao'. Atomski tenis igrali su Devis kup šampioni od samog starta, prve brejk lopte Đoković je imao u četvrtom gemu i uspeo je drugu da iskoristi fantastičnom forhend paralelom iz potpune defanzive (2:2).

Vraćeni brejk očigledno je u velikoj meri podigao samopouzdanje Đokoviću, koji je počeo da igra kao prvi teniser sveta, dobio je deset vezanih poena, ali pravo niotkuda Janko je u sedmom imao dve prilike za brejk i povratak u set. Nije ih iskoristio i Novak je došao na korak od vođstva u setovima dobivši peti vezani gem. Uspeo je Tipsarević da dobije sledeći gem, a onda je u devetom odigrao nekoliko prelepih poena, vratio je brejk zaostatka a onda je i izjednačio na 5:5 spasavši jednu set loptu.

Sam finiš prvog seta doneo je puno uzbuđenja i drame. Prvo je Novak izgubio gem koji je trajao više od deset minuta i u kojem je imao 40:0, ali nije ga to obeshrabrilo, uhvatio je 'poslednji voz', vratio brejk i izborio taj-brejk. U 13. gemu do izražaja je došlo pre svega iskustvo najboljeg svetskog tenisera koji je taj deo dobio sa 7:2 i tako posle više od 80 minuta igre poveo sa 1:0.II set: Tipsarević 7:6(3)
Iako je, zbog svega onoga što se dešavalo u prvom setu, bilo očekivano da Tipsarević u drugom popusti, dogodilo se upravo suprotno. Janko je nastavio da igra svoj najbolji i najagresivniji tenis, napravio je brejk i poveo je sa 3:0.

To je ipak bio samo jedan brejk viška, pa je Novak, slično kao i u prvom setu, postepeno krenuo da se vraća. Počeo je da dobija važnije poene u gemovima i uzvratio je istom merom za 3:3. Nije to uzdrmalo Tipsarevića koji je nastavio da igra kao Top5 teniser. Do kraja seta nije bilo brejk lopti, pa je o njemo ponovo odlučivao taj-brejk. Janko je fantastično odigrao, servirao je skoro perfektno i uspeo je da izjednači dobivši taj-brejk sa 7-3.III set: Đoković 6:0
Prosto je neverovatno da kod obojice intenzitet udaraca nije pao praktično nijednom tokom iscrpljujuća prva dva seta. Početkom trećeg Đoković je ubacio u još veću brzinu koju samo on i eventualno Nadal i Federer imaju i brzo je poveo sa 3:0.

U nastavku je i Janko fizički pao, posle petog gema zatražio je i medicinsku pomoć zbog problema za butnim mišićem, pa je Novak lako došao do nove prednosti u setovima (6:0).IV set: Đoković 3:0[/b]

Tipsarević je u prvom gemu četvrtog seta imao 0:30, a Đoković se, nakon što je dobio fantastičan poen za 30:30, požalio na povredu stopala. Nakon trominutne pauze ipak je bez problema nastavio da igra, ali i dobija gemove.

Odmah je napravio brejk i već tada se videlo da Janko neće više moći. Posle trećeg gema od ponedeljka 13. igrač sveta 'bacio je peškir', pa je Đoković uspeo da zabeleži još jednu pobedu u fantastičnoj 2011. godini.

www.b92.net
Suplementi prodaja Srbija - link
Uz svaki kupljeni preparat besplatan ONLINE strucni savet i konsultacije - link
Najbolji popusti i pokloni na webu - link 
BESPLATNA DOSTAVA ZA KUPOVINU PREKO 6000 din

EXYU FITNESS NA YOUTUBE-u - link
https://www.exyu-fitness.com/   forum sitemap  webshop sitemap

Offline Lazic

  • Administrator
  • *
  • Posts: 21979
  • Gender: Male
    • EXYU FITNESS
Odg: 2011 Masters US Open
« Reply #23 on: September 10, 2011, 11:51:54 PM »
Nestvarni Đoković slomio Rodžera!!!   


Deža vu – baš kao i prošle godine Novak Đoković spasao je dve uzastopne meč lopte i pobedio Rodžera Federera sa 3-2 u setovima u polufinalu US opena. Razlika u odnosu na prošlu godinu jeste što je Novak ovoga puta preokrenuo posle zaostatka od 0-2 i slavio sa 6:7 (7-9), 4:6, 6:3, 6:2, 7:5.

Federer je servirao za meč i stigao na 40:15, ali je zatim Đoković na neverovatan način obrnuo meč i došao do jednog od najvećih trijumfa u karijeri. U finalu će Novak igrati sa boljim iz duela Nadala i Marija.
U prva četiri gema teniseri nisu imali nikakvih problema na svoj servis, a Novak je u petom gemu došao do 30:30 munjevitom bekhend paralelom. Pokušao je Đoković na isti način da osvoji i naredni poen, ali je promašio. Potom je Federer, koga u tom gemu nije služio prvi servis, odservirao as i poveo sa 3:2.

 I u narednom gemu na servis Federera srpski teniser je došao do 30:30, ali je napravio jeftinu grešku forhendom, da bi Rodžer zatim ponovo napravio as sa 4:3.

Generalno nije bilo mnogo vatre u gemovima u prvom setu – obojica su bili nervozni i nisu uspeli ni do kraja da stvore nijednu priliku za brejk      
Novak je izuzetno stegnuto počeo taj brejk, a duplom greškom poklonio je protivniku vođstvo od 5-2. Činilo se da je set gotov, naročito kada je Rodžer preciznim servisom stvorio tri vezane set lopte.

 Tek tada je Đoković pustio ruku – prvu je spasao servis-vinerom, drugu strpljivom igrom, a treću direktnim poenom iz forhenda. Potom je Federer dobrim servisom stvorio i četvrtu set loptu, ali je Đoković i nju anulirao ’vinerom’ iz forhenda.

Poen pri rezultatu 7-7 bio je ključni – Đoković je propustio priliku da napadne iz forhenda, što mu se dogodilo već nekoliko puta u prethodnom delu meča, pa je Federer preciznim forhend spinom došao i do pete set lopte.

Švajcarac ponovo nije pogodio prvi servis, ušlo se u razmenu udaraca, a Federer je opet bio hrabriji i bekhendom po paraleli osvojio je set – 9-7 i 1:0 u setovima.

Meč sa Rolan Garosa kao da je bio preslikan – u trećem gemu drugog seta Federer je novom neverovatnom bekhend paralelom došao do dve uzastopne brejk lopte. Prvu je Novak spasao izvrsnim servisom, a drugu nakon greške Federera.

Zatim je Đoković dva puta promašio prvi servis, a treći nosilac je dobio dva poena u nizu – prvi jer je Novak pogrešio nakon izuzetno niskog slajsa rivala, a na drugoj je Federer ponovo iskoristio pasivnost suparnika i napadom iz forhenda došao do brejka (2:1).

Novak je sjajnim riternima napravio brejk za 3:3, ali je zatim odigrao najlošiji gem u celom meču – počeo je duplom greškom, zatim je poslao lak forhend u aut, a do kraja gema je promašio oba prva servisa i izgubio oba poena (4:3).

Već tada osetilo se da je to prelomni momenat u drugom setu, a do kraja se to ispostavilo tačnim – Đoković je bio u grču, a Federer je maestralno priveo set kraju – 7:6, 6:4.

Tek u trećem setu Novak je počeo da se kreće na nivou iz prethodnog dela godine, kao i da čita servise Švajcarca. U drugom gemu Federer je ’kikom’ iz drugog servisa spasao dve brejk lopte, ali na trećoj je Novak dočekao grešku rivala (2:0).

Đoković je u narednih 10-15 minuta bio bolji igrač, a u petom gemu napokon se glasnim uzvikom i pogledom prema svojoj loži trga iz letargije. Do tada kao da govorom tela nije bio skroz u meču.

Novak je lako držao svoj servis do poslednjeg gema, tada je iskazao blagu nesigurnost, ali je ipak uspeo da privede set kraju iskoristivši prvu set loptu.

U prvom gemu četvrtog seta Đoković je briljantnim riternima naterao Rodžera na greške i tako je došao do dve uzastopne brejk lopte. Tada je Novak prvi put odigrao poen iz kategorije „nemogućih“ koje smo viđali tokom sezone ali ne i na meču sa Federerom – fantastično je istrčao poen, a zatim iz punog trka poslao bekhend pod noge rivalu koji je izašao na mrežu. Švajcarac je volej poslao u mrežu i Novak je napravio brejk.

Novak se tada u potpunosti razigrao, počeo je u visokom procentu da ’čita’ servise rivala i da češće hvata loptice u penjanju, što je za posledicu imalo još jedan brejk i vođstvo od 4:1.

 Đoković je pri rezultatu 5:1 propustio dve vezane set lopte na servis protvinika, potom još tri uzastopne na svoj servis, ali je onda sa dva precizna servisa osvojio set i izjednačio na 2:2.

www.b92.net
 
Suplementi prodaja Srbija - link
Uz svaki kupljeni preparat besplatan ONLINE strucni savet i konsultacije - link
Najbolji popusti i pokloni na webu - link 
BESPLATNA DOSTAVA ZA KUPOVINU PREKO 6000 din

EXYU FITNESS NA YOUTUBE-u - link
https://www.exyu-fitness.com/   forum sitemap  webshop sitemap

Offline vuksa

  • Eraser
  • *
  • Posts: 2861
  • Gender: Male
Odg: 2011 Masters US Open
« Reply #24 on: September 11, 2011, 12:02:32 AM »
stvarno ludacki tenis igra nole...ovo u 5 setu na fedovu mec loptu onako odigrati...ne kazem da nije bilo tu i dosta srece..ali to mogu samo velike igracine :respect:
al se nekad dobro jelo

Offline Lazic

  • Administrator
  • *
  • Posts: 21979
  • Gender: Male
    • EXYU FITNESS
Odg: 2011 Masters US Open
« Reply #25 on: September 11, 2011, 08:15:11 AM »
gledao sam to dok je gubio i kadje poceo treci set, otisao sam u grad

kad sam se vratio odmah sam otisao na b92 i moram da priznam da nisam mogao da verujem da ga je opet pobedio :)
Suplementi prodaja Srbija - link
Uz svaki kupljeni preparat besplatan ONLINE strucni savet i konsultacije - link
Najbolji popusti i pokloni na webu - link 
BESPLATNA DOSTAVA ZA KUPOVINU PREKO 6000 din

EXYU FITNESS NA YOUTUBE-u - link
https://www.exyu-fitness.com/   forum sitemap  webshop sitemap

Offline Tanor

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 4135
  • Gender: Male
Odg: 2011 Masters US Open
« Reply #26 on: September 13, 2011, 01:44:57 PM »
Ovaj djokovic je lud  :wow:
Pajseras, de mi rec kad si ti zadnji pu upao u katabolizam :D !

Pre neki dan kad nisam imao ellu .. :/ jbg desi se ..
A inace, post Pajserasa u kome kaze da je pao u katabolizam kad nije pojeo ellu mi je ulepsala vece  :wow: :lol:
Jeste brate , ja kasno ustajem i ono , nisam jeo jedno 13 sati tad minimum...

a da,natural sam :rolleyes01: :rolleyes01: :rolleyes01:

pio sam bcaa posle sexa...bez zajebavanja  :lol:

Offline bbb

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 428
  • Gender: Male
Odg: 2011 Masters US Open
« Reply #27 on: September 13, 2011, 05:57:55 PM »
totalno lud :wow:

Offline Lazic

  • Administrator
  • *
  • Posts: 21979
  • Gender: Male
    • EXYU FITNESS
Odg: 2011 Masters US Open
« Reply #28 on: September 13, 2011, 09:29:02 PM »
Novak Đoković pokorio i Njujork!!! 
S. Ozmo, A. Kovačević             

Posle Australijan opena i Vimbldona, Novak Đoković osvojio je i treći GS turnir ove sezone – u finalu US opena dobio je Rafaela Nadala 6:2, 6:4, 6:7 (3-7), 6:1.

FoNet
Đoković je u prva dva seta gubio sa po 2:0, ali je napravio sjajne preokrete. Krajem trećeg servirao je za titulu, ali je Španac preokrenuo i smanjio na 2-1.
Novak je početkom četvrtog seta tražio medicinski tajm-aut, zbog povrede leđa prvi servis ubacivao je izuzetno slabo, ali precizno, i uspeo je da osvoji titulu sjajnom igrom sa osnovne linije.
Prvi reket sveta sada ima 4.100 bodova prednosti ispred Rafaela Nadala čime je osigurao prvo mesto na ATP listi do kraja godine. Đoković je stigao do 27. trofeja u karijeri, a tek je peti teniser koji je u jednoj godini osvojio tri Gren slem titule. Nedostaje mu još samo trofej sa Rolan Garosa, a posle osvajanja US opena, kao sledeći cilj najavio je upravo osvajanje trofeja u Parizu.

 Kao i većina sportista u SAD proteklog vikenda, i Đoković je odao počast stradalima u terorističkom napadu na Njujork i Vašington 11. septembra 2001. godine. Srpski teniser je na teren stadiona "Artur Eš" izašao noseći kačket sa oznakom vatrogasne jedinice Njujorka (FDNY), a isti je nosio i prilikom ceremonije dodele trofeja.

Prvi set: Đoković 6:2
FoNet
        Početni gem snažnim servisom otvorio je Nadal i stigao do prvog poena, da bi Đoković odmah izjednačio pogodivši samu liniju. Usledio je poen kakav svi očekuju od dva najbolja tenisera sveta. Dug, neizvesan, a pripao je Nadalu koji je smečovao loptu. I sledeći je doneo dugu razmenu udaraca, nešto kraću, ali je sad Đoković bio uspešniji nateravši rivala da pogodi mrežu. Ipak, Novak nije stigao do brejk lopte, Nadal je stigao do 40:30, a onda sjajnim bekhendom završio novu dugu razmenu udaraca i poveo u meču sa 1:0.

 Slično je počeo i drugi gem. Prvi poen Đoković je brzo osvojio, da bi onda sledeći potrajao dok srpski teniser nije loptu poslao daleko iza osnovne linije. Sa dva odlična forhenda Nadal je stigao i do sledećeg poena, ali je istom merom uzvraio i Đoković nateravši rivala ponovo da pogodi mrežu.

 Đoković nikako ne uspeva da kontroliše svoj udarac, ponovo je prejakim bekhendom loptu poslao u aut i Nadal je imao prvi brejk na meču. Napao je Španac Đokovića, ovaj se u prvi mah odbranio, ali je onda čist udarac poslao u mrežu i Nadal je imao 2:0 na otvaranju meča. Prilikom poslednja dva poena Nadal je imao olakšan posao pošto je Đoković imao drugi servis.
FoNet
        Međutim, ovo nije poremetilo Đokovića. Nadalov servis nije bio na nivou, Novak se koncentrisao prilikom duže razmene udarac i stigao do tri brejk lopte. Prvu je Španac lako spasao konačno dobrim servisom, a onda i drugu fenomenalnim forhendom posle drugog servisa. To mu, međutim, ne polazi za rukom i treći put, pa neiznuđenom greškom donosi Đokoviću ribrejk.

 Ali, Đoković nije kapitalizovao ovaj brejk. Nastavio je Srbin da greši, čak šestu neiznuđenu grešku napravio je na startu tek četvrtog gema, pa je Nadal svojim forhendom stigao do dve nove brejk šanse. Novak prvu spašava, a onda i drugu pošto je Nadal prebacio osnovnu liniju. Stekao je Đoković prednost u sledećem poenu, Nadal se jedva izvukao, ali je momentalno krenuo u napad i preokrenuo situaciju te stigao do nove šanse za brejk.

 Đoković ju je 'poništio' moćnim as udarcem. Potom je Srbinu konačno proradio forhend za prvu prednost u gemu, ali ju je izgubio novim autom. Ipak, upornost se isplatila prvom reketu sveta, posle tri spašena brejka stigao je do gema i izjednačenja (2:2).
FoNet
        Duplom servis greškom Nadal donosi poen Đokoviću za 15:15 u sledećem gemu, da bi Novak osvojio još jedan poen, ali je opet lopticu poslao preko linije i Nadal je izbegao brejk priliku rivala. Usledio je fenomenalan poen, najbolji na meču u tom trenutku. Đoković je pritisnuo rivala, izašao je na mrežu ali je Nadal stigao svaku lopticu i primorao Srbina da se brani, te je stigao do gem poena.

 Đoković nije posustao, dočekao je drugi servis rivala, ponovo ga napao i ovaj put preciznom forhend dijagonalom izjednačio (40:40). Usledio je novi dug poen i razmena udaraca sa osnovne linije, samo što je Nadal bio dva metra iza nje i vraćao svaki udarac Đokovića, a čim se malo primakao liniji i pokušao da preuzme inicijativu, poslao je bekhend u aut.

 Đokovićev forhend delovao je perfektno, 'šetao' je Nadala sa jedne na drugu stranu, Španac je sve stizao, ali nije mogao da se odbrani, pa je Novak stigao do trećeg uzastopnog gema i brejka prednosti. Izgledalo je da će Novak lako da stigne do 4:2. Ekspresno je osvojio prva dva poena, ali se Nadal uspeo vratiti i izijednačiti na 30:30.
FoNet
        Đoković je potom napao rivala pokušavši da ga onemogući da stigne do brejka, i uspeo da stekne novu prednosti. I drugi put uzastopno je izašao na mrežu, ali je pogodio njen vrh pa je Nadal imao vremena da se namesti i paralelom izjednači. Potom pogađa aut, a Đoković sjajnim servisom koristi novu prednosti i stiže do 4:2.

 Za razliku od Nadala, brejk prednosti doneo je sigurnost Đokoviću koji je potpuno uspostavio svoj ritam, počeo je da pogađa svaki udarac, a pošto se Nadal iznervirao posle jednog auta za koji nije bio uveren, Đoković je imao tri brejk prilike. Nadal nije podlegao pritisku, uz pomoć publike se vratio na 40:30, ali je Đoković krenuo u ofanzivu i forhendom primorao Španca da pogodi mrežu za sjajnim 5:2 u prvom setu.

 Servis nije izdao Đokovića, a ni snažni bekend koji su mu doneli tri set lopte. Đoković je već prvu iskoristio, posle dobrog servisa krenuo je na mrežu, poslao Nadala u 'ćošak' iz kog Španac ponovo nije uspeo da prebaci mrežu (6:2).Drugi set: Đoković 6:4
FoNet
         Besan, verovatno zbog nemoći u prvom setu, Nadal je zaigrao mnogo agresivnije u drugom setu, popravio je bekend i stigao do 40:0. Đoković je osvojio sledeći poen, ali nije uspeo da sevrati u gem te je Nadal ponovo poveo na startu seta.

 Nadal je u prvom poenu na Novakov servi ponovo 'navukao' Srbina na dugu razmenu udaraca, čekao je strpljivo iza osnovne linije grešku Đokovića i dočekao je, Novak je gađao dijagonalu ali je prebacio liniju. U sledećem poenu Đoković je stekao prednost, dobio je šansu da smečom izjednači, ali je promašio i Nadal je imao 0:30.

 Usledio je novi maratonski poen, i nova neiznuđena greška Đokovića za tri brejk prilike Nadala. Ipak, konačno je i Španac pogrešio pokušavši da paralelom dobije poen, ta onda je Đoković izašao na mrežu i drugom uzastopnom greškom Nadala, ovaj put je promašio dijagonalu, smanjio na 30:40. Pokušao je Đoković da izbaci Španca iz ritma, ali se on odlično branio, i onda ekspresnim napadom forhendom napravio brejk za 2:0.
FoNet
        Dva tenisera nisu prestajala da oduševljavaju publiku na "Artur Ešu". Poen za poenom je trajao više od 10 udaraca. Đoković je na početku trećeg gema krenuo agresivnije, odbranio se od napada rivala i stekao 30:0, potom se Španac vratio na 30:30 iako je Đoković ovde morao da ima dva poena prednosi, ali je Novak ipak stigao do brejka pogodivši liniju. Nadal nije odustajao od svoje igre sa osvnovne linije, slao je Đokovića sa jedne na drugu stranu terena, ali ni jedan teniser nije imao prednost.

 Da je dug poen Nadalova specijalnost, ponovo se ispostavilo pošto je Đoković posustao i jednostavan forhend poslao u mrežu. Odmah zatim je na brzinu nadigrao Novaka, ali se Srbin vratio pošto je brzo skratio poen i prevario Nadala pogodivši ponovo samo liniju. Usledilo je malo opuštanje Novaka u sledećem gemu, Nadal se primakao brejk šansi ali nije stigao do nje. Đoković je pojačao tempo, i sjajnim servisom poveo 4:2.

 Poučeni iskustvom iz prvog seta, teniseri su se žestoko borili za treći gem. Nadal nije želeo da ponovo olako ispusti brejk prednosti, dok je Đoković želeo da brzo stigne do preokreta. Sjajnim riternom Đoković stiže do nove brejk lopte, ponovo se upustio u dugu razmenu udaraca i ponovo je Nadal izašao kao pobednik za novi 'đus'. Ipak, Đoković novim dubokim riternom u Nadalove noge stiže do treće brejk lopte u najdužem gemu na meču.
FoNet
        Sada je pokušao da brže završi poen, ali je pogodio mrežu u trenutku kada je trebalo da uspostavi kontrolu. Nastavio je Novak da pogađa linije, i sa dve vezani ponovo je imao brejk šansu. Nadal je konačno promašio jedan prvi servis, pogodio je Novak vrh mreže pa je Nadal istrčao na liniju, ali ga Đoković nije uspeo lobovati pa ni posle 15 minuta igre u ovom gemu nije bilo pobednika. Srpski teniser je nastavio da vrši pritisak, stigao je do četvrte vezane brejk lopte ali ni nju nije iskoristio ne uspevši da izlaskom na mrežu prevari Španca. Osmi 'đus'.

 Neverovatan gem završen je na neverovatan način. Đoković je ponovo stigao do brejka, usledila je duga razmena udaraca, oba tenisera su igrala agresivno, Nadal je stekao prednosti i poslao Đokovića daleko iza autlinije po dijagonalu, Novak ju je jedva vratio, a Nadal krenuo na mrežu. Đoković je ponovo jedva stigao loptu na drugoj strani, i namestio Špnacu smeč, ali je on ovaj put loše reagovao, pogodio mrežu i Đoković je kao i u prvom setu odmah vratio brejk pošto je gubio 2:0.

 Za razliku od gemova u kojima servira Nadal, oni u kojima servira Đoković traju daleko kraće. Za samo nekoliko minuta Đoković je impresivnim servisom i agresivnom igrom izjednačio na 2:2. Nastavljena je repriza prvog seta. Đoković je ponovo posle ribrejka i izjednačenja delovao moćno na terenu, slao je lopte u noge Nadalu i stekao 30:0 u petom gemu.
FoNet
        Nadal je konasno osvojio jedan poen, a onda je Novak pročitao servis Španca, izbukao se na forhend i dijagonalom stigao do dve brejk lopre. Nadal je ušao u veliku krizu, izgubljen treći gem ga je razorio, pa je sa duplom servis greškom doneo Đokoviću novi brej za prednost od 3:2.

 Ipak, Nadal se nije predao, popravio je servis i stekao 40:15 u sedmom gemu, ali sjajni Đoković je odličio da iskoristi smušenost rivala i sjajnim riternom i igrom na mreži izjednačio. Napao je potom Đoković Španca na osnovnu liniju loptom u noge pa je Nadal prejakim udarcem doneo novi brejk Đokoviću. Malo je falilo da ponovo pogodi liniju, ali se Nadal ipak izvukao.

 Posle dužeg vremena usledio je novi maratonski poen, koji je po ko zna koji put pripao Špancu. Nadal je međutim ostao uporan da forsira svoju igru sa osnovne linije što mu se osvetilo novom greškom. Ipak, nije sve išlo od ruke Đokoviću, pogodio je ponovo mrežu, ali ništa se nije promenilo. Nadal nije uspevao da slomi Novaka. Tek posle nove greške Novaka, Nadal koristi pomoć sa tribina i povik jednog navijača, te smanjuje na 4:3.
FoNet
         U osmom gemu Nadal vraća brejk – imao je i Đoković gem loptu, ali je promašio neke lake udarce, a Španac je počeo da mu čita servis i došao je do brejk lopte. Novak je odlično odservirao, lopta je posle Nadalovog riterna jedva prešla mrežu, a posle pomalo bojažljivog napada Đokovića Španac je bekhendom prošao rivala na mreži – 4:4.  Međutim, srpski teniser učinio je ono što mu je ove sezone bezbroj puta pošlo za rukom – na brejk je odgovorio brejkom. Nadal je sjajno servirao već nekoliko gemova, ali Đoković je još bolje riternirao. Španac je malo ’izduvao’ posle ogromnog truda u prethodnom gemu, poslao je dva forhenda u aut, pa je Đoković stigao do dve vezane šanse za brejk. Prvu je realizovao jer je bio strpljiviji i dočekao je grešku protivnika sa osnovne linije.  Iako je u narednom gemu poklonio prvi poen, Đoković je osvojio sledeća četiri i osvojio set – imao je malu pomoć mreže u drugom poenu, a poslednji je dobio briljantnim forhendom iz punog trka (6:4).

Treći set: Nadal 7:6(3)
FoNet
        Početak trećeg seta nije bio ni približno uzbudljiv kao prva dva jer su obojica osvojili gemo na svoj servis bez izgubljenog poena. Onda je u trećem gemu Đoković izvršio pritisak i sjajnom forhend paralelom došao do brejk lopte. Usledio je dug poen i prebacivanje po dijagonali koje smo videli mnogo puta (Đokovićev forhend-Nadalov bekhend), ritam poena zatim se promenio, ali je Nadal posle Novakove bekhend dijagonale poslao bekhend u aut – 2:1.

 Sledeći gem Đoković je počeo traljavo i posle tri neiznuđene greške Nadal je imao duplu brejk šansu. Novak je prvu neutralisao asom, a drugu forhendom na samu liniju posle preciznog servisa. Ipak, Rafael je munjevitim forhendom stvorio i treću brejk loptu, a nju je realizovao posle nerezonske odluke Đokovića da odigra servis-volej.
FoNet
        I peti gem bio je spektakularan, trajao je desetak minuta, a završio se novim brejkom Đokovića. Bilo je osetno da je Nadal podigao nivo igre, ali i Novak je igrao u vrlo visokom ritmu. Do prve brejk lopte Đoković je došao riternom pod noge, ali Nadal ju je spasao hrabrim napadom. Međutim, Novak pravovremenim i dobro skrivenim drop šotom stiže do druge lopte, koju koristi posle izvanrednog poena i greške Španca iz bekhenda – 3:2.

 Rovovska bitka nastavila se i u sledećem gemu – Nadal je odigrao tri vrhunska forhenda, što je uz duplu grešku Đokovića bilo dovoljno za novi brejk (3:3). Španac je potpuno ušao u udarac, forhend mu je funkcionisao besprekorno i vrlo lako je došao do prednosti od 4:3.

 Novakov prvi servis potpuno je stao, kao da mu je najednom nestalo snage i pri udarcima sa osnovne linije, pa je Nadal i u sledećem gemu imao brejk loptu. Tada smo videli možda i najbolji poen na turniru, Novak je napadao, Nadal se neverovatno branio, a poen se završio ’vinerom’ Đokovića bekhend paralelom. I bez prvog servisa Novak je uspeo da osvoji gem, ali Nadal bez većih poteškoća uzima gem na svoj servis i vodi sa 5:4.
FoNet
         Stekao se utisak da je Novak ’na konopcima’ u trećem setu, ali je uspeo da osvoji i deseti gem uprkos tome što mu prvi servis uporno nije išao. Potom je Đoković sledeći gem odigrao izuzetno hrabro i preciznom bekhend paralelom došao je u situaciju da servira za meč.  Međutim, prvi servis nikako nije hteo da uđe u polje, a Nadal je smanjio broj grešaka na minimum i dočekao je svoju šansu u 12. gemu – odigrao je nekoliko fantastičnih poena i uspeo da vrati brejk.  U taj brejku je Nadal podigao nivo igre i poveo je sa 5-1. Tada je Đoković konačno odigrao dva agresivna i precizna poena u nizu, smanjio je na 5-3, a onda propustio zicer i tako dao rivalu tri vezane set lopte. Već na prvoj Novak je zakucao loptu forhendom u mrežu i Nadal je smanjio na 2-1 u setovima (7:6)

Četvrti set: Đoković 6:1
FoNet
         U pauzi između trećeg i četvrtog seta Đoković se požalio na probleme sa leđima i dobio je masažu od fizioterapeuta.  Bolovi u leđima muče Novaka više nego što se činilo u prvi mah – prvi gem je osvojio, ali jedva je ubacivao prve servise i bio je podbočen posle skoro svakog poena. Posle prvog gema Đoković je zatražio medicinski tajm-aut.  Bilo je očigledno da Novak ima problema kada treba da se istegne u bekhend stranu, zato je Nadal forsirao slajs servis sa leve strane, ali Đoković je forhendom igrao briljantno i stvorio je dve vezane brejk lopte.  Nadal ih je spasao, igrao se ponovo dug gem, a Novak je realizovao petu brejk loptu forhend paralelom i poveo je sa 2:0. Đoković nije mogao da servira ni upola snagon kao inače, ali je dobio na preciznosti i osvojio je gem za 3:0.  Srpski teniser bio je potpuno fokusiran, kretanje mu se poboljšalo i ’čisto’ je udarao svaku lopticu. Oduzeo je još jednom servis rivalu, i to bez izgubljenog poena, a meč je završio efektno – bekhend viner za meč loptu i forhend viner za titulu (6:1).


www.b92.net

 
Suplementi prodaja Srbija - link
Uz svaki kupljeni preparat besplatan ONLINE strucni savet i konsultacije - link
Najbolji popusti i pokloni na webu - link 
BESPLATNA DOSTAVA ZA KUPOVINU PREKO 6000 din

EXYU FITNESS NA YOUTUBE-u - link
https://www.exyu-fitness.com/   forum sitemap  webshop sitemap