EXYU FITNESS FORUM

Author Topic: Ishrana+trening  (Read 4232 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Alonso93

  • Pocetnik
  • *
  • Posts: 5
Ishrana+trening
« on: March 23, 2012, 11:23:07 PM »
Pozdrav,
Znam da ce ovo vecinu iznervirati i da ce vecina reci "imas to na toj i toj temi" i slicno,ali ja zaista nemam toliko vremena,jer imam dosta obaveza i za racunarom sam mozda 15-20 min dnevno.

Da predjem na stvar,u zadnjih par meseci,sam se ugojio nekih 10 kila i sada bih da skinem svo to salo koje se talozilo oko stomaka i butina a da pritom misicnu masu sacuvam sto je vise moguce (znam da je ne moguce da je skroz sacuvam,ali sto vise mogu to bolje).

Prvo da napisem dnevnik ishrane:
Dorucak:100g ovsenih pahuljica u solji sa mlekom (uglavnom Ella mleko sa 0,5g masti) i konzerva tunjevine (za sada jedem mistralovu u ulju zato sto u prodavnicama ne mogu da nadjem tunu u vodi,ali ipak prvo iscedim mast sto je vise moguce)
Uzina:Zavisi od dana do dana,ali uglavnom ili saka badema ili neko voce (pomorandza,jabuka...)
Rucak:Pilece grudi 200g
Vecera:Opet pilece grudi 200g
Obrok pred spavanje (nekih 30min do sat vremena):5 belanaca.
+nekada popijem i 500ml/1l mleka (Ella) da bi dnevno dosao do nekih 2000kcal ili malo vise (sa mojom visinom 184cm i tezinom 92kg dnevno bi trebao da unosim oko 3300kcal)

Trening:(vezbam samo kuci i u parku na sipkama,posto trenutno nisam u najboljoj finansiskoj situaciji za teretanu)
Ponedeljak:Biceps (bucice),podlaktica i kardio (bicikl kucni ~45min)
Utorak:Triceps (sklekovi 4 serije uskih i 4 serije sirokih) i triceps sa bucicom;trbusnjaci i kardio
Sreda:Ramena (sa bucicom) i noge (cucnjevi)
Cetvrtak:HiiT u intervalu od ~20minuta
Petak:Biceps;trbusnjaci;podlaktica
Subota:Triceps (sada propadanja);trbusnjaci i kardio (45min)
Nedelja:Trbusnjaci;HiiT

E posto meni treba ~3300kcal da bi odrzavao trenutnu telesnu tezinu a ja prevashodno zelim da smrsam,da li je ovoliki kalorijski deficit dobar ili je preveliki?
Da li je mnogo da 2 puta nedeljno radim HiiT i 3 puta obican kardio od 45min umerenim tempom?
I da li je ishrana dobra s obzirom da dnevno unosim oko 150-160g proteina?

Offline enf0rcer17

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 408
  • Gender: Male
Odg: Ishrana+trening
« Reply #1 on: March 24, 2012, 09:47:17 AM »
Ishrana ti je manje vise ok, mogao bi mozda uzinu da zamenis piletinom ili da prebacis ovu tunjevinu iz dorucka, a za dorucak samo ovsene.. Gledaj da drzis najmanje 5 obroka.. Sto se tice kalorija ja mislim da si napravio malo veci deficit nego sto bi trebalo (max. ti je 25%). Probaj da malo bolje organizujes trening, da tokom nedelje odradis svaku grupu misica, ubaci zgibove, cini mi se da ne radis ledja uopste.. Sto se tice kardia, nije mnogo 2 hiita nedeljno ali napravi razmak izmedju njih najmanje 1 dan.. I skrati kardio na max 25-30minuta.Imaj u vidu da kardio slabog inteziteta u trajanju od 45+ minuta ima samo dodatno da ti uspori metabolizam. Ti ces gubiti masti neko vreme sve dok ti se telo ne navikne na taj napor a sta ce onda? Dodaces jos 45 min? Zato gruvaj 25-30min hiit + 25-30min neki jaci tempo. Sacekaj komentare i ostalih, nisam ja najpametniji.  :blush:
-Your Mind Is a Battleground-

Offline Alonso93

  • Pocetnik
  • *
  • Posts: 5
Odg: Ishrana+trening
« Reply #2 on: March 25, 2012, 12:12:10 AM »
Da je do mene,ja bi najradije za svaki obrok jeo piletinu,ali tesko mogu sve to da postignem zbog skole i s obzirom da nisam zaposlen i da nemam platu nego jos zavisim od roditelja,malo je teze da svaki dan jedem 600-700g belog mesa.Sto se tice kardia,hvala za savet,od sad cu da probam tako da ga radim,nekih 30ak minuta,ali brzim tempom nego ranije a za zgibove..pa iskreno,ja sam pokusavao da ih uradim,ali mi ne ide bas najbolje jer ne mogu da uradim ni jedan zgib,dok na primer propadanja mogu da uradim i po 15 u seriji..

i da,gledam da kardio uglavnom radim ujutru,na prazan stomak zato sto sam procitao da tada ima najbolji efekat trosenja masti,e sad da li bi i danima kada radim HiiT trebao da ga radim ujutru na prazan stomak s obzirom na to da je ipak dosta naporniji i zahteva vise energije od klasicnog kardio vezbanja?

Offline enf0rcer17

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 408
  • Gender: Male
Odg: Ishrana+trening
« Reply #3 on: March 26, 2012, 09:38:51 AM »
Pa dobro, razumem te, malo je teze kada zavisis od nekoga ali onda se potrudi da ishranu ispostujes onoliko koliko je to moguce u tvojoj situaciji.. Niko ne moze na pocetku da radi po 20 zgibova u seriji, trudi se i vremenom ces ojacati, neka ti neko za pocetak pridrzava noge dok radis.. Kad god mozes radi ga  ujutru na prazan stomak i hiit i liss kardio :)
-Your Mind Is a Battleground-

Offline Alonso93

  • Pocetnik
  • *
  • Posts: 5
Odg: Ishrana+trening
« Reply #4 on: March 27, 2012, 07:14:29 AM »
Evo pocela je 4-a nedelja kako treniram i mogu da vidim neke promene na sebi (abodominalne),'slauf' oko stomaka je malo manji,ali za ove 3 nedelje vezbanja kilaza mi se smanjila sa nekih 1,5-2kg..a to me jako demotivise,jer znam da uz sredjenu ishranu i redovan trening treba ipak da skinem malo vise kg za te 3 nedelje (i ishranu i trening sam ispostovao 100% do sad,nisam jeo nikakve slatkise,hleb,masnu hranu,gazirane sokove i slcino).Stvarno ne znam gde gresim...

Offline pocetnik_86

  • Pocetnik
  • *
  • Posts: 5
  • Gender: Male
Odg: Ishrana+trening
« Reply #5 on: March 29, 2012, 05:57:27 PM »
Pozdrav ljudi, evo da se i ja prijavim nakon mjesec dana treninga, i da napišem svoj sistem po kojem radim, kao i da pitam za savjete što se tiče istog, i ishrane naravno.
Ovako, idem u teretanu 6 puta sedmično, s tim da naizmjenično radim, jedan dan tegove, sljedeći dan cardio, i tako 3 rotacije, 7.dan je odmor... to sam počeo od prije nekoliko dana, a do tad sam radio sve za redom u 3-dnevnoj rotaciji sa 4.danom koji je bio odmor, nisam radio cardio, nego samo po nekad 10-15 minuta trčanja samo za zagrijavanje, što mi je bila greška, samo sam se umarao i nisam radio tegove do maksimuma.


1.Dan tegovi
Grudi i triceps


Grudi

3 serije po 10-12 ponavljanja sa maksimalnom težinom planiranom za taj dan
3 serije po 10-12 ponavljanja sa srednjom težinom
3 serije sa manjom težinom 15-18 ponavljanja
3 serije koso razvlačenje sa bućicama (samo 1 set)
3 serije ravni bench razvlačenje sa bućicama (samo 1 set takođe)

Sve navedeno se odnosi za svaki od bencheva, kosi, ravni, kontra kosi, na svakom po ovoliko.
Ne radim jedan za drugim, nego prvo kosi, pa odradim set serija tricepsa u međuvremenu, i idem na ravni, pa opet triceps i onda tek kontra kosi bench.

Triceps

3 serije po 10-12 ponavljanja sa maksimalnom težinom planiranom za taj dan
3 serije po 10-12 ponavljanja sa srednjom težinom
3 serije sa manjom težinom 15-18 ponavljanja

Pošto ja i kolega s posla idemo zajedno, radimo nešto pored ovih klasničnih serija a to je nešto što mi zovemo ''ispucavanje'', hahaha
Na primjer krenemo od 20-25 kg i radimo seriju za serijom, tj. Sa određenom težinom dok možemo, pa ovaj drugi prebacuje na pločicu manje svaki put kad odradimo koliko možemo, i tako smanjujemo za po jednu pločicu, sve dok skroz ne možemo više raditi.

Ovakav set serija tricepsa radim 3 puta za trening, ili dok skroz ne utrnem  :evillaugh:

Manje više – to bi bilo to za taj dan

2.Dan tegovi
Leđa i biceps



Leđa: Lat mašina
3 serije po 10-12 ponavljanja sa maksimalnom težinom planiranom za taj dan
3 serije po 10-12 ponavljanja sa srednjom težinom
3 serije sa manjom težinom 15-18 ponavljanja
Ovde kombinujem pola-pola otprilike, da vučem iza glave i naprijed na grudi, široki i uži hvat.

Biceps: Skotova klupa
              3 serije po 10-12 ponavljanja (1 set)
             Lat mašina, ili kako se već zove dio gdje se može raditi i biceps i triceps, tu radim biceps oko  po istom principu kao i triceps, istim intenzitetom, kao da krenemo od 50-ak kg i radimo seriju za serijom, tj. Sa određenom težinom dok možemo, pa ovaj drugi prebacuje na pločicu manje svaki put kad odradimo koliko možemo, i tako smanjujemo za po jednu pločicu, sve dok skroz ne možemo više raditi. Ovde, kao i na ostalim treninzima radimo naizmjenično setove serija, da radimo drugi mišić, dok ovaj prvi odmara.


3.Dan tegovi
Ramena i trapez


Ramena (mašina sa fiksnom šipkom)
3 serije po 10-12 ponavljanja sa maksimalnom težinom planiranom za taj dan
3 serije po 10-12 ponavljanja sa srednjom težinom
3 serije sa manjom težinom 15-18 ponavljanja

Trapez: Veslanje i povlačenje na grudi u kombinaciji po istom principu sa veće na manju težinu, i sa ''ispucavanjem'' kao što sam gore naveo.


Cardio radim svaki drugi dan kao što rekoh, kad ne radim tegove. Trčim na traci oko 45-50 minuta, i trudim se da držim bpm u rasponu od 130-150 u skladu sa mojih 26 godina. Nekad ode i malo preko, oko 165. Na početku trčim na brzini od 11-12 km/h, pa postepeno smanjujem dok ne dođem do 8 km/h. U tih 45-50 min trčanja sagorim oko 500 kcal i pređem oko 6-7 km, kako kad. Odmah nakon toga idem na bicikl, i na otprilike istom rasponu otkucaja srca vozim oko 20-ak minuta i predjem oko 7-8 km rastojanje, i sagorim oko 200 kcal.
To je to, ne radim ništa vise poslije toga osim nekoliko serija trbušnjaka.


Ishrana i suplementacija

Budući da i ja i kolega radimo i živimo u vojnoj bazi, nismo u situaciji da važemo hranu, jer jedemo samo u menzi. Svakodnevno jedem kuvana pileća i ćureća prsa raspoređeno u 2 obroka, kao i povrće. Za 2 užine pojedem po 1 jabuku ili nesto slično, popijem 2 mjerice od po 35 gr. Muscletech-ovog Nitro Tech-a, i to mi je kao zamjenski obrok, kao i obavezno jedan takav šejk poslije treninga. Prije treninga pijem N.O.Xplode 2.0 za snagu, i mogu vam reći da je ekstra stvar, daje snagu za 2h sata super treninga, bar meni. Pored ovoga, pijem takođe Muscletech-ov Hydroxy Cut fat burner, u preporučenim dozama, ali trudim se da se ne podudara u isto vrijeme kad pijem N.O.Xplode čisto zbog velike količine kofeina.

Što se tice tajminga obroka, on je sljedeći...napominjem da ustajem u 15:30 jer radim noćnu smjenu.

17:30 prvi obrok, Kuvana piletina, ćuretina ili junetina nekad, možda oko 200 gr i 100-njak gr riže, graška ili krompira.

19:00 užina, jedna jabuka

21:30 Nitro – tech šejk

00:30 drugi obrok, skoro sve isto kao i u prvom obroku, samo nema riže, a ima tunjevine, i mali komad hljeba

03:00 Nitro – tech šejk
Trening mi traje od nekih 06 – 08 u jutro, s tim malo kraće kad je cardio dan. Kad dođem sa treninga popijem Nitro – tech šejk opet (3.put u danu) i idem na spavanje od nekih 6h, nekad 7h u komadu. Onda se priča ponavlja...
Da, zaboravio sam dodati da pijem i multivitamine za muškarce, one Bayer-ove što se piju jedna dnevno.


Ja sam se baš momački raspisao danas, pa da vas ne smaram više, htio bih čuti vaše kritike i savjete, sugestije. Cilj mi je da otopim salo oko stomaka gdje ga ima najviše, i da naravno dobijem nešto mišićne mase, za neki solidan izgled, ništa profesionalno. Vjerovatno ste primjetili da u programu treninga ne radim noge nikako, osim trčanja. 7 godina sam kao tinejdžer trenirao karate i bio većinu vremena na borbama, tako da su dosta razvijene i ne bih volio da budu veće, to je sve od onog ''cupkanja'' u mjestu.

Eto, budite mi pozdravljeni i nadam se vašim skorim odgovorima i pozitivnim i negativnim kritikama, ponajviše od iskusnih  :clap:




   




     
When it comes to money, nobody can be trusted!

Offline pocetnik_86

  • Pocetnik
  • *
  • Posts: 5
  • Gender: Male
Odg: Ishrana+trening
« Reply #6 on: March 31, 2012, 01:30:43 AM »
 :rolleyes01: Nema nikakvih komentara na prethodni post? Svaki feedback je dobrodosao, pozitivna i negativna misljenja  :help:
When it comes to money, nobody can be trusted!

Offline enf0rcer17

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 408
  • Gender: Male
Odg: Ishrana+trening
« Reply #7 on: March 31, 2012, 08:24:48 AM »
Evo pocela je 4-a nedelja kako treniram i mogu da vidim neke promene na sebi (abodominalne),'slauf' oko stomaka je malo manji,ali za ove 3 nedelje vezbanja kilaza mi se smanjila sa nekih 1,5-2kg..a to me jako demotivise,jer znam da uz sredjenu ishranu i redovan trening treba ipak da skinem malo vise kg za te 3 nedelje (i ishranu i trening sam ispostovao 100% do sad,nisam jeo nikakve slatkise,hleb,masnu hranu,gazirane sokove i slcino).Stvarno ne znam gde gresim...

Mozda si nabacio i neki misic :)
-Your Mind Is a Battleground-

Offline enf0rcer17

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 408
  • Gender: Male
Odg: Ishrana+trening
« Reply #8 on: March 31, 2012, 08:35:15 AM »
Pozdrav ljudi, evo da se i ja prijavim nakon mjesec dana treninga, i da napišem svoj sistem po kojem radim, kao i da pitam za savjete što se tiče istog, i ishrane naravno.
Ovako, idem u teretanu 6 puta sedmično, s tim da naizmjenično radim, jedan dan tegove, sljedeći dan cardio, i tako 3 rotacije, 7.dan je odmor... to sam počeo od prije nekoliko dana, a do tad sam radio sve za redom u 3-dnevnoj rotaciji sa 4.danom koji je bio odmor, nisam radio cardio, nego samo po nekad 10-15 minuta trčanja samo za zagrijavanje, što mi je bila greška, samo sam se umarao i nisam radio tegove do maksimuma.


1.Dan tegovi
Grudi i triceps


Grudi

3 serije po 10-12 ponavljanja sa maksimalnom težinom planiranom za taj dan
3 serije po 10-12 ponavljanja sa srednjom težinom
3 serije sa manjom težinom 15-18 ponavljanja
3 serije koso razvlačenje sa bućicama (samo 1 set)
3 serije ravni bench razvlačenje sa bućicama (samo 1 set takođe)

Sve navedeno se odnosi za svaki od bencheva, kosi, ravni, kontra kosi, na svakom po ovoliko.
Ne radim jedan za drugim, nego prvo kosi, pa odradim set serija tricepsa u međuvremenu, i idem na ravni, pa opet triceps i onda tek kontra kosi bench.

Triceps

3 serije po 10-12 ponavljanja sa maksimalnom težinom planiranom za taj dan
3 serije po 10-12 ponavljanja sa srednjom težinom
3 serije sa manjom težinom 15-18 ponavljanja

Pošto ja i kolega s posla idemo zajedno, radimo nešto pored ovih klasničnih serija a to je nešto što mi zovemo ''ispucavanje'', hahaha
Na primjer krenemo od 20-25 kg i radimo seriju za serijom, tj. Sa određenom težinom dok možemo, pa ovaj drugi prebacuje na pločicu manje svaki put kad odradimo koliko možemo, i tako smanjujemo za po jednu pločicu, sve dok skroz ne možemo više raditi.

Ovakav set serija tricepsa radim 3 puta za trening, ili dok skroz ne utrnem  :evillaugh:

Manje više – to bi bilo to za taj dan

2.Dan tegovi
Leđa i biceps



Leđa: Lat mašina
3 serije po 10-12 ponavljanja sa maksimalnom težinom planiranom za taj dan
3 serije po 10-12 ponavljanja sa srednjom težinom
3 serije sa manjom težinom 15-18 ponavljanja
Ovde kombinujem pola-pola otprilike, da vučem iza glave i naprijed na grudi, široki i uži hvat.

Biceps: Skotova klupa
              3 serije po 10-12 ponavljanja (1 set)
             Lat mašina, ili kako se već zove dio gdje se može raditi i biceps i triceps, tu radim biceps oko  po istom principu kao i triceps, istim intenzitetom, kao da krenemo od 50-ak kg i radimo seriju za serijom, tj. Sa određenom težinom dok možemo, pa ovaj drugi prebacuje na pločicu manje svaki put kad odradimo koliko možemo, i tako smanjujemo za po jednu pločicu, sve dok skroz ne možemo više raditi. Ovde, kao i na ostalim treninzima radimo naizmjenično setove serija, da radimo drugi mišić, dok ovaj prvi odmara.


3.Dan tegovi
Ramena i trapez


Ramena (mašina sa fiksnom šipkom)
3 serije po 10-12 ponavljanja sa maksimalnom težinom planiranom za taj dan
3 serije po 10-12 ponavljanja sa srednjom težinom
3 serije sa manjom težinom 15-18 ponavljanja

Trapez: Veslanje i povlačenje na grudi u kombinaciji po istom principu sa veće na manju težinu, i sa ''ispucavanjem'' kao što sam gore naveo.


Cardio radim svaki drugi dan kao što rekoh, kad ne radim tegove. Trčim na traci oko 45-50 minuta, i trudim se da držim bpm u rasponu od 130-150 u skladu sa mojih 26 godina. Nekad ode i malo preko, oko 165. Na početku trčim na brzini od 11-12 km/h, pa postepeno smanjujem dok ne dođem do 8 km/h. U tih 45-50 min trčanja sagorim oko 500 kcal i pređem oko 6-7 km, kako kad. Odmah nakon toga idem na bicikl, i na otprilike istom rasponu otkucaja srca vozim oko 20-ak minuta i predjem oko 7-8 km rastojanje, i sagorim oko 200 kcal.
To je to, ne radim ništa vise poslije toga osim nekoliko serija trbušnjaka.


Ishrana i suplementacija

Budući da i ja i kolega radimo i živimo u vojnoj bazi, nismo u situaciji da važemo hranu, jer jedemo samo u menzi. Svakodnevno jedem kuvana pileća i ćureća prsa raspoređeno u 2 obroka, kao i povrće. Za 2 užine pojedem po 1 jabuku ili nesto slično, popijem 2 mjerice od po 35 gr. Muscletech-ovog Nitro Tech-a, i to mi je kao zamjenski obrok, kao i obavezno jedan takav šejk poslije treninga. Prije treninga pijem N.O.Xplode 2.0 za snagu, i mogu vam reći da je ekstra stvar, daje snagu za 2h sata super treninga, bar meni. Pored ovoga, pijem takođe Muscletech-ov Hydroxy Cut fat burner, u preporučenim dozama, ali trudim se da se ne podudara u isto vrijeme kad pijem N.O.Xplode čisto zbog velike količine kofeina.

Što se tice tajminga obroka, on je sljedeći...napominjem da ustajem u 15:30 jer radim noćnu smjenu.

17:30 prvi obrok, Kuvana piletina, ćuretina ili junetina nekad, možda oko 200 gr i 100-njak gr riže, graška ili krompira.

19:00 užina, jedna jabuka

21:30 Nitro – tech šejk

00:30 drugi obrok, skoro sve isto kao i u prvom obroku, samo nema riže, a ima tunjevine, i mali komad hljeba

03:00 Nitro – tech šejk
Trening mi traje od nekih 06 – 08 u jutro, s tim malo kraće kad je cardio dan. Kad dođem sa treninga popijem Nitro – tech šejk opet (3.put u danu) i idem na spavanje od nekih 6h, nekad 7h u komadu. Onda se priča ponavlja...
Da, zaboravio sam dodati da pijem i multivitamine za muškarce, one Bayer-ove što se piju jedna dnevno.


Ja sam se baš momački raspisao danas, pa da vas ne smaram više, htio bih čuti vaše kritike i savjete, sugestije. Cilj mi je da otopim salo oko stomaka gdje ga ima najviše, i da naravno dobijem nešto mišićne mase, za neki solidan izgled, ništa profesionalno. Vjerovatno ste primjetili da u programu treninga ne radim noge nikako, osim trčanja. 7 godina sam kao tinejdžer trenirao karate i bio većinu vremena na borbama, tako da su dosta razvijene i ne bih volio da budu veće, to je sve od onog ''cupkanja'' u mjestu.

Eto, budite mi pozdravljeni i nadam se vašim skorim odgovorima i pozitivnim i negativnim kritikama, ponajviše od iskusnih  :clap:




   




   

Sa vremena na vreme malo promeni vezbe kako bi bolje napredovao, i pazi malo oko tih serija ispucavanja zato sto to moze da te dovede do pretreniranja.. Smanji traku na 30minuta i radi je ujutru a bajs pomeri kasnije u toku dana i radi ga takodje nekih 25-30min.. Sto se tice ishrane i suplementacije nije lose :)
-Your Mind Is a Battleground-

Offline pocetnik_86

  • Pocetnik
  • *
  • Posts: 5
  • Gender: Male
Odg: Ishrana+trening
« Reply #9 on: March 31, 2012, 05:37:34 PM »
@enf0rcer17

Hvala za odgovor druze, sto se tice treninga to cu popraviti, da kombinujem vise vjezbi tj. da rotiram, ali oko razdvajanja trake i bicikla, jednostavno mi je nemoguca misija, kad bih tako radio, ne bih spavao ni ovih 5-6 sati sto spavam sad, kad sam oko 13 sati dnevno na poslu, svaki dan. Rado bih da mogu isto ici i raditi cardio odmah po ustajanju, ali tad idem pod tus i na posao  :bored:
When it comes to money, nobody can be trusted!