EXYU FITNESS FORUM

Author Topic: Janko Tipsarevic  (Read 13713 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Janko Tipsarevic
« on: July 11, 2007, 08:36:39 PM »
Datum rodjenja: 22. jun 1984

Mesto rodjenja: Beograd, Srbija

Mesto boravka: Beograd, Srbija

Visina/Tezina: 180cm/80kg

Trenutni plasman na WTA listi: 64

Najbolji plasman na WTA listi: 64

Osvojeni turniri: bez titule

« Last Edit: July 12, 2007, 09:48:21 AM by Igy81 »
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline medena

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 1145
  • Gender: Female
Odg: Janko Tipsarevic
« Reply #1 on: July 11, 2007, 09:50:35 PM »
TiPsarevic!!!!  :lol:
« Last Edit: July 12, 2007, 09:48:39 AM by Igy81 »
u svetu postoji JEDNO CARSTVO!

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Janko Tipsarevic
« Reply #2 on: July 12, 2007, 09:48:58 AM »
Pobjednik je juniorskog Australian Opena i osam challengera, ali do sada nije uspio osvojiti niti jedan ATP turnir.

Pregled karijere

U Davis Cup reprezentaciji debitirao je 2001. godine kada je u susretu protiv Poljske osvojio 3 boda za reprezentaciju Srbije i Crne Gore. Iste godine, na domaćem terenu, osvaja svoj prvi futures turnir svladavši u finalu Ramireza-Hidalga. Tjedan dana poslije, opet u SCG, igra finale futuresa, ali ovog puta od njega je bio bolji Hidalgo. 2002. godine igra na razini prethodne i također osvaja dva futuresa.

Premijeru na ATP turniru imao je u Indianapolisu 2003. godine, gdje je u susretu prvog kola pobijedio zemljaka Nenada Zimonjića, ali je već sljedeći meč izgubio od Kafeljnikova. Kroz kvalifikacije se probio i u glavni turnir US Opena, ali ga je tamo zaustavio Mark Philipoussis. Godinu je zaključio osvajanjem challengera u Zellu i Toranceu.

U 2004. godini veći su mu uspjesi proboj u glavni turnir Roland Garrosa i Wimbledona, te izborena druga kola turnira u Šangaju i Stockholmu. Bio je najbolji i na challengerima u Ostravi i Belo Horizontu u pojedinačnoj konkurenciji, te u Furthu (s Garciom) i Weidenu (sa Zovkom) u parovima.

Na startu 2005. godine izborio je drugo kolo Australian Opena. U svibnju prvi puta ulazi u Top 100 (90). Igrao je i drugo kolo Roland Garrosa i treće kolo Wimbledona. U igrama parova izborio je četvrtfinale turnira u Umagu (s Đokovićem) i četvrtfinale u Ho Chi Mina (s Baghdatisom).

U 2006. godini ostvario je najbolji ranking karijere (65. mjesto) i postao drugi srpski reket. Osvojio je četiri challengera: u Beogradu, Samarkandu, Bukhari i Monsu.

Tek u 2007. godini bilježi dosta nastupa na ATP turnirima. No, počeo ju je vrlo loše jer je na sedam turnira zaredom izgubio već u prvom kolu. Jedini veći uspjeh u ovoj godini napravio je probojem u treće kolo turnira iz Masters serije u Indian Wellsu, gdje je pobijedio mnogo bolje rangirane igrače, Srichaphana i Hewitta. Vrlo dobru igru pokazao je na drugom Grand Slam turniru sezone, Roland Garrosu, gdje je došao do trećeg kola. U drugom kolu načinio je iznenađenje pobjedivši Marata Safina, ali ipak nije mogao pružiti dostojan otpor Španjolcu Robredu koji ga je svladao s 3:0.Ali već na Queen"s club turniru prolazi u drugo kolo,a slijedeće nedjelje u Holandskom Ordina open-u dolazi i do četvrtfinala.Na Wimbledon-u pravi prvorazredno iznenađenje i dolazi do osmine finala (R 16) pobjedama, 3 meča u pet setova,(prvi put od 74.god) nad petim teniserom svijeta F.Gonzalesom i tako prvi put u karijeri ulazi u prvih 50 igarača svijeta.
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Janko Tipsarevic
« Reply #3 on: October 12, 2007, 11:03:46 AM »
Odlični Tipsarević bolji od Mareja!

Janko Tipsarević i drugu godinu zaredom će igrati u četvrtfinalu velikog ATP turnira u Moskvi, koji se igra za nagradni fond od milion dolara!

Naš drugoplasirani teniser na ATP listi priredio je veliko iznenađenje u drugom kolu moskovskog turnira, porazivši 18. tenisera sveta Endija Mareja iz Velike Britanije. Tipsarević je još jednu veliku pobedu ove sezone izvojevao rezultatom 6-4 7-5, nakon preokreta u drugom setu!


U prvom setu naš teniser pri rezultatu 3-3 dolazi do odlučujuće prednosti, odnosno brejka. Bez greške Tipsarević je odservirao pri rezultatu 5-4. As servisom dolazi do tri vezane set lopte. Prvu koristi i dolazi do vođstva od 6-4.

U drugom setu Marej je imao prednost brejka, čak i par set lopti! Ipak, naš teniser još jednom dokazuje da je veliki borac i preokreće rezultat, a potom i osvaja set rezultatom 7-5 za izbacivanje trećeg nosioca turnira!


U borbi za polufinale naš teniser će se boriti sa češkim teniserom Radekom Stepanekom, koji je u drugom kolu bio bolji od sedmog nosioca Dmitrija Tursunova (RUS).

Tipsarević i Stepanek nikada ranije nisu igrali jedan protiv drugog, ali nam je Čeh još uvek u pamćenju od drugog kola "US Open-a" i fantastičnog duela koji je odigrao protiv Novaka Đokovića.
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline vuksa

  • Eraser
  • *
  • Posts: 2861
  • Gender: Male
Odg: Janko Tipsarevic
« Reply #4 on: October 29, 2007, 12:46:42 AM »
Tipsarevic u glavnom zrebu u Parizu

Janko Tipsarevic uspeo je da se plasira u glavni zreb turnira ATP Masters serije u Parizu. On je u poslednjem kolu kvalifikacija savladao Kristofa Fligena iz Belgije sa 2:1 (6:4, 6:7, 6:4) posle skoro dva i po sata igre. Tipsarevic ce u prvom kolu turnira igrati sa Vinsentom Spadeom iz Sjedinjenih Drzava, a u drugom kolu pobednik tog duela sastace se sa devetim nosiociem, Tomijem Hasom iz Nemacke.

Novak Djokovic je u Parizu treci nosilac, u prvom kolu je slobodan, a u dugom ce igrati sa boljim iz meca Fabris Santoro (Francuska) - Albert Montanes (Spanija).


b92
al se nekad dobro jelo

Offline vuksa

  • Eraser
  • *
  • Posts: 2861
  • Gender: Male
Odg: Janko Tipsarevic
« Reply #5 on: October 29, 2007, 07:04:36 PM »
Tipsarević u drugom kolu

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u drugo kolo turnira Masters serije u Parizu, pošto je u meču prve runde savladao Vinsa Spejdiju rezultatom 7:6 (11-9), 7:6 (7-2) za 1 čas i 50 minuta igre. Jedini prethodni okršaj dvojice tenisera Amerikanac je rešio u svoju korist pre dve godine u Skotsdejlu. Naredni Tipsarevićev rival je Nemac Tomi Has.

Presudan za pobedu srpskog tenisera bio je odličan servis – napravio je čak 16 asova i osvojio 90% poena na svoj servis.

Tipsarević i Has su se do sada sastali samo jednom, bilo je to na Vimbldonu pre dve godine. Nemac je na tom meču imao veliki peh, iskrenuo je skočni zglob na zagrevanju i početkom drugog seta bio primoran da preda.

U Parizu su do sada završena još četiri meča – Fiš je dobio Tursunova sa 7:6, 6:4, Del Potro je bio bolji od Lopesa rezultatom 6:3, 6:4, Vavrinka je eliminisao Kifera, a Sepi je pobedio Kverija.

Na turniru u prestonici Francuske učestvuje i Novak Đoković. On je slobodan u prvom kolu, a u drugom će na megdan boljem iz meča Montanjes – Santoro.



b92
al se nekad dobro jelo

Offline vuksa

  • Eraser
  • *
  • Posts: 2861
  • Gender: Male
Odg: Janko Tipsarevic
« Reply #6 on: October 31, 2007, 12:53:01 AM »
Has bolji od Tipsarevića

Drugi teniser Srbije po rejtingu, Janko Tipsarević, ispao je sa turnira Masters serije u Parizu pošto je izgubio od Nemca Tomija Hasa u drugom kolu rezultatom 2:1, po setovima 6:3, 6:7(5), 6:3. Meč je trajao sat i 56 minuta. Tipsarević je imao devet asova, a Has sedam, ali je Nemac imao pet vinera više i nešto bolji procenat prvog servisa što je na kraju odlučilo pobednika.

Tipsarević je prepustio inicijativu na početku meča Hasu, koji je iskoristio priliku i lako poveo sa 1:0. U drugom setu, srpski teniser je pružio mnogo jači otpor i posle izjednačene igre uspeo u taj breku da osvoji taj set sa 7:5 i izjednači na 1:1.

U nastavku, Tipsarević je produžio sa dobrom igrom, ali je na pola seta odjednom pao i psihički i fizički, Has je opet preuzeo inicijativu i rutinski priveo meč kraju. Nemački teniser, koji je 10. na ATP listi i koji se nada jednom od dva "slobodna" mesta na Masters kupu u Šangaju, u narednoj rundi igraće sa boljim iz meča Fernando Gonzales – Mihail Južnji.

Nagradni fond turnira u Parizu je 2.082.500 evra.



b92
al se nekad dobro jelo

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Janko Tipsarevic
« Reply #7 on: November 07, 2007, 05:53:36 PM »
Tipsarević uspešan u Slovačkoj

Janko Tipsarević uspešno je startovao na velikom ATP čelendžer turniru u Bratislavi, koji se igra za nagradni fond od 100 hiljada dolara.

Naš teniser je u prvom kolu posle velike drame bio bolji od grčkog tenisera Konstatinosa Ekonomidisa, 141. igrača sveta, rezultatom 2-1, po setovima 1-6 7-6(3) 6-4.


Tipsarević, treći favorit turnira, u drugom kolu će se sastati sa pobednikom meča između Pavela Snobela (Češka) i domaćeg takmičara Filipa Polašeka, inače kvalifikanta.
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Janko Tipsarevic
« Reply #8 on: February 22, 2008, 12:55:09 PM »
[float=left][/float]
Simon bolji i od Janka

Francuz Žil Simon (36. ATP) nastavio je sa pobedama u duelima protiv tenisera iz Srbije! Nakon što je pobeđivao u duelima protiv Novaka Đokovića, Borisa Pašanskog i Viktora Troickog, Simon je pobedio i Janka Tipsarevića, čime je zaokružio pobede nad četiri prvoplasirana tenisera Srbije na ATP listi!

Koliko je neizvesan bio meč drugog kola ATP turnira u Roterdamu (dvorana - Grinset, 824 hiljada evra) dovoljno govori podatak da su oba seta rešena u taj-brejku. Iako je Tipsarević imao brejk prednosti u drugom setu i čak servirao za izjednačenje u setovima, Simon je na kraju ipak slavio rezultatom 7-6(4) 7-6(4).

Podsetimo, francuski teniser je prošle nedelje na turniru u Marseju porazio Đokovića, dok je pobede protiv Pašanskog i dve protiv Troickog upisao prošle godine!


Što se tiče Janka Tipsarevića, on bi plasmanom u drugo kolo Roterdama mogao da napravi manji napredak sa trenutnog 44. mesta na ATP listi. Tipsarevićev krajnji domet sledećeg ponedeljka je 40. pozicija, ali na ovonedeljnim turnirima još uvek igraju teniseri koji bi mogli da ga ugroze!
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Janko Tipsarevic
« Reply #9 on: February 26, 2008, 03:28:36 PM »
[float=left][/float]
Ekspresno!
Janko Tipsarević počistio je sa terena mladog Nemca Mišu Zvereva u okršaju prvog kola ATP turnira u Zagrebu (dvorana - Rukothard, 370 hiljada evra).

Naš teniser je za tek nešto više od 44 minuta igre porazio 20-godišnjaka iz Hamburga, trenutno 73. igrača sveta, rezultatom 6-3 6-1!

Tipsarević, osmi nosilac turnira, u drugom kolu će se sastati sa pobednikom duela autsajdera na ovom turniru. Radi se o susretu Roka Karanušića (Hrvatska, WC) i Blaža Kavčiča (Slovenija, kvalifikant). Popularni Tipsa nikada nije igrao protiv Kavčića, dok je u jedinom duelu protiv Karanušića, inače šampiona nedavno održanog beogradskog čelendžera, upisao ubedljivu pobedu!


Sutra će u Zagrebu na teren izaći i Viktor Troicki. Naš mladi teniser u prvom kolu se sastaje sa Švajcarcem Žoržom Bastlom, koji je mesto u glavnom žrebu dobio nakon uspešno odigranih kvalifikacija.


Prvi nosilac turnira u Zagrebu je domaći takmičar Ivan Ljubičić (23. ATP), dok je drugi njegov sunarodnik, na ATP listi jedno mesto lošije rangirani Ivo Karlović, poznatiji pod nadimkom "Div sa Šalate".
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."