EXYU FITNESS FORUM

Trening => ::Bodybuilding & fitness:: => Topic started by: Boris_Ko on September 05, 2012, 11:50:02 AM

Title: Savjet i pomoć
Post by: Boris_Ko on September 05, 2012, 11:50:02 AM
Pozdrav svima,

u moru sajtova o teretanama, treninzima, mršanju, bildovanju, naišao sam i na Vaš, odmah se vidi, fenomenalan forum, pa sam odlučio da se javim, jer vidim da ima članova koji su izuzetno upućeni uovu tematiku. :)

Znam da postoji google na kojem se mogu o svemu informisati, ali potrebno je uložiti mnogo vremena,a i savjeti su opšti, a pošto sam čvrsto odučio da narednih godinu dana maximalno poradim na sebi – kada je fizička aktivnost u pitanju, zamoliću vas za konkretne savjete I   pomoć.

Imam 23 godine, visine 193 cm, 96 kg.  Nekada sam treninrao 3x dnevno u teretani, međutim to nije bilo nekog velikog inteziteta, i, razumije se, nije donijelo nekog većeg rezultata.

Šta konkretno želim I u čemu je problem ? Imam nesrazmjeno mnogo sala na stomaku i oko struka. To baš izgleda čudno, s obzirom da su mi drugi djelovi tijela potpuno ok (noge normalne- mršave, grudni koš – takođe ravan, bez sala i sl), i jako mi smeta.

Volio bih da to skinem, da dobijem definiciju I mišića – eto tek toliko da sve to dobije jedan fini, skladan oblik.

Dakle, u principu sam početnik u svemu ovome – molio bih Vas za savjet – kako da počnem i šta konkretno da radim?

Unaprijed sam zahvalan na odgovoru.

Puno pozz i srećno 
Title: Odg: Savjet i pomoć
Post by: Becks on September 05, 2012, 12:07:50 PM
Poz, moj savet - skini nekoliko kg sala dok ne budes koliko toliko zadovoljan i onda kreni da radis na dobijanju misica.

Pogledaj u podforumu Ishrana zadnjih par tema, bave se bas tvojim problemom, pisao sam tamo uglavnom sve sto treba da znas. Procitaj ih pa sklopi neki plan pa se javi opet.
Title: Odg: Savjet i pomoć
Post by: Boris_Ko on September 05, 2012, 12:45:56 PM
Hvala na savjetu. Da li to podrazumijeva da ne radim u teretani - ništa drugo sem cardio treninga, dok se salo ne skine, ili da paralelno radim i na spravama?
Title: Odg: Savjet i pomoć
Post by: Becks on September 05, 2012, 01:00:32 PM
Hvala na savjetu. Da li to podrazumijeva da ne radim u teretani - ništa drugo sem cardio treninga, dok se salo ne skine, ili da paralelno radim i na spravama?


Obavezno i sa tegovima, to je i bitnije nego kardio.
Title: Odg: Savjet i pomoć
Post by: tenssa on September 05, 2012, 01:01:01 PM
Naravno da trebas raditi na spravama...i da sredis ishranu...