EXYU FITNESS FORUM

Author Topic: Davis cup  (Read 28920 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline vuksa

  • Eraser
  • *
  • Posts: 2861
  • Gender: Male
Odg: Davis cup
« Reply #20 on: February 08, 2008, 04:59:51 PM »
jbt igra viktor svaka mu cast
al se nekad dobro jelo

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Davis cup
« Reply #21 on: February 08, 2008, 05:27:35 PM »
[float=left][/float]
DK: Rusija - Srbija 2:0


Dejvis kup reprezentacija Rusije povela je protiv Srbije sa 2:0, u prvom kolu Svetske grupe. Mihail Južni je u prvom meču bio bolji od Nenada Zimonjića sa 3:1, po setovima 2:6, 6:3, 6:2, 6:4, u meču koji je trajao dva sata i 33 minuta. U drugom meču dana Viktor Troicki poražen je od Nikolaja Davidenka posle velike borbe u pet setova -1:6, 6:1, 3:6, 6:1, 2:6, u meču koji je trajao tri sata. U subotu je na programu dubl meč.

Najblji srpski teniser, i osvajač nedavno završenog Otvorenog prvenstva Australije Novak Đoković trebao je da igra prvi meč, ali je odustao u poslednjem trenutku zbog stomačnog gripa pa je umesto njega nastupio Zimonjić.

Ranije su sličan virus zaradili Janko Tipsarević i Nenad Zimonjić, ali se Zimonjić ipak oporavio i odigrao je prvi duel.

Zimonjić je meč protiv favorizovanog protivnika sjajno počeo. Nenadova taktika bila je jednostavna. On je svaku prilku koristio za izlazak na mrežu, i posledica toga bio je dobijen prvi set posle samo 20 minuta igre – 6:2.

Ipak, nerealno je blio očekivati da će trenutno 689. igrač na ATP listi nastaviti u istom ritmu protiv 681. poziciju bolje plasiranog protivnika. Južni je odmah na startu drugog seta napravio brejk, i brzo je poveo sa 3:0.

Bez obzira na rani brejk, Zimonjić je i u drugom setu igrao sjajno, ali je veliki broj propuštenih brejk lopti uticao da Rus dobije drugi set sa 6:3. Zimonjić je pri rezultatu 4:2 na servis protivnika imao tri vezane brejk lopte, ali ih je propustio, i Južni je izjednačio na 1:1.

Treći set počeo je izjednačeno, ali je igra Zimonjića sredinom tog seta potpuno pala. Južni je to iskoristio, dobio je čak 11 poena u nizu, i priveo taj set kraju sa 6:2.

Zimonjić je početkom četvrtog seta pokušao da se vrati, ali je Južni nije dozvolio preokret. Rus ponovo u petom gemu previ brejk, i do kraja tu prednost održava za prvi poen Rusije u ovom duelu.
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Davis cup
« Reply #22 on: February 08, 2008, 05:29:59 PM »
[float=left][/float]
Zimonjić: "Nije lako ovako igrati"

Teniski reprezentativac Srbije Nenad Zimonjić izjavio je u Moskvi da je njegovoj ekipi vrlo teško da na meču sa Rusijom u osmini finala Dejvis kupa pruži svoj maksimum, pošto je zbog bolesti i povreda značajno oslabljena. Najbolji srpski teniseri u singlu Novak Djoković i Janko Tipsarević nisu danas mogli da nastupe na početku meča sa Rusijom, pa je Zimonjić, 689. igrač sveta, igrao protiv Mihaila Južnjog, koji je trenutno osmi na ATP listi. Južnji je duel dobio sa 3:1.

"Nije lako igrati u ovakvim situacijama, posebno zato što smo oslabljeni neigranjem Djokovića i Tipsarevića, koji imaju veliku ulogu u našem timu. I ja sam juče ceo dan imao temperaturu. Nismo, ipak, imali izbora. Odluka da Djoković ne nastupi nije bila taktičke prirode", rekao je Zimonjić na konferenciji za novinare.

Zimonjić je, ipak, ocenio da će reprezentacija Srbije imati šanse da pobedi Rusiju čak i ako posle prvog dana takmičenja bude gubila sa 0:2.

"Ako se Novak oporavi i uspe da sutra sa mnom odigra dubl, a ostane mu snage i za prvi singl u nedelju, onda bismo možda mogli da u odlučujući meč udjemo sa rezultatom 2:2. Janko će sutra ići na novo snimanje noge i možda se i on oporavi do nedelje", naveo je.

Ruske novinare je zanimalno otkud toliko zdravstevnih problema u srpskoj ekipi, a neki su čak u šali insinuirali da su se reprezentativci Srbije provodili po Moskvi.

"Voleo bih da smo izlazili, ali ponašali smo se profesionalno. Možda bih ja vas to trebalo da pitam, pošto smo u Moskvu došli spremni", našalio se i šampion Otvorenog prvenstva Australije u mešovitom dublu.

"Dolazimo iz Australije, gde je 30 stepeni toplije. Promenili smo nekoliko vremenskih zona i normalno je da imunitet oslabi. Sve je to sport, ali moramo da izvučemo maksimum i pronadjemo načina da prevazidjemo sve pehove i probleme", dodao je Zimonjić.

Srpski teniser, uprkos jučerašnjoj groznici, nije razočarao u duelu sa Južnjim, a prvi set je čak i dobio sa ubedljivih 6:2. Zimonjić je i u drugom imao svoje šanse, ali u osmom gemu, kada je gubio sa 2:4, nije iskoristio čak četiri brejk lopte.

"Ne igram često singl, ali sam pokušao da od početka pritisnem Mišu, koji je imao problema pri servisu, dok sam ja bio u ritmu. Drugi set je prelomio meč, pošto zbog groznice nisam bio 100 odsto spreman što je uzelo danak. Dao sam sve od sebe, ali to nije bilo dovoljno", istakao je Zimonjić.

Južnji je rekao da nije razočaran što nije igrao protiv Djokovića i dodao da je mnogo bolje voditi sa 1:0, nego gubiti sa istim rezultatom.

"Ne kažem da bih sigurno izgubio od Djokovića, ali bih u teoriji imao manje šanse. Djoković bi, da je zdrav, izašao na teren da pobedi. Sigurno me se nije uplašio", rekao je Južnji, ali je dodao i da je bio zbunjen kada je čuo da će igrati protiv Zimonjića.

"Bio sam vrlo nervozan na početku, jer sam se celu nedelju spremao za Djokovića, a 40 minuta pre početka meča sam saznao da ću igrati protiv Zimonjića, pa nije bilo lako prilagoditi se. Znao sam, ipak, da sam kvalitetniji", ocenio je Južnji.

www.b92.net
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Davis cup
« Reply #23 on: February 09, 2008, 03:44:26 PM »
[float=left][/float]
DK: Srbija smanjila na 1:2

Reprezentacija Srbije smanjila je prednost Rusije na 2:1 u meču prvog kola Svetske grupe Dejvis Kupa. Naš dubl u sastavu Nenad Zimonjić – Novak Đoković je sa 3:0 po setovima 6:3, 7:6 (6) i 7:6 (5) pobedili ruski par Tursunov – Južni. Meč je trajao dva sata i trideset sedam minuta i tako je Srbija izborila šansu da u nedelju u singl mečevima proba da nadoknadi prednost Rusije koja je iznosila 2:0 posle prvog dana.

Naši momci veoma su dobro krenuli u prvom setu i uspeli da oduzmu servis Tursunovu, posle kojeg su svi osvajali svoje servise i set je završen rezultatom 6:3 posle 32 minuta igre.

U drugom setu je na servis Tursunova naš tim imao je brejk šansu, ali su se Rusi ipak odbranili. Svi su osvajali svoje servise, a onda je ponovo na servis Tursunova naša selekcija od 40:0 za Ruse, došla do brejk lopte. Tursunov je silovito servirao preko 220 na sat i sa tri vezana servisa spasao gem za 3:2. Ponovo je Zimonjić bez izgubljenog poena osvojio gem i onda smo na servis Južnog imali brejk, koji ponovo nismo iskoristili. Naši su nastavili da sjajno serviraju, a onda ponovo na servis Tursunova došli u brejk priliku. Kao i u prethodnim gemovima Rusi su se posle brojnih izjednačenja, na kraju ipak izvukli.

Posle pet neiskorištenih brejk lopti Rusi su na servis Zimnojića došli u prilku da osvoje set pri rezultatu 5:4. Ni posle 12 gemova nije bilo brejka.

U taj brejku odmah na početku desila su se dva mini brejka, ali je naša selekcija zadržala 2:1, a onda smo oduzeli servis Južnom i odvojili se na 4:2. Ipak, naši su ispustili prednost od 2 poena i došlo je do izjednačenja 5:5. Imali smo dve set lopte, a druga je bila na Đokovićev servis što smo iskoristili i poveli sa 2:0.

Pet gemova svi su uzimali svoje servise, a onda je ponovo naš tim ugrozio servis Tursunova. Međutim, Rusi se ponovo brane i nastavila se praksa uzimanja svojih servisa do rezultata 5:5. U 11 gemu servirao je Novak Đoković i Rusi su došli do 40:0 i posle 29 gemova bez brejka uspevaju da oduzmu servis našem timu i povedu sa 6:5. Odmah u sledećem gemu naši prave 0:40 i uspevaju da oduzmu servis Rusima. U novi taj brejk ušlo se posle dva ipo sata igre.

Odmah smo napravili mini brejk na servis Tursunova i posle dva servisa Đokovića došli do prednosti od 4:1. Naši su oduzeli servis i Južnom i poveli sa 5:2. Međutim Rusi su se odličnim riternima vratili na 5:4 na servis Nenada Zimonjića. Posle 2 sata i 37 minuta Srbija je na servis Đokovića imala set loptu.

U nedelju se igraju singl mečevi. Prvo na teren od 11 časova izlaze Đoković i Davidenko, a trebalo bi da se u drugom meču sastanu Tipsarević i Južni.
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Lazic

  • Administrator
  • *
  • Posts: 21979
  • Gender: Male
    • EXYU FITNESS
Odg: Davis cup
« Reply #24 on: February 09, 2008, 03:54:29 PM »
kazu da svi koji igraju u rusiji dobiju taj stomacni virus :wallbash1:
Suplementi prodaja Srbija - link
Uz svaki kupljeni preparat besplatan ONLINE strucni savet i konsultacije - link
Najbolji popusti i pokloni na webu - link 
BESPLATNA DOSTAVA ZA KUPOVINU PREKO 6000 din

EXYU FITNESS NA YOUTUBE-u - link
https://www.exyu-fitness.com/   forum sitemap  webshop sitemap

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Davis cup
« Reply #25 on: February 09, 2008, 04:00:58 PM »
pa bolji su Rusi trovaci nego sto su teniseri   :lol:
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Davis cup
« Reply #26 on: February 10, 2008, 08:07:14 PM »
[float=left][/float]
Đoković: "Nisam mogao da izdržim"

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je da nije imao snage da završi meč sa Rusom Nikolajem Davidenkom da ne bi rizikovao zdravlje. Pobeda Davidenka donela je Rusiji plasman u drugo kolo Dejvis kupa. "Pre početka meča sam se dobro osećao, ali sam znao da postoji mogućnost da neću izdržati. Želeo sam da se borim, ali sam u toku meča shvatio da nemam dovoljno energije. Odlučio sam da stanem, jer nisam želeo da se igram zdravljem", rekao je Đoković na konferenciji za novinare posle meča.

"Sâm sam doneo odluku da igram, jer sam želeo da ostvarim pobedu za Srbiju i da omogućim Viktoru Troickom da igra za pobedu u meču, a sâm sam odlučio i da predam. Shvatio sam da više ne mogu i da bi nastavkom meča mogao ozbiljno da ugrozim zdravlje", rekao je Đoković.

Đoković je meč predao pri vođstvu od 2:1 u setovima (6:4, 6:3, 4:6).

"Ne kajem se što sam zaigrao, jer sam to učinio sa pravim ciljem, da pomognem svojoj zemlji. Sve, ipak, ima granice i morao sam da prekinem", rekao je treći teniser sveta.

Đoković je na kraju dodao i da ne odustaje od namere da u budućnosti sa reprezentacijom Srbije ostvari značajniji rezultat u Dejvis kupu.

"Ovo je samo jedan neuspeh, a imaćemo još mnogo prilika za uspehe u Dejvis kupu. Sada nije bio trenutak, a i dobili smo najtežeg protivnika na žrebu... Nema veze, ostaćemo braća", rekao je Đoković, koji se ranije novinarima izvinio što će zbog iscrpljenosti i lošeg zdravstvenog stanja propustiti konferenciju za novinare.

Đoković je, ipak, morao da se vrati iz hotela u koji je otišao odmah po završetku meča, jer je Teniskom savezu Srbije zaprećeno kaznom od 10.000 dolara, ako se on ne pojavi na konferenciji.


www.b92.net
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Davis cup
« Reply #27 on: February 10, 2008, 08:09:40 PM »
[float=left][/float]
Pobeda Troickog za konačnih 2:3


Srpski teniser Viktor Troicki pobedio je Dimitrija Tursunova u tri seta – 7:6 (9-7), 4:6, 6:3 – u poslednjem meču prve runde Dejvis kupa. Troicki, koji je 114. na ATP listi, tom pobedom je smanjio ukupni rezultat na konačnih 3:2. Ranije u nedelju Rusija je obezbedila mesto u drugoj rundi, jer je Đoković pri vođstvu 2:1 predao zbog povrede meč Nikolaju Davidenku.

Kada je Đoković zbog bolesti predao meč Nikolaju Davidenku Rusija je stekla nedostižnu prednost, pa je meč Troickog i Tursunova izgubio takmičarsku važnost.

To nije sprečilo srpskog tenisera, koji zauzima 114. poziciju na ATP listi, da pokaže sjajnu igru i dođe do zaclužene pobede.

U prvom setu nijedan od tenisera nije uspeo da oduzme rivalui servis, pa je odlučio taj-brejk, u kojem je Srbin imao više nerava.

Tursunov, koji je trenutno 34. igrač sveta, stekao je u drugom setu brejk prednosti, ali je pri servisu za set, na 5:4, počeo gem veoma loše i došao do 0-40. Ipak, Rus je uspeo da se vrati, osvojio pet uzastopnih poena i set.

U trećem setu Troicki je iod samog početka delovao koncentrisanije, napravio je brejk za 2:0, Tursunov mu je uzvratio, ali je Troicki ponovo uspeo da stekne prednost i rutinski privede meč kraju.

Srbija će u septembru igrati u plej ofu za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa, a protivnika će znati tek posle žreba.

www.b92.net
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Lazic

  • Administrator
  • *
  • Posts: 21979
  • Gender: Male
    • EXYU FITNESS
Odg: Davis cup
« Reply #28 on: February 11, 2008, 12:16:29 AM »
malo je nedostajalo..samo malo..borio se junacki :)
Suplementi prodaja Srbija - link
Uz svaki kupljeni preparat besplatan ONLINE strucni savet i konsultacije - link
Najbolji popusti i pokloni na webu - link 
BESPLATNA DOSTAVA ZA KUPOVINU PREKO 6000 din

EXYU FITNESS NA YOUTUBE-u - link
https://www.exyu-fitness.com/   forum sitemap  webshop sitemap

Offline vuksa

  • Eraser
  • *
  • Posts: 2861
  • Gender: Male
Odg: Davis cup
« Reply #29 on: September 20, 2008, 11:11:15 PM »
DK: Srbija u Svetskoj grupi!
Dejvis kup reprezentacija Srbije igraće na proleće naredne godine u Svetskoj grupi.


Naš tim je do velikog uspeha došao pobedom nad Slovačkom u plej-ofu. Odlučujuću pobedu zabeležili su Nenad Zimonjić i Viktor Troicki koji su u dublu bili bolji od Mihala Mertinaka i Filipa Polašeka sa 3:1 (7:6, 6:4, 6:7, 7:6) i tako Srbiji doneli treći bod. U nedelju su na programu dva singl meča koja neće imati rezultatski značaj.

Posle dve pobede u singlu u subotu, selektor Srbije Bogdan Obradović odlučio je da dubl sa Nenadom Zimonjićem igra Vikotor Troicki.

Zimonjić je ušao u meč kao četvrti igrač sveta u dublu, Troicki kao 128, dok su za protivnike imali Polašeka 41. na ATP listi dubl igrača i Mertineka koji je trenutno na 53. mestu.

U prvom setu bilo je neizvesno. Obe reprezentacije su imale svoje šanse, a pobednik je odlucen tek u taj-breku. Posle 6:6 u gemovima, teniseri Srbije su poveli sa 4:1, medjutim, Polašek i Mertinek su uspeli da izjednače na 5:5 i učine ovaj deo igre još zanimljivijim.

Reprezentacije Srbije i Slovačke imale su po dve set lopte u taj breku, pre nego što su Zimonjić i Troicki iskoristili šansu kod 9:8 i dobili prvi set. U drugom setu Srbija je povela sa 3:1, 4:2 i 5:3, Slovaci su smanjili na 5:4, ali to je bilo sve što su uspeli da urade. U trećem setu domaći teniseri bolje su počeli, vodili su sa 3:2, 5:4 i 6:5 i stigli do taj-breka.

U nastavku ovog seta, Slovačka je povela sa 4:2, onda kod 5:4 na servis Troickog je Srbija izjednačila na 5:5, pa se neizvesnost nastavila. Ipak, Polašek i Mertinek uspeli su da iskoriste treću set loptu na 8:7 i da smanje prednost na 1:2 u setovima.

Pad u igri Srbije iskoristili su slovački teniseri i odmah na početku četvrtog seta napravili brejk, a onda i na svoj servis osvojili gem. Zimonjić i Troicki su posle toga uspeli da osvoje tri gema za redom i da povedu sa 3:2, ali nisu imali snage za pravi preokret.

Slovačka je izjadnačila, preokrenula rezultat u svoju korist na 4:3 i 5:3, a onda je Srbija smanjila na 5:4, došla do 5:5 i povela sa 6:5. Zimonjoć i Troicki su posle četiri sata i četiri minuta igre imali prvu meč loptu, nisu je iskoristili i slovački teniseri su izjadnačili na 6:6.

U taj breku Srbija je uspela da povede sa 4:2, 5:2, Slovačka je smanjila na 5:3, ali su srpski teniseri zatim došli do tri meč lopte. Prve dve su propustili, a onda su posle četiri sata i 15 minuta osvojili poen okončali četvrti set sa 7:5 i rešili ceo meč.

U poslednja dva susreta sutra bi trebalo da se sastanu: Lacko - Đoković i Hrbati - Tipsarević, ali selektor Srbije Bogdan Obradović i selektor Slovačke Miroslav Mečir imaju pravo da do jedan sat pre početka meča zamene igrače. Prvi meč počinje u nedelju u 14 sati.
al se nekad dobro jelo