EXYU FITNESS FORUM

Author Topic: Davis cup  (Read 28914 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Velja

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 845
  • Gender: Male
  • :)
Davis cup
« on: September 20, 2007, 10:07:23 PM »





Danas su u Beogradskoj Areni izvuceni parovi koji ce igrati utakmice u Dejvis Kupu od petka do subote u Beogradskoj Areni izmedju Srbije i Australije. Prvi na teren izlaze Djokovic i Piter Luscak (91. teniser sveta), a drugi mec prvog dana bice izmedju Tipsarevica i Hjuita. U subotu ce se igrati samo dubl utakmica izmedju srpskog para Djokovic/Zimonjic i australijskog para Hjuit/Henli. U nedelju ce se igrati poslednja dva singl meca Djokovic-Hjuit i Tipsarevic-Lascak. Mecevi u petak i nedelju pocinju u 13h i 16h, dok dubl mec u subotu pocinje od 14:30 sa direkntim prenosima na programima RTS-a.
Reagovanja na zreb:

Djokovic: "Drago mi je sto cu otvoriti duel, ali verovatno cu imati tremu pred 20.000 ljudi. Bice dosta ocekivanja i dosta pritiska. Zelim da budem maksimalno spreman. Lucak je igrac koji je najbolje rezultate pravio na ovoj podlozi".

Tipsarevic"Kada sam dosao na pripreme rekao sam da ako osetim bol ne zelim da zauzimam mesto. Sest dana sam trenirao i ne osecam bol. Dvadeset dana na rehabilitaciji u Nemackoj bio sam bez tenisa, ali radio sam na fizickoj pripremi i spreman sam Iskreno, lakse mi je sto cu sa Hjutom igrati drugi mec, jer je lakse igrati drugi mec protiv bivseg broja 1 kada tvoja zemlja vodi sa 1:0".

Mozda kljucni poen u ovom duelu bice dubl mec.

Zimonjic: "Svaki poen je dragocen. Cilj su tri poena, nebitno je kako doci do njih. Bice tezak mec, svakako, protiv Henlija i Hjuita. Prednost je to sto smo Novak i ja odigrali dva turnira zajedno. Medjutim, sljaka je specificna i drugacije se igra nego na betonu, ali se nadam da cemo uz pomoc publike doci do magicne cifre - 3 (boda)".

Veliki protivnik igracima obe ekipe bice teren. Djokovic je rekao da je teren "u kriticnom stanju", a selektor srpske reprezentacije Bogdan Obradovic rekao je da su njegovi igraci tokom treninga "cuvali teren", dodajuci da "nije primetio da su to radili Australijanci".

Australijanci su bili dobro raspolozeni tokom zreba.

Hjuit: "Osecam se dosta dobro posle lakse povrede. Za mene je glavno pitanje terena, jer podloga nije onakva na kakvu smo navikli. Teren je opasan, moze doci do povrede. Djokovic je odlican igrac, i vervatno ocekuje da ce dobiti sva tri meca. Medjutim, mi smo puni samopouzdanja i mislim da smo u odlicnoj formi".

Selektor Australije Dzon Ficdzerald: "Dejvis kup je takmicenje u kojem se ne moze predvidte konacan ishod. Srbija ima prednost domaceg terena i dobar tim i zato je favorit. Nama se, medjutim, dopada podredjena uloga i verujem u svoju ekipu. Teren je isti za oba tima. To je pitanje kojim treba da se pozabavi glavni sudija (Majk Morisi). Svi igraci imaju svoje omiljene podloge. Pre sest godina gostovali smo u Brazilu i Hjuit je u tri seta pobedio tada najboljeg svetsog igraca na sljaci Gustava Kuertena".

Lucak: "Novaku nece biti lako da igra tri meca dan za danom i ja cu se potruditi da ga sto duze zadrzim na terenu".

Predsednik Teniskog saveza Srbije Slobodan Zivojinovic jos jednom je apelovao na gledaoce da na vreme krenu u Arenu, jer ce iz bezbednosnih razloga samo dva ulaza biti otvorena, a kada pocne prvi singl mec (13 sati), ulaz ce biti zatvoren.
« Last Edit: September 22, 2007, 06:13:58 PM by Lazic »
Jedini način da izbegnes greške je da steknes iskustvo.
Jedini način da steknes iskustvo ... je da činiš greške.

Zašto da ulazim u život, kad odatle niko živ nije izašao.

Offline Velja

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 845
  • Gender: Male
  • :)
Odg: DAVIS CUP
« Reply #1 on: September 20, 2007, 10:11:11 PM »




Momčilo Bajagić sa Novakom Đokovićem i ostalim najboljim srpskim teniserima snima himnu Dejvis kup reprezentacije Srbije.Novak Đoković i Momčilo Bajagić postaće novi dubl partneri, ali umesto reketa, u ruci će držati mikrofone. Poznati roker i treći teniser sveta snimiće danas u Bajaginom studiju buduću himnu tenisera, koja će biti obrada velikog hita „220 u voltima". Noletu i Bajagi pomagaće i ostali Dejvis kup reprezentativci - Nenad Zimonjić, Janko Tipsarević, Boris Pašanski, Viktor Troicki...

Iza cele ove priče stao je provereni tim producentske kuće Džuboks koja je između ostalog tvorac grupe Flamingosi, a za dve nedelje snimiće se i visokobudžetni spot pod pokroviteljstvom RTS-a. Plan je da i teniseri kao trenutno najbolji predstavnici srpskog sporta u svetu dobiju svoju himnu. Posle niza konsultacija Bajaga je svoju kultnu pesmu „220 u voltima" preradio, zamenivši neke reči teniskim terminima.

U kratkoj izjavi za Press Momčilo Bajagić potvrdio je da užurbano radi na pripremi budućeg teniskog hita.

- Upravo sam u svom studiju i užurbano radim na pripremi te pesme. Budući da su nam rokovi jako kratki i da bi sve trebalo da bude gotovo do petka, nadam se da ćemo uspeti. Odlučeno je da iskororistimo pesmu „220 u voltima", jer ima potrebnu dinamiku koja je odlična za himnu tenisera. Siguran sam da će se Nole i momci uklopiti i radujem se saradnji sa njima - naveo je Bajaga za Press.

Još se ne zna da li će pesma „220 u voltima" promeniti svoj dosadašnji naziv.
Jedini način da izbegnes greške je da steknes iskustvo.
Jedini način da steknes iskustvo ... je da činiš greške.

Zašto da ulazim u život, kad odatle niko živ nije izašao.

Offline Lazic

  • Administrator
  • *
  • Posts: 21979
  • Gender: Male
    • EXYU FITNESS
Odg: DAVIS CUP
« Reply #2 on: September 22, 2007, 11:28:50 AM »
DK: Srbija - Australija 1:1!


[float=left][/float]Posle prvog dana Dejvis Kup meča Srbije i Australije za popunu Svetske grupe u Beogradskoj Areni, rezultat je 1:1. Novak Đoković je pobedio Pitera Luščaka sa 3:0, dok je Lejton Hjuit bio bolji od Janka Tipsarevića sa 3:2. U subotu je na programu meč dublova u kome Novak Đoković i Nenad Zimonjić igraju protiv Lejtona Hjuita i Pola Henlija.

Srpski teniser Novak Đoković doveo je reprezentaciju Srbije u vođstvo od 1:0 u prvom meču plej-ofa za popunu Svetske grupe Dejvis kupa sa Australijom. Đoković je posle 2 sata i 24 minuta igre bio bolji od australijskog tenisera Pitera Luščaka sa 3:0, po setovima 6:1, 6:4, 6:2.

Najbolji srpski teniser je pred 20.000 gledalaca u Beogradskoj Areni bez većih problema ostvario pobedu na vrlo problematičnoj podlozi.

Đoković je prvi set počeo odlučno i u svoja četiri servis gema izgubio je samo jedan poen, a tri ih je završio as servisima. Svoj četvrti servis gem i poslednji u prvom setu, osvojio je vinerom. Naš teniser je tek posle 16 poena na svoj servis, izgubio prvi poen.

Posle 16 poena na svoj servis, izgubio je jedan. U drugom setu Novak je malo popustio i dozvolio protivniku da napravi brejk, ali se vratio u meč i rešio je set u svoju korist 6:4, posle sat vremena borbe.

Đoković je odmah na startu trećeg seta napravio brejk i posle svog servisa vodio sa 2:0. Pri rezultatu 3:2 u setovima za Đokovića, Luščak je imao nekoliko prilika da napravi brejk za 3:3 ali je naš teniser ipak došao u vođstvo od 4:2, a ubrzo zatim i brejkom stigao do rezultata 5:2.

Novak Đoković je iskoristio psihički pad svog protivnika i dobrim servisom došao do pobede i vođstva Srbije nad Australijom od 1:0.

U drugom duelu Janko Tipsarević je prikazao veoma dobru igru, ali na kraju nije imao dovoljno snage da savlada najboljeg australijskog igrača Lejtona Hjuit. Nekadašnji broj jedan bio je bolji tek posle pet setova: 6:2, 3:6, 4:6, 6:1, 6:1.


[float=left][/float]Tipsarević je Hjuitu, nekada najboljem, a sada 21. teniseru sveta, uspeo da ravnopravno parira u prva tri seta duela. Prvi je, ipak, lako osvojio Hjuit, pošto je prvi brejk napravio već na samom početku meča, a drugi u šestom gemu, pa je set dobio sa 6:2.

Tipsarević je, medjutim, u naredna dva seta zaigrao znatno bolje, a u drugom je, posle uvodnih 1:1, osvojio četiri gema za redom. Hjuit je uspeo da vrati jedan brejk, ali ne i drugi, pa je Tipsarević, 53. teniser sveta, set dobio sa 6:3.

Prvu brejk šansu u trećem setu imao je Hjuit, ali se Tipsarević u drugom gemu spasao u dva navrata. Tipsarević potom nije uspeo da u petom gemu iskoristi dve, u sedmom još tri brejk lopte, ali mu je to pošlo za rukom u trećem pokušaju u devetom gemu u kome je stigao to odlučujuće prednosti od 5:4. Treći set, Tipsarević je dobio sa 6:4.

Ispostavilo se, medjutim, da Tipsarević nije imao snage da u istom ritmu i završi meč, pa je Hjuit lako dobio poslednja dva seta. Hjuit je u četvrtom setu osvojio prvih pet gemova, a Tipsarević je uspeo samo da dobije utešni. Slična situacija se ponovila i u poslednjem, petom setu, u kome je Tipsarević osvojio prvi, ali zatim protivniku prepustio narednih šest gemova.

Po završetku meča na teren je neočekivano izašao Djoković, koji je, kao što je to prethodno učinio i na konferenciji za novinare, navijačima uputio apel da vatrenije podrže srpsku reprezentaciju.

"Morate da navijate. Ako želite da pobedimo, morate, bre, da navijate. Ne možete da se ponašate kao u školi. Moramo svi zajedno da navijamo", rekao je Djoković, koji je potom bacio mikrofon i vidno uznemiren napustio "Beogradsku arenu".

izvor www.b92.net
Suplementi prodaja Srbija - link
Uz svaki kupljeni preparat besplatan ONLINE strucni savet i konsultacije - link
Najbolji popusti i pokloni na webu - link 
BESPLATNA DOSTAVA ZA KUPOVINU PREKO 6000 din

EXYU FITNESS NA YOUTUBE-u - link
https://www.exyu-fitness.com/   forum sitemap  webshop sitemap

Offline Lazic

  • Administrator
  • *
  • Posts: 21979
  • Gender: Male
    • EXYU FITNESS
Odg: Davis cup
« Reply #3 on: September 22, 2007, 08:00:32 PM »
Pobeda srpskog dubla!

[float=left][/float]Teniska reprezentacija Srbije vodi rezultatom 2-1 posle dva dana borbe u Dejvis kup meču sa Australijom. Srpski dubl Novak Đoković - Nenad Zimonjić pobedio je u četiri seta Lejtona Hjuita i Pola Henlija - 3:6, 6:4, 6:3, 6:2. Srbiji je za plasman u Svetsku grupu potreban još jean poen, a u nedelju su na programu singl mečevi Đoković - Hjuit i Tipsarević - Lučak.

Australijski par mnogo bolje je počeo meč i brzo stekao dva brejka prednosti (po jedan svakom od igrača Srbije) u prepunoj Areni. Hjuit je servirao za set, ali je srpski tim vratio jedan brejk. Ipak, u devetom gemu je Henli zadržao koncentraciju i doneo svom timu set, u kojem je jedini sačuvao svaki servis-gem.

Već na startu drugog seta australijski par ponovo oduzima servis Đokoviću, ali je verovatno ključni trenutak bio ribrejk u četvrtom gemu, kada je servis konačno izgubio i Henli. Usledila je euforija u dvorani, koja je pretočena u set za srpski tandem.

Treći set počeo je odlično za domaću ekipu, koja je uspela da napravi brejk i zatim sačuva prednost kroz ceo set. Pritisak sa tribina na australijski tim počeo je da se oseća i na startu četvrtog seta Srbija stiče vođstvo od 5:1, uz dva brejka prednosti. U finišu Srbija je rutinski sačuvala vođstvo i došla u sjajan položaj.

Prvi meč poslednjeg dana Đoković i Hjuit igraju od 13 časova. Biće to njihov treći duel u karijeri (1-1), a prvi na zemlji. Pobeda našeg igrača omogućila bi da poslednji meč izgubi takmičarsku važnost. U slučaju Hjuitovog trijumfa, Tipsarević i Lučak odlučuju o učesniku svetske grupe Dejvis kupa. Treneri zadržavaju pravo na izmenu nekog igrača u poslednjem meču.

Teniseri iz Srbije poslednji put su nastupali u najvišem rangu Dejvis kupa još 1992. godine.

izvor www.b92.net
Suplementi prodaja Srbija - link
Uz svaki kupljeni preparat besplatan ONLINE strucni savet i konsultacije - link
Najbolji popusti i pokloni na webu - link 
BESPLATNA DOSTAVA ZA KUPOVINU PREKO 6000 din

EXYU FITNESS NA YOUTUBE-u - link
https://www.exyu-fitness.com/   forum sitemap  webshop sitemap

Offline vuksa

  • Eraser
  • *
  • Posts: 2861
  • Gender: Male
Odg: Davis cup
« Reply #4 on: September 23, 2007, 12:48:01 AM »
uh danas je dubl bila uzivancija gledati...svaka im cast
al se nekad dobro jelo

Offline Lazic

  • Administrator
  • *
  • Posts: 21979
  • Gender: Male
    • EXYU FITNESS
Odg: Davis cup
« Reply #5 on: September 23, 2007, 04:58:54 PM »
Novak uveo Srbiju u Svetsku grupu



[float=left][/float]Teniska reprezentacija Srbije plasirala se u Svetsku grupu Dejvis kupa pošto je trijumfovala nad selekcijom Australije. Odlučujući, treći poen srpskom timu doneo je Novak Đoković posle pobede nad Krisom Gučioneom sa 3:0, po setovima 6:3, 7:6 (3), 7:6 (5). Najavljeni duel Đokovića i Lejtona Hjuita izostao je zbog bolesti najboljeg australijskog tenisera, a njegovo mesto zauzeo je trenutno 94. teniser na ATP listi.

Đoković je protiv Gučionea imao dosta uspona i padova. Najpre je poveo sa 3:0 u prvom setu, pa dozvolio protivniku da izjednači, da bi zatim osvojio sledeća tri gema za konačnih 6:3.

U drugom setu je napravio brejk već u prvom gemu, zatim poveo sa 3:1, i kada se činilo da će do kraja rutinski stići do pobede, Gučione je uzvratio. Australijanac je najpre vratio brejk, a zatim sačuvao servis do trinaestog gema, kada je Đoković, očekivano, slavio u taj-brejku sa 7:3.

U trećem setu, Gučione je uspešno čuvao svoj servis. Najbolju priliku za brejk Đoković je imao u desetom gemu, kada je ispustio i meč loptu, da bi u novom taj-brejku Đoković slavio sa 7:5 za veliku radost pred punim tribinama Beogradske Arene i konačnu pobedu Srbije u borbi za plasman u Svetsku grupu.

Đoković je tako doneo srpskom timu i treći bod za nedostižno vođstvo od 3:1, a u završnom meču, koji neće imati takmičarski značaj Boris Pašanski će najverovatnije igrati protiv Pitera Luščaka.

izvor www.b92.net
Suplementi prodaja Srbija - link
Uz svaki kupljeni preparat besplatan ONLINE strucni savet i konsultacije - link
Najbolji popusti i pokloni na webu - link 
BESPLATNA DOSTAVA ZA KUPOVINU PREKO 6000 din

EXYU FITNESS NA YOUTUBE-u - link
https://www.exyu-fitness.com/   forum sitemap  webshop sitemap

Offline vuksa

  • Eraser
  • *
  • Posts: 2861
  • Gender: Male
Odg: Davis cup
« Reply #6 on: September 23, 2007, 07:07:40 PM »
svaka mu cast...vidi se da je imao tremu...ali ipak je to novak
al se nekad dobro jelo

Offline Lazic

  • Administrator
  • *
  • Posts: 21979
  • Gender: Male
    • EXYU FITNESS
Odg: Davis cup
« Reply #7 on: September 28, 2007, 06:13:24 PM »
Srbija sa Rusijom

Srbija će u Svetskoj grupi Dejvis kupa svoj prvi meč igrati sa Rusijiom od 8.-10. februara 2008. godine odlučeno je u četvrtak žrebom u Londonu. Meč će biti igran u Rusiji.

Rusija već 15 godina uzastopno igra u Svetskoj Grupi Dejvis Kupa i osvojila ga je dva puta: 2002. i 2006. godine. Pored dva trijumfa, takođe su dva puta bili drugi – 1994. i 1995. godine.

Prema rang listi Međunarodne teniske federacije, Rusija se nalazi na prvom mestu sa 33.920 bodova, ispred SAD sa 22.215 i Argentine sa 16.598,75 bodova.

Dejvis Kup reprezentaciju Rusije čine Marat Safin (22. na ATP listi), Mihail Južni (14.), Nikolaj Davidenko (4.), Dimitri Tursunov (23.) i Igor Andrejev (46.)

U dosadašnja tri međusobna susreta, Rusija ima dve, a Srbija jednu pobedu.

Kompletan žreb za mečeve Svetske Grupe:

Rusija (nosilac, domaćin) - Srbija
Belgija (n) - Češka (d)
Argentina (n, d) - Velika Britanija
Švedska (n) - Izrael (d)
Koreja - Nemačka (n, d)
Peru (d) - Španija (n)
Rumunija (d) - Francuska (n)
Austrija (d) - SAD (n)

Mečevi prve runde igraće se od 8. do 10. februara 2008. godine.

izvor www.b92.net
Suplementi prodaja Srbija - link
Uz svaki kupljeni preparat besplatan ONLINE strucni savet i konsultacije - link
Najbolji popusti i pokloni na webu - link 
BESPLATNA DOSTAVA ZA KUPOVINU PREKO 6000 din

EXYU FITNESS NA YOUTUBE-u - link
https://www.exyu-fitness.com/   forum sitemap  webshop sitemap

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Davis cup
« Reply #8 on: September 28, 2007, 06:26:05 PM »
Djokovic moze svakog da pobedi...dubl takodje..treba videti sta bludnicar janko moze..a nekad moze mnogo  :yes:
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Davis cup
« Reply #9 on: October 07, 2007, 10:19:54 PM »
i kakve su vas prognoze?  :rolleyes01:
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."